Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - η μαία σας έδειξε μεθόδους?

Η βοήθεια της μαίας/των ειδικών είναι σημαντική. Σας ενημέρωσαν επαρκώς?  

792

1. 1. Η βοήθεια της μαίας/των ειδικών είναι σημαντική. Σας ενημέρωσαν επαρκώς?

• ναι, με ενημέρωσαν επαρκώς και αναλυτικά.
      307
    • ναι, αλλά δεν ήταν αρκετά διεξοδικοί ή βιαστικοί.
      283
    • μου είπαν να απευθυνθώ αλλού/ήταν αδιάφοροι
      80
    • με ενημέρωσαν λανθασμένα
      78

Recommended Posts

Ναι, μου έδειξαν, αλλά όχι όλες. Κάποιες μου τα έδειξαν λάθος. Ήταν όμως δύο που ήταν εξαιρετικές!

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 127
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όταν γέννησα και μετά πέρασε μια μαία για να μου δείξει πως να τοποθετώ το μωρό για να θηλάσει.... αλλα χωρίς μωρό!!!!

'Ετσι θεωρητικά...

Ευτυχως που η παιδιατρός μας μου έδειξε όλη την διαδικασία διεξοδικά και που η αδερφή μου είχε μόλις σταματήσει να φυλάζει τον ανηψίο μου και τα είχε προσφατα...

• 3 εβδομάδες μετά...

Η αδιαφορια τους ήταν πραγματικα ανεπανάλειπτη...με τις ωρες τις κυνηγουσε ο άντρας μου να έρθουν να με βοηθήσουν.... Ματαιη η προσπάθεια...όταν πλέον το αποφάσισαν δεν κράτησε ούτε δυο λεπτά, μου ειπαν οτι δεν θελει να πιασει το στηθος ο μικρος να προσπαθησω μονη μου και εφυγαν... Το αποτέλεσμα επαθα μαστίτιδα ανεβασα πυρετο οταν πλεον πηγαμε σπιτι...Ο μικρός δεν έπιασε ποτε κι εγω καταφερα να του δωσω μητρικο γαλα μονο για 40 μερες και αυτο για 1 μονο γευμα την ημερα...

rrNh.jpg.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Οι κοπέλες του τμήματος μητρικού θηλασμού του Έλενα ήταν καταπλητκικές και με βοήθησαν αφάνταστα και με τα δίδυμα που τα γέννησα εκεί αλλά και με το γιο μου που τον γέννησα σε άλλο μαιευτήριο.

Τα βασικά για το θηλσαμό των διδύμων μου τα έδειξαν αναλυτικά και με υπομονή όσο έμεινα στο έλενα και για ότι χρειαζόμουν επικοινωνούσα τηλεφωνικά μαζί τους...

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ! ΕΥΓΝΩΝΟΝΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΠΕΛΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΧΑΖΗ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΗΤΑΝ ΑΘΛΙΕΣ! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΑΣΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Γέννησα στο ΙΑΣΩ.

Δεν ήθελα να θηλασω το μωρό μου με τίποτε... Όμως ο τρόπος που το χειρίστηκαν όλες οι κοπέλες (είτε μαίες, είτε νοσοκόμες, είτε παιδίατροι) με έκαναν να περάσω από τη φάση της απόλοιτης άρνησης στην εμπειρία του θηλασμού.

Καταρχήν δεν με πίεσαν, αλλά μου εξήγησαν ότι προτιμότερο είναι το μητρικό γάλα από οποιοδήποτε άλλο.

Ρώτησα 2 παιδιάτρους ποιο γάλα εμπορίου να του δίνω και την ώρα που μου το έγραφαν στο χαρτί, μου έλεγαν ότι προτιμούσαν το μητρικό γάλα. Αυτή η εικόνα με προβλημάτισε πολύ... Τότε άρχισα να νιώθω ότι κάπου είχα λάθος.

Επείσης έβλεπα την κοπέλα που είχε γεννήσει δίπλα μου να θηλάζει το μωρό της κι έλεγα από μέσα μου "μήπως τελικά δεν είναι τόσο κακό?"

Οι μαίες έμπαιναν στο δωμάτιο και μου έλεγαν "να το βάλουμε λίγο στο στήθος?"

Τελικά τη δεύτερη μέρα κατά το μεσημέρι αποφάσισα μετά από όλα αυτα να το δοκιμάσω. Από τότε μόνο το θηλάζω και θέλω να συνεχίσω να το θηλάζω τουλάχιστον μέχρι 6 μηνών (βλέπουμε από κει και πέρα)

Πάντως η εμπειρία μου από το ΙΑΣΩ ήταν πολύ καλή. Εκτός που παρακολούθησα την τελευταία μέρα τα μαθήματα που οργανώνουν, μετά όταν μου έφεραν το μωρό το κατά τις 3 το μεσημέρι ήρθε και μια μαία και μου έλυσε απορίες αλλά και μου έδειξε επιπλέον οτιδήποτε νόμιζε ότι χρειαζόμουν να ξέρω.

Μέχρι και η παιδίατρός μου είναι από τη μονάδα εντατικής του Ιασω και ποτέ δε μου είπε τη λέξη συμπλήρωμα.

Τώρα πια νιώθω και τύψεις όταν σκέφτομαι ότι ήταν πιθανό να μην είχα αρχίσει ποτέ τον θηλασμό.

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Εμας στο ΜΗΤΕΡΑ όταν γένησα τον γιο μου, μόλις μας φέρνανε τα μωρά για μα τα θηλάσουμε αμέσως ερχόντουσαν και δύο κοπέλες (δεν θυμαμαι ακριβώς τι ειδικότητα είχανε) και μαε έδειχναν πως να βάλουμε το μωρό στο στήθος και ποια είναι η σωστή στάση, κάθε πότε να τρώει, πως να το ξυπνάμε αν το πάρει ο ύπνος, και γενικά μας βοήθησαν πολύ. Και λέω "μας βοήθησαν" γιατί έβλεπα και στις άλλες κοπέλες στον θάλαμο που τις βοήθησαν περισσότερο από μένα. Γιατί εμένα το έπιασε ο μικρούλης το στήθος αμέσως και έτρωγε αρκετά και σχετικά εύκολα.

Αυτές οι κοπέλες ερχοντουσαν κάθε φορά μέχρι να βεβαιωθούν ότι τα έχουμε καταφέρει. Αυτές οι ίδιες την ημερα που ήταν να βγούμε μας έδειξαν πως να το πλένουμε να το κάνουμε μπάνιο να το αλλάζουμε και να του βάζουε σωστά την πάνα, και ποτέ καμία δεν ζήτησε τίποτα.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

• 1 month later...

Εγω γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο.Εμεινα πολυ ευχαριστημενη με την συμπεριφορα των μαιων.Ητανε ολες πολυ προθυμες να σου δειξουν τα παντα!

ΑΨΟΓΕΣ!!!!!!!!!!

• 1 month later...

ΟΙ μαιες δεν μπορω να πώ οτι δεν μας δειξαν ,αλλά ήταν μονο 2 και ειχαν πολλά πράγματα να κανουν ήταν λιγο βιαστικες αλλά πολυ ευγενικες.Εφταιγε η ελλειψη προσωπικου κυρίως.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Εμένα με βοήθησε πολύ η δικιά μου μαία που είχα κατά την διάρκεια του τοκετού και κατόπιν ερχόταν και στο δωμάτιο και στα δυο παιδιά μου. Επίσης είχα κάνει μαθήματα ανώδυνου τοκετού (καθότι φοβάμαι την επισκληρίδιο :shock: ) και μαθήματα για την φροντίδα/ θηλασμό μαζί της όταν ήμουν έγκυος την Ηλέκτρα

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ηθελα να καταθεσω κ εγω τη δικη μου εμπειρια.

Εγω κανω διαβητικες εγκυμοσυνες, στη πρωτη μου γεννα, με καισαρικη λογω του οτι το μωρο ήταν με το λωρο στο λαιμο, γεννησα στο καταραμενο ΗΡΑ της αθηνας, κ καμια δεν ήρθε να μου πει κατι, ισως γιατι ξερανε οτι ο γιος μου πεθαινει.

Στις 7 Φεβρουαριου 2002 γεννηθηκε η κορη μου, με καισαρικη κ αυτη, στο Ιασω. Εκει ολοι με ρωτουσαν ποια γεννα ειναι και τους ελεγα η δευτερη, αλλα ειναι το πρωτο παιδακι μου γιατι στη πρωτη γεννα μου εχασα το μωρο. Καμια μαια δεν ήρθε να μου δειξει πως να την βαζω στο στηθος μου για να θηλασω.

Μια ερωτηση γιατι σε ενα τοσο μεγαλο μαιευτηριο, καινουριο τοτε, το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να παρουν οσο περισσοτερα λεφτα μπορουνε απο τους πελατες τους.

Τους ειπα οτι θελω αποκλειστικο θηλασμο κ μου την φερνανε ταισμενη.

Στη τριτη γεννα μου, γεννησα στο Μητερα, η εξυπηρετηση τους ήταν αρκετα μεγαλη. Δεν χρειαστηκα βοηθεια στο θηλασμο γιατι με αρκετο κοπο κ πονο απεκτησα εμπειρια με την κορη μου.

Ευχαριστω για το χρονο σας

ΜΘΣΟΒΜ

• 1 month later...

Οι μαίες στην κλινική μου έδειξαν πως να θηλάσω αλλά όχι με τον σωστό τρόπο. ''δέκα λεπτά στο ένα και μετά στο άλλο''. Η μαία που ήρθε μετά στο σπίτι μου έδειξε το σωστό!Μπράβο της!!! :D

.png

Γέννησα στο Μητέρα, είχα δύο μαίες πακέτο με το γυναικολόγο μου και τις μαίες του μαιευτηρίου. ΚΑΜΙΑ δε μου έδειξε τίποτα, παρά μόνο μου τοποθέτησαν εκείνες δυο τρεις φορές το παιδί στο στήθος γιατι δυσκολευόμουν. :mad::mad:

Q739p2.png

Καλημερα σας!πρωτη φορα επικοινωνω και χαιρομαι πολυ!Να πω τη γνωμη μου και εγω.. :lol: Συνηθως και κυριως στα ιδιωτικα μαιευτηρια οι μαιες δειχνουν τον θηλασμο.μεγαλη ζημια κανουν οι μαμαδες μας που μας αγχωνουν να βαλουμε το μωρο στο στηθος αμεσως..Και αρχιζουν τα σχολια τυπου δεν το κανεις σωστα και δεν τραβαει το μωρο, κλπ.Ακολουθειστε το ενστικτο σας και απαιτειστε απο τις μαιες να σας δειξουν.Ειναι υποχρεωση τους και μονο σε συνεργασια μαζι τους θα μαθετε και θα χαλαρωσετε.

• 3 εβδομάδες μετά...

γέννησα στο νοσοκομείο, και όταν ήμουν έτοιμη να θηλάσω (άργησα λόγω καισαρικής), ήρθε μία μαία και μου έδειξε πως πρέπει να είναι το μωρό στο στήθος για να τρώει σωστά και να μην πληγωθούν οι θηλές.

θυμάμαι επίσης, ότι μου είχε πει πως από την στιγμή που θα το βάλω στο στήθος να μην δώσω καθόλου σκόνη, ούτε πιπίλα. έτσι θήλασα αποκλειστικά τον γιάννη, για 8 μήνες, μέχρι που έμεινα πάλι έγκυος

Διαφημίσεις

θα ήθελα να πω από την εμπειρία μου μέχρι τώρα ότι τελικά οι μαίες δεν είναι και οι πλέον καταλληλότεροι άνθρωποι για να σε συμβουλέψουν για το θηλασμό ή ακόμα χειρότερα αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. αυτό το γεγονός δεν προκύπτει απαραίτητα από δική τους ευθύνη αλλά του εκπαιδευτικού συστήματος και περιεχομένων των μαθημάτων στη συγκεκριμένη σχολή.

ειδικά αν οποιαδήποτε μαία δεν έχει θηλάσει, αμέσως αμέσως, οι πληροφορίες που θα δώσει θα είναι μόνο θεωρητικές.

αντίθετα υπάρχουν άλλοι φορείς όπως η lll στην οποία οι σύμβουλοι θηλασμού είναι απαραίτητα μητέρες που έχουν θηλάσει για αρκετό καιρό. νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να απευθυνθεί κάποια σε αυτές σχετικά με το θηλασμό.

καθένας στο είδος του!

συμφωνω κι εγω στην περιοδο της εγκυμοσυνης μου εκανα πολλα μαθηματα θηλασμου κι ετσι ημουν ενημερωμενη θεωρητικα.πρακτικα οι μαιες μου δειξανε πολυ λιγα.

παρ' ολα αυτα περασα πολλες δυσκολιες στον θηλασμο.

απευθυνθηκα στην lllι και βοηθηθηκα αρκετα κι ετσι θηλασα για 8 μηνες(μολις)

Η μαία μου μου στάθηκε σαν αδερφή αλλά ήταν δική μου,έκανα κάτι σαν personal training που λένε.Η κοπέλα ήταν πραγματικά δίπλα μου σε όλα από τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης ως τώρα.Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα για όσες ενδιαφέρονται και μένουν Θεσσαλονίκη.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

δυστυχώς και στα δυο παιδιά μου οι μαίες δεν με βοήθησαν καθόλου..μένω στο βόλο και υπάρχει μόνο μία μαιευτική κλινική (αν θέλεις να έχεις το γιατρό σου) οι κοπέλες που δουλεύουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν ξέρουν τίποτα σε σχέση με το θηλασμό (και με πολλά άλλα πράγματα αλλά δεν είναι της παρούσης...).

να σας πω το εξής: στη πρώτη μου κόρη όταν ρώτησα τη μαία αν μου ήρθε το γάλα (τόσο ήξερα και γω..τελοσπάντων) μου πιάνει το στήθος το ζουλάει (οχι στη θηλαια αλω αλλα πάνω στο ψαχνο) και μου λέει "τσ..μάλλον είσαι από τις άτυχες"

κλάμα εγώ που δεν έχω γάλα..παρόλα αυτά θήλασα με συμπλήρωμα δυστυχώς 8 μήνες..

στη δεύτερη τα ίδια στην κλινικη αλλά πλέον είχα ενημερωθεί σωστά μόνη μου..η μικρή μου θήλασε αποκλειστικά 7 ολόκληρους μήνες, και συνεχίζουμε θηλασμούς με ενδιάμεσα 2 γεύματα..

στο 3ο μου παιδί ελπίζω τα πράγματα στην κλινική να είναι καλύτερα...

YAgZp3.png43y0p3.png

οχι απλα δεν μου εδειξε τιποτα αλλα δεν με ειπε και τιποτα για τις πρωτες μερες και τις πρωτες ωρες και ετσι δυστυχως δεν εβγαλα το γαλα και μετα μειωθηκε πολυ.

Ειμαι πολυ απογοητευμενη και την πληρωσα κιολας για 15 λεπτα ανα μερα, 3 ημερες συνολο. Βεβαια οταν την επαιρνα τηλεφωνο το σηκωνε δεν μπορω να πω...

Περισσοτερα μπορω να πω οτι εμαθα απο εδω παρα απο εκεινη. Μακαρι η επομενη (αν θα επιλεξω) να ειναι καλυτερη

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

• 1 month later...

Εγώ γεννησα στο Λητώ. Μας έκαναν σεμινάρια για το θηλασμό, κάθε μέρα το μεσημέρι. Και οι μαίες ήταν πολύ πρόθυμες να βοηθήσουν. Προσωπικά με βοηθησε πάρα πολύ το φόρουμ, είχα μελετήσει το μάθημά μου από πριν και είχα άποψη για το πώς και τι. Κάποιες φορές διαπίστωνα ότι οι μαίες είχαν διαφορετική άποψη απ' αυτά που είχα διαβάσει (ακόμα και μεταξύ τους, άλλα έλεγε η μια και άλλα η άλλη!), παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι το σημαντικό ήταν η διάθεση που είχαν να βοηθήσουν στον θηλασμό.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

γεννησα στο αρεταιειο και αν και δημοσιο οι μαιες ηταν πολυ εηυπηρετικες.μας εδειχναν πως να το κραταμε σωστα στο στηθος ψστε να μην καταστρεφονται οι θηλες μας..πως να το ξυπναμε αν το παιρνει ο υπνος να το κραταμε ανετα ωστε να μπορει να αναπνευσει και να μην κλεινει η μυτουλα του και ολα τα βασικα δεν μπορω να πω ειμαι πολυ ευχαριστημενη:P:phttp://www.xarakas.gr]line_line_y_beg_minie_time_1193284800_text_f4ef20ecf0eff5ecf0eff5eae1eae92020eceff5.gif[/url]http://www.image.php?id=f384e

Γέννησα στο ΙΑΣΩ και είχα αποφασίσει πως δεν ήθελα να θηλάσω γιατί δεν με ενθουσίαζε καθόλου ιδέα. Οι μαίες οφείλω να ομολογήσω πως αρχικά προσπάθησαν να με πιέσουν στο θέμα του θηλασμού, όταν όμως εξέφρασα ρητά την άρνησή μου, δεν με ενόχλησαν περισσότερο.

Βέβαια, φρόντισαν να με ρωτήσουν αν θέλω να μου δείξουν σε περίπτωση που αλλάξω γνώμη, αλλά και πάλι δεν επέμεναν όταν είπα "όχι".

Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα ιδιωτικό μαιευτήριο, γιατί δεν ήθελα την εμπειρία του rooming in των δημοσίων και την πίεση προς τη μητέρα να θηλάσει, την οποία είχα βιώσει δύο φορές στο ΕΛΕΝΑ όταν γέννησαν συγγενικό και φιλικό μου πρόσωπο.

1978348jw0tth2dhd.gif

Στο Έλενα παρακολούθησα τα μαθήματα ανώδυνου ή ψυχοπροφυλακτικής καλύτερα (1 εβδομάδα) εκ των οποίων 1 μάθημα αφορούσε τον θηλασμό. Νομίζω ότι με άριστα το 10 η όλη εκπαίδευση θα έπαιρνε γύρω στο 8 και αυτό κυρίως γιατί υπήρχε μια σχετική βιασύνη και πίεση χρόνου και δικαιολογημένα...Οι κοπέλες έπρεπε στο ωράριο τους να κάνουν ένα σωρό πράγματα...Όμως είχε αποτελεσματικότητα γιατί και με φυσιολογικό τοκετό γέννησα παρουσία συζύγου καταπληκτικού βοηθού και αξιοπρεπώς (που σημαίνει με άριστη συνεργασία χωρίς υστερίες και ουρλιαχτά) και με καλή αντιμετώπιση του πόνου..Όσον αφορά στον θηλασμό η ίδια κοπέλα ήρθε και στην κλινική και μας ξανά είπε πολλά πράγματα μανούλες εμείς πλέον...και ήταν πολύ καλό γιατί πριν γεννήσεις όλα είναι σε θεωρητικό επίπεδο όσον αφορά θηλασμό και περιποίηση μωρού...το μόνο που σε νοιάζει είναι να μάθεις καλά τον κύκλο αναπνοών ώστε να γεννήσεις καλά, γρήγορα και με ασφάλεια...Όταν όμως γεννήσεις τότε όλα αλλάζουν....Νομίζω λοιπόν ότι αυτό το extra μάθημα σε ειδικό δωμάτιο στην κλινική με όλες τις "συναδέρφους" γύρω-γύρω να ρωτάνε, να διαψεύδονται και να επιβεβαιώνονται νομίζω ότι ήταν πολύ καλό! Πρέπει να προσθέσω βέβαια ότι είχα και επιπλέον στήριξη...2 καταπληκτικές φοιτήτριες που έκαναν κλινική την Σοφία και την Μαριάνθη που γνωρίσαμε με τον μπέμπη όταν κάναμε NST και μετά ήρθαν και μας επισκέφτηκαν φέρνοντας και το κάτι τι τους δηλ. τις πολύτιμες συμβουλές τους!! Πάντως, όσες φίλες μου γέννησαν και δεν κατάφεραν να θηλάσουν πιστεύω ότι σε αυτό έφταιξαν κυρίως οι γιατροί (παιδίατροι και γυναικολόγοι)....με τους λάθος χειρισμούς και συμβουλές. Π.χ μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η αντιμετώπιση του θηλασμού στην περίπτωση που το μωρό μπει σε θερμοκοιτίδα ή λάμπα....Ακόμη και στο Έλενα στο Ν1 "σχεδόν" φιλικό στο θηλασμό νοσοκομείο της Ελλάδος (φιλικό σημαίνει ότι πρέπει να πληροί 10 κριτήρια νομίζω, το Έλενα είναι το μόνο που πληροί τα περισσότερα σε σχέση με άλλα...) δυστυχώς η μητέρα δεν θηλάζει ή θηλάζει ελάχιστα το μωρό της...με επακόλουθο ασφαλώς το να σταματάει να θηλάζει...Η διπλανή μου κοπέλα έκλαιγε όλο το βράδυ και την ημέρα γιατί δεν την άφηναν να θηλάζει το μωράκι της που ήταν στην λάμπα...Στην Σουηδία π.χ που γέννησε φίλη μου πρόωρο μωράκι το οποίο μπήκε σε θερμοκοιτίδα το θήλαζε ΣΥΝΕΧΕΙΑ και όποτε έπρεπε..Μάλιστα, οι γιατροί θεωρούν το θηλασμό σύμμαχο για την αντιμετώπιση της κατάστασης του νεογνού και όχι όπως εδώ δευτερεύων παράγοντα αφού υπάρχει και το βιομηχανικό γάλα....Εύχομαι να αλλάξει η νοοτροπία και εδώ στην Ελλάδα ΣΥΝΤΟΜΑ!

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif

Γέννησα στο ΙΑΣΩ και είχα αποφασίσει πως δεν ήθελα να θηλάσω γιατί δεν με ενθουσίαζε καθόλου ιδέα. Οι μαίες οφείλω να ομολογήσω πως αρχικά προσπάθησαν να με πιέσουν στο θέμα του θηλασμού, όταν όμως εξέφρασα ρητά την άρνησή μου, δεν με ενόχλησαν περισσότερο.

Βέβαια, φρόντισαν να με ρωτήσουν αν θέλω να μου δείξουν σε περίπτωση που αλλάξω γνώμη, αλλά και πάλι δεν επέμεναν όταν είπα "όχι".

Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα ιδιωτικό μαιευτήριο, γιατί δεν ήθελα την εμπειρία του rooming in των δημοσίων και την πίεση προς τη μητέρα να θηλάσει, την οποία είχα βιώσει δύο φορές στο ΕΛΕΝΑ όταν γέννησαν συγγενικό και φιλικό μου πρόσωπο.

Η "πίεση" προς τη μητέρα να θηλάσει δεν νομίζω ότι σημαίνει αυτό που εννοείς....Μια μητέρα οφείλει να γνωρίζει από πριν τα οφέλη του θηλασμού και να επιλέξει αν θα το κάνει ή δεν θα το κάνει με όλα τα συν και τα πλην...Γιατί η μαία να σε πιέσει??? Να σε βοηθήσει, ναι, ναι σου απαντήσει σε ερωτήσεις, πάλι ναι, αλλά τι θα κερδίσει να σε πιέσει??? Και μάλιστα στο Δημόσιο που δεν θα κερδίσει και τίποτα απολύτως!!!! Κακώς λοιπόν χρησιμοποιείς τη λέξη πίεση....Δεν μας είπες όμως το σκεπτικό σου να επιλέξεις να μη θηλάσεις και μάλιστα να πας στο ιδιωτικό ώστε να μην υποστείς την "πίεση" του Δημοσίου...Πολύ θα με ενδιέφερε να την ακούσω...

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif

Νομίζω πως όλα είναι θέμα του τι προτιμάει η κάθε μία. Εγώ δεν ήθελα το μωρό συνεχώς στο δωμάτιο όταν θα ήμουν στο μαιευτήριο και συνεπώς άλλη επιλογή πέραν του ιδιωτικού δεν υπήρχε, αφού στα δημόσια εφαρμόζεται το rooming in.

Το να μη θηλάσω ήταν προσωπική επιλογή. Δεν επρόκειτιο για άτι που ήθελα να κάνω γιατί θα με έκανε να νιώθω άσχημα με τον εαυτό μου και προκειμένου να το κάνω με το ζόρι, και να πιέζω το μωρό να τελειώσει, χίλιες φορές να μην το κάνω καθόλου.

Στη μία από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκα για το δημόσιο και μάλιστα πρόκειται για την κουμπάρα μου (και για τη βαφτιστήρα μου εν προκειμένω). Ούτε εκείνη ήθελε να θηλάσει, όμως έπρεπε να χιλοπαρακαλέσουν για ξένο γάλα στο μαιευτήριο και να αντιμετωπίσουν την απαξίωση των μαιών (ένα από τα επιχειρήματα που ειπώθηκε μπροστά μου ήταν "έχεις γάλα και δε θέλεις; Τι να πουν και εκείνες που δεν έχουν. Και να 'λεγα πως έχεις και κανένα πρόβλημα"...) επειδή δε θέλησε να θηλάσει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...