Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑΣ

AFRODITI

Recommended Posts

Βρε παιδιά...διαβάζω τις ποσότητες που λέτε και αγχώνομαι! Εγώ είμαι χαρούμενη αν θα φάει μισή μπανάνα+μισό μικρό αβοκάντο (είναι ο μόνος συνδυασμός που του αρέσει). Γενικά δεν τρώει, ούτε κρεατόσουπα...το μόνο που θέλει είναι το γάλα...

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρε παιδιά...διαβάζω τις ποσότητες που λέτε και αγχώνομαι! Εγώ είμαι χαρούμενη αν θα φάει μισή μπανάνα+μισό μικρό αβοκάντο (είναι ο μόνος συνδυασμός που του αρέσει). Γενικά δεν τρώει, ούτε κρεατόσουπα...το μόνο που θέλει είναι το γάλα...

Bρε μην αγχώνεσαι, είπαμε το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Και η δικιά μου ποτέ δεν έφαγε πάνω απο 140 γρ. στερεάς τροφής ακόμα και σε φαγητά που της αρέσουν, άσε για τη φρουτόκρεμα πονεμένη ιστορία ... ποτέ δεν έφαγε πάνω από 10 κουταλιές.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εμένα δεν τα θέλει καθόλου τα φρούτα!Τα έτρωγε με το ζόρι μέχρι τον όγδοο μήνα και τώρα τρώει τη Νουνού με τα 5 φρούτα.Με το μόνο φρούτο που τρελαίνεται είναι η μπανάνα!Έτσι της τη δίνω σαν σνακ!Της αρέσει να την κρατάω και να την τρώει μόνη της,αλλά την πατάω με το πιρούνι και της δίνω με το κουταλάκι!Ρώτησα τον γιατρό για το αβοκάντο,επειδή ξέρω ότι είναι το πιο πλούσιο σε βιταμίνες φρούτο και μου είπε να μην της δίνω και ότι τις βιταμίνες που χρειάζεται τις υπερκαλύπτει με αυτά που τρώει.

Όσο για την ποσότητα,επειδή δεν χρησιμοποιώ ζυγαριά,βάζω 140-150 γραμμάρια νερό και όση ποσότητα κρέμας χρειαστεί για να "δέσει".Λογικά πρέπει να είναι γύρω στα 200 γραμμάρια και αντέχει τουλάχιστον 2,5 με 3 ώρες!Μάλλον θέλει να γίνει μοντέλο!Είναι 8300(σταθερα!) και 78 πόντους σχεδόν! :D

Και η Ελενίτσα έτρωγε τουλάχιστον 3 φρούτα στην καθησιά της!!!!!Πάντα ο παιδίατρος ήταν της άποψης να τρώει όσο θέλει.Μάλιστα μια φορά στο ζύγισμα που την είχε βρεί λίγο γεματούλα, μας ρώτησε τί τρώει και όταν του είπαμε ότι τρέφεται "υγιεινά" (φρούτα-σούπες-γιαουρτάκια) μας είχε πει ότι την αφήνουμε να τρώει ελεύθερα. Και όντως το βάρος τησ το ρύθμισε μόνης της και είναι μια χαρα!!

... και να μην ξεχνάμε ότι παίζει ρόλο πάντα και η κληρονομικότητα... ένα "δύσκολο" παιδάκι στο φαγητό συνήθως διαθέτει έναν τουλάχιστον γονέα που ήταν και εκείνος σαν παιδί δύσκολος. Και απ' ότι έχω καταλάβει επίσης στις συμβουλές που για κάθε παιδάκι δίνουν οι παιδίατροι λαμβάνουν υπόψιν και το σωματότυπο των γονιών. Οπότε τελικά δεν υπάρχει για όλα τα παιδιά συμβουλή "δώσε όσο θέλει" ή "μην του δίνεις". Κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό... σίγουρα βέβαια υπάρχουν κάποια αντικειμενικά ανώτατα και κατώτατα όρια...

Διαφημίσεις

... και να μην ξεχνάμε ότι παίζει ρόλο πάντα και η κληρονομικότητα... ένα "δύσκολο" παιδάκι στο φαγητό συνήθως διαθέτει έναν τουλάχιστον γονέα που ήταν και εκείνος σαν παιδί δύσκολος. Και απ' ότι έχω καταλάβει επίσης στις συμβουλές που για κάθε παιδάκι δίνουν οι παιδίατροι λαμβάνουν υπόψιν και το σωματότυπο των γονιών. Οπότε τελικά δεν υπάρχει για όλα τα παιδιά συμβουλή "δώσε όσο θέλει" ή "μην του δίνεις". Κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό... σίγουρα βέβαια υπάρχουν κάποια αντικειμενικά ανώτατα και κατώτατα όρια...

Ναι όντως!Ο άντρας μου ήταν πολύ δύσκολος στο φαγητό και εξακολουθεί να είναι... :?Αντιθέτως εγώ ως μωρό τα έτρωγα όλα εις τριπλούν! :P

Λαμπρό παράδειγμα η υποφαινόμενη, που είχα καταντήσει την κακομοίρα τη μανα μου νευρωτική, δεν έβαζα μπουκιά στο στόμα μου...

Η μικρή τρώει μέτρια θα έλεγα, αλλά τα φρούτα ευτυχώς πάντα τα έτρωγε από την αρχή και αποφύγαμε τις έτοιμες φρουτοκρεμες.. Συνήθως τρώει μια μπανάνα (όχι μεγάλη), μισό μήλο, ένα αχλάδι και χυμό πορτοκαλιού, αλλά συνήθως τρώει και το αυγό της μάζί απότε είναι αρκετά...

Βέβαια είμαστε σταθερά 9,5 κιλά εδώ και τόσο καιρό (17 μηνών :cry: )

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Η μικρή τρώει μέτρια θα έλεγα, αλλά τα φρούτα ευτυχώς πάντα τα έτρωγε από την αρχή και αποφύγαμε τις έτοιμες φρουτοκρεμες.. Συνήθως τρώει μια μπανάνα (όχι μεγάλη), μισό μήλο, ένα αχλάδι και χυμό πορτοκαλιού, αλλά συνήθως τρώει και το αυγό της μάζί απότε είναι αρκετά...

Το ίδιο ακριβώς πρωινό πέρνουν τα παιδάκια μας ,καμιά φορά μπορεί να περιέχει και κανένα Miranta μπισκοτάκι (βέβαια έχει προηγηθει και ένα γαλα κατα τις 7,00-7,30π.μ)και εμείς 17μηνών είμαστε αλλά στα κιλά σας φάγαμε λάχανο! 10,700! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Λαμπρό παράδειγμα η υποφαινόμενη, που είχα καταντήσει την κακομοίρα τη μανα μου νευρωτική, δεν έβαζα μπουκιά στο στόμα μου...

Δεν πειράζει Christie... Θα την κάνεις μοντέλο... (εξάλλου από κάπου το παιδί θα κληρονόμησε το σωματότυπο!) :D

Αφροδίτη, στην όψη δε φαίνεται αδύνατη αλλά από τις αρχές του καλοκαιριού έχει πάρει μόνο μισό κιλό :cry:

Πρόγραμμα φαγητού μας:

8:30-9:00 250 γρ γάλα (είναι υπναρού :) )

11:00 Αυγό και φροτόκρεμα

14:00 Μεσημεριανό (το μεγάλο πρόβλημα)

18:00 Φαριν Λακτέ΄

20:30 Τοστάκι ή ψωμάκι/τυράκι ή άλλο σνακ

Βραδινο γάλα - Το κόψαμε από τον Αύγουστο (γι' αυτό της δίνω να ξαναφάει στις 20:30)

Γάλα πίνουμε μόνο το πρωί και ποτέ ενδιαμεσα στα γεύματα :?

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

Ααααααααααααα Αφροδιτούλα μάζι πάνε τα δικά μας τελικά!

Και εγω είχα αγχωθεί με το βάρος του που έχει κολλήσει τους τελευταίους μήνες!

Είναι 10.800 και ύψος 87, και έιμαστε 17,5 μηνών.

Αλλά τρώει μια χαρά, μάλλον με τοσο τρέξιμο κάθε μέρα... που να πάρει γραμμάριο!

G9FN.jpg.png

Χριστίνα μου μια χαρά είμαι δεν νομίζω πως πρέπει να ανυχηχείς πάντως και εμένα το βραδυνο το γάλα κα΄ποιες φορες δεν το θέλει και του το δίνω αργα κατα τις 11,00 όταν είναι κοιμισμένος!

εχω κόλλημα με το γάλα θέλω να το πίνει!

Λοιπόν Χριστινά , η Μαριάνα σου , ο Ευθυμης της Γιώτας , και ο Χαραλαμπάκος μου έχουν μεταξυ τους 1 εβδομάδα διαφορά!!!!!! :D:D:D

Πρώτα εσύ

Μετά εγώ

και μετά η Γιώτα! :o:o:o

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Εμας παντως η παιδιατρος μας ειναι της αποψης να του δινω οσο φαγητο θελει.Εμενα μολις αρχισμαε στερεες τροφες ηταν πολυ φαγανας και οσο και να του εδινα (και 300 και παραπανω ml) τα ερτωγε.Οταν ρωτησα την παιδιατρο μου ειπε οσο θελει μπορει να τρωει.Διαιτα θα το κανουμε το βρεφος?

Τωρα ηρεμησε καπως και τρωει γυρω στα 250 τη φορα,αναλογα με την ορεξη του.Πιο καλα απο ολα (ενα περιεργο πραγμα :shock: ) τρωει πλεον το μεσημεριανο.Ισως πειναει πιο πολυ γιατι τα φρουτα σιγουρα δεν κρατανε και τοσο.Αφηνω παντα και 3,5 ωρες να περασουν οποτε το κατεβαζει σε 10 λεπτα :wink:

bxBwp2.png EgDTp2.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Κ ΟΛΕΣ ΑΝ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ... ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 6,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΠΡΩΙ(150ML MAXIMUM) ΣΤΙΣ 9.30 ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ(ΜΙΣΟ ΜΗΛΟ, ΜΙΣΟ ΑΧΛΑΔΙ, ΜΙΣΗ ΜΠΑΝΑΝΑ) ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ 13 ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ Η' ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ Η΄ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ(1 ΦΟΡΑ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ) ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ Η' ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ(ΓΥΡΩ ΣΤΑ 150ML) ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ! ΜΕΤΑ ΥΠΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12 ΟΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΓΑΛΑ Κ ΜΕΤΑΤΟ ΠΡΩΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!Κ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ Κ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ Κ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑΦΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ! ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ...ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ!!!Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ<7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Κ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ 2 ΩΡΕΣ!!! ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ Κ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Κ ΓΙΑ ΜΕΝΑ! ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ!!! :P:P:P:P:P

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ...ΥΓΕΙΑ...

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια. Eμένα ο Δημητράκης πιο μικρός με δυσκόλευε με τα φρούτα. Tώρα διανύει τον 19ο μήνα και τρώει μια μπανάνα ενα μήλο ενα αχλάδι και χυμό πορτοκαλιού σχέδόν όλο το μπωλ και τρεις φορές τη βδομάδα αυγό. Mετά θα φάει και το μεσημεριανό του κατά τις δύο με δυόμιση συνήθως.Kαι ενδιάμεσα θα φάει κανένα μπισκοτάκι ή κουλουράκι σπιτικό ή λίγο ψωμάκι. Kαι μετά κατά τις έξι γιαούρτι ή φαρίν λακτε και μέτα πάλι κανένα μπισκοτάκι καμμια λιχουδιά σπιτική. Kαι μετά το γάλα κατά τις 10.

Kαι δεν είναι και πολύ βαρύς 11 κιλά. O γιατρός είχε πει να τρώει όσο θέλει σε όλα του τα γεύματα και ότι δεν χρειάζεται τίποτε ενδιάμεσα μέχρι τα δύο του. Kαι έτσι προχωράω. Kαι γάλα άλλες φορές πίνει διακόσια άλλες μπορεί να πιει και 150 ή και 250. Δεν τον έχω πιέσει ποτέ. Bέβαια του λέω ιστορίες, τραγουδάκια του δίνω διάφορα να κρατά και να επεξεργάζεται ή ότι μου δείχνει οτι θέλει. Eτσι τρώει τα φρούτα. Στο φαγητό δεν χρειάζονται πολλά πολλά, όπως και στη κρέμα ή το γιαούρτι.

Πιστεύω ότι τελικά το ίδιο το παιδί μας οδηγεί. Kαι στις καινούργιες γεύσεις δεν είχα και μεγάλο πρόβλημα. Mονο στο γάλα μερικές μέρες πριν το αλλάξω σε εβαπορε που του δίνω τώρα. Πολλές φορές έχει σημασία και τι ώρα ξυπνάει ή πως κοιμήθηκε τη νύχτα. Aν ήταν σερί ο ύπνος του ή με διακοπή. Συνήθως όταν ξυπνάει γύρω στις 8.30 ή 9.00 με σερί ύπνο τη νύχτα όλα πάνε καλά μετά.

Hθελα να πω ότι μην αγχώνεστε με τη διατροφή. Oσον αφορά το γάλα ο γιατρός μου είπε ότι λίγο πριν τα δύο περνάνε τα μωρά μια περίοδο αποστροφής του γάλατος που διαφέρει από παιδί σε παιδί και ότι μόνο του θα θελήσει να πιεί πάλι.

• 1 month later...

Η δική μου αποψη δεν διαφερει απο ολες τις αλλες. το παιδακι σου αν δεν πειναει αλλο δεν νομιζω οτι θα φαει. ας φαει οσο θελει. αν πειναει δεν τρωει σε συντομο χρονικο διαστημα παλι?και εμενα τοση ποσοτητα μου ειπαν να του δινω φρουτοκρεμα αλλα τελικα πειναγε κι αλλο και στο μισαωρο του εδινα συμπληρωμα γαλα, με αποτελεσμα να πηγαινει πισω ολο το προγραμμα του.

Κι εμένα ο δικός μου τελευταία φορά που την ζυγίσαμε ήταν 8700, αν και έχει και ύψος, και επειδή μου φαίνονταν πολλά, του άλλαξα λίγο τα γεύματα. του αύξησα την ποσότητα, από 210 σε 240 μιας και κάθε φορά που τελείωνε πλάνταζε στο κλάμα το παιδί, αλλά του μείωσα τα γεύματα σε 4 από 5. δεν ξέρω βέβαια αν έκανα καλά ή όχι, γιατί η παιδίατρος μου είχε πει να μην το κάνω! Το θέμα είναι ότι δεν φαίνεται να πεινάει ενδιάμεσα στα γεύματα και δεν είναι το στομάχι του συνέχεια γεμάτο. Τώρα βέβαια που αρχίσαμε και τις κρέμες, θα δούμε, ελπίζω να ισορροπήσει λίγο η κατάσταση γιατί η αλήθεια είναι ότι τα 8700 για ένα μωρό 5 μηνών είναι πολλά!

naOIp3.png

• 5 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...