Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΝΩ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ???

Recommended Posts

να κανω μια ερωτηση?επαιρνα τα μελιανε για 6 χρονια με εξαμηνα διαλλειματα ανα 2 χρονια.τωρα τα ειχα σταματησει για τρια χρονια και εδο και εναμιση χρονο εχω ξεκινησει τα yasmenelle.εχω παρατηρησει ομως οτι εχει μειωθει το αιμα μου αρκετα.ειναι φυσιολογικο.διαβαζω για προωρες εμμηνοπαυσεισ και ανγσυχω λιγο!

Και εγώ που έπαιρνα τα δεύτερα το ίδιο είχα πάθει αλλά οι περισσότεροι γυναικολόγοι λένε συνήθως ότι προκαλούν μειωση της ροής.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 125
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα..Πριν 2 μηνες περίπου ξεκίνησα τα gynofen 35.Δε γνωρίζω και πολλά σχετικά με τα αντισυλληπτικά και γενικά θέματα που σχετίζονται με εγκυμοσύνη κλπα.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης με χρήση αντισυλληπτικών ακόμα και αν το αγόρι έχει τελειώσει μέσα στην κοπέλα ή και μόνο πάνω στο σημείο της.Γιατι εχθές που ήρθαμε σε επαφή με το αγόρι μου τελείωσε πάνω στο "αιδοίο" μου.Και δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση το σπέρμα να πέρασε μέσα.Βέβαια το σκουπίσαμε και πλύθηκα αμέσως καθώς επίσης βρισκόμουν και στη 19η μέρα του κύκλου μου..Ελπίζω τα αντισυλληπτικά να είναι αποτελεσματικά.κάνω σωστή χρήση τους καθημερινά.Δεν πιστεύω να υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης.Εσείς τι λέτε?

Καλησπερα..Πριν 2 μηνες περίπου ξεκίνησα τα gynofen 35.Δε γνωρίζω και πολλά σχετικά με τα αντισυλληπτικά και γενικά θέματα που σχετίζονται με εγκυμοσύνη κλπα.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης με χρήση αντισυλληπτικών ακόμα και αν το αγόρι έχει τελειώσει μέσα στην κοπέλα ή και μόνο πάνω στο σημείο της.Γιατι εχθές που ήρθαμε σε επαφή με το αγόρι μου τελείωσε πάνω στο "αιδοίο" μου.Και δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση το σπέρμα να πέρασε μέσα.Βέβαια το σκουπίσαμε και πλύθηκα αμέσως καθώς επίσης βρισκόμουν και στη 19η μέρα του κύκλου μου..Ελπίζω τα αντισυλληπτικά να είναι αποτελεσματικά.κάνω σωστή χρήση τους καθημερινά.Δεν πιστεύω να υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης.Εσείς τι λέτε?

Καλημέρα Κατερίνα!Έπαιρνα τα συγκεκριμένα αντισυλληπτικά για 4 χρόνια περίπου!Από την στιγμή που κάνεις σωστή χρήση μην ανησυχείς καθόλου!Ακόμα και αν το αγόρι σου τελειώνει μέσα σου.

Καλημέρα Κατερίνα!Έπαιρνα τα συγκεκριμένα αντισυλληπτικά για 4 χρόνια περίπου!Από την στιγμή που κάνεις σωστή χρήση μην ανησυχείς καθόλου!Ακόμα και αν το αγόρι σου τελειώνει μέσα σου.

Ευχαριστώ πολύ!!Το φοβόμαστε να τελειώσει μέσα μου και δεν το έχουμε κάνει ακόμα αυτό..Εδω φοβήθηκα για το οτι τελείωσε πάνω στο μέρος μου.:P

Να σαι καλά για την απάντηση!

Ευχαριστώ πολύ!!Το φοβόμαστε να τελειώσει μέσα μου και δεν το έχουμε κάνει ακόμα αυτό..Εδω φοβήθηκα για το οτι τελείωσε πάνω στο μέρος μου.:P

Να σαι καλά για την απάντηση!

Σε καταλαβαίνω.Και εγώ κάπως έτσι ένιωσα την πρώτη φορά που ολοκλήρωσε μέσα μου.Αλλά είδα ότι δεν συνέβηκε τίποτα.Τα αντισυλληπτικά σε προστατεύουν από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε ποσοστό που φτάνει το 99% εφόσον κάνεις σωστή χρήση.Αυτό που ουσιαστικά κάνουν είναι να αναστέλλουν την ωορρηξία σου οπότε το σπέρμα δεν βρίσκει ωάριο να γονιμοποιήσει.

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαίνω.Και εγώ κάπως έτσι ένιωσα την πρώτη φορά που ολοκλήρωσε μέσα μου.Αλλά είδα ότι δεν συνέβηκε τίποτα.Τα αντισυλληπτικά σε προστατεύουν από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε ποσοστό που φτάνει το 99% εφόσον κάνεις σωστή χρήση.Αυτό που ουσιαστικά κάνουν είναι να αναστέλλουν την ωορρηξία σου οπότε το σπέρμα δεν βρίσκει ωάριο να γονιμοποιήσει.

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο. Κατά την περίοδο των 7 ημερών που κάνουμε διάλειμμα μέχρι να αρχίσουμε το νέο κουτί gynoFen υπάρχει περίπτωση να συμβεί τότε η ωορρηξία?

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο. Κατά την περίοδο των 7 ημερών που κάνουμε διάλειμμα μέχρι να αρχίσουμε το νέο κουτί gynoFen υπάρχει περίπτωση να συμβεί τότε η ωορρηξία?

όχι δεν γίνεται.όταν παίρνεις αντισυλληπτικά δεν κάνεις καθόλου ωορρηξία.

• 2 εβδομάδες μετά...

Kalispera se oles !!!

Kat´arxas apologoumai gia ta greeklish, omos o ypologistis apo ton opoio sas grafo den exei epilogi glossas... Vriskomai se paromoia katastasi kai xreiazomai tin voitheia sas. Eimai 22 xronon kai ksekinisa ta yasmin ton perasmeno noemvrio (eimai stin deyteri evdomada tou tritou kyklou). Mexri tora epairna anellipos to xapi xoris kanena provlima, omos tin perasmeni vdomada to ksexasa tin 7i mera tis protis evdomadas (7/2) me apotelesma na to paro tin epomeni mera me 14 ores kathysterisi. Epomenos pira to xapi tis 7is meras to mesimeri tis 8is meras kai epeita apo 7 peripou ores to epomeno. To provlima einai oti eixa epafi xoris profylakseis stis 3/2 (4 meres prin) kai stis 10/2 (3 meres meta) kati pou kathista tin anepythimiti egkymosyni pithani. Synexizo kanonika na pairno to xapi alla edo kai dyo meres exo entono ponokoilo xamila, niotho to stomaxi mou kai to stithos mou fouskomeno, niotho kourasi, ena aneksigito aisthima ypnilias, entono repsimo kai aspra kolpika ygra kai anakatevetai to stomaxi mou to proi. Anarotiemai ean einai logiko na exo tosa polla symptomata apo tin proti kiolas evomada kyisis (stin periptosi pou eimai egkyos) i ean aplos eimai toso agxomeni pou ta symptomata afta einai dimiourgimata tis fantasias mou! Ean eimai egkyos prepei na stamatiso amesos ta yasmin? H kalytera na synexiso mexri to telos (menei akoma mia evdomada) kai an den mou erthei periodos na prakso analoga? Logo agxous exo kanei idi ena test to opoio vgike arnitiko (an kai gnorizo pos einai noris akoma). Tha ithela na matho ean oi pithanotites gia mia egkymosyni einai afksimenes kai ean einai logiko na parousiazontai tosa polla symptomata apo tis prwtes kiolas meres. Lathos mou pou den piga se gynaikologo eksarxis (vriskomai sto eksoteriko) o opoios endexomenos tha mou edine to xapi tis epomenis meras. Tha ithela tis symvoules sas.. sas efxaristw poly ek ton proteron!!!

• 1 month later...

καλησπερα να κανω μια ερωτηση κοριτσια?επαιρνα τα yasminelle για 1,5 χρονο τα σταματησα τωρα,με τον φιλο μου κανουμε ερωτα χωρις προφυλαξεις συγκατικουμε και δεν θα μας πειραζε τυχον εγκυμοσηνη.τα σταματησα το προηγουμενο μηνα τα αντισυλληπτικα αλλα τωρα αδιαθετησα..δεν λενε οτι πιανεις αμεσως παιδι μολις σταματησεις αντισυλληπτικα?βεβεα γονιμες μερες ειχαμε αποφυγει..μηπως εχω κατι?

καλησπερα να κανω μια ερωτηση κοριτσια?επαιρνα τα yasminelle για 1,5 χρονο τα σταματησα τωρα,με τον φιλο μου κανουμε ερωτα χωρις προφυλαξεις συγκατικουμε και δεν θα μας πειραζε τυχον εγκυμοσηνη.τα σταματησα το προηγουμενο μηνα τα αντισυλληπτικα αλλα τωρα αδιαθετησα..δεν λενε οτι πιανεις αμεσως παιδι μολις σταματησεις αντισυλληπτικα?βεβεα γονιμες μερες ειχαμε αποφυγει..μηπως εχω κατι?

Kαθε οργανισμος ειναι διαφορετικος...ποιος στο ειπε αυτο??:confused::confused:

Τιποτα δεν εχεις βρε ηρεμησε......!!!Να αναρωτηθεις αν εχεις κατι αν προσπαθειτε πχ εναν χρονο και δεν ειδατε θετικο τεστακι!!!

Αν παντως θελετε παιδακι πριν τ βαλετε μπρος καλο ειναι να πας για εναν προγεννετικο ελεγχο !!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

προγεννητικο ελεγχο?δηλαδη?

Θα πας στον γυναικολογο σου πριν ξεκινησετε προσπαθειες.....πανε και τωρα δεν τρεχει κατι να κανεις εξετασεις απλες ειναι αιμα ουρα απλα ειναι πιο συγκεκριμενες...για να βεβαιωθεις πως εισαι απολυτα υγιης....και δεν θα εχεις καποιο προβλημα στην εγκυμοσυνη σου!!! θρομβοφιλια κτλ...!!!!

Εγω πχ δεν ειχα κανει πριν γιατι εμεινα ξαφνικα εγκυος τις εκανα μετα στην αρχη της εγκυμοσυνης αλλα καλο ειναι να τις εχεις κανει απο πριν για να προλαβεις τυχον προβληματακια αν εχεις..!!;);)

Αμα πας στον γυναικολογο σου θα σε ενημερωσει καλυτερα.....

Ευχομαι γρηγορα φουσκωμενη κοιλιτσα αφου τ θελετε..!!;)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Καλησπέρα!Είναι αλήθεια πως μετά τα αντισυλληπτικά είναι πιο εύκολο να μείνεις έγκυος αν έχεις ελεύθερες επαφές στις γόνιμες μέρες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάτι έχεις αν δεν μείνεις με την πρώτη! Πόσο μάλλον αν όπως λες αποφύγατε τις γόνιμες! Σταμάτησα τα αντισυλληπτικά τον Ιούλιο και έμεινα έγκυος τον Ιανουάριο. Κατά τ'άλλα συμφωνώ με τον προγεννητικό έλεγχο. Καλό είναι να τον κάνεις πριν μείνεις έγκυος. Σου εύχομαι γρήγορα εγκυούλα!!!

Οι επαφές πρέπει να είναι στις γόνιμες ημέρες για να έχετε εγκυμοσύνη.

Επίσης, αυτό που λέγεται οτι ταχα η γυναίκα είναι πιο γόνιμη αμέσως μετα απο τη διακοπή των αντισυλληπτικών, είναι μύθος!!!

Κορίτσια, όταν ήμουν 17, ο γυναικολόγος μου διέκρινε κάτι και μου έγραψε να πάρω αντισυλληπτικά (μάλλον πολυκυστικές διέκρινε αλλά και να μου το έλεγε δεν θα το καταλάβαινα τότε). Μου είχε προτείνει να το παίρνω μια σταθερή ώρα, όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για να το θυμάμαι. Τότε, ο κύκλος μου ήταν σταθερός στις 35-36 μέρες και δεν είχα σεξουαλική επαφή. πήρα τα αντισυλλητικά για μια βδομάδα. Τα έπαιρνα 6.30 η ώρα κάθε μέρα. Μια μέρα, λοιπόν, τα πήρα στις 7.30 και άρχισε να τρέχει αίμα από κάτω.. και τα σταμάτησα τελικά!! Έτσι κι αλλιώς το θεωρούσα άσκοπο να παίρνω τα αντισυλληπτικά από τα 17 μου!!! Έχω πολυκυστικές τελικά, αλλά από τότε που ξεκίνησα τη σεξουαλική ζωή που λέμε, ο κύκλος μου σταθεροποιήθηκε 29-31 μέρες (συνήθως 30)! Δεν έχω κανένα σύμπτωμα πολυκυστικών (αν εξαιρέσεις ότι δεν έχω μείνει έγκυος ακόμη).. Δεν ξέρω, εμένα αυτή η εμπειρία μου με έκανε αντίθετη ως προς το θέμα των αντισυλληπτικών.. τι λέτε?

ΥΓ* Συγνώμη για τα πολλά ποστ σε διάφορα θέματα, αλλά μου δημιουργούνται τόσες πολλές απορίες και θέλω να μοιραστώ εδώ μέσα όλα όσα έχουν συμβεί σε μένα ή σε γνωστούς.. ίσως βοηθήσω και βοηθηθώ!! Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Κορίτσια, όταν ήμουν 17, ο γυναικολόγος μου διέκρινε κάτι και μου έγραψε να πάρω αντισυλληπτικά (μάλλον πολυκυστικές διέκρινε αλλά και να μου το έλεγε δεν θα το καταλάβαινα τότε). Μου είχε προτείνει να το παίρνω μια σταθερή ώρα, όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για να το θυμάμαι. Τότε, ο κύκλος μου ήταν σταθερός στις 35-36 μέρες και δεν είχα σεξουαλική επαφή. πήρα τα αντισυλλητικά για μια βδομάδα. Τα έπαιρνα 6.30 η ώρα κάθε μέρα. Μια μέρα, λοιπόν, τα πήρα στις 7.30 και άρχισε να τρέχει αίμα από κάτω.. και τα σταμάτησα τελικά!! Έτσι κι αλλιώς το θεωρούσα άσκοπο να παίρνω τα αντισυλληπτικά από τα 17 μου!!! Έχω πολυκυστικές τελικά, αλλά από τότε που ξεκίνησα τη σεξουαλική ζωή που λέμε, ο κύκλος μου σταθεροποιήθηκε 29-31 μέρες (συνήθως 30)! Δεν έχω κανένα σύμπτωμα πολυκυστικών (αν εξαιρέσεις ότι δεν έχω μείνει έγκυος ακόμη).. Δεν ξέρω, εμένα αυτή η εμπειρία μου με έκανε αντίθετη ως προς το θέμα των αντισυλληπτικών.. τι λέτε?

ΥΓ* Συγνώμη για τα πολλά ποστ σε διάφορα θέματα, αλλά μου δημιουργούνται τόσες πολλές απορίες και θέλω να μοιραστώ εδώ μέσα όλα όσα έχουν συμβεί σε μένα ή σε γνωστούς.. ίσως βοηθήσω και βοηθηθώ!! Ευχαριστώ!

Η διαγνωση των πολυκυστικων ωοθηκων απαιτει συγκεκριμενα κριτηρια. Δυστυχως η "ταμπελα" μπαινει παρα πολλες φορες λανθασμενα.

• 2 months later...
Η διαγνωση των πολυκυστικων ωοθηκων απαιτει συγκεκριμενα κριτηρια. Δυστυχως η "ταμπελα" μπαινει παρα πολλες φορες λανθασμενα.

αγαπητε κυριε χριστοπουλε,

θα ηθελα να ρωτησω, υπαρχει περιπτωση η γυναικα να μεινει εγκυος ακομα και αν παιρνει αντισυλιπτικα?

ευχαριστω

• 4 εβδομάδες μετά...

geia sas paidia hthela na kanw mia erwthsh.pairnw antisyllhptika edw k 5 mhnes.kai gia prwth fora ksexasa na parw ena xapaki ths prwths evdomadas..kai oi odhgies lene pws an xkexaseis 1 xapi ths prwths evdomadas prepei na xrhsimopoieis profylaksh gia tis epomenes 7 meres....to xapi to phra ystera apo 14 wres anti gia to orio 12 wres......kai twra pou tha gyrisw sthn polh m epeidh eimai foithtria tha einai o filos m ekei k exw na ton dw ena mhna...k einai logiko na erthoume s epafh...oi meres autes omws pou tha ginei peftoun akrivws panw stis gonimes meres....kai den xrhsimopoioume profylaksh...kai exw agxos autes tis meres gia to an yparxei periptwsh na paei kati strava ekeines tis meres.....den teleiwnei mesa m omws....mporeite na me vohthhsete?h antisyllhptikh prostasia profanws tha exei meiwthei ligo etsi gia to ena xapaki pou arghsa na parw.yparxei kindynos?gt peftei k stis gonimes meres..k fovamai ligo

sas euxaristw poly

geia sas paidia hthela na kanw mia erwthsh.pairnw antisyllhptika edw k 5 mhnes.kai gia prwth fora ksexasa na parw ena xapaki ths prwths evdomadas..kai oi odhgies lene pws an xkexaseis 1 xapi ths prwths evdomadas prepei na xrhsimopoieis profylaksh gia tis epomenes 7 meres....to xapi to phra ystera apo 14 wres anti gia to orio 12 wres......kai twra pou tha gyrisw sthn polh m epeidh eimai foithtria tha einai o filos m ekei k exw na ton dw ena mhna...k einai logiko na erthoume s epafh...oi meres autes omws pou tha ginei peftoun akrivws panw stis gonimes meres....kai den xrhsimopoioume profylaksh...kai exw agxos autes tis meres gia to an yparxei periptwsh na paei kati strava ekeines tis meres.....den teleiwnei mesa m omws....mporeite na me vohthhsete?h antisyllhptikh prostasia profanws tha exei meiwthei ligo etsi gia to ena xapaki pou arghsa na parw.yparxei kindynos?gt peftei k stis gonimes meres..k fovamai ligo

sas euxaristw poly

Απο τη στιγμή που απλά καθυστερήσατε να πάρετε το χάπι σας μόνο 4 ώρες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να είσαστε σίγουρη οτι η αντισυλληπτική του προστασία ισχύει όπως και πριν. Αν έχετε ξεχάσει το χάπι για περισσότερο από 12 ώρες τότε καλό είναι να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό.

• 2 εβδομάδες μετά...

Τα χάπια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν είσαι έγκυος, αλλά αν τύχει και μείνεις έγκυος όταν παίρνεις αντισυλληπτικά χάπια, τότε δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος γεννετικών ανωμαλιών για το έμβρυο. το διαβασα σε ενα σαιτ.

w7ENp3.png

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν μεινω εγκυοσ χωρις να το ξερω και μετα παρω αντισυλληπτικα για 7 μερες δημιουργειται καποιο προβλημα στο εμβρυο?

Οχι, δεν υπαρχει καποιο προβλημα. Δεν εχει αναφερθεί καποια σημαντικη ανωμαλια στο εμβρυο.

Ευχομαι καλη εγκυμοσυνη και ενα καλο και γερό μωρό.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας!!! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα αντισυλληπτικά.Τα πήρα 1η φορά πριν 11 μέρες, την 1η μέρα που ξεκίνησε η περίοδός μου.Μετά από 5 μέρες,τελείωσε η περίοδος κανονικά. Αφού τελείωσε όμως,μετά από 2 μέρες,έως κ σήμερα,βγαίνουν καφέ υγρά κ μικρή ποσότητα αίματος που κ που στο σκούπισμα. Είναι φυσιολογικό;

kalhmera sas...opoios xerei parakalw na me voithisei...eixa periodo 26/06 me 30/06 kai hthela na paw diakopes kai phra antisiliptika yasmin gia na mhn mou erthei h periodos!phra to prwto xapi stis 19/07 pou plisiazn oi meres gia na fygw...stis diakopes hrtha se epafh eleythera omws me to agori mou...phra to teleytaio xapi stis 28/07 kai akoma den mou exei periodos...yparxei pithanotita na eimai eggyos???:?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...