sylvienn78 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Καλησπέρα! Ο παιδίατρος μας είπε να της φτιάχνουμε απο εδώ και πέρα κοτόπουλο 2 μέρες την εβδομάδα, την μία κοκκινιστό με κριθαράκι και την άλλη λεμονάτο με φιδέ. Μήπως μπορείτε να μου πείτε ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τα μαγειρεύω? Γιατί εννοείται πως αλλιώς φτιάχνεις φαγητό για μεγάλους κι αλλιώς για μωρά και θέλω να τα φτιάχνω σωστά. Μέχρι τώρα έφτιαχνα (και συνεχίζω να φτιάχνω για τις υπόλοιπες μέρες) μοσχαράκι με πατάτα, κρεμμύδι, καρότο, κολοκυθάκι και λαδάκι για μεσημεριανό. Φαντάζομαι στο κοκκινιστό βάζεις μια φρέσκια ντομάτα και λαδάκι μαζι με το κριθαράκι ενώ εχεις βράσει το κοτόπουλο και το ρίχνεις τελευταίο? Και στο λεμονάτο οχι πολύ λεμόνι και ξυνήσει το καημένo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
εριφυλλη Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 καλησπερα εμενα η παιδιατρος στο κοκκινιστο μου ειπε να βαζω φρεσκια ντοματα μαζι με τα υπολοιπα (καροτο κολοκυθακι και ζυμαρικο) και μαλιστα μου εχει πει να βγαζω τα σπορια γιατι δεν κοβονται καλα στον μπλέντερ και στο λεμονατο το λεμονι μου ειπε να το προσθετω στο λιωμενο φαγητο μαζι με το λάδι και ετσι το κανω μεχρι τωρα που ο μπεμπουλης ειναι εντεκα μηνων Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Theni Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 καλησπερα εμενα η παιδιατρος στο κοκκινιστο μου ειπε να βαζω φρεσκια ντοματα μαζι με τα υπολοιπα (καροτο κολοκυθακι και ζυμαρικο) και μαλιστα μου εχει πει να βγαζω τα σπορια γιατι δεν κοβονται καλα στον μπλέντερ και στο λεμονατο το λεμονι μου ειπε να το προσθετω στο λιωμενο φαγητο μαζι με το λάδι και ετσι το κανω μεχρι τωρα που ο μπεμπουλης ειναι εντεκα μηνων ετσι κι εμεις... δεν τον ξαναρωτας αν πρεπει να μαγειρευεις με λαδι ή να το βαζεις μετα... εμενα μου ειχε πει μετα και το λαδι και το λεμονι... οπως στην εριφυλλη Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylvienn78 Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Στο μοσχαρακι με τα λαχανικα μου εχει πει να βαζω το λαδι μετα, οχι στο μαγειρεμα οποτε υποθετω πως ετσι θα πρεπει να κανω και με το κοτοπουλο αλλα θα τον ρωτησω να ειμαι σιγουρη Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mom Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Στο μοσχαρακι με τα λαχανικα μου εχει πει να βαζω το λαδι μετα, οχι στο μαγειρεμα οποτε υποθετω πως ετσι θα πρεπει να κανω και με το κοτοπουλο αλλα θα τον ρωτησω να ειμαι σιγουρη sylvienn78, το ότι βάζουμε το λάδι στο τέλος είναι γιατί είναι πιο υγιεινό το ωμό ελαιόλαδο απ'ότι το μαγειρεμένο. Δεν έχει να κάνει με το είδος του κρέατος. Και στο μοσχάρι και στο κοτόπουλο, στο τέλος είναι καλύτερα να το βάζεις. Quote Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
XΡΙΣΤΙΝΑ Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 καλημερα! σκεφτομαι σημερα να φτιαξω λεμονατο μοσχαρακι για ολη την οικογενεια!Ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω μπαχαρικα μεσα..Δλδ μπαχαρι και δαφνη που βαζω.Το κρεας να το τσιγαρισω με 3-4 σταγονες λαδι η οχι?λαδι-λεμονι θα βαλω στο τελος.οπως και αλατι πιπερι θα βγαλω πρωτα λιγο φαγακι για την μικρη και μετα θα τα ριξω και θα το αφησω να παρει μια βραση.ειμαστε στο σταδιο που τρωει η μικρη οτι κι εμεις.χτες δλδ εβρασα φρεσκο αρακα με φρεσκια ντοματουλα καροτο πατατουλα ανηθο και λαδι ωμο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viv31oct Posted June 28, 2009 Share Posted June 28, 2009 Καλημέρα! Ο γιος μου είναι 7,5 μηνών και ενώ του άρεσε πάρα πολύ η βανίλια ρυζάλευρο, δεν τρώει καθόλου την φαρίν λακτέ. Εκτός των άλλων, κι εγώ δεν είμαι και πολύ φανατική των έτοιμων κρεμών. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι θα μπορούσα εγώ να του φτιάχνω να τρώει το απόγευμα, αλλά χωρίς να συμπεριλαμβάνει φρούτα; Επίσης, μπορώ να του κάνω μπισκοτόκρεμα με πτι-μπερ και γάλα ή καλύτερα να αποφύγω τα μπισκότα λόγω ζάχαρης; Ευχαριστώ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fistikaki Posted June 28, 2009 Share Posted June 28, 2009 γιαουρτακι!! εμενα δεν εφαγε ποτε φαριν λακτε, μπισκοτοκρεμες και τα λοιπα,μου τα εκανε εμετο... γιαουρτακι... δοκιμασε σκετο, κι αν δεν το φαει, βαλε μπισκοτα εμενα τρωει το advance με δημητριακα, αλλα εχω διαβασει κοπελες που δινουν κανονικο γιαουρτακι, οχι παιδικο... οτι προτιμας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNA27! Posted June 28, 2009 Share Posted June 28, 2009 γιαουρτάκι δροσερό συμφωνώ κι εγώ, καλύτερα τα παιδικά μου λεγε η παιδίατρος μου γιατί είναι πιο ενισχυμένα αλλά ξέρω κι εγώ μαμάδες που δίνουν κανονικό, το θέμα είναι να το τρώει το μωρό Quote 22-12-06 20-08-09 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mama tou kostantinoulh Posted June 29, 2009 Share Posted June 29, 2009 Τί θα έλεγες για τραχανά? Η πεθερά μου του έχει φτιάξει (με πρόβειο γάλα και χωρίς καθόλου αλάτι), βράζω 1-3 κ. σουπας με νεράκι και αφού χυλώσει ρίχνω και γιαουρτι κατσικίσιο βιολογικο μέσα. Αλλιως το γιαουρτι δεν το τρώει και τα παιδικά που ειναι πιο γλυκά δεν θέλω να τα δώσω. Με τον τρόπο αυτο τρώει 1/2 κεσεδάκι γιαουρτι τη φορά. Και του αρέσει και πολύ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria_23 Posted June 29, 2009 Share Posted June 29, 2009 Τί θα έλεγες για τραχανά? Η πεθερά μου του έχει φτιάξει (με πρόβειο γάλα και χωρίς καθόλου αλάτι), βράζω 1-3 κ. σουπας με νεράκι και αφού χυλώσει ρίχνω και γιαουρτι κατσικίσιο βιολογικο μέσα. Αλλιως το γιαουρτι δεν το τρώει και τα παιδικά που ειναι πιο γλυκά δεν θέλω να τα δώσω. Με τον τρόπο αυτο τρώει 1/2 κεσεδάκι γιαουρτι τη φορά. Και του αρέσει και πολύ! Μιά από τα ίδια κι εμείς απλά με παραλλαγές... Σήμερα τραχανά πχ, αύριο αστράκι, μεθαύριο μακαρονάκι... Συνήθως με γιαούρτι, διότι κι η δικιά μου σκέτο δεν το τρώει... Αν δεν έχω γιαούρτι, βάζω λίγο τυράκι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melita Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 Το μωρό μου που έκλεισε τους 7μ. δεν τα πάει και πολύ καλά με τις στέρεες τροφές. Το πρωί και το μεσημέρι είναι συγκεκριμένο τι μπορεί να φάει π.χ. φρουτόκρεμα και σουπίτσα. Όμως το απόγευμα έχω το πρόβλημα ότι δεν τρώει τις κρέμες του εμπορίου όπως κρέμα βανίλια, φαρίν λακτέ κτλ. Το μόνο που τρώει με όρεξη είναι ρυζάλευρο με το δικό μου μόνο γάλα. Το δοκίμασα και σκέτο με νερό άλλά τζίφος. Γι αυτό αναρωτιέμαι τι άλλες εναλλακτικές έχω για το απογευματινό του καθώς είναι και λιγάκι δύσκολο να αντλώ κάθε μέρα γάλα για το ρυζάλευρο. Quote 1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smaroula Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 Μήπως γιαουρτάκι? Κι εμείς το ξεκινήσαμε μόλις κλείσαμε τον 7ο και το έτρωγε μια χαρά.. Δυστυχώς πλέον δεν του αρέσει.. Και είναι ρε γμτ μια καλή λύση ιδίως όταν θες να πας μια βολτίτσα έξω και είναι και υγιεινό. Επίσης του λιώνω και μπανάνα και του δίνω. Δοκίμασε και το μούσλι από τα βιολογικά. Και γλυκό τραχανά σκέφτομαι να του δώσω.. Κι εγώ ψάχνομαι για απογευματινό. Μακάρι να ξαναφάμε γιαουρτάκι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melita Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 Το γιαούρτι μου το έδωσε η γιατρός μετά τον 8ο όπως και τον τραχανά. Το μούσλι δε θέλει και αυτό γάλα? Quote 1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ntinagen Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 καλησπέρα, μπορείτε να δίνετε στο παιδάκι σας και πάλι σουπίτσα, προκειμένου να μην τρώει τίποτα, καλό είναι βέβαια να δοκιμάζει διάφορες γεύσεις, αλλά αν δεν του αρέσουν, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.μόνο στενοχωριόμαστε και εκνευριζόμαστε, εμένα ούτε για κρέμες ούτε για γάλα τρελαίνεται η μικρή, είναι ήδη 13 μηνών, 5.300κιλά και γάλα της δίνω μόνο κοιμισμένη καθώς και της δίνω πλέον 2 «μεσημεριανά» γεύματα, τουλάχιστον αυτό της αρέσει!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofia1981 Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Τον τραχανά μου τον έχει πει και εμένα ο παιδίατρος. Αλλά η δική μου δεν τον πολυσυμπαθεί... Τα Advance τα φοβάμαι λίγο γιατί παλαιότερα είχαν ακουστεί διάφορα άσχημα για την συγκεκριμένη φίρμα... Εγώ αν είναι να πάρω κάτι σε παιδικό γιαουρτάκι παίρνω ΝΟΥΝΟΥ. Πάντως ο δικός μου παιδίατρος, είναι υπέρ του κανονικού γιαουρτιού (συγκεκριμένα μου λέει να δίνω ΟΛΥΜΠΟΣ) και για να της το κάνω πιο ελκυστικό να βάζω πάνω λίγη κομπόστα (σπιτική) ή γλυκό του κουταλιού με απειροελάχιστη ζαχαρίτσα μέσα (εννοείται σπιτικό). Quote I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKEK Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Γιαουρτάκι, ρυζόγαλο, κρέμα κάσταρντ που θα φτάξεις εσύ, μπορείς να θρυμματίσεις πολύ καλά διάφορα είδη κορν φλέικς και να βάλεις γάλα δικό του ή γιαουρτι και να τα αφήσεις για λίγι να μουλιάσουν πριν τα δώσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maan Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Τραχανά κολοκύθα κίτρινη με κανέλλα κ γιαούρτι ζυμαρικό με ντοματούλα κ τυράκι γιαουρτάκι με τα συναφή που προαναφέρθηκαν ρυζογαλάκι κεικ με γάλα πατατούλες(ή γλυκοπατάτες)-καροτάκια πουρέ με τυράκι βρώμη με γάλα κ μέλι (μετά το χρόνο αυτό) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleana82 Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Γιαουρτάκι, ρυζόγαλο, κρέμα κάσταρντ που θα φτάξεις εσύ, μπορείς να θρυμματίσεις πολύ καλά διάφορα είδη κορν φλέικς και να βάλεις γάλα δικό του ή γιαουρτι και να τα αφήσεις για λίγι να μουλιάσουν πριν τα δώσεις. Τι ειναι αυτη η κρεμα και πως ακριβως τη φτιαχνεις για να δοκιμασω κ εγω???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρύσα08 Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Εμάς ο παιδίατρος μας είπε πως ό,τι περιέχει φρέσκο γάλα για την παρασκευή του (γιαούρτι, τυρί, τραχανά, κλπ) το δίνουμε μετά το χρόνο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleana82 Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 η δικια μου τρωει τραχανα που φτιαχνει η μαμα μου με φρεσκο γαλα απο 7 μηνων και δεν εχει παθει τιποτα..... ο καθε παιδιατρος λεει τα δικα του..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sevoula Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Και η μπουμπού μου τρώει τραχανά σπιτικό από 8 μηνών. το ρυζόγαλο το κάνετε στα μωρά με ζάχαρη; η κρέμα καστάρντ πώς γίνεται; κολοκύθα κίτρινη πού βρίσκετε; κέηκ μουλιασμένο με γάλα από πότε; αφού έχει ζάχαρη, βούτυρο, μπέηκιν... κανέλα από πότε; σαν τα μικρά παιδάκια που δεν σταματούν να ρωτούν. γιατί μαμά; γιατί; γιατί; έχω κενά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKEK Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Κρέμα κάσταρντ: Για κάθε ποτύρι γάλα φρέσκο ή νουνού διαλυμένο βάζουμε μία κοφτή κουταλιά σούπας κρέμα κάσταρντ (σκόνη όπως νισιέστε) και μια κοφτή ζάχαρη (ή και λιγότερο αν θέλουμε) και το ανακατεύουμε στη φωτιά συνέχεια. Δλδ 4 ποτύρια γάλα, 4 κοφτές σκόνη κάσταρντ και 4 κοφτές ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο ροδόσταγμα και 2 βανίλιες, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει (προσοχή μην σβολιάσει) και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το μοιράζουμε σε μπωλάκια και βάζουμε αν θέλουμε λίγη κανέλλα ή λίγη πολύ λίγη τρούφα από πάνω. Επίσης αντί για 4 κουταλιές κάσταρντ μπορούμε να βάλουμε 2 και να προσθέσουμε 2 κουταλιές κορν φλάουερ. Μπορούν να υπάρξουν πολλές παραλλαγές, όπως μπισκοτάκια τριμμένα από πάνω ή βάση μπισκότου από κάτω. Για πιο μεγάλα παιδάκια μπορούμε όταν κρυώσει σττο μπωλ να βάλουμε και μια στρώση ζελε φρούτων από πάνω. Συγνώμε για την καθυστέρηση στην απάντηση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKEK Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Κρέμα κάσταρντ: Για κάθε ποτύρι γάλα φρέσκο ή νουνού διαλυμένο βάζουμε μία κοφτή κουταλιά σούπας κρέμα κάσταρντ (σκόνη όπως νισιέστε) και μια κοφτή ζάχαρη (ή και λιγότερο αν θέλουμε) και το ανακατεύουμε στη φωτιά συνέχεια. Δλδ 4 ποτύρια γάλα, 4 κοφτές σκόνη κάσταρντ και 4 κοφτές ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο ροδόσταγμα και 2 βανίλιες, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει (προσοχή μην σβολιάσει) και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το μοιράζουμε σε μπωλάκια και βάζουμε αν θέλουμε λίγη κανέλλα ή λίγη πολύ λίγη τρούφα από πάνω. Επίσης αντί για 4 κουταλιές κάσταρντ μπορούμε να βάλουμε 2 και να προσθέσουμε 2 κουταλιές κορν φλάουερ. Μπορούν να υπάρξουν πολλές παραλλαγές, όπως μπισκοτάκια τριμμένα από πάνω ή βάση μπισκότου από κάτω. Για πιο μεγάλα παιδάκια μπορούμε όταν κρυώσει σττο μπωλ να βάλουμε και μια στρώση ζελε φρούτων από πάνω. Συγνώμε για την καθυστέρηση στην απάντηση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleana82 Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 δηλαδη βαζουμε ή νισεστε ή κορν φλαουερ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.