Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μητρικό γάλα σε παιδία 3 ετών και άνω

Recommended Posts

Δεν το έχω δει σε κάποια ιστοελίδα, το είχα διαβάσει σε βιβλίο στο οποίο είχε δύο σκίτσα. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ. Μήν τρομάξεις από την περιγραφή. Φαίνεται πολύπλοκη, αλλά θα σου συνιστούσα να πάρεις δύο κούκλες και να δοκιμάσεις να το πραγματοποιήσεις.

Στάσεις ταυτόχρονου θηλασμού διδύμων:

1. Κρατάς το ένα αγκαλιά και το βάζεις να θηλάσει, όπως κάνεις με ένα μωρό. Το δεύτερο βρίσκεται τοποθετημένο δίπλα σου πάνω σε ένα (ή περισσότερα) μαξιλάρια έτσι ώστε να φτάνει στο ύψος του στήθους περίπου. Το κεφάλι του είναι δίπλα στο στήθος ενώ τα πόδια του "κοιτάζουν" πίσω σου. Το αγκαλιάζεις και αυτό σαν να θέλεις να πιάσεις μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Ουσιαστικά το έχεις κάτω από τη μασχάλη σου και εσύ βλέπεις το κεφάλι του. Ο πύχης από το χέρι σου στηρίζει το σώμα του για να προσαρμοστεί στην ακριβή θέση για να πιάσει τη θηλή.

Tip: Αν ακολουθήσεις αυτό το στυλ τότε θα βρεις πιο βολικό το να ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ τα μαξιλαράκια του μωρού που θα κρατηθεί με "ποδοσφαιρικό" τρόπο. Θα βάλεις το μωρό επάνω. Μετά θα πάρεις το άλλο κανονικά στην αγκαλιά και θα ξεκινήσεις το θηλασμό. Με το ελεύθερο χέρι που σου μένει αγκάλιασε το κεφαλάκι του άλλου μωρού που βρίσκεται στα μαξιλάρια και τοποθέτησέ το στο ελεύθερο στήθος.

2. Και τα δύο μωρά με "ποδοσφαιρικό κράτημα". Βάζεις μαξιλάρια δεξιά και αριστερά από το σημείο που σκοπεύεις να θηλάσεις, έτσι ώστε να φτιάξεις δυο "βάσεις" για να φτάνουν τα μωρά στο ύψος περίπου του στήθους σου. Τοποθετείς τα μικρούλια πάνω σε αυτές. Κάθεσαι (σαν πασάς :) ) ανάμεσα στις δύο αυτές "βάσεις". Τα αγκαλιάζεις (βασικά τα παίρνεις "κάτω από τη μασχάλη") και φέρνεις το κεφάλι τους στο στήθος σου. Πρώτα το ένα και μετά το άλλο έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις μικροδιορθώσεις στις θέσεις των μαξιλαριών.

Το ποιο στυλ θα προτιμήσεις εξαρτάται από εσένα και μόνο. Δοκίμασε και τα δύο και δες ποιο σε βολεύει.

Μπορούν επίσης να σου φανούν χρήσιμα τα παρακάτω:

Κοιτάς να κάνεις εναλλαγή μωρών ανά γεύμα (αν έβαλες το 1 δεξιά και το 2 αριστερά, στο επόμενο γεύμα θα είναι 2 δεξιά και 1 αριστερά). Αυτό λένε για να κρατηθεί το στήθος ομοιόμορφο. Τα μωρά δε θηλάζουν με τον ίδιο τρόπο, ούτε τρώνε την ίδια ποσότητα επομένως μπορεί να βρεθείς με στήθος που να έχει αισθητή διαφορά το ένα από το άλλο :o Τώρα, αν δε σε ενδιαφέρει η "διαφορά στήθους" :D μπορείς να μην κάνεις εναλλαγές. Εγώ τις έκανα.

Τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες θα τις προσδιορίσεις σιγά σιγά με το χρόνο.

-------------------------------------------------------------------------

Θήλασα όπως είπα και νωρίτερα, αποκλειστικά, ενώ ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ μου έλεγαν οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τα καταφέρεις.

Ενδεικτικά σου αναφέρω πως: Γέννησα με καισαρική στις 38 εβδομάδες. Έκανα ατονία μήτρας και αναγκάστηκα να πάρω 4 μονάδες αίματος + 1 (δε θυμάμαι τι ήταν ... ορός αίματος.. αιμοπετάλια... ίσως κάτι άλλο, δε θυμάμαι). Είχα χρώμα πιο άσπρο από τα σεντόνια. Θήλασα από την πρώτη στιγμή κι ας είχα στο ένα χέρι τον ορό και στο άλλο την υποδοχή (πάλι ορό) για ενδεχόμενη αιμοδοσία. Από την όλη κατάσταση... στους πρώτους θηλασμούς θυμάμαι πως με έπιανε υπνηλία και επειδή φοβόμουν μην πλακώσω κανένα μωρό έβαζα έξτρα μαξιλάρια έτσι ώστε αν ... αποκοιμηθώ, να βρεθούν τα παιδιά στα μαλακά χωρίς εμένα πάνω τους. Όλα αυτά στο μαιευτήριο... Στο σπίτι ήταν πολύ καλύτερα.. είχα συνέλθει ελαφρώς. Αλλά ο θηλασμός.... θηλασμός! Αν πεινάνε τα παιδιά.... σκεφτόμουν... "το μοναδικό τους φαγητό είναι αυτό, δεν έχω άλλη επιλογή". Αυτό έπιανε σε μένα και συνέχιζα... όχι για πολλά πράγματα. Μόνο για ένα γεύμα ακόμα. Άντε λίγο ακόμα, μια φορά... Έτσι έφτασα στους 9,5 μήνες όπου σταμάτησα λόγω εγκυμοσύνης.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν δεν σου κάνει κόπο βάλε μου την παραπομπή που μπορώ να βρω φωτογραφίες με τις θέσεις θηλασμού διδύμων, πιστέυω ότι θα με βοηθήσει αν και επειδή είμαι παχύσαρκη.... (1,70 - 100 κιλά) δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.

Έχεις πιο μεγάλη αγκαλιά! ίσως αυτό να σε βοηθήσει να τα καταφέρεις με τα δύο στην αγκαλιά ταυτόχρονα!!! :)

Μακάρι :D (να μου βγούνε και κάπου σε καλό τα κιλά μου)

Κυρία Αγλαΐα τη γνώμη σας για όλα τα παραπάνω παρακαλώ :D

δηλαδή:

~ αν το μητρικό θα προσφέρει κάτι στον γιο μου μιας και όταν θα γεννηθούν τα μωρά θα είναι σχεδόν 3

.

Αν θέλεις να προσφέρεις μητρικό γάλα στο γιό σου σου, σαφώς και θα του προσφέρει! Βέβαια με διδυμα μωράκια, δεν ξέρω αν θα έχεις το χρόνο να αντλείς, και η ξεκούραση είναι απαραίτητη. Είναι όμως δική σου η απόφαση. Αν το θέλεις πολύ, μπορείς να του δίνεις. Καλό θα του κάνει σίγουρα.

~ αν το ότι πίεσα περιμετρικά τις θηλές και έβγαλαν διάφανο υγρό είναι καλό

~ υπάρχει κάποιος τρόπος να στερεώσεις στις ψευτοθηλές; με νερό; κόλλα :lol: εγώ πάντως το έβρισκα δύσκολο να τις κάνω να μείνουν στη θέση τους

Καλύτερα να βρεις μια σύμβουλο θηλασμού, που θα σε βοηθήσει να τοποθετήσεις τα μωρά, και να προετοιμάσεις τις θηλές σου απ'την πρώτη μέρα. Οι ψευδοθηλές δεν είναι ο,τι καλύτερο.

Καλή λευτεριά. Με το καλό να φέρεις στον κόσμο, και να θηλάσεις τα αγγελουδάκια σου! :D

alcyon σε ευχαριστω πραγματικά πολύ! βέβαια για να είμαι ειλικρινής θα πρέπει να το δοκιμάσω για να σου πω ότι μπορώ να το κάνω.... τώρα όλα εύκολα μου φαίνονται! :D

Χλόη σε ευχαριστώ και εσένα καλή μου :D Ίσως ψάξω μία κοπέλα όταν πλησιάζει ο καιρός! :D

2007-10-11-twins.jpg

ένας χαιρετισμός που εμπνέει! :D

από

http://en.epochtimes.com/news/7-10-11/60640.html

με μαξιλάρι θηλασμού:

206788709_f1ad2c290d.jpg

πολλές φωτό εδώ ακόμη και με δύο χέρια ελεύθερα!!!:

http://mmhls.tripod.com/id22.html

και εδώ πολλές στάσεις:

http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_twins.html

twins2.gif

~ αν το μητρικό θα προσφέρει κάτι στον γιο μου μιας και όταν θα γεννηθούν τα μωρά θα είναι σχεδόν 3

Να μην ασχοληθείς με αντλήσεις, τα βρεφάκια έχουν προτεραιότητα. Αν ζητήσει να θηλάσει και μπορεί να το κάνει είναι καλοδεχούμενος και για σένα δεν είνα τίποτα να προσφέρεις λίγα ακόμη λεπτά θηλασμού. Η άντληση είναι πολύ ψυχοφθόρα και κυρίως χρονοβόρα διαδικασία και δεν έχει νόημα.

~ αν το ότι πίεσα περιμετρικά τις θηλές και έβγαλαν διάφανο υγρό είναι καλό

Και να μην έβγαζαν δεν θα είχε καμία σημασία, σε άλλες μητέρες το πρωτόγαλα εμφανίζεται πριν τον τοκετό σε άλλες εμφανίζεται μετά. Αυτό είναι ανεξάρτητο της ικανότητας να θηλάσουν.

~ υπάρχει κάποιος τρόπος να στερεώσεις στις ψευτοθηλές; με νερό; κόλλα :lol: εγώ πάντως το έβρισκα δύσκολο να τις κάνω να μείνουν στη θέση τους.

τις βρέχεις με λίγο γάλα ή με λίγο νερό που έχει βράσει κι έχει κρυώσει. Το πιθανότερο είναι ότι δεν τις χρειάζεσαι! :)

Διαφημίσεις

φοβερες οι φωτογραφιες με τα διδυμα που θηλαζουν ταυτοχρονα...εντυπωσιαστηκα!! :lol::lol:

αντε με το καλο τα μωρα σου nat-left , περιμενουμε να ποσταρεις και τις δικες σας φωτος..!! :wink:

Τρομερές! Αλλά να σου πω τι μου άρεσε περισσότερο; Το μαξιλάρι διδύμων για θηλασμό. Κοίταξα αν έχουν κάποιο αντιπρόσωπο εδώ στην Ελλάδα και δεν βρήκα κάτι :cry: Μήπως ξέρει καμία μανούλα που θα βρω μαξιλάρι θηλασμού για διδυμάκια; για να αποφεύγω την αγορά από κάποια άλλη χώρα. ευχαριστώ κοριτσάκια μου για όλα!

Διαφημίσεις

Αγαπητή φίλη κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία νομίζω οτι δεν πρέπει να περιμένεις και πολλά από το προσωπικό των κλινικών/νοσοκομείων. Επειδή ο θηλασμός των διδύμων δεν είναι απλή υπόθεση θα σε συμβούλευα να έρθεις σε επαφή με κάποια μαία/σύμβουλο θηλασμού. Προσωπικά αν δεν είχα την μαία μου δεν θα θήλαζα ούτε 1 μήνα!! Στην αρχή μου λέγανε ότι δεν έχω αρκετό γάλα και το παιδί κλαίει γιατί πεινάει και να του δώσω συπλήρωμα κλπ. Με τη βοήθεια της μαίας μου το παιδί μου 4 μηνών ήταν 9 κιλά και σήμερα που είναι 22 μηνών θηλάζει ακόμα.

.png

Μπράβο κορίτσι μου! σε θαυμάζω! αλλά στην πρώτη μου γέννα είχα μαία δική μου, που την πλήρωσα κιόλας 450 για να είναι παρούσα στην καισαρική και για να μου δείξει πως να θηλάζω! Αφού ήρθε την 3η ημέρα και ασχολήθηκε 2 λεπτά μετά μου έφερε το θήλαστρο! αλλά τα λεφτά λεφτά! θεωρώ ότι το πεντακοσάρικό μου έβγαλε φτερά και πέταξε! μετάνιωσα που έδωσα τόσα λεφτά χωρίς απόδειξη. Τώρα στο Αττικόν όποια με βοηθήσει περισσότερο θα πάρει και λεφτά επειδή το θέλω και όχι επειδή μου το επιβάλλουν.

Στο Αττικόν γίνεται μια σημαντική προσπάθεια και ελπίζω ότι θα βρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι, είναι θέμα προσώπου, ελπίζω να τύχεις σε αυτές που ξέρουν.

Η νεογνολόγος Γιούλα Μέξη-Μπουρνά σίγουρα ξέρει γιατί είναι και IBCLC!

Μήπως ξέρει καμία μανούλα που θα βρω μαξιλάρι θηλασμού για διδυμάκια; για να αποφύγω την αγορά από κάποια άλλη χώρα. ευχαριστώ κοριτσάκια μου για όλα!

Διαφημίσεις

Μήπως ξέρει καμία μανούλα που θα βρω μαξιλάρι θηλασμού για διδυμάκια; για να αποφύγω την αγορά από κάποια άλλη χώρα. ευχαριστώ κοριτσάκια μου για όλα!

... μια απορία που μου έχει μείνει κι εμένα. Τελικά δεν αγόρασα... χρησιμοποίησα τα απλά μαξιλάρια ύπνου (ομολογό είχαν κάποια "φασαρία" στο στήσιμο).

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ομολογό = ομολογώ

(... το ένα μάτι στα παιδιά το άλλο στο φαγητό... πάει το σκότωσα το ρηματάκι :) )

μην στενοχωριέσαι και εγώ κάπως έτσι είμαι, μία μου κλείνει ο μικρός την οθόνη, μία τον υπολογιστή, μία μου τραβάει το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι, μία γράφει και αυτός νούμερα.... άρα μην στεναχωριέσαι

Τελικά για προσωπικούς λόγους θα γεννήσω στο Μητέρα με τον παλιό μου γιατρό και αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα στο θηλασμό γιατί δεν έχει rooming in και που λεφτά για μονόκλινο. Χθες το βράδυ ξύπνησα στις 3 τα ξημερώματα έχοντας το άγχος πως θα καταφέρω αυτές τις πρώτες ημέρες να βρω την σειρά μου.

Πως γίνεται δηλαδή; θα μου τα φέρνουν ανά τρίωρο, δεν ξέρω λόγω της καισαρικής αν μπορώ να ταΐζω συγχρόνως και τα δύο από την αρχή, άρα τι θα κάνω; θα τρώει το ένα μωρό από το ένα στήθος και μετά το άλλο μωρό από το άλλο στήθος; για πόση ώρα θα αφήνω το κάθε μωρό; πόση ώρα τη πρώτη μέρα πόσο τη δεύτερη και κ.ο.κ. θα χορταίνουν ή θα πρέπει να δίνω και λίγο συμπλήρωμα;

ΑΓΧΩΘΗΚΑ! ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Τελικά για προσωπικούς λόγους θα γεννήσω στο Μητέρα με τον παλιό μου γιατρό και αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα στο θηλασμό γιατί δεν έχει rooming in και που λεφτά για μονόκλινο. Χθες το βράδυ ξύπνησα στις 3 τα ξημερώματα έχοντας το άγχος πως θα καταφέρω αυτές τις πρώτες ημέρες να βρω την σειρά μου.

Πως γίνεται δηλαδή; θα μου τα φέρνουν ανά τρίωρο, δεν ξέρω λόγω της καισαρικής αν μπορώ να ταΐζω συγχρόνως και τα δύο από την αρχή, άρα τι θα κάνω; θα τρώει το ένα μωρό από το ένα στήθος και μετά το άλλο μωρό από το άλλο στήθος; για πόση ώρα θα αφήνω το κάθε μωρό; πόση ώρα τη πρώτη μέρα πόσο τη δεύτερη και κ.ο.κ. θα χορταίνουν ή θα πρέπει να δίνω και λίγο συμπλήρωμα;

ΑΓΧΩΘΗΚΑ! ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Ένα - ένα!

Βήμα 1ο. Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα.... διάβασε, ψάξε δοκίμασε στάσεις θηλασμού. Προετοίμασε τη δική σου ψυχολογία.

Βήμα 2ο. Άσε το ΕΝΣΤΙΚΤΟ σου να σου δείξει τα υπόλοιπα. Αρκεί να θυμάσαι πως το θηλασμός είναι κάτι φυσικό και πως είναι ότι καλύτερο για τα μωράκια σου.

Θα σου πω και λίγο από τη δική μου εμπειρία:

Γέννησα με καισαρική περίπου στις 8:00 το πρωί. Έκανα επιπλοκή μετά τη γέννα με αιμοραγία. Αναγκάστηκα να πάρω 3 μονάδες αίματος + μία ακόμα (δε θυμάμαι τι ήταν.... πλάσμα... κάτι άλλο.. :?: ). Πήγα στο δωμάτιο... 3:30 το μεσημέρι. Τα παιδιά μου τα έφεραν κατά τις 6:00 το απόγευμα. Δεν ξέρω αν τους έδωσαν κάτι μέχρι τότε... δεν ξέρω τι έκαναν και δε με ενδιαφέρει, γιατί φαντάζομαι πως ότι και να έκαναν θα ήταν για καλό των παιδιών. Από εκείνη την ώρα τα έβαλα στο στήθος και ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό.

Ήμουν πιο άσπρη από τα σεντόνια. Πήρα μια μονάδα αίματος την επόμενη μέρα... κι εγώ θήλαζα, ταυτόχρονα και τη νύχτα. Η μαία μου με προέτρεψε να τα αφήσω να μου τα ταϊσουν γιατί ήμουν πραγματικά στα χάλια μου. Της είπα... να μου τα φέρουν κι αν δω οτι δεν τα καταφέρνω τότε οκ... θα τους το πω εγώ.

Μα τα έφεραν, προσπάθησα, τα κατάφερα. Ναι, έκλειναν τα μάτια μου, ναι αισθανόμουν πως βυθίζομαι σε ύπνο... αλλά ήταν τόσο ωραίο συναίσθημα πως δίνω τα ΠΑΝΤΑ για τα παιδιά μου που... έλεγα οκ... μια γουλιά ακόμα και μετά θα πω να τα πάρουν για τάισμα. Λίγο ακόμα... μια γουλίτσα... να κοιτα τι όμορφα που είναι... Τελικα?! Θήλασα αποκλειστικά. Δεν έδωσα σταγόνα από το άλλο. Δε χρειάστηκε!

Ελπίζω να μη σε κουρασα. Με μια λέξη.... δοκίμασε και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους!

Φιλάκια και όχι άγχος!!! :):):):):):)

alcyon μ'έκανες και δάκρυσα, πραγματικά! Μπράβο σου, είσαι υπέρωχη μανούλα!!

nat-left μπορεί να χρειαστεί να βάλεις λίγο τις φωνές, να απαιτήσεις να σου φέρνουν τα μωρά, κλπ! Αλλά όσο πιο ενημερωμένη είσαι, τόσο πιό εύκολα θα είναι για σένα. Αν έχεις κοντά σου και μια σύμβουλο θηλασμού, να σου παίρνει το μέρος, να "πολεμήσει" για σένα, ακόμα καλύτερα.

Με το καλό να φέρεις στον κόσμο τα μωράκια σου. Να'ναι υγιέστατα,όμορφα, και πρωταθλητές στο θηλασμό!! :lol::wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...