Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός και Καισαρική


Recommended Posts

Θηλασμός και Καισαρική

 

Υπάρχει ο μύθος ότι κατά την καισαρική η μητέρα δεν μπορεί να θηλάσει αμέσως το μωρό λόγω των φαρμάκων και της αναισθησίας που έχει λάβει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Η αναισθησία και τα όποια αναλγητικά φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν είναι συμβατά με το θηλασμό. Είναι πιο εύκολο να περάσει το φάρμακο της επισκληριδίου ή της γενικής αναισθησίας μέσω του πλακούντα την ώρα του τοκετού παρά μέσα από το πύαρ μετά από αυτόν. Μπορεί όμως το μωρό να έχει υπνηλία από την αναισθησία και αυτό να δυσκολέψει λίγο αρχικά το θηλασμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξυπνήσει ένα μωρό με υπνηλία και πολλά φάρμακα που είναι συμβατά με το θηλασμό.

Σε περίπτωση ολικής αναισθησίας, τότε η μητέρα ίσως να χρειαστεί βοήθεια από κάποιον τρίτο για να τοποθετήσει σωστά το μωρό στο στήθος μιας και χρειάζεται περισσότερη ώρα για να ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις της.

 

Μόλις το μωρό γεννηθεί, να μπει στο στήθος άμεσα ή μέσα στα πρώτα 30 λεπτά. Αυτό είναι σημαντικό για να επιτευχθεί ο θηλασμός.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39691

 

Λόγω της τομής, του ορού και του καθετήρα θα είναι λίγο δύσκολο στην αρχή να μπορέσει να πάρει η μητέρα πολλές στάσεις θηλασμού. Οι πιο βολικές είναι η μητέρα ανάσκελα και το μωρό μπρούμυτα πάνω στο στήθος και η πλευρική στάση (football hold). Στη πρώτη χρειάζεται να υπάρχει κι άλλο άτομο μαζί για βοήθεια λόγω του ότι μπορεί η μητέρα από τα φάρμακα να είναι λίγο ζαλισμένη.

Δείτε εδώ σχετικά με τις στάσεις θηλασμού:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39776

 

Το μωρό να μπαίνει στο στήθος όποτε το ζητάει και να μένει εκεί για όση ώρα θέλει. Η μητέρα είναι ιδανικό να θηλάζει κάθε 2 ώρες στη διάρκεια της ημέρας, και τη νύχτα να μην αφήνει διάστημα μεγαλύτερο των 4 ωρών χωρίς θηλασμό. Στόχος είναι οι 10-12 θηλασμοί το 24ωρο για τις πρώτες 6-8 βδομάδες ζωής του μωρού, μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία. Τα μωρά που δεν τοποθετούνται συχνά στο στήθος υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουν ύστερα δυσκολία στο θηλασμό κι η μητέρες έντονα πετρώματα. Αν για κάποιο λόγο το μωρό απομακρυνθεί από τη μητέρα, όπως ο παρατεταμένος υψηλός ίκτερος, τότε οι συστηματικές αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο είναι απαραίτητες, για να διατηρηθεί η γαλουχία και ακολουθούμε το πρωτόκολλο του επαναγαλακτισμού που είναι κοινό και στις δύο περιπτώσεις..

Για αναλυτικές οδηγίες γύρω από το πρωτόκολλο αντλήσεων θα βρείτε εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

 

Η χρήση πιπίλας και μπιμπερό κατά τις πρώτες 4-5 εβδομάδες μπορεί να προκαλέσει σύγχυση θηλής και προβλήματα στο θηλασμό και στην εδραίωση της γαλουχίας, γι’ αυτό είναι καλό να αποφεύγεται.

 

Επιστρέφοντας στο σπίτι θα χρειαστεί να υπάρχει βοήθεια από κάποιο μέλος της οικογένειας (μητέρα, σύζυγος κλπ). Η επέμβαση της καισαρικής είναι σημαντικό χειρουργείο και χρειάζεται ξεκούραση και προσοχή τις πρώτες μέρες ώστε η μητέρα να αναρρώσει σωστά και να μην υπάρχουν προβλήματα. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα βοήθειας από κάποιο άτομο, τότε η μητέρα να περιοριστεί στο να κάνει τις πιο αναγκαίες δουλειές. Είναι καλό να κρατά τις δυνάμεις της για το μωρό και να μην εξαντλείται από άλλες δουλειές, γιατί το νεογέννητο έχει έτσι κι αλλιώς αυξημένες απαιτήσεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

δε ξερω τι λενε....αλλα μην αγχωνετε τις μαμαδες που δεν ειναι εφικτο να βαλουν στο πρωτο μισαωρο το παιδι στο στηθος...γεννησα με καισαρικη στις 11:30 το πρωι και το παιδι το ειδα στις 14:00 το μεσημερι...μια χαρα θηλασαμε και δεν ειχαμε κανενα ιδιαιτερο προβλημα...ξερω οτι το λενε μελετες αλλα καμια φορα δεν ειναι και εφικτο να το βαλεις στο πρωτο μισαωρο....οσο για τις δουλειες επειδη και εγω βοηθεια δεν ειχα εκανα αυτο που με εσωνε....κοιμομουνα οσο κοιμοτανε και το παιδι....στις 11 στις 5 στις 7 δεν ειχα ωραριο...και οι δουλειες ητανε οι πολυ τυπικες ...λιγα πραγματα ...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

δε ξερω τι λενε....αλλα μην αγχωνετε τις μαμαδες που δεν ειναι εφικτο να βαλουν στο πρωτο μισαωρο το παιδι στο στηθος...γεννησα με καισαρικη στις 11:30 το πρωι και το παιδι το ειδα στις 14:00 το μεσημερι...μια χαρα θηλασαμε και δεν ειχαμε κανενα ιδιαιτερο προβλημα...ξερω οτι το λενε μελετες αλλα καμια φορα δεν ειναι και εφικτο να το βαλεις στο πρωτο μισαωρο....οσο για τις δουλειες επειδη και εγω βοηθεια δεν ειχα εκανα αυτο που με εσωνε....κοιμομουνα οσο κοιμοτανε και το παιδι....στις 11 στις 5 στις 7 δεν ειχα ωραριο...και οι δουλειες ητανε οι πολυ τυπικες ...λιγα πραγματα ...

 

Το ότι πέτυχες να θηλάσεις έστω και με αυτή τη χρονική καθυστέρηση, δε σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και με τα υπόλοιπα μωρά...

Δεν μπορεί μια μεμονωνένη περίπτωση να αποτελεί βαρόμετρο και κανόνα για το σύνολο...

Έχω 3 παιδιά... το 1ο και το 2ο τα θήλασα αρχικά χωρίς προβλήματα γιατί τα έβαλα πολύ νωρίς στο στήθος...

όμως το 3ο, επειδή λόγω σοβαρής φλεβικής ανεπάρκειας, χρειάστηκε πολλή ώρα για να με ράψει ο γιατρός και είχα κάνει επισκληρίδιο, ενώ το πήρα αγκαλιά και το κρατούσα μισή ώρα, ήμουν τόσο κοτόπουλο που δεν κατάφερα να το βάλω να θηλάσει... Με αυτό το μωρό αντιμετώπισα τα περισσότερα προβλήματα προσαρμογής στο θηλασμό.

Είναι διαπιστωμένο από έρευνες πως ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών χάνει το ένστυχτο του θηλασμού αν δεν θηλάσει στο πρώτο ημίωρο της ζωής του... Επίσης ένα μικρό ποσοστό παιδιών μπορεί να μην έχουν πρόβλημα... πώς όμως μπορεί να είναι σίγουρη μια μαμά σε ποιο ποσοστό ανήκει το μικρό της και γιατί να ρισκάρει? Μία τέτοια αμέλεια μπορεί να αποβεί ακυρωτική για το θηλασμό και να κινδυνεύσει η υγεία του παιδιού...

 

Και παρακαλώ να μην ακούσω πως δεν πειράζει, μια χαρά μεγαλώνουν τα παιδιά και με ξένο γάλα, γιατί στην περίπτωση του 2ου παιδιού μου στο οποίο ένας "επιστήμων παιδίατρος περιοπής" μου έκοψε το γάλα επειδή τάχα ήταν εκείνο που του δημιουργούσε κάποια γαστρεντερικά προβλήματα (είχε ουρολοίμωξη το βρέφος αλλά δεν το ξέραμε) και από το σημείο εκείνο και μετά ξεκίνησαν διάφορα προβλήματα τα οποία έχω γράψει αλλού και δεν θα επαναλάβω γιατί ξεφεύγουν από το συγκεκριμένο τόπικ...

 

Ας μην παίρνουμε λοιπόν τέτοια ρίσκα... εφόσον οι έρευνες λένε πως για το καλό του παιδιού μας είναι σωστό να θηλάσει στο πρώτο ημίωρο της ζωής του, ας το διεκδικήσουμε. ούτε εμείς έχουμε να χάσουμε τίποτε, ούτε το μωράκι μας για το οποίο άλλωστε γίνονται όλα...

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή ενημέρωση, πιστεύω ότι χρειάζεται, ώστε οι γυναίκες να μη γίνονται έρμαιο των πρακτικών που ακολουθούνται στα νοσοκομεία. Οι μαμάδες συχνά δεν ξέρουν τι να απαιτήσουν και ποια είναι τα δικαιώματα τους και κυρίως, τα δικαιώματα του μωρού τους. Με ένα καλό ξεκίνημα, αποφεύγεις πολλά προβλήματα, τόσο με τον ίδιο το θηλασμό, όσο και με άλλα θέματα στα οποία ωφελεί ο θηλασμός και προκαλούνται από ένα μπουκάλι ξένο γάλα. Αν δεν κάνεις μια καλή αρχή, κάνεις πολλαπλάσιο κόπο, για να επανέλθεις στο καλύτερο δυνατό που μπορείς και πάλι αυτό μπορεί να μην φτάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων που είχες εξαρχής.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

παρα πολυ καλο το ποστ!!!μπραβο!!!

εγω δυστυχως γεννησα στις 15.00 και μη ουσα ενημερωμενη δεν ζητησα να το βαλω στο στηθος....μαλιστα ισα που μου το ακουμπησαν και εκεινο ηρεμησε απο το γοερο κλαμα-τι ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΙΓΜΗ- σε λιγο το πηραν!το μωρο το πρωτοθηλασα στις 19.00 και ευτυχως επιασε λες και ημασταν πλασμενοι μονο για αυτο!!θεωρω απλα πως ειχε αρκετο νευρο και πως ημασταν τυχερες και οι δυο!!το σκεφτηκα και συγκινηθηκα!να εισαι καλα πιπη μου!!παντως στο δευτερο παιδακι με το καλο θα τα παμε καλυτερα!!θα ξερω!!

και συμφωνω με την αμαρεττο, η αδελφη μου που εκανε ολικη πεδευτηκε παααρα πολυ και μαλιστα οι μαιες τη συμβουλεψαν να δωσει μπιμπερο γιατι το παιδι ειναι μεγαλο-4 κιλα-και λιμοκτονει φυσικα αποκλειστικα θηλασε μονο μεχρι 3 μηνων!ΑΙΣΧΟΣ!!!!!πρεπει να ενημερωθουμε για να ενημερωνουμε και τους ειδικους!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δεν ειπα να μην το κανουν οι μαμαδες...απλα το μονο που θελω να πω ειναι οτι να μην αγχωνονται οι μαμαδες αν δε το καταφερουν το πρωτο μισαωρο να το βαλουν στο στηθος...οτι υπαρχουν περιπτωσεις που και αργοτερα να το κανουν τα καταφερνουν....δε μιλησα για κανενα ξενο γαλα ουτε απαξιωσα καμια ερυενα...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

Να πω και εγώ οτι είμαι μάλλον απο τις τυχερές που μετά απο καισαρική με ολική αναισθησία πήρα τον μικρό αγκαλιά και θήλασα αμέσως μετά από 3 ή 4 ώρες (δεν θυμάμαι καλά). Αυτός δε ήδη ανοιγόκλεινε τόσες ώρες το στόμα του σαν ψαράκι που ήθελε να φάει...έψαχνε να βρει θηλή το καλό μου τόσες ώρες...ήταν απίστευτη εικόνα! :D

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Για τις περισσότερες από εμάς που γεννάμε σε μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια, ο θηλασμός μέσα στα πρώτα 30 λεπτά είναι ανύπαρκτος ως πιθανότητα. Η απάντηση που παίρνουμε συνήθως είναι "δεν επιτρέπεται".

 

Στην πρώτη μου κόρη, τίποτα δεν πήγε καλά: ακόμα και στα πρώτα λεπτά να είχα θηλάσει, μετά όλα έγιναν μαντάρα εξαιτίας δικής μου ανύπαρκτης πληροφόρησης - ότι ράδιο αρβύλα μου έλεγαν, την πίστευα.

 

Στο δεύτερη μπέμπα, θήλασα μετά από 6 ή 7 ώρες. Και εδώ καισαρική με επισκληρίδιο. Όμως αυτή τη φορά, ήταν αλλιώς: ήξερα, γνώριζα και είχα πάρει τις αποφάσεις μου. Τα καταφέραμε.

 

Θα συμφωνήσω και εγώ λοιπόν με την yasemi: το ιδανικό είναι να έχουμε το μωρό το πρώτο μισάωρο - αν όχι, τίποτα δεν έχει χαθεί.

 

 

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ γέννησα με καισαρίκή και επισκληρίδιο. Δεν θυμάμαι πόσες ώρες ακριβώς πέρασαν όταν μου τον έδωσαν για θηλασμό (πάντως ήταν αρκετές γιατί μετά την επέμβαση ήμουν χάλια), αλλά όλα πήγαν καλά και θηλάζω ακόμα μετά από 10 μήνες. Στο νοσοκομείο είχα room-in και 5 μέρες τον είχα πάνω μου συνέχεια...

 

Οπότε θα συμφωνήσω με την iro και τη yasemi: το ιδανικό είναι να θηλάσουμε το μωρό το 1ο μισάωρο, αλλά αν δεν συμβεί αυτό δεν σημαίνει ότι χάσαμε τον πόλεμο... απλά την πρώτη από πολλές μάχες!!!

Παρ'όλα αυτά στο δεύτερο, θα είμαι πιο ενημερωμένη και θα προσπαθήσω αν το χειριστώ διαφορετικά!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι αππο μένα...

 

γέννησα σε ιδιωτικό μαιευτήριο (δε ξέρω αν παιζει ρόλο αυτό) με καισαρική και επισκληρίδιο και όταν ζήτησα να θηλάσω μου είπαν το γνωστό "δεν επιτρέπεται". Ευτυχώς είμαστααν από τις τυχερές και όλα πήγαν καλά τελικά....

 

Αλήθεια, εσάς σας αφήσαν έτσι εύκολα, χωρίς αντίρρηση να θηλάσετε; Ηταν ιδιωτικό ή δημόσιο μαιευτήριο; Ρωτάω γιατί, ναι, τώρα πήγαν όλα καλά, στο επόμενο παιδί τι θα γίνει;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Εγώ γέννησα στο ΈΛΕΝΑ με καισαρική (λόγω προβλήματος στους γοφούς μου δεν έγινε επισκληριδιος-αν και έχω την αίσθηση ότι στα δημόσια μαιευτήρια την αποφεύγουν) και την μικρή την είδα το απόγευμα στις 5 (εξαιρετικά τραυματική η εμπειρία μου - αλλά αυτά είναι για άλλο τόπικ). Το μωρό μου δεν μπορούσε να πιάσει γιατί έμαθε από το μπιμπερό και ενώ άνοιγε το στοματάκι της αμέσως το έκλεινε και πιπίλιζε τη θηλή χωρίς να καλύπτει την άλω. Ας είναι καλά οι μαίες οι οποίες με βοήθησαν πολύ την τρίτη μέρα που τελικά την πήρα στο δωμάτιο μου οι οποίες με επιμονή και ενθάρυνση δεν μ' άφησαν ν α απελίστώ. Βέβαι σ'ολη τη διάρκεια του θηλασμού χρησιμοποιούσαμε θηλές σιλικόνης (αυτές μου τις πρότειναν) και μπόρεσάμε και οι δυο να βιώσουμε την εξαιρετική αυτή εμπειρία. Δυστυχώς θήλασε μόνο σαράντα μέρες (τον πρώτο καιρό του απογαλακτισμού έκλαιγα όταν την τάιζα με το μπιμπερό) αλλά να θυμούνται ότι if there's a will there's a way (πλην περιπτώσεων που πραγματικά είναι ανέφικτο να συνεχιστεί ο θηλασμός, έστω και για σαράντα μέρες)

Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια με καισαρικη και επισκληριδιο που καταρρίπτει τον μύθο ότι με την καισαρική οι γυναίκες δεν μπορούν να θηλασουν. Δεν θηλασα στο χειρουργειο γιατι μου ειπαν οτι δεν γινεται, ημουν βεβαια και διασωληνομενη και καπως ζαλισμενη οπότε δεν επέμεινα. Ευτυχως οι μαιες με βοηθησαν αρκετα και καπως τα καταφερνω και δεν του εχω δωσει καθολου ξενο μεχρι τωρα 2 και κατι μηνων.

Πριν γεννησω και ενω ηξερα οτι θα κανω καισαρικη λογω ισχιακης προβολης, αν το μωρο δεν γυρισει, ειχα ακουσει αυτο τον μυθο, ότι με την καισαρικη υπάρχει πρόβλημα στον θηλασμο και ειχα αγχωθει. Το γάλα κατεβηκε την 3η μερα και ευτυχως ειχα συμπαρασταση από τον συζυγο μου ο οποίος χωρίς να ξερει σχεδόν τίποτα για τον θηλασμό με στήριξε πολύ γιατί εγω ελεγα το παιδι πεινάει και αυτός μου έλεγε δεν πεινάει μια χαρά γάλα έχεις. Και το παιδάκι μου ευτυχως ήταν καλό και βολικό, δεν με πλήγωσε ιδιαίτερα, έβρισκε θηλή κτλ

Νομιζω ότι η επιτυχια του θηλασμου είναι συνδυασμός παραγόντων. Όπως και να έρθουν τα πράγματα εμείς το παλεύουμε για να συνεχίσουμε τον θηλασμό!

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Link to comment
Share on other sites

Εγω μαλλον ειναι θαυμα που θηλαζω,γεννησα Σαββατο πρωι και την θηλασα την κυριακη το μεσημερι για 5-10 λεπτα (κλασικες οδηγιες μιευτηριων)......και γενικα τις 5 μερες που εκατσα στην κλινικη μου τη φερνανε ανα 4 ωρες τη θηλαζα για κανα τεταρτο και μετα της εδινα μπουκαλι.Στο σπιτι μετα τη θηλασα οπως επρεπε....

 

Το μωρακι μου ηθελε πολυ να θηλασει προφανως γιατι μετα απο τοσα λαθη συνεχιζουμε ως και σημερα να θηλαζουμε αποκλειστικα...(ακομα δεν ξεκινησαμε στερεες).

6Qyip2.pngKvUzp2.png
Link to comment
Share on other sites

Θηλασα για ενα μηνα περιπου μετα απο καισαρικη και αυτο γιατι επεμενε μια μαια.. Δεν ηθελα καθολου. Δεν ειχα προβλημα.. Ο μικρος ηθελε να φηλασει παρολο που του εδινα και μπιμπερο. και πιπιλα. Δεν ειχα προβλημα με τις θηλες με τιποτα..(ενας μικροερεθισμος τις πρωτες μερες αλλα με λιγη κρεμα ξεπεραστηκε αμεσως) Απλα δεν ηθελα.. Και ημουν τοσο αρνητικη στο θεμα αυτο που δεν επινα καθολου νερο (1 ποτηρι το πολυ καθολη τη διαρκεια της ημερας και αυτο γιατι επρεπε να συνεχισω να λαμβανω καποια απο τα συμπληρωματα που επερνα και στην εγκυμοσυνη) .

Δεν το εκανα εσκεμμενα για να μειωσω την παραγωγη μου γιατι απλα δεν το ηξερα οτι πρεπει να πινεις αρκετα υγρα για να παραγεις.. Απλα δεν διψουσα.. Το ιδιο μου το σωμα με βοηθουσε απο μονο του να κανω αυτο που δεν με βοηθουσε ο γιατρος να κανω.. Το θεωρουσε απαραδεκτο να μην θηλασω καθολου και αρνηθηκε πεισματικα να μου δωσει χαπια φευγοντας απο το μαιευτηριο... Τελικα μου εδωσε (δεν του αφησα και πολλες επιλογες..)

Δεν ξερω τι θα κανω στο 2ο.. ελπιζω η ψυχοσυνθεση μου να ειναι καλυτερη γιατι στο πρωτο ημουν ενα βημα απο την αυτοκτονια.. Ο θηλασμος με μαρανε..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Κι εμείς θηλάζουμε ακόμα. Μετά την καισαρική μου τον πήραν τον μπουμπούκο μου για παρακολούθηση λόγω διαβήτη κύησης και μου τον έφεραν την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Χρησιμοποιήσαμε θηλές σιλικόνης και απ' το πρώτο λεπτό θηλάσαμε μια χαρα, παρά το άγχος της μαμάς για το αν εχει γάλα. Να είμαστε από τους τυχερούς που παρ' ό,τι καθυστερήσαμε, τα πήγαμε τελικά μια χαρά? Δεν ήξερα ότι είναι τοσο σημαντικό να θηλάσει άμεσα.. Το είχα ζητήσει μεν απ' τον γιατρό μου, αλλά μου το είχε ξεκόψει από πριν, μιας και θα έπρεπε το μωρό να παει άμεσα στη μενν για το φόβο υπογλυκαιμίας.

Τέλος καλό, όλα καλά παντως.

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 weeks later...

Μόλις που κοιμήθηκε ο μικρός και επειδή δεν έχω ύπνο είπα να μπω για λίγο.Έκανα δύο γέννες με καισαρική και ολική αναισθησία που σημαίνει ότι δεν μπορείς αμέσως να θηλάσεις.Εγώ την δεύτερη μέρα σηκώθηκα βέβαια είχα ακόμα τον ορό αλλά λόγω των φαρμάκων που έπαιρνα από τον ορό το μωρό ήπιε πρώτα τσάι και μετά γάλα από το μπουκάλι και κατόπιν την τέταρτη μέρα το πήρα για να το θηλάσω αλλά τίποτα χτυπιόταν στο κλάμα γιατί ήταν και φαγανό και με λίγα λόγια που ούτε καν άρχισε ο θηλασμός μετά σταμάτησε,κατόπιν και δικιά μου συμφωνίας επειδή δεν γινόταν αλλιώς.Πολλές θα πούνε κρίμα αλλά δεν μετάνιωσα γι΄αυτό.:roll:

a63700a23b.png 87032dd023.png
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι πρακτικό;

 

Υπάρχει κάποια κοπέλα, στην Ελλάδα, που θήλασε μετά από καισαρική στο πρώτο μισάωρο; Κι αν ναι σε ποιο μαιευτήριο;

 

Στο δεύτερο μωρο (ελπίζω να παν όλα καλά) θα το ξαναζητήσω, αλλά θα με βοηθούσε να ήξερα και άλλες περιπτώσεις...

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα κι εγώ να μάθω πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε στο ΙΑΣΩ να θηλάσουμε αμέσως το μωρό.

Στο πρώτο με πήγαν στο δωμάτιο, 3 ώρες μετά το χειρουργείο και μου έφεραν το μωρό μετά από 4 ώρες περίπου από την καισαρική...

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα κι εγώ να μάθω πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε στο ΙΑΣΩ να θηλάσουμε αμέσως το μωρό.

Στο πρώτο με πήγαν στο δωμάτιο, 3 ώρες μετά το χειρουργείο και μου έφεραν το μωρό μετά από 4 ώρες περίπου από την καισαρική...

 

ναι ναι!!!πως θα μπορουσαμε να διεκδικησουμε κατι τετοιο??-εγω οταν με το καλο μεινω ξανα εγκυος παλι θα μεινω στον ιδιο γιατρο-αρα ΙΑΣΩ!!ξερει καμια κοπελια???

Link to comment
Share on other sites

Την Τρίτη κάνω εισαγωγή στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ για καισαρική. Η μαία μου είπε πως θα μου φέρει το μωρό για θηλασμό, μέσα στο πρώτο μισάωρο. Ελπίζω πως θα πάνε όλα καλά και θα γίνει έτσι όπως μου είπε.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Απορώ πως θηλάσατε αμέσως μετά :confused:

το πρώτο γάλα, το πύαρ, ήρθε 2 μέρες μετά. Στο πρώτο παιδί ξεκίνησα μετά από μια εβδομάδα, λόγω φαρμάκων που έπαιρνα (με πυρετό πήγα για γέννα!!!), έβγαζα όμως το γάλα με το χέρι και θήλασα αποκλειστικά για 8 περίπου μήνες. Στο δεύτερο ξεκίνησα το θηλασμό τη τρίτη μέρα γιατί δεν υπήρχε γάλα πιο πριν

 

 

(Ταρα, αν δεν σε... πετύχω κάπου αλλού, στα λέω από τώρα

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΒΡΕ...Η ...ΤΑΡΙΤΣΑ :lol::lol::lol::lol::lol::lol:)

Link to comment
Share on other sites

Την Τρίτη κάνω εισαγωγή στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ για καισαρική. Η μαία μου είπε πως θα μου φέρει το μωρό για θηλασμό, μέσα στο πρώτο μισάωρο. Ελπίζω πως θα πάνε όλα καλά και θα γίνει έτσι όπως μου είπε.

 

 

Με το καλό να το κρατήσεις αγκαλιά...

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θήλασα αποκλειστικά για 6 μήνες το κάθε παιδί μου, μετά από καισαρική, ολική νάρκωση. Τα έβαλα στο στήθος 4-5 ωρίτσες μετά τη γέννα. Στο πρώτο μωρό μου, πήγαν όλα ρολόι. Το δεύτερο μωρό μου είχε πάρει και μπουκάλι στο μαιευτήριο (έκανε ίκετρο). Όταν γυρίσαμε στο σπίτι, πετάξαμε τα μπουκάλια και μείναμε οι δυό μας. Το πρώτο 24ωρο έτρωγε κάθε μία σχεδόν ώρα, το δεύτερο έστρωσε, το τρίτο μπήκαμε σε ρυθμό. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Το μυστικό για μένα είναι να έχεις παιδίατρο φιλικό στο θηλασμό, που να ξέρει όμως. Καλά ... γεύματα!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θήλασα αποκλειστικά για 6 μήνες το κάθε παιδί μου, μετά από καισαρική, ολική νάρκωση. Τα έβαλα στο στήθος 4-5 ωρίτσες μετά τη γέννα. Στο πρώτο μωρό μου, πήγαν όλα ρολόι. Το δεύτερο μωρό μου είχε πάρει και μπουκάλι στο μαιευτήριο (έκανε ίκετρο). Όταν γυρίσαμε στο σπίτι, πετάξαμε τα μπουκάλια και μείναμε οι δυό μας. Το πρώτο 24ωρο έτρωγε κάθε μία σχεδόν ώρα, το δεύτερο έστρωσε, το τρίτο μπήκαμε σε ρυθμό. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Το μυστικό για μένα είναι να έχεις παιδίατρο φιλικό στο θηλασμό, που να ξέρει όμως. Καλά ... γεύματα!

 

Σ΄ευχαριστώ πολύ!΄Οντως, τώρα θα τσεκάρουμε πραγματικά τον παιδίατρο...!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...