Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά Καθίσματα και Ασφάλεια παιδιών

gerkon

Recommended Posts

Δεν θα ήθελα να σε στεναχωρήσω αλλά τέτοιες συζητήσεις με την πεθερά μου

ή άλλο μέλος της οικογένειας δεν θα μπω ποτέ στον κόπο να τις κάνω ..........

προέχει η ασφάλεια του παιδιού και το δικό μου παιδί δεν πάει πουθενά χωρίς

το καθισματάκι του αν δεν θέλει να αγοράσει ας το βγάζει από το ένα αυτοκίνητο κι ας το βάζει στο άλλο πάντως χωρίς αυτό δεν έχει βόλτα..

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να σας ρωτησω και εγω κατι με την σειρα μου!Οι μανουλες που οδηγουν απο ποτε ξεκινησαν να βαζουν τα μωρακια στο αυτοκινητο μονες τους για βολτιτσες?Εμενα ειναι 4μηνων και ακομα δεν την εβαλα μονη στο αυτοκινητο να την παω βολτα!Ψιλομασαω!Επισης το καρεκλακι το βαλατε μπροστα?Πρεπει σιγα σιγα ναρχισουμε τις λιγο μεγαλυτερες βολτες και δεν παιρνω θαρρος ακομα!!Για πειτε την εμπειρια σας!!

Εγώ την έβαζα από...δε θυμάμαι... πολύ νωρίς, από τις πρώτες βδομάδες...γενικά το μπροστινό κάθισμα δεν συνίσταται...καλύτερα να μπαίνει πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν....

υπάρχουν δύο είδη καρεκλάκια συνήθως

αυτά που είναι για τα πολύ βρεφάκια και είναι από 0 έως 9 κιλά μπαίνουν ΜΟΝΟ στο μπροστινό κάθισμα (του συνοδηγού φυσικά:lol: ) να κοιτούν προς τα πίσω και ο αερόσακος του συνοδηγού απενεργοποιημένος

Τα μεγαλύτερα καρεκλάκια που είναι από 9 κιλά +, πάνε στο πίσω κάθισμα και δένουν ουσιαστικά σαν πολυθρόνες

εγώ από 40 ημερών τον πήγαινα καμια βόλτα πότε πότε αλλά από 4μηνών που ξεκίνησα κι όλας τη δουλειά και τον πηγαίνω καθημερινά στης αδερφής μου... κάνουμε παρεούλα τα πρώτα 5 λεπτά μιας που μετά λιώνει στον ύπνο :lol:

για την ώρα τον έχουμε στο βρεφικο 0-9 και είναι δίπλα μου....

απ τον άλλο μήνα θα πάει στο πίσω κάθισμα (μέχρι αμάξι αλλάξαμε γιατί είχα 3πορτο και αναγκαστικά περάσαμε σε 5πορτο)

Δηλαδή μου λέτε να μην διστάζω σιγα σιγα να την πηγαινω με το αυτοκίνητο βολτες!Πηρα και το 6μηνο τωρα και αν καθομαι σπίτι όλο το καλοκαιρι και μονο βόλτες με το καρότσι θα λιωσω!Δεν λεει!Βασικα δισταζα να την βάλω στο μπροστινό κάθισμα!

Ρε κοριτσια εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο για το μπροστινο καθισμα :shock:

Κι εμεις ειχαμε καθισματακι απο 0-9 μηνων και το βαζαμε πισω απο τη θεση του συνοδηγου, οπως ακριβως ελεγαν οι οδηγιες και το υπουργειο παιδειας της Αγγλιας. Και στην Ελλαδα ομως που ημασταν το καλοκαιρι δεν ακουσα απο κανεναν να βαζει το καθισματακι μπροστα.

Σορι αλλα ξαφνιαστικα γιατι εδω ο νομος το απαγορευει και οι γονεις το θεωρουν αδιανοητο να βαλουν το καθισματακι του μωρου μπροστα.

Κι εμεις ειχαμε καθισματακι απο 0-9 μηνων και το βαζαμε πισω απο τη θεση του συνοδηγου, οπως ακριβως ελεγαν οι οδηγιες και το υπουργειο παιδειας της Αγγλιας. Και στην Ελλαδα ομως που ημασταν το καλοκαιρι δεν ακουσα απο κανεναν να βαζει το καθισματακι μπροστα.

Σορι αλλα ξαφνιαστικα γιατι εδω ο νομος το απαγορευει και οι γονεις το θεωρουν αδιανοητο να βαλουν το καθισματακι του μωρου μπροστα.

θα σου πω το εξής απλό και ταυτόχρονα κουλό...

στο peugeot που έχουμε εμείς, δεν φτάνει η ζώνη στο πίσω κάθισμα για το δέσιμο του καρεκλιού....

ειναι κοντή :?

Διαφημίσεις

στο peugeot που έχουμε εμείς, δεν φτάνει η ζώνη στο πίσω κάθισμα για το δέσιμο του καρεκλιού....

Οντως ειναι κουλο!!

Κι εμεις peugeot εχουμε, το 307 το τριπορτο, και η ζωνη του πισω καθισματος εφτανε για να δεθει το καθισματακι του μωρου.

Τι ειπες τωρα!!Ακριβως το ιδιο προβλημα με το Peugeot!Αν το καθισματακι ειναι λιγο ξαπλωτο δεν χωραει!!Μονο οταν ειναι ορθιο το καρεκλακι!Και αναριωτιομουν τα αλλα αυτοκινητα δεν εχουν προβλημα!Μετα υπεθεσα οτι το καρεκλακι ειναι ογκωδες!Οντως ισχυει αυτο αλλα δεν δοκιμασα να το βαλω μπροστα ποτε.

ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΚΑΘΙΣΜΑ!!

Απαγορευεται δια ροπαλου!!!

Μεχρι τα 35 κιλα και 1,45 υψος παντα στο πισω καθισμα. Ειδικα δε αν ειναι κατω απο 9 κιλα το καθισματακι κοιταει προς τα πισω.

Για τον λογο αυτο και εγω αργησα να τον παω μονη μου βολτα. Ηταν καπου 4 μηνων οταν τον πρωτοπηγα.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

καλά εμένα τα παιδιά μου σε λίγο θα ...οδηγούν τα ίδια....., αλλά και εγώ όταν τα πήγαινα από πολύ μικρά (2 μηνών την κόρη μου και 3 τον γιο μου) στην πεθερά μου -απόσταση 1 1/2 χλμ., που τα φύλαγε έβαζα το κάθισμα στου συνοδηγού -χωρίς αερόσακο βέβαια... :oops::oops: έκανα μλκ? αλλά φοβόμουν μήπως πάθουν κάτι και δεν τα καταλάβω...από ανασφάλεια .. αλλά όταν ακούω ότι απαγορεύεται δια ροπάλου ...τί έκανα :cry::cry:

Εμείς μέχρι στιγμής πάντα είμαστε και οι 3 στο αυτοκίνητο. Ο μπαμπάς οδηγεί και εγώ πίσω κάνω παρεούλα στη Μαρία. Κάτι μικρές διαδρομές που έκανα μόνη μου με τη μικρή δεν είχα πρόβλημα αλλά συνήθως δεν κάθεται μόνη της στο καθισματάκι. Γκρινιάζει, οπότε αποφεύγουμε να είμαστε μόνοι με τη μικρή μόνη της πίσω.

Μπροστά το καθισματάκι δεν το βάλαμε ποτέ. Εμείς όμως το έχουμε πίσω, στη μέση. Βλέπω πολλά καθισματάκια που είναι πίσω από τη θέση του συνοδηγού αλλά εμάς η ζωνη δεν έφτανε. Μόνο στη μέση μπαίνει. Το θεωρήσαμε και πιο σωστό μιας και δεν έχει φόβο και από τον αερόσακο. Κι αυτό λάθος είναι; Τι στο καλό γίνεται με τα καρεκλάκια αυτοκινήτου και ποιος είναι ο σωστός και πιο ασφαλής τρόπος; Μήπως δεν είναι είναι κάτι στάνταρ και "παίζει" ανάλογα με το καθισματάκι; :?:?::roll:

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

απο 17 ημερων την βαζω στο αυτοκινητο στο πισω καθησμα στην αρχη στο πορτ μπεμπε κ τωρα που ειναι πιο μεγαλη λιγο στο καθησμα του αυτοκινητου το μικρο (το αυγο) πισω απο τη θεση του συνοδηγου αλλα αναποδα...μια χαρα !της αρεσει κιολας! :D:D:D

Οντως ειναι κουλο!!

Κι εμεις peugeot εχουμε, το 307 το τριπορτο, και η ζωνη του πισω καθισματος εφτανε για να δεθει το καθισματακι του μωρου.

εμείς έχουμε και 307 και 206.... (307 του Αργύρη, 206 το δικό μου)

σε κανένα δεν φτάνει η ζώνη :?

ίσως να είναι πιο στρουμπουλό το δικό μας καρεκλάκι? τι να πω...

επίσης είδα στις οδηγίες που είναι κολλημένες πάνω στο καρεκλάκι ότι επιτρέπεται μπροστά στο κάθισμα του συνοδηγού...

δείχνει όμως ότι πρέπει οπωσδήποτε να είναι απενεργοποιημένος ο αερόσακος

αν δεν το έβλεπα αυτό δεν θα το έβαζα ποτέ μπροστά... θα άλλαζα αμάξι

:lol:

Και εμείς τους πρώτους μήνες είχαμε το καθισματάκι που είναι από 0-9 μηνών και το είχαμε και στα δυο αυτοκίνητα στο μπροστινό κάθισμα γυρισμένο να κοιτά προς τα πίσω. Δεν απαγορεύεται να έχεις αυτό το καθισματάκι μπροστα αρκεί να έχεις απενεργοποιήσει τον αερόσακο.

Από εκεί και μετά πήραμε τα καθισματάκια που είναι μέχρι 18 κιλών και το βάλαμε στο πίσω κάθισμα (αυτά απαγορεύονται να είναι στο μπροστινο κάθισμα).

Το ιδιο συμβαινει κ στο δικο μας αυτοκινητο. Οταν ειμαστε ολοι μαζι τοτε την βαζουμε πισω, σφηνωμενο το καρεκλακι κ καθομαι κ εγω διπλα της.

Τωρα ξεκινησα εγω μαθηματα οδηγησης και προκειται να την πηγαινω φερνω εγω απο παιδικο κ βολτουλες, οποτε το καθισμα θα μπει μονιμα μπροστα, που φτανει κ η ζωνη κ θα μπορω να την βλεπω, με απενεργοποιημενο τον αεροσακο.

Λοιπόν....

υπάρχουν δύο είδη καρεκλάκια συνήθως

αυτά που είναι για τα πολύ βρεφάκια και είναι από 0 έως 9 κιλά μπαίνουν ΜΟΝΟ στο μπροστινό κάθισμα (του συνοδηγού φυσικά:lol: ) να κοιτούν προς τα πίσω και ο αερόσακος του συνοδηγού απενεργοποιημένος

Τα μεγαλύτερα καρεκλάκια που είναι από 9 κιλά +, πάνε στο πίσω κάθισμα και δένουν ουσιαστικά σαν πολυθρόνες

Δεν μπαίνουν ΜΟΝΟ μπροστά. Αν υπάρχει δεύτερος ενήλικας στο αυτοκίνητο μπαίνουν ΜΟΝΟ πίσω για την ασφάλειά τους.

Η δικιά μου είναι 11,5 κιλά και επειδή τη δίνω στον παιδικό με το κάθισμα για να τη βάλουν στο σχολικό μετά δεν της το έχω αλλάξει ακόμα. Έτσι κι αλλιώς από 7 μηνών περισσεύει από το κάθισμα (λόγω ύψους) αλλά ακόμα βολεύεται. Σιγά σιγά όμως πρέπει να της το αλλάξω.

Και στο θέμα μας. Τη βάζω στο κάθισμα του συνοδηγού από 45 ημερών(μόνη μου) για βόλτα. Πως αλλιώς θα βλέπεις το παιδί???? Το γράφουν ακι οι οδηγίες του καθίσματος.. Ο αερόσακος απενεργοποιημένος φυσικά.

Οντως ειναι κουλο!!

εμείς έχουμε και 307 και 206.... (307 του Αργύρη, 206 το δικό μου)

σε κανένα δεν φτάνει η ζώνη :?

ίσως να είναι πιο στρουμπουλό το δικό μας καρεκλάκι? τι να πω...

επίσης είδα στις οδηγίες που είναι κολλημένες πάνω στο καρεκλάκι ότι επιτρέπεται μπροστά στο κάθισμα του συνοδηγού...

δείχνει όμως ότι πρέπει οπωσδήποτε να είναι απενεργοποιημένος ο αερόσακος

αν δεν το έβλεπα αυτό δεν θα το έβαζα ποτέ μπροστά... θα άλλαζα αμάξι

:lol:

Τι να πω κι εγω? Μαλλον εχει να κανει με τις προδιαγραφες με τις οποιες φτιαχνονται τα καθισματακια για καθε χωρα. Ισως το δικο μας να μην ειναι τοσο ογκωδες και γι'αυτο χωραει στο πισω καθισμα. Επισης στις οδηγιες του δικου μας γραφει οτι απαγορευται απο το νομο να μπαινουν τα καθισματακια στο μπροστινο καθισμα.

Υπαρχουν βεβαια και τα αλλα καθισματακια που εχουν μια βαση, isofix νομιζω τη λενε, που μπαινει πισω και το καθισματακι του μωρου το βαζουμε πανω της. Υποτειθεται οτι ειναι πιο σταθερα αλλα δεν τα εχω δοκιμασει. Εμεις παντως δεν ειχαμε προβλημα με το δικο μας. Το μονο σπαστικο ηταν οτι ηταν δυσκολο να το βγαζουμε απο το αυτοκινητο γιατι δεν εχει πορτες πισω! Μαλλον πρεπει να παρουμε καινουριο αυτοκινητο σιγα-σιγα!!!

Ναι βρε κοριτσια! και εγω δεν το εχω διαβασει πουθενα να μην επιτρεπεται στο καθισμα του συνοδηγου! πολλες φορες καθομαι εγω πισω και η μπεμπα μπροστα!! :shock: . χωρια που το δικο μας λεει οτι τοποθετειται και στο μπροστινο με κλειστο αεροσακο.

Δεν μπαίνουν ΜΟΝΟ μπροστά. Αν υπάρχει δεύτερος ενήλικας στο αυτοκίνητο μπαίνουν ΜΟΝΟ πίσω για την ασφάλειά τους.

έχεις δίκιο...

είπα ότι μπαίνουν μόνο μπροστά με δεδομένο ότι το δικό μας δε χωράει πίσω με τίποτα :?

Κοριτσια μπορει οι οδηγιες να γραφουν οτι επιτρεπεται το καθισματακι

στη θεση του συνοδηγου αλλα ο νομος στην Ελλαδα τι λεει? Που πρεπει να καθονται συμφωνα με τον νομο για να ειναι πιο ασφαλη?

Πολλα καθισματακια ειναι εισαγομενα και φτιαχνονται με τις προδιαγραφες της χωρα απο την οποια εισαγονται.

Εμας εδω πολλα καθισματακια δεν μας τα εισαγουν απο αμερικη γιατι εχουμε αλλες προδιαγραφες.

Οσο για το πως θα βλεπεις αν το παιδι ειναι καλα στο πισω καθισμα ενω κοιταει πισω, υπαρχουν ειδικα καθρεφτακια που τοποθετουνται στο πισω παρμπριζ για να βλεπετε το παιδι.

Παντως και να επιτρεποταν δεν θα διακυνδυνευα τη ζωη του παιδιου μου

τοποθετοντας το στο μπροστινο καθισμα. Εχοντας το στο πισω καθισμα μειονονται παρα πολυ οι πιθανοτητες να παθει κατι σε ενα τροχαιο.

Και αν οι ζωνες ειναι κοντες θα σας προτεινα να αλλαξετε αυτοκινητο γιατι εδω προκειται για τη ζωη του παιδιου σας.

Παντα φιλικα σας τα λεω ολα αυτα.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...