Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωράριο ύπνου και θηλασμού

rena

Recommended Posts

η μικρη αρχισε να τρωει εδω και λιγες μερες ριζαλευρο καθε απογευμα και απο βδομαδα θα προχωρησουμε στα φρουτα.πρωι και βραδυ σιγουρα θα πινει γαλα, αν μπει και φαγητο απο τον 6ο μετα θα πινει γαλα κατα την διαρκεια της μερας?εγω θα λειπω Δευτερα εως Σαββατο 8.30 με 4 και δυο απογευματα 7 με 10 το βραδυ.

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια τη βοήθειά σας παρακαλώωω!έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και 5 ημερών. Μετά από δυσκολίες ( τακτική ιδιωτικού μαιευτηρίου, συμβουλές παιδιάτρου :twisted: που αν τις ακολουθούσα δε θα θήλαζα τώρα ) εδραιώθηκε η γαλουχία, το μωράκι έπαιρνε κανονικά το βάρος του και όλα καλα...Εδώ και 5 μέρες το μικρό έχει αλλάξει συνήθειες θηλασμού:ενώ έτρωγε κάθε 2μιση 3 ώρες για μισή ώρα και παραπάνω, τώρα τον βάζω κάθε 2μιση 3 ώρες, χωρίς να το έχει ζητήσει πριν κλαίγοντας και κάθεται για 5 με 7 λεπτά μόνο στο ένα στήθος. Εγώ τον πιέζω να κάτσει περισσότερο, με τίποτα, τον βάζω στο άλλο, δε θέλει. όσο τον πιέζω γκρινιάζει, κλαίει, όταν εγκαταλείπω την προσπάθεια χαμογελάει, είναι μια χαρά!Ταυτόχρονα συμβαίνει και το εξής, ενώ τα βράδια κοιμόταν ένα 6ωρο συνεχόμενα, τώρα ξυπνάει κάθε 2 με 3 ώρες και τρώει.

Ανησυχώ πολύ και αναρωτιέμαι: είναι δυνατό να χορταίνει και να παίρνει όσο γάλα χρειάζεται για την ηλικία του σε 5 λεπτάκια;Μήπως συμβαίνει κάτι με την υγεία του; Είναι ευδιάθετος, ο γιατρός πριν 5 μέρες τον βρήκε μια χαρά! :?::?:

Q739p2.png

xristinavin καλημέρα και να σου ζήσει!

γιατί τώρα τον βάζεις στο στήθος χωρίς να το ζητήσει;

τόσο καιρό μιά χαρά τα κατάφερνε και η ανπατυξη ΟΚ! δεν έχεις να φοβηθείς για κάτι! το μωρό μεγαλώνει και τα συνήθειά του αλλάζουν! άσ' το να φτιάξει μόνο του το πρόγραμμά του και πάλι! μην τον πιέζεις...

για τις αλλαγές στις ώρες, μέρα-νύχτα ίσως να περνάει κανένα άλμα ανάπτυξης...

για το 5λεπτο μην ανησυχείς! εμένα από την αρχή μέχρι και τώρα θηλάζει το πολύ 7λεπτά!! μπορεί να πίνει ποιό λαιμαργα τώρα και να παίρνει ποιό σύντομα μεγαλύτερη ποσότητα!

επίσης αφού κάνει ποιό τακτικά νυχτερινά γέυματα νομίζω καλύπτεται ποσοτικά απο εκε!

παρακολούθησε μην αλλάξει κάτι στις βρεγμένες πάνες (μην μειωθούν δραματικά) και στις κενώσεις του και μην ανησυχείς! αφού και ο γιατρός σας βρήκε μια χαρα!! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Χριστίνα, καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι!

Μου θύμισες τον εαυτό μου πριν από τρεις μήνες! Κι εγώ ανησυχούσα που έτρωγε τόσο γρήγορα και δεν ζητούσε συχνότερα να θηλάσει. Εκεί που θέλαμε είκοσι λεπτά σε κάθε στήθος, ο χρόνος μειώθηκε σε δέκα και τώρα πια σε πέντε λεπτά. Μην αγχώνεσαι καθόλου. Αυτό σημαίνει πως μεγάλωσε, δυνάμωσε και μπορεί τώρα να φάει πιο αποτελεσματικά. Μπορεί βέβαια αυτή η συνήθεια να αλλάξει και πάλι.

Ακολούθησε το πρόγραμμα του μωρού σου και όλα θα πάνε καλά.

.png

Καλή σου μέρα, να σου ζήσει το μωράκι.

Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες. Εμένα- κάτι ανάλογο- το έπαθε ο μικρός μου όταν ήταν 4 + 1/2 μηνών.

Ηταν φάση που θα επέστρεφα στη δουλειά, έψαχνα να βρω γυναίκα,τεσπα πολλά στο κεφάλι μου. Ετσι εκεί που ήμουν συνηθισμένη ο μικρός να είναι κολλημένος στο στήθος μου ξαφνικά έκλαιγε με λυγμούς και δεν ήθελε να θηλάσει.

Εγώ έπαθα μια κρίση (γιατί εκείνη την εποχή έπαιρνε μπουκάλι από την κυρία που τον φύλαγε) νόμιζα ότι το παιδί έπαθε συγχιση θηλών, επικοινώνησα με το φόρουμ, αγόρασα συσκευή μπουκάλι που κατέληγε σε κουταλι που η Aγλαϊα μου σύστησε βλ.http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13839)Επίσης εκεί που ο μικρός κοιμόταν 12 το βράδυ με 8 το πρωι άλλαξε το πρόγραμμα του και κοιμόταν στις 11 το βράδυ και ξύπναγε πάλι στις 2, στις 5 ,στις 6, στις 7 και στις 8. :shock: Επειδή θα γύρναγα στη δουλειά πλακώθηκα να αντλώ με θήλαστρο για να δημιουργήσω τράπεζα γάλακτος και μαζί με τα τόσα βραδινά ξυπνήματα τελικά έπαθα υπερπαραγωγή με αποτέλεσμα τα κακακια του μωρού να είναι πράσινα.

Σήμερα 1 μήνα μετά, σίγουρα πιο ήρεμη, πιστεύω ότι παρανόησα τη συμπεριφορά του μωρού μου. Το μικρό αλλάζει μέρα με τη μέρα , το ίδιο και οι συνήθειές του. Το βάρος του είναι ικανοποιητικό , η διάθεσή του καλή και έτσι δεν ανησυχώ.

Προβληματάκια έχω, ενημερώνομαι συνεχώς από το φόρουμ, αλλά πια νομίζω ότι έχω αποκτήσει εμπιστοσύνη στη διαδικασία του θηλασμου, και στο ίδιο το παιδί μου , που από την αρχή παρόλα τα λάθη που έχω κάνει μου δείχνει αυτός το δρόμο και συνεχίζουμε 5 +1/2 μήνες τώρα. :lol:

P5orp3.png fGvTp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια τη βοήθειά σας παρακαλώωω!έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και 5 ημερών. Μετά από δυσκολίες ( τακτική ιδιωτικού μαιευτηρίου, συμβουλές παιδιάτρου :twisted: που αν τις ακολουθούσα δε θα θήλαζα τώρα ) εδραιώθηκε η γαλουχία, το μωράκι έπαιρνε κανονικά το βάρος του και όλα καλα...Εδώ και 5 μέρες το μικρό έχει αλλάξει συνήθειες θηλασμού:ενώ έτρωγε κάθε 2μιση 3 ώρες για μισή ώρα και παραπάνω, τώρα τον βάζω κάθε 2μιση 3 ώρες, χωρίς να το έχει ζητήσει πριν κλαίγοντας και κάθεται για 5 με 7 λεπτά μόνο στο ένα στήθος. Εγώ τον πιέζω να κάτσει περισσότερο, με τίποτα, τον βάζω στο άλλο, δε θέλει. όσο τον πιέζω γκρινιάζει, κλαίει, όταν εγκαταλείπω την προσπάθεια χαμογελάει, είναι μια χαρά!Ταυτόχρονα συμβαίνει και το εξής, ενώ τα βράδια κοιμόταν ένα 6ωρο συνεχόμενα, τώρα ξυπνάει κάθε 2 με 3 ώρες και τρώει.

Ανησυχώ πολύ και αναρωτιέμαι: είναι δυνατό να χορταίνει και να παίρνει όσο γάλα χρειάζεται για την ηλικία του σε 5 λεπτάκια;Μήπως συμβαίνει κάτι με την υγεία του; Είναι ευδιάθετος, ο γιατρός πριν 5 μέρες τον βρήκε μια χαρά! :?::?:

Κι εμείς κάπως έτσι είμαστε τις τελευταίες μέρες. Μετά από μια μέρα μαραθώνιων θηλασμών (πριν 3-4 μέρες), τώρα τρώει 2-5 λεπτά και δεν θέλει άλλο. Άλλες φορές ενώ δείχνει να πεινάει μόλις τον βάζω στο στήθος κλαίει και το αφήνει. Ή κάνει 2-3 ρουφηξιές και κοιτάει τριγύρω, μου γελάει κτλ, και αυτό γίνεται για κανένα 10λεπτο. Ακόμα και το βράδυ τρώει πολύ γρηγορότερα. Τι να πω θα είναι άλμα...

vChmp3.png IkwYp3.png

Κοριτσάκια ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!Το σωστό είναι μάλλοναυτό που λέτε: να αφήσω το παιδί να διαμορφώσει το πρόγραμμά του. Ξέρω ότι γίνομαι υπερβολική που τον πιέζω. Το κάνω γιατί έχω ακούσει ότι τα παιδια που θηλάζουν μετά τους τρεις μήνες περνάνε μια περίοδο - πλατώ με μειωμένους ρυθμούς ανάπτυξης!Και έχοντας ένα κόλλημα με το βάρος...Βέβαια θα μου πείτε και αυτό να συμβαίνει εσύ θα εμποδίσεις αυτό που ορίζει η φυσική ανάπτυξη του παιδιού..Το άλλο που φοβάμαι - επειδή πέρασα και εγώ μια κρίση υπερπαραγωγής με πράσινα κακάκια τον προηγούμενο μήνα - είναι μήπως στα 5λεπτα πίνει μόνο το πρώτο μη λιπαρό γάλα! :shock: Σας έπρηξα λίγο... :oops:

Q739p2.png

τον 1ο μηνα, καθε γευμα διαρκουσε 1-1,5 ωρα.

το 2ο απο μιση ωρα εως 45 λεπτα

και απο τον τριτο επεσε στα 5 λεπτα.

ειχα τις ιδιες ανασφαλειες τοτε, αλλα γρηγορα διαπιστωσα οτι ολα εβαιναν καλώς!

οσο για το βραδινο υπνο.....θα περασει απο πολλές φάσεις. Και αυτό φυσιολογικό ειναι.

:):)

άσε με τις φάσεις ύπνου που περνάμε κουτουλάω όλη μέρα από τη νύστα

και κάτι άλλο βρε κορίτσια: όταν τον πιέζω να φάει μετά βγάζει πολλες γουλιές...μηπως τελικά μπουχτίζει;;και κακάκια κάνει σχεδόν μετά από κάθε γεύμα

Q739p2.png

όταν τον πιέζω να φάει μετά βγάζει πολλες γουλιές...μηπως τελικά μπουχτίζει;;
προφανώς βγάζει το περίσσευμα!!

Διαφημίσεις

και κάτι άλλο βρε κορίτσια: όταν τον πιέζω να φάει μετά βγάζει πολλες γουλιές...μηπως τελικά μπουχτίζει;;και κακάκια κάνει σχεδόν μετά από κάθε γεύμα

ναι, προφανώς..

Πως τον πιέζεις να θηλασει ομως;;; :roll:

ναι, προφανώς..

Πως τον πιέζεις να θηλασει ομως;;; :roll:

Κι εμένα μου έχει συμβεί αυτό. Αν σταματήσει γρήγορα να τρώει και αρχίζει να κοιτάει τριγύρω, νομίζω ότι έφαγε λίγο και συνεχίζω να τον έχω στο στήθος. Αυτός τραβάει μερικές ρουφηξιές αλλά μόλις τον σηκώσω να ρευτεί βγάζει αρκετή ποσότητα γάλακτος. Μάλλον βρίσκει πλέον πιο ενδιαφέροντα πράγματα στον γύρω χώρο. (Γι' αυτό χθες το βράδυ ξυπνούσε κάθε 2 ώρες και έτρωγε με μανία...Ουφ με πέθανε)

vChmp3.png IkwYp3.png

Το καμαρι μου θηλαζει τελευταια φορα γυρω στις 11-12 το βραδυ και μετα κοιμαται συνηθως για 6-7 ώρες! Προσπαθω να τον ξυπνήσω γιατι αγχωνομαι με το γάλα αλλα και να τα καταφερω τον παιρνει ο υπνος στο διλεπτο και δεν ξυπναει με τιποτα....μετα απο αυτον τον πολυωρο υπνο τρωει κανενα τεταρτο (παντα τοσο τρωει μαξιμουμ) και ξανακοιμαται για κανενα 4ωρο. Σηκωνομαι καμια φορα και αντλω το γαλα γιατι μονο τοτε βγαζω με το θηλαστρο αλλα αλλες φορες βαριεμαι.

Θηλαζουμε τωρα κοντα 2 μηνες υπαρχει περιπτωση με αυτα τα μεγαλα διαστηματα να μειωθει το γαλα μου;

Σημειωση οτι την ημερα τρωει καθε 1,5-2,5 ωρες το πολυ και αναπτυσσεται πολυ καλα.

Επισης δεν ρευεται παντα ειδικα το βραδυ, ειναι επικινδυνο;;;;;;

Κοιμησουυυυυυ , ξεκουράσου τωρα που μπορεις !!!!! :D

Μην αγχωνεσαι δεν υπάρχει προβλημα ασε το μωρό σου να ξεκουραστει και κανε και συ το ιδιο . Δεν θελω να σε απελπισω αλλα ΜΠΟΡΕΙ να μην ειναι παντα ετσι :D

Οσο για το ρεψιμο , καλο ειναι να ρευεται αλλα αν δεν γινεται ... Εμενα εκνευριζόταν και ξυπναγε αν την κράτουσα ωρα να ρευτει .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Γιατι το ξυπνας το μωρο;;;;;Αστο να κοιμηθει!!!!!Δεν παθαινει τιποτα το γαλα σου!Το πολυ,πολυ να πρηστει λιγο περισσοτερο το στηθος σου!Εισαι πολυ τυχερη που κοιμαται τοσες ωρες!!Μη τον πειραζεις καθολου.Εμενα ο παιδιατρος μου ειχε πει οτι τα παιδακια που θηλαζουν δεν ειναι υποχρεωτικο να ρευτουν!Ο δικος μου παντως δεν επαθε τιποτα :D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

αχ τυχερούλα.... κοιμάσαι τα βράδυα εεεε;;;; :D

μπράβο πάντα έτσι!

όπως είπαν και τα κορίτσια... δε βρίσκω λόγο να του χαλάς τον ύπνο και να το ξυπνας το μωρό!!

όσο για το ρέψιμο... πολλά μωρά που θηλάζουν μπορεί να μη ρευοντε καθώς κατά τη διάρκεια του θηλασμού ρουφάνε πολύ λίγο αέρα σε σχεση με τη θηλή του μπιμπερό!

εμένα πχ ρευότανε σπάνια!!

μη φοβάσαι! :D

και καλή ας συνέχεια!!!!

Εμένα η μικρή μου 40 ημερών άρχισε να ρίχνει οχτάωρους ύπνους. Έκανε τελευταίο γεύμα στις 11 περίπου και μετά ξύπναγε 9:30. Μια ημέρα την ξύπνησα εγώ στις 10:30 γιατί ανησύχησα πολύ. Φυσικά πήρα αμέσως την παιδίατρο και της τα είπα. Μου είπε να μην την ξυπνάω, δεν είναι πρόβλημα (βέβαια δεν ξετρελλάθηκε που το μωρό έμενα έως και 10 ωρες νηστικό) και μου είπε ότι τα πολύ μωρά (όχι 40 ημερών) δεν κάνει να μένουν νηστικά γιατί κάνουν υπογλυκαιμία και δεν κάνει. Βέβαια εγώ ξύπναγα στις 5 με 6 για να βγάλω με το θήλαστρο. Χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο γιατί πλέον τα πράγματα εδώ και αρκετες ημέρες δεν είναι έτσι. Η "περίοδος χάριτος" κράτησε περίπου 10 ημέρες (το πολύ), από τότε η μπέμπα ξυπνάει περίπου στο 3ωρο...βαριά 4 με 5 ώρες... Απ'ότι κατάλαβα μεγαλώνει και οι ανάγκες της αυξάνονται. Κάθε βράδυ στις 12 της δίνω 150 ml κοιμισμένη και το αργότερο στις 4 έχει ξυπνήσει γιατί πεινάει πάλι... Να σημειώσω ότι όταν δεν ξύπναγε και έχανε προφανώς γεύματα, τα κιλάκια της πήγαιναν μια χαρά. Παίρνει πάνω από 250 γρ τη βδομάδα.

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

Εμένα η μικρή μου 40 ημερών άρχισε να ρίχνει οχτάωρους ύπνους. Έκανε τελευταίο γεύμα στις 11 περίπου και μετά ξύπναγε 9:30. Μια ημέρα την ξύπνησα εγώ στις 10:30 γιατί ανησύχησα πολύ. Φυσικά πήρα αμέσως την παιδίατρο και της τα είπα. Μου είπε να μην την ξυπνάω, δεν είναι πρόβλημα (βέβαια δεν ξετρελλάθηκε που το μωρό έμενα έως και 10 ωρες νηστικό) και μου είπε ότι τα πολύ μωρά (όχι 40 ημερών) δεν κάνει να μένουν νηστικά γιατί κάνουν υπογλυκαιμία και δεν κάνει. Βέβαια εγώ ξύπναγα στις 5 με 6 για να βγάλω με το θήλαστρο. Χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο γιατί πλέον τα πράγματα εδώ και αρκετες ημέρες δεν είναι έτσι. Η "περίοδος χάριτος" κράτησε περίπου 10 ημέρες (το πολύ), από τότε η μπέμπα ξυπνάει περίπου στο 3ωρο...βαριά 4 με 5 ώρες... Απ'ότι κατάλαβα μεγαλώνει και οι ανάγκες της αυξάνονται. Κάθε βράδυ στις 12 της δίνω 150 ml κοιμισμένη και το αργότερο στις 4 έχει ξυπνήσει γιατί πεινάει πάλι... Να σημειώσω ότι όταν δεν ξύπναγε και έχανε προφανώς γεύματα, τα κιλάκια της πήγαιναν μια χαρά. Παίρνει πάνω από 250 γρ τη βδομάδα.

Ακριβως το ιδιο εχει συμβει και σε εμας! Ο μικρος εκλεινε τρελα 12ωρα υπνου μεχρι που μια μερα αρχισε να ξυπναει σαν ρολοι στις 3 και μετα στις 6 ακριβως. Ισως να παιζει ρολο οτι περασε μια ιωση και αναπληρωνει ή το γεγονος οτι εκανα την εξυπναδα να τον βαζω πιο νωρις για υπνο αλλα εχω δοκιμασει τα παντα. Τι να τον ταιζω κοιμησμενο στις 12, τι να τρωει πιο συχνα πριν κοιμηθει...τιποτα. Για να το κανει ομως καποιο λογο θα εχει οποτε τον αφηνω να μας οδηγει και ας εχουμε γινει λιγο κουρελακια απο την αυπνια.

Μην αγχωνεσαι!!!!!!!Δεν μειωνεται το γαλα!Και να μειωθει που ειναι το προβλημα;Το μωρο παντως νηστικο δεν θα μεινει.Παντα θα εχεις γαλα!!!!!!!!!!!!!!

Ναι συμφωνω να μην το ξυπναω αλλα σημερα εκλεισε 8ωρο και μπορει να πηγαινε ακομα παραπανω! Δεν θα μου μειωθει το γαλα;;;;; :roll: :roll

yogini, αμα αντλεις μια φορα το βραδυ?

καλησπερα,

εγω παλι νομιζω πως δεν χρειαζεται καθολου να ανησυχεις.

αν το μωρο σου παιρνει σωστα βαρος να μην τον ξυπνας. Το γαλα σου ουτως η αλλως θα ρυθμιστει και δεν θα αισθανεσαι το στηθος σου βαρυ παρα μονο για λιγες μερες.

Εισαι τυχερη που κοιμαται το αγγελουδι σου! Εμενα η μικρουλα μου, συνεχομενο υπνο απο τοτε που γεννηθηκε πανω απο 2 με 3 6ωρα, ακομα δεν εχει κανει! :D

Επισης, οσο θηλαζεις δεν προκειται να σου μειωθει το γαλα, το μωρο σου ξερει την ποσοτητα που χρειαζεται και θα το ρυθμισει αναλογα...

.png

.png

.png

.png

yogini μου, μην ανησυχείς, μία από τα ίδια κάνει και ο δικός μου!

Το βράδυ δεν κοιμάται, απλά παίζει με τα ποδαράκια και τα χεράκια του και για φαγητό ούτε κουβέντα!

Παίρνει βάρος κανονικότατα και βρέχει τις πάνες του και με το παραπάνω. Οπότε δεν ανησυχώ καθόλου πλέον.

Την ημέρα όμως, του δίνει και καταλαβαίνει! :D

7uEBp2.png M3GSp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...