Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός και Καισαρική

Recommended Posts

Το γεγονός είναι ότι γέννησα Σάββατο πρωί και το μωρό το έβαλα στο στήθος Κυριακή μεσημέρι. .

Καταρχην να σου ζησει το μωρακι σου και να ναι καλοτυχερο.

Ν αρωτησω κατι?Γιατι αργησα τοσο να στο φερουν?Εγω γεννησα στο Ιασω μετα απο 13 ωρες προσπαθειας τελικα με καισαρικη στις 11 το πρωι και μου τον φεραν στις 3 το μεσημερι (γεννησα τελευταιο σκ του Ιουλιου και υπηρχαν 40 προγραμματισμενες καισαρικες το ιδιο πρωι....ο χαμος που εζησα αποστευτος.στη σειρα μας ειχαν για τις επισκληριδιους)

hGbPp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καταρχην να σου ζησει το μωρακι σου και να ναι καλοτυχερο.

Ν αρωτησω κατι?Γιατι αργησα τοσο να στο φερουν?Εγω γεννησα στο Ιασω μετα απο 13 ωρες προσπαθειας τελικα με καισαρικη στις 11 το πρωι και μου τον φεραν στις 3 το μεσημερι (γεννησα τελευταιο σκ του Ιουλιου και υπηρχαν 40 προγραμματισμενες καισαρικες το ιδιο πρωι....ο χαμος που εζησα αποστευτος.στη σειρα μας ειχαν για τις επισκληριδιους)

Ευχαριστώ πολύ, επίσης να χαίρεααι το μωρό σου!

Πω,πω, ταλαιπωρία που πέρασες! Εγώ πήγα με ραντεβού, το τελευταίο σκ του Αυγούστου. Τον πήραν και τον κράτησαν στην Μονάδα Παρακολοούθησης για 24 ώρες, επειδή είχα σάκχαρο (φοβούνται μην πάθει υπογλυκαιμία το μωρό) και γιατί γεννήθηκε 2580 και απ'όσο ξέρω ο γιατρός μου τα κρατάει 12-24 ώρες στην παρακολούθηση αν είναι κάτω από 3 κιλά.

Το Σάββατο το απόγευμα πήγε ο μπαμπάς του και τον είδε (και τον τάισε με το γάλα που του έδωσαν οι νοσοκόμες), εγώ ήμουν με τον ορό και τον καθετήρα και είχα ζαλάδες και δεν τα κατάφερα να πάω, ούτε με καροτσάκι.

5k3tp2.png

Ευχαριστώ πολύ, επίσης να χαίρεααι το μωρό σου!

Πω,πω, ταλαιπωρία που πέρασες! Εγώ πήγα με ραντεβού, το τελευταίο σκ του Αυγούστου. Τον πήραν και τον κράτησαν στην Μονάδα Παρακολοούθησης για 24 ώρες, επειδή είχα σάκχαρο (φοβούνται μην πάθει υπογλυκαιμία το μωρό) και γιατί γεννήθηκε 2580 και απ'όσο ξέρω ο γιατρός μου τα κρατάει 12-24 ώρες στην παρακολούθηση αν είναι κάτω από 3 κιλά.

.

το εχω ξανακουσει αυτο και φανταζομαι ειναι θεμα γυναικολογου.Εγω ειχα ζαχαρο και συγγενη καρδιοπαθεια και γεννηθηκε 2750 αλλα δεν μου ειπαν τιποτα για μοναδα παρακολουθησης.Επισης την αδερφη μου που γεννησε με καισαρικη και αποφασισε ο αναισθησιολογος να τη βαλει στην Εντατικη φροντιδα για 24 ωρες (εχει εγχειριστει στην καρδια) και επειδη κοντεψε να παθει καταθλιψη τον πρηξαμε τοσο το γιατρο που την ςβγαλε μετα απο 6 ωρες.Εντιμεταξυ το μωρο το ειχαν στην παρακολουθηση γιατι δεν ειχαν οροφο να το πανε αφου δεν ειχε ανε βει η μαμα του.Εκει περιττο α σου πω με ακουσε το Ιασω.ειχε ανε βει η αδερφη μου και το μωρο πουθεα.Ολο σε λιγο και σε λιγο.Κατεβαινω λοιπον χτυπαω και τους λεω "ηρθα να το παρω μονη μου..ποτε θα το θηλασει η μαμα του/?????"και το ανεβασαν επιτοπου μαζι μου.

hGbPp3.png

• 3 weeks later...

γεια σας και παλι εδω!!!

εχοντος καλως των πραγματων μεχρι τις 30-5 θα γεννησω με καισαρικη,και ανυπομονω να θηλασω και το 2ο παιδακι μου,εχω ομως καποιες αποριες..

στν 1η μου εγκυμοσυνη γεννησα μεν με καισαρικη παλι,ολικη,αλλα η μικρη ηταν υπερημερη δηλ εννοω οτι ηρθε στην ωρα της,ηταν σχετικα δυνατο μωρο 3250 γεννηθκε και ειχα αμεσως πολυ γαλα,επιασε κατευθειαν θηλη ολα καλα δηλ χωρις ιδιαιτερες δυσκολιες γα πρωταρα μαμα...

τωρα θα κανω επισκληριδιο και επειδη το μωρο ετσι και αλλιως θα το παρουν νωριτερα φοβαμαι μηπως δεν τα καταφερω...

οταν μωρο γενιεται νωριτερα κατεβαινει σχετκα αμεσως το γαλα??θα μπορεσει να πιασει και αυτο η λογω του οτι θα ειναι "μικροτερο'' λογικα θα εχω προβλημα???η κουμπαραμου γεννησε στις 36εβδομαδες κ λεει οτι γιαυτο δε θηλασε γιατι δεν πηρε μερες πολλεες απο τον 9ο

να αφησω τη φυση να κανει τη δουλεια της???θα πανε ολα καλα???ειχε καποια απο εσας παρομοια εμπειρια?εχω αγχωθει λιγο με το θεμα αν και δεν πρεπει σαν παλια καραβανα που ειμαι με προβληματιζει και η συμπεριφορα που θα εχει και η μεγαλη καθοτι αποθηλασε φυσικα στους16μηνες και εννοιειται οτι ακομη το θυμαται....οποια βοηθεια σας πολυτιμη για μενα....

(ο αντρας μου γεννηθηκε 2200 ηταν πολυ μικρος και η πεθερα μου δε μπορεσε να τον θηλασει γιατι δεν ειχε λεει δυναμη το μωρο,κ επειδη τωρα εχω αγορακι μου εχει σφηνωθει η ιδεα:oops: οτι θα ειναι μικροκαμωμενο και δε θα τα καταφερω....) να συμπληρωσω οτι το στηθος μου ειναι ηδη πρησμενο και απο ν προηγουμενο θηλασμο νομιζω οτι εχω ακομη γαλα δηλ οταν το παταω βγαζει μαλλον πυαρ(κιτρινοπο?)

ευχαριστω για τον χρονο σας!!!

1kOup2.pngTxJmp3.png

Με το καλό να έρθει και το δεύτερο σου μωράκι !!!!!!

Να μην έχεις καθόλου άγχος και να μην ακούς κανέναν , γιατί όλα θα πάνε μια χαρά . Η κουνιάδα μου γέννησε πέρισυ στις 25.01 στις 36 εβδομάδες με καισαρική και δεν αντιμετώπισε κάνενα πρόβλημα με τον θηλασμό .

Το έγραψες κι εσύ πολύ σωστά , θα αφήσεις τη φύση να κάνει τη δουλειά της . Το πολύ πολύ εαν το μωρό τις πρώτες 40 μέρες δεν ξυπνάει πολύ συχνά για να τρώει , θα το ξυπνάς εσύ , για να εδραιωθεί όπως πρέπει ο θηλασμός .

Εύχομαι να έρθει με το καλό και να το θηλάσεις και αυτό για πολύ καιρό :-)

Διαφημίσεις

• 1 month later...

vickygirl καλησπερα. Δεν ξερω για την κουμπαρα σου τι ακριβως συνεβη (μηπως της ειπαν απο το μαιευτηριο οτι δεν μπορει να θηλασει λογω προωροτητας η μηπως η κοπελα ηταν πολυ κουρασμενη/αγχωμενη κ δεν ειχε υπομονη να προσπαθησει με τον θηλασμο), πάντως εγω θα σου καταθεσω την δικη μου εμπειρια: γεννησα με καισαρικη στις 05/11 εχοντας μολις μπει στην 36η εβδομαδα, δεν αντεχα ουτε μερα περισσοτερο (ημουν στο κρεβατι απο την 33η εβδομαδα με συσπασεις κ νοσηλευθηκα 2 μερες στην κλινικη με ενδοφλεβια αγωγη) να φανταστεις στο χειρουργειο ειχα διαστολη. Μου εφεραν το παιδι την 2η μερα, αφου με ρωτησαν πρωτα αν επιθυμω να θηλασω. Τοτε δεν ηξερα, ενιωθα λιγο περιεργα η αληθεια ειναι. Η μικρη μου γεννηθηκε 2650 και επιασε το στηθος σχεδον αμεσως, δεν ειχα προβλημα. Μαλιστα ο παιδιατρος που μας παρακολουθουσε μου ειχε πει να μην εχω αγχος με τον θηλλασμο γιατι τα προωρα παιδακια λεει, συνηθως ειναι πιο επιθετικα με το φαγητο τους απο ενστικτο για να προλαβουν τα υπολοιπα παιδια κανονικου βαρους. Τον 1ο μηνα βεβαια ν η μικρη εβαλε μολις 410 γρ ομως ειχε ψηλωσει 4 ποντους και περιμετρο κεφαλης ειχε παρει αλλους τρεις. Βεβαια, ο παιδιατρος εκμεταλλευθηκε την κατασταση τοτε κ προσπαθησε να μας πλασαρει ξενο γαλα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Δεν τον ακουσα, συνεχισα επεμεινα ζοριστηκα πολυ να σου πω την αληθεια ειδικα στις περιοδους που η μικρη περνουσε αλματα αναπτυξης και τωρα πλεον 5 μηνων η μικρη εχει υψος 67 ποντους και βαρος 6800 περιπου, με αποκλειστικο θηλασμο βεβαια. Θελει υπομονη κ επιμονη. Η δυσκολια που αντιμετωπισα κ που μπορει να αντιμετωπισιες κ εσυ πιθανον, ειναι οτι τον πρωτο μηνα η μικρη μου λογω του οτι ηταν αδυνατουλα κουραζοταν ευκολα στο στηθος και δεν επαιρνε μαλλον πολυ γαλα εξ ου και τα 420 γρ. Ρωτωντας ομως μια πανεπιστημιακο γιατρο, (εδω δωσε προσοχη), μου ειπε οτι καθε παιδακι εχει τις ιδιαιτεροτητες του κ οτι απο την κορη μου που γεννηθηκε οριακα προωρα(ετσι λεει το βιβλιαριο) δεν θα μπορουσαμε να εχουμε απαιτησεις να βαλει απο τον πρωτο μηνα 700 και 800 γρ που απαιτουν οι παιδιατροι. Υπολογιζοντας με βαση το υψος και την περιμετρο κεφαλης και το βαρος γεννησης μας ειπε οτι η μικρη τον 1ο μηνα θα επρεπε να ζυγιζει περιπου 3150-3200. Η δικια μας ζυγιζε 3060. Ασε που δεν πηρε μονο 400γρ οπως ειπε ο παιδιατρς λογω του οτι δεν ζυγιστηκε στην εξοδο απο το μαιευτηριο, οποτε σιογυρα ειχε χασει βαρος, μπορει δηλδη να ηταν και 2400 αρα πηρε 660 γρ και οχι 400.Σου τα λεω ολα αυτα τελικα για να σου πω οτι :το γαλα κατεβηκε σχετικα γρηγορα, η μικρη μου πηρε αρχικα το πρωτογαλα κ οταν γυρισα σπιτι θηλαζαμε κανονικα. Απλα καθε γευμα της κρατουσε περιπου 1-1,5 ωρα. Μπορει να ηταν αδυνατουλα,αλλα σημερα 5 μηνες μετα ζυγιζει οσο ζυγιζει και εν μωρακι που μπορει να γεννηθηκε κ πανω απο τρια κιλα. Μην αφησεις να σε πεηρρεαζουν μαμαδες πεθερες κτλ το παιδι γεννηθηκεαδυνατο, το γαλα σου δεν φτανει δωσε ξενο κτλ. Θελει υπομονη κ επιμονη με την προυποθεση βεβαια οτιο μικρουλης θα πιασει ευκολα την θηλη θα βρεχει πανες θα παιρνει βαρος (εστω και λιγοτερο απο αυτο που απαιτουν οι παιδιατροι τον πρωτο μηνα και αυτο φυσιολογικο θα ειναι). Θα τον παρακολουθειτε και θα βλεπετε πως παει κ αναλογως θα αποφασιζετε. Αν χρειαστεις οποιαδηποτε πληροφορια που μπορει να σε βοηθησει μην διστασεις, ευχομα να γεννησεις με το καλο και με οσο το δυνατον λιγοτερη ταλαιπωρια.

Εγώ ονειρευόμουνα οτι θα θηλάσω το μωράκι μου για 2 χρόνια (αχχχχ)

Δεν τα κατάφερα βέβαια. Έκανα καισαρική αρχικα έκανα επισκλειριδιο και αφού δεν με "επιασε" έκανα ολική. Το μωρό μου το φέραν την επόμενη μέρα μιας που γένησα αργά το βράδυ.

Δεν πιστευω οτι ο λόγος που δεν τα κατάφερα ήταν η καισαρική. Ήταν η άγνοιά μου. Δεν ήξερα τίποτα. Το θεωρούσα τόσο φυσιολογικό που δεν το έψαξα. Όταν προσπάθησα για αυξηση με νοσοκομειακό θήλαστρο είδα τεράστια διαφορά. Η πίεση ήταν τέτοια που τελικά δεν τα κατάφερα. άρχισα πάλι να καπνίζω και τελικά τα παράτησα. Δεν ήξερα ο βλάκας οτι θα μπορούσα να ζητήσω βοήθεια από τις μαίες. (για τόσο άσχετη μιλάμε)

Κορίτσια, γίνεται. Το έχουν καταφέρει τόσες κοπέλες. Όσες είστε εκγυούλες ακόμα μην το αφήνεται στην τύχη του, εαν θέλετε να θηλάσετε.

• 1 month later...

κοριτσια...

εμαθα πως θα γεννησω με καισαρικη. μηπως πρεπει να κανω κατι για να βοηθησω τον οργανισμο να κατεβασει γαλα πιο γρηγορα?

θελω πολυ να θηλασω τον μικρο μας και διαβασα καπου πως οταν γινεται καισαρικη ο οργανισμος αργει λιγο να μπει στην διαδικασια του τοκετου...

ενα λαδακι που εχει η weleda για το στηθος

http://www.weleda.gr/catalogue/STILLEOL/314/4/183/166

λετε να βοηθησει ή καλυτερα να αφησω την φυση να λειτουργησει?

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

εγώ πάντως που γέννησα με καισαρική και χωρίς καμία προηγούμενη προετοιμασία, είχα γάλα το 2ο 24ωρο. Το πρώτο 24ωρο (και βάλε) το μωρό τρέφεται με το πρωτόγαλα και δεν έχει ανάγκη.

Το μόνο που θα σου συνιστούσα να κάνεις, είναι πολύ έρευνα και μελέτη κι ενημέρωση για το τι εστί θηλασμός και κυρίως για το πώς θα αντιμετωπίσεις τις διάφορες μπαρούφες που πολύ πιθανόν θ'ακούσεις (δεν έχεις γάλα, αργεί να κατέβει κτλ.). Εγώ έτσι την πάτησα στο πρώτο μου παιδί. Δυστυχώς, σπανίως βρίσκεις σωστά ενημερωμένους επαγγελματίες όσον αφορά το θηλασμό ή αμερόληπτους.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Συμφωνώ με την goofy. Στην 1η καισαρική δεν είχα πρόβλημα με το γάλα, άρχισε να κατεβαίνει νομίζω στο 3ο 24ωρο. Αλλά και στη 2η, που έτυχε και το μωρό ήταν στη ΜΕΝΝ και δεν το είχα μαζί μου, πάλι κατέβηκε κανονικά με τη βοήθεια του θήλαστρου. Θέλω να πω ότι εμένα πιο πολύ με απασχολούσε η έλλειψη μωρού, που δίνει και το ερέθισμα για παραγωγή, παρά η κ.τ.

Διαφημίσεις

Και μια φίλη μου γέννησε τη Δευτέρα με καισαρική και θηλάζει το μωράκι της κανονικότατα κ σήμερα που ήμουν στο μαιευτήριο κ την είδα το γάλα της έχει κατεβει μια χαρά. Νομίζω πως εκείνο που θα έχεις να κάνεις είναι να βάζεις το μωρό στο στήθος όσο πιο πολυ μπορείς, και φυσικά όσο γρηγορότερα μπορέσεις απο την ώρα που θα γεννηθεί. Εγώ όσο ήμουν έγκυος μου έλεγε η μαία να κάνω μασάζ με λαδάκι στο στηθος κ τη θηλή, αν η θηλη σου δεν είνια πολύ καλή θα σε βοηθησει να την βγάλεις προς τα έξω. Σου ευχομαι με το καλό να γεννήσεις το μωράκι σου και να καταφέρεις να το θηλάσεις, κάνεις πολυ καλα που ενημερώνεσαι απο τώρα, διάβασε όσα περισσότερα ποστ της Αγλαις μπορείς ακόμα και κάποια που τώρα μπορεί να μην σε απασχολούν ώστε αν σου προκύψουν δυσκολίες να είσαι προετοιμασμένη γιατί με το μωρό ίσως να μην έχεις πολύ χρόνο για να διαβάσεις.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Να μάθεις μονάχα τη στάση που βοηθάει στο θηλασμό όταν έχεις κάνει καισαρική για να μην πονάς. Με το καλό! Και μένα στο 3ο 24ωρο ήρθε όλο το γάλα φυσιολογικά.

gwggp2.png ISWTp2.png

Κι εγώ γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική, λόγω διαβήτη κύησης το μωρό το είδα τη δεύτερη μέρα (με το που γεννήθηκε το πήραν στην ΜΕΝΝ για παρακολούθηση), ακόμα κι έτσι μια χαρά θηλάσαμε για 14 μήνες σχεδόν. Το στήθος δε χρειάζεται καμια προετοιμασία κατά τη γνώμη μου. Απλά ενημερώσου όσο μπορείς για τον θηλασμό και για τις κοτσάνες που σίγουρα θα ακουσεις από γυναικολόγους, παιδιάτρους, μαίες και πεθερομαμάδες. Αν χρειαστείς βοήθεια, να απευθυνθείς σε σύμβουλο θηλασμού, φρόντισε να παρεις και τα σχετικά φυλλάδια από την LLL.

Με το καλό το μπεμπάκι!

:)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Καλησπέρα κορίτσια. Γέννησα με καισαρική και ολική νάρκωση πριν λίγες μέρες. Το μωρό το είδα 24 ώρες μετά, καθώς με βάλανε στην εντατική για παρακολούθηση για 24 ώρες (λόγω ιατρικού ιστορικού).

Όταν βγήκα από το μαιευτήριο, το τάιζα αποκλειστικά με θηλασμό. Έχασε μέσα σε 2 μέρες 220γρ. Αμέσως τηλεφώνησα στον παιδίατρο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι γυναίκες που έχουν γεννήσει με καισαρική, δεν κατεβάζουν αμέσως γάλα και μάλιστα σε ποσότητα, λόγω του στρες του χειρουργείου. Μου είπε μάλιστα πως ειδικά όσες γεννάνε στο μητέρα και στο ιασώ, επειδή τους δίνουν συμπλήρωμα, δεν το καταλαβαίνουν και έχουν πρόβλημα όταν βγαίνουν.

Στο πρώτο μου μωράκι δεν μπορεσα να θηλάσω με αποκλειστικό θηλασμό λόγο ελειπής πληροφόρησης ενώ ήθελα τοοοοοοοσσοοοοοο πολύ να θηλάσω.Πήγα στο νοσοκομείο για φυσιολογικό τοκετό αφού έσπασαν τα νερά μου και μετά από 24 ώρες πόνου με χορήγηση τεχνητών πόνων είχα διαστολή 4.Μου είπαν ότι δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε και να περιμένουμε άλλο οπότε θα κάνουμε καισαρική:shock::shock::shock:.Για να μην πολυλογώ το μωράκι μου μου το φέρανε μετά από μια μέρα και με πολύ μεγάλη προσπαθεια θήλασε μόνο από το ένα στήθος(η άλλη ήταν εισέχουσα).Μου είπαν "όσο πίνει."Από τότε πριν από κάθε γεύμα της την βάζω 5 λεπτά σε καθε στήθος,τώρα είμαστε 2 μηνών.Επειδή θέλω να κάνω και δεύτερο παιδάκι και θέλω να θηλάσω πάρα πολυ θα το εκτιμούσα πολύ να με καθοδηγούσατε.Στο νοσοκομείο δεν σου το φέρνουν την ίδια μέρα λόγω καισαρικής μπαίνει σε θερμοκοιτίδα οπότε το ταιζουν εκεί μπουκάλι:-(:-(,πως μπορώ να το θηλάσω τότε από το πρώτο μισάωρο και να μην το ταιζουν ξένο γάλα?:confused::confused::confused:Και πώς θα θηλάσω από την θηλή που είναι εισέχουσα?:confused::?:Επίσης μετά την καισαρική κοιμόταν ώρες ατελείωτες χωρίς να θέλει να ξυπνήσει(!)

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

Διαφημίσεις

Eliza k, ίσως για σένα να μην έχει χαθεί το παιχνίδι, γιατί το μωρό σου είναι αρκετά μικρό και δεν έχει φύγει εντελώς από το στήθος. Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις επαναγαλακτισμό, διάβασε στο αντίστοιχο τόπικ τι απαιτείται και γράψε εκεί που γράφουν οι άλλες μαμάδες, για να σου πουν αν και πώς μπορείς να προσπαθήσεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

γεννησα με καισαρικη την κορουλα μας 2360 γρ. και θηλασε αποκλειστικα μεχρι και 18 μηνων, οποτε και ειπιε ξενο γαλα....το γαλα κατεβηκε 2-3η μερα στο φουλ και μετα ειχα κανονικα....δεν ειπιε ποτε μπιμπερο-ο,τι ειπιε αν ειπιε στο μαιευτηριο....

Στο πρώτο μου μωράκι δεν μπορεσα να θηλάσω με αποκλειστικό θηλασμό λόγο ελειπής πληροφόρησης ενώ ήθελα τοοοοοοοσσοοοοοο πολύ να θηλάσω.Πήγα στο νοσοκομείο για φυσιολογικό τοκετό αφού έσπασαν τα νερά μου και μετά από 24 ώρες πόνου με χορήγηση τεχνητών πόνων είχα διαστολή 4.Μου είπαν ότι δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε και να περιμένουμε άλλο οπότε θα κάνουμε καισαρική:shock::shock::shock:.Για να μην πολυλογώ το μωράκι μου μου το φέρανε μετά από μια μέρα και με πολύ μεγάλη προσπαθεια θήλασε μόνο από το ένα στήθος(η άλλη ήταν εισέχουσα).Μου είπαν "όσο πίνει."Από τότε πριν από κάθε γεύμα της την βάζω 5 λεπτά σε καθε στήθος,τώρα είμαστε 2 μηνών.Επειδή θέλω να κάνω και δεύτερο παιδάκι και θέλω να θηλάσω πάρα πολυ θα το εκτιμούσα πολύ να με καθοδηγούσατε.Στο νοσοκομείο δεν σου το φέρνουν την ίδια μέρα λόγω καισαρικής μπαίνει σε θερμοκοιτίδα οπότε το ταιζουν εκεί μπουκάλι:-(:-(,πως μπορώ να το θηλάσω τότε από το πρώτο μισάωρο και να μην το ταιζουν ξένο γάλα?:confused::confused::confused:Και πώς θα θηλάσω από την θηλή που είναι εισέχουσα?:confused::?:Επίσης μετά την καισαρική κοιμόταν ώρες ατελείωτες χωρίς να θέλει να ξυπνήσει(!)

Eliza k, ίσως για σένα να μην έχει χαθεί το παιχνίδι, γιατί το μωρό σου είναι αρκετά μικρό και δεν έχει φύγει εντελώς από το στήθος. Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις επαναγαλακτισμό, διάβασε στο αντίστοιχο τόπικ τι απαιτείται και γράψε εκεί που γράφουν οι άλλες μαμάδες, για να σου πουν αν και πώς μπορείς να προσπαθήσεις.

που μπορώ να βρω πληροφορίες επαναγαλακτισμου?θηλάζω όμως πολύ λίγο 10 λεπτά σε κάθε γεύμα,αρκεί για επαναγαλακτισμο??????:cry:

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

που μπορώ να βρω πληροφορίες επαναγαλακτισμου?θηλάζω όμως πολύ λίγο 10 λεπτά σε κάθε γεύμα,αρκεί για επαναγαλακτισμο??????:cry:

Εδώ είναι το πρωτόκολλο αντλήσεων http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853 με νοσοκομειακό θήλαστρο που νοικιάζεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Τα 10 λεπτά δεν νομίζω ότι επαρκούν.

τελικα πηγαν ολα καλα με το γαλα...

κατεβηκε και νωριτερα απ οτι αναμενεται...ειχα πολλες ωρες το μωρο στο στηθος...

με τον θηλασμο το παλευουμε............................:rolleyes:

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

τελικα πηγαν ολα καλα με το γαλα...

κατεβηκε και νωριτερα απ οτι αναμενεται...ειχα πολλες ωρες το μωρο στο στηθος...

με τον θηλασμο το παλευουμε............................:rolleyes:

Εύχομαι τα καλύτερα!

Είναι μεγάλο δέσιμο!!

Να σου ζήσει το βλασταράκι!!

9Af0p2.png

κι εγω με προγραμματισμενη καισαρικη στις 37 +κατι εβδομαδες....

δεν εκανα ολικη ναρκωση αλλα ραχιαια περιοχικη <οχι επισκληριδιο κατι παρεμφερες γεννησα στο ελενα>

επειδη επρεπε να μπορεσω να κουνησω τα ποδια μου πριν με πανε στο δωματιο <και συνεπως να μπορεσω να θηλασω το παιδι> εμεινα 3 ωρες στην ανανηψη

το μωρο μου το εφεραν σχεδον αμεσως μολις πηγα στο δωματιο μου μετα απο κανενα μισωρο ηρθε μια μαια απο το τμημα μητρικου θηλασμου

αυτα που μας εδειξε πιο πολυ με δυσκολεψαν παρα με βοηθησαν παρολο που ειχα παρακολουθησει τα μαθηματα θηλασμου

ελεγε να ειμαι ξαπλωμενη πλαΪ κατι που μου ηταν σχεδον αδυνατον <η αναισθησια που εκανα δεν εχει καθετηρα και συνεχη σταγδην παυσιπονο οπως στην επισκληριδιο οποτε οπως καταλαβαινετε πονουσα αρκετα σε καθε κινηση μου> και η μητερα μου να κραταει το παιδι και να το βαζει στο στηθος....κουφο??η δε μαμα μου δεν μας θηλασε καθολου οποτε ειναι παντελως ασχετη με το θεμα.....το παιδι γινοταν μπλε απο το κλαμα και την προσπαθεια να φαει κατι που υπο αυτες τις συνθηκες ηταν αδυνατο αν και πυαρ και πρωτογαλα ειχα....το τι τραβηξαμε εγω και το παιδι δε λεγεται.....την τριτη μερα το γαλα ειχε κατεβει το στηθος ηταν παμελα αντερσον και πονουσε,,,το παιδι δεν εκανε κινησεις θηλασμου αν και απο το μπιμπερο επινε κανονικα......τελικα μου εφερε ο συζυγος ενα χαζοθηλαστρο χειροκινητο που ειχα σπιτι και εβγαζα το γαλα μου .....τελικα θηλασε οταν ηρθαμε σπιτι και απο τοτε δεν σταματησε!!

D1Uip3.png

Εγώ γέννησα και τους δύο μου γιους (δύο καισαρικές - επισκληρίδιος) στο Λητώ και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσες μανούλες θέλουν βοήθεια στον αποκλειστικό θηλασμό. Αν το ζητήσεις, συνδράμουν πραγματικά στο μητρικό θηλασμό. Πρώτα απ' όλα έχει πολύ καλή ενημέρωση. Και αν ζητήσεις και την επόμενη μέρα να σου ξαναπούν τα ίδια, στα λένε ευχαρίστως. Μετά, ΔΕΝ ταϊζουν το μωρό. Σου παρέχουν άμεσα όταν το χρειαστείς θήλαστρο. Σου φέρνουν (όσες φορές και αν ζητήσεις) αλατόνερο, γάζες και ό, τι άλλο μπορεί να σε βοηθήσει να συνεχίσεις αν έχεις πρόβλημα. Δεν ξέρω στα άλλα ιδιωτικά μαιευτήρια τι κάνουν, στο Λητώ πάντως δύο φορές σε εμένα έτσι συμπεριφέρθηκαν.

wjhKp3.png

c5dop3.png

• 1 month later...
Εγώ γέννησα και τους δύο μου γιους (δύο καισαρικές - επισκληρίδιος) στο Λητώ και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσες μανούλες θέλουν βοήθεια στον αποκλειστικό θηλασμό. Αν το ζητήσεις, συνδράμουν πραγματικά στο μητρικό θηλασμό. Πρώτα απ' όλα έχει πολύ καλή ενημέρωση. Και αν ζητήσεις και την επόμενη μέρα να σου ξαναπούν τα ίδια, στα λένε ευχαρίστως. Μετά, ΔΕΝ ταϊζουν το μωρό. Σου παρέχουν άμεσα όταν το χρειαστείς θήλαστρο. Σου φέρνουν (όσες φορές και αν ζητήσεις) αλατόνερο, γάζες και ό, τι άλλο μπορεί να σε βοηθήσει να συνεχίσεις αν έχεις πρόβλημα. Δεν ξέρω στα άλλα ιδιωτικά μαιευτήρια τι κάνουν, στο Λητώ πάντως δύο φορές σε εμένα έτσι συμπεριφέρθηκαν.

Θα συμφωνήσω απόλυτα σε όσα γράφεις καλή μου. Κι εγώ έχω γεννήσει δυο φορές στο Λητώ με καισαρική κ επισκληρίδιο και μπορώ να πω ότι ούτε καν με ρώτησαν αν θέλω να θηλάσω, στην κυριολεξία μου το επέβαλαν και καλά έκαναν!:wink: Με βοήθησαν πάρα πολύ, ήταν συνέχεια δίπλα μου και έπαιρναν το μωρό μονο για να το αλλάξουν ή για να του κάνουν εξετάσεις! Το είχα συνέχεια μαζί μου στο δωμάτιο και εννοείται ότι δεν του έδιναν καθόλου ξένο γάλα. Να πω επίσης ότι η αδερφή μου που είχε δικιά της μαία μαζί, παρόλο που και αυτή γέννησε με καισαρική-επισκληρίδιο (στο Λητώ επίσης), της πήγε η μαία της και θήλασε το μωρό όσο ήταν ακόμη στην ανάνηψη, πριν ανέβει στο δωμάτιο. Και εγώ το συστήνω ανεπιφύλακτα!

ΚΟριτσια, αν πχ γεννησω μεσημερι στις 4, ποτε πρεπει να ειναι το 1ο γευμα του μωρου;;;;....μου ειπε μια μαια(εκει που θα γεννησω)οτι θα μου το δωσει μεν μολις συνελθω αλλα θα του εχουν δωσει κ λιγο συμπληρωμα(η τσαι) για να μην κανει ικτερο....(;;;)

Στην κορη μου μετα την γεννα με κοιμησαν για 1-2 ωρες .....αν κ παλι με κοιμησουν δεν θα πεινασει το μωρο;;;;;αρα υποχρεωτικα θα του δωσουν ξενο;;;;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10