Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αναζήτηση Διαιτολόγου!

Pitsi

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Απλά ήθελα κάποιον πιο κοντά γιατί δε μου είναι εύκολο να αφήνω με άλλους το μωρό πολύ ώρα. Αλλά για να τον συστήνεις θα είναι καλός, ε??? Στείλε μου αν σου είναι εύκολο τα στοιχεία του...

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση:wink:

κι εγώ έχω έναν καλό και δοκιμασμένο αλλά είναι στο Νέο Κόσμο. Σου δίνει δίαιτες που μπορείς να κάνεις (περισσότερο σαν διατροφή) και προσαρμόζει το πρόγραμμά σου με βάση τις δικές σου ανάγκες δηλαδή ανάλογα τις ώρες που δουλεύεις , αν βγαίνεις έξω, αν έχεις κάποιες συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες όσον αφορά τα φαγητά που τρως , αν τρως το βράδυ κλπ. Βέβαια τα κιλά που χάνεις με αυτό τον τρόπο δεν είναι θεαματικά (περίπου 4 το μήνα) όμως επειδή είναι έτσι φτιαγμένη μπορείς να την προσαρμόσεις παντού, και δεν νιώθεις ότι στερείσαι κάτι, με αποτέλεσμα να μπορείς να την ακολουθήσεις για περισσότερο καιρό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Με τον διαιτολόγο που λέω (επιστήμονας, όχι αλμπάνης), ο άνδρας μου έχασε 37 κιλά σε 1 χρόνο. Ακόμα και τώρα όποτε θέλουμε να κάνουμε δίαιτα παίρνουμε τις παλιές και υπάρχει αποτέλεσμα. Εννοείται πως βάζει ότι τρώς, ότι δεν τρως κοιτάζει να σου δώσει με κάτι άλλο την θρεπτική αξία, όταν έχεις πχ ένα τραπέζι σου λέει τι μπορείς να φάς το μεσημέρι για να φας το βράδυ πιο χαλαρά κ.λπ.

Σου στέλνω pm με τα στοιχεία του.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Εγω εχω δοκιμασει διαφορους διαιτολογους κατα περιοδους κ για να ειμαι ειλικρινης δεν κανει για εμενα αυτη η τακτικη. Το τελευταιο που εκανα κ ειχε αποτελεσμα για εμενα ειναι μια επισκεψη σε ενδοκρινολογο, οπου εκανα διαφορες εξετασεις κ μετα επελεξα εγω μια μεθοδο αδυνατισματος απο τις τρεις που μου προτεινε εκεινη. Ειναι διατροφη με ειδικα ετοιμα προιοντα για πρωι/απογευμα/βραδυ κ μεσημεριανο δικο μου. Βεβαια κ η διαιτα ειναι προσωπικη υποθεση, απλα αναφερω κ μια εναλλακτικη...

• 3 εβδομάδες μετά...

Τι, τον θες καλή μου τον διαιτολόγο,

αυτοί μόνο λεφτά ξέρουν να παίρνουν για να λένε τα ίδια και τα ίδια..

Δεν έχεις καμία γνωστή να σου δώσει καμία δίαιτα που εκείνη έκανε στο παρελθόν?

Θες να σου τα πω εγώ και μάλιστα δωρεάν! Μα πια, ακούω διαιτιλόγο και απορώ γιατί τους πληρώνουν! Τα ίδια έλεγα και σε έναν συνάδερφο πιο πριν..

Κάτσε να δω, αν έχω κάτι ωραίες "συμβουλές" που είχα καταγράψει κάποια στιγμή στο pc μου, και προέρχονταν από διαιτολόγο, να στις στείλω..

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Θες να σου τα πω εγώ και μάλιστα δωρεάν! Μα πια, ακούω διαιτιλόγο και απορώ γιατί τους πληρώνουν! Τα ίδια έλεγα και σε έναν συνάδερφο πιο πριν..

Κάτσε να δω, αν έχω κάτι ωραίες "συμβουλές" που είχα καταγράψει κάποια στιγμή στο pc μου, και προέρχονταν από διαιτολόγο, να στις στείλω..

Κάθε συμβουλή δεκτή! Χι χι!:-D:grin::-D

Τι λες τώρα..είχα ψάξει να τα βρω και δεν τα είχα βρει...Τώρα όμω τα βρήκα!!!

Στα κάνω copy paste όπως τα είχα δώσει στη μαμά μου...

Πράγματα που έχω δει στην πράξη και που τουλάχιστον σε μένα λειτούργησαν καλά.

Μην ξεχνάς ότι κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και κάθε σώμα έχει τις δικές του ανάγκες.

Τα αναφέρω παρακάτω με σειρά σημαντικότητας, όσο πιο ψήλα τόσο περισσότερο απαραίτητα είναι:

 Πρέπει να πίνεις πολύ νερό, ακόμη κι αν δεν διψάς, μέτρα τα ποτήρια που πίνεις, αυτά πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 την ημέρα

 tip: όταν πίνεις πολύ νερό φουσκώνεις και δεν μπορείς μετά να φας πάρα πολύ, άρα τρως ελεγχόμενα

 Μην παραλείπεις γεύματα. Πολύ σημαντικό !!!!!Μην ξεγελιέσαι ότι αν δεν φας θα γλυτώσεις θερμίδες---ισχύει το αντίθετο! Όσο δεν τρως, αφήνεις τον οργανισμό σου να «κοιμάται», όταν λοιπόν φας ξαφνικά μετά από πολλές ώρες, δεν μπορεί να δουλέψει στο full, και δεν καταφέρνει να μεταβολίσει τόσο γρήγορα μεγάλη ποσότητα φαγητού! Αν δηλαδή είσαι νηστική 8 ώρες και ξαφνικά φας 1 κιλό φαί, τι να κάνει ο άμοιρος, μέχρι να ξυπνήσει και να αρχίσει να δουλεύει καήκαμε, θα δουλέψει λίγο και αργά! Αντίθετα όταν λειτουργεί όλη μέρα, αφενός κρατάει ένα σταθερό ρυθμό και αφετέρου αποδίδει καλά (! άσε που εσύ δεν θα πεινάς τόσο και θα τρως μικρότερες ποσότητες τις οποίες μπορεί εύκολα να κάψει—όντας ξύπνιος—σε εγρήγορση!

 Μετρήσου/Ζυγίσου, πρέπει να έχεις έναν στόχο και αν δεν ξέρεις που ήσουν (σε κιλά και πόντους) δεν μπορείς να καταλάβεις και αν έχασες κιλά/πόντους! Πάρε μία μεζούρα και μέτρα ότι σημείο θες να «χτυπήσεις», εγώ όταν ξεκίνησα μέτρησα την ευρύτερη περιοχή της μέσης (κοιλιά και πιασίματα δεξιά-αριστερά) και τώρα έχω πέσει 5 πόντους!! Ακόμη κι αν αυτό δεν φαίνεται σε κιλά, το να χάσεις πόντους είναι πρακτικά αυτό ακριβώς που θες, γιατί σημαίνει πως έχασε λίπος!!

Πρόσεξε όμως, ειδικά στην αρχή μην μετριέσαι/ζυγίζεσαι κάθε μέρα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχώνεσαι και δεν θα δεις και αποτέλεσμα. Δώσε λίγο χρόνο στον οργανισμό σου και ειδικά στην αρχή μετρήσου/ζυγίσου μετά από 2 βδομάδες, αργότερα μπορείς να το κάνεις και μία φορά την εβδομάδα

 Άδειασε το σπίτι από οτιδήποτε μπορεί να σε βάλει σε πειρασμό (πχ γλυκά, σοκολατάκια, μπισκότα, πατατάκια, μαγιονέζες (! προτίμησε μουστάρδα) κτλ

 Γέμισε το σπίτι σου με οτιδήποτε μπορείς να φας τις δύσκολες ώρες της πείνας, χωρίς να σε επιβαρύνει πολύ θερμιδικά (πχ εγώ έχω πάντα στο σπίτι μου εκτός από σαλατικά—μην ξεχνάς ότι μία σαλάτα σε χορταίνει χωρίς πολλές θερμίδες—και φρούτα,

1 Αποξηραμένα δαμάσκηνα (μέχρι 4-5) έχουν πολλές φυτικές ίνες και κάνουν πολύ καλό και στο έντερο

2 Μαύρη σοκολάτα (μπορείς να φας 2-3 κομματάκια—όχι όμως πολύ συχνά, μέχρι 4 φορές το μήνα)

3 Παξιμάδι, πχ ολικής αλέσεως (Elite) ή κάτι άλλο—εγώ έχω τσακίσει τα Κυθηραικά παξιμάδια)

4 Cream Crackers (1-2 κομμάτια)

5 Αμύγδαλα ωμά –όχι καβουρντισμένα γιατί έχουν πολύ αλάτι (μία μικρή χούφτα—μέχρι 6-7)

6 Καρύδια (μία μικρή χούφτα—μέχρι 5-6)

7 Κουλούρι με σουσάμι

Ένα κλασικό που κάνω εγώ είναι ότι τρώω ένα φρούτο και μαζί ένα παξιμάδι ή 5-6 αμύγδαλα, συνήθως με αυτά ξεγελάω το στομάχι μου και μου κόβετε η πείνα.

!!Το να έχεις ανά πάσα στιγμή να φας κάτι υγιεινό την στιγμή που νιώθεις την στέρηση, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θυμήσου ότι αν έχεις τα παραπάνω θα φας από αυτά και δεν θα τρέχεις σαν την τρελή να πάρεις κάθε έτοιμη μαλακία που πουλάνε τα ψιλικατσίδικα, ούτε θα φας ότι βρεις μπροστά σου, με κίνδυνο να είναι κάτι πολύ παχυντικό (πχ μπισκότα, σοκολάτα, πατατάκια, αλμυρούς ξηρούς καρπούς)

 Στη δουλειά διάλεξε ένα από τα παρακάτω

-Cream Crackers (4-5 κομμάτια)

-Κουλούρι με σουσάμι

-Απλό τόστ (τετράγωνο) με κασέρι light και γαλοπούλα)

-Φρούτα (2-3)

-Μπισκότα πτι-μπερ (4-5 κομμάτια)

-Μείωσε το αλάτι, γλύτωσε όσο μπορείς, το αλάτι είναι θέμα συνήθειας, άρχισε να το ελαττώνεις σιγά σιγά στο φαί και προσπάθησε να μην βάζεις καθόλου στα ωμά λαχανικά-σαλάτες

 Γνωστοποίησε σε όλο σου το περιβάλλον ότι προσέχεις την διατροφή σου, γιατί έτσι θα τους κάνεις συνενόχους στην προσπάθεια σου και δεν θα σε βάζουν άθελα τους σε πειρασμό (!πες στην μαμά να μην σου φέρνει γλυκά και διάφορα πολύ παχυντικά που κάνει!! Εκείνη το κάνει με κάλη διάθεση αφενώς, αλλά εξήγησε της ότι κάνεις μία προσπάθεια και πρέπει να σε βοηθήσει κι εκείνη με τον τρόπο της (μην βάζοντας σε σε πειρασμό!)

 Η βάση της διατροφής σου θα πρέπει να είναι θρεπτικές τροφές με λίγες θερμίδες! Φάε κανονικά το φαγητό σου, απλά φρόντισε να βάλεις λίγο αλάτι, και να φας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σαλάτα (! είναι πολύ πλούσιες σε φυτικές ίνες, βοηθούν το έντερο, και σε χορταίνουν πιο γρήγορα, άρα θα φας λιγότερο φαί), στα ενδιάμεσα γεύματα προτίμησε φρούτα, γιαούρτια, γάλα

 Προσπάθησε να γλυτώσεις ζάχαρη-λίπος από όπου μπορείς

 Μην πίνεις καθόλου αναψυκτικά μη-Light, αν θες να πιεις αναψυκτικό πιες light

 Μην πίνεις ποτά—έχουν πάρα πολλές θερμίδες !!Αν πιεις προτίμησε τα άσπρα—πχ άσπρο κρασί, τσικουδιά, βότκα

 Αν πίνεις γάλα, πιες Ligth

 Αν πίνεις καφέ, αγόρασε γλυκαντικά αντί για ζάχαρη, πχ ασπαρτάμη που είναι ασφαλής—όχι ζαχαρίνη γιατί είναι ύποπτη για καρκίνους

 Θα γίνω γραφική αλλά είναι προφανές ότι δεν πρέπει να τρως τηγανιτά, γλυκά, ποτά, αναψυκτικά, πολλά ψωμιά (μία φέτα ψωμί επιτρέπεται, και αν μπορείς να είναι και μαύρη ακόμη καλύτερα!)

 την στιγμή που θα δεις μπροστά σου το τρουφάκι=»πειρασμός» να σε καλεί, σκέψου ότι θα φας 500 άχρηστες εντελώς θερμίδες, και πρακτικά δεν θα σου κάνει και τίποτα, ούτε την πείνα σου θα καταπολεμήσει, ούτε την ανάγκη σου για φαγητό (άσε που μπορεί να γλυκαθείς και να φας και δεύτερο)!! Σκέψου ότι αυτές οι 500 θερμίδες θα μπορούσε να είναι ένα πλήρες γεύμα (φαί με σαλάτα) και αποφάσισε, θες παρόλα αυτά να το φας??!!

 Όταν λέμε πως κάτι απαγορεύεται πρακτικά εννοούμε ότι δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και όχι ότι δεν μπορείς να το φας καθόλου!!!!

Μπορείς να φας, ένα γλυκό μικρό ή 1-2 κομμάτια πίτσα αλλά όχι συχνά (μέχρι 1-2 φορές το μήνα)

Αλλά θυμήσου ότι ακόμη και εκεί μπορείς να το κάνεις ελεγμένα πχ

 Αν φας πίτσα φάε μία φτωχή σε υλικά πχ μαργαρίτα και όχι special

 Αν φας μακαρόνια, φάε με κόκκινη σάλτσα και λίγο λάδι, και όχι καρμπονάρα

 Αν παραγγείλετε από σουβλατζίδικο μπορείς να πάρεις καλαμάκια κοτόπουλο και πίτες χωριστά ψημένες στα κάρβουνα

 συνόδεψε όλα τα παραπάνω με σαλάτα, μπορεί να ακούγεται κουλό, αλλά από την μία δεν θα στερηθείς την «λιχουδιά» και από την άλλη επειδή παράλληλα θα τρως σαλάτα, δεν θα προλάβεις να φας τόσο πολύ από την λιχουδιά, καθώς αφενός θα χορτάσεις πιο γρήγορα και αφετέρου οι άλλοι ίσως προλάβουν να φάνε όλο το φαί (πχ στην πίτσα αν εσύ τρως παράλληλα σαλάτα και οι υπόλοιποι τρώνε πίτσα, πιθανότατα δεν θα προλάβεις να φας πολύ γιατί θα την τελειώσουν!!!)

 Άσκηση, άσκηση, άσκηση, ή άσκηση δεν είναι μόνο το να πας γυμναστήριο, προσπάθησε να βρεις κάτι το οποίο σου αρέσει, σου ταιριάζει, διαφορετικά απλά μετά από λίγο καιρό θα το σταματήσεις. Προσπάθησε να κινείσαι γενικά περισσότερο, πάρκαρε λίγο πιο μακριά ώστε να περπατήσεις, κάνε ένα γύρω το super market, πήγαινε μία επίσκεψη με τα πόδια, πήγαινε την μπέμπα μία βόλτα με το καρότσι μιας και της αρέσει, κάνε ποδήλατό. ¨Όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά, ακόμη και μίση ώρα την ημέρα βοηθάει.

 για το τοπικό πάχος της κοιλιάς σου δίνω έναν οδηγό με συμβουλές και ασκήσεις!

 Άσε μισή ώρα να περάσει μετά που θα φας, πριν κοιμηθείς, δώσε δηλαδή λίγο χρόνο στον οργανισμό σου να μεταβολίσει αυτά που έφαγες (μην φας και πέσεις για ύπνο κατευθείαν)

 Φάε όσες περισσότερες φυτικές ίνες μπορείς

Βρίσκονται στο μαύρο ψωμί, στα φρούτα (ειδικά στο πορτοκάλι, το μήλο, το αχλάδι, το ροδάκινο, τη μπανάνα, τις φράουλες, τα δαμασκηνά και τις σταφίδες), στα λαχανικά –και ειδικά τα πράσινα—(ειδικότερα στις μπάμιες, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, τα καρότα, το λάχανο), στα χόρτα, στα όσπρια και στα δημητριακά ολικής αλέσεως

Οι φυτικές ίνες είναι όλο θρεπτική αξία, σου δίνουν την αίσθημα του κορεσμού και μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ και στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας!!

 εμένα με «έσωσαν» τα πίτουρα (αυτά που διαφημίζει ότι φτιάχνουν την λειτουργία του εντέρου), πίνω γάλα (1,5% λιπαρά) με πίτουρα, αντί για βραδινό πολλές φορές ή στο πρωινό.

Δες τι από τα παραπάνω μπορείς να εφαρμόσεις και σκέψου ότι όσα περισσότερα εφαρμόσεις, τόσο καλύτερα είναι καθώς θα βοηθάς τον οργανισμό σου, το σώμα σου και την ψυχολογία σου ακόμη παραπάνω!! Δεν μπορεί, κάτι θα γίνει...

Καλή επιτυχία και να θυμάσαι για να αδυνατίσεις σωστά και να κρατήσει θέλει πολύ υπομονή! Όλο αυτό μην το δεις σαν δίαιτα (εγώ προτιμώ την λέξη διατροφή, γιατί η δίαιτα σαν λέξη με αγχώνει), αλλά σαν ένα τρόπο να κάνεις κάτι καλό και για σένα (αρκετά δεν φροντίζεις όλους τους άλλους?). Όλα αυτά θα σε γεμίσουν ενέργεια και υγεία και θα σε κάνουν να νιώσεις εσύ πάνω απʼ όλα καλύτερα. Θυμήσου όλα τα κάνεις για σένα και μόνο και για κανέναν άλλο!Όταν δεις τα πρώτα αποτελέσματα θα πάρεις κουράγιο για την συνέχεια!!!

Συγνώμη για το μεγάλο Post!!!:-(

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...
  • 5 months later...

καλημερα σας!!!

αναζητηση διαιτολογου στις περιοχες κερατσινι,νικαια,κορυδαλλος,περαμα,πειραιας...υπαρχει κανεις????εχω απελπιστει.δεν τα εχω καταφερει μονη μου μεχρι στιγμης :(:(.θελω σιγουρα αποτελεσματα..

• 2 εβδομάδες μετά...

ΛΑΘΟΣ

δεν ειανι ολες οι διαίτες για ολους

ΠΡΟΣΟΧΗ μη το κάνετε ποτέ αυτό.

age.png

http://www.weightfree.gr/

εγω πήγαινα στους αμπελοκήπους

και αν σε εχει συστησει καποιος... σου κανουν μεγαλη εκπτωση. εγω πήγα από την ξαδέλφη μου και άντι για 9 μηνες πλήρωσα για 3

age.png

Διαφημίσεις

ΛΑΘΟΣ

δεν ειανι ολες οι διαίτες για ολους

ΠΡΟΣΟΧΗ μη το κάνετε ποτέ αυτό.

Συμφωνω απολυτα.

Ο δικος μου ειναι πολυ γνωστος και δοκιμασμενος. Ειναι στον Ν.Κοσμο, κοντα στο μετρό. Δεν τρωω ψαρι, κοτοπουλο, μοσχαρι, και ομως εχασα παρα πολλα κιλα τρωγωντας οσπρια, λαδερα, ζυμαρικα. Στο παρελθον, καποιος αλλος διαιτολογος μου ειχε πει πως δε χανω, γιατι δεν τρωω αυτα που πρεπει!:shock:

σε αυτον που συστηνω εγω μαγειρέυεις οπως μαγείρευες πάντα και τρως από το ιδιο φαγητό της οικογένειας. δεν κάνεις κάτι επιπλέον για σένα. το βρίσκω πολύ πράκτικο για μανούλες και οχι μονο...

age.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ.ΨΑΧΝΩ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

ΣΙΜΑΤΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ

Σπετσών 61 Κορυδαλλός - Κορυδαλλού, 18120 - Αττικής

Τηλ.2104940482

Ενας απο τους καλύτερους διαιτολόγους EVER.....Εγγύηση ότι θα χάσεις κιλά γρήγορα και οικονομικά!!!!

κορίτσια κάνα καλό διαιτολόγο έχετε????περιοχές Κερατσίνι,Νίκαια,Κορυδαλλός,Πέραμα,Πειραιάς

Έχει διαιτολογο στον δημο Κορυδαλλού. Δεν θυμαμαι να σου πω τηλεφωνο, αλλα αν ενδιαφερεσαι μου το λες και το ψαχνω. (δεν πληρωνεις τπτ εννοειται)

Μιας γνωστης μου ο ανδρας εχασε πολλα κιλα ετσι και μεχρι στιγμης δεν τα ξαναπηρε.

h0MYp3.png

Τον Ιερεμία τον έχω ακουστά.Είναι όντως καλός???Με ενδιαφέρει να χάσω κιλά και να μην τα πάρω ξανά.Γίνεται???????

Αυτο είναι και θέμα όχι μόνο διαιτολόγου αλλα και πόσο θα προσέχεις ΕΣΥ μετά!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...