Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το συγκεκριμένο site το είχα υπόψιν μου, επικοινώνησα και με τον Hakan ο οποίος όντως μου απάντησε άμεσα και κατατοπιστικά. Μου πρότεινε και ορισμένα καθίσματα καθώς και λύσεις για την τοποθέτηση στο αυτοκίνητο.

Μου δημιουργήθηκε όμως, οφείλω να πω, ο παρακάτω προβληματισμός.

Δύο από τα καθίσματα που μου προτάθηκαν είναι της Britax. Εταιρία με εδραιωμένη θέση στην συγκεκριμένη αγορά και με αρκετά βραβεία πρωτοτυπίας επίσης. Ψάχνοντας τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν τα βρήκα ούτε στο ελληνικό ,ούτε στο διθνές site της Britax. Και στα site υπάρχουν τα μοντέλα της εταιρίας του 2009, 2010, 2011.

Μήπως τα συγκεκριμένα που μου πρότεινε είναι προγενέστερα?

Του 2008? Μήπως και παλαιότερα? Αυτό που με προβλημάτισε επίσης, για τον ίδιο λόγο, είναι οι ελάχιστες επιλογές που υπάρχουν σε χρώματα.

Χωρίς να θέλω να φανώ προπέτης, μου δημιουργήθηκαν κάποιοι ενδοιασμοί για το συγκεκριμένο site.

Ποιά είναι η γνώμη σας?

Στην προσπάθειά μας να βρούμε το two-way σε καλύτερη τιμή από του carseat.se επικοινωνήσαμε με τη Britax στην Αγγλία, όπου το βρίσκαμε φθηνότερα.

Η απάντησή τους στο ερώτημα γιατί δεν στέλνουν Ελλάδα ξέρετε ποια ήταν;;;;

Γιατί λέει απαιτείται φυσική παρουσία για την επίδειξη της ΣΩΣΤΗΣ τοποθέτησης του καθίσματος στο αυτοκίνητο (για λόγους ασφαλείας, καθώς μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων οφείλεται στην λανθασμένη τοποθέτηση του καθίσματος) και βεβαίως αυτό δεν γινόταν παρά μόνο αν πηγαίναμε στην Αγγλία για να το αγοράσουμε.

Καλό ε; Προτιμούν να μην πουλήσουν παρά να θιγεί η αξιοπιστία των προϊόντων τους.

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σκεφτόμαστε να αγοράσουμε το izi combi x3 isofix (5 μηνων πανω απο 6 κιλα) και θα ήθελα να ρωτήσω, αν χρειαστει να το βάλω σε άλλο αυτοκίνητο χωρίς isofix μπορεί να δεθεί ανάποδα με τις ζώνες; Αλλά αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι το θέμα με το κεφάλι που γέρνει μπροστα καθώς απο ότι διάβασα στο συγκεκριμένο τοπικ δεν έχει μεγάλη ανάκλιση (και σκέφτομαι μήπως ξαναγυρίσω σe προηγούμενες επιλογες μου που ήταν το maxi cosi tobi ή το inglesina marco polo). Απο αυτά που τοποθετούνται ανάποδα ποια έχουν ικανοποιητική κλίση;

Εμείς έχουμε το Graco duologic II, έχει πολύ καλή ανάκλιση γιατί κανει και για νεογέννητα -το χρησιμοποιήσαμε πρώτη φορά φεύγοντας από το μαιευτήριο! Και στη 2η, πιο όρθια, θέση που το έχουμε τώρα δεν βλέπω να μη στηρίζεται το κεφαλάκι της.

Για το izi combi x3 δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω πως δεν μπαίνει ανάποδα με τη ζώνη.. βέβαια δεν το έχω ψάξει και πολύ! Καλύτερα ρωτήστε το κατάστημα...

Γενικά για την ανάκλιση, βοηθάει να μην έχει μεγάλη κλίση το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου (το οριζόντιο κομμάτι εννοώ). Αν έχει, ίσως χρειαστεί να βγάλετε το μαξιλάρι του πίσω καθίσματος από την πλευρά που θα βάλετε το καθισματάκι (εφ'όσον βέβαια αφαιρείται).

• 3 εβδομάδες μετά...

Τελικά το multitech και το twoway μπαίνουν με isofix ή μόνο με ζώνη;

Από ανάκληση πώς πάνε; Γιατί το besafe έχει μηδαμινή ανάκλιση όρθιο ήταν σχεδόν το παιδί όταν το δοκίμασα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Στην προσπάθειά μας να βρούμε το two-way σε καλύτερη τιμή από του carseat.se επικοινωνήσαμε με τη Britax στην Αγγλία, όπου το βρίσκαμε φθηνότερα.

Η απάντησή τους στο ερώτημα γιατί δεν στέλνουν Ελλάδα ξέρετε ποια ήταν;;;;

Γιατί λέει απαιτείται φυσική παρουσία για την επίδειξη της ΣΩΣΤΗΣ τοποθέτησης του καθίσματος στο αυτοκίνητο (για λόγους ασφαλείας, καθώς μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων οφείλεται στην λανθασμένη τοποθέτηση του καθίσματος) και βεβαίως αυτό δεν γινόταν παρά μόνο αν πηγαίναμε στην Αγγλία για να το αγοράσουμε.

Καλό ε; Προτιμούν να μην πουλήσουν παρά να θιγεί η αξιοπιστία των προϊόντων τους.

Δηλαδή στην εδώ Britax δεν μπορούν να μάθουν να το τοποθετούν;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Επειδή τα έψαχνα κι εγώ προσφάτως...

Το multitech η Britax το φτιάχνει και για τη volvo, που το πουλάει και εντός Ελλάδας. Οπότε μπορεί να ξέρει κανείς στην αντιπροσωπεία να το εγκαταστήσει, ίσως και να έχουν και κανένα δείγμα να δειτε την ανάκλιση... Στην αντιπροσωπεία της περιοχής βέβαια που μένω εγώ δεν είχανε, κι όχι μόνο δεν ήξερε τις λεπτομέρειες ο υπάλληλος που μίλησα αλλά δε μπορούσε να καταλάβει και τι με έπιασε και θέλω να βάλω το παιδί μου ανάποδα! Αλλά μπορεί αλλού να είναι πιο ενημερωμένοι.

Γενικά το σύστημα Isofix σηκώνει μόνο ως τα 18 κιλά, οπότε συνήθως τα καθίσματα που φτάνουν ως τα 25 κιλά δεν το χρησιμοποιούν. Αν και υπάρχει τουλάχιστον ένα κάθισμα αν θυμάμαι καλά (όχι της Britax όμως) που μπαίνει με Isofix ως τα 18 κιλά και μετά (ανάποδα πάλι) με τη ζώνη...

Καλή τύχη στις αναζητήσεις σας!

• 2 εβδομάδες μετά...
Είμαι νέο μέλος και σας χαιρετώ.

Είμαι πατέρας του Σπύρου που είναι 18 μηνών και η γυναίκα μου είναι έγκυος στον 5ο μήνα.

Εκτός της πατρικής μου ιδιότητας, λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης μου με βρεφικά είδη, πιστεύω ότι γνωρίζω αρκετά καλά το θέμα παιδί και αφάλεια στο αυτοκίνητο και μπορώ να προσφέρω στοιχεία και γνώσεις που να σας βοηθήσουν όλους τους γονείς του φόρουμ.

Ανοιξα το συγκεκριμένο θέμα ώστε να γίνονται συζητήσεις, ερωτήσεις και αναφορές στο ζήτημα της παρατεταμένης χρήσης ανάποδων παιδικών καθισμάτων (ERF-Extended Rearward Facing). Προτείνω λοιπόν να δείτε τα παρακάτω βίντεο και κατόπιν να σας εξηγήσω πως έχει η κατάσταση με τα ανάποδα καθίσματα.

(παρότι είναι στα σουηδικά, τα μηνύματα είναι εύκολα κατανοητά)

http://www.youtube.com/watch?v=psmUW...eature=related

Ολα τα καθίσματα που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία δηλαδή στο γκρουπ 0/0+ κοιτούν υποχρεωτικά ανάποδα και είναι κατάλληλα από 0 έως 13 κιλά (από νεογέννητα έως περίπου 12 μηνών). Μιλώντας για παρατεταμένη χρήση ανάποδων παιδικών καθισμάτων (ERF), εννοούμε παιδικά καθίσματα μέχρι 18 κιλά ή και ακόμα περισσότερο (στη Σουηδία υπάρχουν μέχρι και 24 κιλά).

Επιτελους καποιος που γνωριζει πως εχουν τα πραγματα!!! Πολυ καλα εκανες και ενημερωνεις τον κοσμο για ενα πολυ σημαντικο θεμα!! Ειμαι κατοικος Σουηδιας και εδω οπως αναφερεις τα παιδια ταξιδευουν καθισμενα αναποδα οσο το δυνατον πιο πολυ, τουλαχιστον ως την ηλικια των τεσσαρων! Παραθετω ενα λινκ απο εναν σουδικο οργανισμο που τα εξηγει ολα στα αγγλικα: http://publikationswebbutik.vv.se/upload/2456/88917_safety_in_cars_oct.pdf

Για του λογου το αληθες μεταξυ αλλων αναφερει:

"Up until the age of about four years it is safest for children to travel

facing backwards. A rearward facing seat absorbs the tremendous force

released in a collision and protects the child’s sensitive head and neck.

Small children who sit in child safety seats that face forwards run five

times greater a risk of being killed or seriously injured than in those

that face backwards."

Επισης μην ξεχναμε οτι ενα μεγαλυτερο παιδι που δεν καθεται σε καθισματακι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καθεται σε θεση με αεροσακο αν ειναι δεν ειναι 140 εκ ψηλο:

"It is only when children have grown to be 140 centimetres long

that it is safe for them to sit in the passenger seat where there is an airbag

connected."

Επισης λεει:

"Make sure that the infant seat, child seat or

booster cushion has European approval and is E-marked in

compliance with EU directives or ECE R44.03"

Τελος θα ηθελα να προσθεσω πως πολλοι θανατηφοροι τραυματισμοι προκαλουνται απο διαφορα αντικειμενα τα οποια βρισκονται μεσα στην καμπινα ή στο φορτ-μπαγαζ του αυτοκινητου, οπως λαπτοπ, παπουτσια, τσαντες κοκ. Στο φορτ/μπαγαζ ολα πρεπει να ειναι δεμενα ή τοποθετημενα σφηνωμενα και κολλητα προς τα πισω. Μεσα στην καμπινα πρεπει επισης να ειναι δεμενα. Για οποιον ενδιαφερεται αναφερονται ολα στο λινκ. Η ερωτηση ειναι: γιατι τοτε οι εταιριες πουλανε καθισματακια στην Ελλαδα που να κοιτανε μπροστα απο τοσο μικρη ηλικια; Εγω προσωπικα πιστευω πως οι εταιριες θελουν να πουλανε ελκυστικα προς τον πελατη προιοντα. Ενα καθισμα που κοιταει προς τα πισω ισως ειναι λιγο "μπελας" σε μικρα αυτοκινητα και καθως το παιδι μεγαλωνει θελει να κοιταει μπροστα. Εγω προσωπικα εχω ενα παιδι 4 ετων που καθεται σε καθισματακι που κοιταει προς τα πισω γιατι πολυ απλα στο θεμα ασφαλειας δεν χωρανε διαπρατευσεις και καπριτσια! Οι εταιριες που πουλανε τετοια προιοντα ουδεμια ευθυνη φερουν φυσικα και τι να το κανω σε τελικη αναλυση, αν το παιδι μου παθει κατι;; Για το καλο ολων των παιδιων, διαδωστε αυτες τις πληροφοριες, ποναει η καρδια μου οταν ερχομαι στην Ελλαδα!!:D

• 2 εβδομάδες μετά...
Έχει πάρει καμια μανούλα αυτό http://www.carseat.se/store.html κι αν ναι απο πού;

ποιο απ' ολα tamar ? η σελιδα τα δειχνει ολα τα μοντελα.εγω εχω το πρωτο,το britax max-way .

παντως εκτος απο τα besafe ολα τα αλλα μοντελα δεν πωλουνται στην Ελλαδα.Εγω απο αυτο το σαιτ το αγορασα.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

ποιο απ' ολα tamar ? η σελιδα τα δειχνει ολα τα μοντελα.εγω εχω το πρωτο,το britax max-way .

παντως εκτος απο τα besafe ολα τα αλλα μοντελα δεν πωλουνται στην Ελλαδα.Εγω απο αυτο το σαιτ το αγορασα.

Kι εγώ αυτό που έχεις θέλω. Καλό είναι;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Kι εγώ αυτό που έχεις θέλω. Καλό είναι;

tamar συγνωμη για την παραπληροφορηση,εγω εχω το Britax hi-way που το αντικατεστησαν με το britax max-way

Max-Way is an improvement of Hi-Way with the same compact size but with higher seat shell, easier adjustment of angle, and an integrated head support.

και ναι,ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι :P

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Εμείς έχουμε το britax Max-way. Δεν είναι ούτε μήνας που το πήραμε αλλά έχουμε κάνει μεγαλούτσικες διαδρομές (ως 2 ώρες). Η μικρή το βολεύτηκε, δε γκρίνιαξε καθόλου γιατί είναι ψηλά και βλέπει από το παράθυρο. Η ανάκλιση είναι χειρότερη από του graco duologic που έχουμε στο άλλο αυτοκίνητο, αλλά οι ζώνες την κρατάνε πολύ καλά και δεν είδα να πέφτει το κεφάλι της στον ύπνο. Και ενώ χωράει στο σκοντάκι μας και χωράω κι εγώ μπροστά (δεν είμαι βέβαια πρώτο μπόι) είναι πολύ ευρύχωρο κάθισμα.

Πίσω χωράνε οι δύο -ενήλικες- θείες της μαζί με το κάθισμα αλλά όχι πολύ άνετα... για διαδρομές κάτω του μισάωρου. Η διαφορά εκεί με το graco είναι πως το Max-way δεν έχει τίποτε σίδερα να σε ενοχλούν, απλά πιάνει τόπο.

Γενικά είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, βέβαια δεν το έχουμε πολύν καιρό.

• 1 month later...

αν εχει κανεις καμια ιδεα....:idea:

εχω το καθισματακι recaro young profit plus και αυτοκινητο matiz. τις πρωτες μερες το ειχαμε στο αυτοκινητο του αντρα μου, ford focus, και ολα καλα. τωρα που ειπα να αρχισω και εγω να πηγαινω καμια βολτα με το μικρο διαπιστωσαμε οτι δε μπαινει στο δικο μου :?.

για την ακριβεια δε φτανει η ζωνη να περασει απο πισω του για να δεθει στα απαιτουμενα σημεια.(ειναι απ τα καθισματα που βλεπουν προς τα πισω) τοσο κοντη ειναι η ζωνη του matiz:confused:

κανεις με matiz και τι εκανε please :?::?::?:

Εμείς πήραμε το britax hi-way όταν ο μικρός ήταν 1 έτους για να χωράει και στο μικρό αυτοκίνητο, αλλά ήδη μας είναι οριακά στο θέμα ύψους. Το παιδί είναι μόλις 93 εκατοστά ύψος και 13 κιλά και όταν δεν κοιμάται το κεφάλι του είναι στο ίδιο ύψος με το κάθισμα. Αν κοιμάται έχει ακόμα περιθώριο 4-5 εκατοστά, αλλά τώρα που μεγάλωσε σπάνια κοιμάται...

Έχω προβληματιστεί γιατί ήθελα να τον κρατήσω περισσότερο σε rear facing κάθισμα, πίστευα ότι θα μας έβγαζε λίγο παραπάνω. :(

5k3tp2.png

Εμείς πήραμε το britax hi-way όταν ο μικρός ήταν 1 έτους για να χωράει και στο μικρό αυτοκίνητο, αλλά ήδη μας είναι οριακά στο θέμα ύψους. Το παιδί είναι μόλις 93 εκατοστά ύψος και 13 κιλά και όταν δεν κοιμάται το κεφάλι του είναι στο ίδιο ύψος με το κάθισμα. Αν κοιμάται έχει ακόμα περιθώριο 4-5 εκατοστά, αλλά τώρα που μεγάλωσε σπάνια κοιμάται...

Έχω προβληματιστεί γιατί ήθελα να τον κρατήσω περισσότερο σε rear facing κάθισμα, πίστευα ότι θα μας έβγαζε λίγο παραπάνω. :(

Καπου στο βιβλιαρακι του καθισματος θα δεις ΠΟΣΟ πανω απο την καρεκλα πρεπει να ειναι για να το αλλαξεις. Εχετε ΠΟΛΥ περιθωριο ακομα. Πρεπει να εξεχει το κεφαλι πανω απο το μισο απο το τελος της καρεκλας για να αλλαχθει γιατι ετσι κινδυνευει ο αυχενας. Αν δεν εχεις προβλημα με το ιδιο το παιδι πως καθετε εκει, ή δεν εχει το παιδι νομιζω θα σας παει ακομα το καρεκλακι αρκετα. Εμεις ειχαμε το Maxi Cosi Mobi το αναποδο και η μικρη ειναι 1 μετρο. Αλλαξαμε σε μπροστινο τωρα στα 3.5. Ηθελα να την παω μεχρι 4 αλλα και 3.5 καλα ηταν........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Καπου στο βιβλιαρακι του καθισματος θα δεις ΠΟΣΟ πανω απο την καρεκλα πρεπει να ειναι για να το αλλαξεις. Εχετε ΠΟΛΥ περιθωριο ακομα. Πρεπει να εξεχει το κεφαλι πανω απο το μισο απο το τελος της καρεκλας για να αλλαχθει γιατι ετσι κινδυνευει ο αυχενας. Αν δεν εχεις προβλημα με το ιδιο το παιδι πως καθετε εκει, ή δεν εχει το παιδι νομιζω θα σας παει ακομα το καρεκλακι αρκετα. Εμεις ειχαμε το Maxi Cosi Mobi το αναποδο και η μικρη ειναι 1 μετρο. Αλλαξαμε σε μπροστινο τωρα στα 3.5. Ηθελα να την παω μεχρι 4 αλλα και 3.5 καλα ηταν........

Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, θα το κοιτάξω! Είχα μείνει με την εντύπωση ότι δεν πρέπει να προεξέχει καθόλου το κεφάλι. Και ο Hakan μου είχε πει ότι το συγκεκριμένο κάθισμα μας βγάζει ως το 1,10 ύψος περίπου, αναλόγως το παιδί και γι'αυτό μου φάνηκε υπερβολή να μη μας βγάλει ούτε ως το μέτρο.

Ο μικρός χωράει ακόμα μια χαρά, αλλά έχει αρχίσει να επαναστατεί με τη χρήση του καθίσματος και σίγουρα δε βοηθάει το ότι δε βλέπει μπροστά όπως εμείς. Έκατσε αγκαλιά μου σε άλλο αυτοκίνητο για μικρή διαδρομή και του καλάρεσε και τώρα κάθε φορά έχουμε διαφωνία. Ίσως με κάθισμα που να κοιτάει μπροστά να απασχολείται καλύτερα, αλλά θέλω να κλείσει οπωσδήποτε τα 3 και μετά!

5k3tp2.png

Όντως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις τις οδηγίες στο βιβλιαράκι. Πάντως εκτός από την θέση του κεφαλιού μεγάλο ρόλο παίζουν σε πιο ύψος της πλατούλας του αρχίζουν οι ζώνες ασφαλείας.

Βρήκα το βιβλιαράκι στο ίντερνετ και λέει ότι κρατάμε το κάθισμα μέχρι να φτάσει η γραμμή των ματιών στο ύψος της πλάτης του καθίσματος! Άρα έχουμε καιρό ακόμα!

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και την επισήμανση! :)

5k3tp2.png

Εμείς έχουμε το izzy sleep της Besafe, το οποίο εφαρμόζει και στο καρότσι Stokke μιας και υπάρχει συνεργασία, μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Δείτε και τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.hipdysplasia.org/Developmental-Dysplasia-Of-The-Hip/Prevention/Baby-Carriers-Seats-and-Other-Equipment/Default.aspx του διεθνή οργανισμού περί της δυσπλασίας των ισχύων, για την σωστή θέση των παιδιών στα παιδικά καθίσματα, και οχι μόνο.

----------------------

Βρήκα το βιβλιαράκι στο ίντερνετ και λέει ότι κρατάμε το κάθισμα μέχρι να φτάσει η γραμμή των ματιών στο ύψος της πλάτης του καθίσματος! Άρα έχουμε καιρό ακόμα!

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και την επισήμανση! :)

Ετσι το θυμομουν και εγω, απλα εμενα επαναστατησε το μικρο εντελως. Δλδ σε καθε βολτα ειχαμε κλαμματα και δυσκολιες......οποτε στα 3.5 ειπα τελος.....κριμα. Μακαρι να την πηγαινα και περισσοτερο. Μολις γυρισε μπροστα και μετα δεν εχει κανενα θεμα. Δεν ακουγεται καθολου.:cry:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ετσι το θυμομουν και εγω, απλα εμενα επαναστατησε το μικρο εντελως. Δλδ σε καθε βολτα ειχαμε κλαμματα και δυσκολιες......οποτε στα 3.5 ειπα τελος.....κριμα. Μακαρι να την πηγαινα και περισσοτερο. Μολις γυρισε μπροστα και μετα δεν εχει κανενα θεμα. Δεν ακουγεται καθολου.:cry:

Έτσι έχει αρχίσει και ο δικός μου! Αφού μόλις πλησιάσουμε το αυτοκίνητο αρχίζει τη μίρλα " όι τη κακέκια μου, αγκίκια"... (όχι στην καρέκλα μου, αγκαλίτσα!). Μου δίνεις κουράγιο ότι το επόμενο κάθισμα θα το συμπαθήσει περισσότερο! :)

5k3tp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

επειδη ειναι παρα πολλες οι σελιδες με τις απαντησεις, μηπως μπορει καποια μανουλα που γνωριζει να μου πει πια καθισματα ειναι αυτα που κοιτουν προς τα πισω?μονο τη be safe γνωριζω.υπαρχουν κι αλλα για 9-18κιλα?

Υπάρχουν πολλά καθίσματα που κοιτάνε προς τα πίσω από 9-18 κιλά, αλλά τα μόνα που φέρνουν στην Ελλάδα είναι τα Be Safe και αυτά που φέρνει η volvo (της Britax, νομίζω το multitech). Όσοι έχουμε άλλες μάρκες τα πήραμε από το ίντερνετ, από αγγλικά ή σουηδικά σάιτ. Αν επιτρέπεται, τι αυτοκίνητο έχετε;

Επιτελους καποιος που γνωριζει πως εχουν τα πραγματα!!! Πολυ καλα εκανες και ενημερωνεις τον κοσμο για ενα πολυ σημαντικο θεμα!! Ειμαι κατοικος Σουηδιας και εδω οπως αναφερεις τα παιδια ταξιδευουν καθισμενα αναποδα οσο το δυνατον πιο πολυ, τουλαχιστον ως την ηλικια των τεσσαρων! Η ερωτηση ειναι: γιατι τοτε οι εταιριες πουλανε καθισματακια στην Ελλαδα που να κοιτανε μπροστα απο τοσο μικρη ηλικια; Εγω προσωπικα πιστευω πως οι εταιριες θελουν να πουλανε ελκυστικα προς τον πελατη προιοντα. Ενα καθισμα που κοιταει προς τα πισω ισως ειναι λιγο "μπελας" σε μικρα αυτοκινητα και καθως το παιδι μεγαλωνει θελει να κοιταει μπροστα. Εγω προσωπικα εχω ενα παιδι 4 ετων που καθεται σε καθισματακι που κοιταει προς τα πισω γιατι πολυ απλα στο θεμα ασφαλειας δεν χωρανε διαπρατευσεις και καπριτσια! Οι εταιριες που πουλανε τετοια προιοντα ουδεμια ευθυνη φερουν φυσικα και τι να το κανω σε τελικη αναλυση, αν το παιδι μου παθει κατι;; Για το καλο ολων των παιδιων, διαδωστε αυτες τις πληροφοριες, ποναει η καρδια μου οταν ερχομαι στην Ελλαδα!!:D

Πες τα!!!

Εδω βλεπουμε καθημερινα παιδια πανω στο μηχανακι, χωρις ζωνη στο μπροστινο καθισμα.....το καθισμα που κοιταει μπροστα σας κανει εντυπωση?...Εχθες γυρναγα απο επαρχια και στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ, ειχαν νεογεννητο αγκαλια μπροστα. Κατα τ αλλα, καγιεν ο τυπος.

Εμεις την εχουμε να κοιταει πισω και ειναι 3. Ε,

Α. συναδελφοι (νεοι γονεις μαλιστα) με κοροιδευουν (οτι "ετσι, ζαλιζεται και ελεφαντας, χα χα χα" κι αλλα χαριτωμενα)

Β. Ο αντρας μου, επιμενει να το γυρισουμε πια για "να μη βαριεται το παιδι". Ειχαμε κατι δυσκολιες πριν καιρο, εκανε εμετους κλπ αλλα το ξεπερασε. Απλα, γκρινιαζει.

Γ. οι δε γονεις μου που κρατανε το παιδι, δεν μου μιλανε 2 μηνες τωρα και απειλουν οτι δεν θα συνεχισουν να την κρατανε, γιατι δεν τους αφηνω να την πηγαινουν για μπανιο, τωρα που καλοκαιριασε, σε αυτοκινητο του 90, χωρις καρεκλακι και χωρις ζωνες!!!!!!!!!! Λενε οτι ετσι μεγαλωσαν 3 παιδια, κι οτι ειμαι υστερω μανα. Ειμαι 50-50 να παει το παιδι παιδικο σταθμο και να μην ξερω αν ειναι καλα λογω προσωπων, ή να μπαινει στο αυτοκινητο και παλι να μην ξερω αν ειναι καλα λογω του οτι δεν εχει καρεκλακι? ΑΥΤΑ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...