Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΖΥΜΟΥ G6PD....ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Recommended Posts

Καναμε και εμεις τν εξεταση και σημερα πηραμε τα αποτελεσματα....βασικα δν λεει καθαρα τν απαντηση....κ δν καταλαβαινω...λοιπον λεει.g6pd:299...τι σημαινει ξερετε??

• 1 month later...

Διαφημίσεις

exw kai egw eleipsh enzumou h exetash prepei na ginetai kathe xrono egw kathe xrono pou thn kanw mia vgainei oti exw mia oxi kai etsi h giatroi eipan stous goneis m na me prosexoun san na exw afou den vgainei kati oristiko den kanei koukia kai faba na faei na mirisei kamfora(periexetai se kremes) ma murisei nafthalinh na piei aspirinh kathe fora pou o giatros h o opoiosdhpote sou leei na ths dwseis ena farmako gia opoiodhpote logo tha les oti exei eleipsh enzumou epishs den kanei kai to upokatastato aspirinhs kai na erthei genika se epafh me ta parakatw antibiotika kai xhmika

Όνομα Μοριακή δομή Κίνδυνος Πληθυσμός Acetanilide (acetanilid) C8 H9

N O Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Acetylphenylhydrazine

(2-Phynylacetohydrazide)c C8 H10 N2

O Υψηλός Όλες Aldesulfone

sodium (sulfoxone) C14 H14

N2 Na2 O6 S3 Υψηλός Όλες Aminophenazone (aminopyrine) C13 H17 N3

O Χαμηλός Όλες Antazoline

(antistine) C17 H19

N3 Χαμηλός Όλες Arsinec As-H3 Υψηλός Όλες Ascorbic

Acid C6 H8

O6 Χαμηλός Όλες Beta-Naphthol

(2-Naphthol) C10 H8 O Υψηλός Όλες Chloramphenicol C11 H12

C12 N2 O5 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Chloroquined C18 H26 Cl N3 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Ciprofloxacinb C17 H18

F N3 O3 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Colchicine C22 H25 N O6 Χαμηλός Όλες Dapsone

(diaphenylsulfone)c C12 H12

N2 O2 S Υψηλός Όλες Dimercaprol C3 H8 O S2 Υψηλός Όλες Diphenhydramine

(difenilhydramine) C17 H21

N O Χαμηλός Όλες Dopamine (L-dopa) C8 H11 N O2 Χαμηλός Όλες Doxorubicin C27 H29

N O11 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Furazolidone C8 H7 N3

O5 Υψηλός Όλες Glibenclamideb C32 H28

Cl N3 O5 S Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Glucosulfone

(glucosulfone sodium) C24 H34 N2

Na2 O18 S3 Υψηλός Όλες Isobutyl

Nitrite C4 H9

N O2 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Isoniazid C6 H7 N3

O Χαμηλός Όλες Menadiol

Sodium Sulfate (Vitamin k4 sodium sulfate)f C11 H8

Na2 O8 S2 Υψηλός Όλες Menadione

(menaphtone)f C11 H8 O2 Υψηλός Όλες Menadione

sodium Bisulfite (Vitamin K3 sodium bisulfite)f C11 H8

O2 NaHSO3 Υψηλός Όλες Mepacrine (Quinacrine) C23 H3O Cl N3

O Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Mesalazine

- 5-Aminosalicylic Acid (paraminosalicylic acid) C7 H7

N O3 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Methyltioninium

Chloride (methylene blue) C16 H18 Cl N3

S Υψηλός Όλες Nalidixic

Acidb C12 H12

N2 O3 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Naphtalene,

Pure (naphtalin) C10 H8 Υψηλός Όλες Niridazole C6 H6

N4 O3 S Υψηλός Όλες Nitrofural

(nitrofurazone) C6 H6 N4

O4 Υψηλός Όλες Nitrofurantoin C8 H6

N4 O5 Υψηλός Όλες Norfloxacin C16 H18 F N3

O3 Χαμηλός Όλες O-Acetylsalicylic

Acid (acetylsalicylic acid)a C9 H8

O4 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Oxidase, Urate (urate

oxidase) Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Pamaquine C42 H45

N3 O7 Υψηλός Όλες Para-Aminobenzoic

Acid (4-Aminobenzoic Acid) C7 H7 N O2 Χαμηλός Όλες Paracetamol

(acetaminophen) C8 H9

N O2 Χαμηλός Όλες Pentaquine C18 H27 N3

O Υψηλός Όλες Phenacetin

(acetophenetidin)e C10 H13

N O2 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Phenazone (antipyrine) C11 H12 N2

O Χαμηλός Όλες Phenazopyridine C11 H11

N5 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Phenylbutazone C19 H20 N2

O2 Χαμηλός Όλες Phenytoin C19 H20

N2 O2 Χαμηλός Όλες Phynylhydrazinec C6 H8 N2 Υψηλός Όλες Phytomenadione

(Vitamin K1) C31 H46

O2 Χαμηλός Όλες Primaquineg C15 H21 N3

O Υψηλός Όλες Probenecid C13 H19

NO4 S Υψηλός Όλες Procainamide C13 H21 N3

O Χαμηλός Όλες Proguanil

(chlorguanidine) C11 H16

Cl N5 Χαμηλός Όλες Pyrimethamine C12 H13 Cl N4 Χαμηλός Όλες Quinidine C20 H24

N2 O2 Χαμηλός Όλες Quinine C20 H24 N2

O2 Χαμηλός Όλες Stibophen

(2-(2-Oxido-3,5-Disulphonatophenoxy)-1,3,2,Benzodioxastibole-4-6-Disulphonate) C12 H4

Na5 O16 S4 Sb Υψηλός Όλες Streptomycin C21 H39 N7

O12 Χαμηλός Όλες Sulfacetamide C8 H10

N2 O3 S Υψηλός Όλες Sulfacytine C12 H14 N4

O3 S Χαμηλός Όλες Sulfadiazine C10 H10

N4 O2 S Χαμηλός Όλες Sulfadimidine C12 H14 N4

O2 S Υψηλός Όλες Sulfafurazole

(sulfafurazone, sulfisoxazole) C11 H13

N3 O3 S Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Sulfaguanidine C7 H10 N4

O2 S Χαμηλός Όλες Sulfamerazine C11 H12

N4 O2 S Χαμηλός Όλες Sulfamethoxazoleh C10 H11 N3

O3 S Υψηλός Όλες Sulfamethoxypyridazine C11 H12

N4 O3 S Χαμηλός Όλες Sulfanilamide

(Sulphanilamide) C6 H8 N2

O2 S Υψηλός Όλες Sulfapyridine C11 H11

N3 O2 S Υψηλός Όλες Sulfasalazine,

Salazosulfapyridine (salazopyrin) C18 H14 N4

O5 S Υψηλός Όλες Thiazosulfone

(thiazolesulfone) C9 H9

N3 O2 S2 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Tiaprofenic Acid C14 H12 O3

S Χαμηλός Όλες Tolonium

Chloride, Tolonium Chloride (toluidine blue) C15 H16

Cl N3 S Υψηλός Όλες Trihexyphynidyl (benzhexol) C20 H31 N O Χαμηλός Όλες Trimethoprimk C14 H18

N4 O3 Χαμηλός Όλες Trinitrotoluene (2,4,6-Trinitrotoluene) C7 H5 N3

O6 Υψηλός Μεσογειακοί λαοί, Ασιάτες Tripelennamine C16 H21

N3 Χαμηλός Μεσογειακοί λαοί,

epishs kai auta

• Σουλφοναμίδες
  • Κο-τριμοξαζόλη
  • Δαπσόνη
  • Χρωραμφενικόλη
  • Νιτροφουραντοίνη
  • Ναλιδιξικό οξύ
  • Ανθελονοσιακά
  • Ναφθαλίνη
  • Μπλε μεθυλενίου
  • Σουλφασαλαζίνη
  • Μεθυλντόπα
  • Μεγάλες δόσεις βιταμίνης C
  • Προκαιναμίδη

kai auta

Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγονται, επίσης :

ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΣΟΓΙΑΣ

ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟ ΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ)

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

TONIC WATER

ΚΑΜΦΟΡΑ (COUNTERPAIN,VOLTAREN - σε χαπάκια αλλά και σε αλοιφή)

ΝΕΦΤΙ

• 1 month later...

Καλησπερα σας

ειμαι και εγω καινουρια στην παρεα, εχω ενα υπεροχο μπεμπη 1 μηνος.Καναμε την εξεταση για τον ενζυμο και σημερα μου απαντησαν απο το ινστιτουτο οτι ισως το παιδι να εχει ελειψη ενζυμου.Ισως τι ισως? την εχει η δεν την εχει η την εχει μερικη..και να γινει επανεξεταση σε 6 μηνες.Εσας σας εχουν στειλει τετοια επιστολη?

Σημειωνω πως ουτε εγω ουτε και ο πατερας του εχουμε ελειψη,και το μωρο δεν εκανε καθολου ικτερο οταν γεννηθηκε.

Διαφημίσεις

claire1983 κι εμας την ιδια επιστολη μας εστειλαν.η γιατρος μας ειπε οτι ζητανε επανεξεταση γιατι αρκετες φορες τελικα δεν υαρχει ελλειψη αλλα σιγουρο αποτελεσμα φαινεται μετα το εξαμηνο.Ουτε εγω ουτε ο αντρας μου εχουμε.

q3pIp3.png

7QYNp3.png

• 2 months later...

γεια σας σημερα εψαξα και βρηκα το φορουμ και θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο διακριτηκο που να φορανε αυτα τα παιδια ητε στο λεμο ητε στο χερι , επισης να σας πω οτι εχω εναν γιο με την εληψη του ενζημου G6PD

• 9 months later...

Γεια σας!Εμεις τελικα μετα απο επαναληπτικο ελεγχο που καναμε εχουμε πληρη ελλειψη ενζυμου...Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι τελικα το εχω κι εγω για να το κληρονομησε ο γιος μου?Απλα μου φαινεται περιεργο γιατι δε το ηξερα και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα ως τωρα.Κουκια βεβαια δεν εχω φαει αλλα και ναφθαλινη εχω μυρισει και ασπιρινη εχω παρει πολλες φορες ως παιδι...

Επισης κατι αλλο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι σχετικα με το μπλε μεθυλενιου...εννοουμε το χρωμα ζαχαροπλαστικης που υπαρχει ακομα και σε τουρτες???

q3pIp3.png

7QYNp3.png

• 3 months later...

γειά χαρά σε όλους,

είμαι 33 χρονών και έχω έλλειψη ενζύμου G6PD. έχω εισαχθεί στο νοσοκομείο 2 φορές γι' αυτό το λόγω και τη μία σοβαρά μάλιστα με μεταγγύσεις αίματος. Σκοπός μου είναι να σας ενυμερώσω και όχι να σας τρομάξω. Αλλά ΝΑΙ, είναι σοβαρό και σίγουρα θέλει προσοχή.

Διάβασα πολλές από τις συζητήσεις σας και δε ξέρω αν θα πω κάτι καινούριο, αλλά θα προσπαθήσω. λοιπόν... Ναφθαλίνη, κουκιά, πενικιλίνη τα έχετε πει... κάτι που δεν είδα όμως και ήθελα να επισυμάνω είναι η ΜΟΥΧΛΑ! (και όλα τα παράγωγά της) μακριά από μυρωδιές μούχλας! παλιά κτίρια, εισόδοι παλιών πολυκατικιών, σπίτια με χρόνια υγρασία και φουσκομένους σοβάδες και διάφορα άλλα τέτοια μέρη. Προσωπικά με ενοχλεί και η μυρωδιά στα σούπερ μάρκετ στον τομέα των αποριπαντικών, αλλά αυτό δε ξέρω αν έχει σχέση με το αντικείμενο. Επίσης και κάποιες ποικιλίες μανηταριών (δε τρώω μανιτάρια).

Όταν αναφέρεται στο γιατρό σας την έλλειψη ενζύμου καλό θα ήταν να τσεκάρεται και εσείς το φάρμακο από την "απαγορευμένη" λίστα, (γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας κατά καιρούς) πριν το δώσετε στο παιδί σας.

τα συμπτώματα τώρα...

ταχυκαρδία (και ελαφρύ τρέμουλο), κιτρινίζει το λευκό των ματιών, (τα δικά μου μάτια είναι κίτρινα σε μόνιμη βάση) και γενικά το σώμα χάνει το χρώμα του (κιτρινίζει), και σε προχωριμένο στάδιο, αίμα στα ούρα.

επίσης όπως έχετε αναφέρει και πιο πάνω, οι γυναίκες είναι απλά φορείς, και μεταδίδεται από μητέρα σε γιό, οπότε εάν κάποιος από την οικογένεια το είχε, θα το έχουν και οι επόμενες γενιές...

ελπίζω να μη σας τρόμαξα απλά είπα να σας δώσω μερικές πληροφορίες από τη δική μου εμπειρία...

Μαθαίνεις να ζεις με αυτό αλλά σίγουρα θέλει προσοχή στα σήματα του σώματός μας όσο είναι στην αρχή τα συμπτώματα...

ευχαριστώ για την υπομονή σας...

Διαφημίσεις

Καλησπερα!Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες!Θα ηθελα μια διευκρινηση...οταν λες μουχλα εννοεις πως η μυρωδια της απο ελλειψη ενζυμου μπορει να οδηγησει σε αιμολυση?Εχει ο γιος μου και δεν μας εχουν αναφερει κατι τετοιο.Και μια αλλη ερωτηση στην οποια αν θες απαντας.Τα 2 επεισοδια που παρουσιασες απο τι προκληθηκαν?Ειχες ηδη μαθει οτι εχεις ελλειψη?Σε ρωταω γιατι ειμαι αρκετα αγχωμενη για το θεμα αυτο ενω ολοι με διαβεβαιωνουν οτι δεν ειναι και πολυ ευκολο να συμβει κατι απο τη στιγμη που το γνωριζουμε...

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Ναι, η μυρωδιά της μούχλας μπορεί να έχει τα ίδια συμπτώματα με τη μυρωδιά της νεφθαλίνης. Απ' όσο μπορώ να καταλάβω έχουν όλα να κάνουν με μύκητες.

Το πρώτο περιστατικό ήμουν 3 χρονών (δε το γνωρίζαμε) και είχα φάει κουκιά, τότε το μάθαμε. Στο δεύτερο περιστατικό απλά παρουσίασα τα συμπτώματα και με κράτησαν με ορό 2-3 μέρες μέσα για να με παρακολουθήσουν...

Είναι πολύ εύκολο να συμβεί το γνωρίζεις είτε όχι, για να μη μηλίσω για το στρατό, τα λεωφορία... και γενικά όπου υπάρχουν πολλά άτομα μαζεμένα στον ίδιο χώρο...

Ευτυχώς στις μέρες μας δε χρησιμοποιείται η ναφθαλήνη όπως παλιότερα.

Ναι η πενικιλίνη είναι απαγορευμένο συστατικό... Γι' αυτό το λόγο δε κάνει να πέρνεις και ασπιρίνη.

Πώς μπορούν στο δημοτικό να προφυλαχθούν από κάποια παιδιά που οι γονείς τους χρησιμοποιούν την ΚΑΜΦΟΡΑ σαν πρόληψη για ψείρες ή σε κάποιο αθλητικό χώρο που κι εκεί σε πολλά παιδιά βάζουν θερμαντικές αλοιφές;

Δε θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ανακοίνωση ώστε να μην τη χρησιμοποιούν; Μήπως οι γονείς με παιδιά που έχουν την έλλειψη θα πρέπει να το ζητήσουν;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...