Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΙΩΣΗ 50% ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 440
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια καλησπερα και απο μενα

εγω δουλευα 3 χρονια σε μια εταιρια στην αθηνα και εφοσον εμεινα εγκυος στον 3ο μηνα εδωσα παραιτηση και μετακομισαμε με τον αντρα μου κυπρο.

δικαιουμε κατι απο ικα?

1d6gp3.png

κοριτσια καλησπερα και απο μενα

εγω δουλευα 3 χρονια σε μια εταιρια στην αθηνα και εφοσον εμεινα εγκυος στον 3ο μηνα εδωσα παραιτηση και μετακομισαμε με τον αντρα μου κυπρο.

δικαιουμε κατι απο ικα?

Βρε κορίτσι, αν διαβάσεις το θέμα από την αρχή θα δεις ότι έχει να κάνει με μητέρες και όχι με εγκυμονούσες! Και μάλιστα για εισφορές μητέρων για συγκεκριμένο διάστημα...

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσι, αν διαβάσεις το θέμα από την αρχή θα δεις ότι έχει να κάνει με μητέρες και όχι με εγκυμονούσες! Και μάλιστα για εισφορές μητέρων για συγκεκριμένο διάστημα...

συγνωμη για τον χρονο σου τοτε αθελα μου!!

1d6gp3.png

Πήρα τηλέφωνο στο ΙΚΑ Κηφισιάς και μου είπανε ότι ακόμα δεν έχουν πάει οι υποθέσεις επάνω. Και φυσικά στο ΙΚΑ Αμρουσίου δεν απαντάει κανείς για να μου πουν τι γίνεται με τις υποθέσεις μας..

Αρχίζει και με εκνευρίζει λίγο η όλη υπόθεση...μάλλον είμαστε οι τελευταίοι που θα τα πάρουμε...

Πήρα τηλέφωνο στο ΙΚΑ Κηφισιάς και μου είπανε ότι ακόμα δεν έχουν πάει οι υποθέσεις επάνω. Και φυσικά στο ΙΚΑ Αμρουσίου δεν απαντάει κανείς για να μου πουν τι γίνεται με τις υποθέσεις μας..

Αρχίζει και με εκνευρίζει λίγο η όλη υπόθεση...μάλλον είμαστε οι τελευταίοι που θα τα πάρουμε...

Μην αγχώνεσαι!

Κι εγώ απ' το ΙΚΑ Πύλης Αξιού (Θεσ/νίκη) δεν έχω πάρει τπτ ακόμα! :rolleyes:

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΙΚΑ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΑΙΔΙΑ?

Καλησπέρα,

Εγω κατεθεσα τα χαρτιά μου στις 19 Μαρτιου 2010, στο ΙΚΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ και πήρα για 4 φορά και πήρα την ίδια απάντηση.."δεν έχω κάνει τίποτα".

Όταν της είπα οτι πάνε 3 μήνες απο τότε που σας έφερα τα χαρτιά μου μου λέει..."δεν έχω μονο εσας" ...τις λέω το ξέρω αλλα κι εγώ δεν σας ενόχλησα στη μια εβδομάδα...ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΑΜΩΤΟ!!!!!!

Της είπα επίσης οτι σε λίγο θα αρχίσουν και τις άδειες και θα μας πούνε οτι δεν προλαβαίνουν για ευνόητους λόγους οπότε καλό Σεπτέμβρη!!!!

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτες! Πως γίνεται να έχουν πάντα τόση δουλεια όταν είναι να δώσουν....Οταν είναι να πάρουν τρέχεις να προλάβεις τις διορίες και αν τις ξεπεράσεις τρώς και πρόστιμο!

Διαφημίσεις

καλησπέρα

Εμαθα μολις απο το λογιστηριο πως το ικα αυτη την εποχη ( δε ξερω αν το κανε και πριν και θα το κανει και μετα) δίνει καποια χρήματα εξτρα εκτος απο αυτα που εχουμε ηδη παρει βοηθηματα τοκετου κλπ. Δε ξερω αν ειναι επιδομα ή εξτρα παροχη η κατι αλλο και πως το λενε, αλλα παρολο που χει περασει καιρος απο τις γεννες ισχυει, και τη Δευτερα να παω μου ειπαν στο τμημα εσοδων να ρωτησω αν και τι δικαιουμαι και τι δικαιολογητικα πρεπει να εχω για να αιτηθω για αυτα . γεννησα το 07 και το 09 κ εργαζομαι στον ιδιο εργοδοτη 5 χρονια. Ξερει μηπως κανεις τι ειναι αυτο? τα εχει παρει κανεις? ειναι κατι καινουριο????

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

καλησπερα λοιπον αυτα τα χρηματα ειναι για οσες γεννησαν το 08 μεχρι νομιζω τον απριλιο του 9 ( οχι σιγουρο αυτο) και ειναι επιστροφη χρηματων απο κρατησεις που μασ ειχαν κανει. χρειαζονται μια βεβαιωση απο την εργασια για το ποτε σταματησαμε και ποτε ξεκινησαμε την δουλεια φωτοτυπια τα βιβλιαρια ασθενειας μπροστα και πισω που γραφουν ποσα χρηματα πηραμε , ληξιαρχικη πραξη γεννησης και μια αιτηση που συμπληρωνουμε στο ικα σε αυτο που ανηκει η εργασια μασ

Προκειται για επιστροφη χρηματων που εχεις ηδη πληρωσει μεσω του εργοδοτη σου και οχι για καποιο νεο επιδομα.Διαβασε εδω:http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40087

Διαφημίσεις

ΑΑΑ πολλα ευχαριστω, ωραια, καταλαβα ειναι κατι σαν "αναδρομικα"!

Λοιπον εχω και τα δικαιολογητικα που χρειαζομαστε, ειναι:

-Ληξ. πραξη γεννησης παιδιου-ων

-φωτοτυπια βιβλ. ικα ή βεβεαιωση απο τμημα παροχων ικα για την ημερομηνια λήξης λοχείας

-Βεβαιωση εργοδότη να αναφερει ποτε επεστρεψε στην εργασια μετα τη λοχεια ή επιδοτηση απο οαεδ

-Βεβαιωση οαεδ αν πηρε εξαμηνο/9μηνο ( εαν πηρε 6μηνο δεν δικαιουται επιστροφη για τους 6 μηνες που δεν εργαζοταν)

Την αιτηση την υποβαλλουμε στο ικα που ανηκει ο εργοδοτης.

Αντε κ τη Δευτερα θα σας πω κι αλλα!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα!

Μόλις παρέλαβα συστημένη επιστολή με την απόφαση για να πάρω πίσω τα χρήματα.

Η αίτηση έγινε στις 21/4/10 στο Ικα Καλαμαριάς (Εθν.Αντίστασης 62) και η απόφαση έχει ημερομηνία 18/6/10.

Φυσικά το τηλέφωνο επικοινωνίας που γράφει πάνω η απόφαση δεν απαντάει , επομένως σκέφοτμαι να πάω μια βόλτα απο κει και θα σας ενημερώσω!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Μόλις πληρώθηκα!

Με την απόφαση στο χέρι με στείλανε στο οικονομικό τμήμα , μου έβγαλαν μια εκτύπωση και μετά ταμείο!

Ελπίζω να τα πάρετε σύντομα και οι υπόλοιπες!!!;)

Πηγαααα κατέθεσα τελικα τα χαρτια μου στο Ικα Καλαμαριάς (Εθν.Αντίστασης 62) επειδη ειμαι ουφο ομως ειχα παει πρωτα στης Μαρτιου .....συμφωνα με την πατρικη μου διεύθυνση!.. Τα έδωσα ολα οκ, και τωρα θα περιμένω την επιστολη.

Να σε ρωτήσω xuito σε ποσο καιρο ήρθε η επιστολη στο σπιτι σου?

Πηγαααα κατέθεσα τελικα τα χαρτια μου στο Ικα Καλαμαριάς (Εθν.Αντίστασης 62) επειδη ειμαι ουφο ομως ειχα παει πρωτα στης Μαρτιου .....συμφωνα με την πατρικη μου διεύθυνση!.. Τα έδωσα ολα οκ, και τωρα θα περιμένω την επιστολη.

Να σε ρωτήσω xuito σε ποσο καιρο ήρθε η επιστολη στο σπιτι σου?

Έκανα αίτηση 21/4 και το συστημένο ήρθε 8/7 (η απόφαση βέβαια είχε ημερομηνία 18/6 , αλλά μάλλον χρειάστηκαν 20 μέρες για να την ταχυδρομήσουν...)!

Πάντως βλέπω ότι σχετικά το συγκεκριμένο ΙΚΑ δουλεύει γρήγορα...:roll:

Koριτσια SOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eδωσα μεσα στη καλη χαρα το χαρτι για τις μειωμενες εισφορες στο λογιστη μας και μαλιστα εκτυπωμενο απο το σαιτ με το λογοτυπο του ικα κανονικα και μας απαντησε οτι δεν ειναι υποχρεωμενος ο εργοδοτης να μου δινει τα χρηματα αυτα, θα παιρνω κανονικα το μισθο μου και θα πληρωνουμε οπως πριν τα ενσημα κλπ και οοοοοοοοοοοταν περασουν 12 μηνες απο τη γεννα να παω στο ικα να μου επιστρεψουν τα χρηματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ισχυει αυτο βρε παιδια??????? τι μπορω να κανω?????????????

εντιτ: γεννησα 17/11/2009 και επεστρεψα στη δουλεια 17/04/2010 αφου πηρα περιπου 2μηνες απο το 6μηνο του οαεδ

WLFfp2.png XI11p2.png

καλημέρα, σας,

Κατέθεσα τα χαρτιά μου για την εν λόγω επιστροφή κατά τις 18/3 και ακόμα δεν έχω νέα τους. Σε ένα τηλεφώνημα που τους έκανα, μου είπαν ότι όταν μου έρθει η ειδοποίηση θα πρέπει να πάω στην Αθήνα (μένω Θεσσαλονίκη !!!!) γιατί η εταιρεία που εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη έχει έδρα στην Αθήνα και με έχουν δηλωμένη στο ΙΚΑ Καλλιθέας στην Αθήνα !!!!! Μα τι μπανανία είναι αυτή ???? δεν μπορούν να βγάλουν ένα υπηρεσιακό στο ΙΚΑ που ζω ή να κάνουν μια κατάθεση σε λογαριασμό της Εθνικής??? Φαντάζεστε να πρέπει να πάω στην Αθήνα για να πάρω κάτι σε 300 ευρώ??? Πιο ακριβό θα μου βγει το ταξίδι !!!!! ή θα πρέπει να εξουσιοδοτήσω κάποιον από τους λίγους γνωστούς που έχω που μένει Αθήνα και να τον "αγκαρέψω" να τρέχει για μένα.......

Oh, my God !!!

Καλή σας μέρα.

Σοφία Δ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...