Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αναψυκτικά/ανθρακικό επιτρέπονται ή όχι?

gema

Recommended Posts

κοριτσια εγω απο την ωραπου εμαθα οτι ειμαι εγκυος τα περιορισα ειδικα τα αναψυκτικα και το καφε αλλα καφε ουτως η αλλως επινα λιγο εως καθολου στα αναψυκτικα δυσκολευτικα αλλα τα εβγαλα περα πινω που και που τελικα δεν υπαρχει δε μπορω αλλα δεν θελωωωωω

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

Δεν ξέρετε τι συμβαίνει όταν πίνετε Coca Cola;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε:

Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά: Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

>60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.

>60 λεπτά: Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

>60 λεπτά: Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκαλα και τα δόντια.

• 2 months later...

ioanna25... και η πηγή αυτού του μηνύματος είναι....?????...... (ποια)

Τα παρουσιάζει εντελώς τραγικά... και γενικά δεν είμαι της τρομοκρατίας. Ψυχραιμία.

Δεν επεκτείνομαι, γιατί νομίζω πως έχει καλυφθεί ως θέμα.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Πάντως αλήθεια το έχω ακούσει απο πολλές οτι το μωρό ακούει το ανθρακικό σαν βόμβες να σκάνε γύρω του!!!!!

Μου ειπαν μαλιστα οτι εχουν δει βιντεακι απο υπέρηχο οπου το μωρό φαίνεται φανερά δυσαρεστημένο με τη φασαρία....

:wink:

Αυτό παίζει και να ήταν αντίδραση στο κρύο και στη ζάχαρη που περιέχουν τα αναψυκτικά. Εγώ πριν από κάθε υπέρηχο έπινα και μια λεμονάδα μπας και ξυπνήσω τον πασά!

Διαφημίσεις

ioanna25... και η πηγή αυτού του μηνύματος είναι....?????...... (ποια)

Τα παρουσιάζει εντελώς τραγικά... και γενικά δεν είμαι της τρομοκρατίας. Ψυχραιμία.

Δεν επεκτείνομαι, γιατί νομίζω πως έχει καλυφθεί ως θέμα.

στο internet το εχω διαβασει, και σε site για την υγεια..θεωρω πως ειναι αληθες..

βεβαια κι εγω εχω αναγκαστει να πιω κοκα κολα στην εγκυμοσυνη μου, λογω δυσπεψιας, κι αμεσως το μετανιωνω, ειναι οτι χειροτερο μπορω να δωσω στο μωρο μου..

στην πρωτη μου εγκυμοσυνη ειχα πιει συνολικα μονο 2 ποτηρια..

τερμα δεν θα ξαναπιω, θα το προσπαθησω..αν δεν βαρυνω το στομαχι μου δεν την ζηταω..

iq5zp2.png?UvahqvYb

x2hvp2.png?uMzc9NTt

• 2 months later...
Τώρα αγχώθηκα ...

Εγώ από τότε που άρχισαν οι καούρες πίνω μισό περίπου ποτήρι coca cola με το φαγητό κάθε μέρα σχεδόν. Επίσης τώρα τελευταία επειδή δεν είχα κανονική έπινα light (πρέπει να έχω πιει 1 lt light περίπου συνολικά (είχα ένα μεγάλο μπουκάλι στο σπίτι)!.

Επίσης πίνω σχεδόν καθημερινά από την αρχή τις αγκυμοσύνης 1 τσάι (συνήθως πράσινο) και κάποιες μέρες πίνω και καφέ decaf ... Το έχω καταστρέψει το παιδί μου?????

Α! Και χώρια οι σοκολάτες που τρώω σε κάθημερινή βάση κυρίως μαύρη!!! Αν τα αθροίσεις όλα αυτά ...πολλή καφεϊνη!!!!!!!!!!!!

Και καλα το κάνεις!! Τιποτα δεν έχεις κάνει στο παιδί σου!!! και για να γίνω πιο σαφής, αν κάθεται η κάθε μια μας και διαβάζει όλη μέρα τι γράφει το διαδίκτυο θα σαλτάρουμε στο τέλος!!! Εμένα ο γυναικολόγος μου απο τις πρώτες συμβουλές που μου έδωσε ήταν : θα με ρώτας οτι θέλεις και δεν θα ακους γύρω γύρω τι λένε!!! και μη διανοηθείς μου λέει να με πάρεις τηλ καμια ώρα να μου πεις οτι ήπιες κοκα κολα και θα κουφαθεί το μωρο!!! μέχρι κι αυτό έχει ακουσει ο άνθρωπος!!! τα αναψυκτικά είναι καλό να τα αποφεύγουμε καθαρα και ΜΟΝΟ για λογους θερμιδών και συντηριτικών και ΜΟΝΟ!!!!

όσο για τη καφεϊνη επειδή δουλεύω απο τις 7 μέχρι τις 3.30 πάντα πίνω καφέ το πρωί (και όχι μόνο) και ήταν απο τις πρώτες ερωτήσεις μου, μπορώ να πίνω κανονικά τον καφέ μου (μου είπε απλά να αποφύγω τον φραπέ)...για να πουμε οτι η καφεϊνη θα βλάψει το μωρό θα πρέπει να καταναλώνεις ημερησίων περίπου 8 καφέδες!!!!!!!!!!!!!!!!!

όπως καταλαβαίνεις, οι υπερβολές είναι που βλάπτουν!!!!

Το οτι είσαι έγκυος δεν σημαίνει οτι πρέπει να μπεις σε καραντίνα!!!

Σαφώς προσέχεις παραπάνω αλλά στο μέτρο του λογικού και της σωστής διατροφής!!!! Οι υπερβολές δεν κάνουν καλό σε κανέναν, δεν αφορούν μόνο την έγκυο γυναίκα!!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Ρε σήμερα είμαι όλη μέρα σε αυτό το φόρουμ και έχω κατααγχωθεί με αυτά που διαβάζω :?:???: Δεν έχω πάει και στο γιατρό ακόμα θα πάω την Παρασκευή και έχω εκατομμύρια απορίες και έχω αρχίσει να φοβάμαι για όλα και δεν έχω ιδέα απο εγκυμοσύνες και μωράκια... :(

C46wp2.png

js9ip2.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Ρε σήμερα είμαι όλη μέρα σε αυτό το φόρουμ και έχω κατααγχωθεί με αυτά που διαβάζω :?:???: Δεν έχω πάει και στο γιατρό ακόμα θα πάω την Παρασκευή και έχω εκατομμύρια απορίες και έχω αρχίσει να φοβάμαι για όλα και δεν έχω ιδέα απο εγκυμοσύνες και μωράκια... :(

Εγώ θα σου έλεγα σε πρώτη φάση να μην αγχώνεσαι!!! Βασικό!! κάνεις κακό και σε εσένα και στο μωρό!! Όταν θα πας με το καλο στο γιατρό σου θα σου πει ακριβώς τι πρεέπι να κάνεις!! Ο δικός μου για παράδειγμα μου αναίρεσε πολλά απο αυτά που ειχα ''διαβάσει'' σε διάφορα site! και μου ''απαγόρευσε'' επίσης να μπαίνω στο ιντερνετ και να διαβάζω οτι βρω!! μου είπε για κάθε απορία μου να ρωτάω τον ίδιο και είναι το πιο σωστό νομίζω!!!!!

Οπότε θα έλεγα να κάνεις το ίδιο και να έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου!!! Ολα θα πάνε καλα!!!

Διαφημίσεις

Εδω γραφουν καποιοι και υπερβολες!!!Ο γιατρος σου ξερει καλυτερα μην σε πιανει πανικος!!!

Και καλα το κάνεις!! Τιποτα δεν έχεις κάνει στο παιδί σου!!! και για να γίνω πιο σαφής, αν κάθεται η κάθε μια μας και διαβάζει όλη μέρα τι γράφει το διαδίκτυο θα σαλτάρουμε στο τέλος!!! Εμένα ο γυναικολόγος μου απο τις πρώτες συμβουλές που μου έδωσε ήταν : θα με ρώτας οτι θέλεις και δεν θα ακους γύρω γύρω τι λένε!!! και μη διανοηθείς μου λέει να με πάρεις τηλ καμια ώρα να μου πεις οτι ήπιες κοκα κολα και θα κουφαθεί το μωρο!!! μέχρι κι αυτό έχει ακουσει ο άνθρωπος!!! τα αναψυκτικά είναι καλό να τα αποφεύγουμε καθαρα και ΜΟΝΟ για λογους θερμιδών και συντηριτικών και ΜΟΝΟ!!!!

όσο για τη καφεϊνη επειδή δουλεύω απο τις 7 μέχρι τις 3.30 πάντα πίνω καφέ το πρωί (και όχι μόνο) και ήταν απο τις πρώτες ερωτήσεις μου, μπορώ να πίνω κανονικά τον καφέ μου (μου είπε απλά να αποφύγω τον φραπέ)...για να πουμε οτι η καφεϊνη θα βλάψει το μωρό θα πρέπει να καταναλώνεις ημερησίων περίπου 8 καφέδες!!!!!!!!!!!!!!!!!

όπως καταλαβαίνεις, οι υπερβολές είναι που βλάπτουν!!!!

Το οτι είσαι έγκυος δεν σημαίνει οτι πρέπει να μπεις σε καραντίνα!!!

Σαφώς προσέχεις παραπάνω αλλά στο μέτρο του λογικού και της σωστής διατροφής!!!! Οι υπερβολές δεν κάνουν καλό σε κανέναν, δεν αφορούν μόνο την έγκυο γυναίκα!!!!

Συμφωνώ 1000%.

• 2 months later...

κοριτσια εμενα ο γιατρος μου επιτρεπει κανονικα τον καφε,μεχρι 1-2 την ημερα και να ειναι αποσταγμα καφε(ελληνικος,γαλλικος,εσπρεσσο),οχι νεσκαφε κ τετοιες αηδιες.

πινω παρα πολυ πρασινο τσαι και γενικα παγωμενο τσαι τωρα που ανοιγει ο καιρος,γιατι με το νερο εχω προβλημα,δε μπορω να πινω 3 λιτρα την ημερα,ελεος!

οσο για τα αναψυκτικα,τις ιδιες ηλιθιοτητες λεει και ο αντρας μου,οτι κ καλα το μωρο θα γεννηθει με προβληματα στα αυτια κτλ επειδη ακουει το ανθρακικο.το συζητησα με το γιατρο και μου ειπε οτι το μωρο ακουει τα παντα σε υπερμεγιστο βαθμο,οπως την καρδια μου,το εντερο μου,τα αερια μου,την ομιλια μου,το ρεψιμο,ολους τους σωματικους ηχους.για να μην πω για τους εξωτερικους ηχους,τα αυτοκινητα,τα μηχανακια,εναν κροτο απο εξατμιση λεωφορειου,μια κροτιδα(πλησιαζει και το πασχα)!!! ηρεμηστεεεεε.....

nKD1p3.png

κοριτσια εμενα ο γιατρος μου επιτρεπει κανονικα τον καφε,μεχρι 1-2 την ημερα και να ειναι αποσταγμα καφε(ελληνικος,γαλλικος,εσπρεσσο),οχι νεσκαφε κ τετοιες αηδιες.

πινω παρα πολυ πρασινο τσαι και γενικα παγωμενο τσαι τωρα που ανοιγει ο καιρος,γιατι με το νερο εχω προβλημα,δε μπορω να πινω 3 λιτρα την ημερα,ελεος!

οσο για τα αναψυκτικα,τις ιδιες ηλιθιοτητες λεει και ο αντρας μου,οτι κ καλα το μωρο θα γεννηθει με προβληματα στα αυτια κτλ επειδη ακουει το ανθρακικο.το συζητησα με το γιατρο και μου ειπε οτι το μωρο ακουει τα παντα σε υπερμεγιστο βαθμο,οπως την καρδια μου,το εντερο μου,τα αερια μου,την ομιλια μου,το ρεψιμο,ολους τους σωματικους ηχους.για να μην πω για τους εξωτερικους ηχους,τα αυτοκινητα,τα μηχανακια,εναν κροτο απο εξατμιση λεωφορειου,μια κροτιδα(πλησιαζει και το πασχα)!!! ηρεμηστεεεεε.....

χαχα λες και έχουμε τον ίδιο γιατρό, σα να τον ακούω ακριβώς έτσι είναι!! όπως μου έλεγαν ότι φαινόταν ότι έχω αγόρι επειδή είχα μυτερή κοιλιά και μου είχε πει ο dr "δηλαδή μία γυναίκα που εγκυμονεί δίδυμα αγόρι-κορίτσι η κοιλιά της θα είναι στραπατσαρισμένη???" :D :D

Οι άντρες της ζωής μου...

χαχα λες και έχουμε τον ίδιο γιατρό, σα να τον ακούω ακριβώς έτσι είναι!! όπως μου έλεγαν ότι φαινόταν ότι έχω αγόρι επειδή είχα μυτερή κοιλιά και μου είχε πει ο dr "δηλαδή μία γυναίκα που εγκυμονεί δίδυμα αγόρι-κορίτσι η κοιλιά της θα είναι στραπατσαρισμένη???" :D :D

χαχαχα!!καλο! εγω δε ξερω ακομα 100% το φυλο,αρχες μαιου θα κανω β'επιπεδου κ θα μαθω. δε ξερω αν φαινεται απτο ποσο μεγαλο κ..λο εχω κανει. παντως η κοιλια μου ισα που φαινεται φουσκωμενη,και κοντευω στον 6ο..!

(αν μπορεις διαβασε το τοπικ στην ιδια κατηγορια ''λιγουρες περιεργες'' γιατι ισως μπορεις να με βοηθησεις)

nKD1p3.png

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

η δικη μου γιατρος απαγορεψε ολα τα αναψυκτικα εκτος απο σοδα και κοκα κολα.Δυο ποτηρια την ημερα αν δεν εχω πιει καθολου καφεινη. Ιδιως τα λαιτ οχι μονο αναψυκτικα αλα ολα τα λαιτ τροφιμα μου τα απαγορευσε δια ροπαλου. Λεει πως εχουν πολλα Ε που πρεπει να αποφευγονται γενικα και οχι μονο στη διαρκεια της εγκυμοσυνης.

Οσο κι αν την αγαπαω τη κολα νιωθω πως μου φερνει υπερενταση οποτε κοπηκε κι αυτη..:-(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...