Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Σας διαβαζω ...εχω τη μικρη πανω μου και δεν μπορω να γραψω ...

Αρχιζω τελικα να αγχωνομαι πολυ !!!! :?

Δεν ξερω τι να πρωτοκάνω , δεν κανει και κακακια για να μου δωσει σημαδι ...

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είπαμε να μην αγχώνεσαι! Α! :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

1ον:Να μην αγχωνεσαι!!!!

2ον: Να κοψεις όοοολα τα γαλακτοκομικά (στην αρχη ειναι δυσκολο, μετα δε θα σε πειραζει)

3ον: Θα προσπαθησεις να θηλαζεις απο το ιδιο στηθος καθε φορα. Αν το γεματο το νιωθεις πολυ γεματο, πριν δωσεις, βγαλε λιγο γαλα.

Αυτα! Πολλα ειναι? Μην αγχωνεσαι και παλι, δεν ειναι κατι τρομερο.... Θα ειναι περαστικό στα σιγουρα

Amareto, και μενα μου κανει σπυρακια στη περιοχη, μερικες φορες. Εντωμεταξυ, κανει και κατι ουρολοιμωξεις, ανευ συμπτωματων και δε ξερω αν σχετιζονται....

GwASp3.png

Ειχα φτασει να θηλαζω ενα 24ωρο απο το ενα στηθος . :shock:

Πρεπει να παρω απαντηση σ΄αυτο .... Μηπως το ελαφρυ γαλα την βοηθα να ενεργείται ??? Πως γινετε καθε φορα που πινει λιγο ελαφρυ να κανει κακακια? Δυο μερες τωρα το προσεχω πολυ και απλα δεν κανει κακα...

VgL7.jpgIgLdp2.png

Amareto, και μενα μου κανει σπυρακια στη περιοχη, μερικες φορες. Εντωμεταξυ, κανει και κατι ουρολοιμωξεις, ανευ συμπτωματων και δε ξερω αν σχετιζονται....

Πώς τις καταλαβαίνεις, αφού δεν έχουν συμπτώματα;

Διαφημίσεις

Πρεπει να παρω απαντηση σ΄αυτο .... Μηπως το ελαφρυ γαλα την βοηθα να ενεργείται ??? Πως γινετε καθε φορα που πινει λιγο ελαφρυ να κανει κακακια? Δυο μερες τωρα το προσεχω πολυ και απλα δεν κανει κακα...

Για πόσα 24ωρα κράτησες το θηλασμό μόνο από το ένα στήθος; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες με αυτό;

Δεν είναι απαραίτητο να κάνει κακά κάθε δυο μέρες ή κάθε μέρα ή σε οποιοδήποτε άλλο λογικό διάστημα. Όπως θα έχεις δει, συνήθως τα θηλάζοντα αργούν να κάνουν κακάκια και είναι φυσιολογικό.

Το ελαφρύ γάλα την βοηθάει να κάνει κακάκια, γιατί έχοντας λιγότερο λίπος παραμένει λιγότερο στο στομάχι. Έχοντας περισσότερη λακτόζη δεν μπορεί να το διαχειριστεί όλο μαζί το εντεράκι του (γιατί έρχεται και σε μεγαλύτερο όγκο) και έτσι έχουμε δυσφορία, αέρια και πράσινα κακά.

Το κρατησα 2-3 μερες μετα μου ξεφυγε μαλλον γιατι ειδα ξανα πρασινα κακα. Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να το ελεγχω γιατι δεν κανει συχνα κακα. Οταν ηταν ενος μηνων που ειχα υπερπαραγωγη το ρυθμισα γιατι εκανε μερα παρα μερα κακα .

Υπαρχει περιπτωση απο μονη της να θελει το ελαφρυ για να κανει κακα?

Την βλεπω μερικες φορες που επιμενει να θηλασει απο το αλλο στηθος ..αυτο που δεν δινω .

Κανονικα δεν θα πρεπε να κανει συχνα πρασινα κακα αν ειχα υπερπαραγωγή?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Το κρατησα 2-3 μερες μετα μου ξεφυγε μαλλον γιατι ειδα ξανα πρασινα κακα. Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να το ελεγχω γιατι δεν κανει συχνα κακα. Οταν ηταν ενος μηνων που ειχα υπερπαραγωγη το ρυθμισα γιατι εκανε μερα παρα μερα κακα .

Υπαρχει περιπτωση απο μονη της να θελει το ελαφρυ για να κανει κακα?

Την βλεπω μερικες φορες που επιμενει να θηλασει απο το αλλο στηθος ..αυτο που δεν δινω .

Νομίζω ότι δεν πρέπει να σε απασχολεί κάθε πότε κάνει κακά αλλά η ποιότητα των .. κακών. Αλλά και πάλι, επαναλαμβάνω, το πόσο σοβαρό είναι να κάνει πράσινα κακά, έστω και κάθε δυο μέρες, δεν είμαι σε θέση να το αξιολογήσω. Προσωπικά, θα επέμενα μέχρι να δω ... κίτρινο φως για πολλές κενώσεις, έστω και με απόσταση μιας εβδομάδας μεταξύ τους.

Κανονικα δεν θα πρεπε να κανει συχνα πρασινα κακα αν ειχα υπερπαραγωγή?

Μάλλον αυτό είναι το πιο συνηθισμένο αλλά και οι πολλές βρεγμένες πάνες (πάνω από 10 πάνες μούσκεμα) είναι μια ένδειξη, όπως και το να ζητάει συνέχεια στήθος. Είναι ένας φαύλος κύκλος που περιγράφεται πολύ καλά εδώ, στην τελευταία παράγραφο:

http://www.breastfeeding.asn.au/bfinfo/lactose.html

Προσθέτω: κι εγώ είχα υπερπαραγωγή αλλά δεν είδα ποτέ πράσινα κακά, μόνο πολλά πολλά αέρια, εκρηκτικές κενώσεις πολύ αραιές και φυσικά δυσφορία στο μωρό.

Επίσης, να προσθέσω ότι ακόμη και τώρα, η κόρη μου συνήθως κάνει κακά το μεσήμερι που γυρίζω από τη δουλειά, γιατί το στήθος, ώρες αχρησιμοποίητο, δίνει πρώτα το αραιό γάλα. Καλό σαν καθαρτικό μέσο αλλά, αν δεν ήταν τόσο μεγάλη, θα με απασχολούσε.

Το προβλημα με τις μουσκεμα πανες το χω το βραδυ , αλλα λογικο δεν ειναι αφου καθε ωρα θηλάζει εστω και για 3-4 λεπτά ?

Πωπω οσο μαθαινω αντι να ξεμπερδευομαι , μπερδευομαι !

VgL7.jpgIgLdp2.png

ισως κανω χαζη ερωτηση, αλλα το τολμω...

Λαμπρινη οταν λες δινεις το ενα στηθος εννοεις σε καθε γευμα, ε? Στο επομενο γευμα δινεις το άλλο, καλα καταλαβα, δεν δινεις το ιδιο ολη τη μερα??? Αν ειναι ετσι, στην αρχη παιρνει κ λιγο πιο ελαφρυ γαλα. Αν καταλαβα καλα παλι, (εναν δημοσιογραφο μου θυμίζω...) κακα κανει οταν θηλαζει απο λιγο κ απο τα δυο, ε???

Θα πω δυο αλλα πραγματακια. Το γεγονος οτι δεν κανει συχνα κακα, εμενα μου φαινεται καλο, σημαινει οτι αφομοιώνει όλη την ποσοτητα γαλατος που πινει. Εμενα οταν την πειραζε κατι εκανε 5-6 φορες την ημερα κακα.

Ειπες καπου οτι τωρα τελευταια δεν κοιμαται καλα? Οτι δλδ κοιμαται για μικρα διαστηματα κ ξυπναει|? Ηταν παντα ετσι? Αυτο ειναι συμπτωμα αλλεργιας πάντως.

Σε ξαναρωτησα αλλα δε θυμαμαι αν μου απαντησες:πως ειναι η συσταση των κακων της γενικοτερα? Εχουν αφρο ή βλένα, ειναι πηχτα κτλ?

Afrodite έγραψε:

Πώς τις καταλαβαίνεις, αφού δεν έχουν συμπτώματα;

Περιστασιακα μυριζουν τα τσισα της και της κανω πλεον πολυ συχνα γενικη κ καλλιεργεια ουρων, η οποια πολλες φορες δειχνει μικροβιο. Καθολου αλλα συμπτωματα, ουτε πυρετο, ουτε διαρροια ουτε εμετους, ουτε ανορεξια, τπτ απολυτως. Επισης σε κατι ιωσεις που περασε της ξαναεκανα εξετασεις κ παλι εδειχναν μικροβιο, αλλα περναγε χωρις αντιβιωση.

Η γιατρος μου πλεον το εξηγησε ως εξης: Λογω της αλλεργια αλλα κ μια φορα που πηρε 3 μερες αντιβιωση (για την ουρολοιμωξη), εχει ερεθιστει το εντερο της κ σε καποιο σημειο εχει γινει διαπερατο. Σε αυτο το σημειο ακουμπανε περιστασιακα οι ουρητηρες κ κολλανε το κωλοβακτηριδιο που φυσιολογικά βρισκεται στη χλωριδα του εντερου. Ετσι δειχνουν μικροβιο, το οποιο δεν παει ευτυχως στα νεφρα, στην ουσια προκειται για επιμολυνση. Αλλωστε καναμε κ υπερηχο στη περιοχη κ ολα δειχνου φυσιολογικα. Τωρα παιρνει μια καψουλα για λιγες μερες (ειναι προβιωτικο κ οχι φαρμακο, στην ουσια μαγια) για να ενισχυσει το εντερο. Μακαρι να ειναι οπως τα λεει...

GwASp3.png

Διαφημίσεις

afrodite, και της δικιάς μου μυρίζουν περιστασιακά τα ούρα αλλά αφού δε βλέπω πυρετό ή κάτι τέτοιο, δεν το ψάχνω περισσότερο. (Συνήθως βρωμοκοπάνε από τα "ψοφίμια": κότες, μοσχάρι). Μήπως πρέπει να το ψάχνω περισσότερο;

Γιατι καλε??? :shock: Ειναι δυνατον να τρεφεται ετσι ικανοποιητικα το μωρο? Και ο αλλος μαστος δεν ποναει??? :shock:

Χωρις να ειμαι ειδικη οπως η Αγλαϊα, νομιζω οτι ετσι το μωρο θα πινει λιγοτερο γαλα και δε θα κανει τα κακα του. :? Γιατι δεν αλλαζεις το στηθος συχνοτερα???

Γιατι καλε??? :shock: Ειναι δυνατον να τρεφεται ετσι ικανοποιητικα το μωρο? Και ο αλλος μαστος δεν ποναει??? :shock:

Χωρις να ειμαι ειδικη οωπς η Αγλαϊα, νομιζω οτι ετσι το μωρο θα παιρνει λιγοτερο γαλα και δε θα κανει τα κακα του. :?

Φυσικά και μπορεί να τραφεί ικανοποιητικά το μωρό! Γι' αυτό έχουμε δυο, αν το ένα δεν δουλεύει, το άλλο να τα βγάζει πέρα. Επίσης, στα δίδυμα έχουμε δυο στήθη που εξυπηρετούν δυο μωρά.

Τον άλλο μαστό τον αποσυμφορίζεις όπως χρειάζεται και για να διατηρήσεις την παραγωγή σε κάποιο επίπεδο και μόλις λύσεις το θέμα της υπερπαραγωγής επιστρέφεις σε πιο ομαλή ρουτίνα. Η υπερπαραγωγή δεν είναι εύκολο πρόβλημα. Συνήθως όμως χρειάζονται λιγότερες ώρες block feeding.

Γι' αυτό έχουμε δυο, αν το ένα δεν δουλεύει, το άλλο να τα βγάζει πέρα. Επίσης, στα δίδυμα έχουμε δυο στήθη που εξυπηρετούν δυο μωρά.

Ναι, αλλά στα διδυμα λειτουργουν και οι δυο μαστοι συνεχεια, δεν παραμενει αχρησιμοποιητος ο ενας για μια ολοκληρη μερα. Προσωπικα, το 24ωρο μου φαινεται υπερβολικα μεγαλο διαστημα!

Οταν λεω αν τρεφεται ικανοποιητικα το μωρο, εννοω πώς ξεδιψαει αφου δεν πινει καθολου ελαφρυ γαλα, πώς κανει κακα του αφου δεν παιρνει αρκετο νερο ετσι, πώς διατηρειται η παραγωγη? (αφου το μωρο καποιες φορες δειχνει εντονα οτι θελει να θηλασει απο τον αλλο μαστο, κατι θα ξερει!)

Η μυρουδια στα ουρα ειναι συμπτωμα ουλολοιμωξης. Δε θελω να σου βαζω ιδεες ομως... Πινει πολύ νερο η κορη σου? Γιατι, αν δεν πινει ισως μυριζουν απο αυτο.

Το να κανεις μια εξεταση ουρων σε περιοδο που μυριζουν τα τσισα της θα ηταν μια λυση, αλλα η εξεταση αυτη θελει παρα πολυ προσοχη για τυχων επιμολυνσεις. Εκτος αν πας να σου την κανουν νοσοκομες σε καοιο μεγαλο μικροβιολογικό ειδικευμενο σε παιδια ή καποια ιδιωτική κλινική (το παιδων δεν το ζητηταω καθολου εχουμε φαει πολυ πακετο με την ασχετοσυνη τους).

Αλλιως να σου λεω οδηγιες να το κανεις μονη σου:

Παιρνεις απο ενα φαρμακειο, σακουλακια (αρκετα) κ ποτηρακια για ουρα, μεγαλες αποστειρωμενες γαζες, φυσιολογικό ορο, κολλητικη ταινια και ενα αντιβακτηριδιακό σαπουνι καταλληλο για την περιοχη (ρωτα τον φαρμακοποιο)

Πρεπει να πλυνεις πολυ καλα τη μικρη στην περιοχη με το σαπουνακι, και να την ξεβγαλεις με φυσ.ορο και να την σκουπισεις με τις αποστειρωμενες γαζες. Μετα κολλας προσεκτικα το σακουλακι γυρω γυρω με την ταινια γιατι αν κανει τσισα η μικρη θα ξεκολλησει το σακουλακι κ θα χυθει. Τελος της φορας την πανα. Ολα αυτα γινονται σε καθαρο παριβαλλον με καθαρα χερια κτλ, σαν σε χειρουργείο, σε φαση που το παιδι δεν εχει μεγαλο συγγαμα. ΜΕτα εχεις τον νου σου το παιδι να πιει πολλα υγρα ωστε να κατουρισει συντομα. Οταν κατουρισει το ξεκολλας προσεκτικα κ το βαζεις στο αποστειρωμενο ποτηρακι ουρων και το δινεις αμεσα (αλλιως στο ψυγειο για λιγο) σε ενα μικροβιολογικό για γενική κ καλλιεργεια.

Αν το μωρο δεν κατουρισει στο διωρο απο τη στιγμη που θα βαλεις το σακουλακι, πρεπει να επαναλαβεις την διαικασια πλυσιματος κτλ με νεο σακουλακι.

Αρχικα κ με το ματι φαινεται, αν ειναι διαυγη κ καθαρα τα τσισα, συνηθως ειναι καθαρα. Αν ειναι θολα προς το ασπρο εχουν μικροβιο.

ΑΠο τα αποτελεσματα, αν δειξουν κ πυοσφαιρια κ μικροβια σημαινει ουρολοιμωξη, αν δειξουν μονο μικροβιο, μπορει απλα να πηγε κατι λαθος στην διαδικασια (πχ να εκανε ελαχιστα κακα κ να μην το πηρες χαμπαρι) κ να ειναι επιμολυνση. Εκτος αν υπαρχει καποιο εντονο συγγαμα, που παιζει να δειξει κ πυοσφαιρια χωρις να υπαρχει ουρολοιμωξη.

Εγω τωρα τα εγραψα σαν πληροφοριες για να υπαρχουν , αλλα δε νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να ταλαιπωρηθειται τοσο, χωρις να εχετε εντονες ενδειξεις. ΑΝ μυριζου πολυ τα τσισα της, τοτε κανε την εξεταση, αν απλως εχουν την κλασσικη "κατουριλα"οταν μενουν ωρα στην πανα, μην ανυσηχεις αδικα. Αλλωστε ειναι σπανιες οι περιπτωσεις που η ουρολοιμωξη δεν δινει αλλα συμπτωματα...

GwASp3.png

Διαφημίσεις

Γι' αυτό έχουμε δυο, αν το ένα δεν δουλεύει, το άλλο να τα βγάζει πέρα. Επίσης, στα δίδυμα έχουμε δυο στήθη που εξυπηρετούν δυο μωρά.

Ναι, αλλά στα διδυμα λειτουργουν και οι δυο μαστοι συνεχεια, δεν παραμενει αχρησιμοποιητος ο ενας για μια ολοκληρη μερα. Προσωπικα, το 24ωρο μου φαινεται υπερβολικα μεγαλο διαστημα!

Οταν λεω αν τρεφεται ικανοποιητικα το μωρο, εννοω πώς ξεδιψαει αφου δεν πινει καθολου ελαφρυ γαλα, πώς κανει κακα του αφου δεν παιρνει αρκετο νερο ετσι, πώς διατηρειται η παραγωγη? (αφου το μωρο καποιες φορες δειχνει εντονα οτι θελει να θηλασει απο τον αλλο μαστο, κατι θα ξερει!)

Αρα λοιπον δεν ηταν κ τοσο χαζη η ερωτηση μου.... Ολη τη μερα δινεις πχ μονο το δεξι ή μονο το αριστερο??? Χωρις να εχω ψαξει για το θεμα της υπεραραγωγης και ποια ειναι η λυση, νομιζω πως η tasuki εχει δικιο, 24 ωρες ειναι παρα πολλες για το ενα μονο στηθος. Και η bon-bon ειχε φτασει νομιζω στο 8ωρο κ παλι η Αγλαια τοτε ειχε εκπλαγει με τοσο μεγαλο διαστημα...

GwASp3.png

Οι δυο μαστοί λειτουργούν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο και ο καθένας μόνος του είναι σε θέση να θρέψει σωστά το μωρό, εφόσον απαιτείται. Για την ικανότητα του κάθε στήθους σε παραπέμπω σε γραφόμενα της Αγλαΐας, όπου, αν και αναφέρεται στον καρκίνο, εννοείται ότι το ένα στήθος αρκεί, για να θρέψει σωστά το μωρό.

Στη φυλή

!Κung, που ζούνε σε βάρκες και κρεμάνε το κουπί από τον ένα ώμο, με αποτέλεσμα να θηλάζουν μόνο από το ένα στήθος, τις σπάνιες φορές που εμφανίζεται καρκίνος του μαστού, εμφανίζεται στο στήθος που δεν έχει θηλάσει. Για τους δύο μαστούς μιας γυναίκας εκεί, οι μήνες αμηνόρροιας είναι ίδιοι, όμως ο καρκίνος εμφανίζεται μόνο στο μαστό που δεν θηλάζει. Φαίνεται ότι και η λειτουργία του θηλασμού από μόνη της παίζει προστατευτικό ρόλο. :)

Ναι, οι 24 ώρες είναι ένα ασυνήθιστο διάστημα, όμως κάποιες περιπτώσεις υπερπαραγωγής μπορεί και να το απαιτούν. Και ξαναλέω, ότι είναι μια προσωρινή τακτική, για να ρυθμίσεις την παραγωγή, δεν είναι κάτι που το επιδιώκεις με άλλο σκοπό. Σε άλλα φόρουμ, θα δείτε πολλές γυναίκες που έφτασαν και ξεπέρασαν τα 8ωρα του block nursing. Ας μην κλονίζουμε τη μαμά για μια μέθοδο που συστήνει η σύμβουλος, ειδικά αφού δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως, για να φανούν τα αποτελέσματα.

Οταν λεω αν τρεφεται ικανοποιητικα το μωρο, εννοω πώς ξεδιψαει αφου δεν πινει καθολου ελαφρυ γαλα, πώς κανει κακα του αφου δεν παιρνει αρκετο νερο ετσι, πώς διατηρειται η παραγωγη?

Η σύσταση του γάλακτος είναι η ίδια σε κάθε περίπτωση, απλά όταν λέμε ότι το μωρό παίρνει το ελαφρύ γάλα, είναι σαν να πίνει ένα ποτηράκι, στο οποίο το λίπος έχει κατακάτσει ανακατεμένο με λίγο νερό: πίνει πρώτα το αραιωμένο που είναι πάνω-πάνω και μετά το πιο πηχτό. Αν το ανακάτευε πρώτα, το ίδιο γάλα θα ήταν, αλλά ομοιογενές. Οι μαλάξεις του στήθους βοηθάνε να γίνεται αυτό το "ανακάτεμα" σε κάποιο βαθμό, ενώ οι συχνοί θηλασμοί αποτρέπουν το διαχωρισμό του αραιού και του πηχτού γάλακτος που αποθηκεύεται στο στήθος ανάμεσα στους θηλασμούς, έστω και σε μικρή ποσότητα.

αφου το μωρο καποιες φορες δειχνει εντονα οτι θελει να θηλασει απο τον αλλο μαστο, κατι θα ξερει!

Μάλλον η δυσφορία που προκαλείται στο μωρό από την δυσαναλογία λακτόζης - λίπους κάνει το μωρό να αναζητά το στήθος για παρηγοριά προκαλώντας φαύλο κύκλο. Περιγράφεται πολύ καλά στο λινκ που έδωσα παραπάνω.

Όταν πια έχουμε λύσει το θέμα της υπερπαραγωγής, το πιθανότερο είναι να έχουμε ένα ήρεμο μωρό που θηλάζει ήρεμα και τελειώνει το ένα στήθος, πριν πάει στο επόμενο (εφόσον η ηρεμία του δεν διαταράσσεται για άλλο λόγο), χορταίνει καλύτερα και ο θηλασμός γίνεται πιο ξεκούραστος, χωρίς απώλειες.

και για να ρωτησω και κατι αλλο την Λαμπρινη (η οποια δεν ξυπνησε ακόμα): Καθως εφαρμοζεις αυτη τη τακτική, καθε ποτε ζηταει να φαει η μικρη? Στα ιδια διαστηματα με πριν?

Αμαρετο, οταν λες προσωρινη, για ποσες μερες εννοεις?

Εμενα μου φαινεται πολυ περιεργο, παντως. Ειναι (περιπου δλδ) σαν να θηλαζω μια μερα και την αλλη να μη θηλαζω κ.ο.κ.

Σε άλλα φόρουμ, θα δείτε πολλές γυναίκες που έφτασαν και ξεπέρασαν τα 8ωρα του block nursing. Ας μην κλονίζουμε τη μαμά για μια μέθοδο που συστήνει η σύμβουλος, ειδικά αφού δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως, για να φανούν τα αποτελέσματα.

Παντως αλλο 8 και αλλο 24 ωρες...

ειναι μαλλον αυτα τα φορουμ που εμενα μου εχουνε βαλει πορτα... Δεν καταφερα ποτε να μπω... Εχει συμβουλεψει καποια συμβουλος για τοσες ωρες?Δε μπορω να καταλαβω τι παραπανω θα προσφερει η "παραταση" ειδιακα αν πριν δωσει το αλλο στηθος το ξαλαφρωσει, λίγο. Αυτο το τελευταιο για τον κλονισμο που εγραψες να πω την αληθεια δεν το καταλαβα :oops: .

GwASp3.png

και για να ρωτησω και κατι αλλο την Λαμπρινη (η οποια δεν ξυπνησε ακόμα): Καθως εφαρμοζεις αυτη τη τακτική, καθε ποτε ζηταει να φαει η μικρη? Στα ιδια διαστηματα με πριν?

Αμαρετο, οταν λες προσωρινη, για ποσες μερες εννοεις?

Εμενα μου φαινεται πολυ περιεργο, παντως. Ειναι (περιπου δλδ) σαν να θηλαζω μια μερα και την αλλη να μη θηλαζω κ.ο.κ.

Σε άλλα φόρουμ, θα δείτε πολλές γυναίκες που έφτασαν και ξεπέρασαν τα 8ωρα του block nursing. Ας μην κλονίζουμε τη μαμά για μια μέθοδο που συστήνει η σύμβουλος, ειδικά αφού δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως, για να φανούν τα αποτελέσματα.

Παντως αλλο 8 και αλλο 24 ωρες...

ειναι μαλλον αυτα τα φορουμ που εμενα μου εχουνε βαλει πορτα... Δεν καταφερα ποτε να μπω... Εχει συμβουλεψει καποια συμβουλος για τοσες ωρες?Δε μπορω να καταλαβω τι παραπανω θα προσφερει η "παραταση" ειδιακα αν πριν δωσει το αλλο στηθος το ξαλαφρωσει, λίγο. Αυτο το τελευταιο για τον κλονισμο που εγραψες να πω την αληθεια δεν το καταλαβα :oops: .

Το πόσο προσωρινή είναι η μέθοδος εξαρτάται από την σοβαρότητα και την επιμονή του προβλήματος. Όταν η σύμβουλος έχει διαγνώσει υπερπαραγωγή, καταρχάς ξεκινάει block feeding από 2-3 ώρες και το διάστημα αυξάνει σταδιακά, μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η παράταση που δίνεις μοιάζει με ένα μίνι αποθηλασμό, αφού το ζητούμενο είναι να μειώσεις την παραγωγή! Με τη διαφορά ότι, εφόσον η μαμά έχει υπερπαραγωγή, η μείωση θα την φτάσει σε κανονική παραγωγή, όχι σε διακοπή του θηλασμού.

Περί κλονισμού, αυτό που εννοούσα είναι ότι με το να τονίζουμε πόσο μεγάλο είναι το διάστημα των 8, 18, 24 ωρών για block nursing, επειδή δεν το έχουμε ξαναδεί, βάζουμε την οποιαδήποτε μαμά σε αμφιβολία για το αν είναι όντως αυτή η λύση και ότι κάτι άλλο συμβαίνει και ίσως να την αποθαρρύνουμε από το να εφαρμόσει τις συμβουλές που έχει πάρει από την ειδικό.

Την πρώτη φορά που εφάρμοσα το block feeding, έφτασα σταδιακά τις 12 ώρες. Είδα αρκετή βελτίωση αλλά το πρόβλημα μου δεν εξαλείφθηκε εντελώς, γιατί επέστρεψα πολύ γρήγορα στη ρουτίνα "ένα στήθος ανά θηλασμό" (Να ένα ακόμη παράδειγμα ότι το γάλα δεν κόβεται τόσο εύκολα!). Αν επαναλάμβανα τη διαδικασία ανά μερικές μέρες, για λίγες φορές, πιστεύω ότι δεν θα έφτανα στον 10-11ο μήνα με θέματα υπερπαραγωγής. (Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει, δε λένε; ) Στην πραγματικότητα, το θέμα μου διευθετήθηκε εντελώς όταν επέστρεψα στη δουλειά στους 14 μήνες και περνούσαν 8 ώρες χωρίς κανέναν θηλασμό. Μέχρι τότε, ξόδευα την άδεια ανατροφής πλένοντας μπλουζάκια με γάλα :roll:

Ειδικά για το θέμα της Λαμπρινής, πιστεύω ότι χρειάζεται μια επανεκτίμηση από τη σύμβουλο θηλασμού. Η δική μας εμπειρία είναι πολύ μικρή.

Ξυπνια ειμαι ...απο τις 6 ! Καλημερα σας :)

Κορτσια μου ευχαριστω για την βοηθεια αλλα οπως νομιζω θα καταλάβατε μπερδευομαι ολο και πιο πολυ ! Θα στειλω πμ στην Αγλαΐα γιατι αρχιζει και με τρωει το αγχος .

Να σας πω εν συντομια καποια πράγματα . Θηλάζω παντα μονο απο το ενα στηθος και δινω το ιδιο στηθος και στο επομενο γευμα γιατι η μικρη μου θηλάζει πολυ λιγη ώρα . Δεν υπάρχει προγραμμα , ενα διαστημα ειχε αραιώσει τους θηλασμους τωρα θελει πιο συχνα . Το πρωι τους εχει αραιωσει αλλα το βραδυ τους εχει αυξήσει .

Το 24ωρο το έκανα γιατι με τις 8-10-12 ώρες δεν μπορουσα να το παρακολουθησω . Οσο και να εβγαζα με το χέρι δεν ήταν αρκετό οποτε η μικρή επινε παλι το ελαφρυ κλπ κλπ . Ή απλα δεν εκανε κακάκια αυτο το διαστημα οποτε δεν μπορουσα να βγαλω αποτελεσμα . Το αποτελεσμα απο τα 24ωρα ήταν καλα αλλα δυστυχως παλι εφτασε καποια στιγμη ηπιε ελαφρυ γαλα και ενεργηθηκε .

Μετά περασαμε και μια περιοδο με κακακια καθε 3-4 μέρες οποτε τοτε αποφασισα να το αφησω αυτο το θεμα και να ηρεμησω ... Μεχρι που βρηκα το αιμα ....

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ειδικά για το θέμα της Λαμπρινής, πιστεύω ότι χρειάζεται μια επανεκτίμηση από τη σύμβουλο θηλασμού. Η δική μας εμπειρία είναι πολύ μικρή.

Η προσωπικη μου εμπειρια στο θεμα υπερπαραγωγης, δεν ειναι μικρη, ειναι ανυπαρκτη :oops:

Σε καθε περιπτωση δεν προσπαθουμε να κλονισουμε κανεναν (γιατι να θελαμε κατι τετοιο αλλωστε?), λεμε απλα την αποψη μας, απο κει και περα, σαφως η γνωμη καποιου ειδικου μετραει.

Αλλωστε δεν ξερουμε αν μιλαμε καν για υπερπαραγωγη ή για αλλεργια στο θεμα της Λαμπρινης.

Που εισαι βρε Λαμπρινη??? Σε τρωει καθολου ο λαιμος? Εχεις τπτ ξεροβηχα :lol::lol:

Επισης μιας και σε βλεπω τοσο διαβασμενη στο ζητημα (γενικα σε βρισκω διαβασμενη δλδ) θα παραθεσω αλλη μια απορια μου -αχρειαστη να ειναι, ρητορικη ερωτηση- απο τη στιγμη που προσφερεις συνεχως το ενα στηθος, σε αυτο δεν αυξανεται η παραγωγη??? Ειμαι λιγο ξανθια, μη με κραξετε αν ειπα βλακεια...

GwASp3.png

Πανω σου ειμαι Αφροδιτακι :lol:

Το περιεργο με μενα ειναι οτι τα επιθεματα τα σταματησα στον 2ο μηνα ! Δεν ετρεχε το γαλα γιαυτο νομιζα οτι πλεον το χαμε ρυθμισει . Απο κει και μετα περασαμε και ενα διαστημα που η μικρη αραιωσε πολυ τους θηλασμους και την μερα και την νυχτα . Μετα περασαμε ενα μεγαλο αλμα αναπτυξης και τοτε ξαναπηραμε φορα . Τωρα εδω και 2 εβδομαδες νιωθω το στηθος οπως τον πρωτο καιρο , με την διαφορα οτι δεν τρεχει απο μονο του .

Α σημερα ανησυχω ακομα πιο πολυ γιατι ειδα μια ξηροδερμια στο κεφαλι της !!! Τι ειναι αυτο? Εχω διαβασει πως ξηροδερμια ή εκζεμα ειναι συμπτωμα αλλεργιας . Θα σαλταρω στο τελος ....

VgL7.jpgIgLdp2.png

Μην τρελλενεσαι, και αλλεργια να ειναι, ειναι αντιπμετωπισιμη. Δεν ειναι κατι το τοσο σοβαρο. Και υπερπαραγωγή να ειναι ακομα καλυτερα, και αυτο αντιμετωπισιμο ειναι.

Με τον γιατρο σου μιλησες καθολου? Αυτος θα καταλαβει αν προκειται για εκζεμα ή απλη ξηροδερμια, αν κ αυτο συνηθως εμφανιζεται σε άλλα σημεια (προσωπο κ κλιδωσεις).

Δε λεω οτι ειναι σωστο, μιας και οι οι περισοττεροι παιδιατροι δεν ειναι ειδικοι στο θηλασμο, αλλα ολοι (και ειδα πολλους πιστεψτε με) μου έλεγαν αιμα να μη βλεπεις, απο κει και περα όλα φτιαχνονται (κ η βλεννα κ η πρασιναδα)

ΕΠιμενω μονο σε αυτο λοιπον, ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!!!! Εγω εκανα πολλους κομπους στο στομαχι μου με αυτο το θεμα και το μετανιωνω τωρα...

GwASp3.png

Ας μην κλονίζουμε τη μαμά για μια μέθοδο που συστήνει η σύμβουλος, ειδικά αφού δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως, για να φανούν τα αποτελέσματα.

Δε νομιζω οτι η συμβουλος ειπε στη Λαμπρινη ν'αρχισει κατευθειαν να θηλαζει 24 ωρες απο το ιδιο στηθος! :wink: Κανεις δεν την κλονιζει για το θεμα της υπερπαραγωγης και την αντιμετωπιση του που ειναι το block feeding, αλλά ειναι πολυ λογικοτερο να ξεκινησει απο λιγες ωρες και να φτασει τις 8-10-12 παρα να παει κατευθειαν στις 24 επειδη μπερδευεται με τις λιγοτερες. Και μετα, βλεποντας και κανοντας! (αν εχει πραγματικα τετοια υπερπαραγωγη που χρειαζεται 24, θα τις φτασει κι αυτες - αλλά οχι κατευθειαν στα βαθια)

Παντως, αυτο που καταλαβα οτι γινεται τωρα ειναι οτι το μωρο θηλαζει τα βραδια ανα ωρα κι η Λαμπρινη αλλαζει ανα 3 ωρες. Σωστα? Αν ναι, ν'αρχισεις ν'αλλαζεις σε αραιοτερα διαστηματα, οπως εκανες και στο παρελθον. Σιγα-σιγα θ'αυξανεις τα διαστηματα εναλλαγων μεχρι να ρυθμιστει το θεμα με τα κακακια.

Αν λεγοντας "ξηροδερμια" εννοεις το εκζεμα (ατοπικη δερματιτιδα), ο συνηθεστερος ενοχος ειναι τα αγελαδινα γαλακτοκομικα προϊοντα. Κοψτα ολα μαχαιρι και περιμενε 2 βδομαδες μεχρι να καθαρισει ο οργανισμος σου για να δεις τ'αποτελεσματα στο μωρο.

Δε νομιζω οτι η συμβουλος ειπε στη Λαμπρινη ν'αρχισει κατευθειαν να θηλαζει 24 ωρες απο το ιδιο στηθος! :wink: Κανεις δεν την κλονιζει για το θεμα της υπερπαραγωγης και την αντιμετωπιση του που ειναι το block feeding, αλλά ειναι πολυ λογικοτερο να ξεκινησει απο λιγες ωρες και να φτασει τις 8-10-12 παρα να παει κατευθειαν στις 24 επειδη μπερδευεται με τις λιγοτερες. Και μετα, βλεποντας και κανοντας! (αν εχει πραγματικα τετοια υπερπαραγωγη που χρειαζεται 24, θα τις φτασει κι αυτες - αλλά οχι κατευθειαν στα βαθια)

Δεν είπαμε κάτι διαφορετικό. Μάλλον επειδή με την Λαμπρινή ξέραμε τι εννοούσαμε κι επειδή παρατέθηκαν και τα σχετικά λινκ, δεν αναφερθήκαμε εξαρχής στις λεπτομέρειες και μάλλον γι'αυτό ήταν έντονη και η αντίδραση. Παρεξήγηση λοιπόν! Τα διαδικαστικά τα ξεκαθαρίσαμε στην απάντηση προς την Afrodite.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...