Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδότοποι και κάπνισμα

Recommended Posts

Εχείς απόλυτο δίκιο για το χώρο που ζητάς (ΣΑΜ) ,αλλά δυστυχώς το καταστημα της ολυμπιάδος είναι λίγο μικρό και δυσκολευόμαστε.Σου υπόσχομαι όμως στον καινουργιο χώρο που φτιάχνουμε στην περιοχή του cosmos medeteranian να έχει ο γιός σου και τα παιδιά της ηλικίας του τον δικό τους χώρο.Είδικά στον καλοκαιρινό μας παιδότοπο θα έχει τόσο χώρο που δεν φαντάζεσαι,μια και θα είναι 2000 τ.μ. μόνο ο παιδότοπος.

Σε ευχαριστώ.......

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 189
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Την Παρασκευή πήγαμε σε έναν παιδότοπο στην γειτονιά μας και ενώ μου άρεσε σαν χώρος και οι κοπέλες που ήταν εκεί ήταν τέλειες και πρόσεχαν όλα τα παιδιά πάρα πολύ, δεν μπορέσαμε να κάτσουμε πάνω από ώρα από την Τσιγαρίλα

Πραγματικά σας μιλάω δεν μπορούσες να πάρεις ανάσα. Βέβαια ο χώρος που έπαιζαν τα παιδιά με τον χώρο που κάθονταν οι γονείς ήταν αποκομμένος, αλλά και πάλι όταν ερχόταν το παιδί να μας μιλήσει ή να φάει το τοστ του πάλι ανέπνεε όλη αυτή την καπνίλα.

Φυσικά και εμείς με τον Γιώργο ενοχληθήκαμε! Είχαμε δίπλα μας και 3 κυρίες οι οποίες με το που έσβηναν το ένα τσιγάρο άναβαν το άλλο, κάποια στιγμή δεν αντέξαμε και αλλάξαμε θέση, αλλά δυστυχώς σε 5 λεπτά έκατσαν πάλι δίπλα μας καπνιστές. Ο χώρος δεν είχε χώρο για μη καπνιστές και προκειμένου να κάνει ο Γιώργος φασαρία………..τα μαζέψαμε και φύγαμε.

Την ώρα λοιπόν που πληρώνουμε, έκανε ο Γιώργος παρατήρηση στον ιδιοκτήτη και του είπε αν γνωρίζει ότι απαγορεύετε από τον νόμο το κάπνισμα στον παιδότοπο.

Ξέρετε τι απάντησε ο ιδιοκτήτης?? Ότι το κάπνισμα απαγορεύετε εκεί που παίζουν τα παιδιά και όχι εκεί που κάθονται οι γονείς!!!!!!!!!!!

Ο Γιώργος τα πείρε στο κρανίο και όταν ήρθαμε σπίτι κατέβασε απο το ιντερνετ τον νόμο! Τα είχε πάρει τόσο πολύ στο κρανίο που ήθελε μέχρι καταγγελία να κάνει.

Φυσικά ο συγκεκριμένος παιδότοπος δεν θα μας ξαναδεί ………

219615iy3io8xbob.gif

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ.

Ο νόμος αυτό λέει .ΘΑ ήταν όμως καλό να μας ενημερώσεις για αυτόν τον παιδοτοπο ,και για να ξέρουμε ποιος ειναι αλλα και και για να κάνουμε εμείς μια παρατήρηση σε αυτόν τον κύριο γιατι δεν μπορεί να μας προσβάλει όλους με αυτά που κάθεται και λέει.

Ήμουν φανατική καπνίστρια (2 πακέτα την ημέρα ήθελα). Στην πρώτη εγκυμοσύνη και κατά την διάρκεια του θηλασμού το είχα κόψει. Μόλις διέκοψα τον θηλασμό λόγω δουλειάς ξαναρχισα το τσιγάρο. Στην δεύτερη υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι τσιγάρο δεν θα ξανακαπνίσω και το τηρώ από τον Φεβρουάριο του 2005. Ο άντρας μου καπνίζει μανιωδώς και δεν αντέχω αυτό το καπνό. πολλές φορές νιώθω ότι πνίγομαι και του φωνάζω. Φανταστείτε τα παιδιά μας και πολλά από αυτά που δεν μιλάνε ακόμα και δεν μπορούν να το εκφράσουν.

Μου άρεσε πολύ το παράδειγμα της Νινέττας για τις νοσοκόμες και τις δασκάλες (ήταν πολύ εύστοχο!) και θα ήθελα να συγχαρώ και την Νινέττα και την διεύθυνση του παιδότοπου Tsiribom που κατευθυνονται έναντια στο Νόμο του κέρδους.

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ.

Ο νόμος αυτό λέει .ΘΑ ήταν όμως καλό να μας ενημερώσεις για αυτόν τον παιδοτοπο ,και για να ξέρουμε ποιος ειναι αλλα και και για να κάνουμε εμείς μια παρατήρηση σε αυτόν τον κύριο γιατι δεν μπορεί να μας προσβάλει όλους με αυτά που κάθεται και λέει.

Δεν ξέρω αν μπορώ να γράψω ποιός παιδότοπος είναι! Αν ναι, ευχαρίστως να το κάνω.

Θα σου στείλω πμ

Διαφημίσεις

Στην πρώτη εγκυμοσύνη και κατά την διάρκεια του θηλασμού το είχα κόψει. Μόλις διέκοψα τον θηλασμό λόγω δουλειάς ξαναρχισα το τσιγάρο. Στην δεύτερη υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι τσιγάρο δεν θα ξανακαπνίσω και το τηρώ από τον Φεβρουάριο του 2005.

Συγχαρητήρια που τα κατάφερες κι εύχομαι να συνεχίσεις έτσι!

Στην εγκυμοσύνη το τσιγάρο προκαλεί αγγειοσύσπαση σε όλο το σώμα του εμβρύου... Για να καταλάβετε τι ακριβώς παθαίνει το έβρυο πιάστε σφιχτά τον καρπό του ενός χεριού με το άλλο χέρι και κρατήστε το 10 λεπτά... Ότι παθαίνει το χέρι σας από τον καρπό και κάτω το παθαίνει ολόκληρο το έβρυο.

Στο θηλασμό, αν η μητέρα καπνίζει μέχρι 5 τσιγάρα, τότε η νικοτίνη δεν ανιχνεύεται στο γάλα.

Αν η μητέρα καπνίζει πολύ μπορεί να μειωθεί η παραγωγή του γάλακτος.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό. Δηλαδή μια μητέρα που καπνίζει μπορεί να συνεχίσει το θηλασμό.

Τα παιδιά που έχουν γονείς καπνιστές είναι λιγότερο υγιή σε σχέση με τα παιδιά που έχουν γονείς μη καπνιστές.

Τα παιδιά των καπνιστριών που θηλάζουν είνα πιο υγιή σε σχέση με τα παιδιά των καπνιστριών που δεν θηλάζουν. Φαίνεται ότι το μητρικό γάλα απαλύνει μερικές από τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου.

Δυστυχως δεν μπορω να κατσω καπου μια ωρα και να μην καπνισω... αν θα χρειαστει να παω σε εναν παιδοτοπο η οπουδηποτε αλλου με το παιδι που θα απαγορευεται το καπνισμα, ή απλα δεν θα παω ή θα παω με καποιον άλλον ωστε να το κραταει και γω να βγω εξω για τσιγαρο.. ακομα και οταν παμε καπου με το αυτοκινητο κανουμε στασεις για τσιγαρο. Αν καποια στιγμη γινουμε σαν την Αμερικη και απαγορευεται σε ολους τους δημοσιους χωρους το καπνισμα, απλα δεν θα πηγαινω πουθενα και θα καθομαι σπιτι μου.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δυστυχως δεν μπορω να κατσω καπου μια ωρα και να μην καπνισω... αν θα χρειαστει να παω σε εναν παιδοτοπο η οπουδηποτε αλλου με το παιδι που θα απαγορευεται το καπνισμα, ή απλα δεν θα παω ή θα παω με καποιον άλλον ωστε να το κραταει και γω να βγω εξω για τσιγαρο.. ακομα και οταν παμε καπου με το αυτοκινητο κανουμε στασεις για τσιγαρο. Αν καποια στιγμη γινουμε σαν την Αμερικη και απαγορευεται σε ολους τους δημοσιους χωρους το καπνισμα, απλα δεν θα πηγαινω πουθενα και θα καθομαι σπιτι μου.

Και εγώ Δώρα μου έτσι λειτουργώ! :D:lol::D

Παιδιά το κάπνισμα στους "παιδότοπους" εχει απαγορευτει νομοθετικα απο το 2002....

Δειτε εδω: http://www.nosmoking.gr/fek.htm

Δεν επιτρεπεται καν σε διαμορφωμενο χώρο.... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ παντού.

Το θεμα ειναι γιατι κανενας γονιος δεν εχει καταγγειλει ποτέ κανέναν ιδιοκτήτη "παιδότοπου" στη Διεύθυνση Υγιεινης της Νομαρχίας του που ειναι και αρμόδια?

Οσο κοιμομαστε και αρκουμαστε σε αρνητικα σχολια στο διαδικτυο...να χαμε να λεγαμε...τοσο οι ασυνειδητοι θα μας "καβαλάνε".... :wink:

ΞΥΠΝΗΣΤΕ γονεις.....

Φρανκλιν... έτσι όπως έχει γίνει η ζωή μας (δυστυχώς) δεν είναι εύκολο πράγμα να κάνεις καταγγελία...

Πέραν του ότι αν δεν έχεις ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού να πας το παιδί σου, λες... τί να κάνω θα το πάω λιγότερη ώρα και λιγότερες φορές... από το να μείνει κλεισμένο ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ... αλλά για εμένα δεν είναι αυτό το σημαντικότερο... στην χώρα μας μπορεί να πάς για μαλλί και να βγείς κουρεμένος !!!

Καταλαβαίνεις τι εννοώ...

Διαφημίσεις

Μπορειται να κάνετε καταγγελια και στην δημοτικη αστυνομια.

Και νομίζω οτι εισαι υποχρεωμένη και εσυ και ολοι οι αλλοι γονεις να κανουν καταγγελια.Μιλάμε για την υγεια των παιδιού σας. Ας γίνει απο καπου η αρχη......ας κανουμε οσο μπορουμε τον κοσμο καλυτερο σε οποιον τομεα μπορουμε.

Παιδοτοπο εχω και εχω μείωση τζιρου απο την ωρα που απογορευσα το καπνισμα,αλλα ευτυχως εχω και δυο παιδακια και μετράνε πιο πολυ απο λιγα ευρω.........

Μπορειται να κάνετε καταγγελια και στην δημοτικη αστυνομια.

Και νομίζω οτι εισαι υποχρεωμένη και εσυ και ολοι οι αλλοι γονεις να κανουν καταγγελια.Μιλάμε για την υγεια των παιδιού σας. Ας γίνει απο καπου η αρχη......ας κανουμε οσο μπορουμε τον κοσμο καλυτερο σε οποιον τομεα μπορουμε.

Παιδοτοπο εχω και εχω μείωση τζιρου απο την ωρα που απογορευσα το καπνισμα,αλλα ευτυχως εχω και δυο παιδακια και μετράνε πιο πολυ απο λιγα ευρω.........

Kαλημέρα.Στον παιδότοπό σου έχεις κλειστό χώρο για καπνιστές?Εννοώ ξεχωριστό δωμάτιο.

Διαφημίσεις

Στην ερώτηση αν εγώ καπνίζω (τασος) απαντώ ναι οτι καπνίζω και μάλιστα πάρα πολύ.Αλλά ευτυχώς είμαι σε φάση που το κόβω γιατί στο σπίτι δεν καπνίζω λόγω παιδιών,στο μαγαζί δν καπνίζω λόγω απαγόρευσης,οπότε ειμαι σε καλό δρομο ελπίζω.

Οσο αφορά τον παιδότοπο μου όχι δεν έχω χώρο για καπνιστές γιατί πολύ απλά δεν επιτρέπεται να έχω τέτοιο χώρο.Ο παιδότοπος είναι ένας χώρος που πάς για να παίξει το παιδί σου και να διασκεδάσει όσο μπορεί.Δεν είναι ο χώρος που πάμε για προσωπική μας διασκέδαση.Υπάρχουν τα καφέ τα club τα μπουζουκια και τόσα άλλα μαγαζιά να διασκεδάσω και να καπνίσω αλλά ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να βαζω το παιδί μου να αναπνέει τον καπνό μου, η τον καπνό σου.Ο ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΧΙ Ο ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ.Ας μην αλλαξουμε τους ρόλους.

ΤΑΣΟΣ

Εγω δεν καπνιζω ομως ο Λευτερης που καπνιζε μεχρι προσφατα δεν καπνιζε ποτε σε παιδοτοπους και πριν ανοιξουμε τον δικο μας(stay and play)ουτε στο σπιτι μας ουτε καν σε σπιτια φιλων οταν ηταν παιδια σε αυτα.Συμφωνω με τον τσιριμπομ και συμπασχω μιας και τωρα που επιασαν τα κρυα οι γονεις δεν θελουν να καθονται στην αυλη και απλα πανε σε παιδοτοπους που μπορουν να καπνιζουν :( ομως ειλικρινα δεν θα αλλαξουμς σταση γιατι δεν μπορω να φανταστω οτι το παιδι μου θα παιζει και θα καταστρεφει την υγεια του ταυτοχρονα.Οπως δεν το θελω για το δικο μου παιδι δεν το θελω και για τα παιδια ολου του κοσμου.Ας ειναι καποιοι θα το εκτιμησουν και θα βαζουν σε προτεραιοτητα τα παιδια τους και οχι την κακη τους συνηθεια :wink:

Επετρεψε μου φιλε Τασο να σου πω την γνωμη μου...

Αν και φανατικη καπνίστρια (σαν ατομο) ειμαι φανατικη ΑΝΤΙ στην καπνα και στο τσιγαρο κοντα στα παιδια...

Δεν καπνιζω στο σπιτι, στο αυτοκινητο και οπου γενικα ειναι τα παιδια ... Καπνιζω μονο στο μπαλκονι και ας κοντευω να ψοφησω απο το κρυο το χειμωνα και να παθω ηλιαση το καλοκαιρι...

ΑΛΛΑ αυτο που λες για τους παιδοτοπους και γενικα για τους καπνιστες, το βρισκω λάθος... Δεν θα ηταν κακο να υπαρχει ενα μπαλκονακι, μια βεραντουλα τελοσπαντων ενας μικρος εξωτερικος χωρος που θα μπορουμε κι εμεις οι γονεις καπνιστες να κανουμε ενα τσιγαρο με μια γουλιτσα καφε και να βγαινουμε ΟΛΗ η οικογενεια μαζι και να περναμε ΟΛΟΙ καλα... !

Οσο για αυτο που λες για τα μπουζουκια, τις καφετεριες κλπ κλπ, εμεις που δεν εχουμε που να αφησουμε τα παιδια μας και συνεπως ουτε μπουζουκια ουτε τιποτα αλλο δεν παμε, πρεπει να παμε να αυτοκτονησουμε ???

Θεωρω οτι μπορει να συνδυαστει αψογα ενας ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ χωρος για το καπνισμα με εναν ωραιο παιδοτοπο και να περασει καλα ολη η οικογενεια...

Το εχω ξαναπει, υπαρχουν λυσεις για ΟΛΑ αρκει να το θελουμε... και στην Ελλάδα δυστυχως δεν υπάρχουν χωροι που να μπορει να περασει καλα ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ... Γιατι ???

Οσο για αυτο που λες Νινεττάκι, σου εχω ξαναπει την αποψη μου, θα την γραψω κιολας !

Αν δεν εχουν μυαλο οι γονεις, εσυ δεν μπορεις να κανεις τιποτα για αυτο... Συνεχισε το πολυ ωραιο εργο σου... Κι εμεις συνεχιζουμε την διαφημηση *εκτος φορουμ εννοω !!!* χαχα :lol:

• 2 months later...

Στους παιδοτοπους 0-6 απαγορευτηκε το καπνισμα.

Πηγαμε Δευτερα και ειδα την ταμπελα φαρδια πλατια μπροστα μου (εμενα περιμεναν για να την βαλουν ? 1 φορα ειπα να παω πια)

Προς ενημερωση, αποφυγη, η προσελευση.

Προσωπικα σπάστικα. Θελω εναν παιδοτοπο να με χωνει στην απομονωση (η οποια θα θα εχει full εξαερισμο) και να μπορω να πιω το καφεδακι μου κοιταζοντας το μικρο μου και οχι βλαπτοντας το. Να ειναι μια ωρα που θα περναμε και οι 2 καλα (εγω καφεδακι-τσιγαρακι και εκεινος παιχνιδι). Ζηταω κατι πολυ δυσκολο πια. Προτιμω να παω στην παιδικη χαρα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Το καλυτερο δεν ειναι ο φουλ εξαερισμος...

Το καλυτερο ειναι παιδοτοπος που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ μεσα το καπνισμα κι εχει ΕΞΩ ξερεις, με τζαμαρια, να βλεπεις το ζουζουνακι σου και να απολαμβανεις το καφεδακι σου... (βλεπε Νινετα...) :wink:

Ναι ρε σεις κορίτσια όμως και εκεί που θα κάθεστε απομονωμένες όπως λέτε τα παιδιά σας δεν θα έρχονται. Εμένα η δικιά μου δεν κάθεται συνεχώς στα παιχνίδια. Πηγαινοέρχετε, τρώει πίνει κοκ... Σίγουρα είναι ζόρικα γιατι πας να πιέις εναν καφέ και ησυχία να κάνεις και ενα τσιγαράκι. Αλλα τα παιδιά μας δεν προέχουν ?

.png

Αυτο ειναι και το δικο μας προβλημα.Παμε σε παιδοτοπους και θελω να χαστουκισω τους γονεις που καπνιζουν.Ειμαι απο Θεσσαλονικη εχω βρει ενα παιδοτοπο Τζουμαγιας με Διογενους Ανω Τουμπα και ενα Σοφουλη τον javascript:emoticon(':wink:')

WinkΠαραδεισο.Τουλαχιστον εκει εχει μερος για καπνιστες πανω με καλο εξαερισμο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...