Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κέρασμα στον παιδικό σταθμό για γιορτή ή γενέθλια

Marilena

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και στον δικό μας σταθμό πάντως έχουν πει πως θεωρούν το καλύτερο (πιο υγειινό και ασφαλές) ένα σπιτικό κέικ και αυτό κάνω. Έχω πάρει και 2 φόρμες κουνελάκι κλπ και της Έλενας της αρέσει πολύ!

Καλημέρα. Για τη γιορτή της Σοφίας έφτιαξα ένα σπιτικό κέικ με φόρμα

μπαξ μπάνι (οπότε είχε και ωραίο σχέδιο) και έφτιαξα για τα παιδάκια μπλοκ ζωγραφικής με θέματα που βρήκα από το ίντερνετ και εξώφυλλο χιονάτη για τα κορίτσια και spiderman για τα αγόρια.

ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.. ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Καλημέρα. Για τη γιορτή της Σοφίας έφτιαξα ένα σπιτικό κέικ με φόρμα

μπαξ μπάνι (οπότε είχε και ωραίο σχέδιο) και έφτιαξα για τα παιδάκια μπλοκ ζωγραφικής με θέματα που βρήκα από το ίντερνετ και εξώφυλλο χιονάτη για τα κορίτσια και spiderman για τα αγόρια.

Πολύ καλή ιδέα το μπλόκ ζωγραφικής!!!!

Μπορείς να βάλεις κανένα link από αυτά που χρησιμοποίησες να πάρουμε ιδέες;; Και πως το έδεσες;;

Σ'ευχαριστώ

Καλημέρα,

σου γράφω κάποια site που μπορείς να βρεις εικόνες για να ζωγραφίσουν τα παιδιά σου και να τις εκτυπώσεις στον εκτυπωτή.

http://familycrafts.about.com/od/characterscolor/Famous_Characters_Coloring_Pages.htm[/size][/size]

http://www.kidscolorpages.com/coloringpages.htm

http://disney.go.com/magicartist/coloring/index.html

Λοιπόν εγώ βρήκα τις εικόνες που μου άρεσαν, έκανα αποθήκευση τις εικόνες save as ....jpg και τις έκανα εισαγωγή στο word.

Για εξώφυλλο χρησιμοποίησα έγχρωμη εικόνα.

Όταν τελείωσα το αρχείο το μετέτρεψα σε pdf και το εκτύπωσα

δίνοντας την εντολή page scaling:booklet printing, both sides

και το εκτύπωσα μπρος-πισω. Το εξώφυλλο το έκανα χωριστά σε γυαλιστερό χοντρό χαρτί.

Σε ότι αφορά το δέσιμο επειδή έχουμε κατάστημα με εκτυπώσεις φωτοτυπίες το έκανα μόνη μου βάζοντας σύρματα στη μέση και διπλώνοντας το στη μέση.

Εσύ όμως μπορείς να πας σε οποιοδήποτε κατάστημα με εκτυπώσεις και να το κάνεις, είτε να πεις να στο δέσουν με μεταλλικό σπιράλ.

Ελπίζω να βοήθησα, ότι χρειαστείς είμαι στη διάθεσή σου.

ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.. ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν χρειαστείς κάτι είμαι στη διάθεση σου

Ευχαριστώ πολύ.

Έχω πάρει και εγώ πολλές ιδέες και βοήθεια από πολλά κορίτσια πολλές φορές και μόνο διαβάζοντας απαντήσεις ή προβληματισμούς.

Επίσης αν στο google γραψεις στην αναζήτηση 'free coloring pages" ή ανάλογα με την προτίμηση του παιδιού σου σε κάποιο ήρωα πχ. "princess coloring pages' θα σου βγάλει πιο συγκεκριμένα πράγματα

Ένα άλλο site που έχει σελίδες φαγητών για να ζωγραφίζουν τα παιδιά:

http://www.activityvillage.co.uk/food_coloring_pages_AV.htm

Φιλάκια σε όλους

τρομερή ιδέα το μπλοκ ζωγραφικής!

αλλά η δασκάλα μας με προσγείωσε απότομα!

την πήρα σήμερα τηλ και μου είπε ότι καλό θα ήταν να πάω ένα κέικ ή ένα τσουρέκι και να το κόψουν εκεί ή αν θέλω μπορώ να τα έχω και σε ατομικές συσκευασίες -κεκάκια ατομικά ή τσουρεκάκια ή κρουασάν βανίλιας- και να κεράσει ο κυριάκος τους συμμαθητές του, μου είπαν να μην πάρω σοκολάτες ή οτιδήποτε με σοκολάτα γιατί τα αποφεύγουν καθότι πολλοί γονείς δεν θέλουν τα παιδιά να τρώνε σοκολάτα και μην έρθουν στη δύσκολη θέση σε ένα παιδί να δώσουν και το άλλο να κοιτάει από μακριά! λογικό το βρίσκω!!

αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μου απαγόρευσε να κάνω οποιοδήποτε δωράκι στα παιδιά γιατί τώρα ναι μεν δεν πολυκαταλαβαίνουν αλλά αργότερα θα καταλαβαίνουν και θα ανταγωνίζονται και θα ζηλεύει το ένα το άλλο (δηλαδή θα βλέπουν τι έφερε ο ένας και ο άλλος και θα ζηλεύουν). για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό :? τέλος πάντων αφού αυτό μου είπαν αυτό θα κάνω! σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις ιδέες σας!

Διαφημίσεις

dora μου αν το δικό σου είναι λίγο στολισμένο τότε φαντάζομαι τι τέλεια πράγματα μπορείς να κάνεις άμα θέλεις να στολίσεις κάτι!!!!

κάτι τέτοιο φαντάζ ομαι επιτρέπεται

Ηταν απλα ενα μικρο καλαθακι.. απο τα πιο χαζα και απλα που μπορω να κανω

Αλλα μην ξεχνας οτι εμενα αυτο ειναι μερος της δουλεια μου.. Ολη την ωρα κανω τετοια..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Και αν δεν πιανουν τα χερια σου εχω να σου προτεινω κατι πολυ ευκολο.

παρε απο το σουπερ μαρκετ αυτα τα κεσεδακια που βαζουν το χυμα γιαουρτι (η αν τρωτε γιαουρτια κρατα τα κεσεδακια) , παρε χαρτι γκοφρε που διπλωνει ευκολα και ειναι μαλακο, τυλιξε τα κεσεδακια δεστα με μια ομορφη κορδελιτσα, κολλησε πανω κατι διακοσμητικο και εχεις ετοιμα και πανευκολα πανεμορφα καλαθακια

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μπράβο δώρα. Οι ιδέες σου είναι σούπερ όπως πάντα.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Την Παρασκευή ο Μιχάλης έχει γενέθλια. Μίλησα με την υπεύθυνη του σταθμού και μου είπε ότι επιτρέπεται η τούρτα ή το κέικ αλλά όχι και τα δώρα στα παιδιά του τμήματος γιατί όταν θα φεύγουν με το σχολικό το μεσημέρι, τα μισά θα κρατάνε δώρο τα άλλα μισά όχι και θα ζηλεύουν. Της απάντησα ότι έχει δίκιο, ίσως ζηλέψουν αλλά...έτσι δεν είναι η ζωή;;Αλλες φορές έχουμε, άλλες όχι. Γιατί να δείχνουμε στα παιδιά ότι μπορούν να τα έχουν όλα, ενώ δε γίνεται πάντα;;

Τέλος πάντων, τζάμπα μίλησα, η πολιτική του παιδικού είναι αυτή:ή όλοι ή κανένας :(

Εκατσα και σκέφτηκα λοιπόν ότι μ' αρέσει πιο πολύ να φτιάξω τη λύση του κέικ γιατί θα είναι σπιτικό και πιο αγνό στα υλικά και γιατί θα περάσουμε καλά με τα πιτσιρίκια φτιάχνοντας το γλυκό όλοι μαζί. Σκέφτηκα να πάρω φόρμες της μιας χρήσης, απ΄τις μακρουλές για κέικ, και να φτιάξω 4 κέικ, να τα συνδέσω μέ ένα ξυλάκι για σουβλάκια και να φτιάξω ένα τρένο με βαγόνια. Κόλλησα όμως στη διακόσμηση. Να φτιάξω ρόδες από τι υλικό; Και ατμομηχανή;

Αν σας κατέβει καμιά ιδέα γράψτε μου. Πολύ θα το εκτιμήσω γιατί στέρεψα :idea::idea:

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Εγω φετος μαλλον θα παω μια τουρτα .. δεν μπορω να κατσω δωρακια για τα παιδακια.. Πρωτον δεν ξερω καν ποσα ειναι (μιας και δυο φορες εχω παει ολες κι ολες στο σταθμο αφου τον παει η μαμα μου)

Και δευτερον εχω τοσες ετοιμασιες για τα γενεθλια που χλωμο το βλέπω να προλαβαινω να βαψω εστω τα νυχια μου.. :cry:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Elinaki, φαντάζομαι πως μπορείς να καρφώσεις μισό πουράκι για φουγάρο μπροστά, και να καρφώσεις προσεκτικά με το ξυλάκι για σουβλάκι στρογγυλά μπισκότα (γεμιστά ή άλλα) για ρόδες...

Πιστεύω κι εγώ πως είναι λίγο υπερβολικό να μην επιτρέπουν δώρα, μπορούν να τους τα βάλουν στις τσαντούλες τους και να μην γίνουν προστριβές με άλλα παιδάκια στο σχολικό... Όλα γίνονται αν θες.

Το θέμα είναι πως αναγκάζονται και οι νηπιαγωγοί να κάνουν τις μοιρασιές και δεν είναι και δουλειά τους...

Εγώ έστειλα μπομπονιέρες από τη βάφτιση του μικρού μας και έγινε τέτοιο μπέρδεμα, σε άλλους δώσανε, σε άλλους ξεχάσανε, τους έπρηξα κι εγώ, που θα προτιμούσα να τις είχα πάει μόνη μου...

Δεν επιτρέπουν να κάνουν δωράκια και ιδιαίτερα γλυκά στους παιδικούς και στα σχολεία για να μην ζηλεύουν τα παιδάκια.

Σκεφτείτε ότι ίσως να υπάρχουν παιδάκια που που γονείς τους δεν έχουν το χρόνο ή το χρήμα ή το ταλέντο να κάνουν κάτι ξεχωριστό. Αυτά τα παιδάκια θα αισθάνονται μειονεκτικά όταν αναγκαστούν να πάνε στο σχολείο με κάτι πολύ απλό.

Η μαμά μου είναι νηπιαγωγός και από όταν πήγαινα στο νηπιαγωγείο δεν με άφηνε να πάρω τίποτα το πολύ ιδιαίτερο, ότι δίνανε όλα τα παιδάκια έδινα και εγώ. Και μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι έχει δίκιο.

Όλοι θέλουμε κάτι ξεχωριστό για τα παιδάκια μας, ας το κάνουμε στο σπίτι μας σε όσους θα έχουμε καλεσμένους.

Στο δικό μας παιδικό όταν γιορτάζουν τα παιδάκια μας φέρνουν σε πουγκί ή χάρτινο σακουλάκι καραμέλες, γλυφιτζούρια, σοκολατάκια, κιντεράκια κ.λπ. και μαζί με αυτά δίνουν και ένα δώρο σε κάθε παιδί (κουμπαρά, βιβλίο, παιχνιδάκι κ.λπ.).

Εγώ πάντως, επειδή η μικρή μου είναι 30 μηνών, θα προτιμούσα έναν απλό χυμό. Κι εγώ χυμούς έστειλα στη γιορτή της, γιατί θεώρησα ότι είναι πιο σωστό από το να φάνε μικρά παιδάκια γλυκά και τέτοιες χαζομάρες. Θα χουν χρόνια μπροστά τους για να φάνε τέτοια. Καλύτερα να μην αρχίσουν από τώρα...

βρε κορίτσια βοηθήστε με κι εμένα!

θέλω κι εγώ να πάω κάτι στο σταθμό για το καλό

είχε και γενέθλια και γιορτή ο μικρός αλλά... μιλάμε για βρεφάκια!

Τι να κεράσω την τάξη όταν το μικρότερο είναι 5 μηνών (ούτε καν τρώει δλδ) και το μεγαλύτερο 2 ετών?

τι να πάω για να φάνε 1-2 ετών?

το κέικ δε μου ακούγεται άσχημο αλλά... ούτε εγώ δεν έχω δώσει ακόμα κέικ... έχει μέσα ένα σωρό ζάχαρη και αυγά!

καμιά άλλη ιδέα? :?

η φίλη μας η KANGOO είχε μια φοβερή ιδέα για το κέρασμα στο παιδικό του γιού της ... κάτι μπισκοτά τέλεια ! στείλε της ενα πμ.

Ω-Μαμά θα μπορούσε να φτιάξεις μπισκότα οδοντοφυίας για τα μωράκια ... :wink:http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-odontofiias.html πάρε & μια συνταγούλα εξαιρετική!!! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Μαμα του ωριων μαλλον ειναι πολυ μικρα τα παιδακια για να μπεις στην διαδικασια του κερασματος.. Πηγαινε μια τουρτα να την φανε οι δασκαλες και αμα κανενα παιδακι τρωει θα του δωσουν

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Και εγώ πέριση είχα πάει γλυκά μόνο για το προσωπικό για τα παιδάκια αν θες μπορείς να πας μπισκότα.

Να ρωτήσω κάτι αν πας τούρτα να κεράσεις πας μόνο για την τάξη του παιδιού και το προσωπικό; ή για όλα τα παιδάκια του σταθμού; Αυτό με είχε προβληματίσει και γι΄αυτό φέτος πήγα σοκολάτες Kinder για όλα τα παιδάκια του σταθμού (περίπου 60 παιδάκια) και γλυκά για το προσωπικό.

a94dd1bc2e.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...