Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είμαι υπερβολική?

tzoutzouka

Recommended Posts

λοιπον ναι ειμαστε υπερβολικες!!

κι εγω δεν θελω κανενα στο σπιτι μου οταν λειπω, δεν θελω κανεις να θεωρει το σπιτι μου κτημα του και να καθεται απειρες ωρες αν εγω δεν το εχω προτεινει, δεν μπορει καποιος αλλος να δεχεται και να καλει κοσμο στο δικο μου σπιτι, ουτε να ζει μεσα απο την δικη μας ζωη. δεν ξερω αν ειμαι κακια αλλα αν ολα ειναι ενταξει κι εισαι ευχαριστημενος απο τους ανθρωπους γυρω σου "παραβλεπεις" αλλα οταν μπαστακωνονται χωρις να νοιαζονται αν εσυ εχεις φαγητο για 5 αντι για 2 ή αν εσυ θες το χρονο σου με τον αντρα σου ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο θελεις εκεινη την ωρα εσυ γιατι πρεπει να σεβαστεις και να προσπερνας...

εγω συμφωνω μαζι σου tzoutzouka και να πω την αληθεια κατι θα ελεγα και στον αντρα μου του στυλ "μου εκανε περιεργο που ηρθε ο αδερφος σου ενω λειπαμε ολοι" δεν μπορω να τα κραταω μεσα μου σ εκεινον τα λεω ολα παντα. μην σου βαζω ιδεες γιατι καθε αντρας ειναι διαφορετικος και οντως μπορει να καταληξει κατι τετοιο σε καβγα.

δεν είμαστε υπερβολικές νομίζω άλλωστε πως αυτός είναι ο ρόλος της οικογένειας.....στην ψυχολογία αναφέρουν τον όρο πυρινικη οικογενεια....και αυτό είναι....μπαμπας μαμά παιδιά....αυτή είναι η οικογένεια....άν ήταν θα έβαζαν μέσα παπουδες γιαγιάδες κ.α. είπαμε να είμαστε κοντά με την υπολοιπη οικογενεια αλλα όχι έτσι...

επίσης έχεις ένα δίκιο εδώ μπορεί να το πει στον αντρα της αλλα και αυτοί τι φταινε? εγω λέω πως επειδη οι άντρες μεταξύ τους έχουν περισσότερο κατανόηση ας μιλήσει στον αδερφό του ανοιχτα και όχι πως είναι ενοχλητικός ο ίδιος αλλά πώς καλό θα ήταν να κάνει μια επίσκεψη να δει και το μωρο αλλά να μην κάθεται με τις ώρες...ίσως αυτός σαν άντρας επιρεασει και την πεθερά...τα αδέρφια πάντα τα βρίσκουν ότι και να γίνει....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

δεν είμαστε υπερβολικές νομίζω άλλωστε πως αυτός είναι ο ρόλος της οικογένειας.....στην ψυχολογία αναφέρουν τον όρο πυρινικη οικογενεια....και αυτό είναι....μπαμπας μαμά παιδιά....αυτή είναι η οικογένεια....άν ήταν θα έβαζαν μέσα παπουδες γιαγιάδες κ.α. είπαμε να είμαστε κοντά με την υπολοιπη οικογενεια αλλα όχι έτσι...

επίσης έχεις ένα δίκιο εδώ μπορεί να το πει στον αντρα της αλλα και αυτοί τι φταινε? εγω λέω πως επειδη οι άντρες μεταξύ τους έχουν περισσότερο κατανόηση ας μιλήσει στον αδερφό του ανοιχτα και όχι πως είναι ενοχλητικός ο ίδιος αλλά πώς καλό θα ήταν να κάνει μια επίσκεψη να δει και το μωρο αλλά να μην κάθεται με τις ώρες...ίσως αυτός σαν άντρας επιρεασει και την πεθερά...τα αδέρφια πάντα τα βρίσκουν ότι και να γίνει....

κι αυτο που λες σωστο ειναι... ειναι αναλογα ομως ολα τις σχεσεις και τους ανθρωπους... ισως του το πει και παρεξηγηθει ξερω γω...

οντως δεν φταινε σε τιποτα οι αντρες αλλα μονο εκεινοι μπορουν να βαλουν τα ορια.. οι νυφες ειναι παρεξηγησιμες σε τετοιες περιπτωσεις

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Εμένα η πεθερά μου δεν προσπαθεί να μας χωρίσει, να χωθεί όπου μπορεί προσπαθεί. θέλει να μαθαίνει λεπτομέρειες για το καθετί. Μιλάνε ρε παιδί μου μεταξύ τους με απίστευτες λεπτομέρειες. Ο άντρας μου δεν της πολυλέει πράγματα της πεθεράς μου, είναι ικανός να τη βρίσει αν αρχίσει και του ζητάει λεπτομέρειες, αλλά στον αδερφό του θα πει τα πάντα. Π.χ. έχουμε πάει βόλτα και έχουμε καθήσει στην τάδε ταβέρνα και τηλεφωνεί ο αδερφός του. Θα του πει "έλα έχουμε πάει βόλτα, καθόμαστε στην τάδε ταβέρνα, ναι ναι για ουζάκι...μετά?... δεν ξέρω, μάλλον σπίτι...σήμερα είχαμε καθαριότητα, καθαρίσαμε τα πατζούρια και είπαμε να βγούμε να χαλαρώσουμε λιγάκι...ναι ναι..ωραία φαγητά έχει, εσύ τι θα κάνεις, σπίτι θα μείνεις?" κλπ κλπ. Ε ρε μάνα μου αυτό να γίνεται κάθε φορά που βγαίνουμε λες και πρέπει να του δώσει αναφορά που είμαστε και τι κάνουμε εκείνη τη στιγμή! Δεν φτάνει να πει ένα "έχουμε βγει έξω για φαι" πρέπει να πει όοοοοολο το στόρυ. Νιώθω ότι ξέρουν τα πάντα για μας και δεν μου αρέσει, πως να το κάνουμε τώρα. Η δε πεθερά μου είναι να μην της πω τίποτα, αμέσως να μάθει όοοοοοοολες τις λεπτομέρειες. Τέτοια αναφορά ούτε στη μάνα μου δε δίνω. Πλέον δεν της λέω τίποτα όταν με ρωτάει για κανά νέο, αποφεύγω να ανοιχτώ γιατί θα πάρει θάρρος.

Και να φανταστήτε ότι με τον άντρα μου είμαστε πολύ φειδωλοί όσον αφορά τις μεταξύ μας συννενοήσεις και κουβέντες, αυτό το σόι του παπαπα, ψάρεμα, περιέργεια και μπιρι μπιρι. Γιατί έεεεεεεεεεεεεεεεετσι είναι η οικογένεια, πρέπει να μοιράζεται τα πάααααντα!

Εμένα η πεθερά μου δεν προσπαθεί να μας χωρίσει, να χωθεί όπου μπορεί προσπαθεί. θέλει να μαθαίνει λεπτομέρειες για το καθετί. Μιλάνε ρε παιδί μου μεταξύ τους με απίστευτες λεπτομέρειες. Ο άντρας μου δεν της πολυλέει πράγματα της πεθεράς μου, είναι ικανός να τη βρίσει αν αρχίσει και του ζητάει λεπτομέρειες, αλλά στον αδερφό του θα πει τα πάντα. Π.χ. έχουμε πάει βόλτα και έχουμε καθήσει στην τάδε ταβέρνα και τηλεφωνεί ο αδερφός του. Θα του πει "έλα έχουμε πάει βόλτα, καθόμαστε στην τάδε ταβέρνα, ναι ναι για ουζάκι...μετά?... δεν ξέρω, μάλλον σπίτι...σήμερα είχαμε καθαριότητα, καθαρίσαμε τα πατζούρια και είπαμε να βγούμε να χαλαρώσουμε λιγάκι...ναι ναι..ωραία φαγητά έχει, εσύ τι θα κάνεις, σπίτι θα μείνεις?" κλπ κλπ. Ε ρε μάνα μου αυτό να γίνεται κάθε φορά που βγαίνουμε λες και πρέπει να του δώσει αναφορά που είμαστε και τι κάνουμε εκείνη τη στιγμή! Δεν φτάνει να πει ένα "έχουμε βγει έξω για φαι" πρέπει να πει όοοοοολο το στόρυ. Νιώθω ότι ξέρουν τα πάντα για μας και δεν μου αρέσει, πως να το κάνουμε τώρα. Η δε πεθερά μου είναι να μην της πω τίποτα, αμέσως να μάθει όοοοοοοολες τις λεπτομέρειες. Τέτοια αναφορά ούτε στη μάνα μου δε δίνω. Πλέον δεν της λέω τίποτα όταν με ρωτάει για κανά νέο, αποφεύγω να ανοιχτώ γιατί θα πάρει θάρρος.

Και να φανταστήτε ότι με τον άντρα μου είμαστε πολύ φειδωλοί όσον αφορά τις μεταξύ μας συννενοήσεις και κουβέντες, αυτό το σόι του παπαπα, ψάρεμα, περιέργεια και μπιρι μπιρι. Γιατί έεεεεεεεεεεεεεεεετσι είναι η οικογένεια, πρέπει να μοιράζεται τα πάααααντα!

Τζουτζουκάκι, καταρχήν θεωρώ ότι είσαι λίγο υπερβολική, πράγμα όμως που απορρέει από τη γενικότερη συμπεριφορά τους. Τσιτώνεσαι και σε ενοχλεί το παραμικρό. Απόλυτα κατανοητό.

Σχετικά με τα υπόλοιπα, εννοώ τις λεπτομέρειες που ανταλλάσσουν τα αδέλφια μεταξύ τους σε καταλαβαίνω μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αυτό συμβαίνει - ευτυχώς όχι σε μένα - αλλά στον ξάδελφό μου με την ξαδέλφη μου, δηλ. την αδελφή του. Ο ξάδελφός μου που είναι τρελός μαμάκιας και αδελφάκιας, μιλάει με τη μάνα του και την αδελφή του στο τηλ. ή όπου αλλού βρεθούν και το τι λεπτομέρειες λένε μεταξύ τους, δε φαντάζεσαι, ή μάλλον φαντάζεσαι αφού το περνάς κι εσύ. Ένα παράδειγμα θα αναφέρω: επρόκειτο ο ξάδελφος με τη γυναίκα του να πάνε σε ένα γάμο. Δυο βδομάδες πριν το γάμο πήγε η νύφη μου να ψωνίσει ρούχα. Ήταν Σάββατο. Την Κυριακή το πρωί μίλησα με την ξαδέλφη μου στο τηλέφωνο και μου περιέγραψε τα ρούχα της νύφης μας με κάθε λεπτομέρεια και μου ανέφερε και πόσο ακριβώς αγόρασε το κάθε κομμάτι.

Τη Δευτέρα μίλησα εγώ με τη νύφη μας και ως γνωστή υπέρμαχος του "βαριέμαι να γεμίζω το μυαλό μου με άχρηστες πληροφορίες" τη ρώτησα αν ψώνισε. Παιδιά το είχα ξεχάσει. Άρχισε η κοπέλα να μου περιγράφει και ξαφνικά - ω, τι θαύμα - ανέκτησα τη μνήμη μου και της είπα ότι είχα ενημερωθεί για τα ψώνια. "Από ποιον ενημερώθηκες" μου λέει. "Από την κουνιάδα σου" της απαντώ. "Και η κουνιάδα μου που το ξέρει?" με ξαναρωτάει. "Δεν της το είπες εσύ?" της απαντώ. Κι εκεί ξαφνικά σκάμε στα γέλια, γιατί συνειδητοποιήσαμε ότι ο καλός μου ξάδελφος τα ξέρασε όλα χαρτί και καλαμάρι στην αδελφούλα του.

Στο καπάκι παίρνω τηλ. και την θεία μου και πεθερά της νύφης και πάνω στην κουβέντα ρωτάω και καλά με τρόπο αν ψώνισε ρούχα για το γάμο η νύφη της και η θείτσα ήταν εντελώς ενημερωμένη για όλα, χρώματα, αρώματα, τιμές, τσαντικό, παπουτσικό και τα συναφή.

Ο χαλβάς (ξάδελφος) είχε πάρει μάνα κι αδελφή να δώσει ραπόρτο τι ψώνισε η γυναίκα του και να τα εγκρίνουν τηλεφωνικώς.

Μη σκας Τζουτζουκάκι μου, είναι κι άλλες στη θέση σου.

5f27b8bd0c.png

Ο άντρας μου πήγε να τα κόψει όλα αυτά τα τηλεφωνικά ραπόρτα αλλά παιδί μου δεν τον αφήνουν σε ησυχία, τόσα χρόνια και αφού έχει κλείσει τηλέφωνα, έχει ρίξει βρισίδια, έχει πλακωθεί μαζί τους γιατί το ίδιο κάνουν και στον αδερφό του και όταν δεν βρίσκουν τον μικρό πρήζουν τον άντρα μου και τον βάζουν να τον ψάχνει, τόσα χρόνια λοιπόν συνεχίζουν να του τηλεφωνούν ανελλιπώς κάθε, μα κάθε μέρα 1 και 2 φορές "για να δουν τι κάνει το παιδί". Είναι τόσο επίμονοι που είναι να απορείς. Άμα δεν γίνει το δικό τους θα σκάσουν. Και φαντάζομαι πόσο πιέζουν και τσιτώνουν τον άντρα μου. Κι αυτός όλα αυτά τα χρόνια δεν μου έλεγε τίποτα επειδή ντρεπόταν. Πολλές φορές τον έβλεπα σκασμένο και μες τα νεύρα και δεν ήξερα γιατί. Μια φορά δε που είχε πάει ο αδερφός του σε ένα σπίτι που έχουνε ανοίκιαστο με μια κοπέλα να περάσει το βράδυ εκεί σαν ζευγάρι, είχε κλείσει το τηλέφωνο και δεν το σήκωνε. Ε λογικά ο χριστιανός αφού είχε άλλη δουλειά - καταλαβαίνετε. Ε λοιπόν σηκώθηκαν το πρωί και πήγαν εκεί και χτύπαγαν τα κουδούνια. 'Αστους ρε μάνα μου να κάνουν τη δουλειά τους τα παιδιά!!! Και όλα αυτά ενώ ήξεραν ότι θα είναι εκεί ο κανακάρης τους. Η κοπέλα σημειωτέον μετά απ' αυτό την έκανε με ελαφρά. Γλύτωσε η χριστιανή!

Σε μας ευτυχώς δεν σκάνε μύτη άσχετα αλλά είμαι σίγουρη ότι αυτό το έχει επιβάλλει δια ροπάλου ο άντρας μου.

Α και χθες που φύλαγε πάλι η πεθερά μου το παιδί έσκασε μύτη στο σπίτι ο πεθερός μου να δει το παιδί. Ε ρε γλέντια. Ευτυχώς που έκοψαν λάσπη πριν έρθω εγώ.

Διαφημίσεις

Δηλαδή στο λεξικό, δίπλα στη λέξη διακριτικότητα έχει φώτο τους, σωστά;; Το καλλίτερο, για να σκάσουνε αλλά θέλει καλό στομάχι, είναι όταν παίρνουν τηλέφωνο να τους απαντάτε με μισόλογα. "Τι κάνετε;" "καλά", "Τι φάγατε;" "φαϊ", "τι φαϊ" "σκ@τ@ με φράουλες" και θα σου πω εγώ αν θα τους γίνουν τα νεύρα ζαρτιέρες...!! Κι όσο ρωτάνε, τόσο πιο κουλές απαντήσεις...! Θα εκνευριστούνε κάποια στιγμή, που θα πάει;;

Χαααα χαχα χαχ αχαχαχαχα livinath, άσε έχω ακούσει απο τον άντρα μου να απαντάει έτσι στη μανα του ουκ ολίγες φορές κι εγώ να του λέω - επειδή ακόμα η αθώα παιδούλα δεν τους έχω μάθει - "καλά βρε γιατί μιλάς έτσι στη μάνα σου?". Πού νά' ξερα η έρμηηηηη. Τώρα όποτε απαντάει έτσι λέω απο μέσα μου "πες τα!!!" και μετά του λέω "στά' πρηξε πάλι ε?" και αυτός κουνάει πάνω κάτω με τραγελαφικό ύφος το κεφάλι του. Εγώ το έχω πει στα ίσα στην πεθερά μου ότι είναι άρρωστη με τα τηλέφωνα κι ότι δεν παίζεται αυτό που κάνει. Αλλά που... καταλαβαίνει το ζώον? Και εννοείται ότι όταν αρχίζει τις ερωτήσεις της απαντάω μονολεκτικά ή κάνω ότι δεν ακούω και το γυρνάω και της κάνω εγώ ανάκριση, την έχει πάθει μαζί μου, την παίρνω μονότερμα και της βγάζω το λάδι, ομοιοπαθητική λέγεται αυτό χαχαχαχαχαχα! Κορίτσια πιάνει το κόλπο, σε λίγη ώρα έχει αρχίσει και ενοχλείται, αποφεύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις μου και την κάνει με ελαφριά. Όχι θα την άφηνα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...