Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΥΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙς?

Recommended Posts

di dro & JENNI, φίλη μου γέννησε πέρσι ένα υγιέστατο μωράκι έχοντας στη μήτρα 4-5 μεγάλα ινομυώματα. Μεγάλωναν κι αυτά μαζί με το μωρό και ήταν σε συνεχή παρακολούθηση, αλλά η γιατρός της είπε ότι συνήθως απορροφώνται μετά τη γέννα και ότι αν δεν απορροφηθούν σε 5-6 μήνες, τότε να πάει να τα βγάλει. Φυσικά το μωράκι γεννήθηκε με καισαρική πριν ολοκληρωθεί η κύηση (η γιατρός δεν ήθελε να ρισκάρει να μεγαλώσουν κι άλλο τα ινομυώματα, γαιτί θα ήταν εις βάρος της ανάπτυξης του παιδιού). Όμως μιλάμε για 4-5, ούτε 1 ούτε 2! Σημασία έχει ότι η κατάσταση είναι αντιμετωπίσημη.

Σχετικά με το αν επηρεάζουν τη σύλληψη, εγώ ξέρω ότι θεωρούνται παράγοντας υπογονιμότητας, μαζί με τους πολύποδες. Απλά κάποιες είναι τυχερές και τα καταφέρνουν. Αν όμως δεις πως έχεις ινομύωμα και δεν μένεις έγκυος, ε δεν θα πας να το βγάλεις;

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Το δικό μας μωράκι παλινδρόμησε την 9η εβδομάδα μόλις λίγες μέρες μετά από υπέρηχο που είχαμε κάνει και είχαμε ακούσει πεντακάθαρα την καρδούλα του.

Η εγκυμοσύνη ήρθε μετά από την 1η εξωσωματική που κάναμε με ένα έμβρυο, αλλά από την αρχή είχα περίεργη διάθεση, παρόλο που δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να σκεφτεί ότι θα συμβεί κάτι κακό.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι, και ενώ είχα μπει στην 11η εβδομάδα, είπα στον άνδρα μου, ότι έχω την αίσθηση κάτι δεν πάει καλά. Το βράδυ, επειδή με πόναγε η μέση μου, για να μας φύγει η ιδέα πήγαμε στο γιατρό, ο οποίος και μας είπε ότι είχε σταματήσει η καρδιά του εδώ και 11 ημέρες.

Ο πόνος στη μέση φυσικά δεν είχε καμία σχέση.

Τελικά εχθές κάναμε απόξιση, με κανονικούς πόνους διαστολής τραχήλου. Υπέφερα ψυχικά και σωματικά.

Πριν μας συμβεί αυτό, νόμιζα ότι αν κάτι δεν θα πήγαινε καλά, θα είχα μία ένδειξη και όποτε πήγαινα τουαλέτα πρόσεχα αν θα έχω αίμα. Αλλά στις παλίνδρομες από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχουν ενδείξεις. Ο γιατρός μας είπε ότι είμαστε τυχεροί, γιατί για να γίνει αυτό, είχε κάποιο πρόβλημα το έμβρυο και η φύση προνόησε να μην συνεχιστεί η κύηση. Αργότερα μπορεί να αναγκαζόμασταν να την διακόπταμε εμείς, όπου θα ήταν και περισσότερο σκληρό.

Ελπίζω όλες οι κοπέλες που έχουν περάσει αντίστοιχες καταστάσεις, να έχουν κουράγιο και την επόμενη φορά να έχουν θετική έκβαση στις εγκυμοσύνες τους. Μακάρι και εμάς κάποια στιγμή στο μέλλον να μας αξιώσει ο Θεός να αποκτήσουμε ένα υγιές παιδάκι και να σας γράφω για τη χαρά που θα νιώθω.

kiss75 καλό κουράγιο στον αγώνα σας και να είσαι σίγουρη ότι θα δικαιωθείτε τελικά.

Είχα μια αποβολή και μια παλλίνδρομη στο παρελθόν (κανονικές συλλήψεις), τότε νόμιζα ότι ποτέ δεν θα τα κατάφερνα. Τελικά έκανα ένα κοριτσάκι και τώρα είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου. Οι εγκυμοσύνες μου είναι δύσκολες αλλά αυτό είναι το λιγότερο για μένα. Η ψυχολογική πίεση, η απελπισία και η απίστευτη στεναχώρια που τραβάμε εμείς οι γυναίκες πιστεύω σε μεγαλύτερο βαθμό από τους συντρόφους μας όλα ξεχνιούνται όταν επιτέλους καταφέρνουμε να αποκτήσουμε τα παιδάκια μας.

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

ουτε λογος να το αφαιρεσω και οτι βρισκεται σε τετοιο σημειο που δεν επηρεαζει την εγκυμοσυνη.τι να πω;

Έχω κι εγώ ένα ινομύωμα και όλοι οι γιατροί που έχω ρωτήσει μου έχουν πει το ίδιο, ότι είναι σε σημείο που δεν επηρεάζει, και πραγματικά δεν μου δημιούργησε προβλήματα, μόνο που μεγάλωνε μαζί με το μωρό (πριν μείνω έγγυος ήταν σε μέγεθος ρεβυθιού, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έγινε σαν λεμόνι). Ούτε κι εμένα μου έχουν πει να το αφαιρέσω.

Κορίτσια εύχομαι όλες σας να κρατήσετε στην αγκαλιά σας ένα γερό μωρό και σύντομα!

Το δικό μας μωράκι παλινδρόμησε την 9η εβδομάδα μόλις λίγες μέρες μετά από υπέρηχο που είχαμε κάνει και είχαμε ακούσει πεντακάθαρα την καρδούλα του.

Η εγκυμοσύνη ήρθε μετά από την 1η εξωσωματική που κάναμε με ένα έμβρυο, αλλά από την αρχή είχα περίεργη διάθεση, παρόλο που δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να σκεφτεί ότι θα συμβεί κάτι κακό.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι, και ενώ είχα μπει στην 11η εβδομάδα, είπα στον άνδρα μου, ότι έχω την αίσθηση κάτι δεν πάει καλά. Το βράδυ, επειδή με πόναγε η μέση μου, για να μας φύγει η ιδέα πήγαμε στο γιατρό, ο οποίος και μας είπε ότι είχε σταματήσει η καρδιά του εδώ και 11 ημέρες.

Ο πόνος στη μέση φυσικά δεν είχε καμία σχέση.

Τελικά εχθές κάναμε απόξιση, με κανονικούς πόνους διαστολής τραχήλου. Υπέφερα ψυχικά και σωματικά.

Πριν μας συμβεί αυτό, νόμιζα ότι αν κάτι δεν θα πήγαινε καλά, θα είχα μία ένδειξη και όποτε πήγαινα τουαλέτα πρόσεχα αν θα έχω αίμα. Αλλά στις παλίνδρομες από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχουν ενδείξεις. Ο γιατρός μας είπε ότι είμαστε τυχεροί, γιατί για να γίνει αυτό, είχε κάποιο πρόβλημα το έμβρυο και η φύση προνόησε να μην συνεχιστεί η κύηση. Αργότερα μπορεί να αναγκαζόμασταν να την διακόπταμε εμείς, όπου θα ήταν και περισσότερο σκληρό.

Ελπίζω όλες οι κοπέλες που έχουν περάσει αντίστοιχες καταστάσεις, να έχουν κουράγιο και την επόμενη φορά να έχουν θετική έκβαση στις εγκυμοσύνες τους. Μακάρι και εμάς κάποια στιγμή στο μέλλον να μας αξιώσει ο Θεός να αποκτήσουμε ένα υγιές παιδάκι και να σας γράφω για τη χαρά που θα νιώθω.

Σε καταλαβαινω και γω το περασα πριν 2 χρονια στην 7 εβδομαδα --- μεσα σε 1,5 μηνα ξαναεμεινα εγκυος. Μην στεναχωειεσαι γιατι σιγουρα προνοησε η φυση (η καλυτερα ο Θεος το προνοησε) και σταματησε η εγκυμοσυνη μονη της χωρις καμια βιαιη παρεμβαση που θα συνεβαινε αν αργοτερα εξελισσοταν σε κατι που δεν πηγαινε καλα. Η παλλινδρομη θεωρω ειναι η πιο "ανωδινη αποβολη"

Με το καλο μια μεπομενη καλη τελειομηνη εγκυμοσυνη σου ευχομαι και ολα γινονται για κάποιο σκοπο στη ζωή μας!!

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαινω και γω το περασα πριν 2 χρονια στην 7 εβδομαδα --- μεσα σε 1,5 μηνα ξαναεμεινα εγκυος. Μην στεναχωειεσαι γιατι σιγουρα προνοησε η φυση (η καλυτερα ο Θεος το προνοησε) και σταματησε η εγκυμοσυνη μονη της χωρις καμια βιαιη παρεμβαση που θα συνεβαινε αν αργοτερα εξελισσοταν σε κατι που δεν πηγαινε καλα. Η παλλινδρομη θεωρω ειναι η πιο "ανωδινη αποβολη"

Με το καλο μια μεπομενη καλη τελειομηνη εγκυμοσυνη σου ευχομαι και ολα γινονται για κάποιο σκοπο στη ζωή μας!!

Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου! Και όπως είπες και εσύ, πιστεύω ότι ο Θεός προνοεί, και την επόμενη φορά να μας ευλογήσει με ένα υγιές παιδάκι.

Είστε μέσα στο μυαλό μου.. είχα μια παλλίνδρομη τα χριστούγεννα, στην 9η εβδομάδα. Είπα πως δεν θα το σκέφτομαι και πως το παιδί δεν θα γινόνταν φυσιολογικό άρα δεν στεναχωρήθηκα. Τώρα ξαναέμεινα έγκυος και το μόνο που σκέφτομαι είναι αν ζει. Θα ακούσω καρδούλα την επόμενη φορά; Πως θα το καταλάβω αν κάτι δεν πάει καλά;

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Είστε μέσα στο μυαλό μου.. είχα μια παλλίνδρομη τα χριστούγεννα, στην 9η εβδομάδα. Είπα πως δεν θα το σκέφτομαι και πως το παιδί δεν θα γινόνταν φυσιολογικό άρα δεν στεναχωρήθηκα. Τώρα ξαναέμεινα έγκυος και το μόνο που σκέφτομαι είναι αν ζει. Θα ακούσω καρδούλα την επόμενη φορά; Πως θα το καταλάβω αν κάτι δεν πάει καλά;

Για μένα είναι πολύ πρόσφατο αλλά έχω πίστη. Προτείνω και σε εσένα χωρίς φόβο να εμπιστευτείς το θέλημα του Θεού και να χαρείς την εγκυμοσύνη σου. Το ότι συνέβει μία φορά δεν σημαίνει ότι θα ξανασυμβεί. Πολλές κοπέλες έχουν βιώσει αντίστοιχη εμπειρία και στην επόμενη εγκυμοσύνη τους όλα πήγαν καλά.

Σου εύχομαι να είσαι γερή και εσύ και το παιδάκι σου, και σε λίγους μήνες θα το κρατάς στην αγκαλιά σου.

kiss75 και msxbz και γω είχα μια αποβολή και μια παλλίνδρομη και τώρα έχω μια κορούλα.

Όλα θα σας πάνε καλά. Στο μέλλον θα κρατήσετε και σεις τα μωράκια σας. Οι παλλίνδρομες είναι κάτι που δεν ευθύνεστε εσείς και ούτε μπορείτε να το καταλάβετε. Είναι στη φύση και δε μπορούμε να πάμε ενάντια.

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο..... υπομονή, επιμονή και χωρίς άγχος....

Καλημερα κοριτσια .

Το εχω ξανα πει , ειχα μια αποβολη πριν 7 χρονια και πριν δυο μηνες μια παλινδρομη και πριν δεκα ημερες εκανα παλι αποξεση γιατι ειχα αιμοραγια ( δλδ για μια παλινδρομη χριαστικα δυο αποξεσεις ) .Τωρα ποναω λιγο και φωβαμαι μιπος παλι εχω αιμα .Περιμενω να κανω της εξετασεις που πιγανε πισο με την αιμοραγια και εχει ο Θεος .Περιμενω και την απαντηση απο το διγμα που πιρανε την δευτερι φορα .

Δεν ξερω ............θα γινω ποτε μανουλααααα .

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια .

Το εχω ξανα πει , ειχα μια αποβολη πριν 7 χρονια και πριν δυο μηνες μια παλινδρομη και πριν δεκα ημερες εκανα παλι αποξεση γιατι ειχα αιμοραγια ( δλδ για μια παλινδρομη χριαστικα δυο αποξεσεις ) .Τωρα ποναω λιγο και φωβαμαι μιπος παλι εχω αιμα .Περιμενω να κανω της εξετασεις που πιγανε πισο με την αιμοραγια και εχει ο Θεος .Περιμενω και την απαντηση απο το διγμα που πιρανε την δευτερι φορα .

Δεν ξερω ............θα γινω ποτε μανουλααααα .

Λυπάμαι πολύ για τις απώλειές σου αλλά και για την ταλαιπωρία που έχεις υποστεί. Τα λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούν να απαλύνουν ούτε τη στεναχώρια ούτε τους φόβους μας. Αλλά η φύση μας είναι τέτοια που με τον καιρό ξεπερνάμε τις δυσκολίες και προχωράμε μπροστά. Προσπάθησε να αναρρώσεις ψυχικά και σωματικά και σου εύχομαι να είναι οι τελευταίες δοκιμασίες που περνάς.

Πριν πάθω την παλίνδρομη, δεν γνώριζα πόσες κοπέλες το έχουν πάθει. Πίστευα ότι είναι κάτι σπάνιο και ότι δεν θα συμβεί σε εμένα. Διαβάζω όμως ότι όπως και εγώ, το έχουν περάσει τόσες κοπέλες, και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Κάθε μέρα ξυπνάω και αναρωτιέμαι τι έφταιξε. Προσπαθώ να το ξεπεράσω και να προχωρήσω μπροστά, αλλά είναι στιγμές που νομίζω ότι είναι ακόμα μέσα μου το πλασματάκι μου. Αλλά έχω πίστη στο Θεό και ελπίζω ότι θα έρθει η ημέρα που όλα αυτά θα τα έξω ξεπεράσει. Εύχομαι για όλες μας να χαρούμε κάποια στιγμή αυτό το θαύμα της ζωής, τη μητρότητα!

Kiss , ευχαριστω πολυ .

εγω δεν ηξερα τι ηταν καν αυτο κ οτι υπηρχε .Οταν ρωτισα τον γιατρο μου ειπε οτι εχει αλλαξι η ατμοσφαιρα , τα φαγητα , ολα .Μου ειπε οτι μια στης 4 εγκυμοσυνες χανετε .Ειναι μαγαλο ποσοστο .

Ευχομαι κ σε σενα τα καλυτερα .

κοτίτσια καλησπέρα, ήθελα να σας ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό που πιστεύω πως αν απαντήσουμε όλες ίσως να βοηθηθούμε.. όλες εσείς που είχατε 1 ή περίσσοτερες παλίνδρομες παίρνατε φυλλικό οξύ? αν ναι απ την αρχή της εγκυμοσύνης?? ξέρω ότι το φυλλικό οξύ βοηθάει στο να αποφευχθούν χρωμοσωματικές ανωμαλίες στο έμβρυο. Γι αυτό οι απαντήσεις σας για μένα τουλάχιστον θα είναι πολύ σημαντικές. Εγώ είχα μία παλίνδρομη χωρίς να παίρνω τίποτα, μετά ξεκίνησα φυλλικό όξύ. Περιμένω τις απαντήσεις σας με αγωνία!!!

καλησπερα εγω το πηρα για κανα 2 μηνες πριν παθω την αποβολη ο γιατρος μου ειπε οτι μου το δινει για να δυναμωσουν τα τυχωματα της μητρας προληπτικα οχι οτι αμα το παρεις χτυπα ξυλο δεν θα συμβει κατι.μιλαω παντα για μενα ομως ε και οτι μου ειπε ο δικος μου γιατρος:confused:

Διαφημίσεις

ξέρω ότι το φυλλικό οξύ βοηθάει στο να αποφευχθούν χρωμοσωματικές ανωμαλίες στο έμβρυο.

Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) προστατεύει από τις ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού συστήματος, του νωτιαίου μυελού και της σπονδυλικής στήλης (δισχιδής ράχη). Δεν προστατεύει από τις χρωμοσωματικές ανωμαλίες γενικώς. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Οι χρωμοσωμιακές ανωμαλίες έχουν να κάνουν με το γενετικό υλικό μας, ωάρια και σπερματοζωάρια. Δεν ευθύνεται η ποσότητα βιταμινών που βρίσκονται στο σώμα μας. Γενικώς έχουμε αποθήκες σιδήρου, φυλλικού οξέως, και άλλων στοιχείων στο σώμα μας και το έμβρυο τραβαει από αυτές. Οι γιατροί δίνουν προληπτικά συμπληρώματα για να μην τελειώσουν τα δικά μας αποθέματα. Στην αρχή της εγκυμοσύνης με ναυτίες και διάφορα πολλές γυναίκες δεν μπορούν να τραφούν σωστά, αλλά και πάλι το έμβρυο αναπτύσσεται χωρίς πρόβλημα. Άρα αυτός δεν είναι λόγος ανησυχίας.Η παλλίνδρομη μάλλον είναι τυχαία αν δεν είναι επαναλαμβανόμενη..

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) προστατεύει από τις ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού συστήματος, του νωτιαίου μυελού και της σπονδυλικής στήλης (δισχιδής ράχη). Δεν προστατεύει από τις χρωμοσωματικές ανωμαλίες γενικώς. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Αυτο ξερω κ'εγω .

κοτίτσια καλησπέρα, ήθελα να σας ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό που πιστεύω πως αν απαντήσουμε όλες ίσως να βοηθηθούμε.. όλες εσείς που είχατε 1 ή περίσσοτερες παλίνδρομες παίρνατε φυλλικό οξύ? αν ναι απ την αρχή της εγκυμοσύνης?? ξέρω ότι το φυλλικό οξύ βοηθάει στο να αποφευχθούν χρωμοσωματικές ανωμαλίες στο έμβρυο. Γι αυτό οι απαντήσεις σας για μένα τουλάχιστον θα είναι πολύ σημαντικές. Εγώ είχα μία παλίνδρομη χωρίς να παίρνω τίποτα, μετά ξεκίνησα φυλλικό όξύ. Περιμένω τις απαντήσεις σας με αγωνία!!!

H δική μου εμπειρία με το φυλλικό είναι ότι το ξεκίνησα τον δεκέμβριο που έμεινα για πρώτη φορά έγκυος, το σταμάτησα τον φεβρουάριο που έκανα απόξεση, το ξαναάρχισα τον Μάρτιο και τον Μάιο έμεινα πάλι εγκυος και πάλι παλινδρόμησε:(:(:(

από τότε δεν το έχω σταματήσει, τώρα παίρνω διπλή δόση αλλά δε νομίζω ότι ουσιαστικά βοηθάει σαν πρόληψη της παλλίνδρομης.

αν είναι να σου τύχει, θα σου τύχει, δυστυχώς..

19-02-2011 my first baby is gone...

25-06-2011 my second baby is gone...

12-05-2012 το θαύμα έγινε..καλωςήρθες μωρό μου!

tXbzp3.png

και γω έπαιρνα φυλικό οξύ αλλά αν είναι να παλλινδρομήσει θα παλλινδρομήσει.

Κορίτσια όσες έχετε 2 παλλίνδρομες έχετε κάνει εξετάσεις έξτρα; Έχετε κάνει πχ για θρομβοφιλία; Εγώ έκανα τέτοιες εξετάσεις και είδα ότι έχω θρομβοφιλία και στη διάρκεια της τρίτης εγκυμοσύνης έκανα την κατάλληλη αγωγή.

και γω έπαιρνα φυλικό οξύ αλλά αν είναι να παλλινδρομήσει θα παλλινδρομήσει.

Κορίτσια όσες έχετε 2 παλλίνδρομες έχετε κάνει εξετάσεις έξτρα; Έχετε κάνει πχ για θρομβοφιλία; Εγώ έκανα τέτοιες εξετάσεις και είδα ότι έχω θρομβοφιλία και στη διάρκεια της τρίτης εγκυμοσύνης έκανα την κατάλληλη αγωγή.

Καλησπερα ,

Εγω δεν εκανα ακομι της εξετασεις γιατι 1 , 1/2 μηνα μετα την αποξεση ειχα αιμοραγια και εκανα δευτερι αποξεση .Απο σεπτεμβρη τωρα .

Εγώ ξέρω ότι το φυλλικό οξύ βοηθάει και για τις περιπτώσεις θρομβοφιλίας πέρα από τον νωτιαίο μυελό όχι ότι δεν πρέπει να κάνεις και τις ενέσεις ηπαρίνης όμως. Πάντως συστήνουν συνήθως να το ξεκινάς ένα μήνα τουλάχιστον πριν ξεκινήσεις προσπάθεια να μείνεις έγκυος.

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

Eγώ έκανα εξετάσεις για θρομβοφιλία και ζάχαρο και βγήκαν καλές.

προληπτικά όμως στην επόμενη εγκυμοσύνη θα κάνω ενέσεις ηπαρίνης.

tXbzp3.png

greeklia, καλημερα! εισαι καλα;

τι εγινε τελικα; πηγες στο νικολουδακη;

Καλημέρα κοριτσάκι μου!

τι κάνεις?πήγες διακοπούλες?

τελικά την ημέρα που είχαμε ραντεβού του έτυχε κάτι και δεν μπόρεσε να με δει.

επείδη όμως μένω σε νησί και είχα ήδη μπει στο καράβι για Πειραιά, πήρα τον δικό μου γιατρό και πήγα να με δει:wink:

συζητήσαμε για άλλη μια φορά και μου είπε ότι η γνώμη του είναι να μην κάνω ανοσολογικές εξετάσεις γιατί δεν αποδέχεται τις θεραπείες με ανοσοσφαιρίνες κτλ..

και ότι αποδεδειγμένα αυτό που συνήθως αποδεικνυεται πιό αποτελεσματικό είναι η προληπτική θεραπεία με ηπαρίνες.

αποφάσισα να τον ακούσω και όταν ξαναμείνω έγκυος θα ξεκινήσουμε...

εσύ κανένα νέο???

tXbzp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...