Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ! συμβουλές, tips & μικρά μυστικά!

Recommended Posts

όταν εχω να πλυνω σκευη που μυριζουν ψαρίλα, δεν τα βαζω ποτε σε πλυντηριο πιάτων και βαζω στην σαπουναδα ξιδι για τις ανεπιθυμητες οσμες. Δυστυχως η ψαριλα, στα ποτηρια ,μεταφερεται απο το στομα μας όπως και του αυγου η μυρωδια. Το λατρεμενο μας ξυδακι κανει θαυματα τελικα, γιαυτο το προμηθευομαι σε συσκευασιες λίτρου απο τα σουπερμαρκετ. Κουζινα ,μπανιο, πατωματα.... και που δεν χρησιμευει!

Διαφημίσεις

όταν εχω να πλυνω σκευη που μυριζουν ψαρίλα, δεν τα βαζω ποτε σε πλυντηριο πιάτων και βαζω στην σαπουναδα ξιδι για τις ανεπιθυμητες οσμες. Δυστυχως η ψαριλα, στα ποτηρια ,μεταφερεται απο το στομα μας όπως και του αυγου η μυρωδια. Το λατρεμενο μας ξυδακι κανει θαυματα τελικα, γιαυτο το προμηθευομαι σε συσκευασιες λίτρου απο τα σουπερμαρκετ. Κουζινα ,μπανιο, πατωματα.... και που δεν χρησιμευει!

Για τις μυρωδιές πραγματικά το ξύδι σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα

κάνει θαύματα!!!!

Εγώ τρελαίνομαι όταν ρίχνω το ξύδι και αυτό αφρίζει!!!......

Hello!

μια ερωτησουλα!

μηπως ξερει καποια ασφαλη τροπο καθαρισμο βρεφικου στρωματος?? δεν εχει κατουρηθει ποτε και ουτε εμετος εχει πεσει πανω απλα θελω να το φρεσκαρω για το δευτερο.Καπου διαβασα για σοδα που την σκουπιζεις με ηλεκτρικη και μετα στον ηλιο.Το ειχε δοκιμασει καμμια?? Ειναι κοκοφοινικας το στρωμα και το ειχαμε παρει 200 ευρω το 2004 το χρησιμοιποιησαμε μεχρι 17 μηνων και μετα φυλαξη σε ντουλαπα (εννοειτε μεσα στο σπιτι).

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

• 2 εβδομάδες μετά...
Hello!

μια ερωτησουλα!

μηπως ξερει καποια ασφαλη τροπο καθαρισμο βρεφικου στρωματος?? δεν εχει κατουρηθει ποτε και ουτε εμετος εχει πεσει πανω απλα θελω να το φρεσκαρω για το δευτερο.Καπου διαβασα για σοδα που την σκουπιζεις με ηλεκτρικη και μετα στον ηλιο.Το ειχε δοκιμασει καμμια?? Ειναι κοκοφοινικας το στρωμα και το ειχαμε παρει 200 ευρω το 2004 το χρησιμοιποιησαμε μεχρι 17 μηνων και μετα φυλαξη σε ντουλαπα (εννοειτε μεσα στο σπιτι).

Το καλύτερο από όλα είναι το παραδοσιακό κοπάνημα με το κοπανηστήρι και η έκθεση του σε ήλιο. Το μόνο που σκοτώνει τα ακάρεα. Πάνω από τους 40 βαθμούς δεν ζει τίποτα από δαύτα. Αυτό με την σόδα του έχω ακούσει και εγώ αλλά η ηλ. σκούπα απορροφά μόνο την επιφανειά του.

Και μια συμβουλή αν χρησιμοποιήσεις το κοπανηστήρι άνοιξε το φερμουάρ του στρώματος αν έχει.

O5X4p2.png 

• 2 εβδομάδες μετά...
� ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ

Μαγειρική σόδα : Ρίξτε 1/2 φλιτζανιού σόδα μέσα στο σωλήνα και προσθέστε 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι . Αφήστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε αρκετό καυτό νερό .

Εναλλακτικά , αντί για ξίδι χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζανιού αλάτι και στη συνέχεια ρίξτε 6 φλιτζάνια καυτό νερό . Αφήστε όλη τη νύχτα και την άλλη μέρα αφήστε να τρέξει στο σωλήνα άφθονο νερό ...

� ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ

Ξίδι και χαρτί κουζίνας : Για να αναιρεθούν τα σκληρά υπολείμματα από άλατα που συσσωρεύονται γύρω από τις βρύσες , θα πρέπει πρώτα να μαλακώσουν , κάτι που επιτυγχάνεται με την κάλυψή τους με χαρτί κουζίνας βουτηγμένο με ξίδι . Αφήστε για μία ώρα και στη συνέχεια καθαρίστε . Οι βρύσες σας θα είναι πεντακάθαρες και γυαλιστερές ...

Όσο για το <<τηλέφωνο >> του ντους , μπορεί και αυτό εύκολα να απαλλαχθεί από τα άλατα που φράζουν τις μικροσκοπικές τρύπες από όπου βγαίνει το νερό . Αν είναι μεταλλικό , βάλτε σε μία κατσαρόλα 4 φλιτζάνια νερό και 1/2 φλιτζανιού ξίδι . Βουτήξτε το εξάρτημα ολόκληρο μέσα στην κατσαρόλα και βράστε για 15 λεπτά . Αν είναι πλαστικό , τότε αφήστε το βουτηγμένο για μία ώρα μέσα σε ένα διάλυμα από 2 φλιτζάνια λευκό ξίδι και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ...

� ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Μαγειρική σόδα και ξίδι : Ρίξτε στη λεκάνη σόδα και στη συνέχεια ψεκάστε με ξίδι και τρίψτε καλά με το ειδικό σκουπάκι . Η λεκάνη θα καθαρίσει τέλεια και θα μυρίζει όμορφα .

Για το βαθύ καθαρισμό της μπανιέρας απλώστε σε ένα σφουγγάρι ξίδι και σκουπίστε την . Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη σόδα σαν να ήταν σκόνη καθαρισμού και τρίψτε δυνατά με ένα υγρό σφουγγάρι . Ξεβγάλετε καλά ...

Για να απολυμαίνετε τα πλακάκια του μπάνιου σας και να τα κάνετε να λαμποκοπάνε , χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζανιού ξίδι σε 3 λίτρα νερό ...

� ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

1o . Ξίδι και αλάτι: Το μείγμα τους αποτελεί πολύ καλό καθαριστικό επιφανειών ....

2ο . Μαγειρική σόδα : Διαλύστε 4 κουταλιές σόδας σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση . Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί . Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει και θα αρωματίσει όλες τις επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου ...

3ο . Αμμωνία: Ένα από τα καλύτερα καθαριστικά με πολλές εφαρμογές - πλακάκια , πατώματα , συσκευές , κ.λ.π . - μπορείτε να παρασκευάσετε ανακατεύοντας 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα , 1 φλιτζάνι αμμωνία , 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 4 λίτρα ζεστό νερό . Διατηρήστε το υγρό για επόμενη χρήση σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο . Προσέξτε μα μην ανακατέψετε την αμμωνία με χλωρίνη γιατί είναι δηλητηριώδης !!

ΠΗΓΗ: http://home.wanadoo.nl/agrianitis.rodijk/XRHSIMA%20INFO.htm

Γεια σας!

Μπορείτε να μου πείτε πώς καθαρίζονται τα χρωματιστά είδη υγιεινής;

Νοικιάζω σπίτι που νιπτήρας, λεκάνη, μπιντές, μπανιέρα είναι όλα σκούρα μπλε....

Μου είπαν ότι το viakal αποχρωματίζει... βέβαια το σπίτι είναι παλιό και είναι ήδη ελαφρά αποχρωματισμένα η μπανιέρα κυρίως... τι κάνω για να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα;

Νευριάζω με τα άλατα που κάνουν μπαμ στο μπλε!

Ας με συμβουλέψει κάποια κοπέλα που έχει ίδιο χρώμα στο μπάνιο της!

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

και γω νοικιαζω σπτιτι που το μπανιο ειναι καφε και το βρηκα αποχρωματισμενο στην αρχη θεωρησα οτι ηταν αλατα,αλλα τωρα που το σκεφτομαι μαλλον το χρωμα εχει φυγει.Εκανα πολλες προσπαθειες χωρις αποτελεσμα.Το μονο καλο ειναι οτι αυτο συμβαινει μονο στη μπανιερα, δεν μπορω ομως θελω να λαμπει το μπανιο.

ky1Ap2.png?YVrPElRM

και γω νοικιαζω σπτιτι που το μπανιο ειναι καφε και το βρηκα αποχρωματισμενο στην αρχη θεωρησα οτι ηταν αλατα,αλλα τωρα που το σκεφτομαι μαλλον το χρωμα εχει φυγει.Εκανα πολλες προσπαθειες χωρις αποτελεσμα.Το μονο καλο ειναι οτι αυτο συμβαινει μονο στη μπανιερα, δεν μπορω ομως θελω να λαμπει το μπανιο.

Κι εμένα το πιο έντονο πρόβλημα είναι στη μπανιέρα..

Κι έχω ακούσει ότι αυτό συμβαίνει γιατί τα υπόλοιπα είδη υγιεινής είναι πορσελάνινα, ενώ οι μπανιέρες είναι επισμαλτωμένες.

Ίσως για την μπανιέρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά για τα υπόλοιπα θα ήταν ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα για τα άλατα;

(Υπόψιν, ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στα λευκά είδη υγιεινής, απλά δεν φαίνεται)

Κι εμένα το πιο έντονο πρόβλημα είναι στη μπανιέρα..

Κι έχω ακούσει ότι αυτό συμβαίνει γιατί τα υπόλοιπα είδη υγιεινής είναι πορσελάνινα, ενώ οι μπανιέρες είναι επισμαλτωμένες.

Ίσως για την μπανιέρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά για τα υπόλοιπα θα ήταν ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα για τα άλατα;

(Υπόψιν, ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στα λευκά είδη υγιεινής, απλά δεν φαίνεται)

να σου πω εγω καθαριζω κανονικα το μπανιο με προιον που απολυμαινει καθαριζει.Απλα μετα βαζω στις βρυσες ξυδι και οπου αντιληφθω αλατα.το ξυδι κανει θαυματα.Στη μπανιερα εχω ριξει πολλα μπουκαλια ξυδι και βιακαλ αλλα δεν εγινε τπτ.Δεν ηξερα πραγματικα οτι φευγει το χρωμα απο τα ειδη υγιεινης.Τωρα ειμαι σιγουρη.

ky1Ap2.png?YVrPElRM

Μου εχουν πει για σφουγκαρισμα στο μαρμαρινο πατωμα ειναι καλό(και ασφαλές για το μωρό) νερο με λευκό ξύδι.

Ξερετε σε τι αναλογία??

Σε έναν κουβά νερό ρίχνεις μια ποσότητα ξυδιού

περίπου όση ένα φλυτζανάκι.

Για τα μάρμαρα έχω ακούσει οτι είναι πιο καλό το σφουγγάρισμα με αρκάδι.

Το ξύδι είναι πιο καλό για τα πλακάκια.

Διαφημίσεις

http://yfrog.com/mxdsc00027enj

Κοριτσια βοηθεια δειτε τι επαθε η κεραμικη εστια κ δε ξερω κ πως εγινε Καμια ιδεα τι να βαλω πανω?

Γρατζουνιές είναι ή λεκές?

Εχεις την ειδική ξύστρα για τις κεραμικές εστίες?

Για δοκίμασε να το ξύσεις με αυτή την ξύστρα να δεις μήπως φεύγει....

Το εκανα με τη ξυστρα κ δεν εφυγε, σαν λεκες φαινεται οταν ειναι υγρο εξαφανιζεται κ οταν στεγνωνει εμφανιζεται παλι σας μπερδεψα λιγο ε? Θα τρελαθω δε μπορω να καταλαβω πως εγινε.

Το εκανα με τη ξυστρα κ δεν εφυγε, σαν λεκες φαινεται οταν ειναι υγρο εξαφανιζεται κ οταν στεγνωνει εμφανιζεται παλι σας μπερδεψα λιγο ε? Θα τρελαθω δε μπορω να καταλαβω πως εγινε.

Μήπως χύθηκε γάλα ή ζάχαρη ενώ ήταν θερμό?

5160_not-easy-being-a-mother.png

Αυτα τα σημαδια δημιουργουνται οταν χρησιμοποιεις ακαταλληλα καθαριστικα (π.χ υγρο πιατων) αλλα ευτυχως φευγουν. Παρε απο το σουπερ μ. ενα καθαριστικο για κεραμικες εστιες και τριψε τους λεκεδες με ενα μαλακο πανακι για λιγη ωρα και θα φυγουν

Διαφημίσεις

Αυτα τα σημαδια δημιουργουνται οταν χρησιμοποιεις ακαταλληλα καθαριστικα (π.χ υγρο πιατων) αλλα ευτυχως φευγουν. Παρε απο το σουπερ μ. ενα καθαριστικο για κεραμικες εστιες και τριψε τους λεκεδες με ενα μαλακο πανακι για λιγη ωρα και θα φυγουν

Εγώ πάλι την καθαρίζω με υγρό πιάτων και σφουγγάρι για τα πιάτα, σαν καινούρια είναι αν εξαιρέσεις το κακάο που χύθηκε σε ένα μάτι και δεν έχει φύγει με ΤΙΠΟΤΑ.

Όσο για αυτό το ειδικό καθαριστικό για τις εστίες αφήνει πάνω ίχνη σαν λαδιά και δεν μου αρέσει καθόλου.

O5X4p2.png 

Απαραίτητο να είναι κρύες οι εστίες πριν τον καθαρισμό!

Για να αφήνει λάδια το ειδικό υγρό, μάλλον δεν το σκουπίζεις καλά στο τέλος ή βάζεις πολλή ποσότητα. Εγώ το πασαλείβω με λίγο χαρτί κουζίνας πάνω στους λεκέδες, το αφήνω λίγη ώρα να δράσει και μετά παίρνω βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τρίβω καλά καλά την επιφάνεια. Μετά, παίρνω καθαρό βρεγμένο χαρτί και σκουπίζω το υγρό. Το σκουπίζω αρκετές φορές μέχρι να ξεπλυθεί τελείως και στο τέλος σκουπίζω με στεγνό χαρτί και γίνεται καθρέπτης!

Και τώρα μια απορία...

Έχουμε μάρμαρα σε όλο το σπίτι (παλιό) και στην κουζίνα και ό,τι πέσει αφήνει λεκέδες μόνιμους. Πριν 4 χρόνια τα είχαμε γυαλίσει με κρυσταλλοποίηση, αλλά όπου πατάμε θάμπωσαν και ειδικά η κουζίνα έχει γίνει πεδίο μάχης. Προχτές έριξε ο μικρός ζουμί από σταφύλι και σε 5 λεπτά άφησε μόνιμους λεκέδες... Το ίδιο και με εμετό που έκανε την περασμένη εβδομάδα, το σκούπισα και το σφουγγάρισα αμέσως και έμεινε σημάδι. Τα νεύρα μου... Όποιος δει το πάτωμα θα λέει ότι δεν σφουγγαρίζουμε ποτέ. Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο προϊόν που να τα καθαρίζει τοπικά?

5k3tp2.png

Απαραίτητο να είναι κρύες οι εστίες πριν τον καθαρισμό!

Για να αφήνει λάδια το ειδικό υγρό, μάλλον δεν το σκουπίζεις καλά στο τέλος ή βάζεις πολλή ποσότητα. Εγώ το πασαλείβω με λίγο χαρτί κουζίνας πάνω στους λεκέδες, το αφήνω λίγη ώρα να δράσει και μετά παίρνω βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τρίβω καλά καλά την επιφάνεια. Μετά, παίρνω καθαρό βρεγμένο χαρτί και σκουπίζω το υγρό. Το σκουπίζω αρκετές φορές μέχρι να ξεπλυθεί τελείως και στο τέλος σκουπίζω με στεγνό χαρτί και γίνεται καθρέπτης!

Δηλαδή ήμουν νια και γέρασα.

Σαπουνίζω, ξεβγάζω, τελείωσα.

Και όχι δεν έβαζα πολύ, και η διαδικασία καθαρίσματος ακριβώς η ίδια με την δική σου, πολύ ώρα και τέλος άφηνε ίχνη, και επειδή είμαι περίεργη τα ίχνη φαινόντουσαν όταν άναβα το φως στον απορροφητήρα, έ δεν μου αρέσει ακόμα και έτσι.

O5X4p2.png 

Δηλαδή ήμουν νια και γέρασα.

Σαπουνίζω, ξεβγάζω, τελείωσα.

Και όχι δεν έβαζα πολύ, και η διαδικασία καθαρίσματος ακριβώς η ίδια με την δική σου, πολύ ώρα και τέλος άφηνε ίχνη, και επειδή είμαι περίεργη τα ίχνη φαινόντουσαν όταν άναβα το φως στον απορροφητήρα, έ δεν μου αρέσει ακόμα και έτσι.

:) Όντως παίρνει λίγο χρόνο.

Την επόμενη φορά θα ανάψω απορροφητήρα να δω κι εγώ αν μένουν σημάδια και θα επανέλθω!

5k3tp2.png

γεια σας κι απο μενα κοριτσια!

καμια καλη ιδεα καθαρισματος σε εστιες με γκαζι?μου βγαινει η πιστη καθε φορα που μαγειρευω να τα καθαρισω μετα κι αμα βαρεθω και τα αφησω γινονται χειροτερα.καθε φορα πρεπει να βγαζω ολα τα καπακια και τις βασεις για τα σκευη και αντε να το καθαρισεις.να μην αναφερθω και στη μαυριλα που μενει πανω στα κατσαρολικα παρολο που ολα ειναι καταλληλα για εστιες γκαζιου...απογοητευση!

αν καποια εχει παρομοιο θεμα και εχει ανακαλυψει κανενα τροπο για ευκολο και γρηγορο καθαρισμα θα της ειμαι υποχρεη...

tt1108c2.aspx

Εγώ πάλι την καθαρίζω με υγρό πιάτων και σφουγγάρι για τα πιάτα, σαν καινούρια είναι αν εξαιρέσεις το κακάο που χύθηκε σε ένα μάτι και δεν έχει φύγει με ΤΙΠΟΤΑ.

Όσο για αυτό το ειδικό καθαριστικό για τις εστίες αφήνει πάνω ίχνη σαν λαδιά και δεν μου αρέσει καθόλου.

Ισως εχει να κανει με την ποιοτητα της εστιας.. τι να πω! Εγω οσες φορες την καθαριζω με υγγρο πιατων μου κανει κατι σημαδια σαν αυτα που εδειξε η sandy και φευγουν μονο με το ειδικο καθαριστικο η με jif. Και ποτε δεν αφησε γυαλαδα..

Ισως εχει να κανει με την ποιοτητα της εστιας.. τι να πω! Εγω οσες φορες την καθαριζω με υγγρο πιατων μου κανει κατι σημαδια σαν αυτα που εδειξε η sandy και φευγουν μονο με το ειδικο καθαριστικο η με jif. Και ποτε δεν αφησε γυαλαδα..

Τι να πω ίσως! Αλλά και η μητέρα μου που έχει εστίες με τον ίδιο τρόπο με εμένα τις καθαρίζει και είναι λες και μόλις την πήρε από την αντιπροσωπεία. Και δεν έχουμε την ίδια μάρκα!

O5X4p2.png 

Και τώρα μια απορία...

Έχουμε μάρμαρα σε όλο το σπίτι (παλιό) και στην κουζίνα και ό,τι πέσει αφήνει λεκέδες μόνιμους. Πριν 4 χρόνια τα είχαμε γυαλίσει με κρυσταλλοποίηση, αλλά όπου πατάμε θάμπωσαν και ειδικά η κουζίνα έχει γίνει πεδίο μάχης. Προχτές έριξε ο μικρός ζουμί από σταφύλι και σε 5 λεπτά άφησε μόνιμους λεκέδες... Το ίδιο και με εμετό που έκανε την περασμένη εβδομάδα, το σκούπισα και το σφουγγάρισα αμέσως και έμεινε σημάδι. Τα νεύρα μου... Όποιος δει το πάτωμα θα λέει ότι δεν σφουγγαρίζουμε ποτέ. Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο προϊόν που να τα καθαρίζει τοπικά?

Δοκίμασε με κεζάπ!Αυτά τα κόκκινα μικρά μπουκαλάκια με οξύ!Κάνουν φοβερή δουλειά στο μάρμαρο!!Το χρησιμοποιώ στο μπαλκόνι που έχουμε μάρμαρο και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ!!;)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

το κεζαπ το χρησιμοποιησα στο σπιτι που νοικιαζα οταν ειμουν φοιτητρια :oops: Όντως το κανει σαν καινουργιο αλλα δεν ξερω ποσο ασφαλες ειναιεαν εχεις μωρα στο σπίτι :confused:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...