Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

Προσωπικά τα βάζω κάτω και τα ζυγίζω. Απ'τη μια έχω την εξωτερική μου εμφάνιση κι απ'την άλλη τη λαχτάρα μου να φέρω στον κόσμο ένα υγιές παιδί. Τι μου προσφέρουν τα βερνίκια νυχιών, οι λακ, οι αντιρυτιδικές και οι βαφές μαλλιών εκτός από μια τόνωση της ματαιοδοξίας μου; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Και σας μιλάει μια εκ γεννετής κοκέτα, που βαφόταν ακόμα και για να πάει στο περίπτερο. Όμως αν κοιτάξουμε μέσα μας, θα δούμε την πραγματική ομορφιά. Αυτή της μητρότητας. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, δεν είμαι έγκυος. Όμως το λίγο καιρό που ήμουν, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να σκέφτομαι πως ό,τι κάνω επηρεάζει το μωράκι μου. Δε λέω να κάνουμε υπερβολές, αλλά δεν θα πάθουμε και τίποτα αν προσέχουμε και λίγο. Τον αέρα που αναπνέουμε δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε, αλλά όπως δεν θα επιλέξουμε να πάμε σ'΄ένα χώρο που καπνίζουν όλοι, έτσι θα 'πρεπε να προσέχουμε και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Γιατί κόβετε το κάπνισμα και το αλκοόλ και όχι τη βαφή μαλλιών; Με ποιο κριτήριο το ένα είναι λιγότερο/περισσότερο επικίνδυνο από το άλλο; Μπορεί κανείς να μας δώσει εγγύηση για κάτι απ΄αυτά; Η απάντηση είναι όχι. Είναι στο χέρι μας ν αποφασίσουμε. Εγώ επιλέγω να μην χρησιμοποιήσω κάποια προϊόντα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΆ. Κάποια άλλη πάλι όχι. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αλλά μη σας ακούσ αύριο μεθαύριο να λέτε ότι θα βάψετε το παιδικό δωμάτιο με μη τοξικές βαφέςή θα πάρετε την τάδε μάρκα παιχνιδιών γιατί οι άλλες είναι επικίνδυνες, γιατί θα σας κράξω, εντάξει; :-P

Πες τα newbie! Γιατί πολλά ακούμε για υποκρισίες... Είναι δυνατόν να βάλω την ομορφιά μου πάνω από το μωρό μου? Τι πιο όμορφο από μια έγκυο γυναίκα?

Ίσως να είναι σκληρό αυτό που θα πω, αλλά όσες μιλάνε έτσι νομίζω δεν έχουν χάσει παιδί όπως εμείς. Αλλιώς θα πρόσεχαν και την τσίχλα που μασάνε... Τι να πω... :(

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 425
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προσωπικά τα βάζω κάτω και τα ζυγίζω. Απ'τη μια έχω την εξωτερική μου εμφάνιση κι απ'την άλλη τη λαχτάρα μου να φέρω στον κόσμο ένα υγιές παιδί. Τι μου προσφέρουν τα βερνίκια νυχιών, οι λακ, οι αντιρυτιδικές και οι βαφές μαλλιών εκτός από μια τόνωση της ματαιοδοξίας μου;

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

.............................................................................

............................................................................

Αλλά μη σας ακούσ αύριο μεθαύριο να λέτε ότι θα βάψετε το παιδικό δωμάτιο με μη τοξικές βαφέςή θα πάρετε την τάδε μάρκα παιχνιδιών γιατί οι άλλες είναι επικίνδυνες, γιατί θα σας κράξω, εντάξει; :-P

Δεν θα μπορούσα να τα πω

καλύτερα απο εσένα newbie μου!!! :P

Πες τα newbie! Γιατί πολλά ακούμε για υποκρισίες... Είναι δυνατόν να βάλω την ομορφιά μου πάνω από το μωρό μου? Τι πιο όμορφο από μια έγκυο γυναίκα?

Ίσως να είναι σκληρό αυτό που θα πω, αλλά όσες μιλάνε έτσι νομίζω δεν έχουν χάσει παιδί όπως εμείς. Αλλιώς θα πρόσεχαν και την τσίχλα που μασάνε... Τι να πω... :(

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ !!!!!!!!!........

.........απόλυτα όμως!!!!!

επίσης να πω για τις κομμώτριες ότι το επάγγελμά τους ανήκει στα βαρέα-ανθυγιεινά ως προς την ασφάλιση, ακριβώς λόγω των χημικών που εισπνέουν, οπότε καταλαβαίνετε ότι και οι βαφές και οι λακ και όλα αυτά δεν είναι ό,τι καλύτερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί το έμβρυο στο οποίο καταλήγουν προσβάλλεται πολύ περισσότερο από την ίδια την έγκυο. Εξάλλου, κανείς δεν θα παρεξηγήσει μια έγκυο επειδή έχει τη ρίζα μέχρι το αυτί! όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν τα βάφει λόγω κατάστασης...αρκεί να είναι κατά τα άλλα περιποιημένη και καθαρή. Παν μέτρον άριστον και έχετε μετά καιρό (αφού αποθηλάσετε) να κάνετε ό,τι χρώμα θέλετε και να εισπνεύσετε όλη την αμμωνία που τραβά η ψυχή σας!

επίσης να πω για τις κομμώτριες ότι το επάγγελμά τους ανήκει στα βαρέα-ανθυγιεινά ως προς την ασφάλιση, ακριβώς λόγω των χημικών που εισπνέουν, οπότε καταλαβαίνετε ότι και οι βαφές και οι λακ και όλα αυτά δεν είναι ό,τι καλύτερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί το έμβρυο στο οποίο καταλήγουν προσβάλλεται πολύ περισσότερο από την ίδια την έγκυο. Εξάλλου, κανείς δεν θα παρεξηγήσει μια έγκυο επειδή έχει τη ρίζα μέχρι το αυτί! όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν τα βάφει λόγω κατάστασης...αρκεί να είναι κατά τα άλλα περιποιημένη και καθαρή. Παν μέτρον άριστον και έχετε μετά καιρό (αφού αποθηλάσετε) να κάνετε ό,τι χρώμα θέλετε και να εισπνεύσετε όλη την αμμωνία που τραβά η ψυχή σας!

Σωστό!!!

επίσης να πω για τις κομμώτριες ότι το επάγγελμά τους ανήκει στα βαρέα-ανθυγιεινά ως προς την ασφάλιση, ακριβώς λόγω των χημικών που εισπνέουν

Γεια στο στόμα σου!

Τι άλλο πια να πούμε για να αποδείξουμε το

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΓΚΥΜΟΣΙΝΕΣ ΜΟΥ ΕΚΝΑ ΒΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ(ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ).ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΕΤΣΙ.ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑ ΜΙΑ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ.

Η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ=1-04-2008

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ=16-042010

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ απο τέλος του 3ου μήνα και στην πρώτη εγκυμοσύνη τα βάφω κανονικά με κανονική βαφή . Στην πρώτη εγκυμοσύνη τα έφαβα με βαφή ΚΟΡΡΕ (για μενα ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ) και σε αυτην με κανονικη βαφη

Πηγη= http://www.gyn.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=18%3A2010-06-11-16-46-20&id=123%3A3&Itemid=27

Επʼευκαιρία μιας πρόσφατης δημοσιευμένης μελέτης σχετικά με τη συσχέτιση της βαφής μαλλιών και του κινδύνου εμφάνισης νεοπλασμάτων εγκεφάλου όπως το γλοίωμα, το μηνιγγίωμα και το ακουστικό νευρίνωμα, ερευνήσαμε τα βιβλιογραφικά δεδομένα προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει επίπτωση της βαφής μαλλιών στην εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα λοιπόν με την εργασία που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiology [1], εξετάστηκε το ιστορικό 489 ασθενών με γλοίωμα, 197 με μηνιγγίωμα και 96 με ακουστικό νευρίνωμα, και συγκρίθηκε με 799 υγιή άτομα. Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα της μελέτης, η μόνη συσχέτιση που βρέθηκε ήταν πως υπήρχε μια οριακά θετική συσχέτιση εμφάνισης γλοιώματος σε γυναίκες που χρησιμοποιούσαν μόνμη, σκουρόχρωμη βαφή για περισσότερο από 20 χρόνια.

Σε ότι αφορά στη χρήση βαφών μαλλιών στην εγκυμοσύνη, μια πρόσφατη μελέτη από το 2005 [2], που διερεύνησε τα περιστατικά εμφάνισης νευροβλαστώματος (όγκου του εγκεφάλου) σε παιδιά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, έδειξε πως η χρήση οποιασδήποτε βαφής μαλλιών το μήνα πριν τη σύλληψη καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρουσίαζε έναν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νευροβλαστώματος στο παιδί. Παραδόξως (;) στις μη μόνιμες βαφές παρουσιαζόταν στη συγκεκριμένη μελέτη μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης της νόσου στο παιδί απʼ ότι στις μόνιμες βαφές.

Ο κάπως αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικών όγκων σε παιδιά των οποίων η μητέρες είχαν χρησιμοποιήσει βαφές μαλλιών ένα μήνα πριν τη σύλληψη, είχε φανεί και σε μια παλαιότερη, μεγάλη μελέτη [3]. Αν και ο κίνδυνος ήταν διπλάσιος, η σημασία του ευρήματος δεν μπορούσε να αποδειχθεί στατιστικά (OR = 1.9, 95% με CI 0.5- 7.0). Αντίθετα, σε μια μελέτη του 1987, πάλι από τις ΗΠΑ [4], είχε φανεί ξεκάθαρα πως μητέρες παιδιών τα οποία εμφάνισαν νευροβλάστωμα, έβαφαν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό τα μαλλιά τους απʼ ότι οι μητέρες των οποίων τα παιδιά δεν εμφάνισαν το συγκεκριμένο όγκο.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν ορισμένες εργασίες που συσχετίζουν τη βαφή μαλλιών με εμφάνιση καρκίνου ουροδόχου κύστεως. Σε μια από αυτές, ενώ οι άνδρες δε φάνηκε να επιβαρύνονται από τις βαφές μαλλιών - τουλάχιστον σε ότι αφορά στον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως - οι γυναίκες φαίνεται πως έχουν 1,5 φορά μεγαλύτερο κίνδυνο για το συγκεκριμένο καρκίνο, αν και πάλι η διαφορά είναι στα όρια ώστε να θεωρηθεί σημαντική [5].

Τέλος, σε μια πρόσφατη ανασκοπική μελέτη [6] στην οποία αξιολογήθηκαν 31 αγγλόφωνες επιστημονικές δημοσιεύσεις μεταξύ των ετών 1992-2005, έδειξαν συσχέτιση μεταξύ βαφής μαλλιών και εμφάνισης non-Hodgin λεμφώματος, πολλαπλού μυελώματος, οξείας λευχαιμίας και καρκίνου της ουροδόχου κύστεως σε τουλάχιστον μια πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη μελέτη και αμφιλεγόμενα στοιχεία σε άλλες μελέτες. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ίσως μια υπο-ομάδα του πληθυσμού μπορεί να είναι γενετικώς επιρρεπής στην εμφάνιση ορισμένων νεοπλασμάτων σε συνδυασμό με τη χρήση βαφής μαλλιών.

Θα έλεγα λοιπόν πως σε ορισμένες σοβαρές επιστημονικές εργασίες φαίνεται μια πιθανή συσχέτιση της βαφής μαλλιών τόσο με κάποιους όγκους του εγκεφάλου στα παιδιά όσο και με κάποια νεοπλάσματα, ιδιαίτερα με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως, στο ίδιο άτομο που βάφει τα μαλλιά του. Αυτό σε συνδυασμό με τη μαρτυρία του κ. Ζησόπουλου, όπως αυτή κατατίθεται στο forum της ιστοσελίδας μας ( βλ. www.gyn.gr/forum/forum.asp?forum=4§ion=6&post=17951 ), με κάνουν να είμαι ιδιαίτερα σκεπτικός στο θέμα της βαφής των μαλλιών λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Περισσότερο από ένστικτο παρά από τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση (μας λείπουν τα ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία να υποστηρίξουμε το ένα ή το άλλο), θα συμβούλευα λοιπόν να αποφεύγεται η βαφή μαλλιών (οποιασδήποτε μορφής) τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

Στη συνέχεια, και εάν αυτό είναι απαραίτητο (κάντε τότε ένα γκάλοπ μεταξύ των γνωστών σας!!) ίσως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε πιο light βαφές (πχ με φυτικά χρώματα, χωρίς αμμωνία κλπ), αλλά τονίζω πως αυτό θα γίνει πάντα με δική σας ευθύνη. Έχοντας όμως έστω κάποιες πιθανότητες οι -λίγες- δημοσιεύσεις να έχουν εντοπίσει έστω μερικά κάποια ψήγματα κινδύνου, αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να διακινδυνέψετε έστω και σε ελάχιστο ποσοστό να εμφανιστεί πρόβλημα στο παιδί που κυοφορείτε. Ως μαιευτήρας και ως πατέρας, νομίζω πως όχι.

Δρ Κωσταντίνος Ν. Χατζηγεωργίου

Μαιευτήρας- Χειρούργος Γυναικολόγος

• 4 months later...

κορίτσια καλησπέρα! είμαι σχεδόν 5 εβδομαδων και παντερυομαι σε 1,5 μήνα! τι να κάνω με το θέμα της βαφής???????? αν δεν είχα αρκετά λευκά δεν θα το σκευτόμουν καν... αλλά ήδη είμαι πολύ χαλιά!!!! τι θα κάνω??? ακόμα δεν το συζήτησα με την γιατρό μου!!!

b1xOp2.png

QBskp2.png

Διαφημίσεις

anastasaki25, εμένα ο γιατρός μου μου επέτρεψε τη βαφή μαλλιών μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Ακούγονται πολλά και ο καθένας θα σου πει κάτι διαφορετικό... Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον γιατρό σου. Η άποψή μου είναι να μην ακούμε κανέναν εκτός από τον γιατρό μας!

Συμφωνω με την Evakorpa, οι κομμωτριες λενε οτι μπορεις να κανεις ανταυγειες αν τοσο πια δεν αντεχεις να κατεβει η ριζα, αλλα οι γιατροι λενε μην τα κανεις τιποτα...

Ρωτα τη γιατρο σου μονο αυτη θα σου πει και μετα εσυ θα κρίνεις ποσο σημαντικο ειναι να τα βαψεις ή όχι...

Με το καλο ο γάμος και να εχεις μια τελειομηνη εγκυμοσυνη anastasaki25!

aW6Pp3.png

κορίτσια καλησπέρα! είμαι σχεδόν 5 εβδομαδων και παντερυομαι σε 1,5 μήνα! τι να κάνω με το θέμα της βαφής???????? αν δεν είχα αρκετά λευκά δεν θα το σκευτόμουν καν... αλλά ήδη είμαι πολύ χαλιά!!!! τι θα κάνω??? ακόμα δεν το συζήτησα με την γιατρό μου!!!

καλησπερα και με το καλο το νινι σου!

ρωτα τη γιατρο σου και σκεψου το ενδεχομενο μια φυτικης βαφης απο το φαρμακειο η χενα που ειναι τελειως φυτικη(δεν εχω δοκιμασει ουτε το ενα ουτε το αλλο αλλα φιλες που δοκιμασαν τη φυτικη ηταν μια χαρα και καλυπτε τελιως τα λευκα).

tt1108c2.aspx

Ετσι απλα για ενημερωση...και εγω μεχρι 3,3 μηνες ,δεν εκανα τιποτα στα μαλλια μου...αλλα μετα τους 3,3 κανονικα ανταυγες...ετσι μου ειπε ο γιατρος μου και μονο αυτον ακουω και ετσι εκανα.

και θα συμφωνισω οτι μονο τον γιατρο σου θα ακους...γιατι σε αυτον εχεις εμπιστοσυνη και εκεινος εχει αναλαβει εσενα και το μικρο σου.

στο οτιδηποτε..τι θα φας...τι θα πιεις....τι θα κανεις....

εγω να φανταστεις...κανω λειζερ...σε πολλες περιοχες του σωματος για τρυχοφυια...ο γιατρος μου ειπε να συνεχισω...και εγω συνεχιζω...δεν μπορεις ομως να φανταστεις τι εχω ακουσει απο διαφορες-ρους πανω σε αυτο το θεμα.και με το φορουμ εγω εχω καταλαβει ενα πραγμα.

συμβουλες ιατρικης φυσεως ποτε....συμβουλες περι ανεμων και υδατων πολλες και καλες!!!!:P φιλιααααα σε ολες!!!!!

σκέψου και την πιθανότητα να βάλεις κάποια περούκα, το έκαναν οι μανάδες μας την δεκαετία του 70 όταν είχαν να πάνε κάπου (ήταν της μόδας), υπάρχουν ωραιότατες με φυσική τρίχα και με έτοιμο χτένισμα, θα σου κοστίσει όσο ένα νυφικό χτένισμα και δεν θα επιβαρύνεις το μωρό σου

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα! Κάνε αυτό που έκανα κι εγώ που παντρεύτηκα σχεδόν 2 μηνών: έβαλα τρέσσες!! Δεν φαινόταν τίποτα! Οι κομμώτριες βρίσκουν λύσεις - μην ανησυχείς!

Ανέλαβες την υποχρέωση να αναστήσεις μια ζωή! Φρόντισε να την φέρεις στον κόσμο υγιή! Υπομονή λοιπόν τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο.

Για μετά υπάρχουν και φυτικές βαφές - θα σε συμβουλέψει ο γιατρός σου.

Εγώ με ρίζα ως τα αυτιά νιώθω και είμαι πανέμορφη με τη στρογγυλή μου κοιλίτσα να προηγείται και να ακολουθώ υπερήφανα!!! :oops:

• 2 εβδομάδες μετά...

geia sas koritsia evafa ta mallia mou k etsi opws hmoun sto mpanio lew as kanw kai ena test mias kai eimai sti 31h mera tou kuklou mou kai to test vgainei thetiko epidh eimai ksanthia kanw prwta ntekapaz kai meta vafh twra ti na kanw mporw na prwxorisw sth vafh h tha meinw kitrinh kai uparxei periptwsh na ekana kati kako pou ekena ntekapaz?:?:

παρε καμμια φυτικη αν μπορεις. ρωτα και τον γυναικολογο σου αν θες

παντως γελασα πολυ. εκει που εκανα το ντεκαπαζ λεω δεν κανω κι ενα τεστ; :lol::lol::lol::lol::lol:

με το καλο να πανε ολα

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

ioannaa και εγώ γέλασα πολύ με την περιπτωσή σου , συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη (πολλές εγκυμοσύνες μέσα στο forum αυτή την περίοδο) και στα δικά μας :lol: φυτική βαφή ψηφίζω και εγώ :wink: ....

στο πρώτο μου παιδάκι σταμάτησα να βάφω τα μαλλιά μου από την μέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος μέχρι που αποθήλασα. Τότε ήμουν καστανόξανθη και η ρίζα ήταν ένα χάλι. Δεν με πείραξε όμως. Ισα ίσα που κέρδισα λαμπερά μαλλιά, απλαχτηκα από τις βαφες, το κάψιμο στις άκρες και μάκρυνα και τα μαλλιά μου. Κάτι που προσπαθούσα χρόνια αλλά από τις βαφές ήταν αδύνατο να πετύχω.

Σε λιγότερο από ένα μήνα παντρεύομαι και βαφτίζω το πρώτο μου παιδάκι. Για καλή μου τύχη έχω λίγες ασπρες τρίχες. ΓΙα κακή μου είναι μπροστά. Επειδή οι απόψεις διιστανται πάνω στο θέμα έχω επιλέξει να μην τα βάψω ούτε αυτή την φορά. το πολύ πολύ αν φαίνονται αρκετά τα λευκά θα ζητήσω να τις κόψει η κομμωτρια πριν με χτενίσει. εφόσον δεν υπάρχει μια κοινή γραμμή από όλους υπέρ ή κατά της βαφής μαλλιών προτιμώ να μην παίζω με την τύχη.

εμένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο γιατρός μου είχε απαγορεύσει τη βαφή, ήμουν ξανθιά πριν και μετά από τα πολλά μου παρακάλια...μου επέτρεψε στον πέμπτο να τα βάψω ΜΙΑ φορά ΜΟΝΟ με φυτική και να ΜΗΝ ακουμπήσει στη ρίζα...έτσι και έγινε..το φυσικό μου (που είχα να το δώ 10 χρόνια) ήταν υπέροχο και τα μαλλιά μου λαμπερά..

Ελα μου ντε που με αυτο το Κ&*#οξανθό στην Ελλάδα έχουμε πάθει φρίκη και τα ξαναέκανα ανοιχτά ξανθά...και φυσικά επειδή το φυσικό μου είναι καστανό μετά από λίγο ξερναει και το κόκκινο που έχουν τα καστανά και βγαίνει κιτρινωπό (όπως και τα περισσοτερα, μην πώ όλα τα ξανθά σε καστανή βάση, εκτος αν κάνεις ντεκαπαζ). Το σκυλομετάνιωσα και μετά από ώωωρες στο ιντερνετ ανακάλυψα ότι μόνο εμεις έχουμε μανια με το ξανθό, έξω έχουν απαλαχθεί από αυτά τα ταμπού και πάνε 1-2 τόνους πάνω κάτω στο χράμα τους..

Μην τα πολυλογώ τα ξαναγύρισα στο φυσικό μου (2 τόνους πιο ανοιχτο) και ηρεμησα....τέλος στον πόνο του ξανθού, στο τσούξιμο και τη μαύρη ρίζα!!! Λευτεριά στις ξανθές...επιστρέψτε στο φυσικό σας!!!! Αμα πια, τα είπα και ξαλάφρωσα!!!!

Μια όμορφη γυναίκα (εσωτερικά κυρίως) με ότι χρώμα μαλλιά και αν έχει παραμένει όμορφη (αρκεί να είναι λαμπερά και όχι ξανθά στάχυα....τα πέρασα και τα ξέρω..). Και όλες οι εγκυμονούσες είναι όμορφες. επίσης μπορείτε να κάνετε μάσκες με φυσικά υλικά και να έχετε μια υπέροχη κόμμη. Μην κολλάτε στις βαφές και στα χημικά!

Συνηθως κανω ανταυγειες Η εγκυμοσυνη με βρηκε με μιση παλαμη ριζα και συνεχισα αβαφη ως το τελος της Δυο μηνες μετα και αφου θηλαζα πηγα για ανταυγειες

Μου κανει εντυπωση γιατι ειχα μιλησει με γκουρου του θηλασμου και μου ειπε οτι στο θηλασμο επιτρεπεται οποια βαφη θελω

p7z6p3.pngsQqep3.png

ο δικός μου γιατρός δεν μου απαγόρευσε την βαφή ή τις ανταύγες κ ας βρίσκομαι στο πρώτο τρίμηνο. Τα μαλλιά μου είναι ανταύγες αλλά δεν πρόκειται να ξανακάνω ανταύγες αν δεν μπω στον τέταρτο.

2F0Rp3.png

Παντως εγω βρηκα κατι στικ σαν κραγιον για τις αβαφες ριζες μεταξυ των βαφων, και αφου τα ειχα αφησει τελειως εως τωρα κατοπιν εντολης του γιατρου,και αφοιυ ειμαι πια στον 7ο, απλα οταν θελω να παω καπου περναω λιγο τοπικα τα λευκα χωρις να ακουμπω ριζα οσο μπορω... Ενταξει κι αυτο δεν ειναι τελειως αθωο, αλλα δεν ειναι και βαφη με ολη αυτη τη χημεια και την αμμωνια....

Υπομονη!

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...