εμβόλιο γαστρεντερίτιδας - Page 9 - Εμβόλια - Parents.org.gr Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εμβόλιο γαστρεντερίτιδας

mel

Recommended Posts

sofaki1978 είπε:
ναι αλλα οταν το ακους-διαβαζεις και μαλιστα οταν δεν εχεις και τις γνωσεις να το αναλυσεις περισσοτερο?????και οταν αφορα και το παιδι σου......εκει αλλαζουν τα πραγματα!;)

και φυσικα και την αλλαξα την παιδιατρο :-P:-P:-P:-P

γι΄αυτό πιστεύω ότι ο καλός παιδίατρος είναι σημαντικός, να μπορείς να του πεις "άκουσα αυτό" και να σου εξηγήσει. Απλά είναι κρίμα λόγω κακών επαγγελματιών να μένουμε εμείς με το άγχος αν κάνουμε το σωστό για τα παιδιά μας :evil: δεν λέω ότι οι γιατροί είναι θεοί και ό,τι λένε είναι νόμος, αλλά έχουν τις γνώσεις να βοηθήσουν

και πολύ καλά έκανες :D:D:D

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Εμας η παιδιατρος μας μας πρότεινε το (συγκεκριμένο) εμβόλιο να μην το κανουμε.Οταν της μίλησα για παρενέργειες μου είπε οτι δεν το λεει για τον λογο αυτο, αλλά επειδή παρεχει κάλυψη από τον ροταιο για σχετικα μικρό χρονικο διαστημα(νομιζω μου ειπε για τα 2 πρωτα χρονια του μωρού.

Αυτο σε συνδιασμο του οτι θηλαζουμε και τα μωρα που θηλαζουν ακομα κιαν παθουν γαστρεντεριτιδα την περνανε ελαφρα.

(και εγω σε συνδιασμο των όσων διάβασα ειπα να συμφωνησω και να μην το κανουμε...ελπίζω να επραξα ορθά):)

QqmLp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
  mmdad είπε:
Εμας ο μεγαλος περασε ανεμοβλογια 1μιση χρονο μετα το εμβολιο εβγαλε συνολικα 10 σπυρακια..

Πολλα παιδια αρρωσταινουν απο ανεμοβλογια κι ας εχουν κανει το εμβολιο......ουτε πετυχημενο εμβολιο θεωρειται ουτε κραταει πολυ καιρο η οποια ανοσοποιηση. οΠΩς ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και με αλλα εμβολια πχ της ηπατιτιδας.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

kinkajoujou είπε:
το dna των χοίρων που βρέθηκε αποδείχτηκε ότι δεν είναι επιβλαβές και το εμβόλιο συνεχίζει να διατίθεται. αλλά αυτό που λες για την παιδίατρο ότι σε απαξίωσε εγώ θα την άλλαζα :P

Δεν αποδειχθηκε τιποτα.....δεν υπαρχει μελετη που να αποδεικνυει οτι δεν βλαπτι το dna ζωον ενα ανθρωπινο οργανισμο......απλα επειδη φαινεται πλεον οτι δεν μπορουν να ελεγξουν το προβλημα οι φαρμακευτικες και λογικο αφου χρησιμοποιουν αιμα και οργανα ζωων για να επωασουν τον ιο (αν και στο συγκεκριμενο εμβολιο το dna χοιρου δεν ειχε καμμια δουλεια στα συστατικα του εμβολιου) βγαζουν μια ανακοινωση οτι δεν πειραζει και τελειωνει η υποθεση. Και καλουνται οι αλλοι, εμεις δλδ να αποδειξουμε οτι βλαπτει......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

vera είπε:
Σχετικα με αυτο που ρωτας υπαρχει αναφορα εδω......(βεβαια αφορα τα γουρουνακια γιατι ειναι ιος που χτυπαει αυτα, τι κανει στους ανρθωπους θα το μαθουμε συντομα ετσι οπως μας καταντησαν πειραματοζωα)

The "Vaccine Shock" of the Year

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/06/01/barbara-loe-fisher-may-21-interview.aspx

Και συγκεκριμενα δες εδω....

PCV1 is a pig virus that does not appear to cause any clinical disease in pigs or humans.

There is, however, another virus called porcine circovirus 2 (PCV2). This is a DEADLY pig virus that causes very severe disease in infant pigs, including:

* Wasting and failure to thrive

* Immune suppression

* Respiratory problems

* Kidney, brain and reproductive problems

* Death

βερα δες τι είχες παραθέσει για το θέμα παλιότερα. αυτά τα λέει ο Μέρκολα, που από ό,τι έχω καταλάβει τον θεωρείς αξιόπιστο.

(Βέβαια καλός είναι και του λόγου του, σου λέει πρώτα ότι ο ιός που βρέθηκε δεν προκαλεί πρόβλημα, αλλά μετά σου λέει "ναι, αλλά υπάρχει κι ο άλλος ιός, που προκαλεί αυτά τα τρομερά". ΟΚ, ευχαριστώ πολύ, κι ο Έμπολα είναι καταστρεπτικός για τον άνθρωπο, και; :P)

στο λινκ που είχα δώσει παραπάνω στη Δήμητρα υπάρχει επίσημη ανακοίνωση που λέει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Και χωρίς να ξέρω πολλά επ' αυτού, θεωρώ ότι το ΔΝΑ ζώων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βλάπτει τον οργανισμό, σκέφτομαι ας πούμε ότι σε καρδιοπαθείς κάνουν μεταμόσχευση βαλβίδες από χοίρους ή μοσχάρια κι ο οργανισμός δεν τις απορρίπτει, αυτές δεν περιλαμβάνουν το γενετικό υλικό του ζώου; και γενικά ξέρω ότι οι ιοί των εμβολίων επωάζονται συνήθως σε αυγά, οπότε κι από εκεί φαντάζομαι θα υπάρχει γενετικό υλικό. αν ξέρει κάποιος περισσότερα ας μας πει.

Διαφημίσεις

vera είπε:
Πολλα παιδια αρρωσταινουν απο ανεμοβλογια κι ας εχουν κανει το εμβολιο......ουτε πετυχημενο εμβολιο θεωρειται ουτε κραταει πολυ καιρο η οποια ανοσοποιηση. οΠΩς ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και με αλλα εμβολια πχ της ηπατιτιδας.

στα περισσότερα εμβόλια η ανοσοποίηση δεν κρατάει πολύ καιρό, κι αυτό γιατί συνήθως δεν περιλαμβάνουν ολόκληρο τον ιό, αλλά τμήματά του ή τον ιό αποδυναμωμένο. γι' αυτό πολλά παιδιά μετά τον εμβολιασμό έχουν συμπτώματα όπως αυτά της αρρώστιας που καταπολεμά το εμβόλιο, γιατί στην ουσία ο οργανισμός αναγνωρίζει τον εισβολέα και τον πολεμάει. αυτό είναι και μια καλή ένδειξη ότι γίνεται μια κάποια ανοσοποίηση (που μπορεί όμως και να μην είναι αρκετή για να παρέχει προστασία όπως έχουμε ξαναπεί). επειδή λοιπόν η ανοσοποίηση μέσω αποδυναμωμένου ιού δεν είναι αρκετά ισχυρή, δεν καλύπτει για μεγάλο χρονικό διάστημα, και γι' αυτό γίνονται και οι επαναληπτικές δόσεις, αλλά πέρα από την ανοσία εφ' όρου ζωής, μας ενδιαφέρει τα παιδιά να παραμένουν καλυμμένα για όσο διάστημα κινδυνεύουν από τις παιδικές ασθένειες.

kinkajoujou είπε:
βερα δες τι είχες παραθέσει για το θέμα παλιότερα. αυτά τα λέει ο Μέρκολα, που από ό,τι έχω καταλάβει τον θεωρείς αξιόπιστο.

(Βέβαια καλός είναι και του λόγου του, σου λέει πρώτα ότι ο ιός που βρέθηκε δεν προκαλεί πρόβλημα, αλλά μετά σου λέει "ναι, αλλά υπάρχει κι ο άλλος ιός, που προκαλεί αυτά τα τρομερά". ΟΚ, ευχαριστώ πολύ, κι ο Έμπολα είναι καταστρεπτικός για τον άνθρωπο, και; :P)

στο λινκ που είχα δώσει παραπάνω στη Δήμητρα υπάρχει επίσημη ανακοίνωση που λέει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Και χωρίς να ξέρω πολλά επ' αυτού, θεωρώ ότι το ΔΝΑ ζώων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βλάπτει τον οργανισμό, σκέφτομαι ας πούμε ότι σε καρδιοπαθείς κάνουν μεταμόσχευση βαλβίδες από χοίρους ή μοσχάρια κι ο οργανισμός δεν τις απορρίπτει, αυτές δεν περιλαμβάνουν το γενετικό υλικό του ζώου; και γενικά ξέρω ότι οι ιοί των εμβολίων επωάζονται συνήθως σε αυγά, οπότε κι από εκεί φαντάζομαι θα υπάρχει γενετικό υλικό. αν ξέρει κάποιος περισσότερα ας μας πει.

Αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως κανεις δεν ξερει τι κινδυνους διατρεχουμε απο το ξενο dna eite ανθρωπων ειτε ζωων. Γιατι δεν ξερουμε ουτε τι μπορει να περασει στον οργανισμο μεσω αυτου του dna, (οπως πρωτεινες ιων ζωων) ουτε πως μπορουν να επηρρεασουν τον ανθρωπο, ποσο μαλλον ενα μωρο που αναπτυσσεται......και φυσικα εχει να κανει με την καθε περιπτωση, αλλο δειγμα να ειναι πιο ασφαλες κι αλλο πιο επικινδυνο.

Για να γινουν τετοιες μελετες χρειαζονται πολλα χρονια παρακολουθησης.....και κατι τετοιο δεν βολευει, οπως λενε μερικοι γιατροι που υποστηριζουν τα εμβολια "δεν μπορουμε να χανουμε χρονο περιμενοντας να γινουν αυτες οι ερευνες" οποτε προτιμουν το ρισκο.

Στη συγκεκριμενη περιπτωση με το εμβολιο γαστρεντεριτιδας βρεθηκε dna ζωου που δεν επρεπε να υπαρχει στο εμβολιο (δεν χρησιμοποιηθηκε δλδ για την παρασκευη του) εξου και ο πανικος που δημιουργηθηκε και απαγορευτηκε το εμβολιο. Αλλα μετα βγαλανε την ανακοινωση (που την διαβασα γιατι κυκλοφορησε σε ολα τα σχετικα σαιτ) για να καθησυχασουν τον κοσμο, ενω στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει καμμια αποδειξη οτι δεν βλαπτει γιατι απλα δεν εχουν κανει καμμια σχετικη ερευνα.

Αυτο ειναι που με ενοχλει στο θεμα των εμβολιων......οτι υποθετουμε πως για να κυκλοφορουν αυτα τα σκευασματα, εχουν γινει ολοι οι ελεγχοι ασφαλειας, ενω στην πραγματικοτητα εχουν γινει πολλοι λιγοι ελεγχοι και μικρο follow up των εμβολιαζομενων. Και τελικα δεν υποχρεουνται οι φαρμακευτικες να μας αποδειξουν την ασφαλεια των ρποιοντων τους αλλα εμεις να τους αποδειξουμε πως βλαπτουν. :(

Aκομα και οι μεταμοσχευσεις που αναφερεις δεν ξερουμε πως θα εξελιχθουν...σιγουρα σωζουν ζωες και οι ασθενεις δεν εχουν καμμια αντιρρησνα ρισκαρουν, αλλα είναι διαφορετικο να πειραματιζεσαι πανω σε μωρα.

kinkajoujou είπε:
στα περισσότερα εμβόλια η ανοσοποίηση δεν κρατάει πολύ καιρό, κι αυτό γιατί συνήθως δεν περιλαμβάνουν ολόκληρο τον ιό, αλλά τμήματά του ή τον ιό αποδυναμωμένο. γι' αυτό πολλά παιδιά μετά τον εμβολιασμό έχουν συμπτώματα όπως αυτά της αρρώστιας που καταπολεμά το εμβόλιο, γιατί στην ουσία ο οργανισμός αναγνωρίζει τον εισβολέα και τον πολεμάει. αυτό είναι και μια καλή ένδειξη ότι γίνεται μια κάποια ανοσοποίηση (που μπορεί όμως και να μην είναι αρκετή για να παρέχει προστασία όπως έχουμε ξαναπεί). επειδή λοιπόν η ανοσοποίηση μέσω αποδυναμωμένου ιού δεν είναι αρκετά ισχυρή, δεν καλύπτει για μεγάλο χρονικό διάστημα, και γι' αυτό γίνονται και οι επαναληπτικές δόσεις, αλλά πέρα από την ανοσία εφ' όρου ζωής, μας ενδιαφέρει τα παιδιά να παραμένουν καλυμμένα για όσο διάστημα κινδυνεύουν από τις παιδικές ασθένειες.

Αυτη τη συντομη χρονικα ανοσοποιηση διαπιστωνω διαβαζοντας για τα εμβολια κι αναρρωτιεμαι τελικα αν αξιζει να κανεις καποια απο αυτα........η ηπατιτιδα Β πχ μπορει να σου προσφερει ανοσοποιηση για 1μισι εως 5 χρονια συνηθως......αξιζει το ρισκο?

Η ανεμοβλογια επισης.....οταν την εκανα στο γιο μου το μεγαλο, το εκανα μετα απο τρομοκρατια που δεχθηκα απο τη γιατρο για οσα φριχτα θα μπορουσε να παθει αν αρρωσταινε (παρολο που εγω την περασα στα 23 μου και μαλιστα μαλλον την κολλησα απο καποιον που ειχε μολις εμβολιαστει και την περασα σχετικα καλα)....αν ηξερα οτι η ανοσοποιηση κραταει τοσο λιγο η και καθολου δεν θα αποφασιζα να τον εμβολιασω......

• 3 months later...
  vera είπε:
Αυτη τη συντομη χρονικα ανοσοποιηση διαπιστωνω διαβαζοντας για τα εμβολια κι αναρρωτιεμαι τελικα αν αξιζει να κανεις καποια απο αυτα........η ηπατιτιδα Β πχ μπορει να σου προσφερει ανοσοποιηση για 1μισι εως 5 χρονια συνηθως......αξιζει το ρισκο?

Η ανεμοβλογια επισης.....οταν την εκανα στο γιο μου το μεγαλο, το εκανα μετα απο τρομοκρατια που δεχθηκα απο τη γιατρο για οσα φριχτα θα μπορουσε να παθει αν αρρωσταινε (παρολο που εγω την περασα στα 23 μου και μαλιστα μαλλον την κολλησα απο καποιον που ειχε μολις εμβολιαστει και την περασα σχετικα καλα)....αν ηξερα οτι η ανοσοποιηση κραταει τοσο λιγο η και καθολου δεν θα αποφασιζα να τον εμβολιασω......

Η ανοσοποιηση απο το εμβολιο της Ηπατ.Β, εφοσον γινει κ η δευτερη δοση , στα υγιη ατομα κραταει τουλαχιστον 20 χρονια..πιθανον και περισσοτερο...

Οσον αφορα στο εμβολιο της ανεμοβλογιας οι μελετες δειχνουν ανοσοποιηση τουλαχιστον για 25 χρονια και ειμαστε ακομα εν αναμονη νεων μελετων. Υπαρχουν νεα δεδομενα οτι αν γινει κ η δευτερη δοση του εμβολιου η ανοσοποιηση ειναι για ολοκληρη την ζωη του υγιους ατομου που εμβολιαστηκε.

ΠΟυ βρισκετε αυτες τις πληροφοριες? εΔεν θελω να σας προσβαλλω, αλλα ειναι λανθασμενες και αν τις διαβαζετε σε καποιο σαιτ τοτε προκειται για παραπληροφορηση. Αν σας τις εχει πει καποιος γιατρος, τοτε λυπαμαι αλλα δεν γνωριζει γιατι θεμα μιλαει...Μηπως να σας στειλω καποια εγκυρα σαιτ και καποιες εγκυρες ιατρικες δημοσιευσεις? Ευχαριστως να οτ κανω διοτι ειναι κριμα να μην εχετε την σωστη πληροφορηση.

Sebastian είπε:
Η ανοσοποιηση απο το εμβολιο της Ηπατ.Β, εφοσον γινει κ η δευτερη δοση , στα υγιη ατομα κραταει τουλαχιστον 20 χρονια..πιθανον και περισσοτερο...

Οσον αφορα στο εμβολιο της ανεμοβλογιας οι μελετες δειχνουν ανοσοποιηση τουλαχιστον για 25 χρονια και ειμαστε ακομα εν αναμονη νεων μελετων. Υπαρχουν νεα δεδομενα οτι αν γινει κ η δευτερη δοση του εμβολιου η ανοσοποιηση ειναι για ολοκληρη την ζωη του υγιους ατομου που εμβολιαστηκε.

ΠΟυ βρισκετε αυτες τις πληροφοριες? εΔεν θελω να σας προσβαλλω, αλλα ειναι λανθασμενες και αν τις διαβαζετε σε καποιο σαιτ τοτε προκειται για παραπληροφορηση. Αν σας τις εχει πει καποιος γιατρος, τοτε λυπαμαι αλλα δεν γνωριζει γιατι θεμα μιλαει...Μηπως να σας στειλω καποια εγκυρα σαιτ και καποιες εγκυρες ιατρικες δημοσιευσεις? Ευχαριστως να οτ κανω διοτι ειναι κριμα να μην εχετε την σωστη πληροφορηση.

Πιστεύω ότι θα βοηθούσε πολύ να ξεκαθαρίσουν κάποιες παρανοήσεις, αν παραθέτατε κάποιες έγκυρες πληροφορίες για το θέμα, γιατί καταλαβαίνω ότι είστε γνώστης. Ίσως έχει νόημα να φτιαχτεί ένα καινούριο thread και να μπουν εκεί κάποιες αξιόπιστες πληροφορίες υπέρ των εμβολίων, ώστε να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να βρίσκει συγκεντρωμένες απαντήσεις για τους διάφορους προβληματισμούς που υπάρχουν σε σχέση με τα εμβόλια.

Διαφημίσεις

Sebastian είπε:

Θα τους το πω εκει στον ΕΟΦ οτι οι ερευνες που διακινουνται στα γραφεια τους δεν ανηκουν σε εγκυρες πηγες και δεν προσφερουν σωστη πληροφορηση!!! :lol:

Κι ομως γιατροι τα λενε και γνωστοι μου γιατροι και γιατροι απο οργανωσεις που ασχολουνται με τα εμβολια. Δε σας ξερω κυριε Σεμπαστιαν και με συγχωρειτε αλλα σε τετοια θεματα εμπιστευομαι ανθρωπους που γνωριζω και ξερω το ποιον και τις γνωσεις τους παρα καποιον αγνωστο απο το διαδικτυο που εμφανιζεται ξαφνικα, θεωρει οτι τα ξερει ολα και εχει την απαιτηση να με ενημερωσει "σωστα". Χωρις να θελω να σας προσβαλω τετοιες τασεις μεγαλομανιας δεν εχει κανεις γιατρος απο το περιβαλλον μου και ειναι ενας λογος που τους εχω σε εκτιμηση.

Τωρα ειδικα για την ηπατιτιδα και την ανεμοβλογια εχω διαβασει πολλες μελετες που λενε ακριβως το αντιθετο απο οσα λετε. Τα εχουμε βαλει σε λινκς στα διαφορα τοπικ στο φορουμ, δεν μπορω να τα ψαχνω παλι καθε φορα.

Sebastian είπε:

Νομιζω οτι περα απο τις εγκυρες μελετες σας και τα εγκυρα σαιτ σας καλο ειναι να βλεπετε και τι λεει ο κοσμος, την πραξη δλδ, μια βολτα στα αμερικανικα φορουμ να κανετε να διαβασετε συζητησεις απο γονεις που κανουν ολα τα εμβολια πειθηνια στα παιδακια τους να σας πουν ποσα απο αυτα που εκαναν εμβολιο της ανεμοβλογιας, κολλησαν ανεμοβλογια λιγο αργοτερα..... Πολλα! Εχω διαβασει πολλες τετοιες συζητησεις, που δεν βολευουν τα "εγκυρα' σαιτ και τις "εγκυρες" μελετες σας, απο γονεις που ειναι μαλιστα υπερ των εμβολιων. Ισως αν οι γιατροι τους δηλωναν αυτα τα περιστατικα στον fda να ειχαν αλλα συμπερασματα οι εγκυρες μελετες σας και τα εγκυρα σαιτ σας!

By the way ειμαστε off topic!

το να απαξιωνουμε σοβαρες μελετες που εχουν γινει σε παροδο ετων, με μεγαλο πληθυσμιακο δειγμα δεν αποτελει επιχειρημα. Προσωπικα δεν εχω σκοπο να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σας, σας επεσημανα πως οι πληροφοριες σας ειναι λανθασμενες.

Να προσθεσω επισης πως δεν σας ζητησα ουτε να με εμπιστευθειτε, ουτε να με πιστεψετε, ουτε εξεφρασα γνωμη περι του τι να πιστευετε και ποιον. Σας προτεινα να σας δειξω επιστημονικες μελετες ωστε να συζηταμε με στοιχεια και να γινεται σωστη ενημερωση. Ο επιθετικος και ειρωνικος τονος στο μηνυμα σας ηταν περιττος. Θα σας παρακαλεσω λοιπον τουλαχιστον ας σεβομαστε τον "συνομιλητη" μας ακομα κ αν δεν τον γνωριζουμε, οπως σας σεβαστηκα εγω και δεν σας ειρωνευτηκα.

Καληνυχτα σας

Sebastian είπε:

Παντως ενας ανιψιος μας νοσησε απο ανεμοβλογια ενω ηταν εμβολιασμενος, και μαλιστα την περασε βαρια!

TARA είπε:
Παντως ενας ανιψιος μας νοσησε απο ανεμοβλογια ενω ηταν εμβολιασμενος, και μαλιστα την περασε βαρια!

Όπως έχουμε ξαναπεί, τα εμβόλια δεν επάγουν ανοσοποίηση σε όλα τα παιδάκια, κάποια είτε δεν φτιάχνουν καθόλου αντισώματα, κάποια φτιάχνουν μεν, αλλά είναι λίγα και δεν επαρκούν για να προστατεύσουν το παιδί αν αντιμετωπίσει τον ιό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί που εμβολιάζεται, και δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να γνωρίζουμε σε ποιο παιδί θα συμβεί. Είναι καθαρά θέμα οργανισμού το πώς θα αντιδράσει. Σε γενικές γραμμές, τα εμβόλια έχουν ποσοστά επιτυχίας από 85% μέχρι πάνω από 95% (αλλά δεν θυμάμαι πόσο πάνω ακριβώς). Το να νοσήσει λοιπόν κάποιο παιδί μετά από εμβολιασμό δεν σημαίνει κάτι για το εμβόλιο, είναι θέμα του οργανισμού του παιδιού.

Αν θεωρείς ότι για ποσοστό 85-95% δεν αξίζει ο εμβολιασμός, δεν εμβολιάζεις. Για άλλους είναι αρκετά ικανοποιητικό και επιλέγουν τον εμβολιασμό.

Διαφημίσεις

kinkajoujou είπε:
Όπως έχουμε ξαναπεί, τα εμβόλια δεν επάγουν ανοσοποίηση σε όλα τα παιδάκια, κάποια είτε δεν φτιάχνουν καθόλου αντισώματα, κάποια φτιάχνουν μεν, αλλά είναι λίγα και δεν επαρκούν για να προστατεύσουν το παιδί αν αντιμετωπίσει τον ιό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί που εμβολιάζεται, και δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να γνωρίζουμε σε ποιο παιδί θα συμβεί. Είναι καθαρά θέμα οργανισμού το πώς θα αντιδράσει.

Και οχι μονο οργανισμου αλλα και εμβολιου.....απο οτι εχει δειξει η πρακτικη (και εχουν ομολογησει και εταιριες) καποιες παρτιδες εμβολιων για χψ λογους δεν ειναι αποτελεσματικες. Αρα συμφωνουμε οτι δεν υπαρχει αναοσοποιηση δια βιου και δεν ειναι ειναι κατι απολυτο. Τωρα για τα ποσοστα αυτα που αναφερεις εχω σοβαρες ενστασεις για τον εξης λογο. Δεν αναφερονται απο γιατρους τα περιστατικα καποιων ασθενειων που εμφανιζονται παρα τον εμβολιασμο, ειτε οταν νοσουν αμεσως μετα το εμβολιο ειτε οταν νοσουν μετα απο καιρο. Αρα τι νοημα εχουν τα 85, 90 κλπ % με την πραγματικοτητα? Καμμια......οι αριθμοι ειναι εντελως πλασματικοι. Και το λεω ξεροντας πραγματα απο τον εοφ.

Sebastian είπε:
το να απαξιωνουμε σοβαρες μελετες που εχουν γινει σε παροδο ετων, με μεγαλο πληθυσμιακο δειγμα δεν αποτελει επιχειρημα. Προσωπικα δεν εχω σκοπο να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σας, σας επεσημανα πως οι πληροφοριες σας ειναι λανθασμενες.

Να προσθεσω επισης πως δεν σας ζητησα ουτε να με εμπιστευθειτε, ουτε να με πιστεψετε, ουτε εξεφρασα γνωμη περι του τι να πιστευετε και ποιον. Σας προτεινα να σας δειξω επιστημονικες μελετες ωστε να συζηταμε με στοιχεια και να γινεται σωστη ενημερωση. Ο επιθετικος και ειρωνικος τονος στο μηνυμα σας ηταν περιττος. Θα σας παρακαλεσω λοιπον τουλαχιστον ας σεβομαστε τον "συνομιλητη" μας ακομα κ αν δεν τον γνωριζουμε, οπως σας σεβαστηκα εγω και δεν σας ειρωνευτηκα.

Καληνυχτα σας

Καθολου ειρωνικος τονος και διολου επιθετικος κυριε Σεμπαστιαν, σας βρισκω πολυ παρεξηγιαρη! Το στυλ σας "ηρθα να σας προσφερω σωστη πληροφορηση κι εγκυρες πηγες" κανει "καπως" και σε οσους το ανεφερα αντεδρασαν ακριβως με τον ιδιο τοπο, δειχνει λιγο καβαλημενο ειδικα οταν προερχεται απο εναν αγνωστο στο ιντερνετ. Μπορειτε να αναφερετε τις αποψεις σας αλλα αυτα τα "εγκυρα" και "σωστα" που επικαλειστε οτι προσφερετε αποκλειστικα και μαλιστα με προσβλητικο υφος (ε ναι αυτη τη φορα προσβληθηκα!) προκαλουν αρνητικη εντυπωση. Γιατι υπαρχουν και ΘΑ υπαρχουν αντικρουομενες αποψεις αλλα και μελετες πανω σε αυτα τα ζητηματα, Ποιος καθοριζει τι ειναι εγκυρο και σωστο? Ο ΠΟΥ που τα κανε μανταρα περισι με το περιφημο εμβολιο της γριπης?

Η μητερα μου που δουλευε σε νοσοκομειο κολλησε ηπατιτιδα β παρολο που εμβολιαστηκε και σαν να μην εφθανε αυτο παρουσιασε αυτοανοσο μια δεκαετια μετα απο τον εμβολιασμο της, ηθελα να το τσεκαρω μαζι της για ποια ηπατιτιδα επροκειτο πριν το αναφερω, οποτε αυτα τα απολυτα που αναφερετε για τις εγκυρες μελετες σας δε μου λενε απολυτως τιποτα! Και δεν μιλαμε μονο για τη μητερα μου (για την οποια χεστηκε η παγκοσμια μελετη σας και σεις προφανως δεν θεωρειτε αξιολογο επιχειρημα) αλλα για πολλες περιπτωσεις. Οποτε απο τη στιγμη που η περιφημη ανοσοποιηση δια βιου παει περιπατο σε πρακτικο επιπεδο, ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι!

vera είπε:
Και οχι μονο οργανισμου αλλα και εμβολιου.....απο οτι εχει δειξει η πρακτικη (και εχουν ομολογησει και εταιριες) καποιες παρτιδες εμβολιων για χψ λογους δεν ειναι αποτελεσματικες. Αρα συμφωνουμε οτι δεν υπαρχει αναοσοποιηση δια βιου και δεν ειναι ειναι κατι απολυτο. Τωρα για τα ποσοστα αυτα που αναφερεις εχω σοβαρες ενστασεις για τον εξης λογο. Δεν αναφερονται απο γιατρους τα περιστατικα καποιων ασθενειων που εμφανιζονται παρα τον εμβολιασμο, ειτε οταν νοσουν αμεσως μετα το εμβολιο ειτε οταν νοσουν μετα απο καιρο. Αρα τι νοημα εχουν τα 85, 90 κλπ % με την πραγματικοτητα? Καμμια......οι αριθμοι ειναι εντελως πλασματικοι. Και το λεω ξεροντας πραγματα απο τον εοφ.

vera sorry αλλά μετά από τον ισχυρισμό ότι πίστεψες εσύ και η φίλη σου πνευμονολόγο (!!!!) που είπε ότι τη φυματίωση την προκαλεί ιός (:shock::shock::shock::shock:, μέχρι και τα παιδάκια του δημοτικού ξέρουν το βάκιλλο του Κωχ) ο οποίος μπορεί να ζωντανέψει στον οργανισμό μετά από εμβόλιο (είναι ο γνωστός ιός Χαϊλάντερ) και να προκαλέσει φυματίωση, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση, πίστευα ότι ξέρουμε για τι μιλάμε...

Μα δεν πιστεψα.....αν το πιστευα θα το ειχα κανει βουκινο!!! :lol: μαλλον μπερδευτηκε και εννοουσε το εμβολιο.......αυτη δεν τα εμβολιαζει οποτε λογικο ειναι να μπερδευτηκε, δεν παριστανει την επιστημονα ενω δεν ειναι σαν κατι αλλους που ειρωνευονται οποιον δεν χρησιμοποιει ακριβη ιατρικη ορολογια.

Αν ημουν τοσο αφελης θα πιστευα κι εσενα καλε!

Και υπαρχουν κατι εμβολια με ιους χαιλαντερ!!! Να τρομαζει το ματι σου! :lol: Μη σου τυχει!

Με το βάκιλλο του Κωχ ευτυχως δεν γνωριστηκα στο δημοτικο.......ενα εμβολιο αχρηστο που γλυτωσα!

Λοιπον για να βαλουμε καποια πραγματα στη θεση τους. Καταρχας δεν ειμαι αντρας, γυναικα ειμαι ;).

Δεν θα κανουμε το θεμα προσωπικη αντιπαραθεση. Βερα αναφερεσαι (μου επιτρεπεις τον ενικο?) σε πολλα θεματα ταυτοχρονα, θα σχολιασω μερικα τωρα που εχω λιγο χρονο.

Οσον αφορα το περιφημο εμβολιο της γριππης. Θελω να πω οτι εγιναν τραγικα λαθη απο το ΚΕΕΛΠΝΟ και γενικα με την ολη στρατηγικη του εμβολιασμου. Δεν θα μπω σε πολιτικα θεματα,διοτι εγω ζουσα στο εξωτερικο και ισως δεν εχω δικαιωμα να σχολιασω τα ελληνικα δρωμενα. Υπαρχει συγκεκριμενος τροπος με τον οποιο λειτουργει ο ΠΟΥ και βγαζει τα λεγομενα pandemic alert. Οταν μιλαμε για alert 5 αυτο σημαινει πως ενας ιος μπορει να μεταδοθει ευκολα απο ανθρωπο σε ανθρωπο, η εξαπλωση του ειναι πιθανη αν και ακομα μπορει να αποφευχθει (μιλαμε δηλαδη για ρισκο πανδημιας, οχι πανδημια). Αυτο ειχε ανακοινωσει ο ΠΟΥ, και αυτο σημαινει το επιπεδο 5. Επειδη επροκειτο για ενα καινουριο και απροβλεπτο συνδυασμο ιων (διοτι αυτο ειναι στην ουσια ο ιος της γριππης, ιοι διαφορων τυπων και οροτυπων που ανασυνδυαζονται) επρεπε να εφιστησει την προσοχη της Διεθνους κοινοτητας και να ζητηθει η παραγωγη ενος εμβολιου. Τωρα το πως χειριστηκε την κριση το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι φορεις υγειας, τα ΜΜΕ ειναι αλλη συζητηση. Αλλη συζητηση επισης η αναγκαιοτητα του εμβολιου.

ΔΕν προσπαθω να σε πεισω να εμβολιαστεις η οχι, απλα για καθε θεμα υπαρχει ο αντιλογος. Και υπαρχει κ ο επιστημονικος αντιλογος, τον οποιο θα βρεις σε δημοσιευσεις και μελετες, και οσο και αν εσυ προσωπικα απορριπτεις αυτες τις μελετες, εχουν γινει αποδεκτες απο την καθολικη πλειοψηφια της επιστημονικης κοινοτητας και βασει αυτων των μελετων και των κλινικων ερευνων μπορουμε σημερα να καταπολεμησουμε ασθενειες που μεχρι πριν λιγα χρονια ηταν θανατηφορες. Αν δεν θελεις να τις πιστεψεις ειναι δικαιωμα σου και κανεις δεν κρινεται για αυτο.

Για να ειναι ομως γονιμη αυτη η "αντιπαραθεση" μας, θα πρεπει να στηριζεται σε στοιχεια, αυτο ακριβως ανεφερα στο προηγουμενο μηνυμα. Δεν μπορουμε να κανουμε διαλογο αναφερομενοι στο τι πιστευει ο καθενας μας (διοτι οπως πολυ σωστα ειπες ολοι ειμαστε ανωνυμοι σε ενα σαιτ) η στο τι μας ειπε ο θειος μας, ο ανιψιος μας, η γυναικα του ξεδερφου του γειτονα...Ουτε σε θεωριες συνομωσιας και ανωνυμες πηγες καποιων υποτιθεται υψηλων παραγοντων σε φαρμακευτικες που δεν δινουν στοιχεια για να μην αποκαλυφθουν...

Εαν θεωρεις οτι με αυτα που γραφω σε προσβαλλω τοτε θελω να σε διαβεβαιωσω πως δεν εχω τετοια προθεση.

Επειδη βρισκομαι σε περιοδο μετοικησης στο εξωτερικο λογω επαγγελματικων και προσωπικων υποχρεωσεων, δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με το σαιτ και ετσι δεν εχψ διαβασει προηγουμενες αποψεις ουτε μπορω να παρακολουθησω το θεμα επι μακρον. Διαβασα οσα μπορεσα και θεωρησα σωστο να καταθεσω αυτα που γνωριζω.

Επειδη ομως μαλλον παρεξηγηθηκαν τα γραφομενα μου ηθελα να εξηγησω καποια πραγματα.

Με συγχωρεις, με τετοιο νικ και λιγο ο τροπος γραφης ξεγελαστηκα σε περασα για αντρα! Ωραιο ονομα by the way!

Λοιπον ειναι σαφες οτι στο ιντερνετ μπερδευεσαι ευκολα και παρεξηγεισαι, ουτε εγω θελησα να ειμαι επιθετικη απεναντι σου (αν και ειμαι λιγο πειραχτηρι) ισως ελαβα στραβα καποια πραγματα οπως τα εθεσες. Λαμπαδιαζω με ολα αυτα τα 'εγκυρα' και ¨σωστα" και τις απολυτες θεσεις γενικοτερα (σε τετοια θεματα, σε αλλα δε με χαλανε! :lol: ). Δεν μπορω δλδ να εμπιστευτω τις αποψεις καποιου που ξεκιναει δηλωνοντας οτι θεωρει (η τουλαχιστον αυτη την εντυπωση μου δινει) εντελως ασφαλη τα εμβολια, δεν δεχεται οτι μπορει να μην ειναι τοσο αποτελεσματικα όσο λενε οι κατασκευαστες, εκει με χανει ως ακροατρια και αναγνωστρια.

Σαφως και δεν μπορει καποιος να εμπιστευτει εναν αγνωστο στο ιντερνετ η και οχι μονο, αλλα με τον ιδιο τροπο δεν μπορω να κλεισω τα ματια μου και να εμπιστευτω τυφλα μια μελετη οσο εγκυρη κι αν ειναι θεωρητικα, ειδικα οταν αφορα θεματα τοσο σοβαρα. Εξαρταται βεβαια και το τι αποζητα κανεις...αν θελει δλδ να εφησυχαστει και να νιωσει ασφαλεια μπορει να του φανει χρησιμη, αλλα αν ειναι ανησυχη φυση και ψαχνεται, δεν ξεμπερδευει τοσο ευκολα! Αλλωστε ξερουμε πολυ καλα ποσο ευκολα απορριπτονται μελετες και συμπερασματα....Κι επειδη εχω ενα μωρο που αντιμετωπιζει καποια ιδιαιτερα θεματα, τα εμβολια με απασχολουν πολυ και τα λαμβανω πολυ σοβαρα. Δεν μπορω να παραβλεψω τους κινδυνους που επιφυλασσουν.

Σχετικα με τα εμβολια που ανεφερα, εχω διαβασει συχνα αυτα που ανεφερα, αλλα το ιδιο εχω ακουσει και απο το στενο μου κυκλο που αποτελειται σε μεγαλο βαθμο απο γιατρους. Επισης εχω ιδια εμπειρια οπως ανεφερα. Οταν εχω χρονο ευχαριστως να ξαναψαξω τα λινκ και να στα παραθεσω, αλλα σε αλλο τοπικ γιατι εδω ειμαστε οφ τοπικ και λεω να μην εμπλουτισω τις καρτες μου τσαντιζοντας τους συντονιστες :lol:

Αλλωστε ειναι καλυτερα τετοιου εδους συζητησεις να γινονται στα σωστα τοπικ για να διευκολυνονται οι αναγνωστες! Οποτε τα ξαναλεμε αλλου! :)

Δεν ξερω τι ακριβως ειδικότητα εχεις αλλα θα βαλω ενα λινκ που μου εστειλαν στο τοπικ του mmr να πεις τη γνωμη σου. Εγω δεν ξερω τι συμπερασμα να βγαλω, δεν ξερω καν το βακιλλο της Μαριζας Κωχ!!!(ξερω ομως του Μπαχ :lol:)

• 5 months later...

επαναφερω το θεμα.

σημερα καναμε εμβολιο στα διδυμα.

οταν ρωτησα τον παιδιατρο, γιατι δεν καναμε το ροτατεκ στα διδυμα, μου ειπε πως παρα πολλα μωρα πηγαν με αιμμοραγικη διαρροια στην κλινικη μετα απο αυτο το εμβολιο κ δεν το προτεινει- συνιστα πια!

κ ειχαμε κανει στη μεγαλη κορη μας το ροτατεκ(η΄το ραταριξ, δεν θυμαμι καλα) οταν ηταν 6 μηνων!

ημασταν τυχεροι μου ειπε. (μου ρθε ο ουρανος αφοντυλι!)

:evil::shock::confused:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Και εμεις το ειχαμε κανει νομιζω στην ιδια ηλικια με εσας και θυμαμαι τοτε η γιατρος με ρωτησε αν θελουμε να το κανουμε και ποιες ειναι οι τυχον επιπλοκες αλλα δεν ανεφερε τιποτα τετοιο,,ηταν το μονο εμβολιο που με ρωτησε αν θελω να το κανω αν οχι δεν ειναι απαραιτητο...τοτε ομως κυκλοφορουσε εδω μια ιωση και ειχε φοβηθει πολυ και το εκανα...την παρασκευη εχουμε ραντεβου για εμβολιο και θα την ρωτησω...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...