Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρυζάλευρο "φτιάχτο μόνη σου"

xrysalis

Recommended Posts

όσο για τη μπανάνα θα ρωτήσω και τη γιατρό μας, γιατί δε μου την έχει προτείνει ακόμη και να σου πω ψιλοφοβάμαι, όχι τόσο για αλλεργία όσο για δυσκοιλιότητα μιας και ο μικρός μερικές φορές έχει πρόβλημα...

Μπορείς να βάλεις αχλάδι στη θέση της μπανάνας. :wink:

Καλή Επιτυχία!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 98
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα νέα μας!

Το πρωί τρώμε 1/3 μήλο και μισό αχλάδι (το αχλάδι το προτιμάμε το μήλο σκέτο δεν το τρώμε με τίποτα) :?

Το απόγευμα τρώμε ή Nutricia όταν λείπω εγώ ή βιολογικό με δικό μου γάλα (της υπομονής :roll: ) όταν είμαι εκεί. Τη Nutricia την προτιμαμε :cry: , το άλλο το τρώμε το μισό :cry:

Ελπίζω να την κόψω όταν αρχίσουμε χορτόσουπα....

Γιαούρτι πότε μπορούμε να δώσουμε και τι γιαούρτι είναι αυτό (πρόβειο, παιδικό, κλπ) :?:

Felinidoc

Αν θυμάμαι καλά γιαούρτι φάγαμε τον 8ο μήνα... θα έλεγα πως ήταν η πιο δύσκολη τροφή που έχω συναντήσει μέχρι τώρα... παρόλα αυτά αξίζει τον κόπο... η θρεπτική του αξία είναι αναντικατάστατη (από τότε που το συνήθισε, δεν έχει ξαναφάει κρέμα το απόγευμα)... πάντα μιλάμε για κανονικό γιαούρτι (προσωπικα του δίνω το βιολογικό του Όλυμπου) για τα παιδικα δεν έχω ακούσει τα καλύτερα. Τα συνηθίζει πιο εύκολα το παιδί (άρα και η μαμά παιδεύεται λιγότερο) και ίσως γι' αυτό το λόγο να τα προτείνουν και πολλοί παιδίατροι... πάντως τα περισσότερα από αυτά είναι σε λίστες με μεταλλαγμένα τρόφιμα, άρα κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο να το παλέψει κανείς με τα κοινά γιαούρτια... :D

[

felinidoc, τί εννοείς της υπομονής; έτσι έχω σκοπό να του το δώσω το απόγευμα!!

Δεν φτιάχνω πολύ γιατί αραιώνει αμέσως και γίνεται σαν νεράκι... Οπότε φτιάχνω λίγο λίγο.... Επίσης είναι της υπομονής για να το φάει !!!!

Υ.Γ. και ο δικός μου με τη Nutricia το σκουπίζει το μπολ!

όλα τα βρώμικα είναι νόστιμα!!!

Ναι! Και άμα τα δοκιμάσουμε άντε να ξαναγυρίσουμε στα υγειινά !!!! :D

Ευχαριστώ annastasia άρα για το γιαούρτι αργούμε ακόμα εμείς :wink:

WLn5p2.png

Λοιπόν, τα νέα μας:

Τελικά του έφτιαξα το βιολογικό με νεράκι. Τώρα που γνωρίζει το μπολάκι... και μόνο που με έβλεπε να ανακατεύω την κρέμα άνοιγε το στόμα διάπλατα και φώναζε! έφαγε 5-6 κουταλιές -με απορία βέβαια...- και μετά άρχισε η αναγούλα!!!

Φοβήθηκα μην αρνηθεί την κρέμα γενικώς και του έφτιαξα και λίγη Nutricia

Ε, χαράς ευαγγέλια!!! Το σκούπισε πάλι!!

Αλήθεια, πειράζει μέσα στο βιολογικό να του ρίχνω μόνο 1 κουταλιά Nutricia έτσι για τη γεύση; -μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να του το φτιάξω με δικό μου γάλα.....:evil: Έτσι θα παίρνει πολύ μικρή ποσότητα μες τον μήνα....

Διαφορετικά θα ψάξω να βρώ το βιολογικό με τη βανίλια που μας είχε πει η Στέλλα νομίζω.

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

• 4 εβδομάδες μετά...

Η εντελώς άσχετη νοικοκυρά, θα ρωτήσει κάτι εντελώς αυτονόητο για όλες σας μάλλον. Επειδή θέλω να κάνω δικό μου ρυζάλευρο, ήθελα να ρωτήσω τι μπλέντερ να αγοράσω; Φαντάζομαι δε γίνεται στο multi :oops:

Επίσης δεύτερο άσχετο. Τα μήλα σε περίπτωση που ξεκινήσω με φρούτο τα βράζουμε ή τα δίνουμε κατευθείαν;

Τρίτο άσχετο. Πήρα το κεχρί της γερμανικής εταιρίας αλλά γράφει ότι παρασκευάζεται με γάλα και κάτι γλυκαντικό, δε θυμάμαι τώρα τι, αλλά η γιατρός μου είπε να πάρω κεχρί και να το κάνω μόνο με νερό. Υπάρχουν και άλλα είδη που δε χρειάζονται γάλα, ή πήρα το σωστό και μπορεί να γίνει μόνο με νερό. Επειδή θηλάζω αλλά δεν καταφέρνω να βγάλω γάλα δεν ήθελα να δώσω ξένο προς το παρόν.

Διαφημίσεις

tery καταρχήν μην αυτομαστιγώνεσαι καλε!! καμιά μας δεν τα ήξερε από την κούνια της!!

Λοιπον, όσες φορές επιχείρησα να του φτιάξω μόνη μου ρυζάλευρο, είτε με ρυζί είτε με το βιολογικό, στο multi γινότανε μια χαρά (άλλο που δεν μπόρεσα να του το δώσω με δικό μου γάλα και με σκέτο νερό δεν του άρεσε καθόλου!!).

Επίσης, και 'γω έχω πάρει όχι κεχρί, αλλά ρυζάλευρο της γερμανικής εταιρείας που λες, μάλλον μιλάμε για την ίδια... και στις οδηγίες γράφει ότι γίνεται με γάλα και νερό, αλλά εγώ το έφτιαχνα με την αντίστοιχη αναλογία μόνο με νερό!

Φυσικά, συμφωνώ μαζί σου να μην του δώσεις ξένο! ζήτα αν θες βοήθεια από την καλή μας Αγλαϊα πως να μπορέσεις να συλλέξεις γάλατάκι σου αν χρειαστεί...

Τέλος, για τη φρουτόκρεμα, τα μήλα τα έδωσα κανονικά!, απλά είδα πως μερικές κοπέλες τα βράσανε για να βγάλουν μια ποιό γλυκία γεύση και να τα δώσουν στα μωράκια που κάνανε κολπάκια!!!

Καλή επιτυχία :wink:

ευχαριστώ xrysalis.

Με την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι ακόμα. Η γλουτένη γιατί δεν επιτρέπεται; Πρεπει να προσέχουμε να μην περιέχεται σε κανένα τρόφιμο; γιατί φαντάζομαι ότι δε γράφουν όλα.

Κι ένα άσχετο νο 4. Πρέπει ν΄αρχίσει να κάθεται μόνος του για να ξεκινήσουμε με τις στερεές τροφές; Δηλαδή μπορώ πλέον να τον βάζω καθιστό; Δε βλέπω να το μαθαίνει εύκολα να κάθεται γλιστράει κάθε φορά, τεμπέλης σαν τον μπαμπά του. :D

Η εντελώς άσχετη νοικοκυρά, θα ρωτήσει κάτι εντελώς αυτονόητο για όλες σας μάλλον. Επειδή θέλω να κάνω δικό μου ρυζάλευρο, ήθελα να ρωτήσω τι μπλέντερ να αγοράσω; Φαντάζομαι δε γίνεται στο multi :oops:

Εγώ το βάζω στο multi, μια χαρά το κάνει. Έχω πάρει καστανό ρύζι βιολογικό, νιφάδες βρώμης και κριθάρι (το κριθάρι ακόμη δεν το έχω δώσει)

Επίσης δεύτερο άσχετο. Τα μήλα σε περίπτωση που ξεκινήσω με φρούτο τα βράζουμε ή τα δίνουμε κατευθείαν;

Το μήλο το βράζω γιατί βοηθάει στη δυσκοιλιότητα :wink:

Τρίτο άσχετο. Πήρα το κεχρί της γερμανικής εταιρίας αλλά γράφει ότι παρασκευάζεται με γάλα και κάτι γλυκαντικό, δε θυμάμαι τώρα τι, αλλά η γιατρός μου είπε να πάρω κεχρί και να το κάνω μόνο με νερό. Υπάρχουν και άλλα είδη που δε χρειάζονται γάλα, ή πήρα το σωστό και μπορεί να γίνει μόνο με νερό. Επειδή θηλάζω αλλά δεν καταφέρνω να βγάλω γάλα δεν ήθελα να δώσω ξένο προς το παρόν.

Κι εγώ δεν μπόρεσα να βγάλω γάλα. Τα κάνω όλα με νερό (ευτυχώς ο μπέμπης δεν έχει πρόβλημα). Στη γερμανική σειρά υπάρχει και σκέτο άλευρο ρυζιού βιολογικό -εμείς με αυτό ξεκινήσαμε. Μπορείς αν δεν το δέχεται το μωρό να του διαλύεις μια μπανάνα για να παίρνει γλυκιά γεύση. :wink:

Κάπως νωρίς δεν είναι όμως να σκέφτεσαι για στέρεες τροφές; Αφού θηλάζεις γιατί βιαζόσαστε;

θα ξεκινήσω κάτι μαθήματα από τις αρχές του ερχόμενου μήνα και θα λείπω 4 ώρες τη μέρα. και επειδή δεν έχω πολύ γάλα, όταν προσπαθώ να αντλήσω βγάζω μικρές ποσότητες η γιατρός μου πρότεινε να αντικαταστήσω ένα θηλασμό με το κεχρί. Νωρίς μου φαίνεται κι εμένα αλλά δεν ξέρω τι αλλο θα μπορούσα να κάνω. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να μου φέρνουν το μωρό στη σχολη που είναι δίπλα στο πατρικό μου και να το θηλάζω εκεί. Βλέπουμε

ευχαριστώ xrysalis.

Με την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι ακόμα. Η γλουτένη γιατί δεν επιτρέπεται; Πρεπει να προσέχουμε να μην περιέχεται σε κανένα τρόφιμο; γιατί φαντάζομαι ότι δε γράφουν όλα.

Η γλουτένη δεν επιτρέπεται γιατί μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες.

Κι ένα άσχετο νο 4. Πρέπει ν΄αρχίσει να κάθεται μόνος του για να ξεκινήσουμε με τις στερεές τροφές; Δηλαδή μπορώ πλέον να τον βάζω καθιστό; Δε βλέπω να το μαθαίνει εύκολα να κάθεται γλιστράει κάθε φορά, τεμπέλης σαν τον μπαμπά του. :D

Σημάδια που δείχνουν πως το μωρό είναι έτοιμο για τις στέρεες τροφές:

-Το μωρό να είναι τουλάχιστον 5 με 6 μηνών

-Να μπορεί να κάθεται με υποστήριξη και να έχει τον έλεγχο του κεφαλιού του

-Να έχει αρκετό σάλιο για να βοηθήσει στη χώνεψη του φαγητού

-Το μωρό να έχει την ικανότητα να μεταφέρει την τροφή προς τα πίσω (όχι δηλαδή να το φτύνει)

-Να έχει ένα ή δύο δοντάκια

-Να είναι ικανό να αρνείται την τροφή

-Να έχει δείξει ενδιαφέρον για το φαγητό που τρώτεή την προετοιμασία του φαγητού στην κουζίνα

-Να μπορεί να απλώνει τα χέρια και να κρατάει- και πιθανόν να προσπαθεί να δοκιμάσει ή να φάει- φαγητό, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα

-να μην είναι άρρωστο ή να έχει εξανθήματα.

(Ελεύθερη μετάφραση από το βιβλίο της Margaret Kenda "Whole foods for babies and toddlers" -La leche League International)

Διαφημίσεις

Marle, έχω την εντύπωση ότι το πορτοκάλι θα είναι πιο επικίνδυνο από την μπανάνα... :roll::roll: Υποτίθεται εσπεριδοειδή πρέπει να τρώνε μετά τον χρόνο!

Το επεξεργασμένο ρύζι ίσως προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Γιατί σου είπε όχι στο καστανό?

Επίσης τα φρούτα να τα ξεκινήσεις ένα ένα και όχι όλα μαζί.

Καλησπέρα, ο μικρούλης μας 6 μηνών παρα 5 ήμερων τρώει ( 1-2 κουταλίτσες μέτα απο προσπάθια) χύμο πορτοκάλιου μαζί με πολτοποιημένα φρουτάκια εδώ και μια 20ρία μέρες. Η παιδίατρος , μας είπε να του δώσουμε μπανάνα μέτα τον πρώτο χρόνο. Ο ξαδερφούλης μας που είναι 3 μήνες μεγαλύτερος και τον παρακολουθει άλλος παιδίατρος, τρώει μπανάνα εδώ και μήνες!!!!

Εχώ φρικάρει με τις διαφορετίκες γνωμές και οδηγίες των γιατρών :?

Ζεττα καλησπερα,

εγω του εβαζα μπανανα απο τοτε που αρχισαμε τις φρουτοκρεμες. Το

μονο που εκανα ειναι οτι οταν του εδινα ενα καινουργιο φρουτο δεν εδινα καποιο αλλο για 3-4 μερες για να δω αντιδραση του οργανισμου (αλλεργιες). Αλλα μπανανα απο το χρονο και μετα γιατι? Σου ειπε το λογο?

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

ευχαριστώ xrysalis.

Κι ένα άσχετο νο 4. Πρέπει ν?αρχίσει να κάθεται μόνος του για να ξεκινήσουμε με τις στερεές τροφές; Δηλαδή μπορώ πλέον να τον βάζω καθιστό; Δε βλέπω να το μαθαίνει εύκολα να κάθεται γλιστράει κάθε φορά, τεμπέλης σαν τον μπαμπά του. :D

Κοίταξε να δεις, αν και ο μπέμπης είχε δείγματα πως ήταν έτοιμος για στέρεες τροφές, δεν μπορούσε εξαρχής να καθίσει στο καρεκλάκι του γιατί δυσκολευότανε να κρατήσει το κεφαλάκι του ψηλά (συνήθως έσκηβε τόσο που δεν έβλεπα το στοματάκι του :D, έτσι για κανα μήνα τον τάϊζα στο relax στην ποιό όρθια θέση! Τώρα πιά, κάθετε σαν κύριος και ανοίγει το στόμα του από μόνος του μολις καταπιεί!! σαν τα πουλάκια που περιμένουν τη μαμά τους να τα ταϊσει!! :D

Το μήλο το βράζω γιατί βοηθάει στη δυσκοιλιότητα :wink:

Στη γερμανική σειρά υπάρχει και σκέτο άλευρο ρυζιού βιολογικό -εμείς με αυτό ξεκινήσαμε. Μπορείς αν δεν το δέχεται το μωρό να του διαλύεις μια μπανάνα για να παίρνει γλυκιά γεύση. :wink:

Λοιπόν Marle, πρέπει να σ' ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σου!!

Θα δοκιμάσω το βραστό μήλο για βοήθεια στη δυσκοιλιότητα, γιατί ο μικρός με το που ξεκινήσαμε και φαγάκι ζορίζεται τόσο που λέω "θα μας πάρει χαμπάρι η γειτονιά....." για την ώρα η γιατρός μου είπε να βγάλω την πατάτα και το καρότο... αλλά το παιδί θα καταντήσει κατσίκα με τόση πρασινάδα!!! :lol::lol::lol:

Επίσης μου είπε στη φρουτόκρεμα (μήλο-αχλάδι-πορτοκάλι) να του βάλω και λίγο ακτινίδιο αλλά μαζί με τα σποράκια, αυτό με ανησυχεί όμως... δεν είναι επικύνδινα τα σπόρια; εσείς ξέρετε κάτι γι' αυτό;

Και ένα τελευταίο, επειδή ο μικρός το σκέτο βιολογικό ρυζάλευρο με νεράκι δεν το δεχότανε, του είχα ξεκινήσει για λίγο καιρό κρέμα βανίλια της Nutricia αλλά γενικά δεν γουστάρω όλες αυτές τις βλακείες και με το που ξεκίνησε φαγάκι την έκοψα και του μοιράζω το φαγάκι σε 2 γεύματα μεσημέρι-απόγευμα, όπου εκεί βάζω το βιολογικό ρυζάλευρο!!

Όμως λέω να δοκιμάσω αυτό που λες με την μπανάνα!! όχι τίποτε, αλλά εδώ και 2 εβδομάδες που τρώμε κανονικά τον βλέπω και παραστρουμπούλεψε!!

Επίσης μου είπε στη φρουτόκρεμα (μήλο-αχλάδι-πορτοκάλι) να του βάλω και λίγο ακτινίδιο αλλά μαζί με τα σποράκια, αυτό με ανησυχεί όμως... δεν είναι επικύνδινα τα σπόρια; εσείς ξέρετε κάτι γι' αυτό;

Xrysalis

Επειδή και εμείς είχαμε "θεμα" με τα κακάκια μας όταν ξεκινήσαμε στερεες τροφές, έβαλα ακτινίδιο αλλά κατόπιν υπόδειξης της δικής μας παιδιάτρου ΧΩΡΙΣ τα κουκούτσια... τώρα να σου πω... μια γνωστή μου που τα έβαλε όχι πως έπαθε τίποτα το παιδάκι της, τώρα τι να πω... :?

Πω πω βρε κορίτσια έλεος αυτοί οι παιδίατροι!! και γω που πήγα να του κάνω συζήτηση για να μην της δώσω κρέμες του εμπορίου μου είπε να μην κάνω τίποτα γιατι το μωρό δεν θα πάρει τις βιταμίνες που χρειάζεται, οι οποίες εμπεριέχονται σ' αυτές. Εσείς τι λέτε γι΄αυτό?

.png .png

Διαφημίσεις

Πω πω βρε κορίτσια έλεος αυτοί οι παιδίατροι!! και γω που πήγα να του κάνω συζήτηση για να μην της δώσω κρέμες του εμπορίου μου είπε να μην κάνω τίποτα γιατι το μωρό δεν θα πάρει τις βιταμίνες που χρειάζεται, οι οποίες εμπεριέχονται σ' αυτές. Εσείς τι λέτε γι΄αυτό?

Γιατί δεν τη ρώτησες σε ποιες βιταμίνες αναφέρεται;;;;;;;;;

Πάντως η δικιά μας παιδίατρος που συνεχώς με "κοροιδέυει" που είμαι τόσο υπερβολική και δίνω στο παιδί βιολογικό ρυζάλευρο, ποτέ δεν μου είπε τίποτα για βιταμίνες γιατί αυτό που πρέπει να φάει το παιδί είναι το ρυζάλευρο και όχι τη βανίλια, τη ζάχαρη και τα συντηρητικά.

Πάντως να σας πω ότι έχει κυκλοφορήσει και σκέτο ρυζάλευρο γνωστής εταιρίας χωρίς ζάχαρη, γλουτένη και συντηρητικά που πωλείται στα φαρμακεία.

xrysalis έγραψε:

Επειδή αντιμετώπίζουμε πρόβλημα δυσκοιλιότητας και εμείς του δίνω εδώ και 2 εβδομάδες ακτινίδιο με σπόρια και το μωρό το μόνο που έπαθε ήταν να κάνει επιτέλους κακά του κανονικά χωρίς πόνους και πετρώματα.Οπότε από προσωπική εμπειρία δεν φάνηκαν επικίνδυνα τα σπόρια αλλά ευεργετικά.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Γιατί δεν τη ρώτησες σε ποιες βιταμίνες αναφέρεται;;;;;;;;;

Πάντως η δικιά μας παιδίατρος που συνεχώς με "κοροιδέυει" που είμαι τόσο υπερβολική και δίνω στο παιδί βιολογικό ρυζάλευρο, ποτέ δεν μου είπε τίποτα για βιταμίνες γιατί αυτό που πρέπει να φάει το παιδί είναι το ρυζάλευρο και όχι τη βανίλια, τη ζάχαρη και τα συντηρητικά.

Πάντως να σας πω ότι έχει κυκλοφορήσει και σκέτο ρυζάλευρο γνωστής εταιρίας χωρίς ζάχαρη, γλουτένη και συντηρητικά που πωλείται στα φαρμακεία.

Αναφέρεται στις πρόσθετες βιταμίνες που βάζουν μέσα στις κρέμες αυτές (κι είναι ενα καταβατό - θέλεις να τις γράψω?). Επίσης να αναφέρω ότι η μπουμπου μου 5-6 μηνών δεν πήρε βάρος παρά ελάχιστο (200γρ), μήπως γι΄αυτό μου είπε να της δίνω τέτοιες κρέμες? :roll:

.png .png

Αναφέρεται στις πρόσθετες βιταμίνες που βάζουν μέσα στις κρέμες αυτές (κι είναι ενα καταβατό - θέλεις να τις γράψω?). Επίσης να αναφέρω ότι η μπουμπου μου 5-6 μηνών δεν πήρε βάρος παρά ελάχιστο (200γρ), μήπως γι΄αυτό μου είπε να της δίνω τέτοιες κρέμες? :roll:

Τι να σου πω....εμένα η παιδίατρος μου είπε ότι αυτό που πρέπει να φάει το παιδί είναι το ρυζάλευρο για να προετοιμαστεί το πεπτικό του σύστημα να δεχθεί και τις υπόλοιπες τροφές.

Τώρα για το βάρος που λες, και μένα από τον 4ο στον 5ο πήρε μόνο 250gr και μου είπε να του δώσω το ρυζάλευρο άφοβα αλλά την βδομάδα που ξεκινήσαμε πήρε 300gr :shock: (και να σκεφτείς ότι τρώει βιολογικό) οπότε μου είπε να μην του δίνω πάνω από 100ml.

Επειδή αντιμετώπίζουμε πρόβλημα δυσκοιλιότητας και εμείς του δίνω εδώ και 2 εβδομάδες ακτινίδιο με σπόρια και το μωρό το μόνο που έπαθε ήταν να κάνει επιτέλους κακά του κανονικά χωρίς πόνους και πετρώματα.Οπότε από προσωπική εμπειρία δεν φάνηκαν επικίνδυνα τα σπόρια αλλά ευεργετικά.

Δηλαδή στις πόσες μέρες έφτιαξε; έβαζες ολόκληρο ακτινίδιο; εγώ ακόμη βάζω το μισό (τελικά με τα σπόρια...) και τα υπόλοιπα τα έδινες κανονικά; (πατάτα, καρότο κλπ);;; Εμένα πάντως, τωρα άρχισε να κάνει λίγο ποιό εύκολα (ακόμη όμως πολλές φορες τον βοηθαω... με τα ποδαράκια του μαζεμένα στο στηθος....) αλλά είναι και σε χορτοφαγία με λίγο κρέας βλέπεις :D

Σε δύο μέρες έφτιαξε και του δίνω μισό ακτίνιδιο με μισό αχλάδι λίγο μήλο και ελάχιστη μπανάνα και μισό πορτοκάλι.Επίσης στο μεσημεριανό μου είπε να βάζω πολύ λίγη πατάτα και να βάλω και μισή ντομάτα(χωρίς την φλούδα) και κανονικά το κ αρότο το μοσχάρι και ότι λαχανικό θέλω.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Σ' ευχαριστώ!

Εγώ πάντως θα την πάρω αύριο τηλέφωνο, να τη ρωτήσω αν μπορώ το απόγευμα αντί για τη δεύτερη δόση φαγάκι να του δίνω πάλι φρουτόκρεμα (αλλά με τί φρούτα και τί ποσότητα, μην πάθει και καμιά υπερβιταμίνωση!!!)

Σ' ευχαριστώ!

Εγώ πάντως θα την πάρω αύριο τηλέφωνο, να τη ρωτήσω αν μπορώ το απόγευμα αντί για τη δεύτερη δόση φαγάκι να του δίνω πάλι φρουτόκρεμα (αλλά με τί φρούτα και τί ποσότητα, μην πάθει και καμιά υπερβιταμίνωση!!!)

Ανεξάρτητα από τη δική μας άποψη, υπάρχει η επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη, δημοσιευμένη στα επιστημονικά περιοδικά.

Αυτά που λέει η παιδιάτρός σας δεν έχουν δημοσιευτεί από κανέναν επιστήμονα, οπότε δεν είναι άξια συζήτησης καν.

Αν σου βρει δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικό που λέει κάτι τέτοιο το ξανασυζητάμε! :wink:

ΥΓ: το θεωρό απαράδεκτο να υπάρχουν επιστήμονες που χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να επιβάλουν εμπορικές απόψεις και συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη τους...

καλησπέρα μανούλες,

Εμάς δυσκολεύτικε αρκετά με το κουτάλι, όταν τελικά το συνηθισε καταλήξαμε να τρώμε σπιτική φρουτοκρέμα, και το άλλο γέυμα λαχανικά με κοτόπουλο ή κουνέλι. δεν του δίνω κάτι άλλο, το πρόβλημα μου είναι οτι μόλισ μας δει να τρώμε γκρινίαζει για να του δώσουμε, εσείς τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις, με τι τα ξεγελάτε?

ψωμί πότε δώσατε και πως, φοβάμαι να του δώσω κομμάτι, επειδή έχει βγάλει τα μπροστινά δοντάκια, μην κόψει κομμάτι και πνιγεί.

Επισις μεγάλο προβλημα έχω με το νερό, του δίνω με το κουταλάκι, αλλά προσπαθω να του μάθω με το εκπαιδευτικό κυπελάκι, αλλά αντί να πίνει το δακγώνει, είναι προβλήμα γιατί με το κουταλάκι δεν πίνει πολύ,έχουν σκάσει και λίγο τα χείλια του, φοβάμαι μην αφυδατώνεται. και δεν είναι πρακτικό όταν είμαστε έξω, μπιμπερό δεν θέλω να του δώσω για νερό, μια και δεν του έδωσα για γάλα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...