Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει


Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

που'στε βρε κορίτσια! έμεινα μόνη μου εδώ...

λοιπόν εμείς σε επαναληπτικές πατσ τεστ ξαναβγήκαμε αλλεργικοί σε γάλα, ψάρι, αυγό και ρύζι (καινούργιο αυτό το τελευταίο). Η ιατρός είπε για το ρύζι ότι δεν είναι σίγουρο ότι είναι αλλεργία... τεσπα... Ααα και σε υποαλλεργικό γάλα παρακαλώ!!! να το σημάδι, 3 βδομάδες να φύγει! κάνουμε τώρα πρόκληση μέσω εμένα - δηλαδή τρώω εγώ διάφορα κ βλέπω αν είναι καλά το παιδί. Σας πληροφορώ ότι έχω φάει πολλά πράγματα που είναι ή περιέχουν γαλακτοκομικά και το δερματικό εξάνθημα δεν έχει ερεθιστεί παραπάνω και οι μαγιερ βγαίνουν αρνητικές - ΑΛΛΑ ενώ η ιατρός είπε ότι αυτά πρέπει να προσέχω (δέρμα κ κακάκια) κ εφόσον είναι καλά δεν θα έπρεπε να ανησυχώ - νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά - το μωρό δεν κοιμάται καλά (όχι ότι κοιμόταν παλιά αλλά σαν να είναι πολύ νευρικός στον ύπνο του) κ κάτω από τα μάτια (εκεί που βγάζουμε μαύρους κύκλους οι μεγάλοι) έχει λίγο πιο μωβέ χρώμα με μικρά σπιθουράκια ... ... και :roll: τι να πω... ... καμία παρόμοια περίπτωση? πολύ φοβάμαι ότι όλα λειτουργούν αθροιστικά κ μια μέρα θα ξαναγίνει το μπαμ! Βέβαια η ιατρός είπε, ή θα το δεις αμέσως ή τίποτα (δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ ...)

 

Πολιμερου, χα χα εγώ μάλλον θα λείπω - θα με κυνηγάει η μάνα μου ή οποία κατέβηκε από το χωριό για τα βαφτίσια που ετοιμάζουμε κ λέει 'άντε τώρα που ήρθα εγώ να σε βοηθήσω και να σταματήσεις το βζι' :-D ασε με ρε μάνα!!! ήδη αρχίσαμε --- όπου να΄ναι θα μπαίνω εδώ να σας κλαφτώ!

h9mbp2.png

 

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Link to comment
Share on other sites

που'στε βρε κορίτσια! έμεινα μόνη μου εδώ...

λοιπόν εμείς σε επαναληπτικές πατσ τεστ ξαναβγήκαμε αλλεργικοί σε γάλα, ψάρι, αυγό και ρύζι (καινούργιο αυτό το τελευταίο). Η ιατρός είπε για το ρύζι ότι δεν είναι σίγουρο ότι είναι αλλεργία... τεσπα... Ααα και σε υποαλλεργικό γάλα παρακαλώ!!! να το σημάδι, 3 βδομάδες να φύγει! κάνουμε τώρα πρόκληση μέσω εμένα - δηλαδή τρώω εγώ διάφορα κ βλέπω αν είναι καλά το παιδί. Σας πληροφορώ ότι έχω φάει πολλά πράγματα που είναι ή περιέχουν γαλακτοκομικά και το δερματικό εξάνθημα δεν έχει ερεθιστεί παραπάνω και οι μαγιερ βγαίνουν αρνητικές - ΑΛΛΑ ενώ η ιατρός είπε ότι αυτά πρέπει να προσέχω (δέρμα κ κακάκια) κ εφόσον είναι καλά δεν θα έπρεπε να ανησυχώ - νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά - το μωρό δεν κοιμάται καλά (όχι ότι κοιμόταν παλιά αλλά σαν να είναι πολύ νευρικός στον ύπνο του) κ κάτω από τα μάτια (εκεί που βγάζουμε μαύρους κύκλους οι μεγάλοι) έχει λίγο πιο μωβέ χρώμα με μικρά σπιθουράκια ... ... και :roll: τι να πω... ... καμία παρόμοια περίπτωση? πολύ φοβάμαι ότι όλα λειτουργούν αθροιστικά κ μια μέρα θα ξαναγίνει το μπαμ! Βέβαια η ιατρός είπε, ή θα το δεις αμέσως ή τίποτα (δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ ...)

 

Πολιμερου, χα χα εγώ μάλλον θα λείπω - θα με κυνηγάει η μάνα μου ή οποία κατέβηκε από το χωριό για τα βαφτίσια που ετοιμάζουμε κ λέει 'άντε τώρα που ήρθα εγώ να σε βοηθήσω και να σταματήσεις το βζι' :-D ασε με ρε μάνα!!! ήδη αρχίσαμε --- όπου να΄ναι θα μπαίνω εδώ να σας κλαφτώ!

 

 

Το παιδί έφαγε ρύζι τις ημέρες των patch?? Μπορείς να γράψεις αυτές τις μέρες τι έτρωγε???

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Αν το παιδί φαίνεται ΟΚ, τότε μπορείς να ξεκινήσεις προσεκτικά τις δοκιμές και να προχωρήσεις μέχρι να δεις συμπτώματα πάλι. Αν δεις πάλι συμπτώματα, μπορείς να κάνεις αποχή, αυτή τη φορά για περισσότερο καιρό (τουλάχιστον 6 μήνες). Ταυτόχρονα όμως καλά θα είναι να δεις τα θέματα του δικού σου πεπτικού, όπως είχαν αναφερθεί κάποιες σελίδες πριν.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

. Ααα και σε υποαλλεργικό γάλα παρακαλώ!!! να το σημάδι, 3 βδομάδες να φύγει!
κανατε και στο υποαλλεργικο γαλα? ποιο ? πρωτη φορα το ακουω

και τι ειπε για αυτο η γιατρος?

τι να πω... ... καμία παρόμοια περίπτωση? πολύ φοβάμαι ότι όλα λειτουργούν αθροιστικά κ μια μέρα θα ξαναγίνει το μπαμ! Βέβαια η ιατρός είπε, ή θα το δεις αμέσως ή τίποτα (δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ ...)
γιατι λες καμια παρομοια περιπτωση ,αφου οι περισσοτερες ειναι ιδιες με τη δικια σου
Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι τις επομενες μέρες να δωσω στο παιδί γιαουρτάκι... έχετε κάτι να μου προτείνετε?? Να πάρω έτοιμο βιολογικο από ποιό είδος ζώου?? Η΄να το φτιάξω μόνη μου?? Αν έχετε να μου προτείνετε κ μάρκα???

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κατερινούλα καλύτερα να μην το κάνεις, εκτός βέβαια και αν βρεις ωμό βιολογικό γάλα.

Οι πρωτεϊνες του παστεριωμένου γάλακτος έχουνε αλλοιωθεί και ενδεχομένως το γιαούρτι ή το κεφίρ απ' αυτό να προκαλέσουνε αλλεργική αντίδραση.

Διάβασα αρκετά πάνω σ΄αυτό το θέμα τον τελευταίο καιρό και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα να αποφύγουμε τα γαλακτοκομικά αν δεν προέρχονται από ωμό γάλα, έστω και εάν έχουνε υποστεί ζύμωση.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια κι εγω προχθες που πηγα τον μικρο παιδιατρο μου ειπε να αρχισω σιγα σιγα να δοκιμαζω τροφες.Δηλαδη για αρχη να φαω εγω λιγο γιαουρτι(πχ κατσικισιο)οχι να δωσω σε εκεινον,να δουμε πως θα το παρει.Δεν ξερω φοβαμαι...ουφ ωρες ωρες νομιζω οτι θα μεινουμε για παντα με τις αλλεργιες.2 χρονια κοντευω διατροφη...

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ωμο βιολογικο γαλα που βρισκουμε κοριτσια?:mrgreen:

 

Πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα!

 

Μόνο αν βρεις τον κτηνοτρόφο και συννενοηθείς μαζί του.

 

Στη χώρα μας δεν διακινείται επίσημα τίποτε ωμό. Στη Γερμανία τα βρίσκεις σχεδόν παντού. Στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο (πλην Σκωτίας) τα βρίσκεις σε μερικά σούπερ μάρκετ και στα περισσότερα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω Αγλαια!

Τωρα με μια προχειρη ερευνα που εκανα διαβασα για αλλη μια φορα ενα σωρο για το ποσο αχρηστο ειναι το γαλα(εκτος απο το μητρικο:P)Γενικα ειχα σκοπο αν εδινα καποια στιγμη στο παιδι να προτιμουσα προιοντα κατσικισια κτλ.Δεν ξερω τι τελικα αξιζει να δωσω.Επισης αυτο που με καιει ειναι το οτι 2 χρονια δεν μπορω να μαγειρεψω παρα πολλα φαγητα τα οποια να μας αρεσουν κιολας.Και φυσικα την πληρωνει και ο συζυγος ο οποιος ειναι καραμεσογειακος στα θεματα διατροφης:mrgreen:Οκ κανει υπομονη για τον γιο του.Εγω επισης απο τη μια χαιρομαι που απεβαλλα ολα αυτα τα αχρηστα γαλακτοκομικα και που εμαθα 5 πραγματα παραπανω για τη διατροφη μου,απλα θα ηθελα να μπορω να μαγειρεψω και ενα παστιτσιο βρε αδερφε που μου χει λειψει:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ασχετο γνωριζει καμια σας τα προιοντα ζεας?Αντικατεστησα προσφατα το σιταρι με αυτο το δημητριακο κ ειναι πραγματικα πεντανοστιμο.Και πολυ θρεπτικο:wink:

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

απλα θα ηθελα να μπορω να μαγειρεψω και ενα παστιτσιο βρε αδερφε που μου χει λειψει:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

 

Εγώ σ' όλες τις συνταγές που χρησιμοποιούνε γάλα βάζω γάλα αμυγδάλου ή καρύδας χωρίς πρόβλημα, κανείς δεν το παίρνει χαμπάρι, εκτός βέβαια και αν χρησιμοποιήσω γάλα καρύδας σε ποσότητα (συνήθως το αραιώνω).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ασχετο γνωριζει καμια σας τα προιοντα ζεας?Αντικατεστησα προσφατα το σιταρι με αυτο το δημητριακο κ ειναι πραγματικα πεντανοστιμο.Και πολυ θρεπτικο:wink:

 

Και το ζέας ένα είδος σιταριού είναι, αρχαία ποικιλία με λιγότερη γλουτένη απλά.

Προτιμώ τα δημητριακά από καστανό ρύζι που δεν έχουνε καθόλου γλουτένη.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κατερινούλα καλύτερα να μην το κάνεις, εκτός βέβαια και αν βρεις ωμό βιολογικό γάλα.

Οι πρωτεϊνες του παστεριωμένου γάλακτος έχουνε αλλοιωθεί και ενδεχομένως το γιαούρτι ή το κεφίρ απ' αυτό να προκαλέσουνε αλλεργική αντίδραση.

Διάβασα αρκετά πάνω σ΄αυτό το θέμα τον τελευταίο καιρό και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα να αποφύγουμε τα γαλακτοκομικά αν δεν προέρχονται από ωμό γάλα, έστω και εάν έχουνε υποστεί ζύμωση.

τι εννοεις Ροσι ,να τα αποφυγουμε γενικα οι οσες εχουμε προβληματα αλλεργιας?

απο οτι διαβαζω και εγω για να μην καταστραφουν τα προβιοτικα στο γαλα καλυτερα να μην το βραζουμε -παστεριωνουμε πρωτου το ζημωσουμε ,αλλα αν δεν βρεις ωμο αρκει και ενα καθαρο οικολογικα γαλα και ας ειναι παστεριωμενο ,οπου θα πολλαπλασιαστουν τα προβιοτικα που θα βαλουμε εμεις

και για να πιεις το ωμο πρεπει να εχει αρμεχτει(πως γραφεται ακριβως?)πολυ σχολαστικα

οσο αυτο με τις πρωτεινες, δεν ισχυει και για αλλες ?δηλαδη οσα τροφημα εχουν πρωτεινες και τα βραζουμε ? με αυτην την λογικη θα επρεπε να τρωμε ολα τα φαγητα ωμα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Διαβασα για τη ζεα οτι ειναι δημητριακο,ενα απο τα αρχαιοτερα(οι αρχαιοι ελληνες αυτο ετρωγαν κ το σιταρι το ριχναν στα ζωα) και οτι ειναι καταλληλο για ατομα με αλλεργιες στο σιταρι η κοιλιοκακη και περιεχει πολυ μαγνησιο,δεν φρασει τις αρτηριες οπως το σιταρι και οτι εχει υψηλη περιεκτικοτητα σε πρωτεινες,φυτικες ινες και μεταλλα.Βοηθαει στην απορροφηση των θρεπτικων συστατικων,καταστελλει τις χρονιες φλεγμονες και θεωρειται οτι εμποδιζει την αναπτυξη και τη μετασταση του καρκινου.Περιεχει κ τη λυσινη που ενισχυει το ανοσοποιητικο συστημα.

Λεει πως δεν εχει γλουτενη γιατι το τρωνε κ ατομα με κοιλιοκακη.Εχω φιλη που το τρωει ο αδερφος της ο οποιος εχει κοιλιοκακη κ δεν κανει να φαει ουτε λιγη γλουτενη.Παντως ειναι οντως πολυ νοστιμο!

Βαλερι μου ναι αλλα το παστιτσιο εχει και αυγο στην κρεμα το ατιμο πως να το φτιαξω...αφου κι εκει αλλεργικοι ειμαστε...:cry:

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

οσο αυτο με τις πρωτεινες, δεν ισχυει και για αλλες ?δηλαδη οσα τροφημα εχουν πρωτεινες και τα βραζουμε ? με αυτην την λογικη θα επρεπε να τρωμε ολα τα φαγητα ωμα

 

Εκτός από το αυγό δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο τρόφιμο το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες οι οποίες καταστρέφονται σε μεγάλο βαθμό από το ψήσιμο, πχ το κρέας και το ψάρι αλλά δεν διάβασα κάτι σχετικό πέρα από την αλλοίωση των ενζύμων τους.

Για το αυγό ισχύει ό,τι ισχύει και για το γάλα, το βράσιμο/τηγάνισμα αλλοιώνει τις πρωτεϊνες του και τις καθιστά αλλεργιογόνες, ειδικά αν "τραυματιστεί" ο κρόκος.

Γενικά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τα άτομα με αλλεργία στα αυγά και στα γαλακτοκομικά μπορούνε να φάνε χωρίς πρόβλημα τα ωμά αντίστοιχά τους.

 

Εγώ γενικά αποφεύγω το παστεριωμένο γάλα και τα γαλακτοκομικά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Τα ζέας δεν είναι τα Triticum dicoccum?

Αν ναι τότε σίγουρα περιέχουνε γλουτένη, μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα αν κοιτάξεις σε ιστοσελίδες για gluten-free diets.

Κι εγώ το πρόσεξα ότι ο Αντωνόπουλος το πουλάει για ζυμαρικό χωρίς γλουτένη και μου έκανε εντύπωση αυτό...

 

http://www.glutenfreefox.com/articles/gluten-free-grains.html

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Εν τω μεταζύ Rosie η αλλεργιολόγος ακριβώς το αντίθετο μου είχε πει για το αυγο:cool: οτι είναι "αλλεργική" στο μελάτο κ να της το δίνω σφιχτό, μετά όμως από την Cambell κ τον ομοιο το δίνω μελάτο κ δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα:-D . Αλήθεια πόσα αυγά τους δίνετε την εβδομάδα?? Εννοώ κ με το ασπράδι οχι μόνο κρόκος που λέει η Cambell..

 

Τωρα δηλαδή που δεν έχουμε προμηθευτή ωμού γάλακτος τί να κάνουμε??? Να της δώσω παρμεζάνα?? (ήταν το 2ο γαλακτοκομικό που μας πρότεινε ο ομοιο)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Ναι, δοκίμασε παρμεζάνα πάνω σε σωταρισμένο κιμά, γιατί από μόνη της ίσως έχει πολύ έντονη γεύση για τη μικρή.

Στην κόρη μου βάζω και Kerrygold Regato.

 

Στα παιδιά μου δεν αρέσει το τουρσί και έτσι χθες έφτιαξα μαγιονέζα (τη συνταγή από το βιβλίο της Campbell με το ωμό αυγό) και την ανακάτεψα με το τουρσί, κάτι λίγο έφαγαν, ενθουσιάστηκα!

 

Στην κόρη μου προσφέρω αυγό όποτε τρώμε κι εμείς, σπάνια το τρώει, μόνο όταν βλέπει τον αδερφό της που προτιμάει τα αυγά μάτια (εγώ scrambled τα κάνω) ζητάει να φάει, αναρωτιέμαι αν είναι από ένστικτο ή απλά ζηλεύει από τον αδερφό της.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Εμένα απο τότε που ξεκίνησε με το αυγό τρελαίνοταν!! Κ της έδινα με τη συμβουλή της παιδιατρου μέρα παρά μέρα, τώρα μας είπε η αλλεργιολογος κάθε 3 μέρες αλλά ήθελα όπως λέει κ η Cambell περισσότερο ίσως να της έδινα πιο συχνά μόνο τον κροκο όπως προτεινει???

 

Τώρα για την παρμεζανα τρελαίνοταν επίσης!!:D έτρωγε ολόκληρα μπαστουνακια αλλά κ τριμμενη όπως όλα τα τυριά ( εκτός της φέτας που δεν της άρεσε μάλλον απο το αλάτι )...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!διαβάζω κ εγω για το γάλα αγελάδος... να σας ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια αν και βγαίνω εκτός θέματος. το γάλα αγελάδος είναι για τα μοσχαράκια.δηλαδή στο μωρό μου να δώσω κατσικίσιο;είναι καλύτερο;μα κ αυτό δεν είναι για τα κατσικάκια;;τι μπορώ να δώσω δηλαδή εκτός του μητρικού;μιλάω για μετά τον αποθηλασμό.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!διαβάζω κ εγω για το γάλα αγελάδος... να σας ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια αν και βγαίνω εκτός θέματος. το γάλα αγελάδος είναι για τα μοσχαράκια.δηλαδή στο μωρό μου να δώσω κατσικίσιο;είναι καλύτερο;μα κ αυτό δεν είναι για τα κατσικάκια;;τι μπορώ να δώσω δηλαδή εκτός του μητρικού;μιλάω για μετά τον αποθηλασμό.

 

 

 

 

 

Eγω παντως μετα που θα αποθηλασει η κορη μου,απο μονη της εννοω δεν σκοπευω να της δινω γαλα.

Για την ωρα της αρεσει παρα πολυ το κατσικισιο-προβειο γιαουρτι,αγελαδινα γαλακτοκομικα δεν αγοραζω εξαλλου.

6Qyip2.pngKvUzp2.png
Link to comment
Share on other sites

Μόλις διάβασα ότι η παρμεζανα Reggiano παρασκευάζεται απο ώμο γάλα!! Επίσης ωριμάζει για πάνω απο ένα χρόνο..άρα ίσως γίαυτο να μην ενοχλεί στις αλλεργίες!!

 

Διάβασα κ μια λίστα με τυριά που φτιάχνονται απο ώμο γάλα κ τα περισσότερα βρίσκονται κ στην λίστα της Cambell!!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά συνήθως η παρμεζάνα που εισάγεται στην Ελλάδα (καθώς και τα υπόλοιπα τυριά) είναι από παστεριωμένο γάλα, κοίταξε την ετικέτα.

Το Carrefour έχει διάφορα γαλλικά τυράκια από ωμό γάλα, au lait cru, αλλά και πάλι πρέπει να δεις τις ετικέττες.

Και δεν επιτρέπονται όλα στην GAPS, πχ το Chevre.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...