Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νομικά ζητήμα αναγνώρισης τεκνου γεννημενου εκτος γάμου

mamyb

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μόλις γεννηθεί το παιδί και βγει απο το μαιευτήριο με την ληξιαρχική πράξη πάτε σε συμβολαιογράφο που κανονίζει τα "της αναγνωρισης', αυτός θα σας πει και τις λεπτομέριες.

Μόλις φτίάξει την πραξη αναγνώρισης και την υπογράψετε και οι δύο, την πάτε στο ληξιαρχείο και αλλάξει το επίθετο του παιδιού και μπαίνει το όνομα του πατέρα σε όλα τα χαρτιά αυτόματα. Σας δίνουν και αντίγραφα που θα πάτε το ένα στο δήμο για το δημοτολόγιο και την οικογενειακή μερίδα και κρατάτε και ένα για την βάπτιση!!!

Αυτά αφορούν την εκούσια αναγνώριση του παιδιού από τον φυσικό του πατέρα!!!

Αντε με το καλό!!!

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο!!!

Να του κάνεις εξώδικο και ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην μπορεί να σας πλησιάσει κλπ, αλλά θα σου τα πει καλύτερα ο δικηγόρος γιατί οι νόμοι αλλάζουν συνεχώς και από την τελευταία φορά που άκουσα μια παρόμοια περίπτωση έχουν περάσει 15 χρόνια!!! :?:wink:

Διαφημίσεις

aria146, αυτά καλύτερα θα τα ξέρει σίγουρα ένας δικηγόρος...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά, όπως και να 'χει. Να σου ζήσει και να το χαίρεσαι.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

το μόνο σιγουρο είναι οτι την απολαμβάνω κι ότι είναι ένας άγγελος όπως και όλα τα παιδάκια του κόσμου.... απλά ήθελα αν ήξερε κάποιος να με κατατοπήσει λιγάκι γιατι κι ο δικηγόρος θα θέλει χρήματα και εγω μόλις και μετα βίας μπορώ και παρέχω τα βασικά στον αγγελό μου .... απο αγάπη όμως έιναι εκκατομυριούχος.... ευχαριστώ ...

Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι επι του θέματος για να σε βοηθήσω , αυτά που έγραψες πιο πάνω όμως με έκαναν κομμάτια ! Σου εύχομαι να βρείς την άκρη γρήγορα και να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου . Μπράβο και σε σένα για την απόφαση να την μεγαλώσεις μόνη σου . :)

Διαφημίσεις

ilonka19, αυτό site το έχω εξερευνήσει όπως και μερικές δεκάδες άλλα η αλήθεια έιναι ότι δεν βγάζω άκρη , πρέπει να ρωτήσω δικηγόρο. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που ΄λεγα μηπως την απεύφεγα... άλλα δεν..... σας ευχαριστώ όλους......!!!!

aria146 καλημέρα!

Εάν εσύ αρνηθείς να συναινέσεις στην αναγνώριση του παιδιού θα πρέπει ο πατέρας να κάνει αγωγή στο Δικαστήριο για αναγνώριση της πατρότητας του.

Το θεωρώ όμως λίγο απίθανο ένας πατέρας που δεν έχει μπει καν στον κόπο να δει το παιδί του να μπει σ' αυτή τη χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία.

Εύχομαι να είστε πάντα καλά εσύ και η κορούλα σου :)

6qjVp3.png

Σύλλογος Ανύπαντρης Μητέρας, Ανθέων 19, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ. 2102315142. Δίνονται πληροφορίες για τα δικαιώματα των ανύπαντρων μητέρων, νομικές συμβουλές και θέματα λήψης αποφάσεων

Διαφημίσεις

βρε κοριτσια εγραφε ενας δικηγοος στο τσατ αλλα δεν θυμαμαι τι ονομα του...αν καποια απο τις παλιες θυμαται ας του στειλει πμ να βοηθησουμε την κοπελα...

παντως υποκλινομαι με σεβασμο στην αποφαση και το θαρρος σου.......

αν θελεις οτιδηποτε στειλε πμ μηπως μπορω με καποιο αλλο τροπο να βοηθησω.....

Λοιπόν...

Αν ζητήσει τη συναίνεσή σου κι εσύ αρνηθείς (δηλαδή δεν γίνει εκούσια αναγνώριση) αγωγή μπορεί να κάνει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια από την άρνησή σου.

Αν αποδείξει ότι είχε σαρκική συνάφεια μαζί σου κατά το κρίσιμο διάστημα της σύλληψης τότε τεκμαίρεται (θεωρείται-αποδεικνύεται) ότι είναι ο πατέρας του παιδιού. Αν δηλαδή αποδείξει ότι είχατε σχέσεις όταν έμεινες έγγυος θα πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι το παιδί δεν είναι δικό του ή τουλάχιστον να προκαλέσεις σοβαρές αμφιβολίες για την πατρότητα (με λίγα λόγια δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εφόσον το παιδί είναι δικό του).

Από τη στιγμή που θα αναγνωριστεί δικαστικά ότι είναι ο πατέρας του παιδιού έχει απέναντι στο παιδί τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που θα είχε αν ήσασταν κανονικά παντρεμένοι και αποκτούσατε παιδί.

Ότι άλλο θες μου λες (έχω εγκαταλείψει τη δικηγορία εδώ και κάποια χρόνια αλλά τα ξαναθυμήθηκα διαβάζοντάς τα :) )

6qjVp3.png

aria δεν έχει σχέση η ηλικία του παιδιού....2 χρόνια από την άρνησή σου (η οποία νομίζω δεν χρειάζεται να είναι έγγραφη).

Δηλαδή μάλλον η αγωνία σου δε θα πάρει τέλος γρήγορα...

Μήπως όμως θα ήταν καλύτερα για το παιδί μελλοντικά να μην εμφανίζεται ως αγνώστου πατρός? Ή κι εσύ ακόμα να μπορείς να διεκδικήσεις διατροφή για λογαριασμό του παιδιού κάνοντας τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη? (τις σκέψεις μου σου λέω)

6qjVp3.png

Aria να χαίρεσαι το αγγελούδι σου πάνω απ' όλα.

Απ' ότι περιγράφεις αυτός είναι ένας τύπος ευθυνόφοβος και άλλα που δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω.

Αφού έκανε σαφές ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί σου ή με το παιδί (αφού σε παράτησε) και αφού μεταβίβασε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία αυτό δείχνει ότι αυτός φοβάται μήπως τους ζητήσεις να αναγνωρίσει νομικά το παιδί.

Τι σε κάνει να φοβάσαι ότι θα στο "διεκδηκήσει" από την στιγμή που αυτός κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δείξει ότι δεν έχει καμιά σχέση μαζί σας?

Πιστεύω ότι αν ποτέ του ξυπνήσει το "πατρικό" ένστικτο, θα του φύγει το ίδιο εύκολα αφού αυτό συνεπάγεται και οικονομικές υποχρεώσεις που φάνηκε καθαρά ότι δεν είναι διατεθειμένος να επωμιστεί.

Από τις περιγραφές σου ως τώρα καταλαβαίνω ότι δεν έχει λόγος να φοβάσαι ότι μπορεί να θελήσει ποτέ να "αναγνωρίσει" το παιδί.

Ολο αυτό που γράφεις ειναι τόσο ΑΔΙΚΟ.

angelina μήπως ξερεις μεσα σε ποσο διαστημα απο τη γεννηση πρεπει ναγινει η εκουσια αναγνώριση τέκνου-οσες παραγραφους του οικ.δικαιου κοιταξα πουθενα δεν αναφερονταν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...