Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσικα εντομοαπωθητικά κλπ


itsKaterina

Recommended Posts

Ειχα χαντακωμενο ενα φυλλαδιο απο την greenpeace με διαφορες συνταγες για σπιτικα καθαριστικα και εντομοκτονα και ειπα να τα μοιραστω μαζι σας.Μερικα τα δοκιμασα, αλλα παλι οχι, μη σας παρω και στο λαιμο μου!

Εχουμε και λεμε λοιπον:

 

Καθαριστικο γενικης χρησης

Διαλυουμε σε 4 λιτρα ζεστο νερο 50ml αμμωνια, 50ml ξιδι και 115ml μαγειρικη σοδα.(ενα κουταλακι του γλυκου αντιστοιχει σε 5ml και ενα ποτηρι του νερου σε 250ml)

Για πιο ισχυρο αποτελεσμα διπλασιαζουμε τις δοσεις, εκτος του νερου.

 

 

Για δυσκολους λεκεδες

Προσθετουμε 80ml μαγειρικης σοδας στο νερο καθως γεμιζει το πλυντηριο.Προσθετουμε 375ml σαπουνι πλυντηριου και εαν το νερο ειναι σκληρο στο πρωτο ξεβγαλμα προσθετουμε 50ml σοδα η ξιδι.

Αντι μαλακτικου μπορουμε να χρησιμοποιησουμε 80ml σοδα.

 

 

Πολυ δυσκολοι λεκεδες:

Λασπη:Τριβουμε με διαλυμα 30ml σοδας και 250 ml νερου.

Φρουτα-κρασι: Ριχνουμε αμεσως στο λεκε αλατι η πολυ ζεστο νερο και βυθιζουμε στο γαλα.

Λαδι-λιπη-γρασο:Ριχνουμε πρωτα βραστο νερο και μετα σοδα η αμμωνια και νερο.

Τσιχλα:Τριβουμε με παγο.

Μελανι:Μουλιαζουμε το ρουχο σε γαλα η καθαριζουμε με οξυζενε και νερο.

Αιμα: Μουλιαζουμε σε παγωμενο νερο.

Καφες: Σε χλιαρο νερο ριχνουμε λιγο ασπραδι αβγου και τριβουμε το λεκε.

Σκουρια: Τριβουμε με αλατι και χυμο λεμονιου.

Μουχλα: Διαλυουμε σαπουνι, καλυπτουμε τον λεκε, μετα ριχνουμε αλατι και το αφηνουμε στον ηλιο, ενω διατηρουμε συνεχως τον λεκε υγρο.(ok, αυτο μπελαλιδικο μου φαινεται!)

 

 

Χαλια:

Χρησιμοποιουμε ξιδι με νερο. Οι λεκεδες απο κοκκινο κρασι καθαριζονται με λευκο κρασι και ζεστο νερο με σαπουνι.Για τις δυσαρεστες μυρωδιες ριχνουμε σοδα και σκουπιζουμε με την ηλεκτρικη σκουπα.

 

 

Φουρνος:

Φοραμε γαντια και προσθετουμε επιπλεον σοδα στην ισχυρη δοση του καθαριστικου γενικης χρησης(βλ πιο πανω).

Εναλλακτικα σε ενα τηγανι(οχι αλουμινενιο!) βαζουμε 50ml αμμωνια και νερο για να καλυφθει ο πατος του.Αφου ζεστανουμε για 20 λεπτα το φουρνο, τον κλεινουμε και βαζουμε μεσα το τηγανι.Οι βρωμια θα μαλακωσει και ο φουρνος θα καθαρισει ευκολα με σοδα και βουρτσα.

 

 

Καθρεφτες-τζαμια:

Σε ενα ψεκαστηρα διαλυουμε 120ml αμμωνια, 25ml ξιδι και 1 λιτρο ζεστο νερο.Σκουπιζουμε με εφημεριδες.

 

 

Αποχετευση:

Για να ξεβουλωσει η αποχετευση ριχνουμε 50ml σοδα, υστερα 125ml ξιδι και στη συνεχεια βραστο νερο.

 

 

Γυαλισμα μεταλλων:

Χαλκος:Χυμος λεμονιου και αλατι η ζεστο ξιδι και αλατι.

Χρωμιο: Λιγη αμμωνια με ζεστο νερο.

Μπρουντζος:Σε ισα μερη αλατι και αλευρι μαζι με λιγο ξιδι.

Ασημι:Βραζουμε 1 λιτρο νερο στο οποιο προσθετουμε 15ml αλατι και 15ml σοδα.Αφηνουμε να κρυωσει για 3 λεπτα και γυαλιζουμε με μαλακο πανι.

 

Εντομοκτονα:

Σαπουνι: Διαλυουμε 50γρ σαπονι σε 1 λιτρο νερο και ψεκαζουμε.

Καυτερες πιπεριες:Βραζουμε 2-3 καυτερες πιπεριες με μισο κρεμμυδι και 1 σκελιδα σκορδο.Αφηνουμε 2 μερες το μειγμα , σουρωνουμε και ψεκαζουμε.

Τσουκνιδα: Αυτο ειναι για φυτα, δυναμωτικο και προστατευει απο τις αφιδες.Βραζουμε τσουκνιδα και ραντιζουμε με το μειγμα τα φυτα.

Μερμηγκια: Χρησιμοποιουμε λαδι λεβαντας η ξιδι η βορακα ανακατωμενο με λιγη ζαχαρη στα σημεια που συχναζουν.

Κατσαριδες: Βαζουμε φλουδες αγγουριου η βορακα με λιγη ζαχαρη.

 

Εσεις ξερετε αλλα τετοια;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Politissa πολυ χρησιμο...

 

Αυτο με τη σοδα και το ξυδι για τις αποχετευσεις το εχω κανει, ειναι καλο...

Ηξερα επισης για τη σοδα στα χαλια... γενικα η σοδα λενε παιρνει τις μυρωδιες, μπορεις επισης να βαλεις σοδα σκονη σε ενα μπωλακι στο ψυγειο για τον ιδιο λογο...

 

Οι κατσαριδες μπορει να φυγουν με τη φλουδα του αγγουριου??????

Δε νομιζω οτι θα το διαπιστωσω... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ποία έχεις δοκιμάσει και πώς σου φάνηκαν;;;;

 

Πάντως το ξύδι το χρησιμοποιώ κι εγώ πολύ ως καθαριστικό. Το μπάνιο το καθαρίζω κατεξοχήν με ξύδι -χλωρίνη μόνο στη λεκάνη χρησιμοποιώ, και αυτό από δική μου ανασφάλεια. Επειδή ο Άγγελος πάει και γλύφει τα τζάμια και το φούρνο :shock::shock: τα πέρασα και αυτά σήμερα με ξύδι και έλαμψαν! :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

 

53d74c016a.png

 

Together we stand, divided we fall...

Link to comment
Share on other sites

Βασικα εχω χρησιμοποιησει ο,τι εχει ξιδι και σοδα και μου φανηκαν καλα. Ξεχναω διαρκως να αγορασω αμμωνια και βορακα (απο το φαρμακειο τα παιρνουν αυτα;)

Θυμηθηκα και μερικα αλλα.

Με σοδα καθαριζω και το καλυμμα του απορροφητηρα και την ψηστιερα μου, γενικα ο,τι εχει λιγδα.

Καθαριζω ολα τα inox μου με βαμβακι που εχω σταξει λιγο baby oil.

Με λιγο ελληνικο καφε σε ενα πιατακι οι δυσαρεστες μυρωδιες φευγουν απο το ψυγειο . Εαν τον καψουμε λιγο φευγουν και απο μεγαλυτερους χωρους που μυριζουν μουχλα και κλεισουρα.

Το πλυντηριο πιατων μυριζει ομορφα εαν βαλουμε στη θηκη για τα μαχαιροπιρουνα ενα τεταρτο του λεμονιου η ενα κομματακι μαστιχα χιου σε λιγο τουλι.

Η ηλεκτρικη σκουπα μυριζει ομορφα εαν με καθε αλλαγη σακουλας ρουφηξουμε μια δοση βανιλιας.

Link to comment
Share on other sites

ερωτηση..αυτο με τη φλουδα αγγουριου ισχυει?μου φαινεται λιγο περιεργο..

μου την πεφτουν συχνα πυκνα στην κουζινα αυτες οι μικρες ξανθες αηδιαστικες κατσαριδουλες..αλλα μου φαινεται πως αμα βαλω αγγουρι και ζαχαρη θα πλακωσουν περισσοτερες..

το εχει δοκιμασει καμια? :roll:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στο βιβλιαρακι εγραφε πως οι κατσαριδες σιχαινονται το αρωμα του αγγουριου και την κανουν. Βεβαια δεν ελεγε αν την κανουν απο το σπιτι η αν πανε να βρουν καταφυγιο στο σαλονι πχ! :lol:

Ειλικρινα δεν εχω ιδεα. Τις σιχαινομαι και οταν τις ειδα ξεχασα ολα τα οικολογικα μου πιστευω και τις ψεκασα με ο,τι εβρισκα μπροστα μου. Νομιζω πως θα λειτουργει προληπτικα το αγγουρι. Η ζαχαρη παει με τον βορακα. Η ζαχαρη τις προσελκυει, ο βορακας τις σκοτωνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ:

Οι κατσαρίδες μισούν τη δάφνη. Μπορείτε με φυσικό και ασφαλή τρόπο να απομακρύνεται τις κατσαρίδες απλώνοντας φύλλα δάφνης ή αιθέριο έλαιο σε μέρη που τριγυρνούν . Είναι ιδανική μέθοδος για να διώξετε τις κατσαρίδες από τα δωμάτια και από τα μέρη που παίζουν παιδιά ή ζώα.

 

Τοποθετήστε φέτες ή φλούδες αγγουριού στα σημεία που συχνάζουν, χωρίς να ξεχνάτε τις επιφάνειες που βρίσκονται ψηλά. Οι κατσαρίδες είναι ή του ύψους ή του βάθους.

Ανακατέψτε σόδα (για το βορακα δεν εχω καταλήξει αν είναι ασφαλής αν και αποτελεσματικός) με ίση ποσότητα ζάχαρης και απλώστε το μείγμα στα περάσματα των κατσαρίδων.

Για καλύτερα αποτελέσματα δοκιμάστε μείγμα βόρακα, αλευριού και γύψου σε ίσα μέρη και κλείστε με αυτό τα ανοίγματα απʼ όπου περνούν οι κατσαρίδες.

Η νεπέτα είναι επίσης φυσικό εντομοαπωθητικό. Τρίψτε φύλλα νεπέτας σε νερό σαν να φτιάχνετε τσάι, με το οποίο θα ψεκάσετε εκεί που θέλετε. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βότανα

 

 

 

 

 

 

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ:

Σε ένα τασάκι 2-3 κουταλιές ελληνικό καφέ και να του βάλετε φωτιά

Όταν αρχίσει να καίγεται ο καφές τα κουνούπια εξαφανίζονται !

 

Ένα μικρό γλαστράκι με βασιλικό στην άκρη του δωματίου .........κάνει δουλίτσα........όμως μπορείς να βρεις και σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά έλαιο από το δέντρο neem .......οικολογικό και πολύ καλό

 

Γλιτώστε από τα τσιμπήματα μια για πάντα κάνοντας επάλειψη στο σώμα σας με έλαιο λεβάντας. Το δέρμα σας θα μυρίζει όμορφα και τα κουνούπια δεν θα σας ξαναπλησιάσουν για ώρες.

Η σιτρονέλα είναι το πιο γνωστό όπλο κατά των κουνουπιών. Τα κεριά σιτρονέλας είναι αποτελεσματικά εκτός αν δεν αντέχετε το άρωμά τους. Σε υγρή μορφή θα σας απογοητεύσει, γιατί θα σας απαλλάξει από την παρέα τους μόνο για 20 λεπτά.

Το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια για 120 λεπτά, ενώ το έλαιο σόγιας 96 λεπτά.

Ο βασιλικός, η αρτεμισία, το γαρίφαλο, το θυμάρι, το γεράνι και τα διάφορα είδη κυπαρισσιού απωθούν τα κουνούπια. Δεν είναι τυχαίο που παλαιότερα δεν υπήρχε παράθυρο που να μην έχει μια γλάστρα – έστω με βασιλικό.

Αντικαταστήστε το γνωστό φιδάκι με καμένο δεντρολίβανο και φτιάξτε ένα φυσικό αντικουνουπικό για το σώμα με 20 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου, 20 σταγόνες έλαιο κέδρου, 10 σταγόνες πράσινου τσαγιού, 3 σταγόνες έλαιο γερανιού και 60 ml jojoba.

 

Αγοράστε από το φαρμακείο βάση κρεμάς ή bebanthol και έλαιο κίτρου (citronella) και βάλτε αρκετές σταγόνες μέχρι η κρέμα να μυρίζει έντονα... Το καλό είναι ότι και τα κουνούπια απομακρύνονται αλλά και ενυδατώνεται το δέρμα τις βραδυνές ωρες που η καλύτερη απορρόφηση είναι γύρω στις 11 το βράδυ..

 

Μπορείτε να δοκιμάσετε και με έλαιο λεβάντας που είναι πιο ευχάριστο για τα παιδιά και να τους βάζετε όλη μέρα...

Η βάση κρέμας είναι πιο βαριά απο την πεπανθόλ αλλά μπορείτε να βάλετε το έλαιο και σε ένα ελαφρύ "ΑΟΣΜΟ" γαλάκτωμα σώματος..

Ακόμα για σας μπορείτε να βάλετε τις σταγόνες σε λάδι μπάνιου και να κάνετε την επάλειψη μετά απο το μπάνιο οπότε θα λειτουργήσει και ως ενυδατικό γυαλιστικό σώματος αλλά σας αντικουνουπικό!!!!

 

 

 

 

 

 

ΜΥΓΕΣ:

 

Γεμίστε ένα υφασμάτινο σακουλάκι με φύλλα δάφνης και κρεμάστε το κοντά σε πόρτες ή παράθυρα. Οι μύγες θα βρουν το δάσκαλό τους.

 

 

Η μέντα επίσης διώχνει μακριά τις μύγες, ενώ αρωματίζει ευχάριστα το χώρο. Τρίψτε μερικά φύλλα μέντας και βάλτε τα σε κουτάκια ή σε σακουλάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Τα φύλλα ευκαλύπτου και το αρωματισμένο γαρίφαλο αποθαρρύνουν τους ιπτάμενους εισβολείς από περαιτέρω απόπειρες. Δοκιμάστε επίσης να ρίξετε μερικές σταγόνες ευκαλύπτου σε ύφασμα (π.χ. στις κουρτίνες σας). Το άρωμά του θα εμποδίσει εκτός από τις μύγες και άλλα έντομα.

Επειδή οι μύγες είναι εξίσου ενοχλητικές και για τα κατοικίδια, βάλτε σε ένα μπολ γλυκό βασιλικό και τριφύλλι και τοποθετήστε το δίπλα στο φαγητό της γάτας ή του σκύλου σας. Φυσικά, αυτό ισχύει και για το δικό σας φαγητό.

 

 

 

 

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ:

 

Πορτοκάλι με αρωματικά γαρίφαλα. Τα βάζετε σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι και τα τοποθετείτε στα σημεία απʼ όπου υποπτεύεστε ότι εισβάλλουν

Γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού με σαπουνόνερο και ρίξτε κατευθείαν πάνω στα μυρμήγκια.

Βάλτε φλούδες αγγουριού στα ανοίγματα απʼ όπου πιθανόν μπαίνουν στο σπίτι σας.

Αφήστε ένα σακουλάκι με τσάι ή δυόσμο όπου παρατηρείτε τη μεγαλύτερη κίνηση των μυρμηγκιών.

Αν τρυπώνουν από μικρά ανοίγματα στο πάτωμα, βάλτε στα κενά σκόρδο.

Αν δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα τα σημεία εισόδου, αλλά δεν θέλετε να τα δείτε να τριγυρνούν στην κουζίνα σας, δημιουργήστε μια «απαγορευτική γραμμή» με κόκκινο πιπέρι, χυμό λεμονιού, κανέλα ή κόκκους καφέ.

 

 

Επίσης για τα μυρμηγκιά αν έχετε πχ στη κουζίνα σας να ρίχνετε λίγο ρίγανη και φεύγουν αμέσως.

 

ΣΚΟΡΟΣ:

Για την καταπολέμηση του σκώρου, τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από τη φυσική λεβάντα.

 

 

Τοποθετήστε μερικές φλοίδες κέδρου ή μικρά αντικείμενα από κέδρο που θα βρείτε στο εμπόριο σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι και κρεμάστε το μέσα στην ντουλάπα σας. Το πιθανότερο είναι ότι τα ρούχα σας θα είναι ασφαλή από δω και στο εξής.

Η γνωστή και αγαπημένη λεβάντα εκτός από το υπέροχο άρωμα που χαρίζει σε ντουλάπες και συρτάρια, είναι ορκισμένος εχθρός του σκόρου. Θα τη βρείτε στο εμπόριο σε υφασμάτινα σακουλάκια ή σε ειδικά φακελάκια, τα οποία θα τοποθετήσετε ή θα κρεμάσετε δίπλα στα ρούχα σας.

Το δεντρολίβανο, τα ροδοπέταλα και τα φύλλα καρυδιάς επίσης, κλεισμένα σε σακουλάκια, διώχνουν μακριά το σκόρο.

Οι φλούδες λεμονιού αποτελούν ένα άριστο φυσικό εντομοαπωθητικό. Βάλτε τις σε ένα σακουλάκι και κρεμάστε τις σε μια κρεμάστρα ή κρύψτε τις στις τσέπες των ρούχων σας.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο!

Κάπου είχα διαβάσει ότι το αγγούρι είναι το μοναδικό πράγμα που δεν τρώνε οι κατσαρίδες.ίσως κ να κάνω λάθος.

Αυτό με τον ελληνικό καφέ κ τα κουνούπια το έκανα όταν έμενα στο χωριό που γινόταν χαμός.έφευγαν τα κουνούπια αλλά ερχόταν ο πονοκέφαλος!πολύ πολύ έντονη μυρωδιά!αν το δοκιμάσετε καλύτερα να βάλετε καφέ σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Link to comment
Share on other sites

εμένα με ενδιαφέρει αυτό με τα μυρμήγκια αλλά δεν έχω εντοπίσει από που μπαίνουν..τα βρίσκω διάσπαρτα παντού...άσε ένα βράδυ που έπαθα το σοκ..πάω να ξαπλώσω και στο κρεββάτι μας περπατούσαν αρκετούτσικα...άστα να πάνε...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

εμένα με ενδιαφέρει αυτό με τα μυρμήγκια αλλά δεν έχω εντοπίσει από που μπαίνουν..τα βρίσκω διάσπαρτα παντού...άσε ένα βράδυ που έπαθα το σοκ..πάω να ξαπλώσω και στο κρεββάτι μας περπατούσαν αρκετούτσικα...άστα να πάνε...

 

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα...

Προς το παρόν έφυγαν. Μάλλον επειδή σκόρπισα σε κάποια σημεία κανέλα:?::?::?:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κοριτσια γεια σας, ανακαλυψα μολις τωρα αυτη τη σελιδα και εχω μια απορια...να σας ρωτησω...αν γνωριζετε πως φευγουν οι σκοροι τροφιμων...ειναι σα μικρες πεταλουδιτσες στην κουζινα...εχω καθαρισει με χλωρινη, με ξυδι, εχω βαλει διαφορα μυρωδικα, δαφνη, πιπερι, μεχρι και καποιες παγιδες που κυκλοφορουν στο σουπερμαρκετ και τελικα στο ιντερνετ διαβασα οτι αυτες οι παγιδες προκαλουν το προβλημα, τις εβγαλα λοιπον, αλλα το προβλημα περιοριστηκε...

μγηπως ξερετε τι αλλο μπορω να κανω?

ευχαριστω!!!

Link to comment
Share on other sites

παντως με μυρμηγκια, αν παρακολουθησεις τη διαδρομη τους και βαλεις χλωρινη εκει που βγαινουν τα εξολοθρευεις...αυτο εκανα πριν χρονια και πετυχε και δεν εχω πια ποτε!!!

Link to comment
Share on other sites

εμένα με ενδιαφέρει αυτό με τα μυρμήγκια αλλά δεν έχω εντοπίσει από που μπαίνουν..τα βρίσκω διάσπαρτα παντού...άσε ένα βράδυ που έπαθα το σοκ..πάω να ξαπλώσω και στο κρεββάτι μας περπατούσαν αρκετούτσικα...άστα να πάνε...

 

Πραγματικά αυτά τα μυρμήγκια κοντεύουν να με τρελάνουν....Έχω παρατηρήσει ότι βγαίνουν όταν έχει πολύ ζέστη δηλ. τώρα το καλοκαίρι συνέχεια....Έχουν κάνει την κουζίνα μου σπίτι τους, είναι αυτά τα μικρά τα καφέ. Ούτε και εγώ έχω καταφέρει να εντοπίσω από που βγαίνουν, στο περίπου έχω καταλάβει ότι είναι κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Ένα βράδυ αποφάσισα και εγώ να δράσω, έβγαλα κάτω από τα ντουλάπια αυτό το κομμάτι ίνοξ που είναι από το πάτωμα μέχρι που ξεκινάει το ντουλάπι (δεν ξέρω πως λέγεται) και άρχισα να ψάχνω από που έρχονται αλλά τζίφος....ναι μεν τα έβλεπα να περπατάνε αλλά δεν μπορούσα να προσδιορίσω ακριβώς που πηγαίνουν γιατί παρεπιπτόντως είναι και πανέξυπνα και έχουν βαλθεί να με τρελάνουν και μόλις ακούν θόρυβο λες και πέφτει σύρμα και χώνονται όλα όπου προλάβουν. Είμαι και ''άτυχη'' γιατί έχω στην κουζίνα μου ξύλινο πάτωμα και στα σημεία που ακουμπάει το πάτωμα με τον τοίχο υπάρχει κενό και πηγαίνουν όλα από κάτω. Τέλος πάντων λόγω του παιδιού τα δυο προηγούμενα χρόνια προσπαθούσα να τα καταπολεμήσω με φυσικό τρόπο και έβαζα ρίγανη σε πουγκάκια τούλινα και τα έκλεινα κάτω από τα ντουλάπια, στη συνέχεια σκόρπισα παντού ρίγανη ακόμη και πάνω στους πάγκους της κουζίνας αλλά τζίφος...μη σας πω ότι παίρνουν και τη ρίγανη μαζί τους (και μιλάμε για ρίγανη από χωριό που μυρίζει κανονικά, ακόμα την κλαίω που την έβαλα στα μυρμήγκια). Φέτος ψέκασα με άοσμο τέζα (το οποίο βρωμοκοπάει) και για λίγες μέρες δεν τα είδα και λέω επιτέλους γλύτωσα, αλλά που μετά από μερικές ημέρες κάνανε την εμφανισή τους από άλλο σημείο....Οπότε είπα στον άντρα μου ''δεν ξέρω τι θα κάνεις, τα μυρμήγκια κοντέυουν να με τρελάνουν, πήγαινε σε κάποιο μαγαζί να πάρουμε πιο ισχυρό φάρμακο, αλλά να διευκρινήσεις ότι έχουμε μωρό''. Απάντηση ''πως κάνεις έτσι και θέλεις να βάλουμε αυτά τα ισχυρά εντομοαπωθητικά μέσα στο σπίτι μας και να πάθει τίποτα το παιδί και μήπως να βάλουμε λίγη ρίγανη ακόμη, άλλωστε τα μυρμήγκια δεν είναι σαν τις κατσαρίδες ΒΡΩΜΙΚΑ''. Εγκεφαλικό εγώ καθώς δεν ξέρω τι κάνουν τα υπόλοιπα μυρμήγκια του κόσμου αλλά τα δικά μου κάνουν βόλτες μέσα στα σκουπίδια και μετά περιδιαβαίνουν όλη την κουζίνα μου, το τι απολυμαντικά χρησιμοποιώ δεν λέγεται αλλά δεν αντέχω άλλο. Τώρα θα κάνω και αυτό που λέτε με το προτοκάλι και θα δω, πάντως αν ακούσετε στις ειδήσεις να λένε νεαρή γυναίκα μητέρα ενός ανήλικου αγοριού έβαλε φωτιά για να εξοντώσει τα μυρμήγκια που απειλούσαν την ψυχική της ηρεμία και κατάφερε να κάψει όλο το σπίτι της ενώ η φωτιά εξαπλώθηκε στο παρακείμενο δάσος να ξέρετε ότι είμαι εγώ!!!!

xZBdp3.png
Link to comment
Share on other sites

Είμαι και ''άτυχη'' γιατί έχω στην κουζίνα μου ξύλινο πάτωμα και στα σημεία που ακουμπάει το πάτωμα με τον τοίχο υπάρχει κενό και πηγαίνουν όλα από κάτω.

 

Αν εκει κλεισεις τα κενα με διαφανη σιλικονη?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πραγματικά αυτά τα μυρμήγκια κοντεύουν να με τρελάνουν....Έχω παρατηρήσει ότι βγαίνουν όταν έχει πολύ ζέστη δηλ. τώρα το καλοκαίρι συνέχεια....Έχουν κάνει την κουζίνα μου σπίτι τους, είναι αυτά τα μικρά τα καφέ. Ούτε και εγώ έχω καταφέρει να εντοπίσω από που βγαίνουν, στο περίπου έχω καταλάβει ότι είναι κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Ένα βράδυ αποφάσισα και εγώ να δράσω, έβγαλα κάτω από τα ντουλάπια αυτό το κομμάτι ίνοξ που είναι από το πάτωμα μέχρι που ξεκινάει το ντουλάπι (δεν ξέρω πως λέγεται) και άρχισα να ψάχνω από που έρχονται αλλά τζίφος....ναι μεν τα έβλεπα να περπατάνε αλλά δεν μπορούσα να προσδιορίσω ακριβώς που πηγαίνουν γιατί παρεπιπτόντως είναι και πανέξυπνα και έχουν βαλθεί να με τρελάνουν και μόλις ακούν θόρυβο λες και πέφτει σύρμα και χώνονται όλα όπου προλάβουν. Είμαι και ''άτυχη'' γιατί έχω στην κουζίνα μου ξύλινο πάτωμα και στα σημεία που ακουμπάει το πάτωμα με τον τοίχο υπάρχει κενό και πηγαίνουν όλα από κάτω. Τέλος πάντων λόγω του παιδιού τα δυο προηγούμενα χρόνια προσπαθούσα να τα καταπολεμήσω με φυσικό τρόπο και έβαζα ρίγανη σε πουγκάκια τούλινα και τα έκλεινα κάτω από τα ντουλάπια, στη συνέχεια σκόρπισα παντού ρίγανη ακόμη και πάνω στους πάγκους της κουζίνας αλλά τζίφος...μη σας πω ότι παίρνουν και τη ρίγανη μαζί τους (και μιλάμε για ρίγανη από χωριό που μυρίζει κανονικά, ακόμα την κλαίω που την έβαλα στα μυρμήγκια). Φέτος ψέκασα με άοσμο τέζα (το οποίο βρωμοκοπάει) και για λίγες μέρες δεν τα είδα και λέω επιτέλους γλύτωσα, αλλά που μετά από μερικές ημέρες κάνανε την εμφανισή τους από άλλο σημείο....Οπότε είπα στον άντρα μου ''δεν ξέρω τι θα κάνεις, τα μυρμήγκια κοντέυουν να με τρελάνουν, πήγαινε σε κάποιο μαγαζί να πάρουμε πιο ισχυρό φάρμακο, αλλά να διευκρινήσεις ότι έχουμε μωρό''. Απάντηση ''πως κάνεις έτσι και θέλεις να βάλουμε αυτά τα ισχυρά εντομοαπωθητικά μέσα στο σπίτι μας και να πάθει τίποτα το παιδί και μήπως να βάλουμε λίγη ρίγανη ακόμη, άλλωστε τα μυρμήγκια δεν είναι σαν τις κατσαρίδες ΒΡΩΜΙΚΑ''. Εγκεφαλικό εγώ καθώς δεν ξέρω τι κάνουν τα υπόλοιπα μυρμήγκια του κόσμου αλλά τα δικά μου κάνουν βόλτες μέσα στα σκουπίδια και μετά περιδιαβαίνουν όλη την κουζίνα μου, το τι απολυμαντικά χρησιμοποιώ δεν λέγεται αλλά δεν αντέχω άλλο. Τώρα θα κάνω και αυτό που λέτε με το προτοκάλι και θα δω, πάντως αν ακούσετε στις ειδήσεις να λένε νεαρή γυναίκα μητέρα ενός ανήλικου αγοριού έβαλε φωτιά για να εξοντώσει τα μυρμήγκια που απειλούσαν την ψυχική της ηρεμία και κατάφερε να κάψει όλο το σπίτι της ενώ η φωτιά εξαπλώθηκε στο παρακείμενο δάσος να ξέρετε ότι είμαι εγώ!!!!

 

:-):-) :-)

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είχαμε αντίστοιχο αλλά πιο σοβαρό πρόβλημα τον χειμώνα με τεράστιες κατσαρίδες που ανακαλύψαμε ότι έμπεναν το παιδικό δωμάτιο από τις χαραμάδες του ξύλινου πατώματος γιατι είναι μεσοτοιχία με ένα παμπάλαιο εγκαταλελειμένο σπίτι. Τρελλαθήκαμε!

Είχαμε δοκιμάσει τα πάντα. Τελικά αφού κάναμε απεντόμωση με συνεργείο που χρησιμοποιεί ακίνδυνα και άοσμα προϊόντα (τουλάχιστον έτσι μας είπαν) εξαφανίστηκαν. Παρόλα αυτά για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο κλείσαμε όλες τις χαραμάδες με σιλικόνη και γέμισα το δωμάτιο με σακουλάκια λεβάντας.

Link to comment
Share on other sites

Αν εκει κλεισεις τα κενα με διαφανη σιλικονη?

 

Δεν γίνεται γιατί φαντάσου ότι είναι κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας και στο πίσω μέρος δηλ. η πρόσβαση για μένα εκεί είναι πολύ δύσκολη σε αντίθεση με τα μυρμήγκια. Πάντως επειδή και αυτό το είχα σκεφτεί και είχα βάλει σιλικόνη στο πάνω μέρος των ντουλαπιών σε κάποια κενά που νόμιζα ότι έβγαιναν απο εκεί τελικά απλά βγήκαν από κάτι πολύ μικρές σχισμές σε άλλα σημεία.....

 

Mselini έχω σκεφτεί και εγώ τη λύση της απεντόμωσης αλλά διστάζω λόγω του παιδιού....

xZBdp3.png
Link to comment
Share on other sites

εμείς κάναμε απεντόμωση όταν γεννήθηκε η μικρή γιατί είχαμε καποιες ξανθες κατσαριδούλες

τοποθέτησαν ένα τελειώς άοσμο ζελέ που είναι τροφή-δηλητήριο σε κάτι απίθανα μέρη που δεν είναι δυνατόν να το πιάσεις π.χ. στους μεντεσέδες από τις πόρτες και μας στοίχισε 35? (βέβαια ο τύπος έμεινε στο σπίτι μόνο ~15')

αποτέλεσμα; βρήκαμε ψόφιες αρκετές ξανθές αλλά και μαύρες που δεν τις είχαμε δει ποτέ :shock:

και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει (δεν παίρνω όρκο ότι δεν υπάρχουν) τίποτα

αν χρειαστεί πάντως θα το ξανακάνω

age.png
Link to comment
Share on other sites

άσχετο αλλά έχω ακούσει οτι οι ξανθιές κατσαρίδες είναι σπιτικές(δηλαδή βγαίνουν απο ντουλάπια, απο σακούλες του s/m) ενώ οι μαύρες είναι του δρόμου, των βόθρων. Για διορθώστε αν έχω λανθασμένη εντύπωση.

Link to comment
Share on other sites

κι εγώ έτσι νόμιζα ... μέχρι ... :(

 

έχω ένα σενάριο ότι οι μαύρες έφαγαν τις ξανθές που ήταν δηλητηριάσμένες και τα κακάρωσαν και ότι εμείς ΔΕΕΕΕΕΝ έχουμε τέτοιες στο σπίτι μας αλλά μας ήρθαν από τον φωταγωγό όταν μοιρίστηκαν φαί ... :roll:

age.png
Link to comment
Share on other sites

Για τις κατσαρίδες το μοναδικό που έπιασε εκτός από την παντόφλα (κλασσική και ιδιαίτερα αγαπητή αξία) ήταν η απολύμανση αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε μέσα στο σπίτι γιατί δεν είχαμε οικόσιτες αλλά τις μεγάλες και σιχαμένες.

Για τα μυρμήγκια δοκίμασα το ξύδι αλλά καταλήξαμε στον ξεκασμό όταν πλέον ο πάγκος είχε γίνει μαύρος και ξύδι το είχαν για να δροσίζονται και πέταξα ένα ολόκληρο φαί που μόλις μαγείρεψα γιατί του επιτέθηκαν!!! Πάντως αν δεν είναι τόσο μεγάλη η επίθεση κάνει δουλειά το ξύδι.

Με τον Βαγγέλη τον πόντικα που εμφανίστηκε πριν δυο βδομάδες δεν θα γράψω την αντιμετώπιση γιατί δεν είναι στο τόπικ.

Πάντως για την ώρα δεν τα έχουμε πάει πολύ καλά με τις φυσικές μεθόδους...

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites

Τι είναι οι κατσαρίδες

 

Οι κατσαρίδες ανήκουν στα έντομα όπως είναι γνωστό. Υπάρχουν περισσότερα από 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδας σήμερα. Οι κατσαρίδες θεωρούνται ότι είναι τα πιο πρωτόγονα από όλα τα φτερωτά έντομα στην ιστορία. Στην πραγματικότητα το είδος τους στο σύνολό του δεν έχει αλλάξει καθόλου εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια!

 

Εμφάνιση

 

Οι κατσαρίδες έχουν ένα επίπεδο, επίμηκες, μαύρο ή καφέ σώμα σε σχήμα κελύφους , έχουν μακριές κεραίες και ένα κεφάλι που εστιάζει προς τα κάτω. Τα θηλυκά δεν έχουν φτερά, αντίθετα με τα αρσενικά που έχουν δύο ζευγάρια φτερών.

 

Χαρακτηριστικά

 

Οι κατσαρίδες ζουν σε ζεστό, υγρό, δροσερό και σκοτεινό περιβάλλον, που στη φύση βρίσκεται στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Αντίθετα με τη φήμη τους, μόνο λίγα είδη κατσαρίδας είναι γνωστά σαν οικιακά παράσιτα, διαλέγοντας να ζήσουν σε οικιακό χώρο αντί στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι κατσαρίδες επιβιώνουν τρώγοντας ένα συνδυασμό τροφών από φυτικές και ζωικές ουσίες όπως χαρτιά, ρούχα, υπολείμματα τροφών, ξύλο, βιβλία, οικιακά ακάρεα και άλλα μικρά έντομα.

 

Η μαύρη (ανατολική) κατσαρίδα (Blatta orientalis)

Blatta_orientalis.jpg

 

Η πιο γνωστή κατσαρίδα, τουλάχιστο στη χώρα μας. Η μαύρη ανατολική κατσαρίδα είναι περισσότερο συνδεμένη με τις υγρές περιοχές απ' ότι οι άλλες κοινές κατσαρίδες. Σε εξωτερικούς χώρους βρίσκεται κυρίως κάτω από σωρούς φύλλων και φυτών σε αποσύνθεση, κάτω από πέτρες. Ωστόσο προτιμούν να ζουν μέσα σε κτίρια όπου βρίσκουν ιδανικές συνθήκες όλο το χρόνο. Αυτός ο οικιακός εισβολέας προτιμά να εισβάλει από τις αποχετεύσεις των σπιτιών. Τα αυγά της, που όπως και της γερμανικής κατσαρίδας, αποτίθενται ανά 15-20 μέσα σε ωοθήκες, μπορούν να μείνουν ανενεργά για μήνες έως ότου δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να εκκολαφθούν. Τρέφεται με σκουπίδια και σάπιες οργανικές ουσίες. Βρίσκονται σε υγρά υπόγεια, κελάρια, κοντά σε αποχετευτικούς αγωγούς, σε νεροσωλήνες, και ανάμεσα σε ψυκτικές και κλιματιστικές συσκευές, ψυγεία, πλυντήρια, κάτω από το πάτωμα, μέσα σε τοίχους. Προτιμούν συνήθως τους πρώτους ορόφους των κτιρίων.

 

Η γερμανική κατσαρίδα (Blattela germanica)

Blattella_germanica.jpg

 

Ένα ακόμα από τα πιο γνωστά είδη κατσαρίδας. Έχει ανοικτό καφέ χρώμα και δύο ευδιάκριτες σκούρες ρίγες στο σώμα της που την ξεχωρίζουν από τις άλλες κατσαρίδες. Στο μέγεθος είναι μικρότερη από την κοινή μαύρη κατσαρίδα. Οι γερμανικές κατσαρίδες βρίσκονται συνήθως να συχνάζουν σε υγρά και ζεστά μέρη, σε υπονόμους, υπόγεια, κάτω από γέφυρες, δίπλα σε μέρη που υπάρχει νερό ή υγρασία. Η μικρή καφέ κατσαρίδα μπορεί να μεταφερθεί σε ένα σπίτι μέσα σε μια καινούργια τηλεφωνική συσκευή ή έναν ταχυδρομικό φάκελο και σύντομα να εξαπλωθεί σε ένα γραφείο δείχνοντας ιδιαίτερη αδυναμία σε συσκευές υψηλής τεχνολογίας.

 

Ανησυχίες για την υγεία

 

Οι κατσαρίδες είναι ένα από τα πιο αντιπαθητικά έντομα στον κόσμο και υπάρχει μια καλή αιτία γι' αυτό. Όχι μόνο γιατί τις ξεφορτώνεσαι δύσκολα, αλλά και γιατί είναι υπεύθυνες για μετάδοση αλλεργιών, βακτηριδίων και ασθενειών όπως του άσθματος.

 

Πώς θα εντοπίσετε μια κατσαρίδα.

 

Οι περισσότερες κατσαρίδες είναι νυκτόβιες και κρύβονται καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τη φύση τους αντιπαθούν το φως γι' αυτό σπάνια θα τις δείτε σε κοινή θέα. Το πιο κοινό μέρος που θα τις βρείτε να τρώνε ή να κοιμούνται είναι κάτω από τα ντουλάπια του νιπτήρα, πίσω από τα ντουλάπια του νεροχύτη της κουζίνας, κάτω από μεγάλες συσκευές, στο μπάνιο και στο πλυσταριό.

 

simb_posizione_blatte.gif

 

Ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες τώρα!

 

Από τη στιγμή που θα δείτε κατσαρίδα στο χώρο που ζείτε, το πιθανότερο είναι να υπάρχουν και άλλες που δεν φαίνονται. Πρέπει να πάρετε δραστικά μέτρα εναντίον τους αρχίζοντας από αυτές που έχετε εντοπίσει. Δοκιμάστε:

 

1. Απλώστε μια μικρή ποσότητα από βορικό οξύ στα μέρη που έχετε δει τις κατσαρίδες να τριγυρνάνε. Οι κατσαρίδες θα δηλητηριαστούν καταπίνοντας το οξύ. Βεβαιωθείτε ότι απλώσατε το βορικό οξύ σε όλες τις σκοτεινές και υγρές περιοχές, όπως κάτω από τους νεροχύτες της μπανιέρας και της κουζίνας, πίσω από πλυντήρια και στεγνωτήρια, γύρω από το ψυγείο και πίσω από κάθε συσκευή. Προσοχή: Το βορικό οξύ είναι τοξικό και για τον άνθρωπο. Μην το χρησιμοποιείτε σε μέρη που παίζουν, τρώνε ή κοιμούνται παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

 

2. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύοντας ανάλογα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης ετοιμάζοντας έτσι ένα γεύμα παγίδα για τις κατσαρίδες. Αφήστε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο σε μέρος που έχετε εντοπίσει κατσαρίδες. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες.

 

3. Οι κατσαρίδες μισούν την γεύση της δάφνης. Μπορείτε με φυσικό και ασφαλή τρόπο να απομακρύνετε τις κατσαρίδες απλώνοντας φύλλα δάφνης σε μέρη που τριγυρνούν κατσαρίδες. Είναι ιδανική μέθοδος για να διώξετε τις κατσαρίδες από τα δωμάτια και από τα μέρη που παίζουν παιδιά.

 

4. Μη δίνετε νερό στις κατσαρίδες! Οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν για μήνες χωρίς τροφή αλλά χρειάζονται καθημερινά νερό. Μην αφήνετε νερό στο νεροχύτη, σε άπλυτα πιάτα ή σε άλλα μέρη του σπιτιού. Επίσης ελέγχετε όλες τις πηγές νερού, όπως υδραυλικά που στάζουν, την υγρασία κάτω από το ψυγείο, και τους "ιδρωμένους" σοβάδες. Σκουπίστε όλες τις σταγόνες νερού από τον νεροχύτη μετά το πλύσιμο των πιάτων και επίσης σκουπίστε καλά την περιοχή του μπάνιου σας αφού το χρησιμοποιήσετε.

 

5. Καθαρίστε! Καθαρίστε! Καθαρίστε! Οι κατσαρίδες συρρέουν σε περιοχές που έχουν ρυπανθεί με περιττώματα κατσαριδών. Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό ή απολυμαντικό και καθαρίστε προσεκτικά την περιοχή για να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους εκεί. Σε τσιμεντένιους τοίχους και πατώματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκαντικό με νερό. Τις πιο δύσκολες περιοχές μπορείτε να τις καθαρίσετε με αντιβακτηριδιακά υγρά και βούρτσες.

 

Πώς να παραμείνετε απαλλαγμένοι από τις κατσαρίδες

 

1. Καθαρίζετε επιμελώς υπολείμματα τροφών (εννοείται και τα ψίχουλα) από την επάνω επιφάνεια του πάγκου, τα τραπέζια και άλλες περιοχές του σπιτιού.

 

2. Επισκευάστε υδραυλικές εγκαταστάσεις και σωλήνες και καθιερώστε ένα πρόγραμμα ελέγχου της οικιακής υγρασίας. Χρησιμοποιήστε αποξηραντή χώρου, αν είναι απαραίτητο, και σκουπίστε αμέσως νερά που έχουν χυθεί.

 

3. Μονώστε τους σωλήνες.

 

4. Ξεφορτωθείτε τις σαβούρες και τα περιττά ή ανεπιθύμητα αντικείμενα! Ψάξτε συρτάρια και γραφεία και απαλλαγείτε από τις περιπλανώμενες τσάντες, τα χαρτιά, τις παλαιές εφημερίδες, τις πλαστικές τσάντες από ψώνια και τους φακέλους. Κρατήστε την περιοχή κάτω από τους νεροχύτες και γύρω από τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια καλά οργανωμένες, καθαρές, νοικοκυρεμένες και συγυρισμένες. Τρίψτε τα πατώματα των υπογείων με διάλυμα χλωρίνης και καυτού νερού αρκετές φορές το χρόνο. Επενδύστε σε έναν αποξηραντή για να ελέγχετε την υγρασία στο σπίτι.

 

5. Γεμίστε τις ρωγμές και σφραγίστε τις διαρροές στους σωλήνες. Αν η τρύπα είναι πολύ μεγάλη για να καλαφατιστεί, τοποθετήστε "μούφα" στο άνοιγμα μέχρι να σχηματίσετε σφιχτό βούλωμα. Οι διογκωτικοί αφροί λειτουργούν επίσης καλά στο κλείσιμο μιας μεγάλης τρύπας γύρω από τους σωλήνες.

 

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να σας πιάνει πανικός στη θέα μιας κατσαρίδας. Σκεφτείτε ότι θα μπορούσατε ακόμα και να τις φάτε! Μην ξεχνάτε πως σε άλλα μέρη του κόσμου οι κατσαρίδες αποτελούν ξεχωριστό ζουμερό, κρατσανιστό έδεσμα.

 

http://www.noikokyra.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=218

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω βρει έναν δικό μου τρόπο να σκοτώνω τις κατσαρίδες,

γιατί συχενόμουν το "κρατσ" που κάνει όταν την σκοτώνεις και

τα ζουμια της μπλιαχχχχχχχ....

Λοιπόν αυτός είναι το μπλε οινόπνευμα! Κάνει θαύματα σας λέω!

Το πιάνεις και την στοχεύεις από μακριά -καθώς έχει ορμή- την λούζεις

και το πολύ σε 2 λεπτά dead!!!!!!

Και αποτελεσματικό.. και δεν λερώνεις και απολυμαίνεις ταυτόχρονα..

Πως να σκοτώσεις αλλιώς κατσαρίδα πάνω στον πάγκο της κουζίνας?????

Επίσης αν μέχρι να το πάρετε από το μπάνιο κρυφτεί κάτω από κάποιο έπιπλο, απλά ρίχνεται "στα τυφλα" είναι εξίσου αποτελεσματικό, γιατί μάλλον παθαίνουν ασφυξία!

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε..

y9qxp2.pngGgOLp3.png
Link to comment
Share on other sites

εχτές το βράδυ,εντόπισα την πρώτη κατσαρίδα για φέτος (εμ, πολύ τις μελετούσα). Ήμουνα μόνη γιατί ο άντρας μου δούλευε και απο τις φωνές μου πρέπει να με άκουσαν μέχρι το Περιβολάκι. Πρέπει να έριξα το μισό teza, το σπίτι όλο βρωμοκοπούσε μέχρι σήμερα, όταν ξαναβρώ θα βάλω οινόπνευμα γιατί η μυρωδιά είναι απελπιστική. Όλο τον καναπέ έλυσα για να την εντοπίσω την βρωμιάρα!!! Και το χειρότερο απο όλα, πήρα σήμερα τα σκουπίδια να τα πετάξω και αυτή ακόμα κουνούσε κεραίες και πόδια.Έλεος πια!!!Τί αντοχή έχουν αυτές!!Απορώ απο πού μπήκε. Όλες οι μπαλκονόπορτες έχουν σίτες και στο μπάνιο τα έχω όλα κλειστά ακόμα και στο πατωσίφωνο (δεν ξέρω πώς γράφεται) έχω βάλει ένα σφουγγαράκι απο πάνω!!!

Link to comment
Share on other sites

μπρρρρρρρ....ανατριχιάζω και μόνο που τις σκέφτομαι!

elenasteraki και εγώ δίσταζα για την απεντόμωση αλλά τελικά δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη λύση.

Άσε που τώρα που διάβασα και για τις ασθένειες που μεταδίδουν πιστεύω ότι κάναμε καλά.

 

Μεθαύριο θα λείψουμε για μία εβδομάδα και λέω να λάβω προληπτικά μέτρα:

1ον θα ρίξω tuboflo σε όλες τις αποχετεύσεις και θα βάλω τάπες

2ον θα σκορπίσω φύλλα δάφνης στο παιδικό δωμάτιο

και

3ον θα εφαρμόσω την μέθοδο ζάχαρης/σόδας που προτείνει η gavrias.

 

Gavrias ευχαριστούμε για τις ανατριχιαστικές αλλά πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα απαίσια πρωτόγονα όντα (μπλιάχ!)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...