Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"Αν υπάρχει θεός, τότε όλα επιτρέπονται"

Recommended Posts

Έλαβα σήμερα αυτό το mail και επειδή δυστυχώς αρκετές φορές στη ζωή μου μου έχει έρθει αυτή η σκέψη στο μυαλό μου είπα να το μοιραστώ μαζί σας...

Ποια όλα; Ξεκινάμε τη λίστα, αυτή τη φορά με αύξουσα σημαντικότητα. Αν υπάρχει θεός τότε:

---Επιτρέπεται να δακρύζουν οι εικόνες!

---Επιτρέπεται να ματώνουν οι εικόνες!

---Επιτρέπεται να ευωδιάζουν αποσυντεθειμένα κοκάλα!

---Επιτρέπεται να ματιάζονται και ξεματιάζονται άνθρωποι.

---Επιτρέπεται να πληρώνονται άνθρωποι από το κράτος, χωρίς καμία κοινωνική απασχόληση και προσφορά (ναι, στους παπάδες αναφέρομαι).

---Επιτρέπεται να αποστρέφονται οι άνθρωποι τη γνώση, μη συνειδητοποιώντας ότι αυτή αποτελεί κοινοκτημοσύνη της ανθρωπότητας και συνεπώς δικαίωμα τους.

---Επιτρέπεται να πιστεύει κάποιος ότι γιατρεύονται πονοκέφαλοι και αδιαθεσίες μόνο με την προσευχή.

---Επιτρέπεται να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα και να καίγονται καταστήματα επειδή σκίστηκε ένα ιερό βιβλίο.

---Επιτρέπεται να κινδυνεύουν άνθρωποι επειδή πιστεύουν ότι γιατρεύονται και σοβαρές ασθένειες με την προσευχή.

---Επιτρέπεται να θεωρείται κάποιος εχθρός σου, χωρίς να τον έχεις δει ποτέ και χωρίς να είχε ποτέ παρτίδες με την οικογένεια σου ή το κοινωνικό σου περιβάλλον, απλά και μόνο επειδή είναι αλλόθρησκος.

---Επιτρέπεται να ακρωτηριάζονται μέλη και γεννητικά όργανα για μη εγκεκριμένες, από παρανοϊκούς ηθικούς κώδικες, σεξουαλικές πράξεις.

---Επιτρέπεται να θυσιάζονται ζώα για τον εξευμενισμό ανύπαρκτων πνευμάτων.

---Επιτρέπεται να ανατινάζονται ανυποψίαστοι περαστικοί από κομάντο αυτοκτονίας και φανατικούς πιστούς, οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν έτσι εισιτήριο διαρκείας για ανύπαρκτους παράδεισους.

---Επιτρέπεται να κηρύσσονται ιεροί πόλεμοι απέναντι στα διάφορα Ιράκ, Αφγανιστάν αλλά και την τρισκατάρατη Δύση.

Και το χειρότερο ίσως όλων; Επιτρέπεται απλώς να μετανοήσεις! Και θα σωθείς!!!

Ας κοιτάξουμε για μια ακόμη φορά την παραπάνω λίστα και ας αναρωτηθούμε ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά: Θέλουμε να επιτρέπονται όλα αυτά; Μάλλον όχι…

εγώ προσωπικά θα είχα να προσθέσω αρκετά ακόμη....:!:

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Και εγώ ο άμοιρος πίστευα ότι μόνο εάν υπάρχει Ερωτας, τότε όλα επιτρέπονται!

Αλλά μετά μετανόησα...

:)

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Διαφημίσεις

Dalia μου...

Νομίζω ότι μπερδεύεις το Θεό με τους λειτουργούς Του - διαισθάνομαι Μεγάλο Θυμό..

Να είσαι καλά.

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Όοοοολα αυτά επιτρέπονται όχι επειδή υπάρχει Θεός, αλλά αντίθετα επειδή οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει το Θεό.

Το μέιλ είναι λίγο αχταρμάς με τις ακραίες εκφράσεις των φανατικών όλων των θρησκειών και δεν καταλαβαίνω και πού αποσκοπεί.

Πιστευω στον θεο αλλα οχι στους εκπροσωπους του.

Η εκκλησια ειναι μια κερδοσκοπικη επιχειρηση με εργαζομενους, μισθους και φακελακια.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Όοοοολα αυτά επιτρέπονται όχι επειδή υπάρχει Θεός, αλλά αντίθετα επειδή οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει το Θεό.

Το μέιλ είναι λίγο αχταρμάς με τις ακραίες εκφράσεις των φανατικών όλων των θρησκειών και δεν καταλαβαίνω και πού αποσκοπεί.

Συμφωνώ απόλυτα!!

Διαφημίσεις

Εγω πάλι πιστεύω οτι ο Θεός μας ξέχασε και έχουν γίνει όλα μπάχαλο.

Συμφωνώ ότι εκφράζοντε ακραίες καταστάσεις...οκ ?

αυτό είναι ένα απλό mai, το είπα εξαρχής..

είναι άσχετα όλα αυτά με την δική μου πίστη...

απο'κει και πέρα όμως ναι υπαρχουν φορές στη ζωή μου που πχ όταν βλέπω μικρά παιδάκια να βασανίζοντε από ανιάτες αρρώστιες, όταν βλέπω γυναικες να προσπαθούν χρόνια για ένα μωράκι και άλλες να τα κακομεταχειρίζοντε, όταν βλέπω παιδιά να κακοποιούντε και τόοοοοοσα άλλα

αναρωτιέμαι με παράπονο θα έλεγα "...δεν υπάρχει Θεός ? "

rQGhp3.png

απο'κει και πέρα όμως ναι υπαρχουν φορές στη ζωή μου που πχ όταν βλέπω μικρά παιδάκια να βασανίζοντε από ανιάτες αρρώστιες, όταν βλέπω γυναικες να προσπαθούν χρόνια για ένα μωράκι και άλλες να τα κακομεταχειρίζοντε, όταν βλέπω παιδιά να κακοποιούντε και τόοοοοοσα άλλα

αναρωτιέμαι με παράπονο θα έλεγα "...δεν υπάρχει Θεός ? "

Kαι νομιζω δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην το εχει πει :?

Ειναι σαν να σου δωσει καποιος την τελεια εταιρεια και να την οδευεις σε χρεωκοπηση. Οσο και καλος λογιστης να ειναι απο πανω σου ο αλλος... ποσα να προλαβει πια και τι να πρωτοσωσει :roll:

Ειναι σαν να σαμποταρει τον εαυτο της η ανθρωποτητα

Ο Θεος ειναι πανσοφος

¨τα παντα εν σοφια εποιησε¨

και ολα αυτα που επιτρεπει να γινονται

γινονται για καποιο σκοπο

αυτον τον σκοπο μονον Εκεινος γνωριζει...

δοκιμαζει την πιστη μας..

Ο Θεος ειναι πανσοφος

δεν διαφωνώ...

αλλά είμαι ειλικρινής και λέω ότι έχω σκεφτεί την συγκεκριμένη έκφραση...δυστυχώς το φτωχό μου το μυαλό δεν μπορεί να σκεφτεί τόσο ανοιχτά/διάπλατα...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Κανεις δεν μοιαζει με κανεναν απολυτα στην εμφανιση, στην ψυχη,

ολοι μας εχουμε και τα προτερηματα μας και τα ελαττωματα μας.

Αυτα ειναι και τα χαρακτηριστικα που κανουν τον καθενα μας μοναδικο αγαπημενο πλασμα του Δημιουργου μας.

Κοιτα... για να ειμαστε ειλικρινης ολοι εχουμε περασει κριση πιστης. Ειδικα σε θεματα που αφορουν υγεια και επακολουθει απωλεια ενα λαλα το εχουμε παθει. Δεν ειναι ευκολο για καποιον να πειστει οτι χάθηκε ένα αγαπημένο του πρόσωπο για κάποιο λόγο :roll:

Και δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει χασει καποιον.

Οταν παλι οπως λεει η Dalia διαβαζεις για ενα παιδακι που κακοποιειτε και περναει του Χριστου τα παθη (αχ παλι θυμηθηκα το video της gavria και ταραχτηκα) δεν μπορεις να μην αγανακτισεις και να αναρωτηθεις.

Παντως τον εχω νοιωσει πολλες φορες διπλα μου σε στιγμες που δεν ειχα λογικη να αντεξω αλλο και ξερω οτι υπαρχει. Συμβαινουν καποια πραγματα την στιγμη που πνιγεσαι που δεν γινεται να ειναι τυχαια.

Και τελος δεν μπορω να μην πιστέψω στην μεταθανάτια ζωη. Δεν μπορω να αμφισβητησω καποια πράγματα. Δεν θα το άντεχα. Το κοριτσακι με τα σπιρτα παντα παρολη την πικρα μου αφηνε ενα μικρο χαμογελο. Η γιαγια ερχοταν και επαιρνε την μικρη για ενα καλυτερο κοσμο. Αυτον που της αξιζε..και οχι αυτον που ζουσε.

Ευχομαι να ειμαστε γεροι και να μπορουμε να παλευουμε. Αυτο μονο. Κρατας μας γερους ακους!!!

Κοιτα... για να ειμαστε ειλικρινης ολοι εχουμε περασει κριση πιστης. Ειδικα σε θεματα που αφορουν υγεια και επακολουθει απωλεια ενα λαλα το εχουμε παθει. Δεν ειναι ευκολο για καποιον να πειστει οτι χάθηκε ένα αγαπημένο του πρόσωπο για κάποιο λόγο :roll:

Και δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει χασει καποιον.

Οταν παλι οπως λεει η Dalia διαβαζεις για ενα παιδακι που κακοποιειτε και περναει του Χριστου τα παθη (αχ παλι θυμηθηκα το video της gavria και ταραχτηκα) δεν μπορεις να μην αγανακτισεις και να αναρωτηθεις.

αισθάνομαι μια αγαλίαση ρε παιδί μου όταν βλέπω ανθρώπους που παρόλλο που δεν είμαι ο καλυτερος χρήστης της γλώσσας μας με καταλαβαίνουν...απερίγραπτη..ένα πολύ ωραίο συναίσθημα

rQGhp3.png

Παντως τον εχω νοιωσει πολλες φορες διπλα μου σε στιγμες που δεν ειχα λογικη να αντεξω αλλο και ξερω οτι υπαρχει. Συμβαινουν καποια πραγματα την στιγμη που πνιγεσαι που δεν γινεται να ειναι τυχαια.

ακριβώς αυτά που περιγράφει η elenik τα έχω νιώσει και εγώ...

ναι έχω ζήσει θαύματα..

απλά θεωρώ ανθρώπινο να σκεφτείς αυτά που πρανέφερα...

rQGhp3.png

Απο το topic: Θρησκεία

Η τυφλή πίστη εξασφαλίζει τη δική της διαιώνιση ασυναίσθητα, με το απλό τέχνασμα της αποθάρρυνσης της ορθολογικής έρευνας.

Πίστη είναι η μεγάλη δικαιολογία για να αποφύγει ο άνθρωπος την ανάγκη να σκέφτεται και να αξιολογεί τα αποδεικτικά στοιχεία. Πίστη βάση πεποιθήσεων, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται ένα Θεό για να εξηγήσει την ύπαρξη του κόσμου, και ιδίως την ύπαρξη της ζωής. Είναι λάθος, αλλά το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι τέτοιο, που πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν.

Η επιστήμη μας προσφέρει μια εξήγηση για το πώς η πολυπλοκότητα (το δύσκολο) προέκυψαν από την απλότητα (το εύκολο). Η υπόθεση του Θεού δεν προσφέρει αξιόλογες εξηγήσεις για τίποτα, απλά προτάσεις για αυτό που προσπαθούμε να εξηγήσουμε.

Ένα σύμπαν με Θεό, θα ήταν πολύ διαφορετικό από ένα σύμπαν ΧΩΡΙΣ Θεό. Η φυσική και η βιολογία θα είναι διαφορετικές, εκεί όπου υπάρχει Θεός.

Σίγουρα βλέπω την επιστημονική θεώρηση του κόσμου, ως ασυμβίβαστη με τη θρησκεία, αλλά δεν είναι αυτό που έχει ενδιαφέρον. Είναι επίσης ασυμβίβαστη με τη μαγεία / αστρολογία και τα άλλα τρελά, αλλά επίσης δεν είναι σκόπιμο να επισημανθεί. Το ενδιαφέρον για την παγκόσμια επιστημονική άποψη είναι ότι είναι αληθής με αποδείξεις, εμπνευσμένη, αξιόλογη και ότι ενώνει πολλά φαινόμενα σε μια ενιαία κατεύθυνση.

Τέλος, είμαι κατά της θρησκείας γιατί μας διδάσκει να μην είμαστε ικανοποιημένοι με την κατανόηση του κόσμου μας.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες... Αυτά για την ώρα.

Στα παιδιά μου λέω τα παραπάνω καθώς και άλλα πολλά, συζητάμε και τα αφήνω να σκεφτούν μόνα τους και να πράξουν ανάλογα.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

• 2 weeks later...
Πιστευω στον θεο αλλα οχι στους εκπροσωπους του.

Η εκκλησια ειναι μια κερδοσκοπικη επιχειρηση με εργαζομενους, μισθους και φακελακια.

Πόσο μα πόοοοοοοοοσο συμφωνώ, δεν λέγεται.

καλά έκανες dalia και το ανάρτησες το ποστ..μας βάζει σε σκέψεις...και δεν θα κάτσω να σου πω αν αμφισβητείς την πίστη σου και άλλα τέτοια, δεν είναι εκεί το θέμα!!!γιατί δεν μιλάει-όπως το βλέπω εγώ- για πίστη, αλλά για φανατίλα και απανθρωπιά ..

από την άλλη...άραγε ζούμε στην εποχή της 'απομάγευσης';:confused:

Edited by DaF
;)

Ο Θεος ειναι πανσοφος

Να αυτα ειναι που δεν μπορω να δεχτω με τι -πο - τα!!!

Θελετε τωρα να μου πειτε οτι γενιουνται βρεφη με καρκινο και σκοτωνονται παιδια , επειδη ο θεος δοκιμαζει την πιστη μας????και εκεινος γνωριζει γιατι γινονται αυτα??

Να με συγχωρειται αλλα εγω με τετοιο θεο , δεν θελω καθολου παρτιδες . τον θεωρω κακο και δεν εχει δικαιωμα να με δοκιμαζει σε τιποτα και για τιποτα.

Δεν θελω να φανω ειρωνικη, αλλωστε εχω σε πολλα ποστ δηλωσει ανοιχτα οτι ειμαι αθεη και αθρησκη. απλα μου κανει εντυπωση αυτο και σαν σκεψη.Για μενα τα εχει πει ολα ο καζατζακης "η μονη του δικαιολογια ειναι οτι δεν υπαρχει"

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!