Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωράριο ύπνου και θηλασμού

rena

Recommended Posts

Εχω απελπιστει τελειως και τρεμω την στιγμη που θα παμε στον παιδιατρο και θα την ζυγισουμε ... ...

Θα του πεις ότι ήταν άρρωστη και δεν ήθελε να φάει. Το ίδιο κάνουν και τα μωρά που δεν θηλάζουν. Γιατί προβληματίζεσαι;

Υπάρχουν και παιδίατροι που δεν προκαλούν τόση απελπισία. Νομίζω ότι με αυτό πρέπει να ασχοληθείς!

Η απορια μου ειναι μηπως αντι για καλο της κακο με το να την πιεζω και ισως να της κακομαθαινω και το στομαχακι με μικρα συχνα γευματα.

Μην ανησυχείς, αν με την τακτική σου το μωρό τρώει καλύτερα τότε είναι εντάξει.

:wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια,

εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι είναι πολύ φαγανούλα και κατά της διάρκεια της ημέρας τρώει περίπου κάθε μία ώρα από λίγο. Βέβαια είμαι πάντα στη διάθεσή της αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:1. δεν προλαβαίνω να κάνω καμία δουλειά ή να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο και 2. έχει γίνει ακόμα πιο ζουμπουρλούδικο, εμφάνισε και προγούλι! Τη ζυγίσαμε σήμερα και είναι 6.400 με 60 εκ. ύψος.

Η παιδίατρος μας είπε ότι πρέπει να της δίνουμε τις σταγόνες σιδήρου 2 ώρες αφότου φάει και μισή ώρα πριν φάει και πώς θα το καταφέρω αυτό???

Επίσης να δηλώσω κι εγώ φανατική του LOST, το ανακάλυψα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί και να έχω φάει 100 κιλά ηλιόπορο βλέποντάς το! :D

Ηλιόσπορους ε;;; Καιρό έχω να φάω και λιγούρεψα τώρα :lol::lol:

Σε καταλαβαίνω Στέλλα μου, υπήρξα ομοιοπαθής και όπως συνηθίζω να λέω σε περιπτώσεις σαν τη δική μας... ελπίζω να έχεις από κάπου βοήθεια, για να γίνονται και με ένα τρόπο οι δουλειές... οι απαραίτητες τουλάχιστον (έστω το φαγητό γιατί κανά πλυντήριο, άντε και το βάζει και ο σύζυγος... στα άλλα κάνεις στραβά μάτια και τα βλέπεις όλα εντάξει :wink: )

Αν σου δίνει κουράγιο πάντως (επειδή είσαι στην αρχή ακόμη) στρώνει κάπου παρακάτω (κάπως) η κατάσταση! Keep up the good work!

:D

Καλησπέρα κορίτσια,

εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι είναι πολύ φαγανούλα και κατά της διάρκεια της ημέρας τρώει περίπου κάθε μία ώρα από λίγο. Βέβαια είμαι πάντα στη διάθεσή της αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:1. δεν προλαβαίνω να κάνω καμία δουλειά ή να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο και 2. έχει γίνει ακόμα πιο ζουμπουρλούδικο, εμφάνισε και προγούλι! Τη ζυγίσαμε σήμερα και είναι 6.400 με 60 εκ. ύψος.

Χεχεχε, και η δικιά μου τόσο ήταν περίπου στην ηλικία της... Μην ανησυχείς, κάποια στιγμή σταματάνε την πρόσληψη βάρους...

Η παιδίατρος μας είπε ότι πρέπει να της δίνουμε τις σταγόνες σιδήρου 2 ώρες αφότου φάει και μισή ώρα πριν φάει και πώς θα το καταφέρω αυτό???

Δεν ξέρω αν το έχεις γράψει, αλλά γιατί σίδηρο;;;; Πάντως μπορείς να τις βάζεις σε μια συριγγούλα και να της πετάς στο στόμα...

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Annastasia σίγουρα μου δίνει κουράγιο το γεγονός ότι είμαστε ακόμα στη αρχή και ότι στρώνει παρακάτω. Ευτυχώς από τον άντρα μου έχω πολύ βοήθεια έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ψώνια μαγείρεμα πλύσιμο πιάτων κι εγώ πλυντήριο σιδέρωμα καθαριότητα στα πεταχτά. Αλλά κι αυτά δεν είναι λίγα! Κάποια στιγμή πρέπει να ξαναρχίσω και τη δουλειά και μου κάνει σενάριο επιστημονικής φαντασία αυτό τώρα :roll:

Όσο για τον ηλιόσπορο τον τσάκιζα και τον τσακίζω ένα χρόνο τώρα που έχω κόψει το τσιγάρο.

Η γιατρός μου είπε να της δώσουμε προληπτικά επειδή αναπτύσσεται γρήγορα, για την αιμοσφαιρίνη, αλλά αφού δεν μπορούμε να μείνουμε νηστικές για τόοοοσο μεγάλο διάστημα δεν θα τις δώσω τελικά.

Η γιατρός μου είπε να της δώσουμε προληπτικά επειδή αναπτύσσεται γρήγορα, για την αιμοσφαιρίνη, αλλά αφού δεν μπορούμε να μείνουμε νηστικές για τόοοοσο μεγάλο διάστημα δεν θα τις δώσω τελικά.

Μμμμμ... σε καταλαβαίνω, είναι δύσκολο να αντέξει τόση ώρα νηστικό, άν έχει και απαιτήσεις σα μωράκι.... :?

Παρόλα αυτά για να μη νοιώθεις ότι κάνεις κάτι λάθος, δε δοκιμάζεις καλού κακού και την αιματολογική;

Διαφημίσεις

Δλδ να την πάμε σε μικροβιολόγο για να της πάρει αίμα; Δεν θέλω να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία αν δεν έχει η γιατρός κάποιες ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Της είπα ότι δεν θα της δώσω και μου είπε ΟΚ θα το παρακολουθούμε.

• 3 εβδομάδες μετά...

οπως εχω ξανα αναφερει εχω ενα αρκετα τροφαντο μωρο που περνει κανονικοτατα βαρος κ με το παραπανω μπορω να πω :) με αποτελεσμα κ μετα απο ερωτηση εδω αλλα κ απο τη γιατρο μου να μη το ξυπναω τα βραδυα ανα 4-5 ωρες για να φαει αλλα να την αφηνω να ξυπνησει οταν πεινασει.Γνωριζω πως οσο πιο συχνα τρωει το παιδι τοσο περισσοτερο γαλα παραγει το στηθος.η μπεμπα μου κλεινει 8ωρα στον υπνο απο τωρα κ οταν ξυπναει θελει να τρωει το πολυ 8 λεπτα κ να ξανακοιμαται καμια ωριτσα.την ημερα τρωει ανα 3-4 ωρες.υπαρχει περιπτωση το στηθος μου να μειωσει την παραγωγη κ καποια στιγμη να μην εχω αρκετο γαλα? :roll:

Ελένη μου :D

Το στήθος σου έχει κάθε φορά το γάλα στην ποσότητα που το μωρό σου χρειάζεται!

Αν κάποια στιγμή το μωρό σου θεωρήσει ότι πρέπει να το αυξήσει, πολύ απλά θα σε "γονατίσει" μερικές μέρες με μαραθώνιους θηλασμούς... :wink: Μόλις το φτάσει στα επίπεδα που θέλει, θα επιστρέψει ξανά σε νορμαλ επίπεδα! Όπως θα σου πουν εξάλλου και άλλες κοπέλες εδώ μέσα (γιατί εμένα ήταν πάντα πολλές ώρες στο στήθος, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων) υπάρχουν μωρά που δεν κάθονται πάνω από 5 λεπτά στο στήθος της μαμάς τους και έχουν και πάλι το γάλα που χρειάζονται!!!! :D

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς... :wink:

Διαφημίσεις

Ελένη,η κάθε περίπτωση είναι σαφώς διαφορετική,η δική μου εμπειρία είναι οτι η μικρή μου κοιμάται 8 ώρες χωρίς να θηλάσει απο 50 ημερών και μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα...

manina εγω μεχρι κ πριν μια βδομαδα την ξυπνουσα ανα 4-5 ωρες αλλα ειδαμε πως περνει πολυ περισσοτερο απο το κανονικο βαρος κ μου ειπαν να μη το κανω αφου το παιδακι μου ειναι πολυ ευγενικο κ με αφηνει να κοιμαμαι 8 ωρες μαζεμενες..αρχικα ξυπνουσε κ μονη της στις 5 ωρες αλλα τις τελευταιες μερες κλεινει κ 9ωρα μη σου πω.. :D:D πολυ καλο μωρο! :D:D

μονο μην μειωθει το γαλα μου φοβαμαι. :?

Καλέ όχι!!!! Μή σκάσεις κιόλας!!! :P:P:P Να μας "πρήζεις" όποτε θες, άμα είναι για το νινί σου :D ... απλά κοίταξε να το φχαριστιέσαι κιόλας!!!! :wink:

Έλα και οι Χανιώτισσες είμαστε του δυναμικού, δε θέλω ανασφάλειες!!!

:lol::lol::lol:

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση κοριτσια: θηλάζω τον μπέμπη μου κάθε 2,5 με 3 ώρες- τότε πεινάει συνήθως. Την 7η και 8η μέρα άρχισε να ζητάει κάθε 1,5 ώρα- η παιδίατροςμου είπε οτι συμβαίνει και μάλλον θα ξαναγυρίσει στο 3 ωρο.

Όντως ξαναγύρισε αλλά σήμερα πάθαμε το εξής: έδειχνε να πεινάει καθε 1 ώρα και όταν τον τάισα την τελευταια φορά έβγαλε πολύ γάλα απο το στόμα σχεδον σαν εμετο. Ανησύχησα και τώρα φοβάμαι να τον ταίζω σύχνα μήπως κάνει τα ίδια. Γιατί το έπαθε αυτό? Απο τη λαιμαργία του είναι ή όντως να πεινάει τόσο συχνα και αν ναι, γιατί τα βγάζει?

Όντως ξαναγύρισε αλλά σήμερα πάθαμε το εξής: έδειχνε να πεινάει καθε 1 ώρα και όταν τον τάισα την τελευταια φορά έβγαλε πολύ γάλα απο το στόμα σχεδον σαν εμετο. Ανησύχησα και τώρα φοβάμαι να τον ταίζω σύχνα μήπως κάνει τα ίδια. Γιατί το έπαθε αυτό? Απο τη λαιμαργία του είναι ή όντως να πεινάει τόσο συχνα και αν ναι, γιατί τα βγάζει?

Να σου ζήσει! :)

Να μην ανησυχείς! Τα περισσότερα μωρά βγάζουν σχεδόν σε κάθε γεύμα, το ότι ήταν πιο πολύ δεν σημαίνει κάτι περισσότερο από το ότι παραέφαγε.

Θήλαζέ τον όσο συχνά θέλει, προσπάθησε να τον κρατάς σε κάπως όρθια στάση, να τον κρατάς όρθιο να ρευτεί, να τον ξαπλώνεις με κλίση ώστε να μην είναι σε εντελώς οριζόντια θέση και επιστρέφει γάλα από το στομάχι στον οισοφάγο. Μπορείς να ανασηκώσεις ελαφρά το στρώμα του με 2 χοντρά βιβλία ή ένα μαξιλάρι.

Αν χρειάζεσαι κάτι ακόμη τα ξαναλέμε! :)

Ευχαριστώ πολύ aglaia. Για καλύτερα και με δεδομένο οτι δε μου ρεύεται μετά το φαγητό τον κρατάω στην αγκαλιά μου σε όρθια στάση 20-30 λεπτά πριν τον ξαπλώσω. Του κάνει καλό αυτό?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...