Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατροφή για μωρά επτά μηνών

sylvienn78

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Ο παιδίατρος μας είπε να της φτιάχνουμε απο εδώ και πέρα κοτόπουλο 2 μέρες την εβδομάδα, την μία κοκκινιστό με κριθαράκι και την άλλη λεμονάτο με φιδέ.

Μήπως μπορείτε να μου πείτε ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τα μαγειρεύω?

Γιατί εννοείται πως αλλιώς φτιάχνεις φαγητό για μεγάλους κι αλλιώς για μωρά και θέλω να τα φτιάχνω σωστά. Μέχρι τώρα έφτιαχνα (και συνεχίζω να φτιάχνω για τις υπόλοιπες μέρες) μοσχαράκι με πατάτα, κρεμμύδι, καρότο, κολοκυθάκι και λαδάκι για μεσημεριανό.

Φαντάζομαι στο κοκκινιστό βάζεις μια φρέσκια ντομάτα και λαδάκι μαζι με το κριθαράκι ενώ εχεις βράσει το κοτόπουλο και το ρίχνεις τελευταίο?

Και στο λεμονάτο οχι πολύ λεμόνι και ξυνήσει το καημένo!

binvp2.png ZVLBp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 98
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα εμενα η παιδιατρος στο κοκκινιστο μου ειπε να βαζω φρεσκια ντοματα μαζι με τα υπολοιπα (καροτο κολοκυθακι και ζυμαρικο) και μαλιστα μου εχει πει να βγαζω τα σπορια γιατι δεν κοβονται καλα στον μπλέντερ και στο λεμονατο το λεμονι μου ειπε να το προσθετω στο λιωμενο φαγητο μαζι με το λάδι και ετσι το κανω μεχρι τωρα που ο μπεμπουλης ειναι εντεκα μηνων

καλησπερα εμενα η παιδιατρος στο κοκκινιστο μου ειπε να βαζω φρεσκια ντοματα μαζι με τα υπολοιπα (καροτο κολοκυθακι και ζυμαρικο) και μαλιστα μου εχει πει να βγαζω τα σπορια γιατι δεν κοβονται καλα στον μπλέντερ και στο λεμονατο το λεμονι μου ειπε να το προσθετω στο λιωμενο φαγητο μαζι με το λάδι και ετσι το κανω μεχρι τωρα που ο μπεμπουλης ειναι εντεκα μηνων

ετσι κι εμεις... δεν τον ξαναρωτας αν πρεπει να μαγειρευεις με λαδι ή να το βαζεις μετα... εμενα μου ειχε πει μετα και το λαδι και το λεμονι... οπως στην εριφυλλη

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Στο μοσχαρακι με τα λαχανικα μου εχει πει να βαζω το λαδι μετα, οχι στο μαγειρεμα οποτε υποθετω πως ετσι θα πρεπει να κανω και με το κοτοπουλο αλλα θα τον ρωτησω να ειμαι σιγουρη ;)

binvp2.png ZVLBp2.png

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Στο μοσχαρακι με τα λαχανικα μου εχει πει να βαζω το λαδι μετα, οχι στο μαγειρεμα οποτε υποθετω πως ετσι θα πρεπει να κανω και με το κοτοπουλο αλλα θα τον ρωτησω να ειμαι σιγουρη ;)

sylvienn78, το ότι βάζουμε το λάδι στο τέλος είναι γιατί είναι πιο υγιεινό το ωμό ελαιόλαδο απ'ότι το μαγειρεμένο. Δεν έχει να κάνει με το είδος του κρέατος. Και στο μοσχάρι και στο κοτόπουλο, στο τέλος είναι καλύτερα να το βάζεις. :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα!

σκεφτομαι σημερα να φτιαξω λεμονατο μοσχαρακι για ολη την οικογενεια!Ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω μπαχαρικα μεσα..Δλδ μπαχαρι και δαφνη που βαζω.Το κρεας να το τσιγαρισω με 3-4 σταγονες λαδι η οχι?λαδι-λεμονι θα βαλω στο τελος.οπως και αλατι πιπερι θα βγαλω πρωτα λιγο φαγακι για την μικρη και μετα θα τα ριξω και θα το αφησω να παρει μια βραση.ειμαστε στο σταδιο που τρωει η μικρη οτι κι εμεις.χτες δλδ εβρασα φρεσκο αρακα με φρεσκια ντοματουλα καροτο πατατουλα ανηθο και λαδι ωμο.

• 1 month later...

Καλημέρα!

Ο γιος μου είναι 7,5 μηνών και ενώ του άρεσε πάρα πολύ η βανίλια ρυζάλευρο, δεν τρώει καθόλου την φαρίν λακτέ. Εκτός των άλλων, κι εγώ δεν είμαι και πολύ φανατική των έτοιμων κρεμών. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι θα μπορούσα εγώ να του φτιάχνω να τρώει το απόγευμα, αλλά χωρίς να συμπεριλαμβάνει φρούτα;

Επίσης, μπορώ να του κάνω μπισκοτόκρεμα με πτι-μπερ και γάλα ή καλύτερα να αποφύγω τα μπισκότα λόγω ζάχαρης;

Ευχαριστώ!!!

γιαουρτακι!!

εμενα δεν εφαγε ποτε φαριν λακτε, μπισκοτοκρεμες και τα λοιπα,μου τα εκανε εμετο...

γιαουρτακι... δοκιμασε σκετο, κι αν δεν το φαει, βαλε μπισκοτα

εμενα τρωει το advance με δημητριακα, αλλα εχω διαβασει κοπελες που δινουν κανονικο γιαουρτακι, οχι παιδικο... οτι προτιμας

γιαουρτάκι δροσερό συμφωνώ κι εγώ, καλύτερα τα παιδικά μου λεγε η παιδίατρος μου γιατί είναι πιο ενισχυμένα αλλά ξέρω κι εγώ μαμάδες που δίνουν κανονικό, το θέμα είναι να το τρώει το μωρό

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Τί θα έλεγες για τραχανά? Η πεθερά μου του έχει φτιάξει (με πρόβειο γάλα και χωρίς καθόλου αλάτι), βράζω 1-3 κ. σουπας με νεράκι και αφού χυλώσει ρίχνω και γιαουρτι κατσικίσιο βιολογικο μέσα. Αλλιως το γιαουρτι δεν το τρώει και τα παιδικά που ειναι πιο γλυκά δεν θέλω να τα δώσω. Με τον τρόπο αυτο τρώει 1/2 κεσεδάκι γιαουρτι τη φορά. Και του αρέσει και πολύ!

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Τί θα έλεγες για τραχανά? Η πεθερά μου του έχει φτιάξει (με πρόβειο γάλα και χωρίς καθόλου αλάτι), βράζω 1-3 κ. σουπας με νεράκι και αφού χυλώσει ρίχνω και γιαουρτι κατσικίσιο βιολογικο μέσα. Αλλιως το γιαουρτι δεν το τρώει και τα παιδικά που ειναι πιο γλυκά δεν θέλω να τα δώσω. Με τον τρόπο αυτο τρώει 1/2 κεσεδάκι γιαουρτι τη φορά. Και του αρέσει και πολύ!

Μιά από τα ίδια κι εμείς απλά με παραλλαγές...

Σήμερα τραχανά πχ, αύριο αστράκι, μεθαύριο μακαρονάκι...

Συνήθως με γιαούρτι, διότι κι η δικιά μου σκέτο δεν το τρώει...

Αν δεν έχω γιαούρτι, βάζω λίγο τυράκι...

Το μωρό μου που έκλεισε τους 7μ. δεν τα πάει και πολύ καλά με τις στέρεες τροφές. Το πρωί και το μεσημέρι είναι συγκεκριμένο τι μπορεί να φάει π.χ. φρουτόκρεμα και σουπίτσα. Όμως το απόγευμα έχω το πρόβλημα ότι δεν τρώει τις κρέμες του εμπορίου όπως κρέμα βανίλια, φαρίν λακτέ κτλ. Το μόνο που τρώει με όρεξη είναι ρυζάλευρο με το δικό μου μόνο γάλα. Το δοκίμασα και σκέτο με νερό άλλά τζίφος. Γι αυτό αναρωτιέμαι τι άλλες εναλλακτικές έχω για το απογευματινό του καθώς είναι και λιγάκι δύσκολο να αντλώ κάθε μέρα γάλα για το ρυζάλευρο.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Μήπως γιαουρτάκι? Κι εμείς το ξεκινήσαμε μόλις κλείσαμε τον 7ο και το έτρωγε μια χαρά.. Δυστυχώς πλέον δεν του αρέσει.. Και είναι ρε γμτ μια καλή λύση ιδίως όταν θες να πας μια βολτίτσα έξω και είναι και υγιεινό. Επίσης του λιώνω και μπανάνα και του δίνω. Δοκίμασε και το μούσλι από τα βιολογικά. Και γλυκό τραχανά σκέφτομαι να του δώσω.. Κι εγώ ψάχνομαι για απογευματινό. Μακάρι να ξαναφάμε γιαουρτάκι!

age.png

καλησπέρα, μπορείτε να δίνετε στο παιδάκι σας και πάλι σουπίτσα, προκειμένου να μην τρώει τίποτα, καλό είναι βέβαια να δοκιμάζει διάφορες γεύσεις, αλλά αν δεν του αρέσουν, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.μόνο στενοχωριόμαστε και εκνευριζόμαστε, εμένα ούτε για κρέμες ούτε για γάλα τρελαίνεται η μικρή, είναι ήδη 13 μηνών, 5.300κιλά και γάλα της δίνω μόνο κοιμισμένη καθώς και της δίνω πλέον 2 «μεσημεριανά» γεύματα, τουλάχιστον αυτό της αρέσει!!!!

as1cvb40g410010MDAwMDEwN2x8MDAwMTEwOGxkfEggcHJpZ2lwaXNzYSBNYXJpYSBtYXMgZWluYWkgLi4.gif an1cCu90g410010MTA4MjM3bHN8MDAwMDExMWRhfFRvIDJvIGFzdGVyaSBtYXMgaCBhZ2F0aGEgZWluYWk.gif

Διαφημίσεις

• 11 months later...

Τον τραχανά μου τον έχει πει και εμένα ο παιδίατρος. Αλλά η δική μου δεν τον πολυσυμπαθεί... Τα Advance τα φοβάμαι λίγο γιατί παλαιότερα είχαν ακουστεί διάφορα άσχημα για την συγκεκριμένη φίρμα... Εγώ αν είναι να πάρω κάτι σε παιδικό γιαουρτάκι παίρνω ΝΟΥΝΟΥ. Πάντως ο δικός μου παιδίατρος, είναι υπέρ του κανονικού γιαουρτιού (συγκεκριμένα μου λέει να δίνω ΟΛΥΜΠΟΣ) και για να της το κάνω πιο ελκυστικό να βάζω πάνω λίγη κομπόστα (σπιτική) ή γλυκό του κουταλιού με απειροελάχιστη ζαχαρίτσα μέσα (εννοείται σπιτικό).

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Γιαουρτάκι, ρυζόγαλο, κρέμα κάσταρντ που θα φτάξεις εσύ, μπορείς να θρυμματίσεις πολύ καλά διάφορα είδη κορν φλέικς και να βάλεις γάλα δικό του ή γιαουρτι και να τα αφήσεις για λίγι να μουλιάσουν πριν τα δώσεις.

Τραχανά

κολοκύθα κίτρινη με κανέλλα κ γιαούρτι

ζυμαρικό με ντοματούλα κ τυράκι

γιαουρτάκι με τα συναφή που προαναφέρθηκαν

ρυζογαλάκι

κεικ με γάλα

πατατούλες(ή γλυκοπατάτες)-καροτάκια πουρέ με τυράκι

βρώμη με γάλα κ μέλι (μετά το χρόνο αυτό)

Γιαουρτάκι, ρυζόγαλο, κρέμα κάσταρντ που θα φτάξεις εσύ, μπορείς να θρυμματίσεις πολύ καλά διάφορα είδη κορν φλέικς και να βάλεις γάλα δικό του ή γιαουρτι και να τα αφήσεις για λίγι να μουλιάσουν πριν τα δώσεις.

Τι ειναι αυτη η κρεμα και πως ακριβως τη φτιαχνεις για να δοκιμασω κ εγω????

Και η μπουμπού μου τρώει τραχανά σπιτικό από 8 μηνών.

το ρυζόγαλο το κάνετε στα μωρά με ζάχαρη;

η κρέμα καστάρντ πώς γίνεται;

κολοκύθα κίτρινη πού βρίσκετε;

κέηκ μουλιασμένο με γάλα από πότε; αφού έχει ζάχαρη, βούτυρο, μπέηκιν...

κανέλα από πότε;

σαν τα μικρά παιδάκια που δεν σταματούν να ρωτούν. γιατί μαμά; γιατί; γιατί;

έχω κενά.

Κρέμα κάσταρντ: Για κάθε ποτύρι γάλα φρέσκο ή νουνού διαλυμένο βάζουμε μία κοφτή κουταλιά σούπας κρέμα κάσταρντ (σκόνη όπως νισιέστε) και μια κοφτή ζάχαρη (ή και λιγότερο αν θέλουμε) και το ανακατεύουμε στη φωτιά συνέχεια. Δλδ 4 ποτύρια γάλα, 4 κοφτές σκόνη κάσταρντ και 4 κοφτές ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο ροδόσταγμα και 2 βανίλιες, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει (προσοχή μην σβολιάσει) και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το μοιράζουμε σε μπωλάκια και βάζουμε αν θέλουμε λίγη κανέλλα ή λίγη πολύ λίγη τρούφα από πάνω.

Επίσης αντί για 4 κουταλιές κάσταρντ μπορούμε να βάλουμε 2 και να προσθέσουμε 2 κουταλιές κορν φλάουερ. Μπορούν να υπάρξουν πολλές παραλλαγές, όπως μπισκοτάκια τριμμένα από πάνω ή βάση μπισκότου από κάτω. Για πιο μεγάλα παιδάκια μπορούμε όταν κρυώσει σττο μπωλ να βάλουμε και μια στρώση ζελε φρούτων από πάνω.

Συγνώμε για την καθυστέρηση στην απάντηση.

Κρέμα κάσταρντ: Για κάθε ποτύρι γάλα φρέσκο ή νουνού διαλυμένο βάζουμε μία κοφτή κουταλιά σούπας κρέμα κάσταρντ (σκόνη όπως νισιέστε) και μια κοφτή ζάχαρη (ή και λιγότερο αν θέλουμε) και το ανακατεύουμε στη φωτιά συνέχεια. Δλδ 4 ποτύρια γάλα, 4 κοφτές σκόνη κάσταρντ και 4 κοφτές ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο ροδόσταγμα και 2 βανίλιες, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει (προσοχή μην σβολιάσει) και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το μοιράζουμε σε μπωλάκια και βάζουμε αν θέλουμε λίγη κανέλλα ή λίγη πολύ λίγη τρούφα από πάνω.

Επίσης αντί για 4 κουταλιές κάσταρντ μπορούμε να βάλουμε 2 και να προσθέσουμε 2 κουταλιές κορν φλάουερ. Μπορούν να υπάρξουν πολλές παραλλαγές, όπως μπισκοτάκια τριμμένα από πάνω ή βάση μπισκότου από κάτω. Για πιο μεγάλα παιδάκια μπορούμε όταν κρυώσει σττο μπωλ να βάλουμε και μια στρώση ζελε φρούτων από πάνω.

Συγνώμε για την καθυστέρηση στην απάντηση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...