Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εμβόλιο γαστρεντερίτιδας

mel

Recommended Posts

κ να ηθελα να μη τους κανω τα εμβολια τα υποχρεωτικα δε γινοταν γιατι δε τα παιρνουν στο σχολειο.ζητανε βιβλιαριο οτι εχουν κανει εμβολια.οσο για της γαστρεντεριτιδας αν κολλησει κατω των 3 μηνων κινδυνευει ακομα κ να πεθανει.επειδη η μεγαλη παει σχολειο κ μη φερει κανεναν ιο απο κει ...γιαυτο το σκεφτομαι.αλλα μετα απο αυτο που διαβασα δε ξερω:?:

Διαφημίσεις

κ να ηθελα να μη τους κανω τα εμβολια τα υποχρεωτικα δε γινοταν γιατι δε τα παιρνουν στο σχολειο.ζητανε βιβλιαριο οτι εχουν κανει εμβολια.οσο για της γαστρεντεριτιδας αν κολλησει κατω των 3 μηνων κινδυνευει ακομα κ να πεθανει.επειδη η μεγαλη παει σχολειο κ μη φερει κανεναν ιο απο κει ...γιαυτο το σκεφτομαι.αλλα μετα απο αυτο που διαβασα δε ξερω:?:

και εγω γερμανια ιμουν..δεν ξερω αν ηταν υποχρεωτικο...παντως δεν εκανα κανενα.και εδω ελλαδα για το σχολειο βρηκα λυση...εγω στην θεση σου δεν θα το εκανα.γνωμη μου...

δεν ειναι υποχρεωτικο.τα υπολοιπα ομως ειναι κ παντα ζητανε βιβλιαριο,στην ελλαδα δε ξερω τι γινεται αλλα εδω μονο αν εχει κανει τα υποχρεωτικα το παιρνουν.κ εγω κλινω στο να μη το κανω απλα ηθελα γνωμες κ αν το εχει κανει καμια να μου πει τι παρενεργειες ειχε

Εγω γεννησα περσυ τον Αυγουστο το 4ο παιδι μου και τον Οκτωβρη που ξεκινησαμε τους εμβολιασμους και την γριπη των χοιρων να...καραδοκει να χτυπησει την Ελλαδα...με ολα τα παρατραγουδα των εμβολιασμων για τον ιο Η1Ν1....μου προτεινε η παιδιατρος μου να κανουμε το εμβολιο της γαστρεντεριτιδας και μαλιστα μαζι με το τριπλουν,της αιμοφυλου γριπης και της πολυομελυτιδας.....ρε παιδια φρικαρα....τοσα εμβολια μαζι σε ενα μωρακι 60 ημερων????......και επειδη τα αλλα τρια μου παιδια πανε σχολειο και ισως εφερναν ιωσεις στο σπιτι....αρνηθηκα να το κανω μιας και δεν θεωρειται υποχρεωτικο ...και ειπα να το κανω λιγο αργοτερα.....περασε περισυ ο χειμωνας και ο μικρος δεν μου κολλησε τπτ...και φετος που ξεκινησαμε να παμε παιδικο παλι δεν το εκανα αλλά και ουτε θα το κανω....μακαρι να υπηρχαν και αλλα εμβολια που δεν ειναι υποχρεωτικα....ωστε να εχουμε την επιλογη του εμβολιασμου η οχι στα παιδια μας......

και αλλωστε το συγκεκριμενο εμβολιο σε καλυπτει μονο σε συγκεκριμενο ιο της γαστρεντεριτιδας......

καλα για το εμβολιο της γριπης δε το σηζητω ουτε καν το σκεφτηκα να το κανω.ακομα κ ο παιδιατρος μου που σε κατι τετοια λεει εσυ πρεπει να αποφασισεις κ με αφηνει με το διλλημα ακομα κ αυτος μου ειχε πει να μη το κανω.αλλα δε ξερω τωρα...αν ειναι να παω στον αλλο κοσμο απο την αγωνια μου 3 μερες μετα το εμβολιο...να προσεχω για απνοια?κ λογω των αλλων 2 παιδιων δεν ειμαι ΟΛΗ την ωρα με το μωρο.κ αν γινει κανενα κακο κ δεν ειμαι εκει?απαπα:confused:

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια και απο εμενα. εμεις ημαστε 9,5 μηνων και τα εχουμε κανει ολα εκτος της γαστρεντεριτιδας! βασικα δεν ηξερα και πολλα για τα εμβολια αλλα ψαχνοντας εδω ενιωσα καπως................

aretiagelos αν σου ηταν ευκολο εστω με πμ να επικοινωνησουμε να μου πεις ορισμενα πραγματα γιατι δεν κανατε εμβολιο~ ευχαριστω εκ των προτερων

και αλλωστε το συγκεκριμενο εμβολιο σε καλυπτει μονο σε συγκεκριμενο ιο της γαστρεντεριτιδας......

το εμβόλιο αυτό σε καλύπτει κατά του ροταϊού, που είναι ο συνηθέστερος ιός που προκαλεί γσστρεντερίτιδα στα παιδιά. υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι ιοί, αλλά ή δεν είναι τόσο διαδεδομένοι ή δεν είναι τόσο επικίνδυνοι (όσο θα μπορούσε να είναι ο ροταϊός) και γι' αυτό δεν υπάρχει εμβόλιο. Οπως καταλαβαίνετε, τα εμβόλια δεν μπορούν να καλύψουν όοολους τους ιούς που υπάρχουν, κι άλλωστε δεν το θέλουμε αυτό, τα παιδιά πρέπει και να αρρωσταίνουν. Εμβόλια υποχρεωτικά είναι εκείνα που αφορούν ή πολύ συνηθισμένους ιούς ή δυνητικά επικίνδυνους.

Πάντως Δήμητρα και να αρρωστήσει τελικά το μωράκι δεν σημαίνει ότι θα καταλήξει και σε νοσηλεία

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

σας ευχαριστω κοριτσια...μαλλον την εχω παρει την αποφαση και δεν θα το κανουμε...πρεπει ομως να το προσεχω μη κολλησει γιατι αυτο που περασε ο αλεξανδρος δε θελω να το περασει κ η μικρη...το μωρο ειχε μεινει μισο:!:

αυτό που μπορείς να κάνεις πάντως για να μειώσεις τις πιθανότητες είναι πολύ καλή καθαριότητα, και κυρίως όταν έρχονται τα μικρά σε επαφή με το μωρό, ειδικά μετά από τουαλέτα. Από κει και πέρα είναι λαχείο :P

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια και απο εμενα. εμεις ημαστε 9,5 μηνων και τα εχουμε κανει ολα εκτος της γαστρεντεριτιδας! βασικα δεν ηξερα και πολλα για τα εμβολια αλλα ψαχνοντας εδω ενιωσα καπως................

aretiagelos αν σου ηταν ευκολο εστω με πμ να επικοινωνησουμε να μου πεις ορισμενα πραγματα γιατι δεν κανατε εμβολιο~ ευχαριστω εκ των προτερων

δεν κανουμε εμβολια διοτι δεν μας εχουνε πεισει για την αποτελεσματικοτητα τους και προπαντων μας κρυβουνε τισ παρενεργειες. Το ξερεις οτι τα περισοτερα απο αυτα εχουν (και αυτο γιατι ειναι παμφθηνα) ως συντηριτικα φορμαλδευδη (καρκινογονο,) θειομερσαλη (υδραργυρος, νευροτξικο) και πολλα αλλα...

ειναι προσωπικη αποφαση καθενος, εχω ομως και την <ασφαλεια> που ο ανδρας μου ειναι γιατρος και ασχολειται πανω απο 15 χρονια με ολιστικη ιατρικη.

δες ισως

http://www.homeopathy.gr/articles_vaccines.html

Κι εμεις το κάναμε και τι καταλαβαμε..... οσες φορες αρρωστησε 3 στο συνολο μεχρις στιγμής ήταν απο γαστρεντεριτιδα.!!!!!!

Δηθεν θα προστατευε το παιδί μου είχε πει η παιδιατρος!!!

Εμας είχε εντελώς αρνητικά αποτελεσματα!!

Στο δευτερο ουτε για αστειο.... όπως και πολλά άλλα εμβόλια!!

δηλαδη αν καταλαβα στην ελλαδα οποιος θελει κανει εμβολια?γιατι εδω ειναι υποχρεωτικο.οχι μονο στο σχολειο αλλα μεχρι κ στον χορο που εγραψα την κορη μου μου ζητησαν το βιβλιαριο με τα εμβολια:confused:

λοιπον κ γω ηταν αυριο να κανω το εμβολιο της γαστρ.στην μικρη αυριο.τελικα δεν θα το κανω.ευτυχως δεν της το εκανα πριν 15 ημερες γρ αλλαξα γιατρο αλλα κ στον καινουργιο που πηγα δεν μου το αρνηθηκε οταν το ανεφερα.ετσι την παταμε μας λενε κατι κ σαν τα βοδια δεν ρωταμε τιποτα.εμενα με ξυπνισε ενασ γνωστος μου που μου ειπε οτι στο δικο τους bebe ο γιατρος τους ειπε να μην το κανουν γτ εχει παρενεργειες κ οτι καλυπτει ενα ειδος γαστρ.

Ακριβως τα ιδια μου ειπε κ ο δικος μου παιδιατρος.Παρ ολο που στον μεγγαλο μου γιο μου ειχε πει να το κανουμε και το καναμε.Προφανως για να το λενε κατι θα ξερουν και ισως γι αυτο δεν ειναι κ υποχρεωτικο.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Διαφημίσεις

Τι να σας πω; Εγώ σήμερα που τη ρώτησα είπε ότι θα το κάνουμε και ότι θεωρείται παλιό και ότι δεν έχει παρενέργειες....Άντε τώρα εγώ να πω ότι δεν το πιστεύω....Υπάρχει ένα δίλημμα. Όπως πάντα με όλα τα εμβόλια....Μήπως και με τα άλλα το ίδιο δεν ισχύει;

Να ρωτήσω και κάτι που έχω απορία; Εσείς που έχετε κάνει στα παιδιά για την τάδε αρρώστια, κόλλησε το παιδί μετά την ίδια αρρώστια; Ή πράγματι δεν ασθενεί ποτέ από την ίδια ασθένεια;

Το συγκεκριμένο εμβόλιο προστατεύει μόνο από τον ροταϊό, αλλά υπάρχουν πολλοί αλλοι ιοί που προκαλούν γαστρεντερίτιδα. Νομίζω η λογική είναι να το κάνεις στο μωρό για να το προφυλάξεις από ό,τι είναι δυνατόν, γιατί σε τέτοιες ηλικίες η γαστρεντερίτιδα μπορεί να γίνει επικίνδυνη (το εμβόλιο γίνεται στον 2ο και στον 4ο μήνα).

Στον μεγάλο μου δεν το έκανα, γιατί δεν υπήρχε τότε. δεν έχει ιδιαίτερη ευπάθεια στη συγκεκριμένη αρρώστια κιόλας, το έχει πάθει μόνο δυο φορές όλα του τα χρόνια.

Στον μικρό το έκανα και δεν είχε καμια παρενέργεια.

Τι να σας πω; Εγώ σήμερα που τη ρώτησα είπε ότι θα το κάνουμε και ότι θεωρείται παλιό και ότι δεν έχει παρενέργειες....Άντε τώρα εγώ να πω ότι δεν το πιστεύω....Υπάρχει ένα δίλημμα. Όπως πάντα με όλα τα εμβόλια....Μήπως και με τα άλλα το ίδιο δεν ισχύει;

Να ρωτήσω και κάτι που έχω απορία; Εσείς που έχετε κάνει στα παιδιά για την τάδε αρρώστια, κόλλησε το παιδί μετά την ίδια αρρώστια; Ή πράγματι δεν ασθενεί ποτέ από την ίδια ασθένεια;

Κλησπέρα, από όσο γνωρίζω τα εμβόλια δεν έχουν 100% αποτελεσματικότητα, δλδ μπορεί κάποιο παιδί να μην το "πιάσει" να το πω έτσι και να μην κάνει αντισώματα.

Επίσης, τα εμβόλια συνήθως αντιμετωπίζουν συγκεκριμένους ορότυπους του ιού, π.χ. το Prevenar13 αντιμετωπίζει τους 13 πιο συνηθισμένους που προκαλούν διηθητική πνευμονιοκοκκική νόσο. έτσι, μπορεί μετά από εμβόλιο το παιδί να αρρωστήσει από άλλο ορότυπο.

με λίγα λόγια, δεν σημαίνει ότι άπαξ και εμβολιαστεί το παιδί δεν θα ξανααρρωστήσει από αυτή την αρρώστια. η λογική των εμβολίων είναι να ενισχύεται κάπως το ανοσοποιητικό των μικρών παιδιών απέναντι στις πιο συχνές παιδικές αρρώστιες, που μπορεί όμως και να είναι επικίνδυνες (να κάνουν π.χ. μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα κλπ.) κι έτσι αν αργότερα τις συναντήσουν (όταν αρχίσουν να έρχονται σε επαφή με πολλά άλλα παιδάκια) να είναι κάπως πιο ώριμος ο οργανισμός να τις αποκρούσει.

τώρα για την ασφάλειά τους πολλά λέγονται, προσωπικά έχω διαβάσει διάφορα, αλλά με καλύπτει το ότι οι σοβαροί επίσημοι φορείς αποδεικνύουν με μελέτες ότι τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει τελικά, χωρίς ωστόσο να αρνούνται ότι όπως και κάθε φάρμακο μπορεί να έχουν κι αυτά τις παρενέργειές τους κι ότι η ασφάλειά τους είναι ένα θέμα που παρακολουθείται σε βάθος χρόνου. Από εκεί και πέρα καλό είναι να συμβουλευόμαστε έγκυρες πηγές και να διαλέγουμε όσο το δυνατόν καλύτερο γιατρό, που να μας εξηγεί αυτά που μας ανησυχούν και να μας δίνει εναλλακτικές.

και τέλος πιστεύω το ότι "ζήτα από τον γιατρό να υπογράψει ότι δεν θα πάθει το παιδί τίποτα" δεν στέκει ως επιχείρημα, διότι ούτε για την ασπιρίνη δεν θα σου υπογράψει ο γιατρός τέτοιο χαρτί. ο ρόλος του γιατρού δεν είναι αυτός πιστεύω, κι ούτε είναι σωστό να τους αντιμετωπίζεις έτσι. Δεν θέλω δλδ ούτε να με πιέζει ο γιατρός μου, ούτε να τον εκβιάζω. Δεν τον θεωρείς καλό επιστήμονα; Γεια σας και σε άλλη παραλία, τόοοοσοι υπάρχουν εκεί έξω :P

πηγαμε εχθες στον παιδιατρο κ μας ειπε οτι βγηκε το καινουριο εμβολιο κατα της γαστρεντεριτιδας το οποιο δεν ειναι υποχρεωτικο αλλα πρεπει αν θελουμε να το κανει να γινει μεχρι την 6η εβδομαδα(δε καταλαβα για πιο λογο)

το εχει κανει καμια απο εσας?δεν ειναι λεει σε ενεση αλλα σε σιροπι.μου εδωσε ενα ενημερωτικο χαρτι κ γραφει οτι εχει καποιες παρενεργειες οπως γκρινια υπνηλια αλλα λεει κ για εμετους η διαροιες μεχρι κ 20 φορες σε μια μερα:confused::confused::confused: ειναι δυνατον?? αν εινα να κανει 10 η 20 φορες διαροια θα παθει αφυδατωση το μωρο!

Συγνωμη δεν διαβασα ολες τις απαντησεις.

Εμεις κανμε το Rotarix και στους 2 το οποιο ειναι ποσιμο (μια μικρη συριγκουλα). Νομιζω οτι καναμε 2 δοσεις αλλα ηταν τουλαχιστον 2 μηνων οταν εκαναν την 1η δοση. Και εδω προεραιτικο ειναι - δεν το καλυπτει η ασφαλεια. Μεχρι στιγμης ολα καλα

Εμας ο μεγαλος περασε ανεμοβλογια 1μιση χρονο μετα το εμβολιο εβγαλε συνολικα 10 σπυρακια..

εμενα με ρωτησε η παιδιατρος μου αν εκανα το rotarix(τα κανω στο ΙΚΑ τα εμβολια) και της ειπα οτι δεν ειναι στα υποχρεωτικα εμβολια και δεν εχω σκοπο να της το κανω γιατι εχω διαβασει για αποφραξη εντερου και ειλεο.και με κοιταξε με ενα απιστευτο βλεμμα του στυλ "μου εμαθες και εσυ για τις παρενεργειες " ,πολυ απαξιωτικο!και 2 εβδομαδες μετα διαβασα οτι το αποσυρανε στην αμερικη γιατι βρηκαν μεσα ξενο dna ζωου που δεν επρεπε!:mad::mad::mad:.ειναι τυχερη γιατι την αλλαξα απο παιδιατρο........:twisted::twisted::twisted:

Kht7p2.png

3iVPp3.png

εμενα με ρωτησε η παιδιατρος μου αν εκανα το rotarix(τα κανω στο ΙΚΑ τα εμβολια) και της ειπα οτι δεν ειναι στα υποχρεωτικα εμβολια και δεν εχω σκοπο να της το κανω γιατι εχω διαβασει για αποφραξη εντερου και ειλεο.και με κοιταξε με ενα απιστευτο βλεμμα του στυλ "μου εμαθες και εσυ για τις παρενεργειες " ,πολυ απαξιωτικο!και 2 εβδομαδες μετα διαβασα οτι το αποσυρανε στην αμερικη γιατι βρηκαν μεσα ξενο dna ζωου που δεν επρεπε!:mad::mad::mad:.ειναι τυχερη γιατι την αλλαξα απο παιδιατρο........:twisted::twisted::twisted:

το dna των χοίρων που βρέθηκε αποδείχτηκε ότι δεν είναι επιβλαβές και το εμβόλιο συνεχίζει να διατίθεται. αλλά αυτό που λες για την παιδίατρο ότι σε απαξίωσε εγώ θα την άλλαζα :P

εγω που ειχα κανει το εμβολιο της ανεμοβλογιας,οταν την περασα 10 ετων γεμησα σπυρια ΠΑΝΤΟΥ δεν υπηρχε σημειο επανω μου χωρις σπυρια!παλι καλα που δεν εκανα κανενα σημαδι!μεχρι και στο......ειχα!

ο αδερφος μου 9 ετων τοτε (ειχε κανει κ αυτος το εμβολιο )κολλησε απο εμενα και ειχε 2 σπυρακια μονο:shock:

Κι εγώ πέρασα και την ιλαρα και την ανεμοβλογια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ βαριά, μιλάμε για πολλές μέρες με υψηλό πυρετό, τρομερή αδυναμία, είχα μείνει μισή, και σημάδια μου έμειναν, και, και...γι' αυτό, όσα κι αν λένε για το σχετικό εμβόλιο, δεν υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ το κάνω στα παιδιά μου - ο μεγάλος το έχει κάνει ήδη κι έχει μια τελευταία δόση την άνοιξη.

Κι εμένα ο αδελφός μου Δήμητρα, στο πόδι τα περνούσε όλα και μου έσπαγε τα νεύρα!

εντιτ εγώ το εμβόλιο δεν το είχα κάνει.

το dna των χοίρων που βρέθηκε αποδείχτηκε ότι δεν είναι επιβλαβές και το εμβόλιο συνεχίζει να διατίθεται. αλλά αυτό που λες για την παιδίατρο ότι σε απαξίωσε εγώ θα την άλλαζα :P

ναι αλλα οταν το ακους-διαβαζεις και μαλιστα οταν δεν εχεις και τις γνωσεις να το αναλυσεις περισσοτερο?????και οταν αφορα και το παιδι σου......εκει αλλαζουν τα πραγματα!;)

και φυσικα και την αλλαξα την παιδιατρο :-P:-P:-P:-P

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...