Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδιανόητες καταστάσεις στο Ολοήμερο

Recommended Posts

Μια βιτσα χρειαζεται πιστευω...

Δεν ημουν απο τους καλους μαθητας στην ταξη,αλλα απ΄οσο ενθυμουμαι...δυο τρεις φορες ετιμωρηθει εν ωρα μαθηματος...

Την μια,δεν προσεχα και εφαγα μια με την βιτσα απο τον δασκαλο. Ετσουξε λιγακι αλλα το βουλωσα. Δεν το ειπα στους δικους μου γιατι ηξερα την απαντηση τους...ασε που θα τις ετρωγα και απο τον μπαμπα (μικρος τον φοβομουν καπως)

Την αλλη,γελουσα με τον συμμαθητη μου για ηλιθιο λογο...τραβηγμα απο το αυτακι και εξω απο την ταξη. Ειπε μαλιστα να παρουσιαστουμε στον διευθυντη...αλλα προτιμησαμε την τυροπιτα στο κυλικειο!!! :P

Μια αλλη σοβαρη ηταν οταν γελουσαμε παλι εν ωρα μεσημβρινης προσευχης στην ταξη,λιγο πριν το σχολασμα...εκει μειναμε μια ωρα παραπανω στην ταξη. Φυγαμε μιση ωρα μετα,γιατι ηθελε να κλεισει ο επιστατης τις αιθουσες.... :wink:

Μπορει να φαινονται αστεια,αλλα στην πραγματικοτητα δεν πληγωνουν τα παιδια,αλλα τα βαζουν σε μια ταξη. Προσπαθηστε το κι εσεις....δεν θα παθει τπτ το αγγελου....εεε... το διαβολακι σας! :wink:

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• alvadi

alvadi 16 δημοσιεύσεις

• Marilena

Marilena 9 δημοσιεύσεις

• almak

almak 7 δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 7 δημοσιεύσεις

Καταρχας Κωστακη............... βρηκες επιτελους την αγελαδιτσα σου !!! Μαζεψε την ομως σε παρακαλω... Μου εγλειψε τα μουτρα πρωινιατικα !!! χαχα

Δεν ξερω για βιτσα... (εχω λιγο κακια εμπειρια...) αλλα σιγουρα δεν υπαρχει πια ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ !!!

Τα παιδιά τα οποία έχουν την προσοχή που ζητούν από τους γονείς τους , έχουν επικοινωνία

με τους γονείς τους , αυτά τα παιδιά δεν έχουν την ανάγκη να βιαιοπραγούν

στα πλαίσια μιας συμμορίας , δεν έχουν την ανάγκη να διακωμωδούν το σχολείο με video στο http://www.youtube .

Aς μην είναι κανείς σίγουρος για το εαυτό του πως όταν του τραβούσαν το αυτάκι , ήταν τελικά

ο καλύτερος τρόπος για να γίνει "άνθρωπος".

Οι ξυλιές στο χέρι , το τράβηγμα του αυτιού ή της φαβορίτας , οι σφαλιάρες , όλα αυτά βγαίνουν

σήμερα και ακουμπούν πάνω στην "γούνα " των ανθρώπων που έχουμε γύρω μας.

Το κακό είναι πως δεν το καταλαβαίνουμε.

Για να το καταλάβουμε έχουμε κάνει επάγγελμα του μέλλοντος όλες τις

ψυχοθεραπευτικές-ψυχοβγαλτικές επιστήμες. :lol:

Οι εκπαιδευτικοί είναι όπως τα λεει η jean αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι χαμένοι στο διάστημα

όπως άλλωστε υπάρχουν σε κάθε επάγγελμα. Ενδεικτικά αναφέρω ταξιτζήδες , νταληκιέρηδες ,

δημοσιογράφους , στρατιωτικοί , κομμώτριες , ψυχοθεραπευτές , πολιτικοί , ταβερνιαρέους :shock: .

Ας προσπαθήσει ο καθένας πρώτα με τον εαυτό του , κατόπιν με το παιδί του και οι κοινωνία θα γίνει καλύτερη.

συμφωνώ με τον almak! επίσης να πω ότι εγώ σαν δασκάλα ποτέ δεν θα πορούσα να σηκώσω χέρι σε ξένο παιδί ακόμα και αν μου επιτρεπόταν! εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο να κάνεις παρατήρηση στο παιδί και αυτό με το κινητό που απαγορεύεται να έχει να παίρνει τη μαμά του τηλ ,να έρχεται και να ζητάει το λόγο γιατί προσβάλαμε το παιδί της................το οποίο είχε βάλει σκουλίκια στην κουκούλα της συμμαθήτριάς του!!!!!!!!!!!!!!!!!!για όνομα του Θεού!!! τα συμπεράσματα ο καθένας να τα βγάλει μόνος του... :evil:

Κωστα ελπιζω να κανεις χιουμορ...

Εγω δεν σηκωσα ποτε μα ποτε το χερι μου να κτυπησω μαθητη οχι γιατι ειναι ξενο αλλα γιατι θεωρω πως δεν υπαρχει χειροτερη πρακτική για να συνετισεις ενα παιδι. Το "χαστουκακι", "σφαλιαριτσα" στο "χερακι","μπρατσακι", "αυτακι" ειναι κατα την άποψη μου πολυ μα πολυ ΚΑΚΗ ιδεα! Μειωνει το παιδι, εξευτελιζει την προσωπικότητα του, ευνουχιζει την αξιοπρεπεια του και το προσβαλλει βαθυτατα. Τι μηνυμα του δινεις του παιδιου; Οτι εγω, ο ενηλικας, δεν μπορω να τα βγαλω περα με το λογο κι επειδη ειμαι πιο δυνατος και βρισκομαι σε θεση ισχυος σε χτυπαω για να μαθεις.

Και για να μιλησω και σαν μαμα, οποιος δασκαλος ή καθηγητης σηκωσει ποτε χερι πανω στο παιδι μου δεν θα ζησει να το πει.

Διαφημίσεις

Εγω παντως να μιλησω εντελως σοβαρα... Δεν ειμαι υπερ του ξυλου και της βιας, ομως αυτο που λεει η Ευδοκια το θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!

Αν η δασκαλα δεν μπορει να "μαλωσει" το παιδι που εβαλε σκουλικια στην συμμαθητρια του και αν το παιδι εχει κινητο στο δημοτικο.... τοτε στο γυμνασιο θα παρει ναρκωτικα και θα ριξει και καμια σφαλιαρα στην μανα του που δεν του εδωσε αρκετο χαρτζιλικι...

Νομιζω οτι εχουμε χασει το μετρο και τον ελεγχο... τελειως !!!

Αυτο που εγραψα για την ποδια ομως το λεω σοβαροτατα και θεωρω οτι ηταν ΟΤΙ καλυτερο απο πλευρας ενδυσης...

Τωρα οσον αφορα τον τροπο συνετησης, δεν εχω καταληξει κι εγω ακομα ποιος ειναι ο σωστοτερος τροπος... Παντως πρεπει και οι γονεις και οι δασκαλοι να βαλουμε μυαλο... αλλιως χαθηκαμε !!!

Κωστα ελπιζω να κανεις χιουμορ...

Εγω δεν σηκωσα ποτε μα ποτε το χερι μου να κτυπησω μαθητη οχι γιατι ειναι ξενο αλλα γιατι θεωρω πως δεν υπαρχει χειροτερη πρακτική για να συνετισεις ενα παιδι. Το "χαστουκακι", "σφαλιαριτσα" στο "χερακι","μπρατσακι", "αυτακι" ειναι κατα την άποψη μου πολυ μα πολυ ΚΑΚΗ ιδεα! Μειωνει το παιδι, εξευτελιζει την προσωπικότητα του, ευνουχιζει την αξιοπρεπεια του και το προσβαλλει βαθυτατα. Τι μηνυμα του δινεις του παιδιου; Οτι εγω, ο ενηλικας, δεν μπορω να τα βγαλω περα με το λογο κι επειδη ειμαι πιο δυνατος και βρισκομαι σε θεση ισχυος σε χτυπαω για να μαθεις.

Και για να μιλησω και σαν μαμα, οποιος δασκαλος ή καθηγητης σηκωσει ποτε χερι πανω στο παιδι μου δεν θα ζησει να το πει.

Φυσικα δινω εναν εντονο τονο χιουμορ,αλλα ρωτηστε τους γονεις σας τι ξυλο εφαγαν στο σχολειο. Επαθαν τπτ? Κι αν το παιδακι πειραξε ενα αλλο (του εβαλε σκουλικια στο σβερκο,το κλωτσησε στο γονατο,εφερε την μπαλα στα μουτρα του αλλου) δηλαδη θα πρεπει να το δικαιολογησουμε γιατι ειναι "παιδακι"???? Συγνωμμη αλλα αν ερθει η κορη μου με κλαματα και μου πει οτι την χτυπησε ο Νικολακης (καταλαθος ή επιτηδες) και εχει κανει μια ουλη που θα της μεινει,τοτε τον λογο δεν θα τον ζητησω απο τον δασκαλο (φυσικα) αλλα θα ζητησω τον γονεα του Νικολακη.

Ξερω τι τραβανε και οι εκπαιδευτικοι με τα "αγριμια" ολη μερα στο κεφαλι τους.

Επιμενω πως το φταιξιμο για την καταντια των σημερινων παιδιων (που ενα 8χρονο μπορει να σε πει και μ*** ) ειναι καθαρα στους γονεις. Παντως ρωτηστε κι εσεις τους δικους σας γονεις για να σας πουν πως ηταν καποτε το σχολειο και βγαλτε τα συμπερασματα σας... :roll:

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Το ότι το κινητό απαγορεύεται στο σχολείο νομίζω πρέπει να ισχύει παντού.

Στο δικό μας ισχύει.

Το ότι το παιδί φέρνει το κινητό σχολείο είναι καθαρά ευθύνη το γονέα.

Το ότι το παιδί έβαλε σκουληκάκια στην κουκούλα της συμμαθήτριας του ( είχε αυτήν την ιδέα) ασφαλώς και δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί. Που άραγε έμαθε το παιδί να ξεφτιλίζει έναν άλλο συμμαθητή του και να αντλεί ευχαρίστηση από αυτό?????

Είναι οδυνηρό να προσπαθείς να πείσεις το παιδί σου ότι δεν πειράζει , (ας φέρνουν οι άλλοι κινητό κι ας απαγορεύεται) εσύ αγόρι μου κάνε αυτό που πρέπει.

Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις το παιδί σου πως δεν είναι σωστό να χρησιμοποιεί βία στο σχολείο έστω κι αν προκληθεί.

Είναι ακόμα πιο δύσκολο να το μάθεις να αποφεύγει καταστάσεις στις οποίες ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί βία , με άλλα λόγια να μην κάνει τέτοιες παρέες και να μην συχνάζει σε αυτά τα σημεία του σχολείου όπου βασιλεύει ο νόμος της κλίκας.

Και επειδή όλα αυτά είναι δύσκολα να τα μάθεις σε ένα παιδί – και δεν έχουμε και χρόνο άλλωστε – τα εφοδιάζουμε με το κινητό έτσι ώστε αν κάποιος τα πειράξει , να σπεύσουμε αμέσως να του τσακίσουμε τα κόκαλα θεωρώντας πως έχουμε κάνει το καθήκον μας.

Έτσι το παιδί έχει – νομίζει- το καλύτερο όπλο μαζί του και παίρνει το ανάλογο θάρρος θράσος.

.........Φυσικα δινω εναν εντονο τονο χιουμορ,αλλα ρωτηστε τους γονεις σας τι ξυλο εφαγαν στο σχολειο. Επαθαν τπτ? ............Παντως ρωτηστε κι εσεις τους δικους σας γονεις για να σας πουν πως ηταν καποτε το σχολειο και βγαλτε τα συμπερασματα σας... :roll:
Δεν χρειάζεται να ρωτήσω του γονείς μου διότι το ξύλο το δέσιμο και το κλείδωμα τα έφαγα εγώ.

Με το ξύλο ποτέ δεν έγινα καλός μαθητής.

Με το ξύλο κουβαλούσα ένα τεράστιο μίσος για τους γονείς μου το οποίο ξεκουβάλησα

τα τελευταία 5~10 χρόνια ( είμαι πλέον 42 χρόνων ).

Το ότι δεν πήρα ναρκωτικά δεν ευθύνεται το ξύλο.

ΤΟ ότι δεν έγινα κλέφτης πάλι δεν ευθύνεται το ξύλο.

ΤΟ ΟΤΙ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ.....ΝΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ.

Εδώ είμαι για οποιαδήποτε άλλη απορεία .

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=105

kgial,

η άποψή σου, είναι κατανοητή, αλλά πρέπει να σου πω ότι όπως και πολλών άλλων που έχουν αυτή την άποψη, δυστυχώς οφείλεται σε άγνοια της ιστορίας και της πραγματικότητας των παιδαγωγικών όπως αυτή είναι γνωστή στο εξωτερικό.

Δεν φταίς εσύ για αυτή την άγνοια, ή τους ανθρώπους και καταστάσεις που σε οδηγούν σε αυτές τις σκέψεις. Είναι μια δουλειά παραπληροφόρησης, η οποια υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Θέλω να σε διαβεβαιώσω, ότι πραγματικά, δεν είναι ότι λείπει το ξύλο και ο φόβος στην καθημερινότητα των παιδιών και για αυτό φέρονται έτσι.

Δυστυχώς όχι kgial , δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Το ξύλο και ο φόβος, αυτό που ΠΑΙΡΝΟΥΝ απο ένα παιδί, είναι ο σεβασμός, η ένδειξη του ότι σέβεσαι τις ανάγκες (και για ενθάρρυνση αλλά και για οριοθέτηση) του.

Ο φόβος, δεν έχει καμία σχέση, με τον σεβασμό. Ο σεβασμός, δεν είναι κάτι που χρειάζεται το φόβο να λειτουργήσει. Ξέρεις πως φαίνεται? όταν σταματά ο φόβος αυτός το παιδί ενηλικιώνεται και απομακρύνεται, ξέρεις τι θα κάνει?

το πρώτο που θα κάνει είναι να ξεσπάσει όλο το θυμό, που χρειάστηκε να κρατήσει μέσα του, επειδή φοβόταν τον ανώτερό του.

το πρώτο που θα κάνει είναι να θέλει να φύγει απο την αυταρχικότητα και τον φόβο.

Η θα τον κρατήσει μέσα του και θα τον βγάλει με αυταρχικότητα αργότερα στα παιδιά του.

Έρχεται το χαστουκάκι.....

το χαστουκάκι δείχνει απλώς αδυναμία να επιβληθείς με την νοημοσύνη και την λογική λεκτικά.

Ετσι και το παιδί μαθαίνει ότι οταν δεν μπορείς αλλιώς είναι οκ, να χρησιμοποιείς την δύναμή σου. Είναι οκ να στο κάνει και κάποιος άλλος πιο μεγαλόσωμος?Είναι οκ αυτή η μέθοδος να την κάνει ο ένας ενήλικας στον άλλον?

ΟΧΙ. ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ να μαθαίνεις αυτή την μέθοδο στο παιδί και μάλιστα ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ???

εντάξει να γίνει καταλάθος εν βρασμω ψυχής,...και μετα να προσπαθήσει κάποιος να το καταλάβει και να αλλάξει την συμπεριφορά του,

αλλά όχι και να πιστεύει ότι έτσι λύνονται τα τεράστια προβλήματα.

Είναι μια επιφανειακή, προσωρινή λύση το ξύλο, ...

για αυτό καταφεύγουν τόσοι σε αυτό.

Επειδή είναι πρακτικό... δεν το λέω κοροιδευτικά ή ειρωνικά. είναι αλήθεια!

ΤΣΑΚ δίνεις μια και το παιδί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ απο το να φοβηθεί και να υπακούσει. γιατί εξαρτάται απο το φαγητό, απο το σπίτι που μένει.

Αν είναι μεγαλύτερο δεν το ενδιαφέρει τελικά καθόλου το θέμα δηλαδή το οποιοδήποτε πρόβλημα, απλώς βλέπει την υπακοή σαν κάτι το υποχρεωτικό. Αν το πρόβλημα προέκυπτε στο μέλλον.....?..

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, δεν του έχει δοθεί εξήγηση επαρκής για να μάθει και να χρησιμοποιήσει αυτό το μάθημα στη ζωή του με παραγωγικό τρόπο.

όταν στο μέλλον είναι πια μόνο του, σε διάφορα προβλήματα...

πολύ απλά, όταν διαφωνεί και ο άλλος δέν κάνει αυτό που του λέει, ε δεν θα βλάπτει και ένα χαστουκάκι στον φίλο του, στον εργοδότη του, στον υπάλληλό του ή μια γερή φωνή για να εκφοβιστεί ο απέναντι ! Μάλλον όχι, εκεί δεν θα το κάνει, γιατί, θα έχανε τη δουλειά του! ή το φίλο του!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ αλλά την γυναίκα του όμως με τα παιδιά που δεν μπορεί να φύγει, την οποία ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ άρα ΔΕΝ έχει μάθει να ΣΕΒΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ,... Ε ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτό το καλό μάθημα! είναι εντελώς θλιβερό... :wink:

kgial, το δύσκολο είναι το να βρείς αυτούς τους αλλους τρόπους για να σε σεβαστεί το παιδί σου αργότερα, αλλά και τους άλλους.

Στην περασμένη γενιά όπως θα διαβάσεις και στο λίνκ το πάνω, ειδικά και σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων, τα παιδαγωγικά ήταν πάρα πολύ ξεπερασμένα ΆΚΟΜΑ πιο ξεπερασμένα απο ότι στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, δεν είχαν μάθει οι γονείς να δίνουν προσπάθεια να λύνουν με άλλους τρόπους τα προβλήματα.

Φυσικά και η τωρινή γενιά βρίσκεται αλλού για αλλού, μπερδεμένη με τις αξίες, ανάμεσα σε ανθρώπους που προσπαθούν και σε ανθρώπους που δεν θέλουν να προσπαθήσουν και αξίες και αρχές που κάνουν ανάποδα πράγματα.

Δεν είναι ότι λείπει το ξύλο, kgial... είναι ότι λειπει το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, στα παιδιά...ο στόχος.... οι γονείς είναι αυτοί που μπορούν να το δώσουν δίνοντας πνευματική τροφή στα παιδιά...

όσα παιδιά μεγαλώνουν όπως ίσως βλέπεις εκεί, δεν είναι ότι δεν τους έδωσαν ξύλο....

είναι ότι δεν τους έδωσαν πιθανώς τίποτα! ...! με λίγα λόγια αδιαφορία,..

συναισθηματική αδιαφορία,.. πνευματική αδιαφορία.. όχι υλική....

ούτε οριοθέτηση ούτε ενασχόληση.

αρκετά πιθανό να οφείλεται σε αυτό και κομμάτι της laissez faire διαπαιδαγώγησης. και έλλειψη παραδείγματος και για τους γονείς, απο άλλους γονείς.... (τι μπορώ να κάνω, πως μπορώ αλλιώς να διευθετήσω τα πράγματα?)

διάβασέ το αυτό θα σε βοηθήσει να δείς πολλά πράγματα.

Δυστυχώς θα έπρεπε όλοι να έχουμε στο σχολείο το μάθημα των παιδαγωγικών... για να καταλάβουμε καλύτερα γιατί η κάθε γενιά και σε κάθε χώρα είναι διαφορετικές. και πως για ποιο λόγο είναι όπως είναι...!!!

αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαία. δεν είναι ένα βότσαλο που το άφησες και κύλησε και απλώς πήγε κάπου τυχαία... είναι τροχιές προδιαγεγραμμένες, προερχόμενες απο συγκεκριμένα στοιχεία...

ειναι επιτακτικό, να τα παρακολουθήσει κανείς απο επιστημονικής πλευράς, μέσω ερευνών έτσι ώστε να υπάρχει σωστή εικόνα και αιτιολόγηση.

όπως διαβάζουμε για την ιστορία των πολέμων, έτσι θα έπρεπε απο το σχολείο να μαθαίνουν όλοι για την ιστορία της παιδαγωγικής.

Η άποψή σου, δυστυχώς αποδεικνύει ΠΟΣΟ είναι επιτακτικά αναγκαίο να υπάρξει ενημέρωση των γονέων για ακριβώς αυτό το ζήτημα..

που είναι τόσο απλό, και τόσο ξεκάθαρο,... αλλά αν δεν το ξέρεις και δεν το βλέπεις απο αυτή τη πλευρά,.. σίγουρα οδηγείσαι σε διάφορες άλλες απόψεις, όπως πχ αυτή που γράφεις...

Ποτέ δεν έχω σεβαστεί άτομο που με ακούμπησε τέτοιο τρόπο.

Τα άτομα που έχω σεβαστεί, μου φέρθηκαν με σεβασμό.

Το ότι εσύ έκανες αταξίες, και σε τιμώρησαν σωματικά και σου φάνηκε σωστό, μπορεί να το είχες ήδη μάθει και στο σπίτι? ? Τον φόβο πάντως τον είχες μάθει σίγουρα όπως είπες...

Το παιδί αλοίμονο να φοβάται τους γονείς του.

Τις πραγματικές επιπτώσεις πρέπει να φοβάται όχι τους γονείς του.

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ για τους γονείς για να το καταλάβουν.

όταν χαστουκίζεις ένα παιδί, επειδή έκανε κάποια βλακεία λάθος επικίνδυνο, δεν φοβάται ότι έκανε κάτι επικίνδυνο....

φοβάται για το χαστούκι!

δεν έχει μάθει εκείνη τη στιγμή να υπολογίζει μια επίπτωση της πράξης του, δεν το βλέπει σαν επίπτωση της πράξης του το χαστουκι.

γιατι εαν δεν τον είχαν πιάσει, δεν θα είχε χαστούκι και άρα το επικίνδυνο που έκανε, θα ήταν μια χαρά!!!

ΑΡΑ αντί να αποφεύγει το πρόβλημα την πράξη του αυτή,

απλώς την επαναλαμβάνει και απλώς αποφεύγει και λέει ψέμματα στον γονέα ή υπεύθυνο!!!

σου ακούγεται αυτό για ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΟΟΟΟΟ????

συγνώμη, φωνάζω, αλλά είμαι συγχυσμένη εξαιρετικά. έχω ζήσει απο κοντά και φόβο και σωματική τιμωρία σε φίλους σχέσεις, και και και.

Είσαι νέος γονιός.... ελπίζω να τα πάρεις αυτά που γράφω,,... και να δείς ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι αθώά όπως τα περιγράφεις.

Καθόλου. Είσαι σε ηλικία και ωριμότητα που να μπορείς να δέις λίγα παραπάνω πράγματα και νομίζω και το ότι για αυτό είσαι και εδώ στο φόρουμ,... είναι μια ευκαιρία για σένα αυτό, να δείς πως όλα αυτά, έχουν επηρεάσει εσένα.. πως μπορεί να σε επηρεάσουν αργότερα στη σχέση σου με το παιδί σου... τι θα κάνεις όταν μεγαλώσει και σου φωνάξει στη μουρη σε κάποια τσαντίλα....

θα μπορείς να την βοηθήσεις να δει τι είναι λάθος?

είμαι σίγουρη ότι ξέρεις, ίσως διαβάζοντας όλα αυτά,..

ότι όχι, με το χαστούκι δεν θα την βοηθήσεις να δεί τι είναι λάθος και να μπορέσει να το αναγνωρίζει....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

....ΤΣΑΚ δίνεις μια και το παιδί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ απο το να φοβηθεί και να υπακούσει. γιατί εξαρτάται απο το φαγητό, απο το σπίτι που μένει.

....

Αχ! βρε μαρία είσαι τόσο ειλικρινής , αληθινή & παράλληλα τόσο α π ι σ τ ε υ τ η !

Σε ευχαριστούμε.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Ένα λαθάκι έκανα η ξανθια!!!....(δηλ 4) :lol::lol::lol: βρε Στέλα άσε τα χα χου χα και διάβασε αυτά που λεεί η Μαρία! :)

Ισως τωρα να το παω καπου αλλου το θεμα, αλλα θελω να ρωτησω κατι πολυ σοβαρο... Γιατι κι εγω ειμαι ανθρωπος του διαβασματος, μου αρεσει να μαθαινω κλπ κλπ αλλά πολλες φορες, η θεωρια απο την πραξη απεχουν ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ μακρυα... Οταν εχεις ενα παιδι που ΟΛΗ την ωρα ειναι ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ζωηρο που κοντευεις να πας στο Δαφνί από την συμπεριφορά του και εχεις εξαντλήσει τα περιθωρια... ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ???

Όταν κανει κάτι κακό, άσχημο ή επικινδυνο και το λες με το καλο, το λες με το μισο κακο, το λες με το κακο και με το αγριο... ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ???

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΣΟ ΗΡΕΜΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΣΑΝΤΑΛΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ !!!

σορρυ που το φωναξα αυτο, αλλα δεν μπορω να το πιστεψω !!!

Χτυπαω το χερι μου οπου βρω (οχι στο παιδι) για να εκτονωσω την ενταση, παιρνω μια βαθια ανάσα και επινοω κάτι για να του αποσπασω την προσοχή απ' αυτο που του δημιουργει τη νευρικότητα. Αυτα οσον αφορα στο παιδι μου.

Με τους μαθητες κανω κατι αλλο: Απευθυνομαι στον ατακτο μαθητη προσπαθωντας να τον κανω να κατσει φρονιμα. Αν δεν πιασει πολυ απλα του αναθετω καποια δουλεια (να σβησει τον πινακα) Και το κανω με τροπο που να εννοηθει οτι "χρειαζομαι τη βοηθεια του" κι οχι σαν εντολη. Ή να παει να μου φερει κατι απ' το γραφειο. Σε στυλ: Σκυβω στο αυτι του και λεω(και καλα σαν μυστικο μας): Βρε χ μου, ξερεις τι έπαθα; ξεχασα να παρω τον κοκκινο μαρκαδορο και δεν μπορω να γραψω κατι που θελω. Μονο εσυ ξερεις που ειναι και ξερω οτι θα κανεις οσο πιο γρηγορα μπορεις. θα μου κανεις τη χάρη; Σε 5 λεπτα ειναι πισω και περιμενει ησυχος να του ζητησω την επομενη χαρη :wink: (αφου ξερει πως μονο αυτον εμπιστεύομαι... :wink: )

Διαφημίσεις

κατα κυριο λογο δεν ειχα την προθεση να ισοπεδωσω ολους τους εκπαιδευτικους και το εργο τους. Διδασκω ιστορια τεχνης σε φροντιστηριο και ερχομαι σε επαφη καθημερινα με τα παιδια.

Σε καθε κατηγορια επαγγελματος υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματιες.

Ανθρωποι που μοχθουν να μεταδοσουν την γνωση με κοπο και μεθοδους δικες τους χωρις βοηθεια. Ποσες σημειωσεις και σλαιτ δικα μου εχω δωσει και εχω προβαλει.

το κινητο μου ειναι ανοιχτο για καθε μου μαθητη σε οτιδηποτε θελει να ρωτησει και διπλα τους σε οτι θελουν να μαθουν.

Δεν ειμαστε ολοι ετσι, δυστυχως.

Ο κακος επαγγελματιας καθηγητης ειναι αυτος που ειναι, η ουσια ειναι τι κανουμε εμεις οι γονεις.

Υπαρχουν και παιδια που δεν ακουνε απο λογια, ακομα και τα δικα μας που υποτιθετε κανουμε οτι καλυτερο για ανατροφη, αυτα τα παιδια ειναι η εξαιρεση, ειναι δυσκολα παιδια, και εχουν αυτες τις προδιαγραφες γενετικα, αλλα ακομα και αυτα, εχουν φιλοτιμο, και θελουν καποιον να ασχοληθει μαζι τους.

το να κανεις ενα παιδι δεν ειναι σπουδαιο, να το κανεις ομως ανθρωπο και να εισαι υπερηφανος για αυτο, ειναι θεαρεστο εργο.

ποτε δεν εγκαταλειπουμε την προσπαθεια.

Μπαμπααααααααααααααααααααα

.png

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΣΟ ΗΡΕΜΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΣΑΝΤΑΛΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ !!!

σορρυ που το φωναξα αυτο, αλλα δεν μπορω να το πιστεψω !!!

Δείχνεις στο παιδί σου με ποιο τρόπο θα πάρει μια θετική αντίδραση απο σένα.

όταν αφήνεις το θυμό και τη τσαντίλα προς τα έξω, παίρνει μια προσοχή, η οποία το κάνει να επαναλαμβάνει αυτό που ακριβώς πριν λίγο έκανε. ξέρει ότι κατευθείαν θα το προσέξεις θα του φωνάξεις δυνατά πχ. ακόμα και το "ξύλο" για κάποια παιδιά που δεν παίρνουν με άλλο τρόπο την προσοχή του γονιού, είναι μιας μορφής ενίσχυση! ακόμα και αυτό μπορεί αντί να τα αποτρέψει να τα κάνει να μάθουν ότι έτσι επικοινωνεί ο γονιός και άρα εκεί είναι το όριο αυτών που κάνω!

Πολύ απλά μπορώ να κάνω τα πάντα μέχρι να έρθει το παφ παφ στο μάγουλο στο ποπο και στο χεράκι.

έτσι, μαθαίνουν ότι αυτό είναι οκ. απο μικρά δηλαδή εάν τα μάθει κανείς στην σωματική "τιμωρία" έστω και με αυτό το χτυπηματάκι στην πάνα!

μαθαίνουν ότι το όριο της συμπεριφοράς, είναι όταν ο γονιός έχει σωματική επαφή-τιμωρία.

Ετσι πλέον ΚΑΜΙΑ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν λειτουργεί! είδατε ένας φαύλος κύκλος, τρελλός και απίστευτος που ξεκινά απο κάτι τόσο μικρό?????

όταν μεγαλώσει λοιπόν, αυτό το παφ παφ, γίνονται άλλα πράγματα. γιατι πολύ απλά έτσι έχει μαθει το παιδί, δεν ακούει αλλιώς.

Μόνο αν ριζικά αλλάξει κανείς τον τρόπο σκέψης του βρίσκει άκρη...

Γιατί θυμώνεις τόσο πολύ όταν είναι το παιδί σου άτακτο?

Ετσι είναι όλα τα παιδιά. Απο πρίν είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα κάνουν αταξίες μέχρι κάποια ηλικία!!! Οπότε, απο αλλού προέρχεται ο θυμός σου Μαριλένα - και οποιαδήποτε Μαριλένα έτσι?

Ο θυμός σου δεν προέρχεται απο την πράξη του παιδιού σου!

Προέρχεται απο τις δικές σου προσδοκίες οι οποίες πιθανώς να είναι υπερβολικές για την ηλικία της, ή για τις ικανότητές της -

ή για το σύστημα που έχει μάθει - δηλαδή να παίρνει προσοχή απο σένα κάνοντας αταξίες επίτηδες.

ΜΟΝΟ εάν κάνεις αναπνοές, αποκτήσεις την στιγμιαία συνειδητότητα εκείνη τη στιγμή αυτών των πραγμάτων, θα μπορείς να κάνεις πέρα τον θυμό σου. Αξίζει πάντως γιατί και για τον ενήλικα είναι πολύ κουραστικό να έχει κάποιος συνέχεια θυμό μέσα του...!! δεν έιναι μόνο για την κόρη σου δηλαδή! περισσότερο και για σένα αξίζει να το δείς.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ο θυμός σου δεν προέρχεται απο την πράξη του παιδιού σου!

Προέρχεται απο τις δικές σου προσδοκίες οι οποίες πιθανώς να είναι υπερβολικές για την ηλικία της, ή για τις ικανότητές της -

ή για το σύστημα που έχει μάθει - δηλαδή να παίρνει προσοχή απο σένα κάνοντας αταξίες επίτηδες.

Συμφώνω , δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση απο

ένα μωρό να φερθεί σαν παιδί απο

ένα παιδί να φερθεί σαν έφηβος απο

έναν έφηβο να φερθεί σαν ενήλικας.... :?

Χμ,μάλιστα!Έλα λοιπόμ Μαρία μου και αφού λες ότι όλα τα μωρά είναι ζωηρά,δες τη Νάσια και μείνε μαζί της μόνο 1 ώρα και θα καταλάβεις!Δες και την ανηψούλα μου που είναι 5μισι μηνών και μείνε μαζί της 1 εβδομάδα!Τότε θα καταλάβεις ότι όλα τα μωρά δεν είναι ζωηρά ή τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό.Ξέρω,θα μου πείς ότι η ανηψούλα μου είναι 5μισι μηνών και η δικιά μου 10μισο,αλλά η μικρή μου έδειξε τα πρώτα της σημάδια από 4 μηνών...ενώ η μπουμπού είναι αγγελάκι!Την αφήνει στο relax και μένει εκεί χωρίς διαμαρτυρίες και γελάει και όλη την ώρα από πάνω!

Χμ,μάλιστα!Έλα λοιπόν Μαρία μου και αφού λες ότι όλα τα μωρά είναι ζωηρά,δες τη Νάσια και μείνε μαζί της μόνο 1 ώρα και θα καταλάβεις!Δες και την ανηψούλα μου που είναι 5μισι μηνών και μείνε μαζί της 1 εβδομάδα!Τότε θα καταλάβεις ότι όλα τα μωρά δεν είναι ζωηρά ή τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό.Ξέρω,θα μου πείς ότι η ανηψούλα μου είναι 5μισι μηνών και η δικιά μου 10μισο,αλλά η μικρή μου έδειξε τα πρώτα της σημάδια από 4 μηνών...ενώ η μπουμπού είναι αγγελάκι!Την αφήνει στο relax και μένει εκεί χωρίς διαμαρτυρίες και γελάει και όλη την ώρα από πάνω!

... δηλαδή αν κάνεις κι'άλλα παιδάκια σε βλέπω σε "τρελάδικο"...

παρόλα αυτά Στελίτσα η Νάσια σου αφήνει αρκετό χρόνο να κάνεις και άλλα πράγματα! (πχ. forum - μιας και είσαι από τα ενεργά μέλη)

....και εμένα ο Χαράλαμπος είναι υπέρ κινητικός... και μου αρέσει πολύ!!! κι'ας βρίσκω χρόνο για μένα μόνο όταν πια ο μικρός μου κοιμάται! :)

υ.γ : γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!

Αν κάνω άλλα παιδάκια δεν νομίζω να είναι τόσο υπερκινητικά και απαιτητικά!Δε μπορεί να βγάζω μόνο ζωηρά μωρά!Πάντως χωρίς πλάκα η Νάσια είναι το πιο υπερ-κινητικό,σκανταλιάρικο,πεισματάρικο,φωνακλιάρικο,επιμονιάρικο και πολλά ακόμα που τελειώνουν σε -ικο μωρό που έχω δει τα ταλευταία τουλάχιστον 27 χρόνια!Δηλαδή σε όλη μου τη ζωή...Είναι δυνατόν ν δω και δεύτερο τέτοιο μωρό και μάλιστα δικό μου?Δε νομίζω!Το επόμενο θα είναι αρνακι!Και θυμάμαι ότι έλεγα στην εγκυμοσύνη μου ότι δεν ήθελα κοιμισμένο μωρό,αλλά να είναι λίγο δραστήριο!Χαχαχα!

:wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:

Αν κάνω άλλα παιδάκια δεν νομίζω να είναι τόσο υπερκινητικά και απαιτητικά!Δε μπορεί να βγάζω μόνο ζωηρά μωρά!Πάντως χωρίς πλάκα η Νάσια είναι το πιο υπερ-κινητικό,σκανταλιάρικο,πεισματάρικο,φωνακλιάρικο,επιμονιάρικο και πολλά ακόμα που τελειώνουν σε -αρικο μωρό που έχω δει τα ταλευταία τουλάχιστον 27 χρόνια!Δηλαδή σε όλη μου τη ζωή...Είναι δυνατόν ν δω και δεύτερο τέτοιο μωρό και μάλιστα δικό μου?Δε νομίζω!Το επόμενο θα είναι αρνακι!Και θυμάμαι ότι έλεγα στην εγκυμοσύνη μου ότι δεν ήθελα κοιμισμένο μωρό,αλλά να είναι λίγο δραστήριο!Χαχαχα!

:wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:

Εμενα παντως αν καποιος ακουμπήσει το παιδι μου θα τον τσακισω..

δεν επιτρεπω σε κανεναν να χειροδικήσει στο παιδι μου ουτε καν να το εκφοβίσει οπως φυσικα δεν επετρεπω σε κανεναν να χειροδικησει πανω μου....

Συγχύζομαι μονο στην ιδέα....

Την προσπαθεια μας να μαθουμε στο παιδι μας να σεβεται τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΧΗΝ και κατ'επεκταση τους αλλους δεν προκειται να αφησω κανεναν να την καταστρέψει....

Δεν ειμαι αλάθητη αλλα ειμαι εντελώς κατά του ξύλου.. προφανώς γιατί ειχα μια μανά που σε θεματα διαπαιδαγωγησης απο ενστικτο και οχι απο εξειδικευμενες γνωσεις ειναι πολυ μπροστα ακομα και τωρα η γυναίκα...

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Ας προσπαθήσει ο καθένας πρώτα με τον εαυτό του , κατόπιν με το παιδί του και οι κοινωνία θα γίνει καλύτερη.

Αυτό. Αυτό σίγουρα μπορούμε να το κάνουμε.

Και θα συμφωνήσω απόλυτα και με τη Μαρία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...