Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Εννοείς με τον τρόπο που περιγράφει η Cambell??

Αν λές αυτό τότε έχω διαβασει οτί παίρνει τα μικρόβια από το περιβάλλον του χειρουργείου σε περίπτωση καισαρικής...

ποιον τροπο ?κολπικα?

νομιζω λιγο πολλη εκει οπου γενναμε ,στα νοσοκομεια ,παντου υπαρχουν μικροβια με φ.τ η κ.τ

απλα τα παιιδια που γεννιουνται με κ.τ δεν αποκτουν την χλωριδα του κολπου

Πολημερου τι τριτη τι τεταρτη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όταν η χλωρίδα του κόλπου είναι υγιής, τότε το σύστημα του μωρού αποικίζεται με καλά μικρόβια, τα οποία πολλαπλασιάζονται τάχιστα τις πρώτες μέρες. Τόσο η ποσότητα, όσο και η σύσταση του πρωτογάλακτος βοηθούν σε αυτόν τον πολλαπλασιασμό. Όταν το μωρό παίρνει ξένο γάλα ή άλλα σκευάσματα διαταράσσεται αυτή η διαδικασία, με αποτέλεσμα να πλήττεται το ανοσοποιητικό του μωρού με απρόβλεπτο τρόπο. Γι'αυτό λέμε ότι ακόμη κι ένα μπουκάλι ξένο μπορεί να πειράξει.

Αν η χλωρίδα δεν είναι υγιής, τότε παίζεται "ματς" για την επικράτηση της καλής χλωρίδας. Αν το παιδί δεν θηλάσει, είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Όταν δεν γεννιέται κολπικά, τότε τα πρώτα μικρόβια που παίρνει είναι τα κακά μικρόβια του περιβάλλοντος με τις αντίστοιχες συνέπειες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Όταν η χλωρίδα του κόλπου είναι υγιής, τότε το σύστημα του μωρού αποικίζεται με καλά μικρόβια, τα οποία πολλαπλασιάζονται τάχιστα τις πρώτες μέρες. Τόσο η ποσότητα, όσο και η σύσταση του πρωτογάλακτος βοηθούν σε αυτόν τον πολλαπλασιασμό. Όταν το μωρό παίρνει ξένο γάλα ή άλλα σκευάσματα διαταράσσεται αυτή η διαδικασία, με αποτέλεσμα να πλήττεται το ανοσοποιητικό του μωρού με απρόβλεπτο τρόπο. Γι'αυτό λέμε ότι ακόμη κι ένα μπουκάλι ξένο μπορεί να πειράξει.

Αν η χλωρίδα δεν είναι υγιής, τότε παίζεται "ματς" για την επικράτηση της καλής χλωρίδας. Αν το παιδί δεν θηλάσει, είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Όταν δεν γεννιέται κολπικά, τότε τα πρώτα μικρόβια που παίρνει είναι τα κακά μικρόβια του περιβάλλοντος με τις αντίστοιχες συνέπειες.

Άρα σύμφωνα με τα παραπανω εγω που γέννησα με κτ δεν υπάρχει περίπτωση να πήρε κάτι απο μένα η μικρη ( αν κ ποτε δεν έχω παρουσιάσει μυκητιασεις κλπ )... Επίσης επειδή δεν πήρε ποτε συμπλήρωμα ( έκανα rooming in ) τότε το μόνο σίγουρο συμπέρασμα είναι πως η αλλεργία μας προέρχεται απο τα εμβόλια κ τις αντιβιωσεις....:-(

Yugup3.png

Άρα σύμφωνα με τα παραπανω εγω που γέννησα με κτ δεν υπάρχει περίπτωση να πήρε κάτι απο μένα η μικρη ( αν κ ποτε δεν έχω παρουσιάσει μυκητιασεις κλπ )... Επίσης επειδή δεν πήρε ποτε συμπλήρωμα ( έκανα rooming in ) τότε το μόνο σίγουρο συμπέρασμα είναι πως η αλλεργία μας προέρχεται απο τα εμβόλια κ τις αντιβιωσεις....:-(

Πήρε τα μάτια, τη μύτη, τα χειλάκια και τα υπόλοιπα από το γνωστό μαγαζί, που έλεγε και η διαφήμιση :lol:

Ήσουν κι εσύ εκεί στη γέννα, ήσουν στο περιβάλλον, σας έπιασαν τα ίδια χέρια, οπότε μπορεί να μετέδωσαν οτιδήποτε. Μπορεί να πήρε οτιδήποτε από σένα, απλά όχι από τον κόλπο σου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

μετα την κ.τ στο μωρο επιτιθενται πολλα μικροβια του κοινου πριβαλλοντος ,και επειδη ειναι απροστατευτο καθως δεν πηρε τα καλα μικροβια της μαμας απο τον κολπο, ειναι εκτεθειμενο λιγο γιατι κατα τα αλλα θηλαζε και επερνε τα καλα μικροβια απο εκει

ενταξει ομως, παιζει ρολο και το μετεπειτα ιστορικο

και το δικο σου και πολλα αλλα χιλιαδες μωρα εχουν γεννηθει με κ.τ ,μην εχεις ενοχες για τιποτα ,τα πραγματα στη ζωη δεν μπορουμε παντα να τα καθοριζουμε εμεις

Διαφημίσεις

Αχ βρε κορίτσια τι μου θυμισατε τώρα... Ενω τα πηγαίναμε τέλεια κ πήγαινα για φτ ( είχα κ όμοιο γυναικολογο αντίθετο στις καισαρικες..) έπεσα μια μέρα πριν κ η κοιλιτσα μου άρχισε να κάνει συσπασεις αποβολής αντι για γεννας...για μια ώρα το κερδισα το αγγελουδι μου, αν πήγαινα λίγο αργότερα στο νοσοκομείο θα την είχα χάσει....:cry: ο Θεός το φυλαξε....

Συγγνώμη για το off topic...

Yugup3.png

Επίσης επειδή δεν πήρε ποτε συμπλήρωμα ( έκανα rooming in ) τότε το μόνο σίγουρο συμπέρασμα είναι πως η αλλεργία μας προέρχεται απο τα εμβόλια κ τις αντιβιωσεις....:-(

Θήλασε αμέσως μετά τη γέννα;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα μωράκια που γεννιούνται με κ.τ. να θηλάσουνε αμέσως μόλις βγούνε για να αρχίσει να κτίζεται η εντερική τους χλωρίδα. Ακόμη και η απλή επαφή με το γυμνό στήθος της μαμάς τα βοηθάει πάρα πολύ.

Αν η μαμά δεν μπορεί να το κάνει αυτό (πχ ολική νάρκωση), ο Michel Odent θεωρεί απαραίτητο το μωρό να έρθει σε άμεση επαφή με το γυμνό στήθος του μπαμπά.

Όπως λέει η Βάλερι ό,τι έγινε έγινε για όλες μας, απλά είναι καλά να γράφονται κάποια πράγματα για να ξέρουμε για τις επόμενες μας εγκυμοσύνες/γέννες ;)

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Όπως λέει η Βάλερι ό,τι έγινε έγινε για όλες μας, απλά είναι καλά να γράφονται κάποια πράγματα για να ξέρουμε για τις επόμενες μας εγκυμοσύνες/γέννες ;)

ποιες ,και αλλες γεννες :shock::shock::shock::shock::lol::lol::lol::lol:

αντε και με το τριτο Ροσι:D:D

Γνωστή μου που με προτρέπει συνεχώς να αποθηλασω ( ασχολίαστο..:mad:) ισχυρίζεται ότι υπάρχει αλλεργία στο μητρικό γάλα!!:shock:

Μια κοπέλα στην εργασία της έχει παιδάκι που απο νωρίς εμφανισε αλλεργίες ( γάλα αυγό σιτηρά κα ) κ μετα απο συμβουλή γιατρου πήρε δείγμα απο το γάλα της κ το έστειλε για ανάλυση:shock:... Το γάλα έδειξε υψηλή περιεκτικότητα σε λακτοζη κ ο γιατρός της είπε αμέσως να κόψει το θηλασμο γιατί προκαλούσε αλλεργία στο μωρο!!!!

Γινεται???

Τι μπαρουφες είναι αυτές βρε κορίτσια?????

Εγω πιστεύω πως ήταν απο την διατροφη της αλλα έλα που δεν μπορω να αποδείξω τίποτα εφόσον υπάρχει η εξέταση!!!!:evil:

Yugup3.png

Θήλασε αμέσως μετά τη γέννα;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα μωράκια που γεννιούνται με κ.τ. να θηλάσουνε αμέσως μόλις βγούνε για να αρχίσει να κτίζεται η εντερική τους χλωρίδα. Ακόμη και η απλή επαφή με το γυμνό στήθος της μαμάς τα βοηθάει πάρα πολύ.

Αν η μαμά δεν μπορεί να το κάνει αυτό (πχ ολική νάρκωση), ο Michel Odent θεωρεί απαραίτητο το μωρό να έρθει σε άμεση επαφή με το γυμνό στήθος του μπαμπά.

Ναι Rosie μου το διάβασα κι εγω αυτο ( λίγο καθυστερημένα βέβαια..) εε θηλασε όσο πιο γρήγορα γινόταν γιατί επειδή δεν περίμενα την επείγουσα καισαρικη μου ανέβηκε η πίεση στο χειρουργιο απο το φόβο μου κ με άφησαν να ηρεμισω για λίγη ώρα...το καημενο μόλις μου το δώσανε αμέσως στο στήθος γύρισε κ το έπιασε...:D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Γνωστή μου που με προτρέπει συνεχώς να αποθηλασω ( ασχολίαστο..:mad:) ισχυρίζεται ότι υπάρχει αλλεργία στο μητρικό γάλα!!:shock:

Μια κοπέλα στην εργασία της έχει παιδάκι που απο νωρίς εμφανισε αλλεργίες ( γάλα αυγό σιτηρά κα ) κ μετα απο συμβουλή γιατρου πήρε δείγμα απο το γάλα της κ το έστειλε για ανάλυση:shock:... Το γάλα έδειξε υψηλή περιεκτικότητα σε λακτοζη κ ο γιατρός της είπε αμέσως να κόψει το θηλασμο γιατί προκαλούσε αλλεργία στο μωρο!!!!

Γινεται???

Εγω πιστεύω πως ήταν απο την διατροφη της αλλα έλα που δεν μπορω να αποδείξω τίποτα εφόσον υπάρχει η εξέταση!!!!:evil:

Φυσικά και το μητρικό γαλα εχει λακτοζη αλλα σε παρακαλώ να διαβασεις αυτό εδώ και να παραπεμψεις και τη μαμα

http://www.kellymom.com/babyconcerns/lactose-intolerance.html

Γινεται???

Αυτή είναι και η άποψη της παιδογαστρεντερολόγου που επισκευτηκα... μου είπε ότι ερευνούνται κάποιες ουσίες του μητρικου γάλακτος οι οποιες πιθανον να προκαλούν αλλεργίες....

Δε μπορώ να πιστεψω πως η μόνη τροφή που προορίζεται αποκλειστικά για τον άνθρωπο μπορεί να του προκαλέσει κάτι αρνητικό!!!

Φυσικά και το μητρικό γαλα εχει λακτοζη αλλα σε παρακαλώ να διαβασεις αυτό εδώ και να παραπεμψεις και τη μαμα

http://www.kellymom.com/babyconcerns/lactose-intolerance.html

Δυστυχώς η μαμά έχει αποθηλασει εδω κ 3 χρόνια..

Απ΄οτι κατάλαβα απο το άρθρο ( το διάβασα κ βιαστικά ) μόνο στην περίπτωση γάλακτοζεμιας έχουμε θέμα;;; ή λες ότι μπορει να πήρε δείγμα απο το ελαφρύ γάλα;;;

Εγω απ΄οτι έχω καταλαβει απο την ιστορία αυτής της μαμάς, της έλεγαν όλοι να πίνει πολυ γάλα για να εχει:cool: έτσι αφου το παιδάκι ήταν αλλεργικο στο γάλα αγελαδος περνούσε συνεχώς κ κατα πολυ μεγάλες ποσότητες εμφανισε τα σοβαρά σύμπτωματα...( βγάζει σπυράκια κ εκζεμα αν θυμάμαι καλα)

Yugup3.png

Δυστυχώς η μαμά έχει αποθηλασει εδω κ 3 χρόνια..

Απ΄οτι κατάλαβα απο το άρθρο ( το διάβασα κ βιαστικά ) μόνο στην περίπτωση γάλακτοζεμιας έχουμε θέμα;;; ή λες ότι μπορει να πήρε δείγμα απο το ελαφρύ γάλα;;;

Εγω απ΄οτι έχω καταλαβει απο την ιστορία αυτής της μαμάς, της έλεγαν όλοι να πίνει πολυ γάλα για να εχει:cool: έτσι αφου το παιδάκι ήταν αλλεργικο στο γάλα αγελαδος περνούσε συνεχώς κ κατα πολυ μεγάλες ποσότητες εμφανισε τα σοβαρά σύμπτωματα...( βγάζει σπυράκια κ εκζεμα αν θυμάμαι καλα)

Ηθελα να διαβάσεις ότι ουσιαστικά το να μην μπορεί να δεχτεί τη λακτόζη ενα μωρό δεν ειναι θεμα αλλεργίας αλλα μεταβολική διαταραχή και ειναι σπανιο

Η αλλεργία στην πρωτεινη αγελαδινού και η υπερπαραγωγή στη συγκεκριμένη μαμά μου φαίνεται πιο λογικη

Σε συνδιασμό με το οτι σε πιεζει να σταματησεις να θηλάζεις θεωρώ ότι δεν εψαξε το θεμα της σωστά αλλα ακουσε κατι και το εδεσε.

Καταρχήν όταν λεει οτι "βρεθηκε υψηλή περιεκτικότητα σε λακτοζη"? τι σημαίνει? Υπαρχουν καπου όρια που να λενε τοσο ειναι το ανώτατο όριο που πρεπει να περιεχει το μητρικό γαλα και απο κει και περα είναι υψηλά και το γαλα αυτης της μαμας ειναι ακαταλληλο....

Θέλω να σου πω ότι το ποση λακτοζη περιεχει το γαλα εξαρταται απο το είδος του ζωου. Στους ανθρωπους είναι απο 6,5 εως 7 % στις αγελάδες και τις κατσικες απο 4,7 -5 % κλπ. Δεν διαφερει απο μαμα σε μαμα δηλ.

Το να είχε υπερπαραγωγή και το μωρό να τρεφοταν κυριως με το πρώτο γάλα μου φαινεται λογικό αλλα το να της πει "το γάλα σου εχει πολύ λακτόζη πρέπει να το κόψεις γιατί το μωρό σου ειναι αλλεργικο " ε μου φαινεται παραλογο (ουσιατικά δηλ. όταν υπάρχει που ειναι σπάνιο σε τολο μικρά μωρά δεν είναι αλλεργία στη λακτόζη αλλά προβλημα με την παραγωγή ενζύμου λακτάση)

Αν σου είχε πει ότι ειχε κάνει εξετασεις στο παιδί (όχι στο γάλα) τότε οκ παμε πασο...;):D

μπορείς να δεις αυτό επίσης

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.babycareadvice.com%2Fbabycare%2Fgeneral_help%2Farticle.php%3Fid%3D18&ei=duqLTpeVGdKM4gS8teSsCQ&usg=AFQjCNEYMjKEeLSTZv5CQddHRBhJPYEdog

Ηθελα να διαβάσεις ότι ουσιαστικά το να μην μπορεί να δεχτεί τη λακτόζη ενα μωρό δεν ειναι θεμα αλλεργίας αλλα μεταβολική διαταραχή και ειναι σπανιο

Η αλλεργία στην πρωτεινη αγελαδινού και η υπερπαραγωγή στη συγκεκριμένη μαμά μου φαίνεται πιο λογικη

Σε συνδιασμό με το οτι σε πιεζει να σταματησεις να θηλάζεις θεωρώ ότι δεν εψαξε το θεμα της σωστά αλλα ακουσε κατι και το εδεσε.

Καταρχήν όταν λεει οτι "βρεθηκε υψηλή περιεκτικότητα σε λακτοζη"? τι σημαίνει? Υπαρχουν καπου όρια που να λενε τοσο ειναι το ανώτατο όριο που πρεπει να περιεχει το μητρικό γαλα και απο κει και περα είναι υψηλά και το γαλα αυτης της μαμας ειναι ακαταλληλο....

Θέλω να σου πω ότι το ποση λακτοζη περιεχει το γαλα εξαρταται απο το είδος του ζωου. Στους ανθρωπους είναι απο 6,5 εως 7 % στις αγελάδες και τις κατσικες απο 4,7 -5 % κλπ. Δεν διαφερει απο μαμα σε μαμα δηλ.

Το να είχε υπερπαραγωγή και το μωρό να τρεφοταν κυριως με το πρώτο γάλα μου φαινεται λογικό αλλα το να της πει "το γάλα σου εχει πολύ λακτόζη πρέπει να το κόψεις γιατί το μωρό σου ειναι αλλεργικο " ε μου φαινεται παραλογο (ουσιατικά δηλ. όταν υπάρχει που ειναι σπάνιο σε τολο μικρά μωρά δεν είναι αλλεργία στη λακτόζη αλλά προβλημα με την παραγωγή ενζύμου λακτάση)

Αν σου είχε πει ότι ειχε κάνει εξετασεις στο παιδί (όχι στο γάλα) τότε οκ παμε πασο...;):D

μπορείς να δεις αυτό επίσης

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.babycareadvice.com%2Fbabycare%2Fgeneral_help%2Farticle.php%3Fid%3D18&ei=duqLTpeVGdKM4gS8teSsCQ&usg=AFQjCNEYMjKEeLSTZv5CQddHRBhJPYEdog

Δηλαδή πλέον δεν μιλάμε για αλλεργιολογικές εξετάσεις αλλά για παθολογικη αιτια που είναι σοβαρή...ετσι?? Αρα κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί που λέει...μάλλον την κοροιδεψαν οι γιατροί για να της κόψουν τον θηλασμο...:?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Δηλαδή πλέον δεν μιλάμε για αλλεργιολογικές εξετάσεις αλλά για παθολογικη αιτια που είναι σοβαρή...ετσι?? Αρα κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί που λέει...μάλλον την κοροιδεψαν οι γιατροί για να της κόψουν τον θηλασμο...:?

τι να σου πω παντως ετσι οπως στο μεταφερει ειναι λαθος ή την επισαν ή ήθελε να την πεισουν (το λεω γιατι μου την εχει δωσει που σου λεει να διακοψεις τον θηλασμό:twisted:)

τι να σου πω παντως ετσι οπως στο μεταφερει ειναι λαθος ή την επισαν ή ήθελε να την πεισουν (το λεω γιατι μου την εχει δωσει που σου λεει να διακοψεις τον θηλασμό:twisted:)

Να πω κ κάτι άλλο??? Με την αλλεργία της μικρής πήγαμε σε 1παιδίατρο, 1γαστρεντερολόγο, 2 αλλεργιολόγους κ 1 ομοιοπαθητικο...

Κανένας μα κανένας απο όλους δεν μου είπε οτί υπάρχει τέτοια περίπτωση! Ασχέτως που μερικοί το θεωρούσαν οπισθοδρομικό να θηλάζω τόσο καιρό όλοι ανεξαιρέτως τόνισαν πως ο θηλασμος είναι το καλύτερο γιατρικό!!!:-D

Ειλικρινά έχουμε μπουχτίσει πια με αυτή την παραπλήροφόρηση του θηλασμού!!!:evil:

Yugup3.png

Πίνω γάλα αμυγδάλου και το μωρό δε φαίνεται να εχει πρόβλημα... αυτό σημαινει οτι μπορώ να φαω και αμυγδαλα ή είναι διαφορετικό...

Επίσης ξέρει κάποια να μου πει ποια εμβόλια ειναι προαιρετικα!!!

Τέλος να σας πω πως εδω και 3 μερες ξεκινησαμε τροφές και φαίνεται να τα πηγαίνουμε καλά!!! ευχαριστω για ακόμη μια φορα!!!

Πίνω γάλα αμυγδάλου και το μωρό δε φαίνεται να εχει πρόβλημα... αυτό σημαινει οτι μπορώ να φαω και αμυγδαλα ή είναι διαφορετικό...

Τέλος να σας πω πως εδω και 3 μερες ξεκινησαμε τροφές και φαίνεται να τα πηγαίνουμε καλά!!! ευχαριστω για ακόμη μια φορα!!!

Μπράβο για τις στερεές!!!

Με όλο το θάρρος τώρα έστι???:oops: Αφού θηλάζεις κ έχει κ το μωράκι τα εντερικά του δεν τα αφήνεις καλύτερα τα εμβόλια?? Ο ομοιοπαθητικός μου είπε οτι αν η μαμά επιθυμεί να κάνει κάποια "βασικ'α" εμβόλια μετά τον πρώτο χρόνο κ αφού το παιδί είναι για 3 μήνες απόλυτα υγιές... Εκείνος δεν κάνει κ καθόλου εμβόλια ενώ από το κράτος όλα τα έχουν βάλει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ευκολία... Ο ίδιος μας είπε πως αν πάρει αντιβίωση ή κάνει άλλο εμβόλιο θα χειροτερέψει πολύ....

Για το γάλα δεν ξέρω να σου πω...αυτό που ξέρω είναι οτί εν αγνοία μου έτρωγα προ αλλεργίας αμύγδαλα (μου αρέσει το αλεύρι τους στα κέικ κ ιδιαίτερα στα μακαρον που φτιάχνω αχχ τι μου θύμισες τώρα:P) κ δεν είχε εμφανίσει τίποτα το μωρό αλλά η αλλεργιολόγος είπε τώρα κομμένα... θα δοκιμάσω σε λίγο καιρό πάλι να δω αν την πειράζει..

Yugup3.png

Είναι διαφορετικό. Πρέπει να το δοκιμάσεις ξεχωριστά. Γιατί τα αμύγδαλα που χρησιμοποιείς για το γάλα είναι μουσκεμένα.

Mπορείς να τρως μουσκεμένα αμύγδαλα, είναι και πιο νόστιμα και έχουν περισσότερες πρωτεΐνες. Όταν τα μουσκεύεις, να βάζεις λίγο αλάτι στο νερό.

Για το γάλα δεν ξέρω να σου πω...αυτό που ξέρω είναι οτί εν αγνοία μου έτρωγα προ αλλεργίας αμύγδαλα (μου αρέσει το αλεύρι τους στα κέικ κ ιδιαίτερα στα μακαρον που φτιάχνω αχχ τι μου θύμισες τώρα:P) κ δεν είχε εμφανίσει τίποτα το μωρό αλλά η αλλεργιολόγος είπε τώρα κομμένα... θα δοκιμάσω σε λίγο καιρό πάλι να δω αν την πειράζει..

Δοκίμασε μουσκεμένα-καθαρισμένα-αφυδατωμένα για να τα κάνεις αλεύρι

Mπορείς να τρως μουσκεμένα αμύγδαλα, είναι και πιο νόστιμα και έχουν περισσότερες πρωτεΐνες. Όταν τα μουσκεύεις, να βάζεις λίγο αλάτι στο νερό.

Tα αφηνω όσο τα αφηνω και για να φτιαξω το αμυγδαλόγαλα??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...