Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντιπηκτική αγωγή

Recommended Posts

Ναι υπαρχει περιπτωση...Εγω εχω αντιφωσφολιπιδικο συνδρομο το οποιο εμφανιζεται μονο στην εγκυμοσυνη απο οτι εδειξαν οι εξετασεις.

Το πρωτο μωρο εφτασα μεχρι 38 εβδομαδες και δεν ειχα ιδεα οτι το εχω..

Συμφωνω με τον γιατρο σου να το κοιταξεις να εισαι οκ!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 104
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια, καλημέρα και από εμένα

Θέλω να ρωτησω κατι, αν μπορειτε να με βοηθήσετε.

Είμαι εγκυος στο δευτερο μωρό μου κ κοντευω τις 15 εβδομαδες. Απο την 7η εβδομαδα μεχρι σημερα, εμφανιζω κατα καιρους καφε εκκρισεις, που καμια φορά είναι και πιο κόκκινες. Την τελευταια μόνο εβδομάδα έχω κανει δυο υπερήχους και δεν ανιχνευεται καποια αποκόλληση. Ο γιατρος μου βεβαια επιμενει οτι καποιο αγγειάκι του πλακούντα δίνει αυτό το λίγο αίμα, λόγω καποιας συσπασης που γινεται. Με παρέπεμψε να κανω εξετασεις για θρομβοφιλια, παρολο που δεν εχω οικογενειακό ιστορικό και παρολο που εχω φερει μια εγκυμοσυνη σε περας, χωρις κανενα προβλημα.

Υπαρχει περιπτωση, αν ξερετε, να εχω καποια μετάλλαξη στους παραγοντες πήξεως, που να μην επηρεασαν την πρωτη φορά κ επηρεάζουν τώρα;

Δε με ενδιαφερει να ξεκινησω αντιπηκτικη αγωγη αν χρειαστεί, αυτο το θεμα με το αιματάκι ανα περιόδους, εχει καταντησει πολύ ψυχοφθόρο!

Γεια σου με το καλο να ερθει το μωρακι σου.Επειδη ειχα προβλημα με θρομβοφιλια ο γιατρος που εδωσε τελικα και την λυση ,μου ειχε πει οτι μπορει και να γεννησεις και να μην το ξερεις και στο δευτερο να το καταλαβεις .Καλα σου ειπε ο γιατρος να κανεις τις εξετασεις ,απλα σου λεω την διαδικασια οτι μπορει να πηγαινει ενας θρομβος εκει να μην αντεχει το αγγειο και να σπαει .Πηγαινε το συντομοτερο δυνατο για να αποκλησεις αυτη την περιπτωση.Η κληρονομικοτητα εχει να κανει με την θρομβοφιλια τυπου Α οχι τυπου Β .

RA3Np3.png

Ναι υπαρχει περιπτωση...Εγω εχω αντιφωσφολιπιδικο συνδρομο το οποιο εμφανιζεται μονο στην εγκυμοσυνη απο οτι εδειξαν οι εξετασεις.

Το πρωτο μωρο εφτασα μεχρι 38 εβδομαδες και δεν ειχα ιδεα οτι το εχω..

Συμφωνω με τον γιατρο σου να το κοιταξεις να εισαι οκ!!!

Μαρκέλα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τις έκανα τις εξετασεις και περιμενω σημερα ΄η αυριο τις απαντησεις!

Με το καλό τα διδυμάκια σου!!

78xyp2.png

Z1jep2.png

Γεια σου με το καλο να ερθει το μωρακι σου.Επειδη ειχα προβλημα με θρομβοφιλια ο γιατρος που εδωσε τελικα και την λυση ,μου ειχε πει οτι μπορει και να γεννησεις και να μην το ξερεις και στο δευτερο να το καταλαβεις .Καλα σου ειπε ο γιατρος να κανεις τις εξετασεις ,απλα σου λεω την διαδικασια οτι μπορει να πηγαινει ενας θρομβος εκει να μην αντεχει το αγγειο και να σπαει .Πηγαινε το συντομοτερο δυνατο για να αποκλησεις αυτη την περιπτωση.Η κληρονομικοτητα εχει να κανει με την θρομβοφιλια τυπου Α οχι τυπου Β .

Αγγελική-σίσσυ, ευχαριστώ πολύ! Σήμερα θα εχω τα αποτελεσματα! Όπως εγραψα κ στο αρχικό μου μήνυμα, θα κανω οτι περναει απο μενα για το καλό του μωρού, οποτε δε με ενδιαφερει να ξεκινησω κάποια αγωγή αν χρειαστεί.

Ευχαριστώ κ πάλι.

Θα επανέλθω να γράψω οταν θα βγουν οι απαντησεις απλά για να γνωρίζουν κ άλλα κοριτσια στο μέλλον.

78xyp2.png

Z1jep2.png

Γεια σας, κορίτσια μου! Μαρκελλάκι μου, σου εύχομαι αυτή τη φορά να πάνε όλα περίφημα και να έχεις στα χέρια σου τα διδυμάκια σου και να τα χαίρεσαι και να μπαίνεις εδώ και να μοιράζεσαι μαζί μας τις υπέροχες εμπειρίες σου! :)

Τα δικά μου νέα είναι ότι τελικά η πίεσή μου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, διαπιστώσαμε με τον σύζυγό μου ότι υπήρξε σφάλμα στο πιεσόμετρο (!!!!!!!!!) και το γυρίσαμε πίσω (φανταστείτε ότι έφτανε να φουσκώνει τόσο πολύ από μόνο του που μου μούδιαζε το χέρι, μου το μελάνιαζε και μετά δεν μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για όλη την υπόλοιπη ημέρα), πήραμε άλλο κι από τότε συμπίπτουν οι μετρήσεις του και με του γιατρού που δείχνουν ότι έχω την ίδια πίεση που είχα πάντα. Το μωρό φαίνεται να αναπτύσσεται φυσιολογικά, σήμερα πήγα και στον γιατρό στο νοσοκομείο, καλός μου φάνηκε αλλά μετά τα όσα έχω πάθει, είμαι ακόμα επιφυλακτική. Συνεχίζω την αντιπηκτική αγωγή, μετρώ καθημερινά την πίεσή μου και κάνω όσες εξετάσεις χρειάζονται. Σε δυο βδομάδες θα κάνω και την β επιπέδου, για να δούμε αυτή τι θα δείξει...

Τώρα ψάχνω και το θέμα του αιματολόγου για να κάνω και τις εξετάσεις που με συμβουλέψατε.

Είδα και το φύλο του μωρού. Έχω κοριτσάκι. :)

fgGsp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα!

Σήμερα κλείνω 5η μερα στο κρεβάτι, τελείως ξάπλα και όμως το πρωί που ξύπνησα σκούπισα πάλι μια κόκκινη βλέννα. Μετα σταματάει τελείως.

Βγήκαν οι μοριακες εξετάσεις, και είμαι ετεροζυγωτης σε τρεις μεταλλάξεις. Ο γιατρός μου, θα τις δείξει τη Δευτερα σε αιματολόγο και θα με καθοδηγήσει για τα περεταίρω.

Υποθετω οτι θα ακολουθήσουν και κάποιες βιοχημικες εξετάσεις για να καταλήξουμε τελικα στο αν θα υπαρξει ή όχι αγωγή!

Θα επανέλθω για τα νεότερα!

Καλημερα σε όλες κορίτσια!

78xyp2.png

Z1jep2.png

may23 :arrow: εύχομαι όλα να πάνε καλά, κοπέλα μου, η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς εννοεί αυτό το αποτέλεσμα που σου βρήκανε, αλλά αφού το ψάχνεις είμαι σίγουρη ότι θα βρεις την άκρη.

Εγώ σήμερα έκλεισα ραντεβού με αιματολόγο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για τις 9 Αυγούστου. Δε μου το έχει προτείνει κανένας γιατρός, αλλά το αποφάσισα μετά και από τις δικές σας συμβουλές. Καλύτερα να φυλάμε τα ρούχα μας κι ας έχουμε τα μισά. Ρώτησα για κόστος αλλά μου είπαν προς το παρόν το κόστος της επίσκεψης στο νοσοκομείο που είναι 5? και από το τηλεφωνικό κέντρο μου είπαν ότι από εκεί και πέρα δεν ξέρουν αν θα χρειαστούν άλλα έξοδα. Για να δούμε τι μας περιμένει...

fgGsp2.png

may23 :arrow: εύχομαι όλα να πάνε καλά, κοπέλα μου, η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς εννοεί αυτό το αποτέλεσμα που σου βρήκανε, αλλά αφού το ψάχνεις είμαι σίγουρη ότι θα βρεις την άκρη.

Εγώ σήμερα έκλεισα ραντεβού με αιματολόγο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για τις 9 Αυγούστου. Δε μου το έχει προτείνει κανένας γιατρός, αλλά το αποφάσισα μετά και από τις δικές σας συμβουλές. Καλύτερα να φυλάμε τα ρούχα μας κι ας έχουμε τα μισά. Ρώτησα για κόστος αλλά μου είπαν προς το παρόν το κόστος της επίσκεψης στο νοσοκομείο που είναι 5? και από το τηλεφωνικό κέντρο μου είπαν ότι από εκεί και πέρα δεν ξέρουν αν θα χρειαστούν άλλα έξοδα. Για να δούμε τι μας περιμένει...

Ετεροζυγη μετάλλαξη σημαίνει οτι υπάρχει μια γενετική προδιάθεση να εκδηλωθεί καποια θρομβοφιλια αν ενεργοποιηθεί από κάποιον παράγοντα, πχ εγκυμοσύνη. Δεν ειναι όμως όλες οι μεταλλάξεις υπευθυνες για θρομβώσεις και αυτό ειναι κατι που το αξιολογεί ο γιατρός.

Σε νοσοκομειο απο οτι ξερω, πληρώνεις αφενός το εισητήριο της εισόδου, αν πας σε πρωινά ραντεβού ο γιατρος δεν αμοίβεται, αλλα αν κλεισεις απογευματινό, παίρνει αμοιβή ανάλογα με τη θέση του. Επισης, αν εισαι ασφαλισμένη, με το βιβλιαριο υγειας σου μπορεις να κανεις δωρεαν τις περισσοτερες εξετασεις.

78xyp2.png

Z1jep2.png

Ναι, πρωινό ραντεβού έκλεισα με τη γιατρό και είμαι ασφαλισμένη οπότε ευελπιστώ ότι θα μειωθεί κάπως το κόστος των εξετάσεων γιατί κάπου είχα διαβάσει για τρελά ποσά. Φυσικά και για το παιδί μου δε θα λογαριάσω τίποτα αλλά και τα 700? που διάβασα κάπου δεν είναι χρήματα που μπορώ εύκολα να βρω... Ας ελπίσω ότι είναι μόνο φήμες αυτές οι τιμές.

Εν τω μεταξύ, ένας λόγος σοβαρός που οδηγήθηκα στην απόφαση να κάνω την εξέταση είναι ότι ο πατέρας μου πάσχει από θρομβώσεις. Βέβαια, σ' όλο μας το σόι εκείνος είναι ο μόνος που ξέρω ότι έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα κι η μητέρα μου επιμένει ότι οι γιατροί της έχουν τονίσει ότι δεν είναι κληρονομικό κι ότι δημιουργήθηκε από την κατάχρηση στο τσιγάρο (κάπνιζε 4-5 πακέτα τσιγάρα την ημέρα). Παρ' όλ' αυτά, προτιμώ να το ψάξω και να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο και τη μικρή μου όσο το δυνατόν προστατευμένη.

fgGsp2.png

Διαφημίσεις

Ναι, πρωινό ραντεβού έκλεισα με τη γιατρό και είμαι ασφαλισμένη οπότε ευελπιστώ ότι θα μειωθεί κάπως το κόστος των εξετάσεων γιατί κάπου είχα διαβάσει για τρελά ποσά. Φυσικά και για το παιδί μου δε θα λογαριάσω τίποτα αλλά και τα 700? που διάβασα κάπου δεν είναι χρήματα που μπορώ εύκολα να βρω... Ας ελπίσω ότι είναι μόνο φήμες αυτές οι τιμές.

Εν τω μεταξύ, ένας λόγος σοβαρός που οδηγήθηκα στην απόφαση να κάνω την εξέταση είναι ότι ο πατέρας μου πάσχει από θρομβώσεις. Βέβαια, σ' όλο μας το σόι εκείνος είναι ο μόνος που ξέρω ότι έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα κι η μητέρα μου επιμένει ότι οι γιατροί της έχουν τονίσει ότι δεν είναι κληρονομικό κι ότι δημιουργήθηκε από την κατάχρηση στο τσιγάρο (κάπνιζε 4-5 πακέτα τσιγάρα την ημέρα). Παρ' όλ' αυτά, προτιμώ να το ψάξω και να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο και τη μικρή μου όσο το δυνατόν προστατευμένη.

Επειδη δεν εχω παρακολουθησει την υπόθεσή σου και με ενδιαφέρει, καταρχήν βλέπω οτι είσαι έγκυος και διάβασα παραπάνω οτι εχεις ξεκινήσει αντιπηκτική αγωγή (καλά θυμάμαι;)

Λόγω κάποιου προβλήματος βρέθηκες να ψάχνεσαι;

΄η λόγω του ιστορικού του πατέρα σου;

Και τι ειδους εξετασεις εχεις ηδη κανει και παιρνεις αγωγή και τί επόμενες θα κάνεις στο νοσοκομείο;

Σόρρυ για τον πυροβολισμό ερωτήσεων, αλλά λόγω της περίπτωσης μου θέλω να ενημερωθώ..

78xyp2.png

Z1jep2.png

Η αγωγή προτάθηκε από τη γιατρό που μου έκανε την αυχενική διαφάνεια και παρατήρησε ότι υπάρχει κάποιο θέμα με τις μητριαίες αρτηρίες μου. Όταν ήρθα στη γιατρό που με παρακολουθούσε εδώ, της ζήτησα να ψάξει το θέμα, αλλά δυστυχώς επειδή ήταν αλλού ντ' αλλού, καθυστέρησε ένα μήνα σχεδόν για να μ' ενημερώσει τι πρέπει να κάνω κι εγώ καθόμουν σ' αναμμένα κάρβουνα. Τελικά μου έδωσε κι αυτή το οκ για να ξεκινήσω την αγωγή ενώ ρώτησα κι άλλους γιατρούς μέχρι τώρα, κι όλοι σύμφωνα με τ' αποτελέσματα από την αυχενική με διαβεβαίωσαν ότι δε βλέπουν και κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί είναι θέμα στατιστικών τα αποτελέσματα στην αυχενική, αλλά κι ότι οι ενέσεις δε θα μου κάνουν κακό, μόνο καλό και θα προλάβουν τυχόν πρόβλημα.

Μετά μπήκα κι εδώ, διάβασα τα μηνύματα των κοριτσιών εδώ κι επιβεβαιώθηκα για μια ακόμη φορά ότι καλό είναι να κάνω τις ενέσεις για προληπτικούς λόγους, για να προφυλάξω τη ζουζουνίτσα μου. Απλά, μιας και τα κορίτσια μίλησαν για τις εξετάσεις θρομβοφιλίας και σκέφτηκα και το ιστορικό του πατέρα μου, πήρα την πρωτοβουλία να ψάξω και το θέμα αυτό για να είμαστε 10000% σίγουροι ότι έχουμε ψάξει το θέμα αυτό απ' όλες τις απόψεις.

Όπως έχω ξαναναφέρει, εγώ η ίδια γεννήθηκα μ' ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα στα πόδια μου και το ότι σήμερα μπορώ και περπατώ, το οφείλω στο τρέξιμο και το ψάξιμο που έκαναν τότε οι γονείς μου, που μάλιστα τα μέσα ήταν και αρκετά περιορισμένα. Και σήμερα, τους ευγνωμονώ μέσ' απ' την καρδιά μου που έκαναν αυτό το τρέξιμο τότε. Έτσι, θέλω κι εγώ ν' ακολουθήσω το παράδειγμά τους και να κάνω ό,τι χρειάζεται για τη μικρή κι ας αποδειχτεί μετά ότι δε χρειαζόταν και τόσο να κάνω κάτι.

fgGsp2.png

Ναι, είναι πολύ συγκινητικό αυτό που επγραψες, το έχω διαβάσει!

Η γιατρός σου είναι απαράδεκτη, αν και καταλαβαινω οτι σε μια μικρή πόλη, οι επιλογές σου δεν είναι και άπειρες. Η εξέταση που έκανα εγώ, είναι μοριακή, πήραν δλδ δείγμα dna απο το σάλιο και έλεγξαν τις μεταλλάξεις. Η εξεταση αυτή στοίχισε 150?. Επίσης, ο εκτεταμένος αιματολογικός έλεγχος θρομβοφιλίας που έκανε μια φίλη μου εμένα, στοίχισε 300?.

Αποκλείεται να ισχυει αυτό που λες για 700άρια!

Ιδιαιτερα μες το νοσοκομειο, οι τιμες ειναι χαμηλοτερες απο οτι στα ιδιωτικά κέντρα!

Καλή επιτυχία σε όλα! Θα τα πούμε πάλι απο εδώ!

78xyp2.png

Z1jep2.png

Κορίτσια μου, γραφω πιο πολύ για να εκτονωθώ, γιατι εχω χασει την υπομονή κ την πίστη μου με αυτό που συμβαίνει σε αυτήν την εγκυμοσύνη... Σήμερα έχω πάλι λίγο αιματάκι και ας είμαι τελείως ακίνητη από τη Δευτέρα..

Ανυπομονώ να περασει το Σαββατοκυριακο να ερθει η Δευτερα να μου πει ο γιατρός τί θα κάνουμε τελικά με την αγωγή..

Τις δυο τελευταιες εβδομαδες δε, η συχνοτητα των εκκρισεων έχει αυξηθεί..

Όσο και αν έψαξα στο ιντερνετ δεν είδα καμια περιπτωση που να μοιαζει με τη δικιά μου για να παρω θάρρος... Έχω τόσο απογοητευτεί και είμαι ακόμα στη 15η εβδομαδα... Λες και εχει κολλήσει ο χρόνος νιώθω...

Μακαρι αυτή η αντιπηκτική αγωγή να είναι η λύση μου..

78xyp2.png

Z1jep2.png

Διαφημίσεις

Παρτον τηλεφωνο και πες του οτι εχεις αιμα και οτι αφου εχεις Ετεροζυγη μετάλλαξη γιατι δεν σου δινει αγωγη και περιμενεις την Δευτερα? Δεν ξερω τι να σου γραψω ...μια αλλη λυση ειναι να πας σε ενα μαιευτηριο τωρα και δειξε τους τις εξετασεις να σου δωσουν αγωγη .

RA3Np3.png

Παρτον τηλεφωνο και πες του οτι εχεις αιμα και οτι αφου εχεις Ετεροζυγη μετάλλαξη γιατι δεν σου δινει αγωγη και περιμενεις την Δευτερα? Δεν ξερω τι να σου γραψω ...μια αλλη λυση ειναι να πας σε ενα μαιευτηριο τωρα και δειξε τους τις εξετασεις να σου δωσουν αγωγη .

Περιμενω τη Δευτερα που γυρναει η αιματολόγος από ταξίδι..

Θέλει να επιβεβαιωσει τη δοσολογια, αλλιως η αγωγή φαινεται σίγουρη.

Κυριακή είναι αυριο. Κοντός ψαλμός..

Εγραψα πιο πολυ για να εκτονωσω την ψυχολογια μου που εχει πιασει πάτο..

78xyp2.png

Z1jep2.png

Κορίτσια καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Από σήμερα ξεκινάω innohep 0,45, μία ημερησίως και ευελπιστώ οτι το πρόβλημά μου θα λυθεί. Πέρασα ένα άσχημο ΣΚ, καθώς από την Παρασκευή μέχρι χτες, είχα κάθε μέρα και από μία κόκκινη κηλίδα και Δόξα το Θεό, σήμερα δεν έχω.

Περιμένω το μεσημέρι να μου φέρει ο άντρας μου τις ενέσεις.

Ο γιατρός μου είπε κάθε μήνα να κάνω και μια εξεταση αντι-Χα, έτσι κατάλαβα, θα μου πει λεπτομέρειες την Τετάρτη που θα πάω.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά για το μωράκι μου και για τα δικά σας και γρήγορα να γίνουμε χαρούμενες μανούλες!!

78xyp2.png

Z1jep2.png

Ωραια πολυ χαιρομαι που επιτελους ξεκινησες γιατι ειχα αγχωθει .Εχω το ιδιο προβλημα με το αιμα με εσενα και μου ειχαν πει ,οπως και εκανα ,οτι με το που δεις θετικο τεστ ξεκινας αγωγη .

Καθε μηνα κανεις εξεταση αιματος για να δεις αν σε καλυπτει η δοση ,πρεπει να επισκευτεις αιματολογο μην βασιζεσαι στις γνωσεις του γυναικολογου ειναι αλλη ειδικοτητα ,θα σε ενημερωσει για το θεμα και κυριως να δει αν η δοση ειναι επαρκεις .Εγω επαιρνα 2 *0,4 .ο Αιματολογος θα σου πει επισης οτι θελει προσοχη και σε αλλες φασεις της ζωης σου οπως ενα μεγαλο ταξιδι με το αεροπλανο ή σε περιοδο μεγαλου στρες ή σε σπασιμο καποιου κοκκαλου ,απαγορευονται τα αντισυλιπτικα .Μαζι με τις αντιπηκτικές επαιρνα και σαλοσπιρ (βοηθαει το αιμα να μην κανει θρομβους) πιθανον πρεπει και εσυ να παρεις.Θα προσεξεις παρα πολυ και το ζαχαρο σου ,σε περιοδο εγγυμοσυνη ανεβαινει και δημιουργει θρομβους μην περιμενεις να πας 7 μηνων για καμπυλη κανε ελεγχους συχνα γιατι ζαχαρο και θρομβοφιλια δεν πρεπει να συμβαδιζουν ακομα και αν ειναι λιγο ανεβασμενο ,πολλοι γιατροι σε αφηνουν με λιγο ζαχαρο γιατι το θεωρουν φυσιολογικο που ειναι λαθος .Τελος για να αποφευγω τους σπασμους της μητρας επαιρνα ουτροτζεσταν ασχετο με την θρομβοφιλια απλα στο αναφερω .

Πρεπει να ξερεις οτι σε ειδικες περιπτωσεις στην ζωη μας το σωμα αυξανει την πηκτικοτητα του αιματος για να αποφυγει την αιμοραγια πχ εγκυμοσυνη ,σπασιμο κοκκαλου,στρες .Οσοι ανθρωποι εχουν θεμα με την πυκτικοτητα πρεπει να κανουν αντιπηκτικές .

Την τελευταια μερα της εγκυμοσυνης δεν κανεις την ενεση για να μπορεσει το αιμα να σταματησει γρηγορα καθως και σταματας και μερικα 24ωρα πριν το σαλοσπιρ .Να ξερεις γενικα οτι το αιμα σου τωρα ειναι πιο "λεπτο" και θα κλεινουν οι πληγουλες πιο δυσκολα.

Ενεσουλες εκανα γυρω αποτο αφαλο ενα εκατοστο πιο εξω ,οχι παντα στο ιδιο σημειο και σπρώχνοντας την φυσαλιδα προς τα μεσα για να μην μενει το φαρμακο στην επιφανεια και δημιουργει μελανιες ,η βελονα σχεδον ολη μεσα .Ο παγος βοηθαει για την αποφυγη μελανιων (δεν πονανε οι μελανιες αυτες σπασιμο μικρων αγγειων ειναι απο το φαρμακο )

Αυτα.... οτι αλλο θες με ρωτας

και μην ξεχασεις

1)αιματολογο

2)ζαχαρο

Φιλια στην κοιλιτσα σου

RA3Np3.png

Γλυκιά μου Αγγελική, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και όλες τις χρήσιμες συμβουλές! Εγώ είμαι ετερόζυγη στα δυο γονίδια ΜΤΗFR και σε ένα τρίτο που δε θυμάμαι πως το λένε και επιπλέον ανήκω στην Α ομάδα αίματος που όπως μου πε ο γιατρός, έχει αυξημένες πιθανότητες να δημιουργήσει θρόμβους από οτι η ομάδα αίματος Ο.

Σε οτι αφορά την εφαρμογή των ενέσεων, γνώριζα, γιατί είμαι φαρμακοποιός και έχω κάνει ηπαρίνες σε πάρα πολλές έγκυες, ωστόσο χτες στην πρώτη ένεση στον εαυτό μου, ελαφρώς δίστασα στην αρχή, αλλά μετά όλα οκ!

Ο γιατρός μου συνεργάζεται με μία αιματολόγο στο Ιασώ, εκείνη είδε τις εξετάσεις μου και αποφάσισε τη δοσολογια και σύντομα θα κάνω ένα ραντεβού μαζί της για όλα τα περεταίρω.

Αυτό για το ζάχαρο δεν το γνώριζα καθόλου, ίσως αυριο που έχω ραντεβού με το γιατρό να με ενημερώσει, όμως τώρα, χάρη σε σένα το έχω υπόψιν μου και θα φροντίσω έγκαιρα τον έλεγχο.

Η σκέψη μου δεν έχει φτάσει μέχρι τον τοκετό, απλά γιατί ήμουν διστακτική μέχρι τώρα και λίγο απαισιόδοξη με την κατάσταση, ωστόσο αν ο Θεός βοηθήσει και φτάσω μέχρι εκεί, θέλω να μπορέσω να γεννήσω φυσιολογικά, όπως έχω γεννήσει την κόρη μου. Υποθέτω, λαμβάνοντας την κατάλληλη μέριμνα, θα τα καταφέρω!

Θα παραμείνω και αυτή τη βδομάδα στο κρεβάτι για προληπτικούς λόγους.

Το μόνο που δεν είμαι "καλή μαθήτρια", είναι το κεφάλαιο ουτροτζεστάν, τα οποία έχω βαρεθεί και πλεον παίρνω όποτε θυμηθώ... Κακώς ε;;

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου κ σε ευχαριστώ!

78xyp2.png

Z1jep2.png

Καλημερα,την ξερω την γιατρο εχει εμπειρια και για να ειναι εκει σιγουρα και περγαμηνες αλλα εμενα κατι δεν μου αρεσε και πηγα στον Οικονομου Εμμανουηλ τελικα ,που σχεδον σαν αδερφος με επιασε απο το χερι και προχωρησαμε μαζι αυτο το ταξιδι.Φοβος, αγχος, αγωνια ολα τα ενιωθα τοτε αλλα τελικα ημουν καλυμμενη με την αγωγη και ολα πηγαν καλα το ιδιο θα γινει και με εσενα :P

Γυναικολο εχω τον Κοραντζη που το χρωσταω κυριολεκτικα την κορη μου.Με "τρελλανε" στις εξετασεις αλλα ετσι επρεπε να γινει .Θα σου στειλω πμ με τα ονοματα ολων των γιατρων που επιλεξαμε να με παρακολουθουν.

RA3Np3.png

Καλημερα,την ξερω την γιατρο εχει εμπειρια και για να ειναι εκει σιγουρα και περγαμηνες αλλα εμενα κατι δεν μου αρεσε και πηγα στον Οικονομου Εμμανουηλ τελικα ,που σχεδον σαν αδερφος με επιασε απο το χερι και προχωρησαμε μαζι αυτο το ταξιδι.Φοβος, αγχος, αγωνια ολα τα ενιωθα τοτε αλλα τελικα ημουν καλυμμενη με την αγωγη και ολα πηγαν καλα το ιδιο θα γινει και με εσενα :P

Γυναικολο εχω τον Κοραντζη που το χρωσταω κυριολεκτικα την κορη μου.Με "τρελλανε" στις εξετασεις αλλα ετσι επρεπε να γινει .Θα σου στειλω πμ με τα ονοματα ολων των γιατρων που επιλεξαμε να με παρακολουθουν.

Αγγελική μου σε ευχαριστώ για το γνήσιο ενδιαφέρον σου!!

Θα ήθελα το τηλέφωνο του αιματολόγου σου, ναι. Έχω ήδη κλεισει ραντεβού μαζί της την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο δεν το έχω σε τίποτα να πάω αλλού μετά, άσχετα αν ο γυναικολόγος μου συνεργάζεται μαζί της.

Δε σκοπεύω στη φάση που είμαι, να καλοπιάσω κανέναν για να μου δώσει το δέον ενδιαφέρον, όταν υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!

Λοιπόν θα περιμένω νέα σου!

Και πάλι ευχαριστώ!!

78xyp2.png

Z1jep2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Επιστρέφω σήμερα με νέα από την β' επιπέδου... Το μωρό συνεχίζει μέχρι στιγμής, ευτυχώς, να αναπτύσσεται κανονικά με βάση τις εβδομάδες. Έφτασε τα 530 gr. Όλα φάνηκαν απόλυτα φυσιολογικά, αλλά... δυστυχώς υπάρχει αυτό το μεγάλο αλλά. Η κατάσταση με τις μητριαίες αρτηρίες συνεχίζει η ίδια. Η γιατρός μου είπε ότι η αγωγή δε φαίνεται να έχει κάνει καμιά επίδραση. Με ρώτησε πότε ξεκίνησα την αγωγή κι όταν της είπα ότι το έκανα από την 17η εβδομάδα μου είπε «κακώς, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως μόλις σας ενημέρωσα για το θέμα, γιατί θα προλαβαίνατε να κάνετε την αγωγή ήδη από το πρώτο τρίμηνο που ήταν και το πιο κρίσιμο ως προς την ανάπτυξη». Της εξήγησα ότι το σφάλμα δεν ήταν δική μου αμέλεια αλλά της γιατρού που είχα τότε.

Μου είπε πως στη φάση που είμαι τώρα θα βοηθούσε πάρα πολύ και αν έπαιρνα ασπιρίνη, αλλά αφού είμαι αλλεργική κάτι τέτοιο δε γίνεται φυσικά. Έτσι, μου αύξησε τη δόση στις ενέσεις και μου είπε να παίρνω τη διπλάσια ποσότητα μαγνησίου. Επίσης, να παρακολουθώ συνεχώς την πίεσή μου, κάθε μέρα δυο φορές το λιγότερο και μου σύστησε να παρακολουθείται πιο στενά η κατάστασή μου αλλά και να κάνω σε λίγες εβδομάδες και την εξέταση doppler.

Της είπα ότι έκλεισα ραντεβού και με αιματολόγο για θρομβοφιλία και μου είπε ότι αυτή η εξέταση είναι άσχετη με το θέμα που έχω με τις μητριαίες αρτηρίες, ότι συστήνεται κυρίως σε γυναίκες που έχουν βιώσει καθ' έξη αποβολές κι ότι δε θα ωφελήσει σε κάτι στο συγκεκριμένο θέμα αλλά αφού αποφάσισα να την κάνω, δε θα με βλάψει και σε τίποτα.

Μετά απ' αυτά που σας γράφω, δεν ξέρω πώς ακριβώς να αισθανθώ. Στην αρχή το πήρα ψύχραιμα, μετά γύρισα στο σπίτι και το έριξα το κλαματάκι μου και μετά αποφάσισα ότι πολύ απλά θα κάνω ό,τι καλύτερο περνά από το χέρι μου για να ακολουθήσω τις οδηγίες που μου δίνονται και να αντιμετωπίσω όσο μπορώ το θέμα και από εκεί και πέρα... μόνο θετικές σκέψεις. Μετά, πήγα για πρόβα στην ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου που συμμετέχω κι έκανα εκεί την «ψυχοθεραπεία» μου και ξεχάστηκα. Αυτή τη στιγμή νιώθω ένα μεγάλο κενό. Προσπαθώ να κρατώ καλή ψυχολογία για το καλό της μικρής μου.

fgGsp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...