Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Αν υπάρχει θεός, τότε όλα επιτρέπονται"

DALIA

Recommended Posts

Σεβομαι το γεγονος οτι εισαι αθεη

ετσι εξηγουνται κι οι αποψεις σου.

διαφωνω κα-θε-τα...

ok ολα καλα λοιπον.

να προσθεσω μονο το εξης, επειδη πολλες φορες σε αναλογες κουβεντες σε παρεες εχω δεχτει το γνωστο ερωτημα "αμα σου συμβει κατι ......" επειδη μου συνεβηκαν διαφορα μεσα στην οικογενεια μου σε ποοοολυ δικο μου προσωπο, ειλικρινα σου μιλαω να πω "αχ, θεε μου " και τετοια δεν μου περασε καν απο το μυαλο.

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

ok ολα καλα λοιπον.

να προσθεσω μονο το εξης, επειδη πολλες φορες σε αναλογες κουβεντες σε παρεες εχω δεχτει το γνωστο ερωτημα "αμα σου συμβει κατι ......" επειδη μου συνεβηκαν διαφορα μεσα στην οικογενεια μου σε ποοοολυ δικο μου προσωπο, ειλικρινα σου μιλαω να πω "αχ, θεε μου " και τετοια δεν μου περασε καν απο το μυαλο.

Τι περναγε,λοιπον,εκεινες τις στιγμες απο το μυαλο σου?(δεν το κανω προσωπικο,αν θελεις απαντας.......να σε καταλαβω προσπαθω.......:))

Τι περναγε,λοιπον,εκεινες τις στιγμες απο το μυαλο σου?(δεν το κανω προσωπικο,αν θελεις απαντας.......να σε καταλαβω προσπαθω.......:))

κοιτουσα τους γιατρους στα ματια , ηλπιζα να ειναι καλοι επιστημονες και σκεφτομουνα διαρκως, ποσες αλλες γνωμες μπορουμε να παρουμε και ποσοι αλλοι γιατροι μπορουν να τον δουν.

Γενικα για να σε βοηθησω να καταλαβεις πως σκεφτομαι. Οταν ποτε μα ποτε στην ζωη σου δεν υπηρξε ζητημα περι θεου, ειναι κατι που δεν υπαρχει μεσα στο μυαλο σου.

εμαθα απο παιδι να στηριζομαι στις δυναμεις μου, στην δυναμη της οικογενειας, των φιλων και των επιστημονων. αυτο.

παιδια αυτο το θεμα ειναι κατι καθαρα προσωπικο. και υποκειμενικο. Για μενα δεν υπαρχει καν ζητημα "θεε μου βοηθα". αυτο προσπαθω να πω. Τωρα για την εκφραση αυτης της ανωτερης δυναμης που πολυ εχουν αναγκη να πιστευουν.(και το σεβομαι). μεσο των εκαστοτε εκπροσωπων ........(παπαδες, παπες , και εκκλησιες) δεν θα μπω καν στην διαδικασια να κουβεντιασω.....θα κλειδωθει το θεμα και ειναι κριμα.

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

κοιτουσα τους γιατρους στα ματια , ηλπιζα να ειναι καλοι επιστημονες και σκεφτομουνα διαρκως, ποσες αλλες γνωμες μπορουμε να παρουμε και ποσοι αλλοι γιατροι μπορουν να τον δουν.

Γενικα για να σε βοηθησω να καταλαβεις πως σκεφτομαι. Οταν ποτε μα ποτε στην ζωη σου δεν υπηρξε ζητημα περι θεου, ειναι κατι που δεν υπαρχει μεσα στο μυαλο σου.

εμαθα απο παιδι να στηριζομαι στις δυναμεις μου, στην δυναμη της οικογενειας, των φιλων και των επιστημονων. αυτο.

παιδια αυτο το θεμα ειναι κατι καθαρα προσωπικο. και υποκειμενικο. Για μενα δεν υπαρχει καν ζητημα "θεε μου βοηθα". αυτο προσπαθω να πω. Τωρα για την εκφραση αυτης της ανωτερης δυναμης που πολυ εχουν αναγκη να πιστευουν.(και το σεβομαι). μεσο των εκαστοτε εκπροσωπων ........(παπαδες, παπες , και εκκλησιες) δεν θα μπω καν στην διαδικασια να κουβεντιασω.....θα κλειδωθει το θεμα και ειναι κριμα.

Θα συμφωνησω πως αυτο το θεμα ειναι καθαρα προσωπικο και υποκειμενικο.:-)

Θα συμφωνησω μαζι σου,για τους εκαστοτε εκπροσωπους θρησκειων,τις βαζω ολες μεσα,κι εγω δεν θελω να κουβεντιασω για αυτο.(υπαρχουν παντως και εκπροσωποι που τους αξιζει ο "τιτλος",αλλα ενας κουκος δεν φερνει την Ανοιξη.........:?)

Εγω απο την αλλη,πιστευω στην υπαρξη του Θεου,μιας ανωτερης δυναμης,τον εχω επικαλεστει πολλες φορες.........

Ακουω προσεκτικα την αποψη σου και την σεβομαι.

Θα συμφωνησω πως αυτο το θεμα ειναι καθαρα προσωπικο και υποκειμενικο.:-)

Θα συμφωνησω μαζι σου,για τους εκαστοτε εκπροσωπους θρησκειων,τις βαζω ολες μεσα,κι εγω δεν θελω να κουβεντιασω για αυτο.(υπαρχουν παντως και εκπροσωποι που τους αξιζει ο "τιτλος",αλλα ενας κουκος δεν φερνει την Ανοιξη.........:?)

Εγω απο την αλλη,πιστευω στην υπαρξη του Θεου,μιας ανωτερης δυναμης,τον εχω επικαλεστει πολλες φορες.........

Ακουω προσεκτικα την αποψη σου και την σεβομαι.

Αυτος ειναι και ο σκοπος του φορουμ, φυσικα και εγω σεβομαι την δικη σου αποψη , οπως και την αναγκη του ανθρωπου να πιστευει σε κατι ανωτερο. Δεν σου κρυβω πως αφου πεθανε ο πατερας μου, σκεφτηκα πολλες φορες, πως αν μπορουσα να πιστεψω , οτι υπαρχει καπου , θα ξανασυναντηθουμε ή απο καπου με βλεπει , θα ηταν πολυ πιο ευκολος ο πονος.

Οπως και να εχει ακομα και αν πιστευα στην ανωτερη αυτη δυναμη, δεν θα μπορουσα , δεν θα δεχομουνα να εχει τετοιες "μικροπρεπειες". Συγνωμη για την εκφραση, δεν θελω να ειρωνευτω , απλα δεν βρησκω αλλη λεξη τωρα. Σε ενα απειρο συμπαν , με τοσους γαλαξιες, ενω ακομα δεν ξερουμε αν υπαρχει ζωη και που, με τοσες ψυχες πανω στον δικο μας πλανητη (ζωα και ανθρωπους) . Η ανωτερη δυναμη , να κοιταει ποτε εγω εφαγα ή ποτε και πιο μερα εκανα εγω σεξ για να δει αν ειμαι καλο.

αυτο που προσπαθω να πω και παλι θα τονισω οτι δεν θελω να φανω καθολου ειρωνικη. ειναι οτι οι θρησκειες κανουν την σχεση θεου - ανθρωπου, πελατιακη. Ταξε μου το ονομα του παιδιου σου και θα στο σωσω. αναψε μου κερι και θα σε βοηθησω. Μην φας την μεγαλη βδομαδα και θα εισαι καλο χριστιανος (χρησιμοποιω τον χριστιανισμο, επειδη αυτον ξερουμε)

Ακομα και αν πιστευα λοιπον σε θεο, δεν θα του εδινα ποτε τετοιες διαστασεις.

Δεν μπορει αυτο το ανωτερο που εχει δημιουργησει τα παντα, να ασχολειται με κατι τοσο μικροπρεπες. Κατ΄εμε!

Συγνωμη αν καποιος ενοχληθει , δεν ηταν αυτη η προθεση μου. την γνωμη μου λεω!

Διαφημίσεις

Ταξε μου το ονομα του παιδιου σου και θα στο σωσω. αναψε μου κερι και θα σε βοηθησω. Μην φας την μεγαλη βδομαδα και θα εισαι καλο χριστιανος (χρησιμοποιω τον χριστιανισμο, επειδη αυτον ξερουμε)

QUOTE]

Ο Θεος δε ζητάει τίποτα απο μας. Εμεις προσφέρουμε ότι θέλουμε, ότι μπορει ο καθένας με το δικο του μυαλο και τις δικές του αντοχές, και με βαση το "τυπικο" της εκκλησιας. Αλλά πιστευω ότι την υπαρξη του Θεου την αισθάνεσαι....αρκει να ανοιξεις τα μάτια της ψυχής σου...δε μπορεις να τον κατανοησεις με τη λογική σου...Θα μπορουσα να απαριθμησω πολλά που μου συνέβησαν στη ζωή μου και μου πιστοποιησαν την υπαρξη της Θειας δύναμης αλλά ο καθένας θα μπορουσε για τα ίδια γεγονοτα να βρει λογικές εξηγήσεις , γιαυτο θεωρώ ότι ειναι πως το νιωθει ο καθένας και όχι πως το εξηγει. όλες οι αποψεις σεβαστες αλλά προσωπικά αν δεν υπήρχε Θεος θα ενιωθα απολυτη μοναξια και ματαιότητα.

s-age.pngs-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...