Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ιδεες για μπουφε παιδικού πάρτυ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 176
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολύ όμορφα Sandy!Οι φατσούλες μου αρέσουν πάρα πολύ!

Αλλά μου άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί βρε παιδί μου και έρχονται Χριστούγεννα και είπαμε να κρατηθούμε λίγο!!:lol::lol:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

κι εμάς πλησιάζει η μέρα των γενεθλίων του μικρού και θα ήθελα να σας πω το μενού που σκέφτομαι να κάνω. Βασικά εμείς θα έχουμε μόνο 2 παιδάκια και καμμιά 15-18 άτομα μεγάλους.

1.Τα κλασσικά κεφτεδάκια

2. ρολλό κοτόπουλο γεμιστό με καρότο και σέλινο με πατατούλες στο φούρνο

3. χειροποίητη pizza με σάλτσα από βασιλικό, ζαμπόν βραστό, φρέσκα μανιτάρια, πράσινη πιπεριά, μπέικον και μοτσαρέλα

4. Κοτομπουκιές και μικρά λουκανικάκια εναλλακτικά περασμένα σε καλαμάκι από σουβλάκι συνοδευόμενα από ντιπ από μουστάρδα, μαγιονέζα, κέτσαπ

5. κανελόνια με σπανάκι

6. Γλυκόξυνο κοτόπουλο με πιπεριές, μπαμπού, baby corn

7. Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά

8. Ντοματίνια + μοτσαρελίνια καρφωμένα σε οδοντογλυφίδα (κλεμμένη ιδέα από εδώ μέσα)

9. Τονοσαλάτα κρύα με φαρφάλες ή βίδες με καλαμπόκι, φρέσκο μαιντανό, μαγιονέζα κτλ που είναι καταπληκτική

10, Σαλάτα ροκα παρμεζάνα σπανάκι με ρόδι και sauce βινεγκρετ ή αντί για ρόδι κομμάτια από πορτοκάλι που εάν το πορτοκάλι είναι γλυκό γίνεται το κάτι άλλο όταν ρίξεις την βινεγκρέτ

Σκεφτόμουν και μπόμπες αλλά μήπως θα είναι πάρα πολλά και δεν τα φάνε στο τέλος ?? Θα μου πείτε θα τα φάμε τις επόμενες μέρες ....

Και τα κλασσικά τούρτα, χυμούς, κρασάκι, ποτάκια, ξηρούς καρπούς κτλ.

Κάτι που να προσθέσω ή να αφαιρέσω ??? Ακούω προτάσεις...

Θα πρότεινα να αφαιρέσεις τα νούμερα 3,4 και 9 και να τα στείλεις πακετάκι!!!

Εννοείς να παραγγείλω απέξω ?? Μπα δε νομίζω εμείς πλέον φτιάχνουμε χειροποίητες πίτσες στο σπίτι μέχρι και σουβλάκι τυλιχτό πλέον οπότε δεν νομίζω να πάρω κάτι έτοιμο. Προτιμώ να κουραστώ λιγάκι αλλά είναι από τα χεράκια μου. Αλλωστε ετοιμάζω πλέον την πίτσα σε χρόνο ντε τε. Φτιάχνω τα ζυμαράκια τα προψήνω και τα βάζω κατάψυξη. Οταν λοιπόν θέλουμε πίτσα βγάζω το ζυμαράκι βάζω πάνω τα υλικά που θέλω και το ψήνω κανένα 20λεπτο στο φούρνο και γίνεται το κάτι άλλο. Ιδανική λύση εάν μου προκείψουν επισκέπτες της τελευταίες στιγμής.

Mάλλον δεν το διατύπωσα σωστά...να τα αφαιρέσεις από την λίστα σου και να τα στείλεις πακετάκι σε μένα!!Όλα όσα έγραψες είναι ωραία,αλλά αυτά που σου είπα είναι τα αγαπημένα μου!!

Και μήπως μπορείς να μου πεις λίγο τί ακριβώς κάνεις με το ζυμάρι της πίτσας?Πόσο το ψήνεις πριν το βάλεις στην κατάψυξη??

Ελιάνα θέλω την συνταγή της βάσης για την πίτσα. Γιατί μου λασπώνει στο κέντρο παντα??Θέλω όλη την διαδικασία να μου πεις πόσο την προψήνεις κλπ.

λέω να κάνω για τα γενέθλια του γιου μου

Διαφημίσεις

Ελιάνα, πραγματικά ποολυ ωραία η ιδέα σου με την κατάψυξη. Και γω φτιάχνω τη ζύμη της πίτσας αλλά δεν το είχα σκεφτεί να την προψήσω και να είναι έτοιμη στην κατάψυξη. Πες μας πως το κάνεις αν θες.

εγώ αυτή την συνταγή κάνω και μου βγαίνει πολύ ωραία. Την ανοίγω με ένα μικρό πλάστη για να γίνει φτενή που λέμε και όχι σαν ψωμί. Την ψήνω ελάχιστα στον αέρα, την αφήνω να κρυώσει, την τυλίγω με λαδόκολλα και την βάζω κατάψυξη χωρίς να την τσακίσω. Αλλωστε δεν είναι μεγάλη η διαμετρός της και χωράει στα συρτάρια μου.

http://argiro.gr/recipes/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B6%CF%8D%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1

εγώ αυτή την συνταγή κάνω και μου βγαίνει πολύ ωραία. Την ανοίγω με ένα μικρό πλάστη για να γίνει φτενή που λέμε και όχι σαν ψωμί. Την ψήνω ελάχιστα στον αέρα, την αφήνω να κρυώσει, την τυλίγω με λαδόκολλα και την βάζω κατάψυξη χωρίς να την τσακίσω. Αλλωστε δεν είναι μεγάλη η διαμετρός της και χωράει στα συρτάρια μου.

http://argiro.gr/recipes/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B6%CF%8D%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1

Οταν λες την ψήνεις για λίγο πόσο εννοείς? και σε πόσους βαθμούς? Εχεις δοκιμάσει την ετοιμη σάλτσα της κνορ ντομάτα βασιλικό?

Οταν λες την ψήνεις για λίγο πόσο εννοείς? και σε πόσους βαθμούς? Εχεις δοκιμάσει την ετοιμη σάλτσα της κνορ ντομάτα βασιλικό?

Εμείς την χρησιμοποιούμε συνέχεια αυτή την σάλτσα και είναι πολύ νόστιμη.

την ψήνω ίσα να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα σε προθερμασμένο φούρνο το πολύ 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα ή καλύτερα πάνω κάτω Ανάλογα και το φούρνο βέβαια. Ο δικός μου είναι αρκετά δυνατός.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Σε εναν μηνα περιπου θα κανουμε παρτι στο παιδακι μας.

Θα καλεσουμε τους συμμαθητες του και θα εχουμε μαλλον και αρκετους μεγαλους.

Φυσικα θα κανουμε μπουφε αλλα δεν εχω καταληξει ακριβως τι θα εχουμε.

Το σιγουρο ειναι οτι θα βγαλουμε την ψησταρια και θα ψησουμε σουβλακια καλαμακι. Σιγουρα θα εχουμε διαφορα πιτοειδη (οχι ομως πολλα), σκεφτομαι να φτιαξω μπεργκερ, σαλατες (ισως σαλατα του καισαρα και καποια αλλη πρασιναδα). Θελω ομως να φτιαξω και μακαρονοσαλατα και προσωπικα τρελαινομαι για μακαρονοσαλατα με τονο. Ταιριαξει ομως βρε κοριτσια? Και να οχι τι αλλη μακαρονοσαλατα θα μπορουσα να φτιαξω?

καλησπερα ζωη.λοιπον εγω την μακαρονοσαλατα την κανω ως εξης.βραζω τα μακαρονια συνηθως βιδες κανω κ καμμια φορα πεννες.δεν τις βουτηρωνω,μονο σουρωμα.βαζω χρωματιστες πιπεριες ολες,τυρι του τοστ κομμενο σε κυβακια,ζαμπον το ιδιο, καλαμποκι βρασμενο,ελιες πρασινες γεμιστες,κ για σως βαζω την θαουσεντ αιλαντ της χελμανς.αλλα την φτιαχνω κ με κετσαπ μαγιονεζα κ μια σταγονα ουισκι.μπορεις να βαλεις κ αβγο αν θεςκανει θραυση καθε φορα.το αλλο σαββατο εχω κ γω τα γεννεθλια της κορης μου κ θα υπαρχει σιγουρα.νομιζω παει κ με τονο.καλη επιτυχια κ χρονια πολλα εστω κ νωρις....

καλησπερα ζωη.λοιπον εγω την μακαρονοσαλατα την κανω ως εξης.βραζω τα μακαρονια συνηθως βιδες κανω κ καμμια φορα πεννες.δεν τις βουτηρωνω,μονο σουρωμα.βαζω χρωματιστες πιπεριες ολες,τυρι του τοστ κομμενο σε κυβακια,ζαμπον το ιδιο, καλαμποκι βρασμενο,ελιες πρασινες γεμιστες,κ για σως βαζω την θαουσεντ αιλαντ της χελμανς.αλλα την φτιαχνω κ με κετσαπ μαγιονεζα κ μια σταγονα ουισκι.μπορεις να βαλεις κ αβγο αν θεςκανει θραυση καθε φορα.το αλλο σαββατο εχω κ γω τα γεννεθλια της κορης μου κ θα υπαρχει σιγουρα.νομιζω παει κ με τονο.καλη επιτυχια κ χρονια πολλα εστω κ νωρις....

Σε ευχαριστω πολυ!!!

Πολυχρονο το κοριτσακι σου. Να ειναι παντα γερο και ευτυχισμενο.

Καλη επιτυχια στο παρτι σας!!!!

Εγώ πριν άπό 1 μήνα έκανα γενέθλια του μικρού με περίπου 20 μεγάλους και 8 παιδάκια και είχα:

1. Κεφτεδάκια

2. Σπιτική πίτσα

3. Σουφλέ με μακαρόνια αλλά όχι κρέμα γάλακτος αλλά φρέσκο γάλα.

4. Κρέπες με κιμά και μπεσαμέλ

5. Καλιτσουνάκια (παραδοσιακά τυροπιτάκια και σπανακοπιτάκια)

6. Σαλάτα με βίδες, μανιτάρια και κοτόπουλα

7. Σαντουιτσάκια

8. Κοτομπουκιές

9. Λουκανικάκια κοκτέιλ

10. Τονοσαλάτα με μαρούλι και τοματίνια

Iqvfp3.png

Σε εναν μηνα περιπου θα κανουμε παρτι στο παιδακι μας.

Θα καλεσουμε τους συμμαθητες του και θα εχουμε μαλλον και αρκετους μεγαλους.

Φυσικα θα κανουμε μπουφε αλλα δεν εχω καταληξει ακριβως τι θα εχουμε.

Το σιγουρο ειναι οτι θα βγαλουμε την ψησταρια και θα ψησουμε σουβλακια καλαμακι. Σιγουρα θα εχουμε διαφορα πιτοειδη (οχι ομως πολλα), σκεφτομαι να φτιαξω μπεργκερ, σαλατες (ισως σαλατα του καισαρα και καποια αλλη πρασιναδα). Θελω ομως να φτιαξω και μακαρονοσαλατα και προσωπικα τρελαινομαι για μακαρονοσαλατα με τονο. Ταιριαξει ομως βρε κοριτσια? Και να οχι τι αλλη μακαρονοσαλατα θα μπορουσα να φτιαξω?

ναι και να μην εχεις καμμια αμφιβολια! η δικη μου μακαρονοσαλατα εχει

πεννες βρασμενες απλα χωρις βουτυρο, ανιθο, φρεσκο κρεμμυδακι, καλαμποκι, κοκκινα φασολια και φυσικα τονο και μαγιονεζα την οποια φτιαχνω η ιδια. ταιριαζει πολυ και καθε φορα εξαφανιζεται:rolleyes:

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

• 3 months later...
δεν ξερω ποσο δυσκολα φτιαχνεται....,

αλλα δεν ειναι τελειο??????

williams-sonoma-traincakepan.jpg

αγαπητη μου φιλη το συγκεκριμενο ειναι ετοιμη φορμα κεικ που ψηνεις οτι κεκακι επιθυμεις και το στολιζεις...θα το βρεις στο εβαy.com με ελαχιστα χρηματα περιπου στα 6ε...και τα παιδια τρελαινονται!εσυ επιλεγεις με ποια σειρα θα βαλεις τα βαγονια...

με εκτιμηση,

χρυσα (νεα χαζομαμα)

Ελιάνα, πραγματικά ποολυ ωραία η ιδέα σου με την κατάψυξη. Και γω φτιάχνω τη ζύμη της πίτσας αλλά δεν το είχα σκεφτεί να την προψήσω και να είναι έτοιμη στην κατάψυξη. Πες μας πως το κάνεις αν θες.

μια που μπηκα να σχολιαζω και τα υπολοιπα!!!

λογο δουλειας θα σας ελεγα οτι οταν κανετε πιτσα να προψηνεται την βαση και επειτα να την αποθηκευεται στην καταψυξη ετσι δεν θα αδυνατησει η μαγια..αν την θελετε αφρατη! αν παλι σας αρεσει η πιο ψιλη τυπου ιταλικη τοτε την βαζεται ωμη...

γενικα αν σας αρεσει η αφρατη πιτσα να την ψηνεται κανενα 10λεπτο και επειτα να προσθετε τα υλικα και να συνεχιζεται το ψησιμο ετσι θα'ναι πιο ζουμερη!:lol:

• 1 month later...

κατι πολυ απλο ειανι να παρεις τα κουπατ ζαχαροπλαστικης και να κοψεις με αυτα τυρι ζαμπον και ψωμ,ι του τοστ και να τα κανεις τοστακια μικρα με σχημα. τα εκανα στα πρωτα μας γελεθλια και αρεσαν παρα πολυ. επισης αραβικες κομενες σε μπουκιτσες και τορτιγιες με γεμιση μαρουλι που εχεις ραντισει με μαγιονεζα και φετες αβγο. αυτο με τις τορτιγιες το ειχα φαει σε παιδικο παρτυ και με ξετρελανε!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας!! για τα γενεθλια της μικρης μας θα κανουμε ενα παρτυ αλλα επειδη ειμαι εγκυος και ζοριζομε με τις ετοιμασιες θελω να τα βαλω απο τωρα σε μια σειρα !!

αμα αγορασουμε μια τουρτα και κανω εγω μια Δουκισσα και κανταιφι (γιατι πολλοι γνωστοι μας νυστευουν) κανω και 2 πιτσες σε μεγαλο ταψι και ψησω και κανα τυροπιτακι, λουκανοπιτακι θα ειναι λιγα???? τι ακομα προτεινετε??? αν ειναι δυνατον ευκολο!!!! γιατι δεν εχω ιδιαιτερη βοηθεια

YQzpp2.png

Το αγγελουδακι μας !!!!!!

aLLhp2.png

Τα μωρακια μου!!!

Γεια σας!! για τα γενεθλια της μικρης μας θα κανουμε ενα παρτυ αλλα επειδη ειμαι εγκυος και ζοριζομε με τις ετοιμασιες θελω να τα βαλω απο τωρα σε μια σειρα !!

αμα αγορασουμε μια τουρτα και κανω εγω μια Δουκισσα και κανταιφι (γιατι πολλοι γνωστοι μας νυστευουν) κανω και 2 πιτσες σε μεγαλο ταψι και ψησω και κανα τυροπιτακι, λουκανοπιτακι θα ειναι λιγα???? τι ακομα προτεινετε??? αν ειναι δυνατον ευκολο!!!! γιατι δεν εχω ιδιαιτερη βοηθεια

πριν 1 μήνα έκανα κι εγώ το πρώτο μεγάλο πάρτυ του γιου μου (τώρα που είμαι έγκυος το θυμήθηκα...) και χωρίς βοήθεια ετοίμασα τα εξής για φαγητό (από γλυκά είχα μόνο τούρτα και διάφορα μπισκότα στην αρχή για τα πιτσιρίκια):

• πίτσες (που έφτιαξα μόνη μου)
  • τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, σπανακοπιτάκια (έτοιμα του σούπερ μάρκετ)
  • πέννες με σάλτσα καρμπονάρα
  • λουκανικάκια κοκτειλ, λουκανικάκια γαλοπούλας
  • μπόμπες ζαμπόν τυρί μαγιονέζα μαρούλι
  • σαλάτες
  • σουβλάκια (που έστειλα να μου τα ψήσουν αλλού γιατί ήταν 100 τεμ)
  • πίτες

ξεκίνησα να ετοιμάζω στις 14:30 και στις 18:30 ήταν όλα έτοιμα. και σκέψου ότι είχα περίπου 50 καλεσμένους...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...