Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

PUREGON... ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

michel

Recommended Posts

κορίτσια κανένα νεότερο από αυτές πουυ χρησιμοποιούν puregon?

ενημερώστε με για τις εξελίξεις...

τι θα ήθελες να μάθεις; εγώ έκανα τις ενέσεις αυτές όταν μπήκα στη διαδικασία της εξωσωματικής

• 10 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 103
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ PUREGON; (ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΜΗ). ΕΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ, Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΣΜΕΔΕ, ΘΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΙ; Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ; Θα πρεπει να εγγραφω ως εμμεσα ασφαλιζομενη; Είναι πολλα τα χρηματα και για τα φαρμακα και για τη διαδικασια της εξωσωματικης κατι που σιγουρα γνωριζετε ολες.

ευχαριστω και συγγνωμη για τα κεφαλαια αλλα ξεχαστηκα.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ PUREGON; (ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΜΗ). ΕΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ, Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΣΜΕΔΕ, ΘΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΙ; Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ; Θα πρεπει να εγγραφω ως εμμεσα ασφαλιζομενη; Είναι πολλα τα χρηματα και για τα φαρμακα και για τη διαδικασια της εξωσωματικης κατι που σιγουρα γνωριζετε ολες.

ευχαριστω και συγγνωμη για τα κεφαλαια αλλα ξεχαστηκα.

Το ΙΚΑ σίγουρα καλύπτει αρκετά. Νομίζω περισσότερα από πολλά άλλα ταμεία αλλά θα σου βγάλουν το λάδι. Κάπου στο φόρουμ υπάρχει τόπικ με τα θέματα των ταμείων και της κάλυψης των φαρμάκων.

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σε όλες τις κοπέλες!Είμαι καινούργια στην παρέα και θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ κάποια πράγματα μαζί σας και να με βοηθήσετε σε κάποιες απορίες που έχω. Έκανα την πρώτη μου προσπάθεια με clomiphere citrate και pregnyl η οποία δεν οδήγησε σε εγκυμοσύνη. Δυστυχώς. Ο γιατρός μου είπε ότι το ενδομήτριο δεν ήταν αρκετά παχύ, το χρωμόσωμα όχι τόσο καλό και όχι πολλά χιλιοστά τα ωάρια (το μεγαλύτερο ήταν 19,1). Έτσι μου συνέστησε αυτή τη φορά να κάνω ενέσεις puregon και μετά pregnyl. Ήθελα να ρωτήσω κάποια κοπέλα που έχει κάνει τις ανάλογες ενέσεις αν είχαν κάποιες παρενέργειες. Ξέρετε ότι καινούργιο χρησιμοποιώ μου δημιουργεί απίστευτο άγχος. Σας ευχαριστώ και εύχομαι ότι καλύτερο σε όλες τις κοπέλες.

• 6 months later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΑΝΑ Κ ΞΕΚΙΝΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕΓΚΟΝ ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕς ΑΠΟΡΙΕΣ Κ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ Κ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΙΧΑΝ <ΕΧΩ ΠΟΛΥΚΙΣΤΙΚΕΣ >

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΕΙΧΑΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΑΣ

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια θα ηθελα ειλικρινα τα φωτα σας....απο μερα σε μερα περιμενω να αδιαθετησω για να ξεκιησω προσπαθεια με πουρεγκον για να καταφερω να γινω κ εγω μανουλα..αν καποια κοπελα εχει καποια εμπειρια επι του θεματος ας μπεισ τον κοπο να μου απαντησει...π.χ ποσο καιρο διαρκουν οι ενεσεις,,,ειχαν επιυχεια...μετα απο ποσες μερες επρεπε να ερθουν σε επαφη με τον καλο τους....συγγνωμη αν σας κουρασα

Nanouka καλημέρα, αυτές οι ενέσεις ήταν το πρώτο λιθαράκι για να έχω τώρα τα αγοράκια μου. Η θεραπεία κρατούσε γύρω στις 15-18 ημέρες και για την επαφή που ρωτάς δεν ξέρω να σου πω, γιατί εμείς κάναμε εξωσωματική.

Απλά 3 μέρες πριν την ωοληψία θα πρέπει να ήταν και η τελευταία μας επαφή όχι πιο μετά.

Αυτά και καλή επιτυχία σας εύχομαι.

έκανα κι εγώ πριν λίγες μέρες την 1η προσπάθει εξωσωμ. με τις πούρεγκον.έπαιρνα 200 μονάδες για 9 μέρες κι έκανα 7 αυγουλάκια...αλλά απ'ότι κατάλαβα εσύ κάνεις για πρόκληση...το μονο που μπορώ να σου πω είναι ό,τι προσωπικά δεν είχα παρενέργειες ιδιαίτερες...δεν ξέρω ακόμη αν είχαν επιτυχία μιας και είμαι εν αναμονή του αποτελέσματος! καλή επιτυχία σου εύχομαι!

z4WZp2.png

Διαφημίσεις

Εγω εμεινα εγκυος με προκληση με Puregon στην πρωτη προσπαθεια.

Τι θελετε να μαθετε? :)

Ειμουνα 27, ειχα ηδη 19 κυκλους υποβοηθουμενης στο ιστορικο μου, ο "τυχερος" ηταν ο 20, η πρωτη φορα με Puregon. Ηταν να τα παρουμε για εξωσωματικη αλλα αργησαν να αναπτυχθουν (ξεκινησα την 4η ημερα και δεν ηταν ετοιμα παρα την 17η).

Επειδη επεφτε η τελευταια ενεση Σαββατο και ηταν Καθαρα Δευτερα η επομενη Δευτερα, τελικα Κυριακη εκανα την Pregnyl και ειχαμε επαφη.

Ο φοβος ηταν το ενδομητριο μου ηταν 17 χιλ. δηλαδη πολυ παχυ και φοβηθηκε οτι αν δεν καναμε κατι θα χαναμε τα ωαρια και τον κυκλο γιατι μεχρι την Τριτη που ηταν η πρωτη εργασιμη, θα ειχε πεσει το ενδομητριο και τα ωαρια θα ηταν χαμενα.

Εκανα 20 (!!!) μου ειπε. Δεν ξερω ποσο αληθεια ηταν, απο τον υπερηχο τα ειδε.

Εμεινα εγκυος σε τριδυμα, το ενα το χασαμε (ηταν σε κακη θεση και δεν αναπτυχθηκε) και γεννησα δυο αγορακια τελικα.

Το μονο αρνητικο ηταν οτι εμφανισα μια πολυ σπανια παρενεργεια των ορμονων αυτων που λεγεται OHSS. Συμβαινει μονο στο 5% (ΦΥΣΙΚΑ θα ειμουνα το 5% χαχα).

Ειχε γεμισει ολη η κοιλιακη μου χωρα με υγρο. Ο πονος ηταν αφορητος. Εκανα πυρετους και δεν μπορουσα να παρω και τιποτα.

Κρατησε 5 ημερες και κοντεψα να νοσηλευτω γιατι αν το υγρο προχωρουσε στην θωρακικη κοιλοτητα θα μπορουσε να συνθλιψει την καρδια μου απο την πιεση.

Αλλα αυτο ειναι ΣΠΑΝΙΟ κοριτσια μην σκατε!

Οποια θελει την οποιαδηποτε πληροφορια, πειτε μου με ενα ΠΜ :) Θα χαρω να βοηθησω!!

Γιαννης και Κωνσταντινος 14.11.05

Μετα απο 20 κυκλους υποβοηθουμενης αναπαραγωγης, εγινα μαμα!!!

exGbp3.png

• 3 months later...

Καλησπέρα και καλή χρονία. Και εγώ έκανα ενέσεις puregon πρίν την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής χωρίς καμία παρενέργεια. Είχα κάνει 4ωάρια και ευτυχώς η εξωσωματική ήταν πετυχημένη.

• 3 months later...

Κοριτσια βοηθεια,

Εχθες ημουν στην 9η μερα puregon 300 και εχω 5 ωοθηλακια το ενα 15mm τα αλλα τρια 12mm και το αλλο ατροφικο. Μου εδωσε ακομα μια επιπλεον ενεση puregon 300 και θα παω να με δει αυριο. Τι σημαινει αυτο? υπΡει περιπτωση να μην μεγαλωσουν τα 12αρια? και με την επιπλεον ενεση υπαρχει περιπτωση το μεγαλο να μεγαλωσει τοσο πολυ και να το χασουμε? υποτιθεται ωοληψια θα γινοταν την Τεταρτη. Πειτε μου αν συνεβηκε αυτο σε καποια απο εσας. Ευχαριστω.

Κοριτσια βοηθεια,

Εχθες ημουν στην 9η μερα puregon 300 και εχω 5 ωοθηλακια το ενα 15mm τα αλλα τρια 12mm και το αλλο ατροφικο. Μου εδωσε ακομα μια επιπλεον ενεση puregon 300 και θα παω να με δει αυριο. Τι σημαινει αυτο? υπΡει περιπτωση να μην μεγαλωσουν τα 12αρια? και με την επιπλεον ενεση υπαρχει περιπτωση το μεγαλο να μεγαλωσει τοσο πολυ και να το χασουμε? υποτιθεται ωοληψια θα γινοταν την Τεταρτη. Πειτε μου αν συνεβηκε αυτο σε καποια απο εσας. Ευχαριστω.

Καλημερα!

Θα μεγαλωσουν και τα 12ρια σου μια χαρα!!! Μην αγχωνεσαι!!!!

Καθε μερα το καθε ωοθυλακιο μεγαλωνει περιπου 1,5χιλ.

Τα αναπτυσσομενα ωοθυλακια πρεπει να ειναι απο 16χιλ μεχρι και 20 ή 22χιλ για να γινει η πρεγκνυλ.

Σαβ τα ωοθυλακια 12χιλ και την Δευτερα θα ειναι γυρω στα 15-16...

Ισως σου κανει την πρεγκνυλ την τριτη και πεμπτη η ωοληψια.

Αναλογως του υπερηχου και της οιστραδιολης!!!

καλη επιτυχια!

Διαφημίσεις

Καλημερα!

Θα μεγαλωσουν και τα 12ρια σου μια χαρα!!! Μην αγχωνεσαι!!!!

Καθε μερα το καθε ωοθυλακιο μεγαλωνει περιπου 1,5χιλ.

Τα αναπτυσσομενα ωοθυλακια πρεπει να ειναι απο 16χιλ μεχρι και 20 ή 22χιλ για να γινει η πρεγκνυλ.

Σαβ τα ωοθυλακια 12χιλ και την Δευτερα θα ειναι γυρω στα 15-16...

Ισως σου κανει την πρεγκνυλ την τριτη και πεμπτη η ωοληψια.

Αναλογως του υπερηχου και της οιστραδιολης!!!

καλη επιτυχια!

Ευχαριστω πολυ Νεραιδουλα μου να σαι καλα. Υπαρχει περιπτωση να μην μεγαλωσουν? επισης το ενα που ηταν εχτες 15 mm αν μεγαλωσει πολυ το χασαμε? εν το μεταξυ σημερα εχω διαφανα υγρα, τι σημαινει? ειναι κατι κακο και χασουμε και το ενα που ειναι καλο μεχρι στιγμης?

Ευχαριστω πολυ Νεραιδουλα μου να σαι καλα. Υπαρχει περιπτωση να μην μεγαλωσουν? επισης το ενα που ηταν εχτες 15 mm αν μεγαλωσει πολυ το χασαμε? εν το μεταξυ σημερα εχω διαφανα υγρα, τι σημαινει? ειναι κατι κακο και χασουμε και το ενα που ειναι καλο μεχρι στιγμης?

οχι νομιζω η διαφορα που εχουν τα ωοθυλακια σου ειναι ελεγχομενη! ολα θα μεγαλωσουν στη κλιμακα 16-21χιλ και αρα με την πρεγκνυλ θα σπασουν στις 36ωρες μετα!

τα υγρα ειναι επειδη αναπτυσσονται τα ωοθυλακια και λογικα , καποια απο αυτες τις μερες, θα σου ειναι αυξημενα οποτε και θα γινει τοτε η ωορρηξια!

εγω ειχα παρατηρησει τα υγρα να εμφανιζονται και η ωορρηξια να συμβαινει 3-5μερες μετα απο την πρωτοεμφανιση των βλενων και εκεινη την ημερα ηταν σε μεγαλυτερη ποσοτητα.

εχω ηδη κανει 3 προσπαθειες με τις πουρεγκον/ γκοναλ...Αλλα τελειωσαν οι μοναδες μου και τωρα κανω ενα διαλειμμα μεχρι την 4η δοκιμη....

Ελπιζω να πετυχεις με την πρωτη!

Οχι δεν μπορεις να χάσεις το μεγάλο εκτός και αν έχεις οωρυξια

Αλλα σιγουρα ο γιατρός σου βλέπει το LH σου απο τις αιματολογικές εξεταςεις σου και αν νομίζει οτι πας για οωρυξια θα σου δώσει cetrotide οπότε μην σε ανησυχεί αυτο

Ολα να σου πανε καλα!

οχι νομιζω η διαφορα που εχουν τα ωοθυλακια σου ειναι ελεγχομενη! ολα θα μεγαλωσουν στη κλιμακα 16-21χιλ και αρα με την πρεγκνυλ θα σπασουν στις 36ωρες μετα!

τα υγρα ειναι επειδη αναπτυσσονται τα ωοθυλακια και λογικα , καποια απο αυτες τις μερες, θα σου ειναι αυξημενα οποτε και θα γινει τοτε η ωορρηξια!

εγω ειχα παρατηρησει τα υγρα να εμφανιζονται και η ωορρηξια να συμβαινει 3-5μερες μετα απο την πρωτοεμφανιση των βλενων και εκεινη την ημερα ηταν σε μεγαλυτερη ποσοτητα.

εχω ηδη κανει 3 προσπαθειες με τις πουρεγκον/ γκοναλ...Αλλα τελειωσαν οι μοναδες μου και τωρα κανω ενα διαλειμμα μεχρι την 4η δοκιμη....

Ελπιζω να πετυχεις με την πρωτη!

Ευχαριστω Νεραιδουλα μου. Ειναι η δευτερη εξωσωματικη μου. Ειχα κανειο εκτος απο εξωσωματικη και σε φυσικο κυκλο και σπερματεγχυση αλλα τιποτα. Εσυ τι προβλημα εχεις? και τι πρωτοκολλα εκανες προηγουμενως με τι ποσοτητες ενεσεων?

Οχι δεν μπορεις να χάσεις το μεγάλο εκτός και αν έχεις οωρυξια

Αλλα σιγουρα ο γιατρός σου βλέπει το LH σου απο τις αιματολογικές εξεταςεις σου και αν νομίζει οτι πας για οωρυξια θα σου δώσει cetrotide οπότε μην σε ανησυχεί αυτο

Ολα να σου πανε καλα!

Babycute μου σ΄ευχαριστω πολυ να σαι καλα. Αιματολογικες εξετασεις δεν μου εκανε και μιλοντας με αλλες κοπελες που πηγαινουν στον γιατρο μου και πετυχαν απο την εμπειρια του μου ειπαν οταν θεωρει οτι οι σναλυσεις ειναι περιττες και δεν θα βοηθησουν σε κατι δεν τις ζητα. Για να καταλαβεις ουτε οιστραδιολη εκαμα κατα την διαρκεια του κυκλου παρα μονο πριν 3 μηνες μου ζητησε να κανω και οιστραδιολη και LH. Αρα αν δεν κανω αναλυση μπορει και να εχω ωορηξια και να το χασουμε? δεν πρεπει να κανω την τελικη ενεση για να σπασουν? μπορει να σπασει και χωρις την ενεση? επισης τη ενεση που κανω καθε μερα μαζι με την puregon την suprefact, γιατι την κανω? ποιος ο σκοπος της? καταστολη μου λεει ο γιατρος. Δηλαδη?

Ευχαριστω Νεραιδουλα μου. Ειναι η δευτερη εξωσωματικη μου. Ειχα κανειο εκτος απο εξωσωματικη και σε φυσικο κυκλο και σπερματεγχυση αλλα τιποτα. Εσυ τι προβλημα εχεις? και τι πρωτοκολλα εκανες προηγουμενως με τι ποσοτητες ενεσεων?

Καλημερα!

Εγω κανω προκληση ωορρηξιας και οχι εξωσωματικη...

Σου εστειλα και προσωπικο μηνυμα, π.μ.

Babycute μου σ΄ευχαριστω πολυ να σαι καλα. Αιματολογικες εξετασεις δεν μου εκανε και μιλοντας με αλλες κοπελες που πηγαινουν στον γιατρο μου και πετυχαν απο την εμπειρια του μου ειπαν οταν θεωρει οτι οι σναλυσεις ειναι περιττες και δεν θα βοηθησουν σε κατι δεν τις ζητα. Για να καταλαβεις ουτε οιστραδιολη εκαμα κατα την διαρκεια του κυκλου παρα μονο πριν 3 μηνες μου ζητησε να κανω και οιστραδιολη και LH. Αρα αν δεν κανω αναλυση μπορει και να εχω ωορηξια και να το χασουμε? δεν πρεπει να κανω την τελικη ενεση για να σπασουν? μπορει να σπασει και χωρις την ενεση? επισης τη ενεση που κανω καθε μερα μαζι με την puregon την suprefact, γιατι την κανω? ποιος ο σκοπος της? καταστολη μου λεει ο γιατρος. Δηλαδη?

Τι να σου πω δεν ξερεις πως θα λειτουργήσει το σώμα σου μπορει να έχεις ωορυξια πριν την ένεση.... Οταν εκανα εξωσωματικη γνώρισα μια κοπέλα στην κλινικη που στην προηγούμενη εξωσωματικη της σε άλλη κλινικη ειχε πρωίμη οωρυξια και τα έχασε ολα

Εμενα μου κάνανε ανάλυση πολυ συχνά και βρήκαν το LH να ανέβαινει πολυ και μου δώσανε cetrotide να την ανασταλούν

Καλα μην ανυσυχεις για τωρα δες πως θα πει αυτη η θεραπεία και αν δεν παει καλα πήγαινε αλλού μετα

Απο περιέργεια στην προηγούμενη σου θεραπεία ήσουν με τον ίδιο γιατρο;

Τι να σου πω δεν ξερεις πως θα λειτουργήσει το σώμα σου μπορει να έχεις ωορυξια πριν την ένεση.... Οταν εκανα εξωσωματικη γνώρισα μια κοπέλα στην κλινικη που στην προηγούμενη εξωσωματικη της σε άλλη κλινικη ειχε πρωίμη οωρυξια και τα έχασε ολα

Εμενα μου κάνανε ανάλυση πολυ συχνά και βρήκαν το LH να ανέβαινει πολυ και μου δώσανε cetrotide να την ανασταλούν

Καλα μην ανυσυχεις για τωρα δες πως θα πει αυτη η θεραπεία και αν δεν παει καλα πήγαινε αλλού μετα

Απο περιέργεια στην προηγούμενη σου θεραπεία ήσουν με τον ίδιο γιατρο;

Οχι δεν ημουν με τον ιδιο γιατρο. Για τον συγκεκριμενο εχει δυο χρονια που μου λενε φιλες και γνωστες να παω και επιτελους το αποφασισα. Ο λογος που δεν πηγαινα ηταν επειδη ειναι σε αλλη πολη και σκεφτομουνα την αποσταση, αλλα ενταξει. Λοιπον, πηγα σημερα να με δει και μεγαλωσαν τα ωοθηλακια παρα που ηταν και εχουμε ενα 21mm ενα 19,5mm ενα 18 και ενα 16mm. Τι λενε? εκανα την ovitrelle πριν λιγο και Τεταρτη παω για ωοληψια.

Οχι δεν ημουν με τον ιδιο γιατρο. Για τον συγκεκριμενο εχει δυο χρονια που μου λενε φιλες και γνωστες να παω και επιτελους το αποφασισα. Ο λογος που δεν πηγαινα ηταν επειδη ειναι σε αλλη πολη και σκεφτομουνα την αποσταση, αλλα ενταξει. Λοιπον, πηγα σημερα να με δει και μεγαλωσαν τα ωοθηλακια παρα που ηταν και εχουμε ενα 21mm ενα 19,5mm ενα 18 και ενα 16mm. Τι λενε? εκανα την ovitrelle πριν λιγο και Τεταρτη παω για ωοληψια.

Άντε μπράβο ολα τέλεια!!

Πες μας ύπνο Τετάρτη πως πήγε

Ολα να σου κανε καλα!!

Καλή επιτυχία κορίτσι!! Εύχομαι πολλά κ καλα ωάρια!! Μια χαρά είναι τα ωοθηλάκια σου. Εγώ έκανα puregon με daronda.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...