Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ιδεες για μπουφε παιδικού πάρτυ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 176
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω τρελενομαι για μπομπες και ειναι πολυ ευκολες,Φτιαχνω μπομπα τονου(με μαγιονεζα και τριμενο αγγουρακι)και κοτοπουλο(με βραστο ψιλικομμενο κοτοπουλο,μαγιονεζα,λιγη μουσταρδα,τριμμενο καροτακι και ανιθακι),σε ψωμακι του τοστ γιατι το στρογγυλο ειναι πολυ ακριβοτερο!Απλα τελειες και γινονται αναρπαστες!(μην ξεχασεις αλατοπιπερο)Καλη επιτυχια,να χαιρεσαι το παιδακι σου!

ωραιο μου ακουγετε....για πεσ πως φτιαχνεται η μπομπα...η την αγοραζω????

κορίτσια η αγαπούλα μου θα έχει γενέθλια στις 9/10. τα πρώτα μας. ήδη από τώρα σκέφτομαι τί να ετοιμάσω από φαγητά για να είναι όλα τέλεια.

θα κάνω οπωσδήποτε μπουρεκάκια με τυρί, ίσως και με λουκανικάκια.

πίτσα,

κοτομπουκιές με φρυγανιά-αβγό-παρμεζάνα και μια συνοδευτική σως.

παιδικό ρόφημα με μπανάνα. δεν την έχω δοκιμάσει την συνταγή ακόμα. το ΣΚ.

πατάτες λεπτοκομμένες ψημμένες στο φούρνο για πιο υγιεινά.

ποπ κόρν, δικό μου, αντί για σαχλαμάρες περίπτερου.

σαλάτα του καίσαρα. θέλω και μια δεύτερη, αλλά ...

να κάνω και κρέπες; αλμυρές και γλυκιές;

σφολιάτα με ζάχαρη κανέλα, σε λωρίδες, κοντές, στριμμένες, και αλμυρές με παρμεζάνα και πάπρικα. το είδα στον Παρλιάρο. δεν το έχω δοκιμάσει.

θα βάλω τη μάνα μου να κάνει ρολό κιμά με αβγά. το κάνει τέλειο. εγώ δεν έχω κάνει ποτέ.

έχω πολλά πράγματα να δοκιμάσω πρώτα να τα κάνω, πώς είναι γευστικά, οπτικά.

έχετε άλλες ιδέες;

να ρθούμε? χαχα...

σεβούλα κοίτα αν κανένα παιδάκι έχει αλλεργία..γιατί η δικιά μου που έχει στο αυγό, δεν μπορεί να φάει πέρα από τις πατάτες και το ποπ κορν τίποτα άλλο!!

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

ωραιο μου ακουγετε....για πεσ πως φτιαχνεται η μπομπα...η την αγοραζω????

λιγο αργησα να δω το μνμ!Παιρνεις ψωμακι του τοστ ή ειδικο για μπομπα στρογγυλο και φτιαχνεις τοστακια τα οποια βαζεις το ενα πανω στο αλλο και τελος με ενα καλο μαχαιρι τα κοβεις(ολα μαζι,πυργακι) στα 4 αν ειναι το ψωμι στρογγυλο και στα 2 τοτετραγωνο(στα 4 γινεται χαλια)!τα τα τυλιγεις με αλουμινοχαρτο!Την γεμιση με τον τονο βαζεις σε 1 μπολ 2 τονους μεγαλους,3-4 κ.σ.μαγιονεζα και περιπου 1 αγγουρι τριμμενο(να το στιψεις πρωτα εχει πολλα ζουμια)Δοκιμαζεις να δεις αν θελει κατι περισσοτερο και φτιαχνεις τοστακια!

Στο κοτοπουλο,(1 στηθος)το βραζω το αφηνω να κρυωσει,το κοβω πολυ μικρα κοματακια και μετα το κανω με το χερι να διαλυσει,βαζω μετα 2-3 κ.σ μαγιονεζα 1-2 κ.γ. μουσταρδα,τριβω 1 μεγαλο καροτο,ανιθο οσο θες,αλατι πιπερι,αν βγει πολυ στεγνο μπορεις να προσθεσεις λιγο γιιαουρτι αντι μαγιονεζα!Αυτο γινεται και ωραια κοτοσαλατα!

Οι ποσοτητες ειναι και λιγο με το ματι,δοκιμαζεις και προχωρας!καλη επιτυχια!

Βεβαια υπαρχει και η απλη εκδοχη με ζαμπον τυρι μαγιονεζα ή βουτυρο!

αααα θυμηθηκα και ωραια πατατοσαλατα!πατατες βραστες οχι ζεστες,γιαουρτι,μαγιονεζα,ανιθο,κρεμμυδακι φρεσκο,αλατι πιπερι,ξυδι μουσταρδα,3 ωρες στο ψυγειο!φοβερη!(μπορεις να προσθεσεις και οτι αλλο θες,λουκανικακια,αυγο κτλ)

όλοι οι καλοί χωράνε!

δίκιο έχεις για τις αλλεργίες. από όσα γνωρίζω δεν έχουν θέμα.

θέλω να είναι και υγιεινά τρομάρα μου. γι' αυτό κόλλησα.

θα μου πεις, σε πολλά η ζάχαρη δεν αποφεύγεται.η κόρη μου σίγουρα δεν θα φάει ό,τι περιέχει ζάχαρη. τα άλλα παιδάκια είναι πιο μεγάλα από εμάς. το μικρότερο είναι 1,5 χρόνων και τρώει τα πάντα, ζάχαρη, αυγά, ...

το ρολό μπορεί να το αντικαταστήσω με κεφτεδάκια και συνοδευτικό με σάλτσα από γιαούρτι. έχεις δίκιο. πολλά αβγά.

αν αντί για κρέπες έκανα κεκάκια, τύπου μαφινς με μήλο, σταφίδα ή να τα κάνω επιπλέον;

λιγο αργησα να δω το μνμ!Παιρνεις ψωμακι του τοστ ή ειδικο για μπομπα στρογγυλο και φτιαχνεις τοστακια τα οποια βαζεις το ενα πανω στο αλλο και τελος με ενα καλο μαχαιρι τα κοβεις(ολα μαζι,πυργακι) στα 4 αν ειναι το ψωμι στρογγυλο και στα 2 τοτετραγωνο(στα 4 γινεται χαλια)!τα τα τυλιγεις με αλουμινοχαρτο!Την γεμιση με τον τονο βαζεις σε 1 μπολ 2 τονους μεγαλους,3-4 κ.σ.μαγιονεζα και περιπου 1 αγγουρι τριμμενο(να το στιψεις πρωτα εχει πολλα ζουμια)Δοκιμαζεις να δεις αν θελει κατι περισσοτερο και φτιαχνεις τοστακια!

Στο κοτοπουλο,(1 στηθος)το βραζω το αφηνω να κρυωσει,το κοβω πολυ μικρα κοματακια και μετα το κανω με το χερι να διαλυσει,βαζω μετα 2-3 κ.σ μαγιονεζα 1-2 κ.γ. μουσταρδα,τριβω 1 μεγαλο καροτο,ανιθο οσο θες,αλατι πιπερι,αν βγει πολυ στεγνο μπορεις να προσθεσεις λιγο γιιαουρτι αντι μαγιονεζα!Αυτο γινεται και ωραια κοτοσαλατα!

Οι ποσοτητες ειναι και λιγο με το ματι,δοκιμαζεις και προχωρας!καλη επιτυχια!

Βεβαια υπαρχει και η απλη εκδοχη με ζαμπον τυρι μαγιονεζα ή βουτυρο!

αααα θυμηθηκα και ωραια πατατοσαλατα!πατατες βραστες οχι ζεστες,γιαουρτι,μαγιονεζα,ανιθο,κρεμμυδακι φρεσκο,αλατι πιπερι,ξυδι μουσταρδα,3 ωρες στο ψυγειο!φοβερη!(μπορεις να προσθεσεις και οτι αλλο θες,λουκανικακια,αυγο κτλ)

την πατατοσαλάτα την λάτρεψα. μου τρέχουν τα σάλια! η απλή εκδοχή είναι τέλεια!

το κοτοπουλάκι το κάνω με γιαούρτι, όχι μαγιονέζα, απλά βάζω αν το θέλω πικάντικο λίγη μουστάρδα, και αντί για άνηθο (που πρέπει να του ταιριάζει λόγω γιαουρτιού) ρίγανη. το κρεμμυδάκι το φρέσκο ταιριάζει καλύτερα με ό,τι γαλακτοκομικό. τέλειο θα είναι. θέλω να μου κάνεις το τραπέζι!!!!!!!!!!!τώωωωωωωωωωωωραααααααααααααα!!!!!!:oops:

φέτος τίποτα! τα έκανε ο παιδότοπος...χαχα

πέρυσι είχα κανει εκτός των άλλων μακαρόνια στο φούρνο με μπέικον, κιμά τυριά και λαχανικά που άρεσε πολύ...

ως εξής:

•Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Κατά τη διάρκεια, ρίχνουμε στον κιμά τις πιπερίες και το μπέικον, όλα κομμένα σε κομματάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.

•Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή τελείως τριμμένες, και αφήνουμε να πάρουν βράση.

•Βράζουμε τα μακαρόνια, και αφού τα βουτυρώσουμε τα απλώνουμε σε ένα ταψί ή pyrex (όπως θα κάναμε στο παστίτσιο).

•Πάνω στα μακαρόνια τοποθετούμε το τυρί του τοστ ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια, και πάνω από το τυρί την πάριζα ή τη γαλοπούλα. Στη συνέχεια, τρίβουμε τη φέτα και την ρίχνουμε από πάνω. Στην περίπτωση που θα προσθέσουμε καλαμπόκι και μανιτάρια τα στρώνουμε και αυτά.

•Σειρά έχει ο κιμάς, τον οποίο απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλο το ταψί.

•Λίγο πριν το βάλουμε στο φούρνο, ρίχνουμε τυρί τριμμένο gouda από πάνω.

•Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο.

•Όταν το βγάλουμε, τα τυριά θα έχουν λιώσει και τα υλικά θα έχουν δέσει μεταξύ τους. Σερβίρουμε σε κομμάτια.

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

φέτος τίποτα! τα έκανε ο παιδότοπος...χαχα

πέρυσι είχα κανει εκτός των άλλων μακαρόνια στο φούρνο με μπέικον, κιμά τυριά και λαχανικά που άρεσε πολύ...

ως εξής:

•Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Κατά τη διάρκεια, ρίχνουμε στον κιμά τις πιπερίες και το μπέικον, όλα κομμένα σε κομματάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.

•Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή τελείως τριμμένες, και αφήνουμε να πάρουν βράση.

•Βράζουμε τα μακαρόνια, και αφού τα βουτυρώσουμε τα απλώνουμε σε ένα ταψί ή pyrex (όπως θα κάναμε στο παστίτσιο).

•Πάνω στα μακαρόνια τοποθετούμε το τυρί του τοστ ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια, και πάνω από το τυρί την πάριζα ή τη γαλοπούλα. Στη συνέχεια, τρίβουμε τη φέτα και την ρίχνουμε από πάνω. Στην περίπτωση που θα προσθέσουμε καλαμπόκι και μανιτάρια τα στρώνουμε και αυτά.

•Σειρά έχει ο κιμάς, τον οποίο απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλο το ταψί.

•Λίγο πριν το βάλουμε στο φούρνο, ρίχνουμε τυρί τριμμένο gouda από πάνω.

•Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο.

•Όταν το βγάλουμε, τα τυριά θα έχουν λιώσει και τα υλικά θα έχουν δέσει μεταξύ τους. Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Πότε θα 'ρθεις σπίτι μου, να μού κάνεις το τραπέζι;:P:-D

iyuNp3.png4hNCp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Επιστρέφω στο θεμα για να ζητήσω τις ιδέες σας. Λοιπόν το σάββατο έχουμε το πάρτυ του μικρού μας το οποίο αν μας επιτρέψει ο καιρός θα το κάνουμε στην ταράτσα μας. Όπως καταλαβαίνεται ο μπουφές σκέφτηκα να μην περιλαμβάνει φαγητά με σάλτσες αλλά κυρίως κρύα πιάτα. Κατέληξα στα ακόλουθα αλλά θέλω να κάνω άλλο ένα φαγητό. όχι ορεκτικό, που να μην χρειάζεται πχ τηγάνισμα.

Θα ετοιμάσω:

τυροπιτάκια

τυροπιτάκια με ελιά

λουκανικοπιτάκια

κρουασανάκια με γεμιση κοτοσαλάτας

μπομπα με μαρούλι και τονοσαλάτα

μπομπα με τυρι,γαλοπουλα, τυροσαλάτα

χαμπουγκερ

μπιφτεκάκια σκετα

κοτοπουλο ψητό (αυτό δε θα το ετοιμάσω, θα έρθει έτοιμο!)

σουφλέ

σαλάτα με ρόκα, κρουτόν, μπέικον,μπαλσαμικο

πατατοσαλάτα (το σκέφτομαι ακόμα)

πιατέλες τυριών και αλλαντικών.

Σημειώνω ότι θα είμαστε περίπου 30-35 μεγάλοι και 14 παιδακια.

Σας φαίνονται λίγα? Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω που να μην είναι μπουκιές αλλά κανονικόο φαγητό όπως το σουφλέ?

Ελενάκι εμένα μου φαίνονται πάααρα πολλά αυτά που σκέφτεσαι,θέλεις κι άλλο φαγητό?Σκέψου το πιάτο που θα έχεις και ότι θα γεμίσει με ένα από κάθε είδος,δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο...

Εκτός από πατατοσαλάτα μπορείς να κάνεις τις πατάτες ογκρατέν και ιδού το φαγητό!!

κρεπες τι θα έλεγες?? μπορεις να τις κανεις με ζαμπον τυρι για τα παιδια και γεμιση κοτοπουλου (εγω παιρνω ετοιμο της σουβλας που ειναι ποιο νοστιμο) μπεικον τυρι γκουντα τριμμένο (εγω οταν ετοιμαζω την γεμιση βαζω και 1/2 κρεμα γαλακτος μεσα για να μην μου στεγνωσει)

Διαφημίσεις

αυτα το τυροπιτακια με ελια και τα κρουασανακια με γεμιση κοτοσαλατας πως γίνονται??

εγω στα παρτυ της μικρης μου κανω και κοτομπουκιες τις ετοιμες μιμικος στο φουρνο τις ψηνω και πατατες αυτες με τη φλουδα παλι τις ετοιμες παλι στο φουρνο

Σαφώς πατάτες ογκρατέν είναι πολύ πιο ωραίες από πατατοσαλάτα αλλά όπως και οι κρέπες θα πρέπει να έχω το νου μου στο φούρνο, πάνω κάτω στην ταράτσα οπότε με δυσκολεύει λιγάκι, αφού θα έχω και το σουφλέ. Τα τυροπιτάκια με ελιά, πρώτη φορά τα δοκίμασα,εφτιαξα τα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού και στη γέμιση με τη φέτα έβαλα και μικρά κομματάκια ελιάς. Τα ετοίμασα και τα έχω στην κατάψυξη, όταν τα δοκιμάσω θα σου πω! Για τα κρουασανάκια, τα αγοράζω από ένα εργαστήριο σφολιάτας, τα ψήνω την ίδια μέρα, τα ανοίγω αφού κρυώσουν και η γέμιση είναι με ψίχα κοτόπουλο,στήθος, καλαμπόκι, αρακά, μαγιονέζα.

elenaki καλύτερα να κάνεις πιο λίγα σχέδια και να έχεις πολλά κομμάτια παρά τόσσα πολλά.Εγώ πάντα έφτιαχνα καμια δεκαρία σχέδια και περίσευαν πολλά .

3/10 εχει και το παιδι μου και είπα να κάνω (μερικά τα ετοίμασα και είναι στην κατάψυξη)

ρολό πλεξουδα με σφολιάτα,με κασέρι μπεικον ζαμπόν μανιτάρια πιπεριά

ρολό με σφολιάτα με πάστα ελιάς φέτα και πιπεριές φλωρίνης

λουκανοπιτάκια που τα άλειψα με κέτσαπ και μουστάρδα με ωραία μαλακια ζύμη

τυροπιτάκια(όχι σφολιάτας)

κεφτεδάκια με πατάτες φατσούλες περασμένα εναλλάξ σε ξιλάκι

κοτομπουκιές

club σαντουιτσ

σαλάτα του σεφ

και πατατοσαλάτα

πάλι πολλά είναι απλά τα δύο είναι σαλάτες

elenaki καλύτερα να κάνεις πιο λίγα σχέδια και να έχεις πολλά κομμάτια παρά τόσσα πολλά.Εγώ πάντα έφτιαχνα καμια δεκαρία σχέδια και περίσευαν πολλά .

3/10 εχει και το παιδι μου και είπα να κάνω (μερικά τα ετοίμασα και είναι στην κατάψυξη)

ρολό πλεξουδα με σφολιάτα,με κασέρι μπεικον ζαμπόν μανιτάρια πιπεριά

ρολό με σφολιάτα με πάστα ελιάς φέτα και πιπεριές φλωρίνης

λουκανοπιτάκια που τα άλειψα με κέτσαπ και μουστάρδα με ωραία μαλακια ζύμη

τυροπιτάκια(όχι σφολιάτας)

κεφτεδάκια με πατάτες φατσούλες περασμένα εναλλάξ σε ξιλάκι

κοτομπουκιές

club σαντουιτσ

σαλάτα του σεφ

και πατατοσαλάτα

πάλι πολλά είναι απλά τα δύο είναι σαλάτες

και τούρτα με γέμιση σαντυγή και νουτέλα τέλεια

Μπορείς να μου δώσεις τη συνταγή για το ρολό πλεξουδα με σφολιάτα,με κασέρι μπεικον ζαμπόν μανιτάρια πιπεριά? Τρωγεται μόνο ζεστό ή και χλιαρό?

Τελικά απέριψα την πατατοσαλάτα μιας και μου έδωσαν οδηγίες για πατάτες με μαντάρια, μπέικον και παρμεζάνα στο φούρνο, μόνο 10 λεπτά και λέω να το δοκιμάζω. Μάλλον θα κάνω και γω σαλάτα του σεφ, ταιριάζει ωραία με χαμπουγκερ κλπ! Thanks για τις ιδέες!

Εμείς θα έχουμε τούρτα κάστρο ιπποτών, την οποία θα φτιάξω με το μπισκοτόγλυκο το μωσαικό, για αλλαγή. Ελπίζω να πετύχει!

Πέρνουμε την σφολιάτα αφού έχει ξεπαγώσει το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη στο κέντρο βάζουμε την γέμιση ότι θέλουμε, δεξια και αριστερά κόβουμε οριζόντιες γραμμές και αρχίζουμε και πλέκουμε (απανωτίζουμε μια λωρίδα από δεξιά και μια λωρίδα από αριστερά.το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη κ το ψήνουμε παγωμένο,εκτός και αν το ψήσουμε όταν το φτιάξουμε.το ίδιο ακριβώς κάνουμε κ με πάστα ελιάς,τυρί και πιπεριά φλωρίνης.γίνετε και αυτό πολυ΄νόστιμο.τρώγοντε και κρύα.Να πώ ότι τις συνταγές τις βρήκα στις sintagespareas.gr έχει πολύ ωραίες συνταγές.

• 3 εβδομάδες μετά...

τελικά επειδή τα 3 παιδάκια που περιμέναμε ήταν άρρωστα περιοριστήκαμε στα εξής, όχι τόσο παιδικά, αφού πέρα από παππού, 2 γιαγιάδες ήταν και η οικογένεια της αδερφής μου που είναι νονοί.

τούρτα δική μου

μπουρεκάκια με λουκανικάκι δικά μου

μπουρεκάκια με τυρί (επίσης)

μπιφτέκια από χάμπεργκερ (επίσης)

πίτσα (επίσης)

χοιρινό κεμπάπ (μαμά μου)

μεξικάνικη σαλάτα

λάχανο σαλάτα με γιαούρτι, καρύδια (σαλάτες η αδερφή μου).

ψόφησα, αλλά το ευχαριστήθηκα!!!!!!!!!!!!!!!!

όλα άρεσαν και περάσαμε όμορφα!

δύσκολο να είσαι εργαζόμενη και να βγάζεις γούστα

κρίμα κι έχω πολλά!!!!!

• 5 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...