Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Bραδινή πάνα ! ( πώς κόβεται )

Recommended Posts

Μάλλον κάπως έτσι θα το κάνω!Σήμερα μου ελειώσαν τα σεντόνια, τα σελτεδάκια δεν έχουν στεγνώσει και του έβαλα πάνα, αλλά με διαβεβαίωσε οτι δε θα κάνει πιπί!!είδωμεν!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 331
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 50 δημοσιεύσεις

• xara_2

xara_2 20 δημοσιεύσεις

• pocoyo

pocoyo 17 δημοσιεύσεις

• yiota2

yiota2 14 δημοσιεύσεις

καλημερα!κ εγω θα σου προτεινα στις 3 που ξυπναει να τον βαζεις ειτε λεει οχι ειτε ναι.ολο κ κατι θα κανει!

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Kι' εμείς δυσκολευόμαστε πάρα πολύ με τη βραδυνή πάνα. Η παιδίατρος μου είπε 2 ώρες πριν τον ύπνο να μην έχει πιει τίποτα, και ότι ώρα πάω εγώ για ύπνο να το σηκώνω να κάνει τσισάκια! Επειδή όμως κοιμόμαστε ίδια ώρα περίπου, ξυπνάω το βράδυ και τον πάω κοιμισμένο τουαλέτα, συνήθως κατουράει οπότε μέχρι το πρωί είναι στεγνός, εάν πάλι δεν κατουρήσει όλο το βράδυ, το πρωί είναι μούσκεμα.

Ο ουρολόγος μας ειπε να τον ξυπνάμε για τσισα και οχι να τον παμε κοιμισμένο, για να συνηθίσει ο εγκεφαλος του να αφυπνίζεται, επιπλέον να μη δινουμε υγρά 2 ώρες πριν τον υπνο και αν διψάει να δόσουμε ελάχιστο νερο. οπότε πίνει το γάλα πριν τις 7 τρώει κάτι για βραδινό κοιμάται κατα τις 9 αφου πριν έχει κατουρήσει και τον ξυπναμε στις 12 να ξανακατουρήσει.

Συμφωνώ με τον ουρολόγο αλλά άμα δεν ξυπνάει ούτε με σφαίρες????αφού και να κατουρηθεί επάνω του είναι μούσκεμα και πάλι δεν ενοχλείται να ανοίξει τα ματάκια του!!!!

Διαφημίσεις

Καταρχάς να σημειώσω ότι και έγω και ο άντρας μου βγάλαμε την πάνα 6 χρονών. Βέβαια εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου να τα κάνει στο κρεβάτι οπότε ίσως να ήμουν και λίγο μεγαλύτερη. Στον μικρό μας τώρα του δείξαμε το γιογιο για πρώτη φορά όταν ήταν 18 μηνών. Άρχισε να τα ελεγχει 99% την ημέρα 20 μηνών και από μόνος του μου ζήτησε να βγάλει την πάνα το βράδυ 22 μηνών. Είχαμε ατυχήματα βέβαια τις πρώτες 2 νύχτες αλλά νομίζω ότι τα βρήκαμε:D Γάλα στις 8 το βράδυ ύπνο στις 9.30 (απαραιτήτως τσισάκια πριν τον ύπνο) και όταν πάμε και εμείς για ύπνο 11.30 άλλη μια φορά για να αδειάσει η κύστη του. Πλεον και εγώ τον αφήνω και περπατάει μέχρι τον μπάνιο (για να συνηδητοποιήση τι κάνει) και όλα καλά. Αφού άμα δεν τον είχα γεννησει εγώ δεν θα ήμουν σίγουρη αν είναι δικό μας παιδί :-P:razz::-P

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Συμφωνώ με τον ουρολόγο αλλά άμα δεν ξυπνάει ούτε με σφαίρες????αφού και να κατουρηθεί επάνω του είναι μούσκεμα και πάλι δεν ενοχλείται να ανοίξει τα ματάκια του!!!!

έτσι και ο δικος μας ...φαντάσου ειναι και 6χρ. , αλλά τον σηκώνουμε αν περπατάει μεχρι την τουαλετα, τουλάχιστον δε μας πεφτει και η μεση.

Για πειτε καμια ιδεα για τον μικρο...

Ξυπναγε αρκετο καιρο στεγνος και την βγαλαμε την πανα. Την προηγουμενη βδομαδα ξυπνησε βρεγμενος Παρασκευη και Σαββατο. Λεω ενταξυ βαινει η κουραση της εβδομαδας. Αυτη την εβδομαδα ξυπνησε βρεγμενος Παρασκευη Σαββατο και Κυριακη. Δεν γιναται να πλενουμε καθε μερα, βαλαμε και κουβερτες... Να του ξανα βαλω πανα και αν ξυπνησει στεγνος για μια βδομαδα να την ξαναβγαλω? Αυτος λεει οτι δεν θελει..

Εγώ δεν θα του έβαζα πάνα επουδενί πόσο μάλλον αν δεν θέλει κιόλας. Είναι μεγάλη αλλαγή για τα παιδάκια να μην έχουνε αυτό το χοντρό πλαστικό πράγμα στον ποπό τους. Όσο το έχουνε τους παρέχει μια ασφάλεια. Είναι λογικό να σου βρέχεται γιατί δεν έχει αυτή την ασφάλεια. Δώστου 2 εβδομάδες ακόμα να δεις οτι ακόμα και εαν δεν έχει εξαληφθεί τελείως σίγουρα θα έχει ελαχιστοποιηθεί. Είναι θέμα χρόνου:!:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Δεν ξερω... Αν βρεξει κουβερτες δεν θα στεγνωσουν.. Ασε που χτες μπερδευτικα και δεν του επλυνα τις πιτζαμες οποτε δεν εχει για σημερα...Ισως τον αφησω και σημερα γιατι δεν εχω το νουμερο του σε πανα...

Διαφημίσεις

Δεν ξερω... Αν βρεξει κουβερτες δεν θα στεγνωσουν.. Ασε που χτες μπερδευτικα και δεν του επλυνα τις πιτζαμες οποτε δεν εχει για σημερα...Ισως τον αφησω και σημερα γιατι δεν εχω το νουμερο του σε πανα...

Να δείς που χθες δεν θα σου τα έβρεξε και σήμερα θα έχεις αλλάξει γνώμη...:wink:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Να δείς που χθες δεν θα σου τα έβρεξε και σήμερα θα έχεις αλλάξει γνώμη...:wink:

Οντως σημερα ξυπνησε (τον ξυπνησα) και ηταν στεγνος.. Ουσιαστικα δεν καναμε τιποτα απλα ετυχε να σταματησει να βρεχετε. Θα δω πως θα παει..

• 2 εβδομάδες μετά...

SOS- Τη βοήθειά σας!!

Εχω δυο παιδάκια, ο γιος μου είναι 4 χρ. κ η κόρη μου 2,5. Και οι δυο εχουν κόψει την πανα τη μερα, η μικρή μαλιστα εχει από την ανοιξη που την εχει κόψει κ τη νύχτα! Ο γιος μου όμως μας βασανίζει..... Καθε βραδυ κατουριεται δυο φορες! Βεβαια εχουν υπαρξει βραδια που δεν εχει κατουρηθεί, όμως αυτα είναι σταγόνα στον ωκεανό! Συνηθως τα κανει όλα χαλια κ μαλιστα ερχεται κ στο κρεβατι μας να κοιμηθεί κ μας κατουραει κι εκεί! Εχω βαρεθεί ν' αλλαζω σεντόνια, ακόμη κ στο πατωμα κατουραει τη νυχτα, μπορεί να σηκωθεί να παει στην τουαλετα, πριν ξυπνησει όμως για πρωί, θα κατουρηθεί παλι!! Το σπίτι όλο βρωμαει από παντού, εγω είμαι ετοιμόγεννη κ εχω εξαντληθεί μ' αυτό το θεμα καθε πρωί. Κ το κορυφαίο είναι πως δε θελει με ΤΙΠΟΤΑ να φορεσει πανα, γιατί όπως λεει είναι για μωρα κι αυτός είναι μεγαλος!! Βοήθεια!!

(Να σημειώσω πως κ ο αντρας μου σαν παιδί κατουριόταν μεχρι την 6 χρονων. Είναι στο παιδί; Δεν υπαρχει σωτηρία για μας;;;)

nrG6p3.png

χθές όλα καλά? Λες να περιμένει πάλι το Σ.Κ?

Δεν απαντησα γιατι αρχισαμε να ξαναφοραμε πανα - πανω απο το εσωρουχο. Εχει αρχισει και πευτει ξερος για υπνο...

Δεν με απασχολει τοσο αφου ουτε ο μεγαλος ειναι καθαρος.. Απλα νομιζα οτι ξεμπερδεψαμε..

Διαφημίσεις

Υπάρχει κληρονομικότητα στο θέμα αυτό... Ο δικός μου (γιος 5 + ετών), ενώ την έκοψε την πάνα νωρίς, υπάρχουν διαστήματα που κατουριέται (κάποια βράδια στη σειρά). Συνήθως αυτό γίνεται στις διακοπές ή όποτε είναι κουρασμένος.

Η παιδίατρος λέει μέχρι τα 6 ... δεν ανησυχούμε.

Πάνα δε χρησιμοποιώ. Αλλά έχω υποσέντονο (σελτεδάκι) για να μη λερώνεται το στρώμα. Και το πλυντήριο καλά κρατεί! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Μάλλον είναι θέμα ωριμότητας.

Οι δίδυμοί μου έκοψαν μόνοι τους την νυχτερινή (όπως και την ημερίσια 18 μηνών) πάνα.

Επιμένανε να τους φοράω και βρακάκι πάνω από την πάνα.

Το πρωί έβρισκα τις πάνες τους πεταμένες και στεγνές στο μπάνιο και αυτούς να κοιμούνται με το βρακάκι επίσης στεγνό.

Σε 10 μέρες σταμάτατησα να βάζω πάνα και τέλος.

Δεν κατουρήθηκαν ούτε μία φορά :confused::rolleyes:

Κι αυτό έγινε στα 2.5. Να ναι καλά τα παιδάκια μου δεν με παίδεψαν καθόλου.

SOS- Τη βοήθειά σας!!

Εχω δυο παιδάκια, ο γιος μου είναι 4 χρ. κ η κόρη μου 2,5. Και οι δυο εχουν κόψει την πανα τη μερα, η μικρή μαλιστα εχει από την ανοιξη που την εχει κόψει κ τη νύχτα! Ο γιος μου όμως μας βασανίζει..... Καθε βραδυ κατουριεται δυο φορες! Βεβαια εχουν υπαρξει βραδια που δεν εχει κατουρηθεί, όμως αυτα είναι σταγόνα στον ωκεανό! Συνηθως τα κανει όλα χαλια κ μαλιστα ερχεται κ στο κρεβατι μας να κοιμηθεί κ μας κατουραει κι εκεί! Εχω βαρεθεί ν' αλλαζω σεντόνια, ακόμη κ στο πατωμα κατουραει τη νυχτα, μπορεί να σηκωθεί να παει στην τουαλετα, πριν ξυπνησει όμως για πρωί, θα κατουρηθεί παλι!! Το σπίτι όλο βρωμαει από παντού, εγω είμαι ετοιμόγεννη κ εχω εξαντληθεί μ' αυτό το θεμα καθε πρωί. Κ το κορυφαίο είναι πως δε θελει με ΤΙΠΟΤΑ να φορεσει πανα, γιατί όπως λεει είναι για μωρα κι αυτός είναι μεγαλος!! Βοήθεια!!

(Να σημειώσω πως κ ο αντρας μου σαν παιδί κατουριόταν μεχρι την 6 χρονων. Είναι στο παιδί; Δεν υπαρχει σωτηρία για μας;;;)

einai viologiko kai klhronomiko to 8ema ths nyktas mhn to paleyveis. Vale ton paidiatro na tou milhsei kai na ton peisei oti den yparxei provlhma na foraei pana to vrady kai alla paidakia to kanoun.

• 2 χρόνια μετά...

Ογιος μου 4 ετων ενω εχει κοψει την πανα τη μερα απο νωρις...ακομα φοραει πανα τη νυχτα.Η αληθεια ειναι οτι επειδη ο μικρος αδερφος του με ειχε ταραξει στα ξυπνηματα δεν ειχα κουραγιο να ξυπναει και ο μεγΛος...ετσι ποτε δεν προσπαθησαμε να βγαλουμε την πανα το βραδυ.Τωρα ομως που ο μικρος κοιμαται τη νυχτα ηρθε η ωρα να κοπει και αυτο.Το προβλημα ειναι οτι το παιδι πινει παρα πολυ γαλα με αποτελεσμα να κανει πολλα τσισα...η πανα καθε πρωι ειναι τιγκαρισμενη...πολλες φορες ξυπναει βρεγμενος ακομα και με πανα.Τις τελευταιες 3 μερες δεν του εχω βαλει πανα.Τον ξυπναω 3 φορες και παμε τουαλετα.Ωστοσο καποιες φορες βραχηκε...σημερα μαλιστα 2 φορες με αποτελεσμα να ξυπναει μεσα στη νυχτα κλαιγοντας με νευρα γιατι δε του βαζω πανα και βρεχεται.Επισης με το να τον ξυπναω 3 φορες τη νυχτα παλι εκνευριζεται...νομιζω του εχω τσακισει τα νευρα.Εκει που κοιμοταν μια χαρα ο κακομοιρης τον εχω πριξει 3 μερες να τον σηκωνω.Τι κανω λαθος? Μηπως να μην τον σηκωνω και να τον αφηνω μεχρι να κατουρηθρι πανω του ωσπου να τα καταφερει και να ξυπναει ? Τι κανατε εσεις? Γιατι ειμαι σιγουρη οτι ειμαστε σε λαθος δρομο...το παιδι εχει νευριασει πολυ με ολη αυτη την ιστορια και με το δικιο του δλδ.Μηπως να τον αφησω για το καλοκαιρι που θα φοραει κονο βρακακι και δε θα βρεχει πιζαμες σεντονια και ολα αυτα?

Θα έλεγα άστον λίγο καιρό στην ησυχία του. Βάζε του πάνα τη νύχτα και μην δείχνεις ότι σε απασχολεί το θέμα. Ταυτόχρονα μείωσε τα υγρά που πίνει πριν κοιμηθεί. Το γάλα ας πούμε να το πίνει 1 ώρα πριν κοιμηθεί και να μην πίνει γενικώς πολλά υγρά πριν πέσει για ύπνο. Όταν θα παρατηρήσεις ότι θα ξυπνάει για αρκετό διάστημα στεγνός και τα ατυχήματα θα είναι εξαίρεση, τότε ξαναπροσπάθησε να του βγάλεις την πάνα. Ας είναι και σε 1 εξάμηνο.

Τοσο μπλα μπλα εχω ριξει 3 μερες τωρα...να τον γυρισω παλι πισω? Και ο αντρας μου λεει να τον αφησω αλλκ λιγο.Απλα δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ετσι ξαφνικα απο μονος του θα αρχισει νά ξυπναει στεγνος.

Μα έχει κανένα νόημα να του βγάλεις την πάνα και να τον ξυπνάς 3 φορές μέσα στη νύχτα; Ή να μην φοράει πάνα, αλλά να αλλάζεις κάθε μέρα σεντόνια, πυζάμες κτλ;

Κάποια στιγμή ναι από μόνος του θα ξυπνάει στεγνός και κάποια στιγμή θα τον ενοχλεί η πάνα και θα θέλει να την ξεφορτωθεί. Συνέχισε το μπλα μπλα ως προς τα μειονεκτήματα της πάνας, περιόρισε τα υγρά πριν τον ύπνο, να τον επιβραβεύεις κάθε φορά που ξυπνάει στεγνός και όταν νιώσεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, ξαναπροσπαθείς.

Niki81 δεν είμαι ειδική στο θέμα, καθώς κι εμείς αντιμετωπίζουμε κάτι παρόμοιο με την κόρη μου που είναι 4,5 χρονών. Την έχουμε βγάλει εδώ και 2 εβδομάδες περίπου και τα ατυχήματα είναι αρκετά από τότε αλλά δε θέλει να τη φορέσει, το σέβομαι και προσπαθώ να αντεπεξέλθω. Το βράδυ κι εγώ τη σηκώνω αγκαλιά, να την πάω τουαλέτα, αν ξεχαστώ κάποιο βράδυ συνήθως τα κάνει πάνω της, κοιμάται πολύ βαριά.

Μου είχε ζητήσει κι άλλη φορά να τη βγάλει πριν 2 μήνες αλλά μετά τα πρώτα ατυχήματα, η ίδια, μου ζήτησε ξανά πάνα, της έβαλα και τώρα ξαναπροσπαθούμε, με τα ατυχήματα μας, αλλά αυτή τη φορά δε θέλει να βάλει πάλι πάνα, θέλει να τις χαρίσουμε στον μπέμπη λέει.

Το πήρα απόφαση και ξέρω πως το πλυντήριο θα πλένει για πολύ καιρό σεντόνια κλπ αλλά δεν πειράζει, θα περάσει κι αυτή η φάση.

Για το δικό σου θέμα τώρα, πιστεύω πως, όσο και να λες εσύ, αν το παιδί δεν είναι έτοιμο δε θα τα καταφέρει, δε χρειάζεται πίεση, αν θέλει και αισθάνεται σιγουριά με την πάνα τότε ίσως είναι καλύτερα να ξαναπροσπαθήσετε μετά από λίγες μέρες, εβδομάδες ή και μήνες. Πάντως είναι πολλά τα παιδάκια, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία, που έχουν προβλήματα με τη βραδινή ενούρηση, δεν είναι παράξενο!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Μα έχει κανένα νόημα να του βγάλεις την πάνα και να τον ξυπνάς 3 φορές μέσα στη νύχτα; Ή να μην φοράει πάνα, αλλά να αλλάζεις κάθε μέρα σεντόνια, πυζάμες κτλ;

Κάποια στιγμή ναι από μόνος του θα ξυπνάει στεγνός και κάποια στιγμή θα τον ενοχλεί η πάνα και θα θέλει να την ξεφορτωθεί. Συνέχισε το μπλα μπλα ως προς τα μειονεκτήματα της πάνας, περιόρισε τα υγρά πριν τον ύπνο, να τον επιβραβεύεις κάθε φορά που ξυπνάει στεγνός και όταν νιώσεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, ξαναπροσπαθείς.

Οχι δεν εχει νοημα...το ξερω...Οπως ειδες καξ στο αρχικο μου μηνυμα μονη μου αναγνωριζω οτι αυτο που συμβαινει ειναι λαθος...δεν εξναι ο σωστος τροπος ετσι να κοπει η πανα.Γι αυτο και ρωταω...προσπαθω να καταλαβω αν οι υπολοιπες μαμαδες ξυπνανε η οχι ο παιδι οταν προσπαθουν να κοψουν τη βραδινη πανα.Δλδ στοχος μας ειναι το παιδι να μπορει να κρατηθει ολη νυχτα και να κανει τσισα του το πρωι η να σηκωνεται μονο του για τουαλετα? Γιατι να μη βρεχεται αλλα γαι να μη βραχει να πρεπει να του διακοπτω 3 φορες τον υπνο δεν ειναι λογικο...το αντιλαμβανομαι πιστεψε με.

Θα δοκιμασω αλλες 1-2 νυχτες να τον σηκωσω μονο μια φορα κατα τις 2.Αν ετσι δε βραχει θα συνεχισω αν δω οτιτ δεν πετυχαινουμεμτπτ και το παιδι συνεχιζει να βρεχεται και να ταλαιπωρειται θα τον αφησω λιγο καιρο ακομα.Παρεπιπτοντως δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα οι εγω τη νυχτα βρεχομουνα μεχρι μεγαλη...δεν ξερω ποσο μεγαλη και ποσο συχνα αλλα για να το θυμαμαι ημουνα προφανως 6-7 ετων :oops:

Τα αγόρια να ξέρεις βγάζουν πιο αργά τη βραδυνή πάνα.

Τώρα ποιος είναι ο στόχος. Για εμένα ήταν όχι να τα σηκώσω τη νύχτα (ποτέ δεν το έκανα), αλλά να κρατηθούν μέχρι το πρωί. Γι΄αυτό πρωταρχικός σκοπός μου ήταν να μειώσω τα υγρά πριν τον ύπνο. Βέβαια, ένα γάλα το έπιναν αλλά φρόντιζα να μην το πιουν την τελευταία στιγμή. Επίσης το απόγευμα περιόριζα τα υγρά.

Την προσπάθεια την έκανα όταν διαπίστωνα ότι η πρωινή πάνα ήταν στεγνή (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...