Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά Καθίσματα και Ασφάλεια παιδιών

gerkon

Recommended Posts

Το γεγονος ειναι τραγικο , ειναι απαισιο , δεν θελεις να το πιστεψεις οταν χανονται ετσι αθωα πλασματακια οπου μονο αγαπη εχουνε μεσα τους και αθωοτητα , εμαι πολυ ευαισθητη σε θεματα που εχει να κανει με παιδια, τρελαινομαι δεν μπορω να φανταζομαι παιδακια ειτε να παθαινουνε καποιο κακο ειτε να ειναι δυστυχισμενα , με ενοχλει , με πειραζει , θελω να κανω οτιδηποτε για να βοηθησω .Αλλα δυστηχως στην Ελλαδα ετσι λειτουργουμε , ξερετε ποσες φορες εχω δει και εγω παιδακια στο πισω καθησμσα να ειναι αδετα και ορθια ?? πολλλλεεςςς φορες και μικρα και ποιο μεγαλα , η λεγομενη αγκαλια της μαμας που υποτιθεται ειναι ασφαλης ( μην πω καμια λεξη τωρα ) , εδω ακομα και μια καλη μου φιλη το παιδι της οσο ηταν βρεφακι ετσι το μετεφερε γιατι ελεγε το καθησματακι εκανε κακο , δεν κανει τα νεογεννξητα να ειναι σε καθιστη θεση ( λες και το βρεφικο καθησμα ειναι καθηστο ) τεσπα οτι θελουνε ας κανουνε αφου πολλοι εκει εξω ειναι ανοητοι , μαζι και η φιλη μου δεν την βγαζω στην απεξω . Εγω ειμαι μαμα 2 παιδιων , τα οποια δενω στα καθησματακια τους στο αμαξι μας , η μητερα μου οταν ειχε γεννηθει ο Κωνσταντινος το ειχε δει πολυ υπερβολικο που αγορασαμε παιδικο καθησμα , περιττο εξοδο το ονομασε χαχαχαχα , τεσπα ας λενε οτι θελουνε , τους εχουμε μαζι πισω και το διασκεδαζουνε κιολας , αμα γκρινιαζξουνε τους δεινω και απο κανα μπισκοτο και αυτο ειναι . Δυστηχως ομως ενω ξερω να οδηγω παρα πολυ καλα δεν εχω παρει διπλωμα αρα δεν μπορω να οδηγω , αρα οταν λειπει ο Πανος ή οταν εχει υπηρεσιες κτλ κλτ και ειμαι αρκετες φορες μονη εχω προβλημα μετακινησης , τι κανω ? καποιες φορες υποκειπτω στη λυση του ταξι , πως ?? τον μικρο τον δενω με τη ζωνη ασφαλειας , ευτυχως ειναι μεγαλοσωμος και τον πιανει αρκετα καλα και την μικρη την δενω πανω μου και με τη ζωνη ασφαλειας , πισω εννοειτε , δεν το κανω συχνα αλλα καποιες φορες σου τι δινει και δεν αντεςχεις αλλο σπιτι , ετσι και αλλιως λεω στον ταξιτζη να μην τρεχει και να ειναι προσεκτικος και οντως ειναι οι ανθρωποι δεν μπορω να πω , αλλα για αποστασεις εκτος πολεως ποτε δεν θα επερνα τα παιδια μου χωρις ειδικα παιδικα καθησματα .

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ζωνη στα παιδακια ακομα και για τιες μικρες αποστασεις...δεμενα στο καθισματακι τους ακομα και για 50 μετρα!!! τα μωρα μας και τα ματια μας

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΜΑ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ 6/8/04 ΝΙΚΟΛΑΣ 23/9/05

ΕΚΤΟΡΑΣ 2/2/09

καλε πιο καθισματακι... εχω γνωστους που απο μωρο το παιδι το ειχαν ορθιο(!) στο μπροστινο καθισμα, χωρις ζωνη και χωρις να το κραταει κανεις... α, ψεμματα... το κρατουσε η μανα με το δεξι χερι και με το αλλο οδηγουσε... ακομα το κανει δηλ...

me and my men...

• 4 months later...

Θα ήθελα να βάλω αυτό το βιντεάκι για να το δουν

ΟΣΟΙ (για οποιοδήποτε λόγο) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ:

Είναι απο διαφημιστικό σποτ

του υπουργείου μεταφορών της Τσεχίας.

Αυτές οι εικόνες δεν λένε να φύγουν απο το μυαλό μου

κάθε φορά που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο...

Παρηγγειλα ειδικη καρεκλα απο την σουηδια που κραταει το παιδι να κοιταει πισω μεχρι 25 κιλα. Στο Ελλαντα ΕΝ υπαρχει κατι τετοιο, ουτε καν το εχουν ακουστα στα μαγαζια......σε μερικα πραγματα ειμαστε στοκοι......συγνωμη κιολας......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Παρηγγειλα ειδικη καρεκλα απο την σουηδια που κραταει το παιδι να κοιταει πισω μεχρι 25 κιλα. Στο Ελλαντα ΕΝ υπαρχει κατι τετοιο, ουτε καν το εχουν ακουστα στα μαγαζια......σε μερικα πραγματα ειμαστε στοκοι......συγνωμη κιολας......

Τι διαφορά έχει απο τα άλλα; Το έχεις δει;

Η διφορα του αφορα την ασφαλεια του παιδιου.Σε περιπτωση συγκρουσης με τα συνηθισμενα (για την Ελλαδα και οχι μονο) καρεκλακια υπαρχει κινδυνος τραυματισμου του αυχενα.

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

ΟΣΟΙ (για οποιοδήποτε λόγο) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ:

Καλα,δεν τολμαω να πατησω πανω στο λινκ!!!!!Το ειχα δει παλιοτερα και απο τοτε χαραχτηκε στη μνημη μου!!!Συγκλονιστικο!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Η διφορα του αφορα την ασφαλεια του παιδιου.Σε περιπτωση συγκρουσης με τα συνηθισμενα (για την Ελλαδα και οχι μονο) καρεκλακια υπαρχει κινδυνος τραυματισμου του αυχενα.

Θέλω να πω οτι η διαφορά είναι μόνο στο τρόπο που δέχεται την ζώνη του αυτοκινήτου;

Δηλαδή το δικό μας καρεκλάκι

(που είναι απο 9 κιλά έως 36 κιλά)

μπορούμε άραγε να το βάλουμε και ανάποδα

ή θέλει ειδική υποδοχή για την ζώνη του αυτοκινήτου;

(πρέπει να διαβάσω τις οδηγίες χρήσης

-με αγχώσατε!!)

Και κάτι άλλο:

που θα βάλει τα πόδια του το παιδί εάν τοποθετηθεί ανάποδα το καρεκλάκι;;;;

(μιλάω για τα μεγαλύτερα παιδιά απο 2 χρονών και πάνω)

Δεν άντεξα να το δω...

Διαφημίσεις

Δεν άντεξα να το δω...

Να το δεις

για να σου μείνει χαραγμένο στην μνήμη

και να μην το ξεχάσεις ποτέ

όποτε θα μπαίνεις στο αυτοκίνητο με το μωρό σου...

Το βιντεάκι λέει οτι καλό θα ήταν να τοποθετούνται τα καρεκλάκια ανάποδα μέχρι 1 έτους και 20lb...

Τι είναι το lb;; Πόσο αντιστοιχεί σε κιλά;;:confused:

σαςπαρακαλω μου λετε σε ποια ηλικια γυριζουμε το καθισμα του αυτοκινητου προς τα εμπρος? ο αντρας μου επιμενει οτι πρεπει να το γυρισουμε τωρα να κοιτα ο μπεμπης μας προς τον δρομο. ειναι 7 μηνων. εγω παλι νομιζω οτι ειναι νωρις ακομα. δεν ξερω.....ποτε πρεπει??? γαι την ασφαλειά του ......

Το παιδι πρεπει να κοιταει μπροστα μετα τον χρονο.

Νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις αν αναλογιστεις οτι δεν εχει περασει πολυς καιρος που στηριζει το σωμα του....

Εγω ακομη τον εχω στο καθισμα που κοιταζει πισω!!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Το παιδι πρεπει να κοιταει μπροστα μετα τον χρονο.

Νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις αν αναλογιστεις οτι δεν εχει περασει πολυς καιρος που στηριζει το σωμα του....

Εγω ακομη τον εχω στο καθισμα που κοιταζει πισω!!!!!

Συμφωνω και εγω το ίδιο. Βασικα εχουμε ακομα το βρεφικο που ετσι και αλλιως δεν γυριζει μπροστα, ακόμα δεν έχουμα αγορασει μεγαλυτερο..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Να το δεις

για να σου μείνει χαραγμένο στην μνήμη

και να μην το ξεχάσεις ποτέ

όποτε θα μπαίνεις στο αυτοκίνητο με το μωρό σου...

Το βιντεάκι λέει οτι καλό θα ήταν να τοποθετούνται τα καρεκλάκια ανάποδα μέχρι 1 έτους και 20lb...

Τι είναι το lb;; Πόσο αντιστοιχεί σε κιλά;;:confused:

περίπου 9-10 κιλά. Το Group 0. που είναι το παράξενο;

Διαφημίσεις

περίπου 9-10 κιλά. Το Group 0. που είναι το παράξενο;

Αγχώθηκα με το παρακάτω μήνυμα της Ellemphriem...

γιατί 25 κιλά πρέπει να είναι πάνω απο 4 ετών! :confused:

καλά, βάλε εσύ το παιδάκι των 4ετών να κάθεται κοιτόντας πίσω. ή δεν θα κάθεται, ή θα μαζεύεις τους εμετούς σε κάθε στροφή!

Μην φτάνουμε στα άκρα. Εμείς μεγαλώσαμε χωρίς ζώνες ασφαλείας, χωρίς καθισματάκια αυτοκινήτου αλλά δεν πάθαμε τίποτα.

Προτιμότερο είναι να οδηγάει ο μπαμπάς και η μαμά προσεκτικά παρά το παιδί να κάθεται δυστυχισμένο κοιτώντας πίσω

σαςπαρακαλω μου λετε σε ποια ηλικια γυριζουμε το καθισμα του αυτοκινητου προς τα εμπρος? ο αντρας μου επιμενει οτι πρεπει να το γυρισουμε τωρα να κοιτα ο μπεμπης μας προς τον δρομο. ειναι 7 μηνων. εγω παλι νομιζω οτι ειναι νωρις ακομα. δεν ξερω.....ποτε πρεπει??? γαι την ασφαλειά του ......

Οι καινουργιοι ευρωπαικοι κανονες ασφαλειας λενε το παιδι ειναι καλο να κοιταει προς τα πισω για πολυ περισσοτερο απο ενα χρονο. Λενε 3-4 χρονια. Δεν ειναι ακομα ωριμο το σωμα του να χειριστει τις δυναμεις g που δημιουργουνται σε ενα τρακαρισμα....μην γελιομαστε. Εγω πηρα καθισματακι απο Σουηδια που εχει οριο 25 κιλα και ειναι ΜΟΝΟ προς τα πισω. Δεν εχω σκοπο να την γυρισω πριν τα 3-4....θα δουμε καπου εκει γυρω. Αυτο το λαθος με το καθισμα προς τα εμπρος το εχω δει πολυ εδω στο Ελλαντα....και οχι μονο αυτο.......στην τελικη ειναι αποφαση του γονεα και δικη του ευθυνη. Ψαξε στο ιντερνετ να δεις πληροφοριες για Rear facing car seat και safety standards......

Οι καινουργιοι ευρωπαικοι κανονες ασφαλειας λενε το παιδι ειναι καλο να κοιταει προς τα πισω για πολυ περισσοτερο απο ενα χρονο. Λενε 3-4 χρονια. Δεν ειναι ακομα ωριμο το σωμα του να χειριστει τις δυναμεις g που δημιουργουνται σε ενα τρακαρισμα....μην γελιομαστε. Εγω πηρα καθισματακι απο Σουηδια που εχει οριο 25 κιλα και ειναι ΜΟΝΟ προς τα πισω. Δεν εχω σκοπο να την γυρισω πριν τα 3-4....θα δουμε καπου εκει γυρω. Αυτο το λαθος με το καθισμα προς τα εμπρος το εχω δει πολυ εδω στο Ελλαντα....και οχι μονο αυτο.......στην τελικη ειναι αποφαση του γονεα και δικη του ευθυνη. Ψαξε στο ιντερνετ να δεις πληροφοριες για Rear facing car seat και safety standards......

ναι το εχω ακουσει κ γω αυτο!!!!αλλα εχουν προδοαγραφες τα καρεκλακια που εχουμε να γυριζουν κ να κοιταζει το παιδι προς τα πισω????προχτες ταξιδεψαμε κ αυτο συζητουσαμε με τον αντρα μου

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Οσοι βρηκατε καρεκλακι για μεγαλυτερα παιδια ας μας πειτε μαρκα....

Βεβαια, πρεπει να παραδεχτω οτι εγω δεν μπορω να ειμαι ετσι σε τρενα κλπ ζαλιζομαι, κι εχω διαβασει οτι δεν κανει καλο στον εγκεφαλο. Πιστευω οτι τελικα καλο ειναι να τα κρατησουμε σε τετοια καρεκλακια οσο περισσοτερο μπορεσει ο καθενας μας γιατι απο παιδι σε παιδι μαλλον θα διαφερει η ηλικια....που θα επαναστατησουν -και με το δικιο τους. Επισης, καλα μεσα στην πολη για κανενα 20λετο, εμεις που εχουμε να την παμε Αλεξ/πολη, αρκετες φορες μαλιστα, ποσες ωρες να κατσει το παιδι αναποδα???? Εδω τωρα και ζαλιζεται....:? Αχ αντε να διαλεξεις.

Καλο θα ηταν τουλαχιστον αν ειχε να μας προτεινει κανεις καρεκλακι που να ειναι 9-36 μηνων ωστε να μην αλλαζουμε συνεχεια.

ΥΓ Αυτο που με ΤΙΠΟΤΑ δεν διαπραγματευομαι ειναι το να μην μπει καθολου σε καρεκλακι, ειτε κοιταει μπροστα ειτε πισω. Ουτε εγω μπορεσα να δω το βιντεο :-(

ναι το εχω ακουσει κ γω αυτο!!!!αλλα εχουν προδοαγραφες τα καρεκλακια που εχουμε να γυριζουν κ να κοιταζει το παιδι προς τα πισω????προχτες ταξιδεψαμε κ αυτο συζητουσαμε με τον αντρα μου

Πρεπει ΚΑΠΟΥ να υπαρχουν και εδω στην Ελλαδα τι στα κομματια δεν γινεται. Στα μεγαλα ολα που ειχα παει ειχαν απο 0-9 προς τα πισω (κιλα) και απο 9-18 μπροστα. ΤΙΠΟΤΑ παντως προς τα πισω να κοιταει με μεγαλο οριο κιλων. Αστα. Ολοι μου ελεγαν γυρνα το μπροστα μετα τα 9 κιλα.....ή μετα τον χρονο. Εμενα 9 κιλα ηταν 8 μηνων το παιδι κοροιδευομαστε. Σου λεω καπου θα υπαρχει και εδω αλλα εγω δεν ειχα τον χρονο να σκαψω να βρω που και τι, και το παρειγγειλα απο εξωτερικο με πολυ καλη τιμη......και ηρθε σε 1 εβδομαδα. Αν θες σου στελνω μν με το link......ή αν θελετε σας το βαζω εδω.

καλά, βάλε εσύ το παιδάκι των 4ετών να κάθεται κοιτόντας πίσω. ή δεν θα κάθεται, ή θα μαζεύεις τους εμετούς σε κάθε στροφή!

Μην φτάνουμε στα άκρα. Εμείς μεγαλώσαμε χωρίς ζώνες ασφαλείας, χωρίς καθισματάκια αυτοκινήτου αλλά δεν πάθαμε τίποτα.

Προτιμότερο είναι να οδηγάει ο μπαμπάς και η μαμά προσεκτικά παρά το παιδί να κάθεται δυστυχισμένο κοιτώντας πίσω

Ο μπαμπας και η μαμα μπορουν να ειναι ΤΕΛΕΙΟΙ οδηγοι αυτο ομως δεν κανει συμβολαιο οτι ολοι οι αλλοι γυρω σου ειναι. Οποιος θελει μπορει. Ευκολες λυσεις υπαρχουν παντου. Οποιος θελει ας μου στειλει μν να το δωσω link με πληροφοριες rear facing car seats για αγορα αλλα και για διαβασμα......

Οσοι βρηκατε καρεκλακι για μεγαλυτερα παιδια ας μας πειτε μαρκα....

Βεβαια, πρεπει να παραδεχτω οτι εγω δεν μπορω να ειμαι ετσι σε τρενα κλπ ζαλιζομαι, κι εχω διαβασει οτι δεν κανει καλο στον εγκεφαλο. Πιστευω οτι τελικα καλο ειναι να τα κρατησουμε σε τετοια καρεκλακια οσο περισσοτερο μπορεσει ο καθενας μας γιατι απο παιδι σε παιδι μαλλον θα διαφερει η ηλικια....που θα επαναστατησουν -και με το δικιο τους. Επισης, καλα μεσα στην πολη για κανενα 20λετο, εμεις που εχουμε να την παμε Αλεξ/πολη, αρκετες φορες μαλιστα, ποσες ωρες να κατσει το παιδι αναποδα???? Εδω τωρα και ζαλιζεται....:? Αχ αντε να διαλεξεις.

Καλο θα ηταν τουλαχιστον αν ειχε να μας προτεινει κανεις καρεκλακι που να ειναι 9-36 μηνων ωστε να μην αλλαζουμε συνεχεια.

ΥΓ Αυτο που με ΤΙΠΟΤΑ δεν διαπραγματευομαι ειναι το να μην μπει καθολου σε καρεκλακι, ειτε κοιταει μπροστα ειτε πισω. Ουτε εγω μπορεσα να δω το βιντεο :-(

Κοιταξε για Britax, Recaro και Maxi Cosi Mobi........αν θες links πες μου.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...