Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οφέλη "παρατεταμένου" θηλασμού

Recommended Posts

Εδώ ίσως κάνω λάθος... βασικά προσπαθούσα να προστατέψω την παραγωγή μου και επιπλέον σε κάποιο ποστ η Αγλαία είχε πει ότι τον πρώτο χρόνο η βασική τροφή του παιδιού πρέπει να είναι το γάλα που είναι και πολύ πιο θρεπτικό από τις υπόλοιπες τροφές.

Γειά σου Ειρήνη, νομίζω κι εγώ πως η παραγωγή σου πλέον δεν απειλειται τόσο εύκολα, το παιδί έχει κλείσει το ένα έτος, έτσι δεν είναι; Εγώ μόλις έγινε η μικρή μου 1έτους γύρισα στη δουλειά και έμενε χωρίς θηλασμό κάθε μέρα για 12-14 ώρες. Έπινε φρέσκο γάλα το πρωί με το μπαμπά και θήλαζε απόγευμα, βράδυ και νυχτα και η παραγωγή προσαρμόστηκε στο νέο πρόγραμμα. Όταν ήταν ενάμισυ έτους χρειάστηκε να λείψω για 48 ώρες και πάλι δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Και συνεχίζουμε αισίως το θηλασμό... :)

Όσο για τη διατροφή, πραγματικά ο κάθε παιδίατρος λέει κάτι άλλο. Η δικιά μας π.χ. μεά το χρονο μας είπε να της δίνουμε ό,τι τρώμε κι εμείς!

Τελικά νομίζω πως στα θέματα διατροφής μπορείς να ενημερώνεσαι μόνη σου, και να πράττεις όπως νομίζεις εσύ (όπως και κάνεις άλλωστε), και άσε τον παιδάτρο να ασχολειται με θέματα ασθενειών;).

GJMap2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 447
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eιρηνη μου, Καλά το διαβασες οτι το γαλα ειναι η βασικη τροφη του παιδιου για τον 1ο χρονο, αλλα αφου τωρα περασατε το χρονο, μπορεις αφοβα να βαλεις και απογευματινο γευματακι. Αφου βλεπεις οτι το ζηταει και το παιδι, η φυση δειχνει τα σημαδια της;)

:twisted:

......Βέβαια τώρα θα μου πεις ωραία γιατί δε δίνεις και το απόγευμα φρέσκο φαγητό? Εδώ ίσως κάνω λάθος... βασικά προσπαθούσα να προστατέψω την παραγωγή μου και επιπλέον σε κάποιο ποστ η Αγλαία είχε πει ότι τον πρώτο χρόνο η βασική τροφή του παιδιού πρέπει να είναι το γάλα που είναι και πολύ πιο θρεπτικό από τις υπόλοιπες τροφές. Μήπως παρεξήγησα τα γραφόμενα της Αγλαίας?....

1. Καταρχήν το διάβασες αυτό; http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

2. Το να προστατέψεις την παραγωγή σου δεν σημαίνει να μην δίνεις άλλη τροφή στο μωρό σου. Μετά το έτος οι ανάγκες για στερεές τροφές είναι αυξημένες. Το να βάλεις γεύμα στερεών (κρέμα ή φαγητό) το απόγευμα πιστεύω ότι επιβάλεται από την ηλικία του μωρού και δεν υπονομεύει καθόλου το θηλασμό. Η δικιά μου πχ.θέλει να θηλάζει μετά το φαγητό αντί για νερό αλλά το πιο συνηθισμένο είναι: πρώτα θηλαζεις και μετά δίνεις φαγητό.

(Κάτι μου λέει ότι θα πρέπει να αλλάξω παιδιάτρο πάλι...Ουφ την βαρέθηκα αυτή τη διαδικασία όλοι ίδιοι είναι. Κρίμα γιατί αυτή μου αρέσει, είναι φιλική, πολύ έμπειρη στις παιδικές ασθένειες και δε δίνει εύκολα φάρμακα.)

Μην τα περιμένεις από την παιδίατρο να αποφασίσει πως θα τραφεί το παιδί σου. Αν σαν γιατρός σε καλύπτει μην την αλλάξεις. Απλά κράτησε από τις διατροφικές συμβουλές της, όσες σε βρίσκουν σύμφωνη. Δεν θα μας κάνουν και ντα ντα οι παιδίατροι αν αποφασίσουμε να σηκώσουμε μπαϊράκι και δεν δώσουμε την @&?@~:mad: την φαριν λακτέ αλλά προτιμήσουμε μια βιολογική κρέμα ή μια χορτόσουπα

.pngy3DLp3.png

:twisted:

1. Καταρχήν το διάβασες αυτό; http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

2. Το να προστατέψεις την παραγωγή σου δεν σημαίνει να μην δίνεις άλλη τροφή στο μωρό σου. Μετά το έτος οι ανάγκες για στερεές τροφές είναι αυξημένες. Το να βάλεις γεύμα στερεών (κρέμα ή φαγητό) το απόγευμα πιστεύω ότι επιβάλεται από την ηλικία του μωρού και δεν υπονομεύει καθόλου το θηλασμό. Η δικιά μου πχ.θέλει να θηλάζει μετά το φαγητό αντί για νερό αλλά το πιο συνηθισμένο είναι: πρώτα θηλαζεις και μετά δίνεις φαγητό.

Μην τα περιμένεις από την παιδίατρο να αποφασίσει πως θα τραφεί το παιδί σου. Αν σαν γιατρός σε καλύπτει μην την αλλάξεις. Απλά κράτησε από τις διατροφικές συμβουλές της, όσες σε βρίσκουν σύμφωνη. Δεν θα μας κάνουν και ντα ντα οι παιδίατροι αν αποφασίσουμε να σηκώσουμε μπαϊράκι και δεν δώσουμε την @&?@~:mad: την φαριν λακτέ αλλά προτιμήσουμε μια βιολογική κρέμα ή μια χορτόσουπα

Nα ρωτησω και εγω κατι??:oops:

Δεν ειχα δει αυτο το θεμα και ανοιξα παρομοιο σε αλλη ενοτητα.

Αυτο που πιστευε η Ειρηνη, πιστευα και εγω.Μεχρι τωρα νομιζα οτι οταν επιστρεφει η μαμα στο σπιτι απο τη δουλεια δεν δινει αλλο στερεες αλλα μονο γαλα για να πιει το μωρο την ποσοτητα που χρειαζεται και να μην μειωθει η παραγωγη.

Αυτο αφορα μικροτερα μωρα?

Ευχαριστουμε πολυ για την καθοδηγηση!!:-D

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ για την ανταπόκριση. Μου λύσατε πολλές απορίες. Μου έχουν φύγει κιόλας (τουλάχιστον προσωρινά) και οι ανασφάλειες περί παραγωγής.

Θα δοκιμάσω σιγά σιγά να βάλω άλλο ένα γευματάκι μέσα στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Να δω πως θα ανταποκριθεί και η μικρή.

Θα δοκιμάσω και τραχανά που εισηγείτε η culte. Δεν έχω δόσει ακόμα και φαίνεται καλή ιδέα.

Φιλάκια σε όλες!:-D Είστε θησαυρός!

pbKOp2?r=1289202199

Διαφημίσεις

Θα δοκιμάσω και τραχανά που εισηγείτε η culte. Δεν έχω δόσει ακόμα και φαίνεται καλή ιδέα.

Sorry για το off topic, ο κυπριακός τραχανάς είναι ο αγαπημένος μου! Άσε που είναι πιο θρεπτικός απ΄τον ελληνικό, αφού έχει και τον φλοιό του σιταριού. Καλή όρεξη στην κόρη σου :)

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ για την ανταπόκριση. Μου λύσατε πολλές απορίες. Μου έχουν φύγει κιόλας (τουλάχιστον προσωρινά) και οι ανασφάλειες περί παραγωγής.

Θα δοκιμάσω σιγά σιγά να βάλω άλλο ένα γευματάκι μέσα στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Να δω πως θα ανταποκριθεί και η μικρή.

Φιλάκια σε όλες!:-D Είστε θησαυρός!

Όταν ξυπνά από το μεσημεριανό ύπνο δώσε ένα γαλατάκι μαμάς ( η δικιάμου διψάει πολύ εκείνη την ώρα )και μετά από κανένα μισάωρο - ώρα δώσε φαγάκι.

.pngy3DLp3.png

pax ευχαριστώ για τις ευχές!

40+mama θα προσπαθήσω να δοκιμάσω τη μέθοδο σου αν και είναι λιγάκι δύσκολο στην περίπτωση μου αφού τους τελευταίους δυο μήνες η μικρή σπάνια κοιμάται από το μεσημέρι και μετά. Βλέπεις έχει ανακαλύψει το περπάτημα και διανύουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στο σπίτι τα απογεύματα...

Χθές εντομεταξύ ανακάλυψα και κάτι που με τσάντισε πολύ! Εδώ και 2 μήνες μετά από προτροπή της παιδίατρου δίνω στη μικρή 35mg σιδήρου ημερισίως αφού σύμφωνα με την παιδίατρο το μητρικό γάλα δεν περιέχει σίδηρο και πρέπει να δίνουμε συμπλήρωμα. Μετά από 2 μήνες εγώ η ηλίθια αποφάσισα να ψάξω αν αυτή είναι σωστή τακτική και βρήκα ένα ποστ της Αγλαϊάς που αναφέρει δεκάδες προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν με την χορήγηση σιδήρου χωρίς να υπάρχει λόγος:evil:. Εννοείται ότι δεν κάναμε ποτέ αιματολογικές εξετάσεις στη μικρή για να δούμε αν όντος χρειάζεται σίδηρο. Ούτε καμιά ένδειξη αναιμίας είχαμε. Αντιθέτως η μικρή είναι ζωηρότατη, σε σημείο που με έχει εξαντλήσει.

Επιτέλους τι τους θέλουμε τους παιδίατρους αν για όλα πρέπει να κάνουμε εμείς προσωπική έρευνα?

pbKOp2?r=1289202199

Αυτο πια με το σιδηρο και αν ειναι απαραδεκτο.

Αντιθετως τα μωρα που πινουν αγελαδινο γαλα, εχουν προβλημα με ελλειψη σιδηρου γιατι το αγελαδινο εμποδιζει την απορροφηση του σιδηρου απο τις τροφες.

Σε καθε περιπτωση (και το λενε πλεον σε ολα τα παγκοσμια συνεδρια) τα συμπληρωματα διατροφης δεν ειναι αθωα οπως νομιζαμε και πρεπει να αντιμετωπιζονται περιπου ως φαρμακα και να δινονται μονο μετα απο διαπιστωμενες ελλειψεις, δηλαδη μονο μετα απο εξετασεις που δειχνουν οτι πραγματι υπαρχει ελλειψη πχ σιδηρου, γιατι διαφορετικα δημιουργουν μονο προβληματα.

Ποσο μαλλον σε ενα μωρο..

Οι παιδιατροι μαλιστα το κανουν περιπου εκβιαστικα.

"Αφου επιμενεις να θηλαζεις, πρεπει να δωσεις και σιδηρο"

Να κανουμε γιατρε εξετασεις να δουμε αν εχει ελλειψη?

"Αφου δεν το λυπασαι να το τρυπας":confused:

Και ολα αυτα απο τον δικο μου παιδιατρο, ο οποιος ειναι φανατικος υπερ του αποκλειστικου θηλασμου το 1ο εξαμηνο.

Το πρωτο ομως. Μετα αρχιζουμε τις εξυπναδες.

Αν δειτε ρε παιδια το γιο μου, θα βαλετε τα γελια που μου ειπε να του δωσω σιδηρο.

Οταν ομως την επομενη φορα δεν ειπα τιποτα περι θηλασμου, μου ελεγε προσεξε μην τον πολυταιζεις γιατι ειναι σαν παλαιστης:rolleyes:

k9Tap3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Είχα μία συζήτησει σήμερα με μία κοπέλα η οποία είναι 3 μηνών έγκυος και μου έλεγε ότι είναι επιστημονικά δεδομένο ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος όταν θηλάζει ένα παιδί πέρα από το χρόνο.......:evil: και κυρίως ότι κάνει κακό στο παιδί στην ψυχολογία (δεν γίνετε ανεξάρτητο κ.ο. Τα συνηθισμένα που λένε όλοι). Όπως καταλαβαίνετε πάτησε τον "κάλο" μου και μπήκαμε σε μία συζήτηση η οποία δεν έβγαλε πουθενά...

Το αποτέλεσμα..... Εκείνη ισχυρίζετε ότι υπάρχει σχετική βιβλιογραφία και την είχε διαβάσει στο πανεπιστήμιο... Είναι νηπιαγωγός:shock: (μπροστά ήταν και μία άλλη φίλη μου νηπιαγωγός η οποία είπε ότι δεν υπήρχε τέτοιο μάθημα στο πανεπιστήμιο:!:). Το θέμα είναι ότι ενώ συζητούσαμε μου έλεγε συνέχεια "υπάρχουν αυτά γραμμένα?" ή "είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα?". Αυτό που θα ήθελα είναι, από τις ψαγμένες του forum, να μου δώσουν την απαραίτητη βιβλιογραφία και άρθρα για να της τα στείλω..... Θα της στείλω βέβαια και την πρώτη σελίδα του topic που γράφει η amaretto αλλά όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο.

Θα μπορούσα να την αγνοήσω. Αλλά έχω μάθει πια για το πόσο άγνοια έχει ο κόσμος περί θηλασμού και επειδή είναι και έγκυος θα ήθελα (αφού "έπεσε" επάνω μου) να την ενημερώσω έτσι ώστε ότι κάνει με το παιδάκι της να είναι απόφαση δική της και όχι από άγνοια!!!!

Διαφημίσεις

Αν μπεις στις σελίδες που προτείνονται εδώ:

http://www.kellymom.com/bf/bfextended/index.html

θα βρεις άφθονα επιστημονικά άρθρα.

Αλλά γιατί δεν αφήνεις την άλλη κοπέλα να προσκομίσει εκείνη τη βιβλιογραφία της, που την έχει και έτοιμη; :twisted:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αν μπεις στις σελίδες που προτείνονται εδώ:

http://www.kellymom.com/bf/bfextended/index.html

θα βρεις άφθονα επιστημονικά άρθρα.

Αλλά γιατί δεν αφήνεις την άλλη κοπέλα να προσκομίσει εκείνη τη βιβλιογραφία της, που την έχει και έτοιμη; :twisted:

Χα! Μου το είπε..... "Εγώ έχω τα βιβλία να σου δείξω.... Εσύ τι έχεις?":confused:

Η αλήθεια είναι ότι έχω σταματήσει να θυμώνω με αυτά.... Ποιο πολύ στεναχωριέμαι για την άγνοια που υπάρχει!

Σε ευχαριστώ!:D

Υπάρχει περίπτωση να έχει διαβάσει κάτι τέτοιο η κοπέλα στη σχολή της, ΟΜΩΣ όχι σαν επιστημονικό δεδομένο αλλά σαν θεωρία ψυχολογίας. Επειδή στο παιδαγωγικό κάνουν μαθήματα εξελικτικής ψυχολογίας κλπ, και κάποιοι ψυχαναλυτές (πχ Ντολτό) θεωρουν ότι ο θηλασμός μετά τους 9 μήνες πρέπει να σταματήσει (σημειωτέον η Ντολτό δεν θήλασε γιατί "δεν είχε γάλα" το έχει δηλώσει σε συνέντευξη) οι φοιτητές που τα διαβάζουν υιοθετούν τις απόψεις τους γιατί τους θεωρούν αυθεντίες.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Χα! Μου το είπε..... "Εγώ έχω τα βιβλία να σου δείξω.... Εσύ τι έχεις?":confused:

Η αλήθεια είναι ότι έχω σταματήσει να θυμώνω με αυτά.... Ποιο πολύ στεναχωριέμαι για την άγνοια που υπάρχει!

Σε ευχαριστώ!:D

Την παρακαλούμε (προκαλούμε) να μας δώσει τίτλους βιβλίων και άρθρων και συγκεκριμένες υποδείξεις. Αν κάνω κακό στο παιδί μου, θέλω να το σταματήσω ΤΩΡΑ!!! :mrgreen::lol::lol:

Την παρακαλούμε (προκαλούμε) να μας δώσει τίτλους βιβλίων και άρθρων και συγκεκριμένες υποδείξεις. Αν κάνω κακό στο παιδί μου, θέλω να το σταματήσω ΤΩΡΑ!!! :mrgreen::lol::lol:

Εννοείτε πως θα της τα ζητήσω (να σώσουμε όσα παιδιά μπορούμε)!:-P Για αυτό θέλω να της στείλω όσο περισσότερο υλικό μπορώ. Εγώ δεν τα έχω σε βιβλία:oops:!!!!!

Διαφημίσεις

Υπάρχει περίπτωση να έχει διαβάσει κάτι τέτοιο η κοπέλα στη σχολή της, ΟΜΩΣ όχι σαν επιστημονικό δεδομένο αλλά σαν θεωρία ψυχολογίας. Επειδή στο παιδαγωγικό κάνουν μαθήματα εξελικτικής ψυχολογίας κλπ, και κάποιοι ψυχαναλυτές (πχ Ντολτό) θεωρουν ότι ο θηλασμός μετά τους 9 μήνες πρέπει να σταματήσει (σημειωτέον η Ντολτό δεν θήλασε γιατί "δεν είχε γάλα" το έχει δηλώσει σε συνέντευξη) οι φοιτητές που τα διαβάζουν υιοθετούν τις απόψεις τους γιατί τους θεωρούν αυθεντίες.

Α ωστέ έτσι.... Από περιέργεια θα ρωτήσω μία φίλη μου ψυχολόγο η οποία δίδασκε σε βρεφοκόμους εξελικτική ψυχολογία..... Άραγε υπάρχει ψυχοθεραπευτής που να έχει υποστηρίξει το αντίθετο σε κείμενά του:confused: Θα μάθω και θα σας πω....

Εννοείτε πως θα της τα ζητήσω (να σώσουμε όσα παιδιά μπορούμε)!:-P Για αυτό θέλω να της στείλω όσο περισσότερο υλικό μπορώ. Εγώ δεν τα έχω σε βιβλία:oops:!!!!!

Πρώτα εκείνη, πρώτα εκείνη! Επείγει να σταματήσουμε όσες θηλάζουν ήδη και όχι να πείσουμε αυτές που δεν θηλάζουν :mrgreen:

Εγώ δεν τα έχω σε βιβλία:oops:!!!!!

Αχ, καημένη, πού πας ξυπόλητη στ' αγκάθια! Όταν είναι τυπωμένο και μάλιστα στα ελληνικά, έχει άλλο κύρος. Αν το πουν και σε πρωινάδικο, είναι νόμος! Αλλά εσύ που το διάβασες στο ίντερνετ .. τς τς τς! :lol::lol::lol:

(το ρίχνουμε στην τρελίτσα, για να μην μας τρελάνουν ...)

Πρώτα εκείνη, πρώτα εκείνη! Επείγει να σταματήσουμε όσες θηλάζουν ήδη και όχι να πείσουμε αυτές που δεν θηλάζουν :mrgreen:

Επειδή είναι αδερφή φίλης φίλης:!: (πιασ' το αυγό και κούρευτο) μάλλον δεν θα έχω άμεση επικοινωνία μαζί της....

Θα της στείλω mail μέσω της φίλης μου, να το στείλει στην φίλη της, να το στείλει στην αδερφή της (και εγώ τα έχασα τώρα)...... και θα την παρακαλέσω να μου δώσει τίτλους βιβλίων.....

Τώρα όσες θηλάζετε τόοοοοοοοοσο καιρό το κακό το έχετε κάνει. Για μια δυο μέρες παραπάνω δεν χάθηκε και ο κόσμος:P:p:p:p

Για μια δυο μέρες παραπάνω δεν χάθηκε και ο κόσμος:P:p:p:p

Μα, τα μηνύματα είναι σαφή!

Ένας χρόνος φτάνει, ένας χρόνος και μια μέρα είναι υπέρβαση.

Μετά τους 9 μήνες, δεν προσφέρεις τίποτε, άρα 9μήνες + 1μέρα σταματάς.

Μπορεί να έχει ανάλογο όριο για 4 χρόνια, 2 μήνες και 7 μέρες και η αυριανή να είναι η σημαντικότερη της ζωής μας :lol::lol::lol:

Μα, τα μηνύματα είναι σαφή!

Ένας χρόνος φτάνει, ένας χρόνος και μια μέρα είναι υπέρβαση.

Μετά τους 9 μήνες, δεν προσφέρεις τίποτε, άρα 9μήνες + 1μέρα σταματάς.

Μπορεί να έχει ανάλογο όριο για 4 χρόνια, 2 μήνες και 7 μέρες και η αυριανή να είναι η σημαντικότερη της ζωής μας :lol::lol::lol:

Τότε λυπάμαι.... Την υπέρβαση την έχετε κάνει ήδη. Το παιδί σου θα κρέμεται μέχρι τα 40 από την φούστα σου, θα σου ζητάει την άδεια μέχρι και για να κατουρήσει και θα πάθει τραγικά πράγματα επειδή θηλάζει ακόμααααααααα!!!!!!! Είναι αναπόφευκτο.... Ειλικρινά σας λυπάμαι πολύ:-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: (αν είχε ήχο θα σας είχα ξεκουφάνει)

Και επειδή αλλάξαμε τα φώτα στο topic θα τελειώσω με αυτό που υποστηρίζεις

"Θήλαζε και μη ερεύνα"

(και μια που έπεσα επάνω σας, έμπειρες μανούλες, μου απαντάτε και εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=67525 :confused: Λογικά την απάντηση την ξέρω αλλά και η δική σας θα με καθησυχάσει περισσότερο);)

To exv janagracei epaneilhmmenvw se polla topik edv.

Για ολες τις θεωριες, ακομη και τις πλεον ακραιες, υπαρχει εστω και μια επιστημονικη ερευνα που δηθεν της αποδεικνυει, υπαρχει εστω και ενα επιστημονικο εγχειριδιο που θα βρεις το "συμπεαρασμα" γραμμενο.

Αυτο συμβαινει πολυ απλα για τους εξης λογους:

αφενος η επιστημη δεν ειναι ασπρο- μαυρο αλλα υπαρχει πολυ γκριζο αναμεσα.

αφετερου γιατι ενας επιστημονας, αναλογα με το συμπερασμα που μπορει να θελει εξαρχης να καταληξει (ειτε γιατι ειναι προσωπικη του γνωμη ειτε γιατι εχει την αναλογη χρηματοδοτηση), μπορει να θεσει τετοια στατιστικα στοιχεια που να οδηγησουν στο συμπερασμα αυτο.

Να πιασει ως παραδειγμα πχ ενα παιδακι που θηλασε μεχρι τα 4 και να αποδειξει οτι το παιδι ειναι υπερευαισθητο και εξαρτημενο απο τη μαμα, αποκρυπτοντας ομως αλλα πολυ σημαντικα στοιχεια που δημιουργησαν αυτο το χαρακτηρα και αποδιδοντας τα παντα στο θηλασμο.

k9Tap3.png

There is no upper limit to the duration of breastfeeding and no evidence of psychologic or developmental harm from breastfeeding into the third year of life or longer.197

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS POLICY STATEMENT

Organizational Principles to Guide and Define the Child Health Care System and/or Improve the Health of All Children

Section on Breastfeeding

Breastfeeding and the Use of Human Milk

496 PEDIATRICS Vol. 115 No. 2 February 2005

There is no upper limit to the duration of breastfeeding and no evidence of psychologic or developmental harm from breastfeeding into the third year of life or longer.197

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS POLICY STATEMENT

Organizational Principles to Guide and Define the Child Health Care System and/or Improve the Health of All Children

Section on Breastfeeding

Breastfeeding and the Use of Human Milk

496 PEDIATRICS Vol. 115 No. 2 February 2005

Respect!!!!:-D

http://ariadni144.wordpress.com/2009/10/11/%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%bf-%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-1%ce%bf-%cf%87/

Λοιπόν τώρα μου θύμισες ένα εξαιρετικό άρθρο του Παπαβέντση

http://ariadni144.wordpress.com/2010/07/06/thilasmos_peran_ton_eksi_minon_anektimitos/

καθώς επίσης και αυτά

http://ariadni144.wordpress.com/2010/06/25/o_thilasmos_den_einai_mono_gia_tin_threpsi/

http://ariadni144.wordpress.com/2010/06/15/h-monadikotita-tou-mitrikou-galaktos/

Από εκεί και πέρα, όποιος δεν θέλει να προβληματιστεί, δεν θα το κάνει

jv42p3.png

DfUyp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...