Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σίδηρο και σύμπληρωμα διατροφής στα βρέφη που θηλάζουν

Recommended Posts

Αυτο δεν ειναι σημαδι αναιμιας. Στην αναιμια, το παιδι ειναι χλωμο, με ασπρο το εσωτερικο του βλεφαρου (το βλεννογονο επιπεφυκοτα) και μαυρους κυκλους κατω απο τα ματια.

Αααχχ, αυτά ακριβώς τα σημάδια παρατηρώ στην μικρή τον τελευταίο καιρό. Σωστή η διάγνωση της μάνας :cry::cry: Παιδίατρο θα πάμε τέλη του μήνα ετσι κι αλλιώς, τώρα λείπει και λείπουμε. Μήπως να την τρέξω για εξετάσεις νωρίτερα;;; Με έχει πιάσει λιγάααακι άγχος η αλήθεια είναι :?:?

Απο διαθεση πως ειναι? Κοιμαται περισσοτερο ή δειχνει να κουραζεται ευκολα? Δε ξερω αν πρεπει να τρεξεις, καλου κακοθ ομως, να της δινεις κρεας οσο πιο συχνα μπορεις και πρασινα φυλλωδη λαχανικα, ταχινι κτλ.

galat (ή οποιος αλλος), θες να σου στειλω τα στοιχεια της μικροβιολογου με πμ καλυτερα?

GwASp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 382
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 46 δημοσιεύσεις

• frene

frene 19 δημοσιεύσεις

• Marle

Marle 13 δημοσιεύσεις

• amaretto

amaretto 13 δημοσιεύσεις

Απο διαθεση πως ειναι? Κοιμαται περισσοτερο ή δειχνει να κουραζεται ευκολα? Δε ξερω αν πρεπει να τρεξεις, καλου κακοθ ομως, να της δινεις κρεας οσο πιο συχνα μπορεις και πρασινα φυλλωδη λαχανικα, ταχινι κτλ.

Από διάθεση και δυνάμεις καλά φαίνεται.Θα περιμένω να πάμε παιδίατρο και μετά εξετάσεις.Δεν πάω σε γιατρό που δεν ξέρω. Επειδή το ταχίνι δε το συμπαθώ, πώς το δίνουμε στα μικρά;;

Από διάθεση και δυνάμεις καλά φαίνεται.Θα περιμένω να πάμε παιδίατρο και μετά εξετάσεις.Δεν πάω σε γιατρό που δεν ξέρω. Επειδή το ταχίνι δε το συμπαθώ, πώς το δίνουμε στα μικρά;;

Δοκιμασε να το βαλεις μεσα σε γιαουρτι... Συνδυαζεται πολυ καλα με μελι αλλα ειναι ιδανικη τροφη με χαρουπομελο (πανω σε ψωμι ή σε σαντουιτσάκι).

Ευχομαι να μην ειναι τιποτα :wink::wink::wink:

GwASp3.png

Δοκιμασε να το βαλεις μεσα σε γιαουρτι... Συνδυαζεται πολυ καλα με μελι αλλα ειναι ιδανικη τροφη με χαρουπομελο (πανω σε ψωμι ή σε σαντουιτσάκι).

Ευχομαι να μην ειναι τιποτα :wink::wink::wink:

Ευχαριστώ!!!!!Κι εγώ ελπίζω να μην είναι τίποτα, απλά ο χρώμα της και σε συνδυασμό με το ότι μέχρι πρίνένα μήνα δεν έτρωγε τίποτα γιαούρτι στο πολύ κέφι και θηλασμός με κάνει να πιστεύω ότι κάτι μπορεί να της λείπει. Σε κάθε περίπτωση το βλέπω χαλάρα, ότι και κάτι να είναι θα πάρω το συμπλήρωμά της, θα τη βάλω και σε πρόγραμμα διατροφής και θα στρώσει!Το καλό είναι ότι της αρέσει πολύ το μοσχάρι, οπότε το έχουμε ρίξει στην κρεατοφαγία :lol::lol:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά, αν αυτό που θα ρωτήσω έχει απαντηθεί κάπου αλλού, αλλά σε μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν το είδα. Ο γυναικολόγος μου προχτές μου έγραψε συμπλήρωμα σιδήρου ξανά, διότι ανέκαθεν είχα χαμηλό αιματοκρίτη, και ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη. Αυτός ο σίδηρος που θα παίρνω εγω, περνάει από το θηλασμό και στο μωρό μου? Στο μωρό δεν έχει εντοπιστεί έλλειμα σιδήρου, ούτως ή άλλως βέβαια, δεν κάναμε και καμιά εξέταση. Επίσης η μικρή μου δεν τρώει ακόμα καμιά στερεή τροφή... (άρα και ούτε κρέας).

Έκανες αιματολογικές εξετάσεις για να προσδιοριστεί το αν και πόσο σίδηρο χρειάζεσαι;

Στο μητρικό γάλα περνάει κάποια ποσότητα και μερικές φορές δημιουργεί δυσκοιλιότητα στο μωρό (και άλλα πιθανά προβλήματα που δεν είναι του παρόντος).

Διαβάζοντας όλα αυτά μου γεννήθηκε η εξής απορία:

Το μωρό μου (σχεδόν 7 μηνών) αρνείται προς το παρόν σχεδόν τελείως τη στερεά τροφή, επομένως δεν παίρνει έξτρα σίδηρο.

Σε λίγες μέρες που θα πάμε στην παιδίατρο είναι λογικό να θεωρήσω ότι αφού δεν τρώει και θηλάζει μόνο, θα πρέπει να κάνει εξέταση για να δούμε αν χρειάζεται σίδηρο?

Ή μόνο αν δει κάποια σημάδια αναιμίας?

(για να ξέρω τι να περιμένω)

m3uIp2.png

Το μωρό μου (σχεδόν 7 μηνών) αρνείται προς το παρόν σχεδόν τελείως τη στερεά τροφή, επομένως δεν παίρνει έξτρα σίδηρο.

Σε λίγες μέρες που θα πάμε στην παιδίατρο είναι λογικό να θεωρήσω ότι αφού δεν τρώει και θηλάζει μόνο, θα πρέπει να κάνει εξέταση για να δούμε αν χρειάζεται σίδηρο?

Εγω οσο θηλαζα ανα 6μηνοπεριπου εκανα εξεταση φεριττινης,οποτε το τσεκαρα ετσι.Γυρω στα 2 χρειαστηκε ο Μαριος να παρει σιδηρο,αλλα νομιζω τα περισσοτερα παιδακια παιρνουν καποια στιγμη σε εκεινη την ηλικια..Καλο ειναι να ελεγχονται αλλα εκει,γυρω στα 2.Εμενα ο Μαριος εφαγε στερεα τροφη γυρω στα 2 να ξερεις.

Διαφημίσεις

Ναι μεχρι τα 2...ηταν και αυτο μεσα στους λογους που σταματησα τον θηλασμο,αν και μετα απο συζητηση με την Αγλαια καταλαβα οτι ισως θα επρεπε να τον ειχα βαλει σε "προγραμμα"με το φαγητο(μετα τον 1ο χρονο).Ειχε κολησει στο στηθος ο μικρουλης και δεν ηθελε τιποτα αλλο.Νομιζω μετα τον χρονο καλο ειναι να μην δινουμε συνεχεια το στηθος αλλα να δωσουμε βαρος περισσοτερο στην τροφη. :roll: Και ο θηλασμος θελει προγραμμα τελικα. :)

Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι στους 12 μήνες τα παιδάκια που θηλάζουν αποκλειστικά για 7 μήνες, έχουν καθόλου ή λιγότερη αναιμία σε σχέση με τα παιδάκια που δεν θηλάζουν και τρώνε εμπλουτισμένες τροφές.

Αν η παιδίατρος βλέπει σημάδια αναιμίας, μπορεί να ζητήσει εξετάσεις και να πράξετε αναλόγως. Πάντως, πολλά παιδάκια σχεδόν μόνο θηλάζουν για πολλούς μήνες και δεν δημιουργείται πρόβλημα. Πάντα κρίνεις από τη συνολική εικόνα του παιδιού.

Και ο θηλασμος θελει προγραμμα τελικα.

Δεν θα συμφωνήσω ότι ο θηλασμός χρειάζεται πρόγραμμα, αν και καταλαβαίνω τι λες. Θα το διατύπωνα ως "και οι στερεές θέλουν πρόγραμμα" :wink:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι στους 12 μήνες τα παιδάκια που θηλάζουν αποκλειστικά για 7 μήνες, έχουν καθόλου ή λιγότερη αναιμία σε σχέση με τα παιδάκια που δεν θηλάζουν και τρώνε εμπλουτισμένες τροφές.

Amaretto, μήπως την έχεις πρόχειρη? (site, paper ή κάτι άλλο?)

m3uIp2.png

μετα απο συζητηση με την Αγλαια καταλαβα οτι ισως θα επρεπε να τον ειχα βαλει σε "προγραμμα"με το φαγητο(μετα τον 1ο χρονο).

Δηλαδή?

Εγω συνεχιζα να προσφερω το στηθος μου και δεν εδινα στερεες τροφες στον Μαριο.Ετσι και δεν τρεφοταν σωστα και γιναμε εξαρτημενοι ο ενας απο τον αλλον.Θα μπορουσαν να ειχαν γινει αλλιως τα πραγματα μετα τον 1ο χρονο και ισως να μην χρειαζοταν να διακοψω αποτομα.

Amaretto, μήπως την έχεις πρόχειρη? (site, paper ή κάτι άλλο?)

Είναι σε κάποια αναφορά από τη σελίδα:

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html

Μόλις την επισημάνω, θα σου πω. Αλλά όλα τα λινκς είναι πολύ διαφωτιστικά και σχετικά με το πόσο λίγο απορροφάται ο σίδηρος, όταν δίνεται σαν συμπλήρωμα κτλ.

Είναι η Pisacane A, et al. Iron status in breast-fed infants. J Pediatr 1995 Sep;127(3):429-31.

Βάζω το λινκ, πιστεύω ότι είναι ανοιχτής πρόσβασης. Αν δεν είναι, θα βρω τρόπο να στο στείλω.

http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6WKR-4HP5YH5-J&_user=604493&_coverDate=09%2F30%2F1995&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_version=1&_urlVersion=0&_userid=604493&md5=c0b504ed8b2843e415ec81f946221db0

Εδώ έχει μια περίληψη:

http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=3653327

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αγλαΐα μου (επιτέλους "ανακάλυψα και το " ΐ " χα-χα :lol: ), όχι, δεν κάναμε καμιά εξέταση, και μου έγραψε έτσι, ο γυναικολόγος τον σίδηρο. Είναι λάθος, ε? Τι να κάνω?

Καλέ, έχω να σας πω και ένα νέο απίστευτο:

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!

:lol::lol: Το μωρό μου που μέχρι τώρα, δεν έχει ξαναφαέι στερεες, και αρνιόταν πεισματικά, πριν από λίγο έφαγε με ΠΟΛΥ όρεξη, 5 ρόγες σταφύλι σουλτανίνα -κομματιασμένες και ξεφλουδισμένες, που ήταν πολύ γλυκό! Άνοιγε το στόμα της ΄και έκανε, "α-ααα", για να φάει κι άλλο. Δεν το πιστεύω!!! Σε όλα τα άλλα κλείνει πεισματικά το στοματάκι της! Κι άλλη μια φορά που -δοκιμαστικά- της είχα δώσει παγωτό λιωμένο, και το έτρωγε. Αυτές ήταν οι μοναδικές φορές που την είδα να τρώει, κάτι άλλο εκτός από το γάλα μου. Τρελλάθηκα. Αλλά τι να πω? Όλα είναι ζητημα γεύσης τελικά? Μήπως είναι γλυκατζού σαν και μένα? Τι θα κάνω?

Χαιδω φτιαξε της κ λιγο μπανανα με δικο σου γαλα κ βαλε κ λιγο ρυζαλευρο μεσα αν θελεις.ΕΙναι γλυκο κ μπορει να της αρεσει!Εμενα ειχε ξετρελαθει με το πεπονι!

Φιλάκια στην νυφη! :D:D:D

age.png

Είναι σε κάποια αναφορά από τη σελίδα:

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html

Μόλις την επισημάνω, θα σου πω. Αλλά όλα τα λινκς είναι πολύ διαφωτιστικά και σχετικά με το πόσο λίγο απορροφάται ο σίδηρος, όταν δίνεται σαν συμπλήρωμα κτλ.

Είναι η Pisacane A, et al. Iron status in breast-fed infants. J Pediatr 1995 Sep;127(3):429-31.

Βάζω το λινκ, πιστεύω ότι είναι ανοιχτής πρόσβασης. Αν δεν είναι, θα βρω τρόπο να στο στείλω.

http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6WKR-4HP5YH5-J&_user=604493&_coverDate=09%2F30%2F1995&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_version=1&_urlVersion=0&_userid=604493&md5=c0b504ed8b2843e415ec81f946221db0

Εδώ έχει μια περίληψη:

http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=3653327

Many many thanks!! :D

m3uIp2.png

Χαιδω φτιαξε της κ λιγο μπανανα με δικο σου γαλα κ βαλε κ λιγο ρυζαλευρο μεσα αν θελεις.ΕΙναι γλυκο κ μπορει να της αρεσει!Εμενα ειχε ξετρελαθει με το πεπονι!

Φιλάκια στην νυφη! :D:D:D

ε ναι μπανανα οπωσδηποτε!εχεις δοκιμασει;

Το μωράκι μου απ ότι δείχνει δεν πρόκειτε να αρνηθεί να φαγητό...του αρέσουν τα φρουτάκια που του βάζω να τα "θηλάζει".Του φαίνεται λίγο περίεργο αλλά κάθε φορά που με βλέπει να τρώω με κοιτάει με απορία και δείχνει ενδιαφέρον...

Ξέρει καμία πόσο πρέπει να είναι ο αιματοκρίτης στα βρέφη και σε ποια τιμή πρέπει να πάρει συμπλήρωμα? Επίσης ο χαμηλός αιματοκρίτης παίζει ρόλο στο βάρος πρόσληψης του μωρού?

13e2p2.png

Αγλαΐα μου (επιτέλους "ανακάλυψα και το " ΐ " χα-χα :lol: ),

πολύ ωραία! τώρα μπορείς να γράφεις πολλές λέξεις! καΐσι, ταΐζω, εξωραΐζω, καΐκι, Ροΐδης...

όχι, δεν κάναμε καμιά εξέταση, και μου έγραψε έτσι, ο γυναικολόγος τον σίδηρο. Είναι λάθος, ε? Τι να κάνω?

ότι κι αυτός!

σου έγραψε.... να τον γράψεις!

Αν πιστεύεις ότι έχεις έλλειψη να κάνεις αιματολογικές για να δεις ακριβώς τι συμβαίνει.

Όλα είναι ζητημα γεύσης τελικά? Μήπως είναι γλυκατζού σαν και μένα? Τι θα κάνω?

να της δίνεις σταφύλια!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...