Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Λαμπρινή μου καλημέρα και από μένα.

Διάβασα την ιστορία σου αλλά δυστυχώς όταν είμαι στο σπίτι δε μπορώ να γράψω. Συμφωνώ με τις προλαλλήσασες να μην αγχώνεσαι . Κόψε τα γαλακτοκομικά - σοκολάτες για άρχη.

Η ξηροδερμία στο κεφαλάκι μπορεί να είναι νινίδα που σε εμάς έφυγε βάζοντας ελαιόλαδο και χτενίζοντας πριν το μπανάκι , ενώ στο μπάνιο το johnson & johnson ήταν πολύ καλό. Υπάρχουν όμως στα φαρμακεία ειδικά σαμπουαν. Ο γιατρός σου το είδε;;;

Και αλλεργία να έχει το μωρό. Θα περάσει. Αφού έχεις αποφασίσει να θηλάζεις, συνέχισε , αυτο είναι το φάρμακο. Απλά θέλει λίγο προσοχή από σένα στο τι τρως. επίσης αλλεργιογόνα θεωρούνται και το αυγό , το σουσάμι, η ντομάτα, το μοσχάρι. Μην τα κόψεις όμως αυτά αν δεν περάσουν 4 εβδομάδες πραγματικής αποχής από τα γαλακτοκομικά.

αυτές τις μέρες πως τα πάτε;;;

όσο για την υπερπαραγωγή εγώ είχα φτάσει στα 12ωρα. το αίμα σταμάτησε όταν ξεκίνησα αυτό το τρόπο θηλασμού , όμως η κένωση είχε για πολύ ακόμα καιρό βλέννα. Σήμερα είναι ακόμα πράσινα αλλά πιο σφιχτά. Βέβαια πέρνουμε και σίδηρο και εγώ τρωω τα πάντα οπότε τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια για να μπορούν να συσχετιστούν.

Καλή συνέχεια και καλό κουραγιο.

ΥΓ. Θα ήθελα να σου γράφω συχνότερα αλλά δυστυχώς λόγο δουλείας και παιδιού και βλάβης του η/υ στο σπίτι δυσκολεύομαι.

Πολλά φιλιά και υπομόνη. όλα περνάνε!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λαμπρινούλα μην αγχώνεσαι καλέ!Εσύ είσαι η ψύχραιμη της παρέας! :D

Ό,τι μα ό,τι κι αν είναι ξέρεις οτι υπάρχει λύση και στο τέλος μόνο το άγχος μας μένει.

Πως είστε σήμερα?

Θηλάζω όπως εσύ μόνο από το ένα στήθος κάθε φορά.

Στην αρχή για να ρυθμίσω την υπερπαραγωγή,τώρα πια το συνηθίσαμε κι εγώ κι η μπέμπα.

Θηλάζει μέχρι να αποκοιμηθεί στο ένα στήθος και μετά δεν ενδιαφέρεται για το άλλο..

Κοριτσια τα φωτα σας:

Την παρασκευη το πρωι καναμε το Prevenar(2η δοση).Ειχαμε και λιγο συναχακι αλλά ο γιατρος ειπε δεν πειραζει το συναχι μονο,αφου δεν εχει τιποτα αλλο.την παρασκευη το απογευμα εκανε κακα εντλως νερουλακαι κιτρινα με λιγους κοκκους,σαββατο κυριακη τα ιδια(εκανε απο 2 φορες κακα την ημερα)ηταν αρκετα νερουλα(δηλ ειχαν αποροφφηθει απο την πανα)με λιγους κοκκους.Βεβαια δεν ειχε φαει βουκια στερεες αλλα και παλι παραηταν νερουλα.Χθες το μεσημερι στην αδερφη μου της εδωσα να φαει κομματακια ψωμι πολυσπορο και σημερα(τωρα μολις)εκανε παααααααααρα πολλα κακα,κιτρινοπρασινα,με πολλους σπορους απο το πολυσπορο (μερικοι σποροι ηταν πολυ μεγαλοι)και ειχαν μεσα πολυ λεπτες τριχουλες,μαλλον αιματακι,δεν ξερω,ηταν κοκκινωπες,ισα που της επιανε το ματι.Ο αντρας μου (που την αλλαζε)δεν τις καταλαβε στην αρχη.Τις ειδα ομως εγω.

Τι λετε να εγινε?Το εμβολιο?το πολυσπορο ψωμι που εχει μεσα 5 αλευρια?Μηπως ηταν πολλες καινουριες τροφες μαζι?Σε τετοια ηλικια αλλεργια στα γαλακτομικα δεν νομιζω,ε?

Θα ρωτησω και τον γιατρο...Θα δω και πως θα παει.Συνηως κανει 1-2φορες την ημερα κακα.

Παντως αν δεν ειχα διαβασει στο φορουμ τοσα πραγματα,ιδεα δεν θα ειχα.Ουτε που θα το προσεχα.Η δε μανα μου οταν την αλλαζει,ουτε καν κοιταζει τα κακα,τα κλεινει κατευθειαν :?

Αχχχ κοριτσια ευχαριστω...

Τωρα ειδα τα επομενα μνμ :oops::?

Μπον μπονιτα μου σ΄ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον . Παμε καλα μεχρι στιγμής , τα κακα μας βεβαια λιγο πρασινακι έχουν αλλα χωρις αιμα χωρις βλεννες και αφρους . Κανω αποχή απο γαλακτοκομικά -σοκολατοειδή κλπ ..γενικα αυτες τις μερες κανω αποχη απο πολλα γιατι εχουμε τρεχαματα με νοσοκομεια ...

Το κεφαλακι της ειδικα απο τη δεξια πλευρα ...ξεφλουδιζει ..δεν ειναι νινιδα (ειχε ελαχιστη που εφυγε με ελαιολαδο ) αλλα μικρες φλουδιτσες οπως ξεφλουδιζουμε στον ηλιο !

Νομιζω οτι θα πανε ολα καλα , εχω πολυ περισσότερη δυναμη και κουραγιο τωρα ! Χαρη στην πολυτιμη ενθάρρυνση και βοηθεια σας !!! Ειστε υπέροχες ολες κοριτσια σας ευχαριστώ πολυ :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Φρυνακι καμια φορα και τα πολλα που ξερουμε μας μπερδεύουν . Δεν μπορω να σε βοηθήσω αποτελεσματικά αλλα μην αγχωνεσαι για αρχη ... Ετσι τα παιξα και γω και δεν ηξερα τι σειρα να βαλω ...Ηρεμια και θα σε βοηθήσουν τα κορίτσια και ο γιατρός σου !

Ευχομαι να μην ειναι τιποτα σημαντικό και πιστευω πως δεν θα ειναι :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Λαμπρινή, ξαναματαεύχομαι περαστικά και καλό κουράγιο!

Frene, να το αναφέρεις στο γιατρό, μήπως το συσχετίσει με το εμβόλιο ή μήπως ήταν διάρροια από ιωσούλα (με αφορμή τις μύξες, είναι πιθανό). Μην αγχώνεσαι, παρατήρησε το για λίγες μέρες. Μπορεί να την γρατζουνισαν και τίποτε μυτερα σποράκια.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

frene νομίζω οτι το εμβόλιο μπορεί να είναι υπέυθυνο αλλα σίγουρα δεν εμπιστεύομαι το ψωμί. εδώ σκέψου οτι δημιουργεί το πολύσπορο μια διέγερση στο έντερο ενός ενήλικα , πόσο δε μάλλον ενός μωρού. στη θέση σου εγώ θα το απέυφευγα και αλλεργία να μην είχε η δικία μου. Ο γιατρός τι είπε ;;; πως τα πάτε ;;;

Λαμπρινή μου χαίρομαι που τα πράγματα τα βλέπεις πιο αισιόδοξα!

ελπίζω να είναι περαστικός ο λόγος που τρέχεις στο νοσοκομείο.

πολλά φιλιά!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Ααααχ αυτα τα κ@λοεμβολια..... ΕΝταξει μπορει να ειναι και τα σπορακια, αλλα η διαρροια? Κοιταξες μηπως ειναι καμια ραγαδιτσα εξω-εξω στον πωπό της? Αν δε βλεπεις βαλε της λιγο στην ακρη μια μπατονέτα (δε πιστευω να με κοψουνε για αυτα που λεω, οπως τον αλλον τον ανωμαλο)που ισως δημιουργηθηκε απο τα οξινα κακα της διαρροιας. Δες της πως θα παει τις επόμενες μερες, και κανε και καμια μαγιερ κοπρανων για σιγουρια. Παντως απεφυγε να την πιεζεις για φαγητο αυτες τις μερες, δε ξερω τι φαγητα της δινεις αλλα τα αλλεργιγονα αυτες τις μερες μακρια (γαλακτοκομικα δλδ).

Μην αγχωνεσαι το πιο πιθανο ειναι οτι φταιει το εμβολιο, σε λιγες μερες θα φτιαξει το εντερακι κ θα ειναι ολα μια χαρα. Επισης εμενα η τωρινη γιατρος μου, αν δεν ειναι καλα-καλα το παιδι δεν του κανει εμβολιο. Γι'αυτο εχουμε μεινει και τοσο πισω μαλλον....

Αν και ειμαι πολυ στεναχωρημενη τωρα που διαβασα σε αλλο ποστ τα νεα της Μυρτως, θα σας πω το ευχαριστο οτι η μαγιερ της Δαναης, αφου ειχε φαει κατι μπισκοτακια εμποριου, πιτες με κατσικισιο γαλα αλλα κ τυρί κασερακι (που εχει κ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ) εβγαλε αρνητική μαγιερ. Με πηραν τα κλαμματα απο τη χρα μου! (καλα ειναι και οι ορμονες στη μεση, ειναι η τριτη φορα που κλαιω σημερα). Περασε ενας χρονος πια, αλλα θελω να πιστευω οτι παμε πολυ καλα με το θεμα της αλλεργιας.

Σας εχω πει οτι με το φαγητο δεν την προλαβαινω πια, ε? Εδω και δεκα μερες τρωει πολυ το πουλάκι μου. Θες ο παιδικος ή οτι ξεπερασε την αλλεργια???

GwASp3.png

Αφροδίτη μπράβο στη Δανάη μας . Και έγω συγκινήθηκα όταν το διάβασα πόσο δε μάλλον εσύ που τόσο καιρό τραβάς τέτοιο λούκι και τώρα οι ορμόνες χορεύουν.

frene πολύ χαίρομαι και για σένα και μακάρι να μην ασχοληθείς πια με το θέμα !

πολλά φιλιά και καλή συνέχεια!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καθε μερα ελεγα να σας γραψω τι καλα που τα παμε αλλα περιμενα λιγο ακομα μην το χρουσουζεψω ! Δεν προλαβα να σας πω καλα νεα παλι με αιματάκι ερχομαστε ....

Για 20 μερες ολα καλα , διορθώθηκε και το χρωμα εγινε επιτελους μουσταρδί ! Η μυρωδιά βεβαια παντα ήταν ενα ευαισθητο σημειο...τα δικα μας κακακια μυρίζουν ...ξινα καπως :oops:

Το θεμα ειναι οτι εχω κανει 2πλη βλακει και δεν ξερω τι φταιει ! Χαλάρωσα και έφαγα εγω αλλα εδωσα και μπανανα να γλυψει η μωρουλινιτσα. Εφαγε και λιγακι (το βρηκα στα κακα) οποτε σκεφτομαι μήπως φταιει και η μπανάνα?

Οπως και να χει απο σημερα κομμενα παλι ολα δεν ξαναβάζω σπιτι τιποτα (εχει και ο αντρας μου πολυ χαμηλο σιδηρο οποτε δεν τρωμε γαλακτοκομικα) και δεν δινω τιποτα και στη μωρουλινιτσα .

Φοβηθηκα παλι γιατι αυτη τη φορα ήταν πολλες οι κλωστιτσες με αιμα :cry:

Να ρωτησω ...υπαρχει περιπτωση να ναι κατι αλλο ? Επιασα μια κλωστιτσα και δεν διαλυοταν ...ετσι δεν ειναι το αιμα ?

Σορρυ για την περιγραφη :oops:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ακου Λαμπρουκο,ειδες τι εγραψα κι εγω πιο πανω,που νομιζα οτι ειδα αιμα?Δεν ηταν αιμα τελικα,ηταν απο την μπανανα,η ιδια η μπανανα ηταν δηλαδη,απο ασπρη,ειχε γινει μεσα στα κακα καφε ανοικτο.Μαλλον το ιδιο θα ηταν και σε εσας.

Τα κακα γινονται ετσι οταν τρωει την μπανανα σε κομματακια,οταν ειναι αλεσμενη,επειδη προφανως οι ινες της διαλυονται,δεν εμφανιζονται στα κακα.

Ως συνηθως,πιασαμε σκ@#$κουβεντα! :lol:

Αληθεια λετε??????????

Να σας φιλησω κοριτσάκια μου !!! Μα τι χαρα μου δωσατε τωρα !!!!!!!!!

Σιγουρα ε? ...Δεν εφαγε πολυ πιο πολυ εγλυφε .... Μακαρι μακαρι να ειναι αυτο γιατι τρελαθηκα ...λεω τοσο πολυ αιμα ...ασε που την κοιταζα και λεω στον αντρα μου χλωμο το μωρο ....:oops: Τον τρελανα και εκεινον ...

Εγω θα τα κοψω ολα καλου κακου παλι και βλέπουμε !

Σας ευχαριστω και σας φιλω στις μουριτσες σταυρωτά !!!! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Μακαρι Λαμπρινουλα να ειναι απο τηνμπανανα! Ετσι την πατησα κ εγω το καλοκαιρι που του εδωσα κ εγελιψε καρπουζι κ το βρηκα στα κακα κ νομιζα ηταν αιμα. Πηγαμε στο γιατρο γιατι ηταν γι αεμβολιο εκεινη την μερα κ ετρεμα.Αλλα τελικα μετα θυμηθηκα το καρπουζι οταν ξαναειδαμε παλι το βραδυ στα κακα του το κομματακι κ ησυχασα!

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Εφαγε και λιγακι (το βρηκα στα κακα) οποτε σκεφτομαι μήπως φταιει και η μπανάνα?

Ανεξαρτητα αν στα κακα βρηκες αιμα ή κομματια μπανανας (δεν ξερω γιατι μερικοι μπερδευονται, ξεχωριζουν αυτα τα δυο), ειναι μικρη για να φαει φρουτα κι ειδικα μπανανα! Τα πρωτα φρουτα που δινουμε σ'ενα μωρο ειναι τα πιο ηπια, τα λεγομενα υποαλλεργικα, δηλ. το μηλο και μετα το αχλαδι. Η μπανανα σιγουρα δεν ειναι το πρωτο φρουτο που δινουμε! (να φανταστεις, το δικο μου μωρο που ειχε κι αυτο ευαισθησια δεν μπορουσε να τη φαει μεχρι 8 μηνων...)

Επισης, τους πρωτους 6 μηνες θηλαζουμε αποκλειστικα και δε δινουμε στερεες τροφες, ειδικα οταν το μωρο εχει ευαισθησια! Οταν η εισαγωγη στερεων τροφων γινει νωριτερα απο το κανονικο, μπορει να ενισχυθει η ευαισθησια του μωρου και μαλιστα να διαρκεσει περισσοτερο! (εκανα κι εγω το λαθος να δωσω ελαχιστο φρουτακι πριν κλεισει τους 6 μηνες και μετα ταλαιπωριομασταν για μηνες με αυστηρη διαιτα!)

Καλα Λαμπρινη, τωρα ειδα οτι εγραψες και εδω. Εγω σου απαντησα στο καφε.... ΧΑιρομαι που τελικα ειναι η μπανανα :lol::lol: Σαφως ειναι λιγο νωρις για στερεα, και ειδικα για μπανανα, αλλα σε καταλαβαινω κ γω βιαζομουν... Λιγη υπομονη γιατι αν την πειραξει κατι τωρα δεν θα παρει με καλο ματι τις τροφες γενικα.

φιλακια πολλα

GwASp3.png

Βλέπω ότι το θέμα με την αλλεργία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις...

Δυστυχώς δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα post.

Απλά θα ήθελα να σας πω και εγώ τα νέα μου ώς παλιά πλέον παθούσα...

Πάμε μια χαρά τρώμε τα πάντα και κανένα πρόβλημα δεν έχουμε!!!!

Γιʼαυτό λοιπόν κοριτσάκια μπόρα έιναι θα περάσει, έτσι να σκέφτεστε, θέλει υπομονή και γερά νεύρα το ξέρω αλλά τελικά δεν είναι τίποτα.

Κάποτε είχα γράψει ότι μου έχει μείνει ψυχολογικό και κοιτάω πάνες για αίμα ακόμα και στο μεγάλο μου γιο. Εεε και αυτό μου πέρασε και πραγματικά είναι σαν να μη συνέβει ποτέ σε εμάς αυτό...

Η συνταγή είναι πολύ πολύ υπομονή, πολύ πολύ δίαιτα κα μη βιάζεστε καθόλου να δοκιμάζετε τροφές πριν την ώρα τους, όλα θα γίνουν και τελικά όλα θα τα φάνε τα πουλάκια μας :wink:

Πριν ένα χρόνο ακριβώς ήμουν πολύ χάλια με το θέμα της αλλεργίας του μπέμπη μου αν ήξερα, αν κάποιος μου είχε μιλήσει θα είχα γλιτώσει πολλές κρίσεις στομαχόπονου....

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Κοριτσάκι μου μη βιάζεσαι να εισάγεις τις στερέες και ειδικά αυτές που είναι φουλ αλλεργιογόνες. Μπροστά σου θα βρεις την καθυστέρηση. Τα παιδάκια που εμφανίζουν αίμα έχουν ανώριμο γαστρεντερολογικό σύστημα σε σχέση με τα άλλα και για αυτό εχουμε αυτές τις εξάρσεις. Κάνε υπομονή . Κράτα το θηλασμό μέχρι τέλος 6ου και θα δεις μετά η μικρή μπορεί να δέχεται και την στερεές τροφές πιο εύκολα. :wink:

Με λίγα λόγια μη βιάζεσαι.

Δυστυχώς πρέπει να αποσυνδεθώ και δεν πρόλαβα να γράψω τα νέα μου!

φιλιά :wink:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Δυστυχώς πρέπει να αποσυνδεθώ και δεν πρόλαβα να γράψω τα νέα μου!

Καιρό έχουμε να τα πούμε φιλενάδα....

Γράψε μας τα νέα σου, πως πάει η Θεοδώρα???

Ααα και να μας ζήσουνε τα παιδάκια μας (μια μέρα διαφορά δεν έχουμε:wink:)

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

pothiti, γιατι ρωτας? Εισαι εγγυος? ΑΝ ναι wellcome to the club!!!!

Βασικό ειναι να εχεις καλη εγγυμοσυνη και χωρις ιστορικό προωρων συσπάσεων. Τοτε μερικοι υποστηριζουν οτι μπορεις να συνεχισεις τον θηλασμο με καλη ομως διατροφη κ ξεκουραση γιατι αλλιως θα τα παιξεις. Αν η διατροφη σου ειναι περιορισμενη, καλυτερα συζητα το με τον γιατρο κ ισως σου δωσει καποια συμπληρωματα.

Υπαρχει σχετικό τοπικ για εγγυμοσυνη ταυτοχρονα με θηλασμο, http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7796 ριξε μια ματια αν θες.

Για πες, για σενα ρωτας?

GwASp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...