Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αντιδράσεις αντρών στο +++++++!!!!!

Recommended Posts

Κάντυ μου θα προσευχηθώ για σένα. Ο θεούλης δεν θα σε αφήσει έτσι. Δεν μπορώ να τον καταλάβω, αφού θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του σαν πατέρας γιατί πρέπει να σε χωρίσει? Είναι ότι πιο ηλίθιο έχω ακούσει

Πάντος κοριτσάκι μου να είσαι δυνατή, δεν γίνετε χτες να σε αγαπούσε κ όλα να ήταν μέλι γάλα κ σήμερα ξαφνικά να θέλει διαζύγιο, κάτι συμβαίνει, ψάξτο

http://lb2f.lilypie.com/41map3.png?wzu3DM8P

Διαφημίσεις

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εχω μια απορια...

πως αφησε τον αντρα σου η μανα του να σε παντρευτεί αφου τον ηθελε γεροντοπαλίκαρο???

Καλημέρα κοριτσάκια!

Σχετικά με το αν τον άφησε, πρέπει να αναγνωρίσω ότι ουσιαστικά εκεί ο ίδιος έδειξε πυγμή.

Αλλά μετά από λίγο καιρό ήταν τόσο έντονες οι αντιδράσεις, ειδικά της αδερφής, ώστε του έκοψαν όλη τη χαρά και τον έκαναν να αναρωτιέται.

Στη συνέχεια έκανα απέραντη υπομονή και υποχωρήσεις (το αναγνωρίζει ο ίδιος αυτό),

καθώς και απέδειξα περίτρανα πολλές φορές πόσο νοιάζομαι για εκείνον

(και οι δικοί μου το ίδιο).

Ε φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχουν άνθρωποι που όλα αυτά τα βλέπουν με τρομερή κακία, ίσως γιατί δεν μπορούν να τα φτάσουν (σε επίπεδο "δοσίματος", αφού πού να βρουν αγάπη μέσα τους για να δώσουν;...)

Συνεχίζω το σκεπτικό παρακάτω, απαντώντας και στη melina...

g5986754jvjinyn4.png

νομίζω πως μια απάντηση του στυλ μια φορά στην ζωή μου σε έχω πραγματική ανάγκη ΕΓΩ

(δεν αναφέρεις πουθενά το μωρό) ,

Είναι η μοναδική περίοδος της ζωής μου που φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω (πες το εσύ και ας μην το πιστεύεις) και σε χρειάζομαι ΕΓΩ δίπλα μου .

Αν νοιώθεις κάτι για μένα για όλα τα χρόνια που περάσαμε μαζί τότε σε παρακαλώ κανε μου αυτή την χάρη : μείνε δίπλα μου αυτους του μήνες που νοιώθω τόοοοσο φοβησμένη και πελαγωμένη και ΜΕΤΑ όταν με το καλό ΣΥΝΕΛΘΩ εντελώς (δηλ. γεννήσω) τότε συζητάμε ότι θες για διαζύγιο (συζητάμε μόνο!!!!!!).

Αν εχω ψυχολογήσει καλά τον άντρα σου ειναι ψυχούλα και νοιάζεται για του άλλους.

Οσο σε βλέπει δυναμική τόσο νοιώθει αυτός ανήμπορος. και αφήνει τους άλλους να τον επηρεάζουν.

Σου έχει όμως τρομερή αδυναμία .

Αν εσύ γίνεις ευάλωτη , τότε αυτόματα θα πάρει τον δυναμικό ρόλο ο ίδιος.

Πές του τα με ύφος στεναχωρημένο να καταλάβει ότι όντως δεν είσαι καλά και οντως φοβάσαι και ανησυχείς .....

και άσε το θέμα του μωρού στην άκρη μην του το αναφέρεις καθόλου.

Είναι νωρίς ακόμα όταν με το καλό δεί την κοιλιτσα σου να μεγαλώνει και να κουνιέται τότε μπορείς να του πεις : σε ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου , δεν θα τα κατάφερνα χωρις εσένα!!!!!!

Το θαύμα την εγκυμοσύνης είναι πραγματικά υπέροχο αλλά οι πιο πολλοί άντρες δεν μπορουν να το καταλάβουν οσο οι γυναίκες.

Όταν όμως έρθει με το καλό το μωρό όλα ξεχνιούνται .

Νομίζω έχεις πλησιάσει περισσότερο από τον καθένα στην ψυχολογία του....

Με εντυπωσίασες! Έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό;

Κανείς δεν με είχε καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια όσο εσύ...

Λοιπόν αληθινά έτσι τα βλέπω τα πράγματα.

Αρνούμαι να πιστέψω ότι με δουλεύει 4 χρόνια. Αποκλείεται.

Δέχομαι ότι είναι πολύ αδύναμος ως προσωπικότητα.

Ίσως γιατί ορφάνεψε από πατέρα νέος και δεν είχε ποτέ ένα σοβαρό πρότυπο να τον κατευθύνει.... Εκεί βρήκαν χώρο και αναπτύχθηκαν συμφεροντολόγοι συμβουλάτορες της πυρκαγιάς για να τον μπερδέψουν και να τον κρατήσουν στην ποδιά τους...

Αυτά όλα δεν τα λέω μόνη μου απλώς.

Τα λέει και ο ίδιος του ο αδερφός, στον οποίο "κόβουν τη φόρα" οι άλλες....

Θα έλεγε κανείς ότι έχω μπλέξει και πρέπει να τρέξω να σωθώ.

Αλλά πιστεύω ότι αγωνίζομαι για κάτι αληθινό και βαθύ

και θα τα καταφέρω να υπερνικήσω τα εμπόδια.

Έχει καλή καρδιά - σπάνια ίσως.

Αλλά έχει γεμίσει λάσπη γύρω- γύρω

και δυσκολεύεται ακόμα και ο ίδιος να ακούσει τους χτύπους της....

Όσο για το ρόλο μου ως προσωπικότητας δίπλα του;

Εκεί είναι τα πολύ δύσκολα. Αφενός πρέπει να τον στηρίζω, αφετέρου να μην τον ακυρώνω.

Έρχονται όμως στιγμές που απαιτούν δυναμισμό επιτόπου και τότε μου ζητά να δώσω λύση για να μας βγάλω και τους δυο από μια δύσκολη κατάσταση. Όταν το θέμα λυθεί, μετά αρχίζει να νιώθει άσχημα που δεν μπόρεσε εκείνος να μας βγάλει ασπροπρόσωπους και αρχίζει την αντιπαλότητα προς εμένα.....

Κι εκεί αν τύχει και συναντηθεί με τους δικούς του, αντιλαμβάνονται πως κάτι έχει και του βάζουν λόγια........

g5986754jvjinyn4.png

Γλυκό μου κοριτσάκι στο σπίτι ήρθε αυτές τις μέρες?

Ναι και μάλιστα είχε φέρει και γλάστρες με λουλούδια, αλλά δεν τις παρουσίασε. Τις έκρυψε σχεδόν. Υποθέτω ότι τις αγόρασε με καλή διάθεση, αλλά μετά του γύρισε η βίδα πάλι...!!!!

Αν πω ότι ανησυχώ για τον ίδιο, θα με πείτε ηλίθια;;;;

Έκανε και ένα λάθος στη δουλειά προχθές. Πρέπει να τον ξεμπλοκάρω αλλά δεν ξέρω πώς!

g5986754jvjinyn4.png

Διαφημίσεις

Η ιστορία επαναλαμβάνεται!!

ένα θα σου πω... Τον δικό μου γαμπρό, που είχε παρόμοιες ιδέες..τον συνέφερε ο δικηγόρος!!!

Μονο που δεν τον κορόιδεψε όταν πήγε! τον συμβούλεψε μάλιστα να δώσει χρόνο και να τον ξαναεπισκευτεί μετα από 3μήνες..και αν επέμενε ακόμη τότε θα προχωρούσε!.

Πίστεψε με..κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στην περίπτωση σας φαντάζομαι!.

Θα παει, να του φύγει η ιδέα που του έβαλαν στο μυαλό..αλλά όταν θα του πουν τα μετά και τις υποχρεώσεις του..θα αλλάξει γνώμη!

Για μένα να κάτσεις στο σπίτι σου, η στάση σου να είναι σταθερή. Γιατί αν πάς τώρα στους γονείς σου, θα κάνεις όπως και αυτός..στην δυσκολία έτρεξες αλλού!

Υπομονή και επιμονή λοιπόν! θα καταλάβει τι του προσφέρεται και τι παέι να διώξει!!

όσο για τη πεθερά...θα το βρεί μπροστά της...η δικία μας πχ..στην αδερφή μου έλεγε να το ρίξει..και τώρα τάζει πίτες για την κόρη της υπερ γονιμότητας..

Ξέρω ακούγεται κακία το τελαυταίο! αλλά μας έχει φτάσει στα όρια μας αυτη η γυναίκα!

Μακάρι να βάλει και ο δικός μου μυαλό!

Πάντως κορίτσια πρέπει να υποσχεθούμε στους εαυτούς μας ότι δεν θα γίνουμε τέτοιες μανάδες που να βασανίζουμε την ψυχή των παιδιών μας!

g5986754jvjinyn4.png

Πίστη στο θεό πρέπει να έχουμε, Κάντυ μου για να στο χαρίσει το παιδάκι ο θεούλης το παιδάκι κάτι θα ήξερε. Στο χάρισςε μετά απο 1 χρόνοάρα ίσως τώρα ο αντρούλης σου να πρέπει να πάρει τη σημαντική απόφαση κ θα την πάρει

http://lb2f.lilypie.com/41map3.png?wzu3DM8P

ΚΑΝΤΥ μου τα έχουμε πει και στο θέμα "με λένε το κορίτσι του Μάη"! Είμαστε συνεγκυμονούσες...;)

Κατ' αρχήν ένιωσα την ανάγκη να σου μιλήσω γιατί με εντυπωσίασε θετικά ο τρόπος που χειρίζεσαι την - ομολογουμένως πολύ δύσκολη - κατάσταση! Είσαι πολύ ώριμη και μπράβο σου που δεν έτρεξες με την πρώτη δυσκολία στην μανούλα και στον μπαμπάκα σου, όπως θα έκαναν πολλές άλλες, αλλά κάθεσε σπίτι σου, με τον άντρα σου και προσπαθείς! Γιατί γάμος σημαίνει προσπάθεια, όχι εξ'αποστάσεως, αλλά επιτόπου!!!

Μπράβο σου, που δεν το παίζεις έγκυος, άρα και "μη μου άπτου"!

Μπράβο σου, που έχεις πάρει έσυ τον ρόλο του "άντρα" στην οικογένεια σου! (αν και δεν μ'αρέσουν αυτοί οι σεξιστικοί χαρακτηρισμοί, αλλά καμμιά φορά είναι αναγκαίοι!)

Η πιο σοφή συμβουλή, κι αυτή που θα υιοθετούσα εγώ, είναι της melina_m!Πρέπει να κάτσεις σπίτι σου και να παλέψεις για το παιδί σου, για τον πατέρα του παιδιού σου και για τον άντρα σου!

Πίστεψε με, πολύ κοντινό μου πρόσωπο στην εγκυμοσύνη της (δίδυμη κύηση μετά από 2 ετών αποτυχημένες εξωσωματικές), και ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα με τον άντρα της σηκώθηκε και πήγε στους γονείς της. Τη "μάζεψαν" στο σπίτι της για 9 μήνες, δηλ. της το επέτρεψαν και οι γονείς της λέγοντας ότι δεν τον έχουν ανάγκη...:shock: Ο άντρας της φυσικά βρήκε και σ' αυτό πάτημα (έγκατάληψη συζυγικής στέγης) και το αποτέλεσμα (για να μην στα πολυλογώ) είναι να έχουν χωρίσει, να είναι αυτή τώρα με 2 μωρά στο σπίτι των γονιών της και να τρέχουν πανικόβλητοι όλοι μαζί...:-(

Σημειωτέον ότι ο ρόλος των γονιών μας δεν είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά μας, αλλά απλά να μας βοηθούν που και που όταν τους έχουμε ανάγκη... Όχι να τους φορτώσουμε μια νέα οικογένεια στα 60 και στα 70 τους!

Επιπλέον αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν σ' ένα κλίμα μίσους, εφ'όσον θα τους βάζουν λόγια και ο πατέρας και το σοι του! ΕΦΙΑΛΤΗΣ...:cry:

Τέλος, αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να σου προτείνω και κάτι που ίσως να μην το έχεις σκεφτεί... Γιατί δεν πάτε σε ένα σύμβουλο γάμου? Σε ένα ψυχολόγο για ατομική συμβουλευτική και συμβουλευτική ζευγαριού?

Το θέμα του άντρα σου είναι η πατρική του οικογένεια, και πίστεψε με, δεν λύνονται τέτοια συμπλέγματα μόνο με τη δική σου υπομονή και θέληση! Χρειάζεστε, σαν οικογένεια και σαν άτομα, ειδική καθοδήγηση, που μόνο κάποιος επαγγελματίας μπορεί να σας προσφέρει.

Μπορείς λοιπόν να επικοινωνήσεις με τον ψυχολόγο, να κάνεις ένα ραντεβού μονη σου, κι εκείνος θα σε καθοδηγήσει για το πως θα το χειριστείς... (πως θα του το προτείνεις κλπ).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!!!:-D

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Εννοείς την απόφαση να γίνει σωστός και αφοσιωμένος οικογενειάρχης και να κόψει τον ομφάλιο λώρο από τη φούστα της μαμάς του και της αδερφής του....

g5986754jvjinyn4.png

Ψαράκι μου γλυκό,

κάναμε την ίδια σκέψη, τόσο ως προς τη melina, όσο και ως προς τη συμβουλευτική, που έχω εδώ και μέρες κανονίσει.

Το καλό είναι ότι καί ο άντρας μου δεν ήταν αρνητικός.

Νιώθω ότι θέλει να βοηθηθεί, αλλά κολλάει όταν σκέφτεται τον εαυτό του ανάμεσα σ'εμένα και την πατρική του οικογένεια και κόντρα στις επιθυμίες τους.

Ακόμα δεν έχει νιώσει πατέρας, ώστε να βάζει και το μωρό μαζί μου και να δει τότε προς τα πού γέρνει η ζυγαριά!

Περιμένουμε....

g5986754jvjinyn4.png

Διαφημίσεις

Ακριβώς! Εννοώ την δυσλειτουργική σχέση που έχει με την πατρική του οικογένεια και τις συνέπειες που έχει αυτή η σχέση κατ'αρχήν στην δική του εξέλιξη, σαν άτομο, και κατά συνέπεια στις σχέσεις του με 'σένα και το μωρό...

Έχει μεγάλη δυσκολία στην ανάληψη των ευθυνών του, λόγω του ότι οι ρόλοι του (σύζυγος, μέλλον πατέρας, γιός, αδελφός) έχουν γίνει... κουλουβάχατα μέσα στην ψυχή του αρχικά, και στο μυαλό του σαν επακόλουθο...

Πιστεύω πως έχει πολλά να αντιμετωπίσει (δύσκολα και επίπονα), αν αποφασίσει να βοηθήσει, πάνω απ΄όλα τον εαυτό του, και μετά εσάς του υπόλοιπους...

Είναι πολύ δύσκολες αυτές οι σχέσεις... Δυστυχώς το πρόβλημα φαίνεται να προέρχεται από την οικογένεια του (θάνατος πατέρα, ελεγκτική μάνα που έχει χειραγωγήσει τον ένα γιο και την κόρη για να καλύψει τα δικά της προβλήματα)...

Άστα... Όμως τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα!

Εσύ οφείλεις, για τον εαυτό σου, την σχέση που έχεις μ' αυτόν τον άνθρωπο και το παιδί σου που έρχεται, να κάνεις ότι περνάει από τον χέρι σου!

Βάζοντας όμως και κάποια όρια στην κατανόηση σου, έτσι?

Σ' αυτό πιστεύω πως μόνο κάποιος ειδικός θα μπορέσει να σε βοηθήσει (που έχει τις επιστημονικές γνώσεις και έχει το συν ότι θα είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ παρατηρητής και σχολιαστής)!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

εγώ πάλι είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά...φαίνεσαι τόσο γλυκός και καλός άνθρωπος...είστε τόσα χρόνια μαζί που αποκλείεται να μη έχει αισθήματα για σένα...απλά του ήρθε κάπως είναι και οι κακοί συμβαλάτουρες..εγώ στη θέση σου θα τον άφηνα λίγο στην άκρη, θα κοίταζα για λίγο να ηρεμήσω εγώ και να είναι καλά το μωράκι μου και θα έβλεπα..επίσης τη δουλειά μου θα την κρατούσα, είναι μια πολύ καλή διέξοδος για να ξεφεύγεις. Εξάλλου αν είσαι σπίτι θα σκέφτεσαι συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και θα τρελαθείς!

Δώστου χώρο πιο πολύ για να ηρεμήσεις εσύ...θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά!!

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Φίλες μου, είστε θησαυροί!

Σας έχω "ρίξει" με τα θέματα αυτά κι όμως με αντέχετε ακόμα και με βοηθάτε τόσο πολύ!

Είμαι σίγουρη πως θα ανταμειφθείτε για την καλοσύνη και το ενδιαφέρον σας!

Ψαράκι μου, κι εσύ έχεις σπουδάσει ψυχολογία;;;; (ήδη νομίζω πως η melina είναι του... συναφιού!)

Θα ψάξω να βρω και κανένα σχετικό βιβλίο, μήπως και το διαβάσει....

Αν γνωρίζετε κάποιο συγκεκριμένο, είμαι όλη αυτιά!!

Ευχαριστώ ξανά!

g5986754jvjinyn4.png

εγώ πάλι είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά...φαίνεσαι τόσο γλυκός και καλός άνθρωπος...είστε τόσα χρόνια μαζί που αποκλείεται να μη έχει αισθήματα για σένα...απλά του ήρθε κάπως είναι και οι κακοί συμβαλάτουρες..εγώ στη θέση σου θα τον άφηνα λίγο στην άκρη, θα κοίταζα για λίγο να ηρεμήσω εγώ και να είναι καλά το μωράκι μου και θα έβλεπα..επίσης τη δουλειά μου θα την κρατούσα, είναι μια πολύ καλή διέξοδος για να ξεφεύγεις. Εξάλλου αν είσαι σπίτι θα σκέφτεσαι συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και θα τρελαθείς!

Δώστου χώρο πιο πολύ για να ηρεμήσεις εσύ...θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά!!

Είσαι γλύκα όνομα και πράγμα! Και είμαι σίγουρη ότι και τα παιδάκια σου σε λατρεύουν!

Στη δουλειά όντως ξεχνιέμαι λίγο, αν και κουράζομαι, με αποτέλεσμα να κοιμάμαι συνεχώς σπίτι από το απόγευμα!

g5986754jvjinyn4.png

Αφού δεν είναι αρνητικός στη συμβουλευτική κι έχεις κλείσει ήδη ραντεβού τι συζητάμε; Θα είναι δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά θα τα καταφέρετε!!

Μιλάω εκ πείρας! ;)

Διαφημίσεις

Kαντυ μου το συνηδητοποιείς ότι το θαύμα που ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΕΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έγινε πραγματικότητα? Γιατί δεν ασχολείσαι με το μωράκι σου μόνο? Θα έπρεπε αυτό να σκέφτεσαι ΠΡΩΤΑ, την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σου και την υγεία σου φυσικά. Γιατί όλα αυτά τα αφήνεις σε δεύτερη μοίρα και έχεις επικεντρωθεί στον παλιμπαιδισμό του άντρα σου? Πως είναι δυνατόν να κάθεσαι και να συζητάς με έναν άνθρωπο που σου λέει ότι δεν θέλει το παιδί σας, ότι θα γίνεις ανάρμοστη μάνα και ότι φυσικά θέλει διαζύγιο? Αυτό που του δείχνεις είναι ψύχωση που έχεις στο πρόσωπό του και το εκμεταλεύεται. ΟΚ, το καταλαβαίνω ότι τον λατρεύεις, γιατί είναι ο άντρας σου γιατί, γιατί γιατί ....... πολλά μπορείς να μας πεις και να έχεις δίκιο σε όλα. Αλλά σκέψου μόνο αυτό......... ανάμεσα στο παιδί που θα φέρεις πρωτα ο ΘΕΟΣ στον κόσμο και στον άντρα σου ποιον βάζεις πρώτα? Δεν μου αρέσουν και εμένα αυτά τα διλλήματα και ούτε είναι ωραίο έτσι όπως το θέτω , το καταλαβαίνω και εγώ αλλά προσπαθούμε όλες οι κοπέλες εδώ να σε αφυπνίσουμε λιγάκι! Μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος και ο καλύτερος σύζυγος που έχεις ......................... αλλά νομίζω τώρα ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

ΣΩΤΗΡΙΑ μου γλυκιά, που σε θυμάμαι από πέρυσι που ήσουν φρέσκια εγκυούλα,

προσέχω το μπεμπάκι μου, μη νομίζεις!

Τρώω προσεκτικά, ενημερώνομαι και ακούω το γιατρό μου.

Συζητάω το θέμα του μπαμπά του μεν, αλλά φιλτράρω τη στενοχώρια για να μη φτάνει στο μωρό!

Χαζεύω με βλακειούλες στην τηλεόραση και κουβεντούλα για διάφορα θέματα, ώστε να χαλαρώνω.

Αλλά εδώ από εσάς δεν μπορώ να κρυφτώ και να πω ότι δεν μου καίγεται καρφί.

Εννοείται είναι Νο1 το μωρό και θα είναι πάντα. Ούτε συζήτηση!

Αλλά να μη φροντίσω, όσο μπορώ, να συνεφέρω τον μπαμπά του;

g5986754jvjinyn4.png

Αφού δεν είναι αρνητικός στη συμβουλευτική κι έχεις κλείσει ήδη ραντεβού τι συζητάμε; Θα είναι δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά θα τα καταφέρετε!!

Μιλάω εκ πείρας! ;)

Βασικά φοβάμαι μήπως δεν του δώσουν άδεια από τη δουλειά, γιατί έχει λίγο περίεργο ωράριο και στη συμβουλευτική δεν είχαν άλλο ραντεβού κοντά.

Αλλά δεν το αποκλείω να αλλάξει γνώμη και να μην έρθει. Πιο πιθανό όμως το βρίσκω να θέλει.....

g5986754jvjinyn4.png

Αρχικό μήνυμα απο tounts

Μιλάω εκ πείρας!

Αν αρχικά αντιδρά κάποιος στο να πάει, μπορεί μετά να του αρέσει και να ακολουθήσει με ενδιαφέρον τις συμβουλές του ειδικού; Μακάρι!!!!!

Το αποτέλεσμα που είδες ήταν σημαντικό και μόνιμο;

Χαίρομαι πολύ για σένα...

g5986754jvjinyn4.png

Πραγματικα εχω μεινει αφωνη με αυτο που περνας. Και απορω που βρισκεις το κουραγιο να τον δικαιολογεις. Σιγουρα το κανεις απο αγαπη αλλα ακομα κι αν ξεπερασετε αυτη την κριση τι θα γινει οταν θα ερθει το παιδι και εκει νιωσει πραγματικη πιεση???? Πως θα φερθει οταν θα σας τσακισει το ξενυχτι???? Οταν το παιδι θα ειναι αρρωστο και ολη η σημασια σου θα ειναι επικεντρωμενη στο παιδι και οχι σε αυτον???? Οταν δεν θα εχεις πια το κουραγιο να τον νταντευεις γιατι προτεραιοτητα σου θα εχει το μωρο??? Αναρωτιεμαι αν τωρα συμπεριφερεται ετσι, στα δυσκολα τι θα κανει???? Πιστευεις πραγματικα οτι θα μπορεσει να ανταποκριθει ως πατερας και συντροφος ταυτοχρονα?????

Για μενα οτι μεγαλωσε χωρις πατερα και με δεσποτικη μανα δεν μου λεει τιποτα. Αν ηταν ολη μας τη ζωη να την καθοριζει η δυσκολη παιδικη μας ηλικια τοτε θα ειχαμε καταστραφει ολοι.

Προστατευσε το παιδι σου και τον εαυτο σου. Διανυεις την πιο σημαντικη στιγμη σου ως γυναικα και αναλωνεσαι με τα παιδιαρισματα του αντρα σου. Δεν το αξιζεις αυτο ουτε εσυ ουτε το μωρο σου. Αν αυτο το πραγμα δεν μπορει να το καταλαβει ο αντρας σου τωρα μην ελπιζεις οτι θα μπορεσει να το καταλαβει στο μελλον. Οσο περνανε τα χρονια τετοιου ειδους ανθρωποι γινονται πιο δυσκολοι στον χειρισμο. Οσο τον δικαιολογεις απλα διαιωνιζεις το προβλημα.

Σου ευχομαι οτι καλυτερο και ριζικες αλλαγες για το καλο του παιδιου σου συντομα. Και προσεχε τον εαυτο σου και το μωρο σου. Γιατι αν κατι παει στραβα με τοση στενοχωρια που τραβας να εισαι σιγουρη οτι η αγαπη που του εχεις θα γινει μισος. Οικογενεια σημαινει σεβασμος και αυτο δεν χρειαζεται να το διαπραγματευεσαι.

Καλώς ή κακώς η ψυχολογία μας και η διάθεση μας εξαρτάται άμεσα από το περιβάλλον μας, καθώς ζούμε μέσα σ' αυτό!

Είναι λοιπόν φυσιολογικό να επιρρεαζόμαστε από τη συμπεριφορά των ανθρώπων που μας περιβάλλουν (οικογένεια, συνάδελφοι, γείτονες), και πολύ περισσότερο από τη συμπεριφορά και τη διάθεση του συντρόφου που έχουμε επιλέξει να μοιραστούμε τη ζωή μας και να κάνουμε οικογένεια μαζί του!

Εξ' άλλου ο γάμος είναι συμβίωση (δηλ. ζω μαζί σου και όχι μόνο με τον εαυτό μου ή με όποιον επιλέξω εγώ επειδή στην παρούσα φάση ο άντρας μου δεν ικανοποιεί τις ανάγκες, π.χ. μόνο με το παιδί ή τα παιδιά μου).

Έτσι λοιπόν, το να διαχωρίσεις το εγώ από το εμείς μέσα σε μια οικογένεια, όταν υπάρχει και εγκυμοσύνη στο προσκήνιο (γιατί η κύηση προήλθε από την ένωση των δυο αυτών ανθρώπων) πολλές φορές είναι δύσκολο.

Όμως οι σκέψεις του στυλ "θα κοιτάξω τον ευατό μου και το παιδί μου" είναι πολύ δύσκολο να γίνουν πράξεις, ειδικά στην περίοδο της εγκυμοσύνης που θέλεις να νιώσεις πως ο άνθρωπος σου ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ! Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΓΑΠΗ είναι ΑΝΑΓΚΗ, όπως το φαγητό, το νερό και ο ύπνος!

Βέβαια πάντα, καλό θα είναι, να υπάρχουν και ΟΡΙΑ στην ανεκτικότητα μας και στην αυτοδιάθεση μας ως ρυθμιστές της κρίσης! Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ! It takes two to tango... Και ο γάμος είναι ένας χορός που χρειάζεται συντονισμό ΚΑΙ από τους δύο! Αλλιώς... μπουρδουλώνονται και πέφτουν κάτω ΚΑΙ οι ΔΥΟ... (με συνέπειες και στα παιδιά).

Επίσης θέλω να πως το εξής: καλό είναι όλες μας να αποφεύγουμε τη θυματοποίηση και το γνωστό σύνδρομο της "Μητέρας Τερέζας". Όχι, αν ο άλλος δεν θέλει ή δεν μπορεί να βελτιωθεί (δεν χρησιμοποιώ την λέξη "αλλάξει"), δεν βελτιώνεται!

Τέλος, κάνω και μια άλλη σκέψη... Δεν μπορεί να είναι μόνο αυτοί στραβοί άνθρωποι, κάπου φταίμε κι εμείς... Που όμως? :roll:;)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

ΚΑΝΤΥ μου μηπως ο αντρας σου εχει να λαμβανει οικονομικα ωφελη απο τη μανα του με τα οποια τον κραταει στο χερι? Προσπαθω να του βρω δικαιολογια... και ρωταω γιατι δεν ειναι απιθανο.

Επισης καλο θα ηταν να παει η πεθερα σου σε ψυχολογο αν οχι ψυχιατρο! Εσυ εχεις μιλησει μαζι της ξεκαθαρα? να τη ρωτησεις τι της εχεις κανει και σου φερεται ετσι? τωρα μπορει να πουν πολλες κοπελες οτι δεν ειναι δυνατον να κανεις κατι τετοιο και μαλιστα στη φαση που εισαι, αλλα σε ρωταω επειδη την ξερεις καλυτερα απο εμας, αν της μιλουσες λες να μην εβγαζες τπτ?... ή μηπως ειναι απο τους ανθρωπους που αν σε βρουν πεσμενο σε πατανε να πας πιο χαμηλα?

Εχεις μπλεξει σε μια προβληματικη οικογενεια και το διλημμα ειναι αν καθεσαι και προσπαθεις να κανεις καλα αντρα, πεθερα και κουνιαδα ή τους αφηνεις στην καταντια τους και κοιτας την ΚΑΝΤΥ... καμια απο τις δυο αποφασεις δεν ειναι κακη αλλα εξαρταται απο το τι εχεις απεναντι σου, γιατι καθε περιπτωση οοοοοσο και αν μοιαζει με καποια αλλη ειναι ξεχωριστη και μονο εσυ ξερεις τοσα ωστε να μπορεις να παρεις τη σωστη αποφαση.

Αποψη μου είναι ότι δεν δίνουν λύσεις όυτε συμβουλεύουν οι ψυχολόγοι.

Περισσότερο ακούν..

Είναι μια καλή ευκαιρία πάντως να μιλήσετε και μεταξύ σας, χωρίς παρεμβολές τρίτων. Να ακούσει ο ένας τον άλλο είναι και το σημαντικό. Πιστεύω οτι ο σύμβουλος περισσότερο ψυχολογικά μας επιρεάζει..ως ¨ειδικοσ¨.

Μη περιμένεις θαύματα λοιπόν από αυτόν να σου πεί τη συνταγή στο τι θα κάνεις..

Απλά θα σας βάλει να κάνετε το αυτονόητο. Να βρείτε τον ευατό σας και τα θέλω σας.

Κατ ουσίαν μόνη σας θα βρείτε τη λύση.. άντε να σας πεί το δρόμο! Το ταξίδι είναι όμως μόνο δικό σας!

Αν αρχικά αντιδρά κάποιος στο να πάει, μπορεί μετά να του αρέσει και να ακολουθήσει με ενδιαφέρον τις συμβουλές του ειδικού; Μακάρι!!!!!

Το αποτέλεσμα που είδες ήταν σημαντικό και μόνιμο;

Χαίρομαι πολύ για σένα...

Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω.. Στη δική μου περίπτωση, εγώ είχα κάνει ψυχοθεραπεία πολύ πριν τον γνωρίσω. Όταν γνωριστήκαμε κατάλαβα με τι έχω να κάνω και του το πρότεινα κατευθείαν. Στην αρχή δεν ήθελε να ακούσει.. Αν συνέχιζε έτσι, θα χώριζα! .. (όποιος δεν θέλει, δεν αλλάζει)..

Περνώντας ο καιρός όμως, έβλεπε πόσο καλό έχει κάνει σε μένα και αποφάσισε να δοκιμάσει. Στην πρώτη συνεδρία πήγαμε μαζί, αλλά μετά συνέχισε μόνος του. Τώρα είναι 1 χρόνος. Είναι πια άλλος άνθρωπος! Επιτέλους περνάμε καλά και η οικογένειά του δεν μας ενοχλεί καθόλου.

Όσο για το μόνιμο, ναι! Αν αλλάξει η πεποίθηση και προγραμματιστεί διαφορετικά δεν ξαναγυρνάει πίσω.. Αν μάθεις να οδηγείς ας πούμε, μπορείς να ξεμάθεις;

Αλλά θέλει από μέρους σου πολύ υπομονή και δύναμη. Και έγκυος τώρα, πρέπει να το σκεφτείς καλά! Πολύ καλά!!!!

Ένας σωστός ψυχολόγος ή σύμβουλος ακούει και προτείνει και βοηθάει να δεις τα πράγματα κι από άλλες οπτικές γωνίες, γιατί το ανθρώπινο μυαλό όταν αντιμετωπίζει προβλήματα πολλές φορές "κολλάει" και μπαίνει σε "λούπες" (δηλ. σε φαύλους κύκλους χωρίς αποτέλεσμα).

Εννοείται πως δε σου δίνει "το μυστικό της ευτυχίας" ούτε είναι "η λύση για τα προβλήματα σου".

Απλά μέσα από την καθοδήγηση του μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, να αντιμετωπίσεις τα θέματα που σε ταλανίζουν από τη μέρα που γεννήθηκες και απο κει και πέρα... το παιχνίδι είναι δικό σου! :cool:

tZh5p3.png

G0KVp3.png