Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γονείς - Φοιτητές

jodido

Recommended Posts

Αφού έχεις τη δυνατότητα να αφήσεις τη δουλειά σου είσαι τυχερή!

Εγώ δουλεύω και ταυτοχρονα σπουδάζω στο ανοικτό πανεπιστήμιο (στο 3ο μου πτυχιο)' date=' χρωστάω δυο μαθήματα ακόμα και, αν όλα πάνε καλά, του χρόνου τον Απρίλιο θα έρθει και το μπεμπάκι. Οπότε αφού το σενάριο του να αφήσω τη δουλειά δεν παίζει, έχω βάλει πρόγραμμα στο μυαλό μου μπας και καταφέρω να τελειώσω το διάβασμα για ένα μαθημα τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο, για να δώσω εξεταστική τον Ιούνιο (στο ανοικτό παν/μιο δίνουμε εξετάσεις Ιούνιο και τον Ιούλιο έχουμε τις επαναληπτικές).

Είδωμεν!

Καλό κουράγιο μας εύχομαι!

:D[/quote']

Ναι, είμαι τυχερή γιατί έχω αποφασίσει να μην αγχώνομαι για τη δουλειά (περνούσα και χάλια) και ότι δεν είναι ανάγκη να τα κάνω ολα, ας περιορίσουμε τα έξοδα σε ό,τι έχει σχέση με το μωράκι.

Τι σπουδάζεις zouzounel;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 606
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κι εγώ τελειωσα το μεταπτυχιακο μου 7 μηνών έγκυος! με εξετάζαν και με λυπόντουσταν οι καθηγήτριες!! :lol::lol:

δουλευα μεχρι παραμονες της γέννας για να παρω την αδεια μου μαζεμλενη μετά! ε ρε τι περνάμε!!!!!

:wink:

κι εγω εγκυουλα που τελειωνω το μεταπτυχιακό μου....και μαλιστα στο λονδίνο...ευτυχως την αλλη εβδομαδα καταθετω τη διπλωματικη μου και ερχομαστε για διακοπες!!!!κι εχουμε και μια ζουζουνα 3 χρονων...οποτε μην απελπιζεσαι....θα κουραστεις λιγο παραπανω αλλα αξιζει!!!

Αχ Δαναη σε καταλαβαινω, κι εγω εμεινα εγκυος οσο ημουν φοιτητρια παντρεμενη βεβαια οχι πως ηταν και ατυχημα... το συζητουσαμε αλλα για πλακα!!! Ελα ομως δε κανουν αστεια με αυτα!!!και τωρα που γεννησα εχω 1 ετος ακομη....πικρα, εχω και εξεταστικη σε 1 μηνα... :?

ikfUp2.png WTMrp3.png

Χαίρομαι που γίναμε πολλές :wink: Κι εγω στον 6ο -με το καλό πάντα- θα κάνω την υποστήριξη και θα έχει πολύ γέλιο!

Και μετά θέλω να δώσω πανελλήνιες -πάλι-γιατί με το πτυχίο φιλολόγου το μόνο που καταφέρνεις ,στην καλύτερη περίπτωση, είναι να λες 'ναι' σε ό,τι κ..δουλειά σου τύχει.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι αφού το έμαθα για το μπεμπούλι δεν έχω καθόλου μυαλό για τη διπλωματική. Και έχω μέλλον ακόμα.

Εσείς πώς τα καταφέρνετε;;Δηλαδή για να φανταστείτε, το μόνο που θέλω να κάνω είναι να μαθαίνω τα πάντα για την εγκυμοσύνη, έχω διαβάσει τα βιβλιαράκια που πήρα 15 φορές. Καμία συγκέντρωση!!Και όλο στο ίντερνετ..είμαι απαράδεκτη και καμιά φορά νιώθω ότι έχω 1000 υποχρεώσεις, οπότε αντί να κάνω κάτι έστω, δεν κάνω απολύτως τίποτα!

Ουφ...τα είπα...

Διαφημίσεις

hello συναδέλφισες!

Αν και είναι μερικά χρόνια που ορκίστικα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως μωρό και πανεπιστήμιο γίνεται!!! Μόλις είχα περάσει με κατατακτήριες εξετάσεις στο Οικονομικό και έμαθα ότι ήμουν έγκυος! Ο άντρας μου και αυτός ήταν φοιτητής στο πολυτεχνείο.... Ο άντρας μου ορκίστηκε όταν η κόρη μας ήταν 1 1/2 ετών και εγώ ορκίστηκα όταν η μικρή ήταν 2 1/2 ετών. Με πήρε δηλαδή 3,5 χρόνια να βγάλω την σχολή. Και οι δυο μας πήραμε το πτυχίο μας με λίαν καλώς. Με ένα καλό πρόγραμμα όλα γίνονται.

Το σημαντικότερο είναι ότι όταν έχεις ένα παιδάκι, έχεις το κίνητρο να κανείς πράγματα. Όσο για το οικονομικό, ήταν πολύ δύσκολο για έμας. Μόλις τις σπουδές μας, φύγαμε από Ελλάδα. Εδώ στην Αγγλία έχουμε πολλές ευκαιρίες και μπορούμε να προσφέρουμε κάτι καλύτερο για τα παιδάκια μας...

ΜΗ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΤΩ!!!

Οι δικαιούχοι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις σε βασικό, προχωρημένο και εξειδικευμένο επίπεδο στις Νέες Τεχνολογίες και στις Ψηφιακές Εφαρμογές, και θα επιχορηγηθούν με το 90% της συνολικής αξίας της εκπαίδευσης και πιστοποίησης, με μέγιστη επιδότηση τα 600? ανά φοιτητή.

Για την κάλυψη των ειδικών αναγκών των φοιτητών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, κάθε δικαιούχος αυτής της κατηγορίας θα επιχορηγηθεί με το 90% της συνολικής αξίας της εκπαίδευσης, εξέτασης και πιστοποίησης, με μέγιστη επιδότηση τα 1.200?.

Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά την 1η Ιουνίου 2008 και ολοκληρώνεται την 15η Νοεμβρίου 2008.

Έχουν δικαίωμα και οι απόφοιτοι του ΕΑΠ;

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

κοριτσια εγω οσο ημουν εγκυος τα προλαβαινα ολα και δουλεια και σχολη εδωσα 3 εξεταστικες και ολα τα μαθηματα τα περνουσα,4 ημερες πριν γεννησω εδινα μαθημα!Με το μωρο το διαβασμα ηταν αρκετα δυσκολο εως ακατορθωτο, ηταν και αρκετα μικρο και θηλαζα εδινα σε μια μερα 2 μαθηματα με 1 ωρα διαφορα πηγαινα σπιτι να θηλασω κ σφαιρα παλι στη σχολη για το δευτερο μαθημα.Ευτυχως ειχα αφησει τα πιο ευκολα για τοτε ετσι καθαρισα με ολα τα μαθηματα μενει η πτυχιακη την οποια πρεπει να παραδωσω τελος Σεπτεμβρη και το βλεπω χλωμο.θελω να πω καλη δυναμη σε ολες τις μανουλες που το παλευουν ειναι δυσκολο αλλα οταν το θελεις πολυ το πετυχαινεις.αξιζει ο αγωνας καποτε ρωτησα εναν καθηγητη μου αν αξιζει να τελειωσω τη σχολη απο αποψη επαγγελματικης αποκαταστασης μιας κ ηδη ειχα μια καλη δουλεια και μου απαντησε καλυτερα να εισαι μια νοικοκυρα με πτυχιο παρα καποια χωρις .Δεν ξερω αν ειχε δικαιο γιατι δεν πιστευω οτι οποιος περνει ενα πτυχιο αποκτα και μορφωση αυτοματως αλλα σιγουρα σου δινει καποια ερεθισματα

ωραια κοριτσια, μολις με κανατε κουρελι.

Το 2005 , βλεποντας τις τοτε βασεις των ΑΕΙ_ΤΕΙ πηρα την αποφαση να δωσω και παλι πανελληνιες. Εψαξα την διαδικασια και ειδα οτι θα πρεπει να δωσω τα 10 μαθηματα που δινανε τοτε τα πιτσιρικια. Στα γεραματα λοιπον, παραλληλα με δουλεια αποφασισα να ξεκινησω. Ιδιαιτερα και καποια μαθηματα φροντιστηριο! Αφου ξεπερασα το πρωτο κολλημα, του να μπω η γαιδαρα σε ταξημαζι με 18χρονα και ολα ειχανε μπει σε μια ροη......μενω εγκυος στον γιο μου. τρελαθηκα!!

Να μην σαν κουραζω με λεπτομεριες, αφηνω την δουλεια(ετυχε να πρεπει να αλλαξω και πολη διαμονης) και πλακωνομαι στο διαβασμα μονο και στα μαθηματα. Μετα απο ενα απιστευτα κουραστικο χρονο δινω και περναω .Αντι για ΑΕΙ που ηταν ο αρχικος μου στοχος, ΤΕΙ . γενναω και παρολα αυτα το πρωτο εξαμηνο καταφερνω να παρακολουθησα και εργαστηρια και να δωσω 6 μαθηματα , περνοντας τα 5. μετα απο 2 χρονια απο την εισαγωγη μου , μενω εγκυος και στην κορη μου. γεννιεται και η μπουμπου. Απο τοτε .....τιποτα καμια επαφη με την σχολη. Ανανενωνω μονο εγγραφη. δεν εχω και καμια βοηθεια απο γιαγια ή κατι. οποτε δεν προλαβαινω να ασχοληθω. πραγμα που με ριχνει ψυχολογικα γιατι ακου και διαβαζω εσας που τα καταφερνετε και τσαντιζομαι τοοοοσο πολυ ....γιατι εγω δεν μπορω. Μπραβο σε ολες σας......

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

vouraikos,μη νοιώθεις άσχημα. Κι εγώ έχω αφήσει τη (δεύτερη) σχολή μου,θέλει υποχρεωτική παρακολούθηση σε κάποια μαθήματα και με δυο παιδια και δική μου δουλειά στην άλλη ακρη της πολης μου είναι αδύνατον... Στην αρχή με πείραζε πολύ,έλεγα,τζαμπα έδωσα κατατακτήριες,κρίμα η κούραση,κριμα που πήγαινα κι έδινα στην πρώτη εξεταστική έγκυος μαθήματα,κρίμα γενικά το πήγαιν'έλα....όμως μετά μου πέρασε. Πρώτον γιατί όχι,δεν είμαι η σούπερ γυναίκα,και τέλεια σύζυγος και τέλεια μητέρα και ΄τελεια εργαζόμενη και να περνάω και μαθήματα, :wink: ,έπειτα,κατάλαβα οτι η δική μου τουλάχιστον μασχάλη κρατάει συγκεκριμένο αριθμό καρπουζιών :) άλλοι μπορεί να τα καταφέρονουν καλύτερα,για μενα όμως το να πηγαινω πρωι στη σχολή και το μεσημερι και απογευμα να δουλευω σημαινε οτι θα χασω επαφη με τα παιδιά μου,και αυτό είναι κάτι που δεν το συζητώ καν.

Αποενοχοποιήσου! Αν τα πράγματα πάνε καλύτερα,ξαναδοκιμάζεις. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς :cool: !

manina μου εχεις δικιο. Αλλα ρε παιδι μου, ακους απο δω και απο κει , super γυναικες. Που τα καταφερνουν ολα και ειναι και χαρουμενες και δεν νευριαζουν ποτε και και και....θα μου πεις που το ακους. Ολο και καποιος γνωστος εχει να σου πει την ιστορια μιας τετοιας γυναικας. ΠΟυ βεβαια ειμαι σιγουρη , οτι τουλαχιστον ηρεμη δεν ηταν και αν την γνωριζα θα διαπιστωνα οτι , δεν ειναι ροδινα τα πραγματα.

Αλλα σε πιανει αυτο το γαμωτο. Γιατι να μην μπορω. Και μετα μπαινεις σε σκεψεις να βρεις τι εκανες αργα και τι νωρις. Δηλαδη σκεφτομαι, εκανα πολυ νωρις παιδια?? αργησα να δωσω πανελληνιες...???

τελοσπαντων. Το βασικο που με βοηθαει ειναι η σκεψη. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ μου να ειναι καλα και ας μην κανω τιποτα αλλο!

Αγωνιστικα χαιρετισματα και απο μενα λοιπον(τι μου θυμησες με αυτη την εκφραση.....περασμενα μεγαλεια....!!! :wink::wink:

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Εγώ πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο παίζει η βοηθεία που έχει ο κάθε άνθρωπος. Συμπεριλαμβάνομαι σε εκείνους τους γονείς που έχουν ως προτεραιότητα το παιδί τους αλλα παράλληλα και σπουδάζουν και εργάζονται και ...και ... Ο άνδρας μου δουλεύει πολλές ώρες οπότε δεν μπορώ να πω ότι με βοηθάει ιδιαίτερα. Έχω όμως και την πεθερά μου και την μητέρα μου που όταν τις χρειαστώ, είτε γιατί έχω διάβασμα είτε γιατί έχω εξεταστική, είναι δίπλα μου. Πότε κρατάνε το παιδί για να διαβάσω, πότε μαγειρεύουν γιατί εγώ δεν έχω προλάβει και πολλά άλλα που εμένα όμως μου λύνουν τα χέρια. Προσπαθώ μετά την δουλειά να ασχολούμαι μόνο με τον μικρό. Δεν μπορώ να τον έχω κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα όλη την μέρα. Πάμε βόλτες σε πάρκα, παίζουμε μαζί, αν κάτσουμε στο σπίτι ζωγραφίζουμε και πολλά άλλα. Όταν αυτός κοιμηθεί θα ασχοληθώ με το σπίτι, με το μαγείρεμα του μικρού, με το διάβασμα και με ότι άλλο χρειαστεί. Ευτυχώς βέβαια ο μικρός κοιμάται και νωρίς, κατα τις 10:00. Αν ο άνδρας μου καταφέρει να έρθει νωρίς στο σπίτι, μπορεί να πάω και καμία προπόνηση βόλλει στην ομάδα μου (οι προπονήσεις είναι στις 21:30).

Σίγουρα λοιπόν οι γυναίκες οι οποιες ασχολούνται με πολλά έχουν και μεγάλη βοήθεια. Δεν φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας για να κάνεις ένα 8ωρο δουλειάς, να ασχοληθείς με το παιδί σου, να σιδερώσεις, να μαγειρέψεις, να βάλεις πλυντήρια, να διαβάσεις, να ασχοληθείς με γυμναστική, να ασχοληθείς με τον εαυτό σου (γιατί μη ξεχνάμε ότι είμαστε και γυναίκες) κτλ. Ή έχεις λοιπόν βοήθεια και κάνεις λίγο απο όλα ή δεν έχεις βοήθεια και κάνεις της επιλογές σου. Μια γυναίκα λοιπόν που ασχολείται 24 ώρες με τα παιδιά της και με το σπίτι της είναι εξίσου super γυναίκα με μία άλλη που κάνει παράλληλα πολλά πράγματα.

dev277pr___.png

joooo τι κανεις κοπελα μου? πως περασατε τις διακοπες σας?

Στο θεμα τωρα εγω δεν εχω βοηθεια απο πουθενα και δεν αντεξα μακαρι να ειχα χρονο να εκανα πραγματα για τον εαυτο μου αλλα δεν...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Διαφημίσεις

joooo τι κανεις κοπελα μου? πως περασατε τις διακοπες σας?

Στο θεμα τωρα εγω δεν εχω βοηθεια απο πουθενα και δεν αντεξα μακαρι να ειχα χρονο να εκανα πραγματα για τον εαυτο μου αλλα δεν...

Με μία λέξη περάσαμε τέλεια Ζαχαρένια μου. Μακάρι να κρατούσαν περισσότερο.

Είμαι σίγουρη πως όταν δεν έχεις βοήθεια τα πραγματα είναι πραγματικά δύσκολα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

dev277pr___.png

jodido,συμφωνώ απόλυτα σε όλα.

απλά εγώ την "πάτησα" γιατί έδωσα κατατακτήριες σε μια σχολή όπου τότε ήταν δυνατόν να διαβάζω μόνη μου και απλά να πηγαίνω στην εξεταστική να δίνω μαθήματα,κι έτσι βόλευε φυσικά. Μετά βγήκε το φασούλι (άλλαξαν κάποια πράγματα εκεί) οτι στα περισσότερα μαθήματα άρχισαν να παίρνουν παρουσίες και να μην μπορείς να δώσεις μάθημα αν δεν το είχες παρακολουθήσει. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο για μένα για τους γνωστούς λόγους... :( τέλοσπάντων.

jodido,συμφωνώ απόλυτα σε όλα.

απλά εγώ την "πάτησα" γιατί έδωσα κατατακτήριες σε μια σχολή όπου τότε ήταν δυνατόν να διαβάζω μόνη μου και απλά να πηγαίνω στην εξεταστική να δίνω μαθήματα,κι έτσι βόλευε φυσικά. Μετά βγήκε το φασούλι (άλλαξαν κάποια πράγματα εκεί) οτι στα περισσότερα μαθήματα άρχισαν να παίρνουν παρουσίες και να μην μπορείς να δώσεις μάθημα αν δεν το είχες παρακολουθήσει. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο για μένα για τους γνωστούς λόγους... :( τέλοσπάντων.

Μην ανησυχείς γλυκιά μου. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι τώρα δεν μπορείς να παρακολουθήσεις την σχολη σου γιατί το φασολάκι σου σε χρειάζεται αλλα όταν θα ξεπεταχτεί το μωράκι και προκύψουν οι κατάλληλες συνθηκες θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις τις σχολής. Εγώ το λέω και το φωνάζω. Μακάρι ο Θεός να μας δώσει να σπουδάζουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Η γνώση δεν έχει όριο ηλικίας. Τι πιο ωραίο απο το να σπουδάσω μαζί με τα παιδιά μου.

Και το ξαναλέω. Μακάρι ο Θεός να μας δώσει την υγειά μας να μπορούμε να σπουδάζουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

dev277pr___.png

Αυτο λεω και εγω. Τα παντα ειναι θεμα βοηθειας. Που εγω, λογο γεωγραφικης θεσης , δεν εχω. Και ετσι μονη μου με 2 παιδια , μωρα και η σχολη σε μια αποσταση 1 1/2 ωρας, μου φαινεται αδυνατον να τα καταφερω. Καταλαβαινω οτι δεν γινεται αλλιως αλλα με πιανει και το γαμωτο!!

Και ειναι και αυτος ο νομος με τους αιωνιους φοιτητες. Που μαλλον για να μην με πιασει , θα χρειαστει να κανω διακοπη. Ξερεις κανεις τι συμβαινει με αυτο?? εγω μπηκα στην σχολη το 2005. με πιανει το οριο χρονου φοιτησης???

κι εγω ρε κοριτσια σας ακουω οτι τα καταφερνετε μια χαρουλα, τοσο αχρηστη ειμαι τελικα, μονο εγω λεω οτι δε θα τα καταφερω... :cry:

Ειναι και το προβλημα της αποστασης με εμας, σε αλλη πολη οι σπουδες μου, σε αλλη το μωρο, σε αλλη πολη ο αντρας μου... :cry:

Δε ξερω πως να ανταπεξελθω...

ikfUp2.png WTMrp3.png

Πάλι καλά που εσύ και το παιδί μένετε στην ίδια πόλη :lol::lol::lol::lol::lol:

Πλάκα κάνω βρε Μαργαρίτα μου...

Δεν είσαι εσύ άχρηστη και όλες οι άλλες σούπερ ουά γυναίκες.

Ο κάθενας μόνος του ξέρει τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί.

dev277pr___.png

Ρε κοριτσια κατι τετοιες ωρες που με πιανει τρελα, σκεφτομαι τι καλα που ηταν η γιαγια μας. Μονο νοικοκυρα και τελος!!!Τι αηδια αυτο να βγει η γυναικα στην αγορα εργασιας!!!

Ενταξει, μην αρχισετε το κραξιμο τωρα ολες μαζι!!!

Πλακα κανω.....αλλα ειναι αδικο. Πως να τους φερεις βολτα οοολους αυτους τους ρολους μεσα σε ενα 24ωρο και χωρις βοηθεια................εγω δεν προλαβαινω να φαω πλεον...(θα μου πεις , καλο αυτο...οκ καλο!) που να χωσω εκει μεσα , διαβασμα και παρακολουθηση σχολης???? και βαλε και οτι εχουμε 1 1/2 ωρα αποσταση (σχολη-σπιτι)!!!

Ειναι ξεκαθαρο οτι κανω οτι καλυτερο μπορω, αλλα, αυτες οι τυψεις γιατι δεν φευγουν και καθε βραδυ ερχονται λιιιιιγο πριν κοιμηθω και μου χαλανε τον υπνο??????

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...