Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βιολογικές κρέμες

κατια

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα!Το μωρακι μου ειναι εξι μηνων και ξεκινησαμε την κρεμα βανιλια της φρεζιλακ.Την βρισκεις στα φαρμακεια ειναι βιολογικη και χωρις ζαχαρη.Το κοστος της ειναι τεσσερα ευρω.Διαλυεται με νερο οπως και οι κρεμες του εμποριου.Την προτιμησα γιατι δεν θελω να δινω στο παιδι ζαχαρη.Η γευση δεν ειναι και super αλλα ο μικρος μου δεν το γνωριζει.Οποτε την τρωει μια χαρα.

Καλημερα!Το μωρακι μου ειναι εξι μηνων και ξεκινησαμε την κρεμα βανιλια της φρεζιλακ.Την βρισκεις στα φαρμακεια ειναι βιολογικη και χωρις ζαχαρη.Το κοστος της ειναι τεσσερα ευρω.Διαλυεται με νερο οπως και οι κρεμες του εμποριου.Την προτιμησα γιατι δεν θελω να δινω στο παιδι ζαχαρη.Η γευση δεν ειναι και super αλλα ο μικρος μου δεν το γνωριζει.Οποτε την τρωει μια χαρα.

Καλημέρα εισαι σιγουρη ότι δεν περιεχει σίγουρα ζαχαρη η καποια γλυκαντικη ουσια?Απ οτι γνωριζω κυριως απο το σιτε εδω οι καλυτερες ειναι της holle γερμανικη εταιρια οντως πιστοποιημενη πολυ καλες τιμες τις βρισκεις σχετικα ευκολα πχ ιντερνετ ειτε απο Ελλαδα ειτε απο εξωτερικο!

Την χρησιμοποιω κ γω την κανω με γαλα (δικο μου βεβαια)

Φιλικα Ιωαννα

εχει μαλτροδεξτρινη. κ καποιες απο αυτες και φρουκτοζη :wink:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Οι κρέμες της φριζιλακ έχουν όλες γάλα;

Από όσο ξέρω είναι κάτι γλυκαντικό. Το έχουν και τα βρεφικά χαμομήλια της Kinderte & milupa...

Μόνο το τσαγάκι της holle δεν έχει!

Δυστυχώς μαλτροδεξίνη έχουν και τα γάλατα της holle. Νομίζω πλέον ανέφικτο να την αποφύγουμε...:evil:

nd2Xp3.pngIsxAp3.png

Τα μικρά μου κοριτσάκια, τα γλυκά μου ζουζουνάκια!!!

Οι κρέμες της φριζιλακ έχουν όλες γάλα;
η μονη που δεν εχει ειναι το ρυζαλευρο ολικης αλεσεως οπου το παρασκευαζεις εσυ η με φρουτα η με χυμο η με πουρε λαχανικων η με δικο σου γαλα(εγω ετσι κανω για να μην χασω γευμα θηλασμου το αντλω και του το δινω με το ρυζαλευρο οταν θελω να λειψω...κ ειναι νοστιμοτατο :wink::lol::lol: )
1kOup2.pngTxJmp3.png

Εγώ παίρνω της babynat αυτή με τα 3 φρούτα (πορτοκάλι, αχλάδι, μπανάνα) και κινόα. Δεν έχει καθόλου ζάχαρη, ούτε φρουκτόζη, ούτε μαλτοδεξτρίνη κτλ, αλλά η γεύση της είναι σαν ....άχυρο. Εχω μεγάλο "θέμα" με τον μικρό μου με τα φρούτα, δεν του αρέσουν καθόλου και δεν ξέρω τι να κάνω. Τώρα τελευταία αγόρασα αυτή την βιολογική φρουτόκρεμα και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Του βάζω μισό μήλο, μισό αχλάδι στον ατμομάγειρα για 5 λεπτά. Τα παιρνάω στο μούλτι, κόβω μισή μπανάνα και τη χτυπάω και αυτή με τα υπόλοιπα φρούτα και στο τέλος ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας έτοιμη φρουτόκρεμα. Γίνεται τέλεια και ευτυχώς ο μικρός τουλάχιστον έτσι την τρώει. Η Babynat είναι η μόνη βιολογική κρέμα που έχει έγκριση από τον ΕΟΦ. Σήμερα του πήρα και κρέμα με κινόα και βανίλια να του αλλάζω λιγάκι το μενού τα απογεύματα.

Στην αρχή του έδινα φρούτα μέσα σε γιαούρτι ή χτυπούσα 60 γρ γάλα από αυτό που πίνει και το χτυπούσα στο μπλέντερ μαζί με τα φρούτα. Η παιδίατρος όμως μου το απαγόρευσε διότι οτιδήποτε γαλακτοκομικό (γάλα, γιαούρτι) συνδιάζεται με τα φρούτα δεσμεύει τις βιταμίνες και το σίδηρο και δεν γίνεται σωστά η απορρόφηση από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για σιδηροπενία.

Βρήκα διάφορα άρθρα στο google που το πιστοποιούν αυτό και ρώτησα τον ενδοκρινολόγο που και μου το επιβεβαίωσε. Και τώρα γεννάτε το ερώτημα γιατί οι βιολογικές φρουτόκρεμες φτιάχνονται αποκλειστικά με γάλα ??? Για εμπορικούς και μόνο λόγους ???

Επιπλέον γιατί τα παιδικά γιαούρτια περιέχουν φρούτα, θεωρούνται επιδόρπια και ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό του παιδιού ??

Διαφημίσεις

Κι εγώ της frezylac της δίνω "ρυζάλευρο με γάλα και βανίλια", και την τρώει μια χαρά. Είναι 5μιση μηνών και τρώμε φρέσκα φρούτα το πρωί και το απόγευμα αυτή την κρέμα. Αν δεν κάνω λάθος είναι μόνο για 1 μήνα. Η παιδίατρος μου είπε πως στους 6 μήνες αυτή η κρέμα θα γίνει φαρίν λακτέ.

Α! και γάλα frezylac πίνουμε από την αρχή. Με όλα ευχαριστημένη so far.

• 1 month later...

Από διατροφολόγο γνωρίζω ότι η μαλτοδεξτρίνη είναι φυσικό γλυκαντικό που προέρχεται από το άμυλο του καλαμποκιού. Δεν είναι κάτι βλαβερό. Όλες οι βιολογικές κρέμες έχουν, εκτός από αυτές που δεν τρώγονται (άχυρο). Βέβαια το μωρό δεν έχει μέτρο σύγκρισης και μπορεί πιθανόν να προσαρμοστεί ακόμη και στο "άχυρο".

Το θέμα είναι ότι το μωρό κάποια στιγμή (από τους 12 μήνες και μετά) θα τρώει σχεδόν τα πάντα, και για να είναι η διατροφή του αυστηρά από βιολογικά, μη τυποποιημένα τρόφιμα και όχι ζάχαρη, και ελάχιστο αλάτι κλπ, κλπ....αυτό συνεπάγεται ότι και η υπόλοιπη οικογένεια θα πρέπει τρέφεται έτσι.

Κι επειδή δεν μπορούν όλοι να αντέξουν το κόστος αυτό (πλέον με την κρίση μάλλον λίγοι μπορούν) καλό θα ήταν να μην αγιοποιούμε ούτε και να δαιμονοποιούμε πράγματα. Τα βιολογικά, ούτως ή άλλως, είναι και αυτά μία μεγάλη ιστορία που χρήζει έρευνας. Παραθέτω την άποψη της Dr. Jatinder Bhatia, MD, FAAP (πρόεδρος της επιτροπής για τη διατροφή της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και επικεφαλής του Τομέα Νεογνολογίας στο Ιατρικό Κολέγιο της Georgia USA. Βέβαια, η ερώτηση γίνεται για το βρεφικό γάλα, αλλά νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τις κρέμες.

(απόσπασμα απόσυνέντευξη)

Q: Is organic formula better?

Dr. Bhatia: Well, truth to tell, there is no really organic formula. The reason they get the organic label is that most of the ingredients are organic. You cannot produce all the ingredients organically. For example, the fatty acids that added into it, like DHA, ARA, I donʼt believe we have organic. Some of the sugar added is not organic, but since the majority of them come from the common protein and other ingredients theyʼre labeled organic. Organic is not superior to regular formula, but if a family believes in it and can afford it, they can do it, but donʼt do it because you think itʼs healthier or safer. .

(μετάφραση)

Ερώτηση: Είναι το βιολογικό βρεφικό γάλα καλύτερο;

Dr. Bhatia: Να σας πω την αλήθεια, δεν υπάρχει πραγματικά βιολογικό βρεφικό γάλα. Ο λόγος που παίρνουν το βιολογικό σήμα είναι ότι στην πλειονότητά τους τα συστατικά τους είναι βιολογικά. Δεν μπορεί να παράγει όλα τα συστατικά με βιολογική καλλιέργεια. Για παράδειγμα, τα λιπαρά οξέα που προστίθενται σε αυτό, όπως το DHA, ARA, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν βιολογικά. Μερικά από τα προστιθέμενα σάκχαρα δεν είναι βιολογικά, αλλά δεδομένου ότι η πλειοψηφία τους προέρχεται από την κοινή πρωτεΐνη και άλλα συστατικά, ονομάζονται βιολογικά. Το βιολογικό γάλα δεν είναι ανώτερο του συνηθισμένου, αλλά εάν μια οικογένεια πιστεύει σε αυτό και μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, μπορούν να το κάνουν, αλλά μην το κάνετε γιατί νομίζετε ότι είναι υγιεινό ή ασφαλέστερο. .Sound Advice

This is an edited transcript of a telephone interview recorded in August 2010.

jMiCp3.png

tYVSp3.png

Κι επειδή δεν μπορούν όλοι να αντέξουν το κόστος αυτό (πλέον με την κρίση μάλλον λίγοι μπορούν) καλό θα ήταν να μην αγιοποιούμε ούτε και να δαιμονοποιούμε πράγματα. Τα βιολογικά, ούτως ή άλλως, είναι και αυτά μία μεγάλη ιστορία που χρήζει έρευνας.

Πόσο συμφωνώ για το θέμα των βιολογικών....Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου σε οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά με την "ταμπέλα" του βιολογικού. Άσε που και οι έλεγχοι που γίνονται π.χ σε λαϊκές βιολογικών προϊόντων είναι ελλιπέστατοι. Και το κόστος είναι όντως δυσβάσταχτο για τη μέση ελληνική οικογένεια.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

• 3 εβδομάδες μετά...

εμεις ειμαστε 6 μηνών και 10 ημερων.εχω αρχισει το ρυζαλευρο βανιλλια της nutricia κ το τρωει μια χαρα..η γιατρος μου ειπε να δινω εναλλακτικα απο τωρα farin lacte κ αργοτερα μπισκοτοκρεμα, πραγμα που θελω να αποφυγω.για farin πηρα της frezyderm αλλα θα ηθελα αργοτερα να αντικαταστησω τις κρεμες το απογευμα με πιο υγειινες πηγες δημητριακων.βλεπω για τις holle κ θα ηθελα να μου συστησετε ενα πλανο εισαγωγης,δηλ μεποια να ξεκινησω πρωτα κλπ.μπορω να δωσω απο τωρα μουσλι;

Διαφημίσεις

Εγώ παίρνω της babynat αυτή με τα 3 φρούτα (πορτοκάλι, αχλάδι, μπανάνα) και κινόα. Δεν έχει καθόλου ζάχαρη, ούτε φρουκτόζη, ούτε μαλτοδεξτρίνη κτλ, αλλά η γεύση της είναι σαν ....άχυρο. Εχω μεγάλο "θέμα" με τον μικρό μου με τα φρούτα, δεν του αρέσουν καθόλου και δεν ξέρω τι να κάνω. Τώρα τελευταία αγόρασα αυτή την βιολογική φρουτόκρεμα και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Του βάζω μισό μήλο, μισό αχλάδι στον ατμομάγειρα για 5 λεπτά. Τα παιρνάω στο μούλτι, κόβω μισή μπανάνα και τη χτυπάω και αυτή με τα υπόλοιπα φρούτα και στο τέλος ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας έτοιμη φρουτόκρεμα. Γίνεται τέλεια και ευτυχώς ο μικρός τουλάχιστον έτσι την τρώει. Η Babynat είναι η μόνη βιολογική κρέμα που έχει έγκριση από τον ΕΟΦ. Σήμερα του πήρα και κρέμα με κινόα και βανίλια να του αλλάζω λιγάκι το μενού τα απογεύματα.

Στην αρχή του έδινα φρούτα μέσα σε γιαούρτι ή χτυπούσα 60 γρ γάλα από αυτό που πίνει και το χτυπούσα στο μπλέντερ μαζί με τα φρούτα. Η παιδίατρος όμως μου το απαγόρευσε διότι οτιδήποτε γαλακτοκομικό (γάλα, γιαούρτι) συνδιάζεται με τα φρούτα δεσμεύει τις βιταμίνες και το σίδηρο και δεν γίνεται σωστά η απορρόφηση από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για σιδηροπενία.

Βρήκα διάφορα άρθρα στο google που το πιστοποιούν αυτό και ρώτησα τον ενδοκρινολόγο που και μου το επιβεβαίωσε. Και τώρα γεννάτε το ερώτημα γιατί οι βιολογικές φρουτόκρεμες φτιάχνονται αποκλειστικά με γάλα ??? Για εμπορικούς και μόνο λόγους ???

Επιπλέον γιατί τα παιδικά γιαούρτια περιέχουν φρούτα, θεωρούνται επιδόρπια και ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό του παιδιού ??

οι περισσότερες βιολογικές κρέμες της Holle σε σκόνη δεν περιέχουν γάλα. Μπορείς να διαλέξεις κάποια από αυτές για να δοκιμάσεις.

r76Ep3.png

εμεις ειμαστε 6 μηνών και 10 ημερων.εχω αρχισει το ρυζαλευρο βανιλλια της nutricia κ το τρωει μια χαρα..η γιατρος μου ειπε να δινω εναλλακτικα απο τωρα farin lacte κ αργοτερα μπισκοτοκρεμα, πραγμα που θελω να αποφυγω.για farin πηρα της frezyderm αλλα θα ηθελα αργοτερα να αντικαταστησω τις κρεμες το απογευμα με πιο υγειινες πηγες δημητριακων.βλεπω για τις holle κ θα ηθελα να μου συστησετε ενα πλανο εισαγωγης,δηλ μεποια να ξεκινησω πρωτα κλπ.μπορω να δωσω απο τωρα μουσλι;

Καλύτερα να αρχίσεις από το κεχρί της Holle που είναι ελαφρύ και εύπεπτο και δεν δημιουργεί δυσκοιλιότητα. Σιγά σιγά θα βάλεις και τα υπόλοιπα, σιτάρι, βρώμη, μούσλι κλπ.

r76Ep3.png

Επειδη θα αρχισουμε συντομα(σε 15 μερες μπαινουμε στον 6ο) και εμεις ρυζαλευρο σκεφτομαι να δινω στον μικρο το ρυζαλευρο της Holle.Θα ηθελα να σας ρωτησω τα εξης:

1ο:Μου ειπε η παιδιατρος να αποφυγω τα γερμανικα προιοντα και ειδικα τις κρεμες γιατι υπαρχει ενα θεμα με τους ελεγχους για διοξινες.Επιδη ομως δεν ηξερα οτι η Holle ειναι γερμανικη εταιρεια δεν εδωσα σημασια στα λεγομενα της.Ξερετε κατι σχετικο?

2ο:Διαβαζω παραπανω οτι ξεκινατε οι περισσοτερες με κεχρι και οχι με ρυζαλευρο.Υπαρχει καποιος λογος?Ρωτησα σχετικα την παιδιατρο και μου ειπε να προτιμησω το ρυζαλευρο γιατι ειναι το πιο ευπεμπτο απο τα δημητριακα.Εσεις τι πιστευετε?

Ευχαριστω

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

κι εγω με ρυζαλευρο ξεκινησα αλλα να προσεξεις γιατι στην αρχη κανει δυσκοιλιοτητα...

εγω το ανακατευα με ρυζαλευρο ολικης αλεσεως και ηταν καλυτερα...

ηταν της frezyderm γιατι το holle δεν το ετρωγε με τιποτα...

τωρα ομως θα του δωσω holle (οχι ρυζαλευρο)

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Πως μπορω να φτιαξω μονη μου ριζαλευρο?

Επισης αν αυτο δε γινεται...πως μπορω να παραγγειλω προιοντα της holle μεσω ιντερνετ ευκολα?Ξερετε καταστημα στην ελλεδα που μπορει να μου τα στειλει γιατι δεν υπαρχει βιολογικο κατ. στο νομο μου.Του ξεκινησα ριζαλευρο nutricia-γραφειχωρις ζαχαρη κ γλουτενη-κ το φτιαχνω με γαλα που αντλω κ το τρωει ολο κ κανει σα τρελλος για μαμ....αλλα δε ξερω αν ειναι καλη...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

καλησπερα

εμεις σε 1 βδομαδα θα κλεισουμε τον 7ο κ σημερα βγαοαμε κ πρωτο μας δοντι!!:-D

θελω να του δωσω baby muesli της holle. μπορω ή μηπως ειναι νωρις?

επισης εχω σπιτικο τραχανα απο προβειο γαλα. απο ποτε μπορω να του δωσω?

ευχαριστω

ΛΕΝΑ148 εδω μπορεις να βρεις προιοντα holle http://www.ecobaby.gr/index.php?cat=58

wn7Rp3.png

• 2 months later...
Επειδη θα αρχισουμε συντομα(σε 15 μερες μπαινουμε στον 6ο) και εμεις ρυζαλευρο σκεφτομαι να δινω στον μικρο το ρυζαλευρο της Holle.Θα ηθελα να σας ρωτησω τα εξης:

1ο:Μου ειπε η παιδιατρος να αποφυγω τα γερμανικα προιοντα και ειδικα τις κρεμες γιατι υπαρχει ενα θεμα με τους ελεγχους για διοξινες.Επιδη ομως δεν ηξερα οτι η Holle ειναι γερμανικη εταιρεια δεν εδωσα σημασια στα λεγομενα της.Ξερετε κατι σχετικο?

Κι εγώ όταν ρώτησα τον παιδίατρό μας για αυτού του τύπου τις κρέμες, μου είπε ΜΑΚΡΙΑ γιατί δεν είναι εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ, γενικότερα είναι αμφιβόλου ποιότητας κ οι ισχυρισμοί τους περί βιολογικού είναι ψιλο-μούφα.

Η αλήθεια είναι πως απόρησα κι έτσι το έψαξα λίγο παραπάνω κ είδα πως όντως δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ και μάλιστα μου κάνει κ εντύπωση πως ενώ το γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας πρέπει κ καλά να πωλείται μόνο στα φαρμακεία, το γάλα αυτών των εταιριών πωλείται σε άσχετα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα χωρίς κανέναν έλεγχο κ όχι στα φαρμακεία.

Τελικά νομίζω πως πρέπει να ψάχνουμε περισσότερα το πράγματα από αυτά που φαινομενικά είναι γιατί κρύβονται πολλά από πίσω.

Και νομίζω πως θα προτιμήσω μια κρέμα του εμπορίου, η οποία όμως έχει περάσει από όλους τους ελέγχους κ είμαι πιο σίγουρη του τι περιέχει. Αν μη τι άλλο είναι δοκιμασμένες δεκαετίες ολόκληρες από εκατομμύρια μωράκια, που φυσικά δεν κατέληξαν όλα παχύσαρκα-και σίγουρα αυτά που έγιναν παχύσαρκα, δεν έγιναν, αποκλειστικά, λόγω των κρεμών αυτών, αλλά λόγω λανθασμένων τακτικών στα γεύματα του παιδιών.

Προφανώς chrissaxak η γιατρός σου εννοούσε τις κρέμες που περιέχουν γάλα κλπ. Για το απλό ρυζάλευρο που δεν έχει τίποτα άλλο μέσα εκτός από νιφάδες ρυζιού δεν νομίζω να τίθεται θέμα. Αν δεν κάνω λάθος, διοξίνες περιέχονται στα ζωικά παράγωγα. Πάντως θα ρωτήσω κι εγώ την γιατρό μας για παν ενδεχόμενο.

Εγώ του ξεκίνησα το ρυζάλευρο της holle αλλά δεν έχουμε καταφέρει και πολλά ακόμα και θέλω να δοκιμάσω και καμίας άλλης εταιρείας (βιολογικό πάντα) μπας και δεν του αρέσει η γεύση της συγκεκριμένης. Δεν ξέρω, κορίτσια, αλλά εμένα με τις κρέμες του εμπορίου αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι τα μεταλλαγμένα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Αποφεύγω οποιαδήποτε κρέμα περιέχει γάλα ούτως ή άλλως, βιολογική ή μη.

D5FUp3.png 85Tmp3.png

Γεία σας, θα ήθελα να κάνω κι εγώ μία ερώτηση σχετικά με τις βιολογικές κρέμες Holle γιατί δεν έχω καταλάβει κάτι καλά από όσα γράφονται παραπάνω. Έχω αγοράσει τις κρέμες κεχρί και βρώμη της συγκεκριμένης εταιρείας αντί ρυζάλευρου του εμπορίου αλλά στις οδηγίες λέει πως μπορείς να τις παρασκευάσεις με γάλα, θηλάζω αποκλειστικά και δεν θέλω να βάλω άλλο γάλα μέσα στην κρέμα αλλά ούτε και μπορώ να αντλήσω ικανοποιητική ποσότητα με το θήλαστρο που έχω ώστε να την κάνω με μητρικό. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι εαν έχει δοκιμάσει κάποια κοπέλα να τη φτιάξει μόνο με ζεστό νερό και να τη δώσει στο μωρό της, γίνεται δηλαδή μόνο με νεράκι;

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...