Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1 ΕΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΕΥΡΑ?

ikas

Recommended Posts

ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩς ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΩ!ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΟ 7-8 ΜΗΝΩΝ, ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ, ΟΤΑΝ ΤΗς ΛΕΩ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗς ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗς ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩς ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩς ΠΩς ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΟΨΩ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑς ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΚΟΥΕΙ.ΤΣΙΡΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ?

Διαφημίσεις

ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩς ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΩ!ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΟ 7-8 ΜΗΝΩΝ, ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ, ΟΤΑΝ ΤΗς ΛΕΩ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗς ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗς ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩς ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩς ΠΩς ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΟΨΩ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑς ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΚΟΥΕΙ.ΤΣΙΡΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ?

Προφανώς είδε οτι με αυτό τον τρόπο σου τραβάει την προσοχή και ασχολείσαι αποκλειστικά με εκείνη. Προσπάθησε εκείνη την στιγμη που το κάνει να φανείς εντελώς ψύχραιμη σαν να μην συμβαίνει τίποτα και απασχόλησέ την αμέσως με κάτι άλλο. Μηπως σιγά σιγά το ξεχάσει. Θα πάρει χρόνο όμως σίγουρα αυτό.

Ρώτα και τον γιατρό σου μπορεί να σου πεί και αυτός κάτι.

Εχεις δοκιμάσει εκείνη την ώρα να την πιάσεις μια σφιχτή αγκαλία να τις ψιθυρήσεις ότι την αγαπάς και μόλις ηρεμήσει θα τα πείτε.

Εμένα στις πολλυ μεγάλες εκρήξεις τις μικρής πιάνει.

σημερα επειδη της ειπα ελα μωρο μου να παμε να βγαλουμε τα κακα και την πηρα απο το χαλι που καθοταν και επαιζε αρχισε να μου τραβαει τα μαλλια και να με χτυπαει!ρε παιδια 17 μηνων ειναι σοκαριστηκα και δεν ηξερα τι να κανω το αφησα να περασει ετσι.την επομενη φορα ομως?να την βαλω τιμωρια?θα το καταλαβει στην ηλικια της?

Διαφημίσεις

σημερα επειδη της ειπα ελα μωρο μου να παμε να βγαλουμε τα κακα και την πηρα απο το χαλι που καθοταν και επαιζε αρχισε να μου τραβαει τα μαλλια και να με χτυπαει!ρε παιδια 17 μηνων ειναι σοκαριστηκα και δεν ηξερα τι να κανω το αφησα να περασει ετσι.την επομενη φορα ομως?να την βαλω τιμωρια?θα το καταλαβει στην ηλικια της?

Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε πρώτα εμείς, για να μπορέσουμε να κάνουμε και τα παιδάκια μας να καταλάβουν στην συνέχεια. Να καταλάβουμε ότι αυτό για μας είναι φυσικό και λογικό (να βγάλουμε τα κακά), για τα παιδάκια είναι τελείως παράλογο (γιατί να αφήσω το παιχνίδι μου τώρα που περνάω τόσο ωραία;). Και βέβαια η αντίδραση είναι ανάλογη... Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να γινόμαστε έρμαια των επιθυμιών τους και να φτιάξουμε τελικά μικρά τερατάκια που θα κάνουν συνέχεια ό,τι θέλουν! Ο τρόπος που θα το κάνουμε όμως έχει σημασία. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό γι αυτό και, κατ' εμέ, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Γενικά όμως, πρέπει να είμαστε πολύ υπομονετικοί και να θυμόμαστε πάντα ότι οφείλουμε να εξηγούμε με τον τρόπο μας στο παιδί τα π ά ν τ α. Δεν υπάρχει αυτονόητο για τα παιδιά. Μη σταθερότητα και ψυχραιμία αντιμετωπίζονται και τα νεύρα και οι θυμοί. Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει τιμωρίες, γιατί δεν μου ταιριάζουν σαν σύστημα. Πολλή εξήγηση, πολλή ηρεμία, πολλή υπομονή.

• 2 months later...

Κοτια η δικη μας δεν τσιριζει....σπανια κλαιει λιγο πιο εντονα αν δεν μπορεσει να κανει κατι. Σταματαει οταν την παιρνω αγκαλια και την σφιγγω ελαφρα λεγοντας της 'ξερω οτι δεν μπορεις δεν πειραζει, δεν πειραζει'. Δεν ξερω τι καταλαβαινει απο αυτο αλλα δουλευει. Σε κατω απο λεπτο εχει ηρεμησει. Οποτε θα σου προτεινα οταν το κανει αυτο οχι να αδιαφορεις (μηπως γιαυτο το κανει για να τραβηξει προσοχη εννοω) και να κατεβεις κοντα της και να της μιλησεις με ηρεμο τονο κοιταζοντας την. Ηρεμα, χαιδεψε της λιγο το χερι. Και να στο σπρωξει εγω πιστευω οτι θα μετρησει η προσπαθεια που θα κανεις και θα ηρεμησει πιο γρηγορα. Οταν την πιανει την δικη μας αυτο που προειπα δεν ΘΕΛΕΙ να την αγγιζω. Με σπρωχνει. Αλλα εγω την παιρνω αγκαλια με το ζορι. Μεσα σε δευτερολεπτα σταματαει να σπρωχνει και να θελει να φυγει. Δεν ξερω μια ιδεα λεω. Καμια φορα η ασχημη (για μας, γιατι για τα πιστιρικια ολα αυτα φυσιολογικα ειναι) συμπεριφορα χειροτερευει οταν αδιαφορουμε. Γιατι το κανουν ακομα χειροτερα μπας και μας τραβηξουν την προσοχη. Αρνητικη προσοχη ειναι καλυτερα απο οτι καθολου προσοχη....καταλαβαινεις.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε πρώτα εμείς, για να μπορέσουμε να κάνουμε και τα παιδάκια μας να καταλάβουν στην συνέχεια. Να καταλάβουμε ότι αυτό για μας είναι φυσικό και λογικό (να βγάλουμε τα κακά), για τα παιδάκια είναι τελείως παράλογο (γιατί να αφήσω το παιχνίδι μου τώρα που περνάω τόσο ωραία;). Και βέβαια η αντίδραση είναι ανάλογη... Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να γινόμαστε έρμαια των επιθυμιών τους και να φτιάξουμε τελικά μικρά τερατάκια που θα κάνουν συνέχεια ό,τι θέλουν! Ο τρόπος που θα το κάνουμε όμως έχει σημασία. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό γι αυτό και, κατ' εμέ, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Γενικά όμως, πρέπει να είμαστε πολύ υπομονετικοί και να θυμόμαστε πάντα ότι οφείλουμε να εξηγούμε με τον τρόπο μας στο παιδί τα π ά ν τ α. Δεν υπάρχει αυτονόητο για τα παιδιά. Μη σταθερότητα και ψυχραιμία αντιμετωπίζονται και τα νεύρα και οι θυμοί. Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει τιμωρίες, γιατί δεν μου ταιριάζουν σαν σύστημα. Πολλή εξήγηση, πολλή ηρεμία, πολλή υπομονή.

Μου αρεσει το στυλ σου :)

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...