Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απορυπαντικά

Recommended Posts

Κορίτσια έχει 2 μήνες που σφουγγαρίζω με αρκάδι,σόδα και ξύδι και τα πλακάκια είναι σούπερ. Βέβαια με 1 κουταλιά της σούπας σαπούνι,βάζω στον κουβά και καυτό νεράκι και διαλύεται μια χαρά.Τα πλακάκια βέβαια είναι μάτ και δεν αφήνει θαμπάδες.Με αυτό τον τρόπο έκανα και υγρό για τα πιάτα με μεγαλύτερη βέβαια ποσότητα σαπουνιού. Και είναι πιο οικονομικό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 385
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια έχει 2 μήνες που σφουγγαρίζω με αρκάδι,σόδα και ξύδι και τα πλακάκια είναι σούπερ. Βέβαια με 1 κουταλιά της σούπας σαπούνι,βάζω στον κουβά και καυτό νεράκι και διαλύεται μια χαρά.Τα πλακάκια βέβαια είναι μάτ και δεν αφήνει θαμπάδες.Με αυτό τον τρόπο έκανα και υγρό για τα πιάτα με μεγαλύτερη βέβαια ποσότητα σαπουνιού. Και είναι πιο οικονομικό.

Το ξύδι μαζί με το σαπούνι δεν κάνει αναποτελεσματικό το σαπούνι? εγώ το ξύδι το χρησιμοποιώ για ξέβγαλμα σαπουνάδας στα ρούχα.

Της μικρής δηλ. τα πλένω στο πλυντήριο με αρκάδι στον κάδο και για ξέβγαλμα αντί για μαλακτικό ξύδι.

Τώρα χρησιμοποιώ και στα δικά μας ξύδι, τα μαλακτικά θα φυγουν όλα σιγά σιγά. Εκτός των "κινδύνων" τελικά καταστρέφουν τα ρούχα.

Ξέρετε ότι η αφρατάδα των πετσετών που χάνεται με τον καιρο στις πετσέτες αλλά και το ότι γίνονται λιγότερο μαλακές και λιγότερο απορροφητικές με τον καιρό οφειλεται στα μαλακτικά? Κάθ φορά που χρησιμοποιούμε μαλακτικό μπαίνει ένα φίλμ αδιαβροχο στις ίνες του υφάσματος και σε κάθε πλύση νέο φιλμ κ.λπ. Το απορρυπαντικό πλύσης δεν το αφαιρεί σε κάθε επόμενη πλύση. Πρέπει να γίνει πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία + ξύδι + σόδα (μούλιασμα) για να αφαιρεθεί από παλιές πετσέτες.

Σε νέες πετσέτες (μπάνιου) που αγόρασα απ' την αρχή δε χρησιμοποιώ μαλακτικό και είναι αφρατότατες και απίστευτα απορροφητικές!

Ξύδι από LIDL ή από dia συσκευασία λίτρου!

Με το ξύδι δεν χάνεται η αποτελεσματικότητα του σαπουνιού,ίσα ίσα που γυαλίζουν καλύτερα και τα πλακάκια.Δες τη βρωμιά που βγαίνει μέσα στον κουβά όταν σφουγγαρίζεις.Δοκίμασα μια φορά ξύδι ως μαλακτικό σε δικά μας ρούχα δεν μου άρεσε η μυρωδιά.Βέβαι όταν στεγνώσουν η μυρωδιά φεύγει αλλά με την ιδέα και μόνο...Δεν υπάρχει κίνδυνος να μας χαλάσει το πλυντήριο από τη χρήση του σαπουνιού?

Δεν υπάρχει κίνδυνος να μας χαλάσει το πλυντήριο από τη χρήση του σαπουνιού?

Το ρίχνω κατευθείαν στον κάδο κι όχι στη θήκη απορρυπαντικού. Συνήθως, τα ρούχα πλένονται στους 50 βαθμούς οπότε το σαπούνι διαλύεται καλά.

Μία φορά το μήνα ή κάθε δυο μήνες θέλει ένα καλό πλύσιμο το ίδιο το πλυντήριο με τη μέγιστη θερμοκρασία, άδειο χωρίς ρούχα, με ξύδι για να φύγουν υπολείμματα. Αλλά αυτό το θέλει έτσι κι αλλιώς το πλυντήριο όχι λόγω χρήσης πράσινου σαπουνιού αλλά και τις άλλες σκόνες να χρησιμοποιούμε.

Κι εμένα η μυρωδιά ξυδιού αρχικά μου φαινόταν κάπως...Όπως λες φεύγει μετά αλλά τελικά ζύγισα τα θετικά με τα αρνητικά και τα θετικά είναι περισσότερα... όπως αυτά που είπα παραπάνω για τις πετσέτες. Εκτός απ' το ότι παραμένουν αφράτες και απορροφητικές, δε μυρίζουν όταν σκουπιστούμε μια δυο φορές. Σας έτυχε σίγουρα, ολοκάθαρες πετσέτες, σκουπιζόμαστε μερικές φορές και το ύφασμα έχει μια μυρωδιά δυσάρεστη σαν άπλυτο... Με τη χρήση σόδας στην πλύση και ξυδιού στο ξέβγαλμα δε μυρίζουν μεν μαλακτικό αλλά έχουν μία φρέσκια μυρωδιά για αρκετές μέρες που μπορεί να χρησιμοποιούμε τις πετσέτες... Είναι επειδή εξουδετερώνονται τυχόν μύκητες κ.λπ. με το ξύδι.

Πίστεψέ με κι εμένα πολύ μου λείπει το ωραίο άρωμα των μαλακτικών αλλά...

Εγώ στο σφουγγάρισμα βάζω σκέτο αρκάδι, θα δοκιμάσω μαζί με ξύδι.

Διαφημίσεις

kounelitsa κι εγώ έτσι αγόραζα απορρυπαντικά. Απλά σκέψου πόσα χημικά υπάρχουν μέσα σε αυτά και συν της άλλης όλα αυτά τρίβονται πάνω στο δέρμα μας αλλά ειδικά στο ευαίσθητο δερματάκι των παιδιών μας.Πόσες φορές αναρωτηθήκαμε γιατι μας πιάνει φαγούρα μετά από αλλαγή μάρκας απορρυπαντικού? ΄Ηδη έκανα μια πρώτη πλύση με τα soapnuts στα λευκά μας,και περιμένω αντιδράσεις.Είναι η τελευταία μας ελπίδα για πιο αγνό πλύσιμο των ρούχων.Θα δούμε...

Κορίτσια τα φώτα σας.... ΄Ηθελα να ρωτήσω για τις λευκαντικές μπαλίτσες που βάζουμε στο πλυντήριο μαζί με τα soapnuts. Υπάρχει περίπτωση (μια χαζή σκέψη της στιγμής ήταν) αυτές οι μπαλίτσες να χαθούν και να σφηνώσουν κάπου μέσα στον κάδο του πλυντηρίου και να δημιουργηθεί κάποια βλάβη? ΄Εχω και καινούργιο πλυντήριο βλέπετε. . . και με έπιασαν οι ανασφάλειες! Είναι χαζό αυτό που ρωτάω?

zouzouna οι μπάλες αυτές ειναι αρκετά μεγάλες για να σφηνωθούν οπουδήποτε....απλά κάποια στιγμή καπου είχε αναφερθεί απο ένα μέλος οτι είχε σφηνωθεί νομίζω στο πλυντήριο της αλλά είχε απο τα πλυντηρια που ανοίγουν απο πάνω...έχω πάρει αυτές http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=29780 και το μόνο μου πρόβλημα είναι όταν τις ανακαλύπτει η σκυλίτσα μου και την κυνηγάω σε όλο το σπίτι:mrgreen::mrgreen:

gNrhp2.png

Επίσης και το λευκό αρκάδι γίνεται από ελιά.Απλά το πράσινο γίνεται από τον πυρήνα της.....κάτι τέτοιο άν θυμάμαι καλά.:lol::lol::lol:

"100% Καθαρό Σαπούνι απο φοινικέλαιο"

γράφει η συσκευασία που έχει 4 πλάκες-σαπούνι Λευκό Αρκάδι

(την έχω τώρα μπροστά μου)

Λογικά και οι "νιφάδες" το ίδιο πρέπει να είναι.....

για τα πιάτα βολεύει και η πλάκα που την τρίβουμε λίγο στο σφουγγάρι και πλένουμε τα πιάτα. πάντως

Ωραία ιδέα!!....

Κοίτα να δεις που πολλές φορές έχεις τη λύση μπρος στα μάτια σου και δεν την βλέπεις !! :roll:

Δοκίμασα μια φορά ξύδι ως μαλακτικό σε δικά μας ρούχα δεν μου άρεσε η μυρωδιά.Βέβαι όταν στεγνώσουν η μυρωδιά φεύγει αλλά με την ιδέα και μόνο...

Πρόσθεσε στο ξύδι

και αιθέρια έλαια λεβάντας και tea tree oil

για να φύγει η ξυδίλα

και για πιο ενισχυμένη ΦΥΣΙΚΗ απολύμανση! :wink:

Οικονομική λεβάντα και tea tree oil

με χαμηλά μεταφορικά έξοδα έχει εδώ

http://www.babykind.co.uk/nappyessentials.htm#ttoil

kounelitsa κι εγώ έτσι αγόραζα απορρυπαντικά. Απλά σκέψου πόσα χημικά υπάρχουν μέσα σε αυτά και συν της άλλης όλα αυτά τρίβονται πάνω στο δέρμα μας αλλά ειδικά στο ευαίσθητο δερματάκι των παιδιών μας.Πόσες φορές αναρωτηθήκαμε γιατι μας πιάνει φαγούρα μετά από αλλαγή μάρκας απορρυπαντικού?

Ακριβώς!!

Ηδη έκανα μια πρώτη πλύση με τα soapnuts στα λευκά μας,και περιμένω αντιδράσεις.Είναι η τελευταία μας ελπίδα για πιο αγνό πλύσιμο των ρούχων.Θα δούμε...

Στη πλύση σου με τα λευκά

πρόσθεσε στη θήκη του πλυντηρίου και

2 κουταλιές μαγειρικής σόδας.

Η σόδα έχει και άλλες χρήσεις στο πλυντήριο:

εκτός απο αυτήν για την αντιμετώπιση των αλάτων

δρα και ως ενισχυτικό λεύκανσης στα λευκά!

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είχα βάλει αιθεριο έλαιο λεβάντα μόνο του στη θήκη του μαλακτικού 5 σταγόνες ,δεν ήξερα πόσο έπρεπε (είμαι καινούρια με τα οικολογικά θέματα,που θα πάει θα μάθω) και όπως είναι έλαιο δεν ξεπλύθηκε από τη θήκη.Σωστή η λύση με το ξύδι,σωστή σε βρίσκω:roll::roll::roll:

Διαφημίσεις

όταν λέμε φυσικό απορυπαντικό εννοούμε ότι δεν έχει κανενα χημικό... οκ;;;

άρα και μια φορα αν δε προλάβεις να σιδερώσεις τα ρούχα του μωρού δεν υπάρχει πρόβλημα σωστα;;;;;

κάτι τέτοιο ρε κορίτσια δεν είχαμε συζητήσει κάπου εδω;;;

ρωτάω γιατί τώρα με δυο μωρά στο σπίτι ίσως να μη προλαβαίνω πάντα να τα σιδερώνω τα ρούχα στη πένα (ειδικά του μικρού)....

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είχα βάλει αιθεριο έλαιο λεβάντα μόνο του στη θήκη του μαλακτικού 5 σταγόνες ,δεν ήξερα πόσο έπρεπε (είμαι καινούρια με τα οικολογικά θέματα,που θα πάει θα μάθω) και όπως είναι έλαιο δεν ξεπλύθηκε από τη θήκη.Σωστή η λύση με το ξύδι,σωστή σε βρίσκω:roll::roll::roll:

εγώ το βαζω μόνο του στη θήκη του απορρυπαντικού και φεύγει τελειως.

gNrhp2.png

όταν λέμε φυσικό απορυπαντικό εννοούμε ότι δεν έχει κανενα χημικό... οκ;;;

Ακριβώς....

και πληροφοριακά δείτε εδώ

http://en.wikipedia.org/wiki/Sapindus

άρα και μια φορα αν δε προλάβεις να σιδερώσεις τα ρούχα του μωρού δεν υπάρχει πρόβλημα σωστα;;;;;

κάτι τέτοιο ρε κορίτσια δεν είχαμε συζητήσει κάπου εδω;;;

ρωτάω γιατί τώρα με δυο μωρά στο σπίτι ίσως να μη προλαβαίνω πάντα να τα σιδερώνω τα ρούχα στη πένα (ειδικά του μικρού)....

Απλώνεις έξω;

Εγώ επειδή σιχαίνομαι το άπλωμα

(σκόνες, καυσαέριο, έντομα που κολλάγανε στη μπουγάδα μου :roll: κλπ)

πήρα στεγνωτήριο ακριβώς για αυτό τον λόγο

για να μην χρειάζονται τα ρούχα σιδέρωμα.

Σιδερώνω δηλαδή μόνο τα τελείως απαραίτητα

(αυτά δηλαδή που είναι τσαλακωμένα)

Και ειδικά με τα soap nuts και τα αιθερια έλαια

λεβάντας και tea tree oil που είναι απολυμαντικά

είμαι καλυμένη.

Για το χειμώνα στεγνωτήριο βέβαια!!!Δεν το συζητώ, αλλά τώρα το καλοκαίρι που απλώνουμε έξω (απλά γιατί το στεγνωτήριο κάνει περισσότερη ώρα για να τα στεγνώσει) ο ήλιος την κάνει την δουλειά του.Για τον απλό λόγο ότι ο ήλιος σκοτώνει τα πάντα...Οπότε μην αγχώνεσαι και τοσο για το σίδερο!:roll::roll::roll:

Διαφημίσεις

Απλώνεις έξω;

Εγώ επειδή σιχαίνομαι το άπλωμα

(σκόνες, καυσαέριο, έντομα που κολλάγανε στη μπουγάδα μου :roll: κλπ)

ναι έξω απλώνω.... αλλά δε ζω σε πόλη.... αποκεντρώθηκα.... μένω σε ένα χωριό έξω από τη Σπάρτη!!!

άρα σίγουρα ο αέρας είναι πιο καθαρός, δε παύει όμως να κυκλοφορούν ζουζούνια κτλ....

Και ειδικά με τα soap nuts και τα αιθερια έλαια

λεβάντας και tea tree oil που είναι απολυμαντικά

είμαι καλυμένη.

να ένας λόγος που τα παράγγειλα κι εγώ.... απολυμαντικά χωρίς χημικά κι αηδίες... να φοβάσαι να βάλεις τα ρούχα στο μωρό....

Για το χειμώνα στεγνωτήριο βέβαια!!!Δεν το συζητώ, αλλά τώρα το καλοκαίρι που απλώνουμε έξω (απλά γιατί το στεγνωτήριο κάνει περισσότερη ώρα για να τα στεγνώσει) ο ήλιος την κάνει την δουλειά του.Για τον απλό λόγο ότι ο ήλιος σκοτώνει τα πάντα...Οπότε μην αγχώνεσαι και τοσο για το σίδερο!:roll::roll::roll:

στεγνωτήριο δυστυχώς δεν έχω....

αλλά το σίδερο είναι κάτι που βαριέμαι έτσι κι αλλιώς....

απλά για το νεογέννητο θα κάνω το κόπο να τα σιδερώσω λίγο.... αλλά σίγουρα τώρα είμαι πιο ήσυχη και να μη σιδερώσω μια φορά... άλλο proderm κι άλλο φυσικότατο σαπουνάκι!!!

ναι έξω απλώνω....

αλλά δε ζω σε πόλη.... αποκεντρώθηκα.... μένω σε ένα χωριό έξω από τη Σπάρτη!!!

άρα σίγουρα ο αέρας είναι πιο καθαρός, δε παύει όμως να κυκλοφορούν ζουζούνια κτλ....

Έτσι αλλάζει το θέμα.....

Κι εγώ ζω σε επαρχιακή πόλη,απλά το σπίτι μας είναι προς τα έξω και όχι κέντρο(το ψάξαμε πολύ αυτό θέμα),και ο αέρας είναι πεντακάθαρος (έχουμε και βουνό κοντά μας),οπότε γιατί όχι και έξω άπλωμα?Κι εγώ αν ζούσα Αθήνα-Πειραιά θα το ξανασκεφτόμουνα το θέμα!Να τα βγάζεις πεντακάθαρα από το πλυντήριο και να τα μαζεύεις μέσα στο καυσαέριο.Soevan κι εγώ μαζί σου:roll::roll::roll:

είναι πολύ καλύτερα ε;;;;

απόλαυση!!!!:) :) :) :)

Ούτε συζήτηση!!!!!

Σας ζηλεύω!!!!!

Όσο για τα ζουζούνια....

εάν δεν έχεις εντομοφοβία όπως έχω εγώ :oops:

(παιδί της βρωμο-πόλης βλέπεις....)

...τότε δεν τίθεται κανένα θέμα!!

Αχ κι εγω απο εκεινα τα μερη είμαι και έχουμε και σπιτι αλλά δεν το κάνουμε το βήμα!!!

εμείς τίποτα δεν έχουμε εδώ.... απλά μας έκατσε δουλειά (του καλού μου) εδώ πέρυσι και ούτε καν το σκεφτήκαμε.... τα μαζέψαμε και εξαφανιστήκαμε!!!!!

οι πλακες πρασινο αρκαδι ειναι ελαιολαδο

οι πλακες λευκο αρκαδι ειναι φοινικελαιο

ο νιφαδες και των 2 χρωματων ειναι απο ελαιολαδο!

Είσαι σίγουρη για αυτό??..........

Tώρα με απογοήτευσες.........

Τα σαπούνια απο ελαιόλαδο

δεν είναι και ό,τι καλύτερο!!......

(Δεν το ήξερα κι εγώ...

...απο εδώ το έμαθα...)

Φτιάχνονται απο την χειρότερη ποιότητα ελαιόλαδου

(χιλιο-τηγανισμένα)

και επίσης δεν ξέρουμε εαν οι ελιές

απο τις οποίες έχει φτιαχτεί το σαπούνι

έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα!.....

Γιατί όμως τις λευκές-πλάκες να τις φτιάχνουν απο φοινικέλαιο

ενώ τις λευκές νιφάδες απο ελιά??......:confused:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...