Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Πάντως Βαλερι κ οι ίδιοι οι ιατροί πολλές φορές σου λένε να σε δουν κ άλλες ειδικότητες. Συνήθως στην αλλεργία εμπλέκονται αλλεργιολόγοι, γαστρεντερολόγοι, ανοσολόγοι, δερματολόγοι... κάποιοι για τα συμπτώματα κάποιοι για τις αιτίες... Πάντως, στη ρίζα του προβλήματος, κανείς δεν φτάνει (τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση). Κ όσο για καθοδήγηση ... ας γελάσω καλύτερα...

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κάτι άλλο... κάτω από τα μάτια του έχει κύκλους μωβ! Έχω διαβάσει ότι η ατοπία είναι ένα τρένο με 3 βαγόνια - δερματικά, γαστρεντερικά κ αναπνευστικά. Στα δυο πρώτα έχουμε επιβιβαστεί ... λέτε να ετοιμαζόμαστε για το 3ο? Γιατί ρε γμτ ?!!??

h9mbp2.png

Αχ δεν τα καταφέρνω δεν τα καταφέρνω! Πάλι τη πάτησα (με ψωμάκι αυτή τη φορά)! Περιμένω και τις εξετάσεις απο το Παίδων από τις αρχές ΜαΪου! Όλο στα τυφλά πηγαίνω! Το αγαπουλίνη μου έχει φαγούρα κ κράμπες στη κοιλιά πάλι... Έχει να κοιμηθεί καλά (κ μαζί του κ γω) από το ΠΑΣΧΑ!

Σε τεστ με τσίμπιμα βγήκε θετικός στο αυγό. Σε τεστ με πατς γάλα κ ισταμίνη φούντωσε η πλάτη του (εγώ το αξιολογώ γιατί ο ιατρός -ανοσολόγος-, στον οποίο τα έστειλα με μήνυμα, είπε θα τα πούμε όταν βγούν κ οι εξετάσεις αίματος - του Αγ. ΠΟΤΕ δηλαδή) ΟΥΦΦΦ! Συγγνώμη, αλλά τα έχω πάρει (ξανά)!

Πάντως κορίτσια, το άτιμο το δερμα στο πατς με γάλα δεν έχει ηρεμήσει ακόμα (κ έχουν περάσει 3 βδομάδες - τόσο κρατάει τελικά! Επιβεβαιωμένο για όσες ρωτάνε μετά από πόσο καιρό αποχής μπορεί να δουν αποτέλεσμα...

Έχω ξαναρωτήσει τι κάνετε εσείς με τα εμβόλια με τα παιδία με αλλεργία κ δεν έχω πάρει κάποια απάντηση... Δεν πειράζει, μάλλον το πήρα απόφαση, από Σεπτέμβρη κ βλέπουμε (θα περιμένουν οι τρίτες δόσεις).

Νυστάζω κ κλαίω ... πάνε αυτά τα δυο μαζί...?

Σοφια εγω στον μικρο μου δεν εκανα κανενα εμβολιο και θα αργησω να κανω πολυ.Ισως καποια επιλεκτικα κι αυτο ποοολυ αργοτερα.Με τη συμφωνη γνωμη του παιδιατρου.Κι εμας οταν εκανε τα πατσ αργησαν να φυγουν οι ερεθισμοι...

Σε καταλαβαινω απολυτα προσπαθησε να χαλαρωσεις,ξερω ειναι πικρα η κατασταση τα χω περασει...

Κι εμεις ειχαμε και τα 3 που ανεφερες.Ατοπικη δερματιτιδα,προβληματα πολλα με το στομαχι (ειχα τραβηξει τρελα ξενυχτια και ταλαιπωρια με αυτο το θεμα.)και φυσικα κυκλους ειχαμε κι εμεις ποτε εντονους ποτε οχι...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Πάντως Βαλερι κ οι ίδιοι οι ιατροί πολλές φορές σου λένε να σε δουν κ άλλες ειδικότητες. Συνήθως στην αλλεργία εμπλέκονται αλλεργιολόγοι, γαστρεντερολόγοι, ανοσολόγοι, δερματολόγοι... κάποιοι για τα συμπτώματα κάποιοι για τις αιτίες... Πάντως, στη ρίζα του προβλήματος, κανείς δεν φτάνει (τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση). Κ όσο για καθοδήγηση ... ας γελάσω καλύτερα...

αν βρεις την αιτια δεν χρειαζεσαι πολλες ειδικοτητες ,μια φτανει

αν αντιμετωπισεις την αιτια-ριζα δεν χρειαζεται να αντιμετωπισεις ξεχωριστα ολα τα συμπτωματα σε καθε επιμερους ειδικοτητα

ναι εμπλεκονται ολοι εαν ενας απο αυτους βρει την αιτια και ξερει να αντιμετωπισει αυτην αρκει

μην στεναχωριεσαι ομως ολα ειναι περαστικα ,οσο ασχολεισαι και ψαχνεσαι το παιδι σου δεν θα παθει τιποτα σοβαρο

και στην τελικη δεν ειναι και καμια σοβαρη παθηση

απλα χρειαζεται να επιμενεις με τους γιατρους

Ελινα καποια στιγμη σου εβαλα αυτην την φατσα:P ,χιλια συγνωμη δεν προσεξα οτι σημαινει να βγαζεις την γλωσσα:oops::oops::oops::oops:

Elina είδα ότι είσαι καιρό εδώ μέσα :( σε έχω διαβάσει καμια 50αρια σελίδες πριν...

Αυτό 'με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου' πολύ χάρηκα που το διάβασα... γιατί ο δικός μου 3 μήνες τώρα λέει 'με το που ηρεμήσει λίγο το προσωπάκι να έρθετε να κάνουμε τα υπόλοιπα - για να μην πάνε χαμένα τα προηγούμενα'! Μόλις τύπωσα κ το 'Εμβολιασμοί υπό επιστημονική κρίση' και θα το διαβάσω στο σπίτι (είμαι γραφείο όπως κατάλαβες :|)...

Δεν έχω ξεκαθαρίσει κάτι: αν δεν το βοηθήσουμε το παιδί, είτε με τη δική μας διατροφή (για το θηλασμό) είτε με τη δική του, να αποφύγει την αλλεργιογόνο ουσία μπορεί η αλλεργία να παραταθεί? Δηλαδή ο οργανισμός χρειάζεται να καθαρίσει, να ωριμάσει κ όποτε (καιρό μετά) ξανασυναντήσει την ουσία αυτή να μην τον ενοχλεί? Αυτό συμβαίνει με όλες τις τροφές? Δηλαδή η ισταμίνη (που ακόμα δεν έχω διαβάσει σε ποιες τροφές υπάρχει) το γάλα, το αυγό (κ οτι άλλο βγει από τα τεστ) δεν θα τον ενοχλούν μετά από 1-1.5 χρόνο αν προσέχουμε τώρα αλλά να τα κουβαλάει μια ζωή αν δεν 'καθαρίσει' τώρα που είναι μικρός κ επιπλέον να αποκτήσει κ άλλες αλλεργίες?

Κ κάτι άλλο, ιατρός μου είπε ότι σε παιδιά που θηλάζουν αποκλειστικά οι μόνες πρωτεΪνες που βγαίνου 'ατόφιες' στο γάλα κ μπορεί να προκαλούν αλλεργία είναι αυτές του αγελαδινού γάλακτος. Ισχύει?

h9mbp2.png

Διαφημίσεις

Να σας ρωτήσω... Διάβασα εδώ πως μπορεί να πάρει και 4 εβδομάδες για να καθαρίσει το παιδί από τις αλλεργιογόνες ουσίες.... Αυτό ισχύει γενικότερα για όλα τα αλλεργιογόνα ή μονο για τις πρωτεινες γάλακτος???

Μπορεί να πάρει και πάνω από 4 εβδομάδες για να καθαρίσει?

Σοφια εγω στον μικρο μου δεν εκανα κανενα εμβολιο και θα αργησω να κανω πολυ.Ισως καποια επιλεκτικα κι αυτο ποοολυ αργοτερα.Με τη συμφωνη γνωμη του παιδιατρου...

Αυτό με τα εμβόλια δεν το έχω καταλάβει πολύ καλά... Επιβαρύνουν τα εμβόλια τα αλλεργικά παιδιά?

Elina είδα ότι είσαι καιρό εδώ μέσα :( σε έχω διαβάσει καμια 50αρια σελίδες πριν...

Αυτό 'με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου' πολύ χάρηκα που το διάβασα... γιατί ο δικός μου 3 μήνες τώρα λέει 'με το που ηρεμήσει λίγο το προσωπάκι να έρθετε να κάνουμε τα υπόλοιπα - για να μην πάνε χαμένα τα προηγούμενα'! Μόλις τύπωσα κ το 'Εμβολιασμοί υπό επιστημονική κρίση' και θα το διαβάσω στο σπίτι (είμαι γραφείο όπως κατάλαβες :|)...

Δεν έχω ξεκαθαρίσει κάτι: αν δεν το βοηθήσουμε το παιδί, είτε με τη δική μας διατροφή (για το θηλασμό) είτε με τη δική του, να αποφύγει την αλλεργιογόνο ουσία μπορεί η αλλεργία να παραταθεί? Δηλαδή ο οργανισμός χρειάζεται να καθαρίσει, να ωριμάσει κ όποτε (καιρό μετά) ξανασυναντήσει την ουσία αυτή να μην τον ενοχλεί? Αυτό συμβαίνει με όλες τις τροφές? Δηλαδή η ισταμίνη (που ακόμα δεν έχω διαβάσει σε ποιες τροφές υπάρχει) το γάλα, το αυγό (κ οτι άλλο βγει από τα τεστ) δεν θα τον ενοχλούν μετά από 1-1.5 χρόνο αν προσέχουμε τώρα αλλά να τα κουβαλάει μια ζωή αν δεν 'καθαρίσει' τώρα που είναι μικρός κ επιπλέον να αποκτήσει κ άλλες αλλεργίες?

Κ κάτι άλλο, ιατρός μου είπε ότι σε παιδιά που θηλάζουν αποκλειστικά οι μόνες πρωτεΪνες που βγαίνου 'ατόφιες' στο γάλα κ μπορεί να προκαλούν αλλεργία είναι αυτές του αγελαδινού γάλακτος. Ισχύει?

Σοφια μου κι εγω δεν ξερω να σου απαντησω στα σιγουρα σε αυτα που ρωτας αλλα καπου ειχα διαβασει παλαιοτερα οτι οταν εμφανιστει η αλλεργια σε πολυ μικρη ηλικια πχ μηνων τοτε πιθανοτατα ξεπερνιεται σε λιγα χρονια.Εμενα ο παιδιατρος μου ειπε να ξεκινησω να δοκιμαζω στο παιδι πραγματα μετα τα 1.5 και καλυτερα στα 2.Κατι τετοιο θα κανω να δουμε που βρισκομαστε.Σιγουρα ομως εχει δυναμωσει πολυ το ανοσοποιητικο του γιατι με το περιστατικο που εφαγα κατα λαθος σπανακοτυροπιτα φανηκε πως δεν τον πειραξε τιποτα ενω σε αλλη περιπτωση παλαιοτερα θα χαμε μεγαλο θεμα...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Αυτό με τα εμβόλια δεν το έχω καταλάβει πολύ καλά... Επιβαρύνουν τα εμβόλια τα αλλεργικά παιδιά?

Υπαρχει πιθανοτητα εξαρσης της αλλεργιας ναι.Αυτο μου ειπε και ο παιδιατρος και εχω ακουσει και περιπτωσεις που συνεβη.Αν βαλεις και καποια εμβολια οπως το μμρ και της γριπης που δεν πρεπει να τα κανουν παιδια που εχουν αλλεργια στο αυγο...

Οπως και να χει εγω προσωπικα φοβαμαι πολυ εχουμε περασει πολυ δυσκολες στιγμες με την αλλεργια δεν το συζητω να ζησω ενα τετοιο ενδεχομενο θα πεσω να πεθανω δεν θα αντεξω αλλο:lol::lol:

Οποτε επελεξα να περιμενω ποοοολυ...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Να σας ρωτήσω... Διάβασα εδώ πως μπορεί να πάρει και 4 εβδομάδες για να καθαρίσει το παιδί από τις αλλεργιογόνες ουσίες.... Αυτό ισχύει γενικότερα για όλα τα αλλεργιογόνα ή μονο για τις πρωτεινες γάλακτος???

Μπορεί να πάρει και πάνω από 4 εβδομάδες για να καθαρίσει?

Οι πρωτεΐνες των γαλακτοκομικών κάνουν 4 εβδομάδες. Αν όμως το έντερο είναι πολύ ερεθισμένο, πιθανώς να χρειάζεται μεγαλύτερος χρόνος αποχής, μέχρι να επουλωθεί το έντερο. Μέχρι τότε μπορεί να υπάρχουν ψευδο-αντιδράσεις, κάποιες τροφές να φαίνονται ότι προκαλούν αλλεργία.

Άλλες πρωτεΐνες χρειάζονται περισσότερο καιρό αλλά από όσο έχω διαβάσει, τα πιο έντονα φαινόμενα προκαλούνται από την κατανάλωση γαλακτοκομικών και αποτελέσματα φαίνονται μόνο με ολοκληρωτική αποχή. Ενώ πχ στη γλουτένη μπορεί να υπάρξει σημαντικός περιορισμός με ακόλουθη βελτίωση των συμπτωμάτων.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Οι πρωτεΐνες των γαλακτοκομικών κάνουν 4 εβδομάδες. Αν όμως το έντερο είναι πολύ ερεθισμένο, πιθανώς να χρειάζεται μεγαλύτερος χρόνος αποχής, μέχρι να επουλωθεί το έντερο. Μέχρι τότε μπορεί να υπάρχουν ψευδο-αντιδράσεις, κάποιες τροφές να φαίνονται ότι προκαλούν αλλεργία.

Άλλες πρωτεΐνες χρειάζονται περισσότερο καιρό αλλά από όσο έχω διαβάσει, τα πιο έντονα φαινόμενα προκαλούνται από την κατανάλωση γαλακτοκομικών και αποτελέσματα φαίνονται μόνο με ολοκληρωτική αποχή. Ενώ πχ στη γλουτένη μπορεί να υπάρξει σημαντικός περιορισμός με ακόλουθη βελτίωση των συμπτωμάτων.

Ευχαριστώ για την απάντηση amaretto! Την Τετάρτη κλείνω 4 εβδομάδες αλλα είμαι απογοητευμένη αφου βλέπω βλέννες καθημερινά και μέχρι και εχτες και αίμα!!! Τα έχω κόψει ΟΛΑ κρυφά, φανερα....

Εντωμεταξύ πάει τόσος καιρός, που έχω ξεχάσει πως ειναι οι φυσιολογικές κενώσεις...!!!!

...

ενώ στην ουσία προκάλεσαν ερεθισμό της ήδη υπάρχουσας πληγής. Από το στόμα μου το πήρες. Ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό σε πολλές κοπέλες που λένε ότι τα παιδιά τους φαίνεται να είναι αλλεργικά σε πολλά πράγματα - όταν βλέπουν αίμα μετά από την κατανάλωσή τους. Σε πολλές περιπτώσεις το αίμα προέρχεται από ερεθισμό της πληγής που δεν έχει κλείσει ακόμα. Σε εμάς το δερματικό είναι ο δείκτης μας - αυτό αντιδρά άμεσα (μερικές ώρες) σε αλλεργιογόνες ουσίες.

h9mbp2.png

αλλεργία μπορεί να προκαλούν και οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο πρόβειο ή το κατσικίσιο γάλα αλλά τα παιδιά που παρουσιάζουν αλλεργία στο αγελαδινό είναι πολύ περισσότερα

επίσης η γλουτένη είναι πρωτεΐνη που περιέχεται κυρίως στο σιτάρι και σε μερικά ακόμη δημητριακά και μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στο μωρό που θηλάζει αποκλειστικά

...

ενώ στην ουσία προκάλεσαν ερεθισμό της ήδη υπάρχουσας πληγής. Από το στόμα μου το πήρες. Ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό σε πολλές κοπέλες που λένε ότι τα παιδιά τους φαίνεται να είναι αλλεργικά σε πολλά πράγματα - όταν βλέπουν αίμα μετά από την κατανάλωσή τους. Σε πολλές περιπτώσεις το αίμα προέρχεται από ερεθισμό της πληγής που δεν έχει κλείσει ακόμα. Σε εμάς το δερματικό είναι ο δείκτης μας - αυτό αντιδρά άμεσα (μερικές ώρες) σε αλλεργιογόνες ουσίες.

ετσι ετσι ,ερεθιζεται το ηδη ερεθισμενο εντερο και ετσι δημιουργειται ενας φαυλος κυκλος

και φαινεται οτι ολες οι τροφες ενοχλουν

Διαφημίσεις

αλλεργία μπορεί να προκαλούν και οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο πρόβειο ή το κατσικίσιο γάλα αλλά τα παιδιά που παρουσιάζουν αλλεργία στο αγελαδινό είναι πολύ περισσότερα

επίσης η γλουτένη είναι πρωτεΐνη που περιέχεται κυρίως στο σιτάρι και σε μερικά ακόμη δημητριακά και μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στο μωρό που θηλάζει αποκλειστικά

Αυτό είναι πολύ σημαντικό να μας το ξεκαθάριζε κάποιος. Διότι, όπως είναι κ το θέμα αυτού του τοπικ, μιλάμε για αλλεργία σε παιδιά που θηλάζουν. Κ να προσθέσω ότι αν την αλλεργία την παρουσιάζουν όταν τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα, ένας επιστήμονας (:rolleyes: απ'όλους αυτούς που συναντάμε κ τα σκάμε) πρέπει να μας εξηγήσει ποιες ουσίες περνάνε στο γάλα, αν τροποποιούνται κ πως, κ αν επηρεάζουν το μωρό (κ ας μην μας τα εξηγούν - ας τα ξέρουν οι ίδιοι κ να μας καθοδηγήσουν σωστά) . Κ στη περίπτωσή μας, κ πιστεύω κ σε πολλές άλλες, τα πράγματα περιπλέκονται όταν τα μωρά αρχίζουν τις στερεές τροφές.

h9mbp2.png

Σήμερα τα κακά του ήταν μουσταρδί και πιο σχηματισμένα μετά από πάρα πολυ καιρό.... λίγες βλέννες και ίχνη από αίμα είχαμε.... Λέτε να έχουμε καμια πρόοδο??

bravo polimerou. Ελπίζω να είναι η βελτίωση που περίμενες!

Πάντως, κ σε μας, πρώτα αλλάξανε τα κακά του (που πριν ήταν πολυ μα πάρα πολύ υδαρά κ γέμιζε ολόκληρος ο καημένος - κ ας έκανε κάθε 3 μέρες με πολύ γκρίνια) μετά σαν να ηρέμησε η κοιλίτσα του (αλλά ακόμα είναι πολύ ευαίσθητος) κ επιμένουν τα δερματικά του.

h9mbp2.png

bravo polimerou. Ελπίζω να είναι η βελτίωση που περίμενες!

Πάντως, κ σε μας, πρώτα αλλάξανε τα κακά του (που πριν ήταν πολυ μα πάρα πολύ υδαρά κ γέμιζε ολόκληρος ο καημένος - κ ας έκανε κάθε 3 μέρες με πολύ γκρίνια) μετά σαν να ηρέμησε η κοιλίτσα του (αλλά ακόμα είναι πολύ ευαίσθητος) κ επιμένουν τα δερματικά του.

To παίρνω πίσω.... Μου έκανε πάλι μια κένωση κιτρινοπράσινη, όλο βλέννα χωρίς σχεδόν καθόλου σπόρους και αιματάκι.... Πρίν απο αυτή μου είχε κάνει πολύ ανοιχτό κίτρινο, σχεδόν άσπρα...έχει τύχει σε καμία????

Ειμαι πολύ απογοητευμένη.....!!

Εμείς δερματικά δεν έχουμε... μόνο με τα κακά είναι το πρόβλημα... Δε ξέρω τι άλλο να κάνω.... την τελευταια εβδομάδα είμαι με αρνι πατάτες και πεπόνι... από αυριο κομμένο και το πεπόνι διάβασα εδώ μέσα ότι είναι και αυτό αλλεργιογόνο....

Και μου είπε και η παιδίατρος να πάω σε γαστρεντερολόγο μήπως δεν είναι αλλεργία και είναι κανένα μικρό πολύποδάκι.... και μου έχει βάλει ιδέες!

ΘΑ ΣΚΑΣΩ!!!!!!

Όταν είχε αρχίσει η αλλεργία (ή μάλλον όταν το κατάλαβα εγώ) έκανε κακάκια μα αφρούς! Αλλά όχι άσπρα όπως λες... κιτρινο-μπεζ θα έλεγα...

h9mbp2.png

Φτου! Ο θηρεοειδής μου έχει πάρει φωτιά! Αυτό μας έλειπε! Θα παίρνω κ φάρμακα τώρα... Θα ανοίξω καινούργιο θέμα....

h9mbp2.png

Έχω νεότερα....

Το απόγευμα πήρα τα αποτελεσματα απο τα ραστ... Κάναμε για γαλακτοκομικα, αυγό και σιτηρα... Βγήκαμε θετικοί στα σιτηρά...!!

Τελευταία φορα εφαγα μακαρονια πριν 11 μερες... ποσο να θέλει να φύγουν τα αλλεργιογόνα απο τον οργανισμο??

είδα ότι στα σιτηρα ανηκουν το σιταρι, κριθαρι, σικαλη, βρωμη και αραβοσιτος...

Να ρωτησω κατι η ασχετη... ο αραβοσιτος ειναι το καλαμποκι?

Το ρύζι είναι σιτηρό??? Η σόγια????

Επίσης μου βγήκαν λίγο χαμηλες οι τιμες σιδηρου και αιματοκριτη λέτε ναφταιει το ελαχιστο αιματακι που βγαινει στα κακα?

Έχω νεότερα....

Το απόγευμα πήρα τα αποτελεσματα απο τα ραστ... Κάναμε για γαλακτοκομικα, αυγό και σιτηρα... Βγήκαμε θετικοί στα σιτηρά...!!

Τελευταία φορα εφαγα μακαρονια πριν 11 μερες... ποσο να θέλει να φύγουν τα αλλεργιογόνα απο τον οργανισμο??

Επίσης μου βγήκαν λίγο χαμηλες οι τιμες σιδηρου και αιματοκριτη λέτε ναφταιει το ελαχιστο αιματακι που βγαινει στα κακα?

Δεν είμαι σίγουρη για το πότε απομακρύνεται η γλουτένη, έχω διαβάσει από 2 βδομάδες μέχρι μήνες.

Ο αραβόσιτος είναι το καλαμπόκι. Το ρύζι δεν έχει γλουτένη. Η σόγια είναι όσπριο αλλά λόγω του ότι συνήθως είναι μεταλλαγμένη, δεν θα την πρότεινα.

Η βρώμη φαίνεται να έχει ελάχιστη γλουτένη και γίνεται συνήθως καλά ανεκτή αλλά μπορεί λόγω επεξεργασίας σε χώρους επεξεργασίας άλλων σιτηρών να περιέχει πολλά ίχνη, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Το αιματάκι στα κακά μπορεί να προκαλέσει αναιμία, όταν υπάρχει πολύ καιρό, μερικές φορές δεν φαίνεται καν.

Αν ψάξεις για κοιλιοκάκη (celiac) θα βρεις πολλές πληροφορίες για κρυμμένη γλουτένη (πχ κέτσαπ, παγωτά κτλ).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Έχω νεότερα....

Αλήθεια, πότε έκανες τις rast?? Σε πόσο καιρό βγήκαν?? Γιατί εμάς η αλλεργιολόγος μας είπε για 4 με 6 εβδομάδες :shock: κ δεν τις έκανα ακόμη:|

Θα κάνεις κ πατσ test??

Yugup3.png

Δεν είμαι σίγουρη για το πότε απομακρύνεται η γλουτένη, έχω διαβάσει από 2 βδομάδες μέχρι μήνες.

Ο αραβόσιτος είναι το καλαμπόκι. Το ρύζι δεν έχει γλουτένη. Η σόγια είναι όσπριο αλλά λόγω του ότι συνήθως είναι μεταλλαγμένη, δεν θα την πρότεινα.

Η βρώμη φαίνεται να έχει ελάχιστη γλουτένη και γίνεται συνήθως καλά ανεκτή αλλά μπορεί λόγω επεξεργασίας σε χώρους επεξεργασίας άλλων σιτηρών να περιέχει πολλά ίχνη, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Το αιματάκι στα κακά μπορεί να προκαλέσει αναιμία, όταν υπάρχει πολύ καιρό, μερικές φορές δεν φαίνεται καν.

Αν ψάξεις για κοιλιοκάκη (celiac) θα βρεις πολλές πληροφορίες για

κρυμμένη γλουτένη (πχ κέτσαπ, παγωτά κτλ).

Προς το παρόν έχω μιλήσει μόνο με τον μικροβιολόγο που μου έδωσε τα αποτελέσματα... και μου είπε πως άλλο είναι η αλλεργία στα σιτηρά και άλλο η κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) και ότι για την δευτερη περίπτωση γίνονται άλλες εξετάσεις για να διαπιστωθεί και όχι ραστ τεστ...

Μήπως δεν εχω καταλαβει κάτι καλά?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...