Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

μαλλον την μπερδευουμε εμεις οι δυο ε?

ξερεις το σκεπτικο μου ειναι το εξης

1.επειδη η παιδογ.της ειχε πει οτι εχει αλλαξει η τακτικη με την εισαγωγη των στερεων τροφων σε αλλεργικα παιδια

2.επειδη στον μεγαλο μου γιο ειχε βοηθησει η εισαγωγη των στερεων,βεβαια ειχε γινει οταν ηταν ηδη 6 μηνων

3.και η Ροσι ειδε βελτιωση στην κορη της

4.αυτο που προτεινα εγω στο κατινακι ειναι να δωσει λιγα κουταλακια π.χ ριζαλευρου ,τιποτα αλλο ,για να δει απλα πως θα αντιδρασει το πεπτικο ,να μην προχωρησει δηλ.στην κανονικη εισαγωγη ολων των στερεων τροφων

αχ ,ψαχνω να φτιαξω χορτοπιτα και δεν βρησκω πια χορτα που να ειναι ασφαλη για μας ,παντως τις προηγουμενες φορες που φτιαχναμε πρασοπιτα δεν μας ειχε πειραξει,αυτη τη φορα το πρασο το ειχα κομμενο και πλημενο στο ψυγειο σχεδον μια εβδομαδα ,θα μπορουσε να επηρεασει αυτο π.χ να αναπτυχθει μουχλα που να μην φαινεται με το ματι ,γιατι δεν τα ξαναεπλινα, αυτο μου λεει η μαμα μου?

εχεις να μου προτεινεις κατι,νεραιδομανα?

Θα κάνω μια προσπάθεια και θα με καθοδηγήσει το παιδί μετά αναλόγως πως θα αντιδράσει....

λαπατα, καυκαλίθρες έχεις δοκιμάσει? Ενα μιξ απο σπανάκι, λαπατα καυκαλίθρες και πράσο φτιάχνω εγώ πίτα και δεν μας πειράζει. Βάζω και λίγο άνιθο ίσα ίσα για το άρωμα.

Μπορει να φταίει. Το είχες σε τάπερ μέσα εε? Τα λαχανικά τα πλένω την ώρα που θα φτιάξω δεν τα βάζω πλημένα στο ψυγείο διατηρούνται καλύτερα. Τα πράσσα ειδικά πολύ. μετά πετάω το πρώτο φύλλο τα πλένω καλά και τα μαγειρέυω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κανατε τελικα τις εξετασεις?

σας ειδε παιδογστρεντερολογος και σας ειπε να κοψετε τον θηλασμο,δεν καταλαβα?

δεν καναμε εξετασεις αλλα ειπαμε να μας δει πρωτα ενας παιδογστρεντερολογος για να μας καθοδηγησει καλυτερα.Δεν θελω ομως να παω σε κπ και να μου πει :αα!!κανει αιμα τοτε δωσε υποαλλερργικο...οπως μου ειπε ο παιδιατρος:wink:ξερεις κανεναν;;;;;;

(σορυ που δεν ημουν πιο αναλυτικη στο πρηγουμενο ποστ αλλα επικρατει χαμος!!!!!!!!!!:lol::lol::lol:)

lMz8p3.png[

λαπατα, καυκαλίθρες έχεις δοκιμάσει? Ενα μιξ απο σπανάκι, λαπατα καυκαλίθρες και πράσο φτιάχνω εγώ πίτα και δεν μας πειράζει. Βάζω και λίγο άνιθο ίσα ίσα για το άρωμα.

κοιτα τα λαπατα δεν τα εχω δοκιμασει ποτε ,δεν ειναι λιγο πικρα? και επισης μηπως και αυτα εχουν ισταμινη?

υπαρχει μια κατηγορια λαχανικων που εχουν πολλη ισταμινη,

η ισταμινη χειροτερευει πολυ τα συμπτωματα αλλεργιων ,επειδη οπως θα ξερεις ολα τα αλλεργικα ατομα εκκρινουν ισταμινη στην οποια και οφειλονται πολλα απο τα συμπτωματα τηςς αλλεργιας

το σπανακι ειναι ενα απο αυτα ,οποτε το αποφευγω ,το ειχα αντικαταστησει με τσουκνιδα :shock: και τελικα και αυτη εχει πολλη ισταμινη

α με την ευκαιρια να πω και στην νεραιδομανα για το αβοκαντο που πειραζε την μικρη της ,οτι το αβοκαντο εχει ισταμινη ,οπως και η ντοματα ;);)

και τα ψαρια ,αν δεν φαγωθουν αμεσως (αν και εμεις δεν τρωμε) γεμιζουν ισταμινη

αν μαθετε για κανενα αλλο ,γραψτε

εχει και αλλα, απλα δεν τα θυμαμαι

τον ανιθο γιατι τον φοβασαι:mad::x

Μπορει να φταίει. Το είχες σε τάπερ μέσα εε? Τα λαχανικά τα πλένω την ώρα που θα φτιάξω δεν τα βάζω πλημένα στο ψυγείο διατηρούνται καλύτερα. Τα πράσσα ειδικά πολύ. μετά πετάω το πρώτο φύλλο τα πλένω καλά και τα μαγειρέυω.
ναι τα ειχα σε ταπερ ,που τα εδωσε η μαμα ετσι

χτες διαβασα καπου οτι οντως το πρασο δεν πρεπει να διατηρειται κομμενο και πλημενο στο ψυγειο,αλλα δεν διευκρινιζε την αιτια

παντως τον μαιντανο οταν τον διατηρεις στο ψυγειο πλημενο κρατιεται μια χαρα:confused::confused:

δεν καναμε εξετασεις αλλα ειπαμε να μας δει πρωτα ενας παιδογστρεντερολογος για να μας καθοδηγησει καλυτερα

και καλα εκανες

.Δεν θελω ομως να παω σε κπ και να μου πει :αα!!κανει αιμα τοτε δωσε υποαλλερργικο...οπως μου ειπε ο παιδιατρος:wink:ξερεις κανεναν;;;;;;
κοιτα η δικη μας παιδογ.ειναι καλη

αλλα ειδε μονο τον μεγαλο μου γιο

με τον μικρο ασχολουμαι μονη μου ,οποτε δεν ξερω τι γνωμη της για τον θηλασμο

ειναι υπομονετικη

κοιτα μην φανταστεις οτι θα βρεις τον τελειο γιατρο

το θεμα των αλλεργιων ειναι πολυπλοκο και οι γιατροι δεν εχουν πολλη υπομονη και πολλες γνωσεις θα ελεγα στο συγκεκριμενο θεμα

α ,και οι παιδοαλλεργιολογοι με τους παιδογαστρεντερολογους διαφωνουν ,συνηθως σε ολα

μαλλον την μπερδευουμε εμεις οι δυο ε?

ξερεις το σκεπτικο μου ειναι το εξης

1.επειδη η παιδογ.της ειχε πει οτι εχει αλλαξει η τακτικη με την εισαγωγη των στερεων τροφων σε αλλεργικα παιδια

2.επειδη στον μεγαλο μου γιο ειχε βοηθησει η εισαγωγη των στερεων,βεβαια ειχε γινει οταν ηταν ηδη 6 μηνων

3.και η Ροσι ειδε βελτιωση στην κορη της

4.αυτο που προτεινα εγω στο κατινακι ειναι να δωσει λιγα κουταλακια π.χ ριζαλευρου ,τιποτα αλλο ,για να δει απλα πως θα αντιδρασει το πεπτικο ,να μην προχωρησει δηλ.στην κανονικη εισαγωγη ολων των στερεων τροφων

αχ ,ψαχνω να φτιαξω χορτοπιτα και δεν βρησκω πια χορτα που να ειναι ασφαλη για μας ,παντως τις προηγουμενες φορες που φτιαχναμε πρασοπιτα δεν μας ειχε πειραξει,αυτη τη φορα το πρασο το ειχα κομμενο και πλημενο στο ψυγειο σχεδον μια εβδομαδα ,θα μπορουσε να επηρεασει αυτο π.χ να αναπτυχθει μουχλα που να μην φαινεται με το ματι ,γιατι δεν τα ξαναεπλινα, αυτο μου λεει η μαμα μου?

εχεις να μου προτεινεις κατι,νεραιδομανα?

Για το θέμα της εισαγωγής των στερεων υπάρχει λογική και στις δυο μας. Γι αυτό και είπα στο katinaki ότι δεν θέλω να την μπερδέψω. Νομίζω ότι ο πειρματισμός της δεν θα κάνει κακό, απλά εγώ στην δικιά μου άργησα (κατά τους 7,5 μήνες) γιατί ήθελα να ξεφορτωθώ το αίμα και μετά να της κάνω δοκιμές. Στο 2ο αν- χτυπάω ξύλο- έχουμε τα ίδια, σίγουρα θα κάνω το ίδιο.

Το ένστικτο της κάθε μαμάς νομίζω ότι είναι ο καλύτερος οδηγός...δεν ξέρω αν συμφωνείτε...

Valeri τα ίδια ακριβώς θα σου πρότεινα. Εγώ κάνω πίτες με σπανάκι, ίσως βάλω και μαρούλι, λίγο άνιθο (δεν μπορώ τον άνιθο σε ποσότητα), αν βρω στη λαική θα βάλω και λάπατα και καυκαλίθρες. Δεν είναι καθόλου πικρά. Στην αρχή που η μικρή είχε πολύ αίμα έβαζα 1-2 κρεμμύδια φρέσκα, τώρα βάζω 4-5. Πράσο δεν χρησιμοποιώ γιατί δεν με ξετρελαίνει. Αλλά ποτέ δεν κάνω σπανάκι και μαρούλι χωρίς να τα ρίξω πρώτα σε λίγο βραστό νερό, για κανά 2 λεπτά. Το ξέρω ότι μπορεί να χάνονται συστατικά, αλλά θέλω να γίνονται ελαφριά.

Επίσης σημαντικό: Όταν πλένεις σπανάκι και γενικά χόρτα ποτέ μη τα βάζεις στο ψυγείο για πάνω από 1 μέρα πλυμμένα. Εγώ τα ζεματάω όπως σου είπα, και μετά στην κατάψυξη, για να τα κάνω όταν μπορέσω (αν δεν έχω χρόνο εκείνη την μέρα). Έχω κρατήσει τις οδηγίες της μαμάς :)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

παντως τον μαιντανο οταν τον διατηρεις στο ψυγειο πλημενο κρατιεται μια χαρα:confused::confused:

μαινδανός και άνιθος πλυμένος αλλά στεγνός, βάλτε τα μέσα σε ένα ποτήρι νερό (σαν γλάστρα) στην πόρτα του ψυγείου. Αλλάζετε το νερό ανά 2 μερες και έχετε φρεσκο άνιθο/μαινδανό για άπειρες μέρες!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμένα η γιατρός πάντως μου είπε να αποφεύγω ωμά λαχανικά και γενικά να τα τρώω όλα πολύ καλά βρασμένα και ψημένα...τι να πω...

Συγνώμη αν το έχεις γράψει, έχεις διάγνωση για κολλίτιδα ή αλλιώς Σύνδρομο Ευερέθιστο Εντέρου;

Συγνώμη αν το έχεις γράψει, έχεις διάγνωση για κολλίτιδα ή αλλιώς Σύνδρομο Ευερέθιστο Εντέρου;

Οχι δεν έχω γράψει Αγλαία εννοείς για τη μικρή υποθέτω?

Μια φορά που ειχαμε πάει νοσοκομείο, ως έκτακτο περιστατικό, και μας είδε η γιατρός έγραφε νομίζω πρωκτοκολλίτιδα, την ρώτησα και μου είπε οτι έτσι λέγεται "ιατρικα" τα συμπτώματα που έχει η μικρή απο την αλλεργία για να με καθυσυχάσει γιατι τρόμαξα προς στιγμήν..

Στο 2ο αν- χτυπάω ξύλο- έχουμε τα ίδια' date=' σίγουρα θα κάνω το ίδιο. [/quote']

μακριααααα απο αλλεργιες

θα ακολουθησω τις συμβουλες σας για τις πιτες

αλλα με πολυ λιγο σπανακι

Οχι δεν έχω γράψει Αγλαία εννοείς για τη μικρή υποθέτω?

Μια φορά που ειχαμε πάει νοσοκομείο, ως έκτακτο περιστατικό, και μας είδε η γιατρός έγραφε νομίζω πρωκτοκολλίτιδα, την ρώτησα και μου είπε οτι έτσι λέγεται "ιατρικα" τα συμπτώματα που έχει η μικρή απο την αλλεργία για να με καθυσυχάσει γιατι τρόμαξα προς στιγμήν..

Όχι, δεν εννοώ για το μωρό, εννοώ για σένα γιατί ο γιατρός έδωσε οδηγίες να τρως μόνο καλά βρασμένα λαχανικά και μπερδεύτηκα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με αίμα στις εκκενώσεις του μωρού. Να σημειώσω ότι έχω μεικτό πρόγραμμα φαγητού με θηλάσμο και ξένο υποαλλεργικό γάλα (Frisolac AC).

Εκτός από τα γαλακτοκομικά προΐοντα, μοσχάρι, κάποια λαχανικά και οι σοκολάτες είναι επίσης πολύ επικίνδυνοι οι ξηροί καρποί, ιδιαίτερα τα ΚΑΡΥΔΙΑ, τα οποία πυρωδοτούν την κατάσταση.

Εύχομαι να πάνε όλα καλα!

Όχι, δεν εννοώ για το μωρό, εννοώ για σένα γιατί ο γιατρός έδωσε οδηγίες να τρως μόνο καλά βρασμένα λαχανικά και μπερδεύτηκα.

A! καλά κατάλαβα οτι μάλλον εμένα εννοούσες..

Οχι δεν έχω πάει σε γιατρό για τον εαυτό μου.

Οι οδηγίες αυτές ήταν της παιδογαστρεντερολόγου για το πως θα είναι η διατροφή μου όσο θηλάζω.

βρε κατινακι.το χαμομηλι ειναι οκ?γιατι ο δικος μου εχει αλλεργια..

τι εννοείς αν ειναι ΟΚ για κομπρέσα ή για να το πιει??

υποτίθεται οτι είναι καταπραυντικο...

Κι εγώ έχω αλλεργία στο χαμομήλι ως ρόφημα ... οπότε το έχω αποφύγει και στα παιδιά και στα αφρόλουτρα/σαμπουάν, αν και περιστασιακή χρήση δεν τα έχει ενοχλήσει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

εξαρταται στο ατομο κατινακι.και ακομα κ σαν αφρολουτρο.για σκεψου το.δες το λιγο.δεν πιστευω πως το παιδι ασου εχει κατι αλλο απο αλλεργια.αμαρετο κι εγω φισαν αφρολουτρο χωρις χαμοπμηλι του εχω γιατι εβγαζε σπυρακια κ σε αυτο.κατινακι κανε τιο εξης τεστ,σε ενα βαμβακι βαλε χαμομηλι.βαλε κομπρεσα στο ματακι.αν κοκκινησει εχει αλλεργια.εγω απο νωρις το μαθα.οταν ηταν 5 ημερων.ειχε επιφ πως το λενε τσιμπλες στα ματια κ ειπε ο παιδιατρος χαμομηλι.δεν περνουσαν ομως κ με ρωτησε αν κοκκιμνιζει.λεει αλλεργια.να σαι υποψιασμενη κατινακι με τα παντα για να βγαλεις ακρη.ο γιος μου ειχε τεραστια αλλεργια στα παντα κ εβγαλα ακρη με το να κοψω τα παντα κ να ξεκινησω με το να τρωω μονο πατατα κ νερο για λιγο καιρο κ μετα προσθετ μια μια τις τροφες.μονο ετσι εβγλα ακρη.φιλια

AAAAI: Kids May React to Milk Proteins in DPT Shot

Ενδιαφερον για τα αλλεργικα παιδια.

Kids May React to Milk Proteins in DPT Shot: "We identified seven patients who reported convincing allergic reactions to tetanus vaccines," reported Scott Sicherer, MD, professor of pediatrics at the Mt. Sinai School of Medicine in New York City, during his poster presentation at the annual meeting of the American Academy of Allergy, Asthma & Immunology here."

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλημέρα ήθελα την βοήθεια σας στο παρακάτω θεματάκι....

Το μικρούλι μου 17 μηνών έχει αλλεργία διαπιστωμένη στο αγελαδινό γάλα (καζείνη) στο αυγό και στα σιτηρά. Ο αλλεργιολόγος μας είχε συστήσει το NEOCATE και την SINLAC. Την κρέμα Sinlac την τρώει ευχαρίστως μέχρι στιγμής το γάλα δεν το θέλει ούτε και έμμεσα (μέσα σε φρούτο ή κρέμα) μέχρι στιγμής τον θηλάζω αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε θα κρατήσει αυτή η λύση. Ένα παιδάκι σε αυτή την ηλικία θα πρέπει λογικά να έχει 5 γεύματα και εγω του δίνω 3 (την φρουτόκρεμα, την κρεατόσουπα και την Sinlac) μετά ότι πάρει από τον θηλασμό.....Έχω την διάθεση να συνεχίσω τον θηλασμό όσο το ζητάει και ο ίδιος αλλα σιγά σιγά μεγαλώνει και θέλει να αντιγράψει τον μεγαλύτερο αδερφό του τότε πως θα αναπληρώσω το γάλα?

Και τι θα γίνει αν ξαφνικά αρχίσει να μην θέλει ούτε την Sinlac (που είναι κρέμα)?

Μήπως έχετε ανάλογη εμπειρία????

Επιπλέον να σας πω ότι ο αλλεργιολόγος δεν μου έχει δώσει κάποια ειδική διατροφή.....πρέπει να το ψάξω?????

Συγκεκριμένα τον είχα ρωτήσει ξεκινώντας ότι όταν ενα παιδί είναι αλλεργικό σε κάποια τροφή συνιστάται η πλήρης αποχή για ένα διάστημα, μήπως τώρα που τον θηλάζω δεν τηρείται η πλήρης αποχή και χάνουμε τον χρόνο μας ?....και σαν να κατάλαβα ότι θα μου έδινε ειδική διατροφή αν το παιδάκι ήταν πιο μικρο και επομένως ο θηλασμός ήταν η κύρια διατροφή του....τώρα που ο θηλασμός είναι επικουρικός ίσως δεν χρειάζεται.....ίσως τώρα τον βοηθάω για την απευαισθητοποίηση....λέτε να μην με συμβούλεψε καλά.....απ'οτι διαβάζω εσεις κάνετε ειδική διατροφή......

Επίσης ήθελα να σας πω ότι εκτός απο τα γαλακτοκομικά, το αυγό και τα σιτηρά το παιδί τρώει μοσχάρι (δεν μου είπε να το κόψω) και κάθε μέρα εμπλουτίζω το μεσημεριανό του με ότι τρώμε πχ σπανάκι, όσπρια κτλ. Δεν μου έχει πει καποια λογικη σειρά για να εισάγω τροφές μου είπε απλώς όχι στο ψάρι....τίποτα άλλο.....έτσι και εγω κάθε φορά που του δίνω κάτι νέο έχω μεγάλο αγχος μη πάθει τίποτα.....αισθάνομαι μεγάλη ανασφάλεια....μερικές φορές φοβάμαι τόσο πολύ που προτιμώ να μην είμαι παρούσα την στιγμή που δοκιμάζει μη του περάσω τις φοβίες μου.....το ξέρω ότι πρέπει να είναι πιο δυνατή αλλα δεν έχω καταφέρει να επιβληθώ στον εαυτό μου ακόμα.....Απ'οτι κατάλαβα και στο νοσοκομείο να πήγαινα πάλι θα έπρεπε να περάσω από την δοκιμασία "δίνω και περιμένω να δω αντιδράσεις" .......εσεις ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ .......

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

line_m121_beg_40_time_1187323200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

8dbf853a10.png

Καλημέρα ήθελα την βοήθεια σας στο παρακάτω θεματάκι....

Το μικρούλι μου 17 μηνών έχει αλλεργία διαπιστωμένη στο αγελαδινό γάλα (καζείνη) στο αυγό και στα σιτηρά. Ο αλλεργιολόγος μας είχε συστήσει το NEOCATE και την SINLAC. Την κρέμα Sinlac την τρώει ευχαρίστως μέχρι στιγμής το γάλα δεν το θέλει ούτε και έμμεσα (μέσα σε φρούτο ή κρέμα) μέχρι στιγμής τον θηλάζω αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε θα κρατήσει αυτή η λύση. Ένα παιδάκι σε αυτή την ηλικία θα πρέπει λογικά να έχει 5 γεύματα και εγω του δίνω 3 (την φρουτόκρεμα, την κρεατόσουπα και την Sinlac) μετά ότι πάρει από τον θηλασμό.....Έχω την διάθεση να συνεχίσω τον θηλασμό όσο το ζητάει και ο ίδιος αλλα σιγά σιγά μεγαλώνει και θέλει να αντιγράψει τον μεγαλύτερο αδερφό του τότε πως θα αναπληρώσω το γάλα?

Και τι θα γίνει αν ξαφνικά αρχίσει να μην θέλει ούτε την Sinlac (που είναι κρέμα)?

Μήπως έχετε ανάλογη εμπειρία????

Επιπλέον να σας πω ότι ο αλλεργιολόγος δεν μου έχει δώσει κάποια ειδική διατροφή.....πρέπει να το ψάξω?????

Συγκεκριμένα τον είχα ρωτήσει ξεκινώντας ότι όταν ενα παιδί είναι αλλεργικό σε κάποια τροφή συνιστάται η πλήρης αποχή για ένα διάστημα, μήπως τώρα που τον θηλάζω δεν τηρείται η πλήρης αποχή και χάνουμε τον χρόνο μας ?....και σαν να κατάλαβα ότι θα μου έδινε ειδική διατροφή αν το παιδάκι ήταν πιο μικρο και επομένως ο θηλασμός ήταν η κύρια διατροφή του....τώρα που ο θηλασμός είναι επικουρικός ίσως δεν χρειάζεται.....ίσως τώρα τον βοηθάω για την απευαισθητοποίηση....λέτε να μην με συμβούλεψε καλά.....απ'οτι διαβάζω εσεις κάνετε ειδική διατροφή......

Επίσης ήθελα να σας πω ότι εκτός απο τα γαλακτοκομικά, το αυγό και τα σιτηρά το παιδί τρώει μοσχάρι (δεν μου είπε να το κόψω) και κάθε μέρα εμπλουτίζω το μεσημεριανό του με ότι τρώμε πχ σπανάκι, όσπρια κτλ. Δεν μου έχει πει καποια λογικη σειρά για να εισάγω τροφές μου είπε απλώς όχι στο ψάρι....τίποτα άλλο.....έτσι και εγω κάθε φορά που του δίνω κάτι νέο έχω μεγάλο αγχος μη πάθει τίποτα.....αισθάνομαι μεγάλη ανασφάλεια....μερικές φορές φοβάμαι τόσο πολύ που προτιμώ να μην είμαι παρούσα την στιγμή που δοκιμάζει μη του περάσω τις φοβίες μου.....το ξέρω ότι πρέπει να είναι πιο δυνατή αλλα δεν έχω καταφέρει να επιβληθώ στον εαυτό μου ακόμα.....Απ'οτι κατάλαβα και στο νοσοκομείο να πήγαινα πάλι θα έπρεπε να περάσω από την δοκιμασία "δίνω και περιμένω να δω αντιδράσεις" .......εσεις ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ .......

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

η κορουλα μιας φιλης μου διαπιστωθηκε οτι ειναι αλλεργικη σε οτιδηποτε γαλακτοκομικο, στο αβγο, στο γρασιδι κ στο αγριοχορτο. το γαλα που της συνεστησαν ειναι θεοπικρο κ η μικρη δεν το πινει με τιποτα. η κρεμα γινεται με αυτο το γαλα οποτε ουτε την κρεμα τρωει. το μωρο ειναι 7 μηνων. μηπως ξερετε για την ηλικια αυτη καποιο γαλα υποαλλεργικο που να εχει υποφερτη γευση?

8I4zp2.png

Έχω κόψει αρκετά φαγητά απο τη διατροφή μου. Όπως αυγό, ψάρι, μοσχάρι, κατσίκι, αρνί, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι, μπανάνα, σοκολάτα. Το μωρό δεν εμφανίζει πλέον αίμα, είναι 4 μηνών και θηλάζει. Μήπως όμως βρε κορίτσια δεν παίρνει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται; Το βάρος της είναι εντάξει αλλά πόσο διάστημα είναι ασφαλής για το παιδί και τη μητέρα η αποχή απο τη διατροφή μας όλων αυτών των φαγητών; Όταν ξεκινήσει στερεές τροφές οι οποίες θα είναι πολύ προσεγμένες έως τον πρώτο χρόνο απο οτι έχω καταλάβει, θα της φτάνει το μητρικό;

Μήπως όμως βρε κορίτσια δεν παίρνει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται;

Το βάρος της είναι εντάξει αλλά πόσο διάστημα είναι ασφαλής για το παιδί και τη μητέρα η αποχή απο τη διατροφή μας όλων αυτών των φαγητών;

για πολύ μεγάλο διάστημα

Σκέψου ότι οι περισσότεροι τρεφόμαστε κυρίως με τροφές πολύ φτωχές σε βιταμίνες (πχ ζάχαρη, άσπρο αλεύρι, άσπρο ρύζι, μαργαρίνες κλπ πολυεπεξεργασμένα τρόφιμα) και οι μητέρες που τρέφονται με αυτές τις τροφές, παράγουν πολύ καλό γάλα για τα μωρά τους.

(Η διατροφή της αγελάδας που δεν περιέχει καθόλου φρέσκο χορτάρι και παράγει το γάλα που χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά, σε έχει απασχολήσει;)

Όταν ξεκινήσει στερεές τροφές οι οποίες θα είναι πολύ προσεγμένες έως τον πρώτο χρόνο απο οτι έχω καταλάβει, θα της φτάνει το μητρικό;

Αν θηλάζει ελεύθερα χωρίς τους περιορισμούς πρωί-βράδυ που συνήθως βάζουν οι παιδίατροι, θα της φτάνει.

STEVIA το νεοκέιτ γιατί το πίνει ακόμα? Έχει ακόμα αίμα στα κακά? Ή τεσπα ποια είναι τα συμπτώματα της αλλεργίας? Αν κατάλαβα καλά θέλεις να αποθηλάσεις? Αν ναι, ισως και να μπορεί να γίνει με άλλο γάλα σε αυτήν την ηλικία. Επίσης αφού το θηλάζεις ακόμα το παιδί το θεωρώ άστοχο να απέχεις μόνο από ψάρι. Νομίζω ότι πρέπει να πάρεις και μία 2η γνώμη από αλλεργιολόγο.

μηπως ξερετε για την ηλικια αυτη καποιο γαλα υποαλλεργικο που να εχει υποφερτη γευση?

Υπάρχουν γάλατα με πιο υποφερτη γεύση αλλά και αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα με τον βαθμό της αλλεργίας. πχ το neocate είναι χειρότερο γευστικά από το althera ή το almiron pept, αλλά είναι πιο "ισχυρό". Αλλά αν ο γιατρός κρίνει ότι πρέπει πχ να πάρει neocate η φίλη σου από μόνη της δεν μπορεί να το αλλάξει με κάτι άλλο μόνο για την γεύση.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλημέρα και καλό μήνα!!!!

Λοιπόν τι πάθαμε.....είχα παραγγείλει απο aporot ρυζαλευρο και κεχρι.

Εχω επιχειρησει 2 φορές να τις δώσω απο 2 κουταλίτσες απλά για να κόψω αντιδράσεις.

Την δεύτερη έφτιαξα κεχρί και δοκιμάζοντας μου φάνηκε πιο νόστιμο, και της μικρής όπου έφαγε 4 κουταλίτσες..

Το επόμενο πρωί η μικρή γεμάτη σπυράκια πάλι και αίμα (μετά απο περίοδο πολύ καθαρη).

Εχτές είπα να φτιάξω κρεμούλα κεχρι για μένα να βάλω και λίγο βουτυρο καρύδας μέσα για νοστιμιά.

Κοιτάω τις οδηγίες και κάτι δεν μου άρεσε...μπαίνω στον γούγλη για μετάφραση και βλέπω αυτό

Ingedients: wholle grain millet 49%, skimmed milk powder 21%, , ......

συγνώμη κορίτσια απο το σαιτ φαίνεται πουθενα οτι περιέχει γάλα ή εγω ήμουν τόσο απρόσεχτη??διαβάζω και ξαναδιαβάζω, εχω βάλει κάθε γραμμούλα για μετάφραση και δεν βλέπω πάλι κάτι..

http://www.apo-rot.de/

στο search

Holle Bio Milchbrei Hirse

Καλημέρα και καλό μήνα!!!!

Λοιπόν τι πάθαμε.....είχα παραγγείλει απο aporot ρυζαλευρο και κεχρι.

Εχω επιχειρησει 2 φορές να τις δώσω απο 2 κουταλίτσες απλά για να κόψω αντιδράσεις.

Την δεύτερη έφτιαξα κεχρί και δοκιμάζοντας μου φάνηκε πιο νόστιμο, και της μικρής όπου έφαγε 4 κουταλίτσες..

Το επόμενο πρωί η μικρή γεμάτη σπυράκια πάλι και αίμα (μετά απο περίοδο πολύ καθαρη).

Εχτές είπα να φτιάξω κρεμούλα κεχρι για μένα να βάλω και λίγο βουτυρο καρύδας μέσα για νοστιμιά.

Κοιτάω τις οδηγίες και κάτι δεν μου άρεσε...μπαίνω στον γούγλη για μετάφραση και βλέπω αυτό

Ingedients: wholle grain millet 49%, skimmed milk powder 21%, , ......

συγνώμη κορίτσια απο το σαιτ φαίνεται πουθενα οτι περιέχει γάλα ή εγω ήμουν τόσο απρόσεχτη??διαβάζω και ξαναδιαβάζω, εχω βάλει κάθε γραμμούλα για μετάφραση και δεν βλέπω πάλι κάτι..

http://www.apo-rot.de/

στο search

Holle Bio Milchbrei Hirse

στο δεύτερο λινκ διαβάζω "milchfrei", το οποίο είναι ξεκάθαρο. Μήπως σου έστειλαν άλλο είδος?

Αυτές τις αναλογίες 49% κτλ πού τα γράφει;

ETA: σε αυτή τη σελίδα, για το ίδιο προϊόν, γράφει ότι περιέχει γαλακτοκομικά. Μάλλον είναι λάθος στη γερμανική σελίδα. ΟΚ, δεν είμαι εξοικειωμένη με τη γερμανική "ορολογία" αλλά το milchbrei χωρίς γάλα είναι κάπως αντιφατικό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...