Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εμβόλιο γαστρεντερίτιδας

mel

Recommended Posts

Το ήπιαμε κι εμείς και σε συνδυασμό και με άλλο ενέσιμα εμβόλια και δεν είχαμε την παραμικρή παρενέργεια..

Λυπάμαι που πέρασε τέτοια ταλαιπωρία το μωράκι σου!

Να σε ξυπνάει ότι ονειρεύεσαι...

8pvzp2.png

Διαφημίσεις

εμεις εχουμε κανει τη μια δοση και την παρασκευη παμε για την 2η.την πρωτη φορα ειχαμε εναν πυρετο 37,8 και με κομπρεσες και μπανακι επεσε και αυτο ηταν.γενικα δεν ειχαμε προβλημα,περιμενω να δω αντιδρασεις την παρασκευη.

z3Ehp3.png

honey καλημερα! Στο θεμα με τις ειδικες περιπτωσεις και τη ΓΟΠ καποιες ελεγαν οτι τα εμβολια μπορουν να χειροτερεψουν την κατασταση....ειναι ομως μαλλον περιστασιακο. Καλα κανατε.

Εμας μας ειπε να μην το κανουμε τωρα, γιατι εχουν προτεραιοτητα άλλα εμβολια. Καναμε το πολυδυναμο εχθες και σε 1 μηνα θα κανουμε μαζι πευμονιοκοκκο και μηνιγγιτιδα, να μην κανουμε λεει και τριτο εμβολιο μαζι κι ας ειναι ποσιμο. Ομως φοβαμαι την γαστρεντεριτιδα....σε ποια χρονικη στιγμη σας το εκανε? Μαζι με καποιο αλλο??

Εμένα η γιατρός μου δεν το έκανε στη μικρή γιστί μου είπε ότι προστατεύει μόνο από το στέλεχος rota, ενώ υπάρχουν κι άλλα 125 διαφορετικά στελέχη που μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερίτιδα συν το γεγονός ότι όταν προτοβγήκε στο εμβόλιο το έκανε σε δύο παιδάκια και τα δύο της πήγαν νοσοκομείο με φρικτούς πόνους στην κοιλιά διάρροια εμετό και πυρετό. Οπότε και αφού δεν είναι υποχρεωτικό έκρινε ότι δεν πρέπει να το κάνει.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

εμεις εχουμε κανει τη μια δοση και την παρασκευη παμε για την 2η.την πρωτη φορα ειχαμε εναν πυρετο 37,8 και με κομπρεσες και μπανακι επεσε και αυτο ηταν.γενικα δεν ειχαμε προβλημα,περιμενω να δω αντιδρασεις την παρασκευη.

Καλημέρα, εμένα επειδή είχαμε αποκλειστικό θηλασμό, μου είπε ότι όταν η μητέρα θηλάζει και έχει σκοπό να θηλάσει μέχρι και τον 6ο μήνα, δεν χρειάζεται το εμβόλιο της γαστρεντερίτιδας...

2Niwp2.png

6PDKp2.png

Διαφημίσεις

Και εμείς δεν είχαμε παρενέργειες και όπως σήμερα είπα και κάπου αλλού εγώ κατέληξα με ορό στο νοσοκομείο απο γαστρεντερίτιδα το προηγούμενο ΣΚ και η μικρή έκανε απλά λίγο διάρροια και δεν είχε τρελλή όρεξη για φαί δηλαδή την πέρασε στο πόδι σε αντίθεση με εμένα :(Οποτε θέλω να πιστεύω ότι βοήθησε.

Κορίτσια καλημέρα. Το συγκεκριμένο εμβόλιο έμαθα ότι υπάρχει σε επίσκεψη το ΙΚΑ (όπου κάνουμε όλα μας τα εμβόλια). Μου έδωσαν λοιπόν

ένα φυλλάδιο οι κυρίες του ΙΚΑ το οποίο πήρα σπίτι να το μελετήσω.

Σε λίγο αντιλήφθηκα ότι το φυλλάδιο το είχε τυπώσει ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία,

η οποία διαφήμιζε το προϊόν της. Θεώρησα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να διανέμεται διαφημιστικό φυλλάδιο στο ΙΚΑ , από τις κυρίες που κάνουν τα εμβόλια ,

και μάλιστα σου εξηγούσαν ότι δεν καλύπτεται από το ταμείο και πρέπει να το πληρώσεις εσύ.

Για το παιδί μου θα πληρώσω όσο-όσο και θα έχει τα πάντα στη χωή του ,

αλλά δεν ανέχομαι να με πιάνουν κορόϊδο!!!

Σκέφτηκα λοιπόν : Το εμβόλιο αυτό ΑΝ ήταν απαραίτητο δεν θα είχε εγκριθεί να γίνεται από το ασφαλιστικό ταμείο . ΟΚ , υπάρχουν και εμβόλια

τα οποία δεν καλύπτονται από το ταμείο , αλλά γιατί δεν έχω βρει διαφημιστικά φυλλάδια και γι'αυτά????

Την απορία μου έλυσε η (εξωτερική) παδίατρος μας :

Το εμβόλιο της γαστρεντερίτιδας επιβάλλεται να γίνεται σε παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σε χώρες με προβλήματα στο πόσιμο νερό , επιδημίες κλπ και

γενικά σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου , και σίγουρα όχι στην Ευρώπη ή την Αμερική όπου οι συνθήκες υγιεινής είναι ανθρώπινες.

Αυτή ήταν η γνώμη της παιδιάτρου μας. Η τελική επιλογή του να μην κάνουμε το εμβόλιο ήταν δική μου , η παιδίατρος είπε ότι δεν το θεωρεί απαραίτητο...

Διαβάζοντας τις παρενέργειες που είχε σε κάποια παιδάκια , αισθάνομαι δικαιωμένη για την επιλογή μου...πείτε μου όμως σε εσάς το συνέστησε παιδίατρος ή τρομάξατε με αυτά που διαβάσατε στο (διαφημιστικό) φυλλάδιο???

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Εμάς απλά μας το ανέφερε ο παιδίατρος μας έδωσε και το διαφημιστικό φυλλάδιο και εμείς αποφασίσαμε.Απλά επειδή τυχαίνει και βγαίνουμε και εξωτερικό κανα δύο φορές το χρόνο και τα εμφιαλωμένα έχουν διάφορα μέσα θεωρήσαμε ότι θα βοηθούσε .

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα. Το συγκεκριμένο εμβόλιο έμαθα ότι υπάρχει σε επίσκεψη το ΙΚΑ (όπου κάνουμε όλα μας τα εμβόλια). Μου έδωσαν λοιπόν

η οποία διαφήμιζε το προϊόν της. Θεώρησα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να διανέμεται διαφημιστικό φυλλάδιο στο ΙΚΑ , από τις κυρίες που κάνουν τα εμβόλια ,

και μάλιστα σου εξηγούσαν ότι δεν καλύπτεται από το ταμείο και πρέπει να το πληρώσεις εσύ.

Σκέφτηκα λοιπόν : Το εμβόλιο αυτό ΑΝ ήταν απαραίτητο δεν θα είχε εγκριθεί να γίνεται από το ασφαλιστικό ταμείο . ΟΚ , υπάρχουν και εμβόλια

τα οποία δεν καλύπτονται από το ταμείο , αλλά γιατί δεν έχω βρει διαφημιστικά φυλλάδια και γι'αυτά????

Το εμβόλιο της γαστρεντερίτιδας επιβάλλεται να γίνεται σε παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σε χώρες με προβλήματα στο πόσιμο νερό , επιδημίες κλπ και

γενικά σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου , και σίγουρα όχι στην Ευρώπη ή την Αμερική όπου οι συνθήκες υγιεινής είναι ανθρώπινες.

Αυτή ήταν η γνώμη της παιδιάτρου μας. Η τελική επιλογή του να μην κάνουμε το εμβόλιο ήταν δική μου , η παιδίατρος είπε ότι δεν το θεωρεί απαραίτητο...

Διαβάζοντας τις παρενέργειες που είχε σε κάποια παιδάκια , αισθάνομαι δικαιωμένη για την επιλογή μου...πείτε μου όμως σε εσάς το συνέστησε παιδίατρος ή τρομάξατε με αυτά που διαβάσατε στο (διαφημιστικό) φυλλάδιο???

Εμας το συνεστησε ο παιδιατρος γιατι τα εμβολια τα κανουμε στο σπιτι. καποια φιλη που τα κανει στο ΙΚΑ μας ειπε οτι εχει κατεργηθει!!!πραγμα που δεν ισχυει, ρωτησα τη φαρμακοποιο μας. δεν καλυπτει το συγκεκριμενο ολες τις γαστρεντεριτιδες. οσο αφορα το νερο φανταστητε με το προβλημα του Ασωπου (νομιζω οτι λεγετε ετσι,το ποταμι στη Θηβα) που το νερο ειναι μολυσμενο και ποτιζεται μια ευρεια περιοχη και καταναλωνουμε τροφιμα τα οποια σε λιγο θα τρωει και το παιδι μου. παρενεργειες εχουν ολα τα εμβολια,με αυτη τη λογικη δεν θα επρεπε να κανουμε κανενα στα παιδια μας. η γνωμη μου ειναι ανεξαρτητα με το αν διαφημιζεται η οχι,εαν μπορουμε να το προσφερουμε στα παιδια μας για να προφυλαξουμε, καλο θα ηταν να το κανουμε. Η προληψη ειναι καλυτερη απο τη θεραπεια!

Dz0Up3.png

παντως στο ταμειο του στρατου καλυπτεται απλα δινεις μια συμμετοχη της ταξεως των 13 ευρω 25%δηλαδη συμμετοχη.τωρα γιατι δεν το καλυπτει το ικα δεν εχω ιδεα

Και εμεις το εχουμε κανει και μαλιστα περισυ που ειχαμε ολοι γαστρεντεριτιδα ο μικρος δεν κολλησε..δε ξερω αν ειναι τυχαιο..

Παντως αν και ειχαμε τοτε εντονη παλλινδρομηση και το εχα αγχος δεν του ειχε κανει τιποτα παραπανω σε γοιυλιες απο οτι ηδη ειχε.

Honey η παλλινδρομηση ειναι με τις μερες της ποτε ειναι σε εξαρση ποτε οχι..

Ισως να επηρεαστηκε λιγο απο το εμβολιο αλλα μην τα συνδιαζεις ετσι ειναι ασχετο κομματι

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

εμείς πάντως δεν το κάναμε, ταξιδεύουμε πάρα πολύ (εσωτερικό και εξωτερικό) και η μικρή μέχρι στιγμής δεν έχει κολλήσει απολύτως τίποτα. ίσως βοηθά και ο θηλασμός. πάντως όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες, απλά ανάλογα με τον οργανισμό κάθε παιδιού είτε προκύπτουν παρενέργειες (ελαφριές ή βαριές) είτε όχι.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.. ΑΠΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΩ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ..

0e3Lp3.pngF2pnp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα, εμένα επειδή είχαμε αποκλειστικό θηλασμό, μου είπε ότι όταν η μητέρα θηλάζει και έχει σκοπό να θηλάσει μέχρι και τον 6ο μήνα, δεν χρειάζεται το εμβόλιο της γαστρεντερίτιδας...

Γεια σου!Η αληθεια ειναι πως η παιδιατρος μου εδωσε φυλλαδιο και μας ειπε οτι δεν ειναι υποχρεωτικο και απολυτως απαραιτητο,αυτο για το θηλασμο μου το ανεφερε αλλα εμεις ως νεοι γονεις και με εναν αγχωδη συζυγο αποφασισαμε να το κανουμε.Οποτε την παρασκευη προχωραμε στην 2η δοση και βλεπουμε.Ο θεος βοηθος και ο πυρετος πυρετος:):):)

z3Ehp3.png

η γνωμη μου ειναι ανεξαρτητα με το αν διαφημιζεται η οχι,εαν μπορουμε να το προσφερουμε στα παιδια μας για να προφυλαξουμε, καλο θα ηταν να το κανουμε. Η προληψη ειναι καλυτερη απο τη θεραπεια!

Συμφωνώ απολύτως , απλά θεωρώ ότι αν το συγκεκριμένο ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ θα υπήρχε στο εθνικό σύστημα εμβολιασμού και ας το πληρώναμε εμείς για να το κάνει το παιδί.

Εκεί που θορυβήθηκα και εξακολουθώ να ταλαντεύομαι , από αυτά που διαβάζω εδώ , είναι το αν αυτό το εμβόλιο είναι απαραίτητο ή η κάθεμια μας ακούει τον παιδίατρο της κι έτσι οι παιδίατροι που "τα παίρνουν" , άπό την εταιρία που το διαθέτει στην αγορά , το συστήνουν , ενώ όσοι δεν τα παίρνουν δεν το συστήνουν...

Μακάρι να μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

πολυ σωστη η σκεψη οτι η γιατροι εχουν ''τα τυχερα'' απο τις εταιρειες, αλλα απο το να το μετανιωσω που δεν το εκανα, ας ειμαι σιγουρη. Ετσι λειτουργησα και με τα βλαστοκυτταρα. Ελπιζω ολα να ειναι αχρειαστα και πεταμενα λεφτα!!!

Dz0Up3.png

κοριτσια η σινιφαδα μου ηταν κατα και ελεγε οτι ασκοπα κωανω καποια εμβολια τον μαιο ο μικρος της κολησε τον συγκεκριμενο ιο ολοι οι οικογενεια στο νοσοκ 12 μερρες με τον μικρο της και ο γιατρος της ειπε ειναι δυσκολος ο ιος ο συγκριμενος καλο ηταν να ειχατε εμβολιαστει αρχισε τα παντου διαφημιση και τετοια κολλαει η ιδια και νιωθει οποτε τωρα εχει αλαξει γνωμη... δεν ειμαι υπερ και συμφωνω οτι πολυ γιατροι τα περνουν αλλα εαν κατι μπορει να βοηθησει το παιδι μου δεν μπορω και να το απορριψω οταν περΑΣΕ 20 μερων ο μικρος μου βροχιολιτιδα και εκανε πνευμονια και κοντεψαμε να το χασου,με ο γιατρος παιδοπνευμονολογος τσιριζε οταν φερναν παιδια 7 μηνων με βροχιολιτιδα σε ασχημη κατασταση χωρις να εχουν ουτε ενα εμβολιο γιατι σιγουρα θα ηταν γιαυτα τα καημενα καλυτερα τα πραγματα.. ακομα γιατι χιλιαδες πιαδια στης χωρες του τριτου κοσμου αβολιαστα πεθαινουν καιεμας που μας δινωντε να τα απορριψουμε;

Δεν ξέρω τι να πω. Εμείς το κάναμε όταν η μικρή ήταν 15 μηνών και δνε είχε καμία παρενέργεια. Έχω εμπιστοσύνη στο γιατρό μου που είναι ο συμβατικός γιατρός αλλά είναι νέος και διευθυντής παιδιατρικής πανεπιστημιακής κλινικής δημόσιου νοσοκομείου και έχει πολύ εμπειρία με επιδημίες, ιώσεις και γενικά παθήσεις που κάνουν πολλά παιδάκια να νοσηλευτούν. Μου το πρότεινε και το δέχτηκα.

A6s2p3.png

Το συγκεκριμενο εμβολιο στην ελλαδα δεν θεωρειται υποχρεωτικο, η Αμερικανικη πΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ Ακαδημια το θεωρει ομως υποχρεωτικο και επειδη γνωριζω οτι η συγκεκριμενη ακαδημια ειναι εγκυρη και δεν επηρεαζεται απο εταιρειες και επειδη σε περιπτωση γαστρεντεριτιδας ενα μικρο μωρο κινδυνευει πολυ, το εκανα στο γιο μου και ευτυχως δεν υπηρξε καμμια παρενεργεια.

k9Tap3.png

Καναμε τελικα και την 2η δοση και η γιατρος μου ειπε οτι τελειωσαμε πλεον με αυτο το εμβολιο.εδω διαβαζω οτι οι δοσεις ειναι τρεις!!!!:confused::confused::confused:κατι καταλαβα λαθος?εχω μπερδευτει πολυ,καμια βοηθεια??

z3Ehp3.png

δεσποινα χωρις να ειμαι απολυτη αν θελεις τσεκαρε το με την παιδιατρο υπαρχουν 2 τετοια εμβολια το ενα ειναι το rotarix που γινεται σε 2 δοσεις(αυτο καναμε και εμεις και ειναι σιγουρα 2 δοσεις) και το αλλο το rotateque που ειναι το ιδιο απλα αλλης εταιρειας και γινεται σε 3 δοσεις.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

στην αμερική το εμβόλιο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ δεν έχει σχέση με χώρες με μολυσμένο νερό.Ο κόσμος πλέον ταξιδεύει παντού και μπορεί να "κουβαλίσει" διάφορα, ακόμα και κάποιος που προσέχει και γενικά δεν πετάει με αεροπλάνα κάθε μέρα, μπορεί πολύ εύκολα να έρθει σε επαφή κάπου με τον άντρα μου που απλά ζει σε ένα αεροπλάνο μέσα!!! και δεν είναι ο μόνος φυσικά! δεν λέω να εμβολιαστούμε για ότι υπάρχει στον πλανήτη! απλά το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι γενικά ακίνδυνο. Κι εμείς το κάναμε στην αμερική αλλά μας είχαν προειδοποιήσει-εξηγήσει αναλυτικά οτι μπορεί να μας φέρει ελαφρά συμπτώματα γαστρετερίτιδας και να δημίουργήσει λίγα περισσότερα προβλήματα με την ΓΟΠ που ήδη αντιμετωπίζαμε.... γενικά φοβάμαι πολύ τα εμβόλια αλλά τι να κάνεις να το ρισκάρεις?

tb2xm4.png

δεσποινα χωρις να ειμαι απολυτη αν θελεις τσεκαρε το με την παιδιατρο υπαρχουν 2 τετοια εμβολια το ενα ειναι το rotarix που γινεται σε 2 δοσεις(αυτο καναμε και εμεις και ειναι σιγουρα 2 δοσεις) και το αλλο το rotateque που ειναι το ιδιο απλα αλλης εταιρειας και γινεται σε 3 δοσεις.

Ριτα εχεις δικιο,καναμε το rotarix.

z3Ehp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...